2014-09-06 1070 瀏覽
每次經過地鐵站都會被beard papa的香味吸引過去,最經典的原味泡芙是我的最愛。我不選擇加熱,脆脆的泡芙外層內夾著冰凍有蛋香的吉士,一脆一滑,十分吸引。而且吉士也沒多,不會吃到一半就沒有吉士,走了一整天旺角後最適合來個beard papa的puff作結。店裡還有很多選擇如士多啤梨、朱古力脆、綠茶等口味,不過較為昂貴,我還是較喜歡原味的puff呢

2014-09-01
5 分鐘 (外賣自取)
2012-10-01 886 瀏覽
早前路過這店,被這裡泡芙的香氣吸引著,所以買了一個回到公司吃。這裡的泡芙在烘焗好後,到有顧客購買的時候才把忌廉打進泡芙內,再灑上糖霜才交給客人,所以每次來吃都吃到是外脆內有冰凍忌廉的泡芙。過了十數分鐘的車程,回到公司後吃這個泡芙時仍是外鬆脆內裡軟熟,加上香甜的忌廉,這個泡芙真的不錯。

2012-08-19 285 瀏覽
Beard Papa係香港應都紮根幾年,我認識佢係源自於佢開係港鐵站沿線既分店以前只係得最簡單既忌廉泡芙,而家應該已經有10幾種口味了每次行經旺角既分店總出現小小既人龍,有時都忍唔住食返個最鐘意既係朱古力脆皮口味店員會攞一個已有朱古力脆皮既泡芙,再用機係中間擠上吉士打鐘意佢個泡芙鬆化得黎又唔會食落好多空氣吉士打濃滑,分量幾多,上面有點點既雲呢拿籽但其實食落都幾有罪惡感,都係少食多滋味吧消費:$14
Beard Papa係香港應都紮根幾年,

我認識佢係源自於佢開係港鐵站沿線既分店

以前只係得最簡單既忌廉泡芙,而家應該已經有10幾種口味了

每次行經旺角既分店總出現小小既人龍,有時都忍唔住食返個

最鐘意既係朱古力脆皮口味

店員會攞一個已有朱古力脆皮既泡芙,再用機係中間擠上吉士打

鐘意佢個泡芙鬆化得黎又唔會食落好多空氣

吉士打濃滑,分量幾多,上面有點點既雲呢拿籽
但其實食落都幾有罪惡感,都係少食多滋味吧

消費:$14
2012-06-03
10 分鐘 (外賣自取)
$14 (其他)
  • 朱古力脆皮泡芙
2012-06-04 190 瀏覽
成日經過呢間野都會見到勁多人排緊隊,我心諗:真係有咁好食-_+?抱住一試無妨既心態就去排埋一份買左個曲奇朱古力芭芙. 唔記得$14定$15都ok耐之前. 呢間鋪啲puff係整定哂擺係到既都幾慳時間. 但啲員工無乜笑容 搞到我好似貼錢買難受咁拎上手係凍既. 吉士醬都係凍既 但真心覺得凍既仲好味啲皮好脆 好香朱古力味. 唔洗好耐就食完咁就10幾蚊. 唔覺有咩特別 .應該唔會再買
抱住一試無妨既心態就去排埋一份
買左個曲奇朱古力芭芙. 唔記得$14定$15
都ok耐之前. 呢間鋪啲puff係整定哂擺係到既
都幾慳時間. 但啲員工無乜笑容 搞到我好似貼錢買難受咁
拎上手係凍既. 吉士醬都係凍既 但真心覺得凍既仲好味

啲皮好脆 好香朱古力味. 唔洗好耐就食完
咁就10幾蚊. 唔覺有咩特別 .應該唔會再買
2012-03-09 147 瀏覽
第一次食呢間泡芺。都係朋友話好食先走去食一眼見到好大個 比其他大一倍買左個鮮士多啤梨忌廉泡芺 第一次食士多啤梨味既忌廉 正 有新鮮既士多啤梨不過都差吾多要20蚊件 覺得貴左啲 如果平啲會買多幾件。。可能少吃多滋味啦。。
第一次食呢間泡芺。都係朋友話好食先走去食
一眼見到好大個 比其他大一倍
買左個鮮士多啤梨忌廉泡芺
第一次食士多啤梨味既忌廉 正 有新鮮既士多啤梨
不過都差吾多要20蚊件 覺得貴左啲
如果平啲會買多幾件。。可能少吃多滋味啦。。
2012-03-04
1 分鐘 (外賣自取)
  • 鮮士多啤梨忌廉泡芺
2012-03-08 66 瀏覽
次次經過MK E出口, 都聞到香噴噴, 想食好耐果日BF等朋友又係咁話肚餓, 終於去左買黎試下熱香濃吉士PUFF: 外皮脆, 入面軟, 加上少少糖粉, 甜甜地, 幾好. 最正的都係熱辣辣的吉士餡, 好香濃的奶味, 雪到硬身的吉士岩岩好溶哂, 好滑, 直頭係流心脆皮芒果PUFF: 脆皮原來由係朱古力脆皮, 仲以為係曲奇皮, 有D失望. 因為雪凍, PUFF比較硬身, CREAM唔算多, 個人對芒果興趣不大, 覺得一般價錢始終比較貴, 可能會再試其實口味, 但唔會成日去
次次經過MK E出口, 都聞到香噴噴, 想食好耐
果日BF等朋友又係咁話肚餓, 終於去左買黎試下

熱香濃吉士PUFF

價錢始終比較貴, 可能會再試其實口味, 但唔會成日去
2012-03-01
1 分鐘 (外賣自取)
  • 香濃吉士PUFF
2012-01-01 60 瀏覽
最後一張coupon 31/12/2011 到期, 要了一個曲奇朱古力芭芙同埋一個意大利芝士芭芙, 要補多HK$10外表沒有分別, 面頭同樣有朱古力粹, 意大利芝士芭芙入口沒有感到有佷重的芝士味, 另一個是曲奇朱古力芭芙, 個人完全吃不出有任何太大的分別,但芭芙鬆軟, 入口即溶, 忌廉則入口幼滑,內冷外暖, 互相交融

2011-12-18
用餐優惠
團購
2011-12-24 66 瀏覽
之前係某團購網站用$12就可以買到共$40的coupon,好抵呀,有日出到旺角就買左幾個返屋企食,分別有原味吉士泡芙、綠茶泡芙同可可曲奇泡芙。吉士泡芙既吉士入面可以見到一粒粒既雲呢拿籽,食落都幾滑,但就唔算好香。可可曲奇泡芙裡其實都係吉士餡,另外有cream係入面。比較鍾意既係綠茶泡芙,裡面係普通既忌廉餡,但外面既綠茶粉有少少苦味,反而幾鍾意。
之前係某團購網站用$12就可以買到共$40的coupon,好抵呀,有日出到旺角就買左幾個返屋企食,分別有原味吉士泡芙綠茶泡芙可可曲奇泡芙
可可曲奇泡芙裡其實都係吉士餡,另外有cream係入面。
用餐優惠
團購
2011-12-02 49 瀏覽
之前團購的優惠券看看還有一個月便到期了, 所以急急的使用. 今次一樣由旺角站飛到天水圍, 因新界沒有這店舖.我的最愛~~~~~~~~~~回到家先放入雪櫃一回兒, 但可惜忌廉仍不夠凍, 所以我覺得沒有即食那麼好味~~但係忌廉仍然很多.購買前不知是要叮叮的~但我們心想, 說明書說可以加熱, '可以'即是不一定要加熱. 因屋企沒有微波爐.不算太大件, 但賣相還可以~沒有加熱真是不成事, 看看一點也沒流心, 下次購買前真是要留心一點~沒有加熱令到整件蛋糕失色了不少, 所以今次不能作盡, 但我那有機會吃到加熱的古力蛋糕呢??難道要因它而買微波爐
之前團購的優惠券看看還有一個月便到期了, 所以急急的使用.
由旺角帶你到天水圍
今次一樣由旺角站飛到天水圍, 因新界沒有這店舖.
忌廉泡芙
我的最愛~~~~~~~~~~
好多忌廉
新嘗試
古古力蛋糕
不算太大件, 但賣相還可以~
不流心的古力
2011-11-30
由旺角帶你到天水圍
忌廉泡芙
好多忌廉
香味四溢, 路過此處, 一係要忍著呼吸捱過去, 一係要放低過路錢今天我選擇了放低過路錢, 想要濃朱古力曲奇泡芙, 店員話賣晒, 暫未有, 於是揀了朱古力芭芙再加忌廉芭芙忌廉芭芙入面充滿吉士, 吉士幼滑又帶點凍, 至於朱古力芭芙, 面頭則多了一層朱古力, 入口更脆更甜
2011-09-24
$13.50 (下午茶)
忌廉芭芙 HK$13
濃朱古力泡芙, HK$14
多了一層脆脆朱古力
吉士香甜又幼滑
充滿吉士
2011-08-19 28 瀏覽
此店開在地鐵站內是非常成功的,在焗製Puff的時候,香氣團積在地鐵站內,令站內的遊人抵受不了香氣的偷襲而幫襯她。今天我又受不住誘惑了,記得多年前也只是$10個的Puff,現已脹價至$14了,那時款式沒那麼多,今次我就嚐了意大利芝士和北海道牛奶布丁。意大利芝士Puff外皮有層朱古力造成的脆皮,比正常的Puff當然是有趣又香口得多,內涵似是cream多於忌廉芝士,有負意大利芝士Puff之名,但咖啡味倒也不輕。再來一個北海道牛乳布丁Puff,近年北海道牛奶大熱,其縱影都不難找到,大大小小的食店均以此作招徠,但是否特別好吃又是另一回事。就如此Puff,內裡的cream無與別不同之處,重點相信就是那顆牛奶布丁,但讀者確實又吃不出奶味特濃之處,滑嘟嘟的卻是真的。吃過兩款其他口味,始終還是覺得"原味"(吉士味)你最好!
布丁。

吃過兩款其他口味,始終還是覺得"原味"(吉士味)你最好!
2011-08-18
2011-07-19 20 瀏覽
對上一次食已經係大概五年前 , 當時一個泡芙只係$10依家最平果個都要$14 , 仲要細個左…但見到旺角地鐵站分店好多人幫襯 , 一於試下啦!濃朱古力曲奇泡芙($14)由於時間關係 , D staff已經將好多個泡芙入左袋(以前D吉士醬係即刻唧架><)拎上手ge時候係常溫泡芙面係曲奇皮 , 幾香朱古力味 , 有少少苦 , 但成個泡芙一齊食就岩岩好泡芙唔係脆ge , 但都幾好味吉士醬係凍ge , 但原來凍ge都幾好味吉士醬係用雲呢拿籽 , 而唔係用香油, 真材實料!
對上一次食已經係大概五年前 , 當時一個泡芙只係$10
依家最平果個都要$14 , 仲要細個左…
但見到旺角地鐵站分店好多人幫襯 , 一於試下啦!
濃朱古力曲奇泡芙($14)
拎上手ge時候係常溫
泡芙唔係脆ge , 但都幾好味
吉士醬係凍ge , 但原來凍ge都幾好味
吉士醬係用雲呢拿籽 , 而唔係用香油, 真材實料!
2011-07-16
2011-07-04 18 瀏覽
團購咗coupon, 6蚊當20蚊用,非常抵。今日途經,於是就買幾個食吓。款式多,個個價錢不同,睇到花多眼亂。花多眼亂之際,見到有一盒5個原味,$60,俾3張coupon剛好,唔洗補錢又唔洗傷腦筋。買完之後,仲要行去太子買野,行行吓已忍唔住,好肚餓,於是攞個出黎食。嘩,真係好新鮮,個puff脆架,custard 餡又多又creamy,nice nice
團購咗coupon, 6蚊當20蚊用,非常抵。
今日途經,於是就買幾個食吓。
款式多,個個價錢不同,睇到花多眼亂。
一盒五個
好新鮮~~~
一盒五個
好新鮮~~~
2011-06-29 29 瀏覽
在某個團購網買了$20現金卷, 今晚路過當然要買回家慢慢品賞. 時間大約七點四十五, 不用排長龍, 有時都會見到人龍的.回家後先放入雪櫃一陣子才吃, 因由旺角運送到天水圍, 雖然路程只需四十分鐘, 但PUFF雪一雪覺得口感會更好~我都是鐘情於原味~~~~~~~~~外脆內軟....滿口都是吉士~~~~~真係好滿足啊加了芒果確有另一種食法, 加上芒果鮮甜真是一流~不過我都仍是愛原味多一點點呀~~~~
外賣煙斗叔叔~
好多CREAM
鮮芒果PUFF
都有五, 六粒
2011-06-20 10 瀏覽
用左fd送ge團購劵買左兩個原味puff,只係補返$6,超抵第一次食覺得好好食個皮好脆,仲有糖霜tim個涵夠凍又唔會太甜不過價錢平d就好la期待下次encore
用左fd送ge團購劵買左兩個原味puff,
只係補返$6,超抵
好抵食
第一次食覺得好好食
個皮好脆,仲有糖霜tim
個涵夠凍又唔會太甜
好足料