呢間cafe超簡約,行清新簡潔嘅木系路線🪵🌱🥯,主打超多款特色意粉、Egg Benedict、All-day、仲有特色飲品 💁🏻‍♀️:-1️⃣「班尼迪英式鬆餅🍳($96)」水波蛋做得好好!一切開流心效果好吸睛😍!最正係佢應該用咗車打芝士、芝士味超重,配鬆餅同脆卜卜嘅parma ham一流~Egg Benedict: perfect poached egg, with crispy parma ham, cheese, on muffin 👍🏻-2️⃣「韓式泡菜忌廉意粉配溫泉蛋🇰🇷🍝($98)」本身以為有伏!點知超好食😋!泡菜忌廉汁好惹味,香香辣辣,夠creamy,仲有隻溫泉蛋tim~Kimchi pasta & soft-boiled egg with Korean chili cream sauce: surprisingly good! The kimchi sauce is rich.👍🏻-3️⃣「醜小鴨(H)👀($42)」好似冇沖涼嘅三眼仔😂,好可愛!其實呢杯係薄荷朱古力🍫,味道濃郁,但稍為偏甜~Mint chocolate (hot): rich taste but a little b
1️⃣「班尼迪英式鬆餅🍳($96)」
2️⃣「韓式泡菜忌廉意粉配溫泉蛋🇰🇷🍝($98)」
3️⃣「醜小鴨(H)👀($42)」
好似冇沖涼嘅三眼仔😂,好可愛!其實呢杯係薄荷朱古力🍫,味道濃郁,但稍為偏甜~Mint chocolate (hot): rich taste but a little bit too sweet
🐰💬小結:
環境舒適,食物質素不錯,如果想搵餐廳cafe同朋友吹下水,呢間幾推薦🤣~This cafe is recommendable! Cozy and the food is nice.
班尼迪英式鬆餅
班尼迪英式鬆餅
2022-04-25 57 瀏覽
天后呢間餐廳環境都幾舒服 服務都好好 我坐個個位好凍staff即刻幫我調整🥰XO醬蘆筍蜆肉意粉 ($122)XO醬炒都幾香 蜆肉同蘆筍都幾多架😋意粉炒得幾乾身 唔會太林 雖然略為多油 但整體的確好香濃好好味🤤😍特製火腿芝士配蜜糖芥末醬($68)好足料嘅三文治呀🤩🤩 火腿同芝士都唔只一塊 仲配左我最愛嘅蜜糖芥末醬 食落都夠哂飽😍 如果再多啲醬就好啦!Loki ($62)個顏色真係夠哂Loki😂係用青蘋果汁 薄荷 同sprite 整嘅 第一之試呢個組合 飲落幾清新🥰仲有我最愛嘅椰果😋

XO醬蘆筍蜆肉意粉 ($122)

特製火腿芝士配蜜糖芥末醬($68)

Loki ($62)
2022-04-24
2022-04-24 326 瀏覽
附近行完紅香爐峰於是即刻搵個cafe仔休息一下,估唔到4點幾黎到比我撞中呢間新開木系cafe採光度100分🪵soft opening中,大家要記得留意營業時間⏰▪️夏威夷雞肉配醃燻烤汁 $72麵包方面可以有三款選擇,我就揀選咗呢個核桃黃梅酸種麵包。烤到香脆嘅麵包入面包裹住蔬菜🥬、新鮮菠蘿片🍍、嫩滑多汁嘅雞胸肉,醬汁比較似係千島醬,食落夠曬refresh👍🏻▪️大啡菇配日本水波蛋 $88一督流曬蛋漿嘅水波蛋下面係鬆軟嘅鬆餅🥞;最有驚喜莫過於係一旁嘅大啡菇漢堡🍄一上一下juicy大啡菇中間夾住煎到香口嘅豆腐、番茄同菠菜。Vegan friendly嘅一道菜👍🏻▪️黑松露蘑菇扒蘆筍意大利飯 $98奶油味香濃綿密嘅Risotto入面有不少新鮮蘆筍粒,令整體更為fresh,入面都有不少大啡菇很是juicy👍🏻面頭果三條烤到鹹香香脆嘅蘆筍簡直係畫龍點睛,非常出色🐲 ▪️富士山 $66焦糖base、配上藍色蝶豆花奶泡,漸層做得超級優雅🗻飲落就係焦糖latte嘅味道🦋

▪️夏威夷雞肉配醃燻烤汁 $72
夏威夷雞肉配醃燻烤汁

▪️大啡菇配日本水波蛋 $88

▪️黑松露蘑菇扒蘆筍意大利飯 $98
▪️富士山 $66

夏威夷雞肉配醃燻烤汁
2022-04-21 64 瀏覽
位於天后琉璃街< 𝓑𝓲𝓷𝓪𝓻𝔂 >, 新開一間木系簡約咖啡店, 門面配上落地大玻璃, 光線充足, 帶有舒適寫意的感覺。ᴷⁱᵐᶜʰⁱ ᴾᵃˢᵗᵃ & ˢᵒᶠᵗ⁻ᵇᵒⁱˡᵉᵈ ᴱᵍᵍ ʷⁱᵗʰ ᴷᵒʳᵉᵃⁿ ᶜʰⁱˡⁱ ᶜʳᵉᵃᵐ ˢᵃᵘᶜᵉ $⁹⁸韓式泡菜忌廉意粉配溫泉蛋, 這個組合的味道頗特別, 香辣再帶點開胃感覺。ᴾᵘʳᵖˡᵉ ᵂᵃᶠᶠˡᵉ $¹²⁸窩夫質感外脆內軟, 配有紫薯醬、藍莓爆炸糖、香芋雪糕及香脆紫薯, 帶有豐富層次感。ᶠᵘʲⁱˢᵃⁿ $⁴⁴以富士山造型登場, 面層放有豐盈奶泡, 底層是焦糖蝶豆花的甜甜味道。ᴹᵒᶜʰᵃ $³⁸摩卡咖啡帶點香濃朱古力味道。Binary📍天后琉璃街1A號地舖

ᴾᵘʳᵖˡᵉ ᵂᵃᶠᶠˡᵉ $¹²⁸

ᶠᵘʲⁱˢᵃⁿ $⁴⁴

ᴹᵒᶜʰᵃ $³⁸
摩卡咖啡帶點香濃朱古力味道。

Binary
📍天后琉璃街1A號地舖
2022-04-19
天后新開咗間小清新cafe幾吸引,趁假期買個外賣嚟試試水準如何先!Cafe以淺木色及白色為主色調,走文青風,極具清新感🌿 大片玻璃窗令自然光可以透入室內,營造到溫馨治癒、輕鬆休閒嘅感覺☀️ 店舖唔算大,但勝在坐得鬆動👌🏻佢依家外賣自取做緊9折,抵食呀!仲可以用消費券俾錢,接受八達通、Tap&Go、Alipay及WeChat Pay付款📲 我今次就叫外賣返去開餐,下次有機會再堂食啦😆 ❤️ 韓式泡菜忌廉意粉配溫泉蛋 $98 (9折後:$88.2)呢款係素,而且係餐廳推薦菜式之一!韓國泡菜與忌廉意粉嘅配搭好fusion,味道配搭十分之匹配,香濃幼滑🤭 加入酸辣嘅韓國泡菜中和忌廉膩滯感,鹹度辣度適中,非常開胃!篤開面頭個溫泉蛋好療癒☺️ 蛋汁與意粉混和,食落更滑溜更滋味!❤️ 黑松露蘑菇扒蘆筍意大利飯 $98 (9折後:$88.2)呢款都係素😂 面頭有三條好似我手指咁粗嘅蘆筍,蘆筍爽脆無渣,夠嫩~ Risotto好creamy,每啖都有黑松露香氣,飯粒有咬口微微濕潤。加入本菇、切片蘑菇及切粒大啡菇,菇味濃郁😽❤️ Coffee Tonic $44 (9折後:$39.6)炎熱下午當然要飲返杯冰凍嘅Cof
Cafe以淺木色及白色為主色調,走文青風,極具清新感🌿

我今次就叫外賣返去開餐,下次有機會再堂食啦😆

篤開面頭個溫泉蛋好療癒☺️
韓式泡菜忌廉意粉配溫泉蛋
蛋汁與意粉混和,食落更滑溜更滋味!

Coffee Tonic
Coffee Tonic
炎熱下午當然要飲返杯冰凍嘅Coffee Tonic啦❄️ Espresso帶來陣陣果香,配上Tonic Water好清新!咖啡味濃,果酸味亦相當突出!清爽暢快,好解暑!

餐廳推薦度:⭐️⭐️⭐️⭐️ (4/5)
外賣質素相當唔錯,而且等候時間唔長,15分鐘內就拎到!👏🏻 啱哂我呢啲懶得煮飯嘅懶人😂 外賣自取同堂食都有9折優惠㗎!

補返Menu先👇🏻
10 分鐘 (外賣自取)
2022-04-20 40 瀏覽
從天后站走三分鐘 就可到達維園附近的 𝟷𝟶𝟷 ʙɪɴᴀʀʏ位於靜靜的琉璃街街頭 沒有 ɪɢ-ᴀʙʟᴇ 的裝潢用最簡約的文青白和木系 ғᴇᴀᴛ. 玻璃窗就是本人最愛的那種 ᴄᴀғᴇ 風格呢位置不算很多 有窗邊位 也有圓桌但無論坐哪一個位置 採光都是一流的 餐點選擇很多 沙拉 三文治 全日早餐有多項選擇早上時份還可以半價加配咖啡 比較划算還有不少意粉和甜品供應 選擇困難症又發作了𓋪 𝘉𝘭𝘢𝘤𝘬 𝘗𝘦𝘱𝘱𝘦𝘳 𝘖𝘭𝘪𝘷𝘦 𝘛𝘶𝘯𝘢 𝘸/ 𝘛𝘩𝘰𝘶𝘴𝘢𝘯𝘥 𝘐𝘴𝘭𝘢𝘯𝘥 𝘋𝘳𝘦𝘴𝘴𝘪𝘯𝘨 𝘚𝘢𝘯𝘥𝘸𝘪𝘤𝘩𓋪 "𝘞𝘩𝘺 𝘕𝘰𝘵 𝘉𝘰𝘵𝘩 ? " 𝘚𝘰𝘶𝘧𝘧𝘭𝘦𓎺 𝘓𝘢𝘵𝘵𝘦𓎺 𝘍𝘭𝘢𝘵 𝘞𝘩𝘪𝘵𝘦到訪時已經蠻晚的了 所以來個 ᴇᴀʀʟʏ ᴅɪɴɴᴇʀ 蠻推介黑椒千島吞拿魚三文治 麵包烘熱 中間厚厚一層吞拿魚醬有千島醬的加持 使整個醬都開胃了 又不會鹹我跟友人一開始並不餓 最後默默把整份 ᴋ.ᴏ. 了!三文治類還設有半份供應呢 ( 只限外賣喔 ) 另外還點了梳乎厘 有原味跟巧克力選擇小孩子才會做選擇 乾脆點個 ᴡʜʏ ɴᴏᴛ ʙᴏᴛʜ 製作需時 𝟷𝟻 - 𝟸𝟶 分鐘 一上桌超香!原味梳乎厘有
從天后站走三分鐘

到訪時已經蠻晚的了 所以來個 ᴇᴀʀʟʏ ᴅɪɴɴᴇʀ
蠻推介黑椒千島吞拿魚三文治
麵包烘熱 中間厚厚一層吞拿魚醬
有千島醬的加持 使整個醬都開胃了 又不會鹹
我跟友人一開始並不餓 最後默默把整份 ᴋ.ᴏ. 了!
三文治類還設有半份供應呢 ( 只限外賣喔 )

另外還點了梳乎厘 有原味跟巧克力選擇
小孩子才會做選擇 乾脆點個 ᴡʜʏ ɴᴏᴛ ʙᴏᴛʜ
製作需時 𝟷𝟻 - 𝟸𝟶 分鐘 一上桌超香!
原味梳乎厘有豐富蛋香 濕潤又帶空氣感
配甜甜的香草醬 很 ᴍᴀᴛᴄʜ 的配搭!
巧克力的也是很不錯 醬只下一半 甜度剛好
濃郁巧克力味稍覆蓋了蛋香 是另一種享受啊 ~
梳乎厘很快就會塌 所以拍照就趕快呢 ~~

咖啡也十分不錯 入口很柔滑
是我們很愛的口味 而且拉花也很有水準呢
看到還有 「富士山」等美美的特色飲品
有機會一定要安可 早上來一份 ᴀᴅʙ 配富士山
享受一個文青風的早餐
2022-04-17 38 瀏覽
今次黎到天后一間木系嘅Cafe,打卡點唔算好多,但係勝在成個環境好舒服,個窗好大偷到自然陽光,我哋嗰日三四點去到,有準備日落嘅光射入黎,當日平日都有唔少人自己一個嚟坐一個下晝日本帶子雞白湯意大利飯,因為嗰日係同朋友食下午茶,所以淨係嗌左呢個share,每一粒飯都吸晒雞湯,超入味,質地偏向香港人鍾意嘅比較軟身少少,我自己都幾鍾意,仲有日本帶子大大粒,兩面煎香左入邊好軟熟彈牙,食落有三款唔同嘅菇類,對於我呢啲香菇愛好者加咗好多分今次我就無飲咖啡喇,試咗佢哋嘅特飲,One Punch Man,裏面有橙、青蘋果同埋薑,比起普通嘅雜果賓治更加有層次,唔係淨係死甜,嗰日熱熱地都好解渴

2022-04-15 41 瀏覽
天氣咁好嘅一日,又準備去新cafe打卡啦☺️今次呢間位於天后地鐵站附近,A出口出行兩分鐘就到,好方便。成間店以木色同白色為主調,成排玻璃令光線好足,全程可以望住出面,好舒服。平日下午茶時間去嘅,都幾乎坐滿,而且所有人都食緊野,聞到啲香味,令我哋又忍唔住叫嘢食🤣滑蛋配煙三文魚,$98炒蛋真係炒得好滑,奶香味十足,我好鍾意,而且唔會好咸,配上煙三文魚啱啱好。側邊啲沙律加咗甜醋汁,酸酸甜甜好開胃好好味,上面仲有大大粒嘅藍莓。最驚喜係塊多士,就咁食好香脆,加埋啲蛋同沙律食,會有另一番風味。梳乎厘,$108對梳乎厘毫無抵抗力嘅我,兩種口味都想試,why not both🤣原來係會分開上,仲有兩種唔同嘅醬,正呀。原味配雲呢拿醬係最經典嘅,朱古力味配極濃嘅朱古力醬,雙重享受。梳乎厘空氣感十足,甜而不膩,鍾意食甜嘢嘅我兩種口味都鍾意。抹茶牛牛,$46天氣咁熱梗係要杯凍嘢飲吓啦,作為抹茶控嘅我最想試吓呢杯個名好得意嘅抹茶牛牛,抹茶味都幾重,而且唔會好甜,啱晒食完甜野嘅我。食甜品期間見到隔離枱叫咗waffle,大大份,勁吸引,下次去要試吓佢先🥰就咁好他條咁度過咗一個下晝,享受陽光與美食,每日都咁relax就

滑蛋配煙三文魚,$98

梳乎厘,$108

抹茶牛牛,$46

就咁好他條咁度過咗一個下晝,享受陽光與美食,每日都咁relax就好啦🤣
2022-04-11 383 瀏覽
小編其實去銅鑼灣多啲🤣今次同朋友行吓行吓去咗天后 發現呢區都有好多好西同埋靚Cafe❤️今次俾我哋遇到一間木系陽光cafe☀️裝修以白啡tone為主 有一大片玻璃滲透陽光所以成個環境好光猛 好舒服👍🏻📍 Binary 全日早餐 ($158)呢個All day真係相當吸引🤩顏色又豐富有三文魚、多士、牛油果🥑薯餅、沙律🥗滑蛋🍳雜菌、Parma ham、雞肉腸配料上都真係幾多🤣佢個麵包唔係普通多士 係谷穀多士!搽咗少少牛油🧈同三文魚滑蛋Parma Ham食都好夾😎另外牛油果都好新鮮 就咁食都好正😆薯餅炸得還好 食嗰陣仲暖暖地~沙律連埋沙律醋食酸酸地 好開胃🤤📍班尼迪蛋英式鬆餅 ($96)Egg Benedict 真係唔會令人失望🤪嚟到已經勁想吉爆個蛋🥰🍳一吉落去個蛋汁就爆曬出嚟下面連埋菠菜、Parma Ham加鬆餅 配搭幾好成個感覺係健康咗~旁邊仲有一堆沙律🥗蛋汁連埋沙律食都唔錯‼️📍富士山($66)呢個係餐廳signature嘅飲品🥤最主要都係用碟豆花同埋焦糖整成焦糖會沉底所以飲之前記得攪勻👌🏻的確顏色上係幾吸晴😻但飲落味道就偏淡~ —————————————————————味道😋:7/10抵食
小編其實去銅鑼灣多啲🤣
今次同朋友行吓行吓去咗天后
發現呢區都有好多好西同埋靚Cafe❤️
今次俾我哋遇到一間木系陽光cafe☀️
裝修以白啡tone為主 有一大片玻璃滲透陽光
所以成個環境好光猛 好舒服👍🏻

📍 Binary 全日早餐 ($158)
呢個All day真係相當吸引🤩顏色又豐富
配料上都真係幾多🤣
佢個麵包唔係普通多士 係谷穀多士!
搽咗少少牛油🧈同三文魚滑蛋Parma Ham食都好夾😎
另外牛油果都好新鮮 就咁食都好正😆
薯餅炸得還好 食嗰陣仲暖暖地~
沙律連埋沙律醋食酸酸地 好開胃🤤

📍班尼迪蛋英式鬆餅 ($96)
Egg Benedict 真係唔會令人失望🤪
嚟到已經勁想吉爆個蛋🥰
🍳一吉落去個蛋汁就爆曬出嚟
下面連埋菠菜、Parma Ham加鬆餅 配搭幾好
成個感覺係健康咗~旁邊仲有一堆沙律🥗
蛋汁連埋沙律食都唔錯‼️

📍富士山($66)
呢個係餐廳signature嘅飲品🥤
最主要都係用碟豆花同埋焦糖整成
焦糖會沉底所以飲之前記得攪勻👌🏻
的確顏色上係幾吸晴😻
但飲落味道就偏淡~

—————————————————————
味道😋:7/10
抵食🥳:7/10
環境🥂:8/10
2022-04-07 65 瀏覽
今個假期又出去搵食,今次來到這間位於天后的木系cafe,吃了一個豐富的brunch!Cafe有多款早餐、沙律、意粉、甜品等選擇,而且款款都好吸引!All day breakfast,他們的all day breakfast 好豐富,包括有炒蛋、牛油果、風乾火腿、煙三文魚、薯餅、腸仔、多士、沙律菜,炒蛋嫩滑,牛油果好新鮮,沙律落有沙律醋,上面仲有橙肉點綴,酸酸味味好開胃!香脆辣蝦米醬大蝦意粉,這個意粉中西合璧,用上辣蝦米醬拌入意粉中,味道越食越辣,非常刺激味蕾!而且大蝦肉好彈牙,中意食辣的朋友一定會喜歡!Miss pinky,用上紅火龍果、益力多和雪碧製成,粉紅色非常少女,而且味道酸酸味味,解渴又開胃!醜小鴨,另一杯signature 就點了這杯薄荷朱古力,有淡淡既薄荷味,朱古力味都幾濃,而且飲落亦有朱古力碎既感覺,幾有口感!
2022-04-05
2022-03-17 202 瀏覽
天后開咗間新嘅Cafe,俾佢個富士山特飲吸引咗,所以就嚟試吓先,佢嘅位置唔係喺大街度所以都需要少少時間搵,去到呢間Cafe嘅門面,比一塊好大嘅落地玻璃注意到,雖然空間唔係好大,但每個位置都幾寬敞😌我哋叫咗一份All Day Breakfast, 一份香蒜芫荽大蝦意粉,All Day既麵包唔錯,烤到好脆,佢唔係一般嘅麵包,係一塊有谷穀嘅麵包,面頭搽左滿滿既牛油,食落唔錯,牛油果都好新鮮就咁睇都冇一點既暗啞,不過可能Parma ham 要同其他嘢食一齊食,因為有啲鹹,個炒蛋亦都唔錯,唔會好老,感覺水水哋🍳一睇個大蝦意粉就知啲蝦有幾大啦,食落口嘅時候超彈牙,同埋都新鮮,雖然意粉嘅份量少左啲,但係佢嘅味道可以搭救,又唔會好油,配料都算多,唔錯唔錯😋😋最後到今日嘅重點就係富士山特飲,佢嘅藍色其實係碟豆花,另外加咗啲焦糖味,飲落好似奶昔咁,好特別,又唔會太甜,因為本身自己唔係咁鍾意焦糖嘅味,覺得佢好甜,但呢杯份量啱啱好,幾正,同埋叫咗杯Flat White,咖啡味唔算好濃,但整體都可以😉

2022-03-05 188 瀏覽
今天我們放假💭想找間cafe坐一下,無意中在openrice找到這間新開的cafe。木系裝潢是大部分新開cafe的選擇,店舖較細,大概坐10多人。我們選了近窗邊位置,對面是大廈,所以景色普通,但重要的還是食物質素吧~ 🔅主食 ▪️夏威夷雞肉配煙燻烤汁-核桃黃梅酸種麵包🥪一般coffee shop都是熱食的,未吃前還覺得不是拉芝的芝士,整個包和配菜都是冷食的,應該味道一般,但意外地沒有因此影響味道。雞胸滑,配上惹味的烤汁, 芝士,蕃茄和生菜,層次豐富。麵包烘得剛好,核桃也為麵包加了一點分數。堂食的話,酸種麵包也有另外2 款- 雜穀麵包和清香檸檬麵包,可以根據個人喜好選擇。如果在附近上班,這個包可以當早餐或午餐輕食。不過後來我們猜想可能冷食是配合外賣?能夠確保客人即是外賣回家,味道會跟堂食一樣。 ▫️日本帶子雞白湯意大利飯 🍚帶子稍稍煎香,大小適中,每一粒飯粒都包住濃郁雞湯味,飯粒煙靱,加上洋蔥和磨菇作點綴,滿滿的飽腹感,也感受到廚師對食物的用心。▪️Loki 🍏以雪碧做基底,青蘋果糖漿配上星星形狀的椰果,但是整體味道普通。▫️富士山🗻賣相非常吸引,取蝶豆花的顏色,從深紫色漸變成淺藍 色,加上綿密

🔅主食
▪️夏威夷雞肉配煙燻烤汁-核桃黃梅酸種麵包🥪
夏威夷雞肉配煙燻烤汁-核桃黃梅酸種麵包

▫️日本帶子雞白湯意大利飯 🍚
日本帶子雞白湯意大利飯

▪️Loki 🍏
Loki

▫️富士山🗻
賣相非常吸引,取蝶豆花的顏色,從深紫色漸變成淺藍 色,加上綿密白色奶泡。但係一入口都頗為失望,飲不到焦糖味,只是一杯淡淡奶味的飲品。
富士山

飲品賣相打卡一流,但味道確實普通不過,如果改善下便更好,我們認為只吃主食已經足夠。當天剛好遇上有攝影師拍照食物相片,見到其他食物賣相都很吸引,相信都值得一試。😆
2022-01-24
夏威夷雞肉配煙燻烤汁-核桃黃梅酸種麵包
日本帶子雞白湯意大利飯
又一間小清新木系𝘤𝘢𝘧𝘦開立係天后嘅琉璃街☕️ 店員親切,好耐無試過會有店員幫手開門😍 態度友善👍🏻餐牌主要有三文治、𝘴𝘰𝘶𝘳𝘥𝘰𝘶𝘨𝘩同沙律等輕食,𝘭𝘶𝘯𝘤𝘩 𝘮𝘦𝘯𝘶亦有意粉🍝同甜品等,款式多樣化👍🏻《 𝘌𝘨𝘨 𝘉𝘦𝘯𝘦𝘥𝘪𝘤𝘵 》 $95 4.5 / 5圓碌碌嘅班尼迪一切開蛋黃漿就湧晒出黎🤤 焗到外脆內軟嘅𝘌𝘯𝘨𝘭𝘪𝘴𝘩 𝘔𝘶𝘧𝘧𝘪𝘯,配搭甘香嘅𝘉𝘢𝘤𝘰𝘯😋 波菜作為調和角色,中和番𝘏𝘰𝘭𝘭𝘢𝘯𝘥𝘢𝘪𝘴𝘦 𝘚𝘢𝘶𝘴𝘦嘅鹹香👍🏻 特別鍾意沙律菜嘅黑醋汁,帶點酸葡萄味好醒胃😋《 𝘈𝘱𝘱𝘭𝘦 𝘙𝘰𝘴𝘦 𝘍𝘭𝘰𝘸𝘦𝘳 𝘛𝘦𝘢 》 $45 4 / 5用玻璃茶壺🫖上嘅花茶已經加分,剛好一人份量,顏色偏淡,但不失花香,飲落以蘋果嘅清甜為主🍎

《 𝘌𝘨𝘨 𝘉𝘦𝘯𝘦𝘥𝘪𝘤𝘵 》 $95 4.5 / 5

• Egg  benedict
2021-12-31 927 瀏覽
🥗 自選沙律 A+B $88▶️ A - 香煎日本帶子▶️ B - 大啡菇💯 評分:🌕🌕🌕🌕🌑 (4/5)💬 帶子煎得頗香,肉質鮮嫩多汁,味道相當唔錯;大啡菇切成片,菌香十分濃郁,水分非常充足;沙律菜幾新鮮,仲有羽衣甘藍,配上時令雜莓,酸may may好開胃。😋🍝 韓式泡菜忌廉意粉配溫泉蛋 $98💯 評分:🌕🌕🌕🌕🌕 (5/5)💬 韓式泡菜辣中帶酸,爽脆水潤唔會嗆喉;忌廉醬汁香濃幼滑,配上意粉毫不油膩;溫泉蛋熟度剛剛好,撈勻嚟食超級滿足!🤤☕ Coco (Hot) $36💯 評分:🌕🌕🌕🌕🌗 (4.5/5)💬 香濃朱古力,澀中一點甜,驅寒暖入心;三粒棉花糖,熱溶軟綿綿,幸福感滿分~😍
🥗 自選沙律 A+B $88
▶️ A - 香煎日本帶子
▶️ B - 大啡菇
💯 評分:🌕🌕🌕🌕🌑 (4/5)
自選沙律
🍝 韓式泡菜忌廉意粉配溫泉蛋 $98
💯 評分:🌕🌕🌕🌕🌕 (5/5)
☕ Coco (Hot) $36
💯 評分:🌕🌕🌕🌕🌗 (4.5/5)
Coco
2021-12-31
5 分鐘 (堂食)
自選沙律
Coco