2024-02-05 244 瀏覽
沒有服務超級差評,親友生日那天得一位我地枱巳經全場沒有人,當時七點食,叫服務生幫我們影大合照,佢夠膽在我們背後話影左,佢解釋話反光,我捉返佢對住我們樣子影,佢求其影左三十張,我心念實有一張得,怎知三十張是震樣子,埋單8:15pm 還夠膽問我享不享受今晚晚餐,夜晚不會再來
埋單8:15pm 還夠膽問我享不享受今晚晚餐,夜晚不會再來
ʀᴇsᴛᴀᴜʀᴀɴᴛ ʀᴇᴠɪᴇᴡʙᴀᴛʜᴇʀs疫情局限了出國的機會反而令到我有多點機會嘗試去了解一下自己居住的地方🇭🇰長沙泳灘是全港最長的沙灘泳灘位於的地方是駕駛的禁區所以沙灘的人數比較少的確有身處外國的感覺剛好申請到南大嶼山自駕遊這次介紹的餐廳是大熱之選一間位於大嶼山下長沙沙灘旁的海景餐廳ʙᴀᴛʜᴇʀs是一間西餐廳賣點當然是無敵的sᴇᴀ ᴠɪᴇᴡ一踏出餐廳一步就是沙灘ᴘs:建議可先致電餐廳預留窗邊位置會有更好體驗🥩sᴛᴇᴀᴋ & ғʀɪᴛᴛᴇs 🍟$320本來對於一般賣景的餐廳食物質素期望較低但可能反而有驚喜牛肉烹煮時間剛好皮脆肉嫩配上粗鹽調味非常吸引薯條亦非常脆熱推薦👍🏻🦑ᴄʀɪsᴘʏ sᴀʟᴛ & ᴘᴇᴘᴘᴇʀ sǫᴜɪᴅ $135鮮魷新鮮👍🏻炸粉薄薄一層調味有鹽及黑椒上碟時仍有出煙非常惹味送啤酒一流👍🏻🐟ғɪsʜ ɴ ᴄʜɪᴘs 🍟$140對比鮮魷的情況下炸魚比較遜色炸粉厚,魚肉比較實整個用餐體驗質素不錯身處於南大嶼的環境ʟɪᴠɪɴɢ ᴛʜᴇ ʟᴀɴᴛᴀᴜ ʟɪᴠᴇ享受環境應該放在第一位吧❤️@bathersrestaurant ʙᴀᴛʜᴇʀs(ʟᴀɴᴛᴀᴜ ɪsʟᴀɴᴅ)📍ɢ
ʀᴇsᴛᴀᴜʀᴀɴᴛ ʀᴇᴠɪᴇᴡ

身處於南大嶼的環境
ʟɪᴠɪɴɢ ᴛʜᴇ ʟᴀɴᴛᴀᴜ ʟɪᴠᴇ
享受環境應該放在第一位吧❤️

@bathersrestaurant
ʙᴀᴛʜᴇʀs(ʟᴀɴᴛᴀᴜ ɪsʟᴀɴᴅ)
📍ɢ/ғ, ɴᴏ 32 ʟᴏᴡᴇʀ ᴄʜᴇᴜɴɢ sʜᴀ ᴠɪʟʟᴀɢᴇ, ʟᴀɴᴛᴀᴜ ɪsʟᴀɴᴅ
2023-08-01 955 瀏覽
今日帶左小朋友黎到大嶼山下長沙沙灘玩水, 玩之前當然要醫左肚先啦,一泊好車行兩步就比呢間叫Bathers既餐廳吸引左,因為佢係連住個沙灘 , 一行出去就可以玩沙, 對住個海景好寫意,一坐低職員就好友善咁提供BB high chair 同兒童餐具, 好細心.我地一共叫左6 樣野食,每份都好有份量. 而且每樣野都有水準,最鍾意就係佢個意粉,burger 同前菜, 大人細路都食得好開心, 重幫我地影大合照添,食完佢地重比我地放企d野係度, 我地就可以出去玩水, 好方便 , 有個地方遮下太陽.埋單一共大約hkd 1200,以6碟野一杯野飲黎講, 我覺得可以接受,係一個好好既假日好去處

一泊好車行兩步就比呢間叫Bathers既餐廳吸引左,

難得去大嶼山住下度假屋就喺長沙呢度搵一間chill嘅嘢食我大概黃昏時間去啲牛已經派晒喺沙灘上面唞暑海浪開始平靜有人玩緊衝浪🏄🏻‍♀️望住蔚藍嘅天空同大海坐喺餐廳入面的確幾超Chill但係我同朋友坐咗大概五至10分鐘真係頂唔順問老闆娘有冇蚊怕水老闆娘表示都真係比客用晒所以佢俾咗啲酒精我哋但酒精真係止唔到痕同埋越坐越衰最後我哋變成左外賣拎走嘢食係高質幾好食😋的薯條好食之餘一啲都唔吝嗇份量燒雞細隻D所以推薦漢堡包🍔
難得去大嶼山住下度假屋

薯條好食之餘
一啲都唔吝嗇份量
燒雞細隻D
所以推薦漢堡包🍔
跟閨密相處已久的淨心之旅終於成行😂約咗好多次 但係次次都遇上惡劣天氣⚡️🌧入東涌順便食埋ʙᴏᴏᴋᴍᴀʀᴋ咗嘅海邊餐廳𝔹𝕒𝕥𝕙𝕖𝕣𝕤🏝前往方法可於港鐵東涌站ʙ出口外的東涌站巴士總站搭乘11、11ᴀ或23號新大嶼山巴士,係「長沙下村站」落車 車程約20分鐘 · ┈┈┈┈┈┈ · ꕥ · ┈┈┈┈┈┈ · ✿ 𝐒𝐭𝐞𝐚𝐤 𝐒𝐚𝐧𝐝𝐰𝐢𝐜𝐡 $𝟏𝟗𝟎 ✿ 𝐅𝐫𝐢𝐭𝐭𝐨 𝐌𝐢𝐬𝐭𝐨𝐦 $𝟑𝟓𝟎 ✿ 𝐑𝐚𝐬𝐩𝐛𝐞𝐫𝐫𝐲 𝐑𝐨𝐜𝐤𝐬 $𝟔𝟓 · ┈┈┈┈┈┈ · ꕥ · ┈┈┈┈┈┈ · 餐廳係室外座位 望住長沙泳灘 當日個天好靚💙食物質素正常 食環境多😝人均~💲𝟑𝟔𝟖

· ┈┈┈┈┈┈ · ꕥ · ┈┈┈┈┈┈ ·

𝐒𝐭𝐞𝐚𝐤 𝐒𝐚𝐧𝐝𝐰𝐢𝐜𝐡
𝐑𝐚𝐬𝐩𝐛𝐞𝐫𝐫𝐲 𝐑𝐨𝐜𝐤𝐬
2023-06-03
𝐑𝐚𝐬𝐩𝐛𝐞𝐫𝐫𝐲 𝐑𝐨𝐜𝐤𝐬
餐廳在大嶼山的長沙, 要到東涌再轉車入去, 雖然路途比較遠, 但都值得一去, 若果有揸車就更方便, 可以坐到夜晚也不錯 食物 : 食物味道好好, 賣相不錯打卡一流, 牛扒味道非常不錯, 漢堡也好, 魚柳就比較普通, 飲品靚也好喝 環境 : 因為餐廳坐位在戶外, 比較熱, 但氣氛好好, 而且人不多, 主要都是外國人, 又坐在海邊, 真的很舒服, 不過晚上有蚊, 要留意 服務 : 員工都是外國人, 主動有禮貌 價錢 : HK$1001/3人 (加一服務費)
服務 : 員工都是外國人, 主動有禮貌
價錢 : HK$1001/3人 (加一服務費)
2023-06-10
夏天嚟啦,趁假期當然出去玩吓。今次嚟到頗出名的大嶼山sea-view reaustant—Bathers。前往路途長跋,需要喺東涌再轉車入嚟。餐廳係正下長沙海灘隔離🏖️環境幾chill嘅,而且方便落沙灘玩,有種處於泰國的感覺(氣溫都係😌不過去到就有啲失望,冇預期中佈置得咁有度假feel。好似索罟灣果啲餐廳咁,比較簡樸。假期大約3:30pm黎到,人數唔算多,大約坐了一半。Cheeseburger w Fries $185呢個漢堡好好味,和牛漢堡扒肉汁非常多配上蛋、番茄、煙肉、生菜等都好夾。粗薯亦都好香脆,值得一試👍🏻Mac & Cheese Croquettes $90本人好鍾意食mac n cheese,第一次食呢種質感,外表炸到好似餐肉,裏面就係芝士通心粉。美中不足嘅位係芝士味極淡😓如果用上車打芝士會好啲~Red Sangria $80 飲品方面,都幾難飲下😅做base的紅酒又酸又苦,完全唔合格。

Cheeseburger w Fries $185
呢個漢堡好好味,和牛漢堡扒肉汁非常多

Mac & Cheese Croquettes $90

Red Sangria $80
Cheese  burger
Mac & Cheese Croquettes
Red  sangria
Cheese  burger
2023-05-11 499 瀏覽
本身出發去下長沙之前 已經喺網上面search左有咩餐廳食☺️見到好多人都會推介呢間bathers11點左右去到人唔多 但係全部都係外國人😯本身想坐海邊位影下相 因為之前上網見到話係先到先坐唔知係咪後尾太多人要求 依家要book定先可以坐🥹同朋友兩個人食量都不大 所以就淨係叫咗個Fritto Misto💰350(3 king prawns, white bait, soft shell crab, sait pepper squid & sweet potato fries )本身都聽講過佢啲嘢食係比較大份上台之後 好彩我哋兩個淨係叫咗一份一睇就知係二人份量🫢新鮮炸起🔥全部熱辣辣🦑🦐🦀其實全部都好食但佢個魷魚✨食落有驚喜!!係超冧身 完全唔會韌至於嘢飲就叫咗Vanilla skyErr如果下次再去我會叫其他🤣
本身出發去下長沙之前

上台之後 好彩我哋兩個淨係叫咗一份
一睇就知係二人份量🫢
新鮮炸起🔥全部熱辣辣🦑🦐🦀

其實全部都好食
但佢個魷魚✨食落有驚喜!!
係超冧身 完全唔會韌

至於嘢飲就叫咗Vanilla sky
Err如果下次再去我會叫其他🤣

Fritto Misto, 3 king prawns, white bait, soft shell crab, sait pepper squid & sweet potato fries

2023-05-05
2023-03-23 641 瀏覽
去左大嶼山下長沙沙灘呢度享受下寧靜下午搵左間感覺舒服嘅西餐廳睇完餐牌發現食物價錢唔平主要係附近外國人及住附近獨立屋嘅人黎食遊客反而少·梳化唔好坐,凹落去嘅店員除咗個類似經理嘅人,其他都有笑容可惜出食物經常漏單出飲品先漏左咖啡小食脆片到左之後,等左好耐個春雞先到食物食幾好食,所有嘢應該有嘅味道都有但係,我仲嗌左個mac & cheese架等左成大半個鐘,最後催左兩次先黎到所以個mac & cheese拿拿臨食冇影到佢係好得意咁將個芝士通心粉包起再炸極度邪惡但好好食,建議4人叫一份因為兩個女仔係會食到好漏·總括嚟講,景靚,食物靚,味道ok,服務真係好麻麻
去左大嶼山下長沙沙灘呢度享受下寧靜下午
搵左間感覺舒服嘅西餐廳
睇完餐牌發現食物價錢唔平
主要係附近外國人及住附近獨立屋嘅人黎食
遊客反而少
梳化唔好坐,凹落去嘅
店員除咗個類似經理嘅人,其他都有笑容
可惜出食物經常漏單
出飲品先漏左咖啡
小食脆片到左之後,等左好耐個春雞先到
Guac & Chips
Roast Spring Chicken
食物食幾好食,所有嘢應該有嘅味道都有
但係,我仲嗌左個mac & cheese架
等左成大半個鐘,最後催左兩次先黎到
所以個mac & cheese拿拿臨食冇影到
佢係好得意咁將個芝士通心粉包起再炸
極度邪惡但好好食,建議4人叫一份因為兩個女仔係會食到好漏
總括嚟講,景靚,食物靚,味道ok,服務真係好麻麻
2023-02-12
Guac & Chips
  • Mac  &  Cheese  Croquettes
餐廳位於大嶼山長沙下村,搭車可以係東涌搭11號巴士,長沙下村落,25分鐘左右,或者call車。星期六日,11號巴士會排到蛇餅。雖然地點比較遠,但餐廳環境好好。對住海景嘅餐廳好多,對住沙灘就比較少,餐廳行出一步就係沙灘,景觀開揚,吹住海風,十分chill。3月-4月左右係開花季節,餐廳有好大棵杜鵑花,變左花牆,影出黎好靚。。Fritto Misto海鮮拼盤 $3503 king prawns, white bait, soft shell crab, salt pepper squid & sweet potato fries有3隻大蝦、白魚仔、軟殼蟹、椒鹽魷魚同蕃薯條。好大碟,夠2-3人食,海鮮質素唔錯,味道偏淡,點醬好啲。。Steak & frittes, 350g $320牛扒份量都好大,肉質少少韌,普通。。蘋果汁 $50仲有其他果汁或特飲食物好大份,正常質素,志在食環境同氣氛😂 推介指數:7/10抵食指數:7/10

。Fritto Misto海鮮拼盤 $350

。Steak & frittes, 350g $320
牛扒份量都好大,肉質少少韌,普通。

。蘋果汁 $50
仲有其他果汁或特飲

食物好大份,正常質素,志在食環境同氣氛😂

推介指數:7/10
抵食指數:7/10

喺網上睇咗相之後專山長水遠黎,因為驚好多人仲一早book位,但係平日嚟到發現加埋我哋先得2枱客,成間餐廳都望到海景,其實食咩都好,加埋海水味就自己加左分🏝呢到野食都多選擇,扒類、海鮮、漢堡、沙律、小食、甜品等👍仲有兒童餐揀,有小朋友一齊嚟啱哂👧🏻🌮Guac and Chips $140Nacho 就好多西餐廳都有得食,但係個醬先係分辨到nacho 好唔好食,而呢個係非常好食🤤牛油果好新鮮,冇草青味🥑配埋蕃茄粒、洋蔥粒同紅辣椒,酸酸甜甜好開胃😋Chips都好香脆,份量比得好足🌟 Lamlam脷指數 😋😋😋😋😋 (5/5)🍔Cheese Burger $185漢堡入面有和牛、芝士、蛋、煙肉、生菜、煙熏蕃茄🤩麵包烘得好脆,夾住半融芝士🧀加上和牛充滿肉汁,十分juicy🥩薯條上到枱依然熱辣辣,非常香脆🥰🌟 Lamlam脷指數 😋😋😋😋 (4/5)🍹Vanilla Sky $65想特別推介呢杯mocktail,完全估唔到係咁好味,因為平時好多mocktail都冇咩特別,但呢杯係真料實料, 仲有提子粒係入面,配埋檸檬梳打,好好飲🤤🌟 Lamlam脷指數 😋😋😋😋 (4/5)🌟整體評價: 餐廳望住無
但係平日嚟到發現加埋我哋先得2枱客,
成間餐廳都望到海景,其實食咩都好,加埋海水味就自己加左分🏝

呢到野食都多選擇,扒類、海鮮、漢堡、沙律、小食、甜品等👍
仲有兒童餐揀,有小朋友一齊嚟啱哂👧🏻

🌮Guac and Chips $140
牛油果好新鮮,冇草青味🥑
配埋蕃茄粒、洋蔥粒同紅辣椒,酸酸甜甜好開胃😋
Chips都好香脆,份量比得好足
🌟 Lamlam脷指數 😋😋😋😋😋 (5/5)
Guac and Chips
🍔Cheese Burger $185
漢堡入面有和牛、芝士、蛋、煙肉、生菜、煙熏蕃茄🤩
麵包烘得好脆,夾住半融芝士🧀
加上和牛充滿肉汁,十分juicy🥩
薯條上到枱依然熱辣辣,非常香脆🥰
🌟 Lamlam脷指數 😋😋😋😋 (4/5)
Cheese Burger

🍹Vanilla Sky $65
🌟 Lamlam脷指數 😋😋😋😋 (4/5)
Vanilla Sky

🌟整體評價: 餐廳望住無敵大海景,本身已經加分,食物同飲品仲要好好食,真係值得一試🤩
🌟 Encore指數 ⭐️⭐️⭐️⭐️ (4/5)
Guac and Chips
Cheese Burger
Vanilla Sky
一踏入呢間餐廳已經有個好唔舒服的感覺,見到有兩把長掃把打橫咁放咗喺長沙梳化位上面,立刻覺得長沙發位有點污糟,頓時失去左度假嘅感覺但山長水遠入嚟又book咗餐廳又冇理由唔食㗎,咁就唯有坐低食嘢啦預先訂咗2點本來係想坐近沙灘嘅位置打卡實際訂咗同walk in 冇咩分別店員唔會因為你book咗會預留位置俾你,都係早到早坐所以勸喻想打卡影靚相嘅人,不如早啲到早啲霸位最實際食物方面最值得一提係burger舊牛乾到好難食,order 前有問我要幾多成熟,上枱一睇到同全熟冇咩分別,重熟到燶晒黑邊添🤡喺食物啱啱嚟齊,岩影完相剛開始食緊之際,大約坐咗一小時,餐廳嘅職員竟然同我哋講,而家你哋last order,問我哋有冇嘢要嗌,我哋枱面嘢食都未食到一半,點知我哋洗唔洗再叫呢,果時先知只可以坐90分鐘。其實滿心歡喜諗住想食個飯後甜品,因為好唔夠時間最後梗係冇食到啦餐廳嘅服務態度有點冷漠,加埋食物環境地點等,唔會再特登搭咁遠車入嚟食呢間只可以坐1.5小時餐廳,整體黎講有點不值得感覺。這裏本身個沙灘環境不錯,我下次會想再來游水,好肯定一定唔會再幫襯呢間餐廳。🤡
一踏入呢間餐廳已經有個好唔舒服的感覺,
見到有兩把長掃把打橫咁放咗喺長沙梳化位上面,
立刻覺得長沙發位有點污糟,頓時失去左度假嘅感覺

但山長水遠入嚟又book咗餐廳又冇理由唔食㗎,
咁就唯有坐低食嘢啦

預先訂咗2點
本來係想坐近沙灘嘅位置打卡
實際訂咗同walk in 冇咩分別
店員唔會因為你book咗會預留位置俾你,都係早到早坐

所以勸喻想打卡影靚相嘅人,不如早啲到早啲霸位最實際

2022-11-11 683 瀏覽
終於去咗下長沙呢間igable餐廳🤭係沙灘隔離食嘢好方便,見到隔離枱幾個外國人,食食吓就行出去沙灘玩,攰又番黎飲嘢,chill to the max~食物質素都幾好👍Fish and chips,魚炸到外脆內juicy💕配粗薯條同沙律🥗好有在外國的感覺。另外再叫咗一份grilled octopus 🐙 呢個有驚喜!octopus夠腍,仲要加咗辣肉腸,意式風味十足😃

2022-11-08 576 瀏覽
無諗過到長沙咁鄉郊架地方都可以歎到個咁足料架 All Day Breakfast 之前一晚已經在營地 BBQ,朝早起身想食返個有人煮埋架早餐,沿著沙灘行,5分鐘就發現了 Bathers 這餐廳,環境好度假 feel, 木枱木凳,全海景,天然海風,我哋點左一份 All Day Breakfast 配英式紅茶,法式西多配拿鉄,再加多一份水波蛋配 Americano,All Day Breakfast 架份量足夠兩個人食,腸仔,煙肉都煎得透徹,睇得出係用心做的,多士也焗得剛剛好,個法式多士也好鬆軟,配埋個雲尼拿醬,prefect match 仲有一個西班牙 omelette,薯粒同個蛋都煎得好香又沒有 overcooked,唯一要失望架係個水波蛋,隻蛋醋味太勁,然後個飽又淋左,不過總刮而言呢間餐廳都係值得推介,下次再去 camping car 會再幫襯 。

2022-11-06
$100 (早餐)
  • AllDayBreakfast
位於大嶼山沙灘傍邊嘅廳Bathers景觀一流,對正住個海,如果天氣好,加埋藍天白雲,吹著海風真係無敵!如果想坐最近海邊嘅座位就要預早訂位啦,野食選擇唔算特別多,好多海鮮類,價錢中間價位,但係大嶼山又要海景差唔多咁上下。車位好少同埋好滿,如果揸車要諗諗泊邊!🌊Crispy Salt and Pepper Squid $135★★★★☆大大碟,魷魚唔會細細件,分量都多。魷魚咬落去肉質好爽脆,唔會霉霉地,食落有種鮮味。魷魚出面炸粉薄得黎夠哂酥脆,放耐左都仲係脆口,又唔會魷魚同炸粉分開哂或者空心,調味用左少少鹽同黑椒,清清地已經足夠,因為個魷魚夠新鮮。🌊Roast Spring Chicken $185★★★★☆春雞烤得岩岩好,外面層皮乾得黎香脆,入面肉質仲係鮮嫩,用刀切嘅時候仲有肉汁,唔鞋口即使雞胸部分都做得唔錯。個雞肉本身都帶有香草同鹽味,單食都夠哂味。配菜有一個紫洋蔥,冇左本身洋蔥嘅香辣嗆味,口感爽脆帶香甜,配雞肉一齊食味道更加之出,好夾。如果再覺得單調,雞肉仲可以配埋粟米墨西哥辣椒莎莎醬食,酸酸地,帶少少辣味,更加開胃。其餘配菜有意大利青瓜、椰菜仔咁,成個菜式好豐富。🌊Apple Pi
🌊Roast Spring Chicken $185
Apple Pie
🌊Apple Pie $85
★★★★☆
蘋果批即叫即整,黎到已經聞到好香木桂同蘋果味!個蘋果批皮好香脆,入面好軟淋,咬落去仲食到一粒粒蘋果粒,個肉桂味好夠,甜度剛好,整體偏向酸,但好岩我口味。如果覺得太酸可以加Vanilla cream一齊食,中和番個酸度。而個青蘋果雪葩真係酸,我自己就覺得單食係有啲太酸,但加埋落個蘋果批一齊食就OK,一個熱一個凍,有另一番風味!佢整體唔係太甜,唔會好似一般個啲咁食幾啖就太膩唔想食。啱哂唔係好食得咁甜嘅人,呢個絕對點得過!

🌟總括:環境已經係一百分,加上食物真係幾好食,飲品就正常啦,如果入到去大嶼山我覺得絕對值得一食。我應該都會再Encore!
Apple Pie