2018-06-01
同我既好朋友 撐枱腳 係銅鑼灣搵間坐得耐 食物有返少少質素既餐廳一d都唔易 今次黎左呢間日式串燒店試下睇睇menu先叫左幾樣野食當中下面係最值得推介免治雞肉棒$58雞肉$36粟米$48燒沖繩豬手$88燒豆腐雞頸肉$36燒油甘魚鮫$168好食指數:7/10我平時都比較偏好日式串燒多過港式 因為日式既普遍都比較精緻 無咁油 無咁濃味🍢免治雞肉棒 配生蛋醬油 半烤脆既雞肉棒配醬油多一份juicy感覺 不過醬油略咸 輕輕點已好夠🍢雞肉 焦脆既雞皮 嗅到已經好香 脆脆既表面但同時保留內裡嫩滑雞肉感 質素不俗🍢燒粟米 食串燒必備🍖燒沖繩豬手 沖繩既回憶返返晒黎 調味用左沖繩醬汁 醬汁帶甜 啖啖骨膠原 煮得剛好 無過咸🍢燒豆腐 食得多肉 食返舊豆腐平衡一下🍢雞頸肉 見到個名都呆左一下 乜雞頸都會有人食 所以即刻試下先 雞頸肉比起雞肉串更加嫩 仲有d脆軟骨添🐟燒油甘魚鮫係全餐presentation 最吸睛既一碟 一啲都唔馬虎 用上醋漬薑芽仲伴碟 魚肉熟度剛好 魚皮烤得頗香口 但略嫌有d油整體可以一試 雖然店舖細細 但都算旺中帶靜 適合傾計📍 Bilibala Yakitori Bar銅鑼灣希雲街23
睇睇menu先
叫左幾樣野食