每次經過那cafe般的韓國料理餐廳,都不禁吸引我注目,那晚終相約閏蜜一試,放工後吃一頓豐富的晚餐份外滿足。以淺啡色為主的設計有種cafe感,加上植物的點綴增添秋天氣息,餐廳亦善用中央位置設單向卡位,坐單向座位的我倆覺得有私人度之餘,空間亦十足。切蛋儀式簡單而隆重,輕輕刀介下蛋分開呈流心餡包裹珍珠米,流心蛋沒有調味更顯鮮蛋香,加上牛油炒雜菇清新又不會喧賓奪主,不過米飯質地偏硬乾身。不是芫茜控的我都喜歡此番茜醬,更略嫌份量不足,未能沾上所有炸雞及薯條,醬汁杰身帶絲絲芫茜,淡然芫茜味帶清新感無草清味,炸物即叫即炸滾燙呈黃金色,炸雞雞肉嫩滑藏少許肉汁。賣相與比例如小食多於沙律,豬手肉嫩皮爽彈牙,醃有韓式醬油輕鹹入味,配酸汁沙律減飽溜。卡邦尼醬香濃忌廉奶香,每件年糕充滿creamy醬汁而不溜,燒雞扒皮燒至香脆有炭燒味,雞肉嫩滑,只略欠肉汁。在打包的情況下也不忘點個甜品試試,將牛角包與窩夫結合同時滿足到我倆,牛角包質地的窩夫多一份鬆化烘麵包香,配以忌廉及生果增加濕潤度與順滑口感。眼闊肚窄的我把餘下的打包回家,又食又拎,傾傾少女心事的晚上更為愉快。現在一邊吃著打包回家的美食,一邊打食評,回味味道同時

清爽番茜無骨炸雞

韓式雜莓牛角包窩夫

現在一邊吃著打包回家的美食,一邊打食評,回味味道同時回憶時光。
2022-06-13
清爽番茜無骨炸雞
韓式雜莓牛角包窩夫
2022-06-19 148 瀏覽
之前去東涌行outlet食過一次呢間banchan,一試難忘😍知道佢係屯門開左分店,終於夾到時間約埋兩個韓迷朋友過黎回味下😎❤️番茜海鮮蛋包飯 💰1️⃣3️⃣8️⃣黎到當然要食佢地主打既蛋包飯啦!🤭要黎影相打卡厄like一流🤣番茜醬好香,質地帶啲creamy~海鮮足料,啲飯混合左茄汁,翠玉瓜同紅蘿蔔,好有口感😋而流心雞蛋令成個飯更香更rich💯(切開果下仲好療癒😌)❤️烤雞卡邦尼年糕 💰9️⃣2️⃣個汁好濃奶油味好creamy👍年糕口感煙韌~烤雞烤得好靚,食落雞皮超香口,肉質又超嫩滑🤤❤️燒醬油黑毛豬白切肉配大醬生菜 💰1️⃣6️⃣2️⃣黑毛豬層次豐富,燒到好香🫢油脂部份入口即溶🤤配生菜同泡菜清新啲,眨吓眼清晒成碟🙊❤️清爽番茜有骨炸雞 💰1️⃣1️⃣8️⃣年紀大咗有時鍾意食有骨嘅肉多過啖啖肉🙈😂番茜有助於解油炸物嘅油膩👍 (雖然呢個都唔算油😁)雞皮香脆,雞肉嫩滑,正!❤️韓式雜莓牛角包窩夫 💰7️⃣2️⃣女仔都係敵不住甜品嘅誘惑🤣個窩夫玉桂味都幾突出,口感酥脆,雜莓微微酸,完全唔覺得膩😍❤️熱濟州綠茶咖啡 💰4️⃣8️⃣有三粒口感煙韌既小丸子串😯超濃郁既綠茶味滲透出淡淡既咖啡味,綠茶迷一定好中意!😯❤️熱溶化朱古力 💰4️⃣2️⃣可可味香濃,仲食到啲固體朱古力塊,

❤️番茜海鮮蛋包飯 💰1️⃣3️⃣8️⃣

黎到當然要食佢地主打既蛋包飯啦!🤭
要黎影相打卡厄like一流🤣
番茜海鮮蛋包飯

番茜醬好香,質地帶啲creamy~
番茜海鮮蛋包飯

海鮮足料,啲飯混合左茄汁,翠玉瓜同紅蘿蔔,好有口感😋
而流心雞蛋令成個飯更香更rich💯
(切開果下仲好療癒😌)

❤️烤雞卡邦尼年糕 💰9️⃣2️⃣

個汁好濃奶油味好creamy👍
年糕口感煙韌~
烤雞卡邦尼年糕

烤雞烤得好靚,食落雞皮超香口,肉質又超嫩滑🤤

❤️燒醬油黑毛豬白切肉配大醬生菜 💰1️⃣6️⃣2️⃣
燒醬油黑毛豬白切肉配大醬生菜

黑毛豬層次豐富,燒到好香🫢
油脂部份入口即溶🤤
配生菜同泡菜清新啲,眨吓眼清晒成碟🙊

❤️清爽番茜有骨炸雞 💰1️⃣1️⃣8️⃣
半份清爽番茜有骨炸雞

年紀大咗有時鍾意食有骨嘅肉多過啖啖肉🙈😂
番茜有助於解油炸物嘅油膩👍 (雖然呢個都唔算油😁)
雞皮香脆,雞肉嫩滑,正!

❤️韓式雜莓牛角包窩夫 💰7️⃣2️⃣

女仔都係敵不住甜品嘅誘惑🤣
韓式雜莓牛角窩夫

個窩夫玉桂味都幾突出,口感酥脆,雜莓微微酸,完全唔覺得膩😍

❤️熱濟州綠茶咖啡 💰4️⃣8️⃣
濟州綠茶咖啡

有三粒口感煙韌既小丸子串😯
超濃郁既綠茶味滲透出淡淡既咖啡味,綠茶迷一定好中意!😯

❤️熱溶化朱古力 💰4️⃣2️⃣
溶化朱古力

可可味香濃,仲食到啲固體朱古力塊,好滿足🥰

食咗咁多樣嘢都勁出色!絕對會再encore😍
溶化朱古力
  • 韓式雜莓牛角包窩夫
  • 清爽番茜炸雞
2022-06-15 82 瀏覽
自從搬咗入嚟屯門住之後其實屯門比起我想像中更加繁榮大至一啲大型超市及百貨公司最近連日本超級市場Donki亦都進駐左屯門市中心餐廳主打韓國特色美食,有鳥語花香嘅感覺亦非常之啱打卡之用餐廳感覺非常之舒服😌而且非常之文青番茜海鮮蛋包飯用蛋包起來的熱飯,一手切開半熟的厚蛋餅,在蛋皮上刮一刀,炒蛋便會如瀑布般傾瀉下來加上使用獨有嘅芫荽令味道更加豐富醬油黑毛豬白切肉配大醬生菜用上五花肉,肥瘦肉相間,配埋生菜一齊食好Fresh番茜無骨炸雞同樣都係用咗芫荽做醬汁,味道都幾濃郁無骨炸雞勁Juicy烤雞卡邦尼年糕第一次食卡邦尼味道嘅年糕,口感柔滑豐盈,而年糕煙韌有咬口。雜莓牛角包窩夫好香嘅牛油味,同埋食落比普通窩夫更加脆口,超推介一定要食清新香橙綠茶沙冰綠茶嘅苦澀味中和左橙味嘅酸酸甜甜橙皮嘅苦澀味同茶味又互相輝映,幾特別濟州綠茶鮮奶本來以為鮮奶綠茶會係甜嘅,但佢採用咗無糖嘅綠茶粉

自從搬咗入嚟屯門住之後
其實屯門比起我想像中更加繁榮
大至一啲大型超市及百貨公司
最近連日本超級市場Donki亦都進駐左屯門市中心

餐廳主打韓國特色美食,有鳥語花香嘅感覺
亦非常之啱打卡之用
餐廳感覺非常之舒服😌而且非常之文青

加上使用獨有嘅芫荽令味道更加豐富

醬油黑毛豬白切肉配大醬生菜
用上五花肉,肥瘦肉相間,配埋生菜一齊食好Fresh

番茜無骨炸雞
同樣都係用咗芫荽做醬汁,味道都幾濃郁

無骨炸雞勁Juicy

烤雞卡邦尼年糕
第一次食卡邦尼味道嘅年糕,口感柔滑豐盈,而年糕煙韌有咬口。

雜莓牛角包窩夫
好香嘅牛油味,同埋食落比普通窩夫更加脆口,超推介一定要食

清新香橙綠茶沙冰
綠茶嘅苦澀味中和左橙味嘅酸酸甜甜
橙皮嘅苦澀味同茶味又互相輝映,幾特別

濟州綠茶鮮奶
本來以為鮮奶綠茶會係甜嘅,但佢採用咗無糖嘅綠茶粉
2022-04-26 1205 瀏覽
朋友話屯市開了新韓國菜餐廳,就約埋一齊去試下,地點在食物謎宮旁,呢個位置最近多了好多新餐廳呢。餐廳名叫Banchan & cook,似乎同花無乜關係?但店內放滿人造花草,餐牌亦以花草設計,看起來優雅漂亮,係打卡的好地方。天氣熱了好多,先來杯凍飲解解渴,朋友叫了凍的濟州綠茶鮮奶,自己就點左士多啤梨紅桑子疏打,兩杯都好靚呀!先講講朋友個杯,奶味勁重喎,重到蓋過綠茶味,味道係少甜唔錯呀。自己杯紫紅色好夢幻,藍色部份相信是蝶豆花,加了士多啤梨果醬,仲有已攪碎的紅桑莓同半個青檸,味道偏酸,正適合熱天喝嘅特飲。呢份韓式豬手沙律賣相好正喎,厚切豬手片加上大量菜沙律,啲沙律菜看似旁邊一排咁,但其實卷實晒好多㗎,菜中仲加左啲切碎的九層塔,帶來香味同苦澀咁,正好去掉豬手嘅油膩。再講下啲豬手片,無骨又厚切口感勁正,入晒美鹹香軟嫩,啖啖肉大滿足。跟住有呢碟烤牛肉蛋包飯,圓圓鼓鼓的蛋十分吸引,一刀切下即刻見到啲蛋有幾嫩滑,仲有蛋汁添㗎,好完美的蛋包飯。嫩蛋加上已調味炒香的米飯已經好好味,旁邊仲有大量甜美的肥牛,同埋紅紅綠綠的沙律,真係好睇又好味,讚呀!再黎係朋友點的蜂蜜無骨炸雞半份,佢話食韓國野唔少得食炸雞嘛。

再黎係朋友點的蜂蜜無骨炸雞半份,佢話食韓國野唔少得食炸雞嘛。即炸的上枱時勁香呀,咬落雞件好脆又多肉汁,個蜂蜜醬又香又甜,高水準之作~

最後仲有青口海鮮炒年糕,原本以為會炒到兜亂個種風格,點知上到枱居然係西式擺盤,有意外驚喜呢。先試口年糕,煙煙韌韌嘅口感好正,最正係吸飽湯汁,個汁勁濃郁嘅海鮮味,好似飲緊龍蝦湯個味咁。大蝦、青口、帶子都鮮甜彈牙,但都不及年糕吸引,真係好好味呀。

本來以為打卡餐廳食物都係好睇多過好味,估唔到呢度啲食物超高水準喎,四碟都勁正,環境又靚又好坐,有下次!
2022-04-25
趁復活節假去屯門買野,順便逛逛。見到有間餐廳外表幾靚,裝修簡單又有乾花原素,原來係韓式cafe💕 一於入去食同打卡先😆內裡燈光明亮舒適,空間感十足,就連menu都十分靚✨ 食物種類有韓式炸雞、韓式輕食、意粉、蛋包飯、飲品同甜品。🌼烤牛肉蛋包飯 $98呢度既蛋包飯吸引之處,就係上枱時店員會提醒客人影相📸️,之後就為客人🔪切開蛋皮,半熟雞蛋就會由中間2邊滑落,完美覆蓋下面既炒飯,畫面好療癒☺️☺️ 雞蛋口感滑溜👍🏻 炒飯內有蔬菜粒;烤牛肉份量不少,醬汁帶微甜非常濃郁✨✨ 雞蛋➕炒飯➕蘸肉汁同吃,令人垂涎三尺❣️ 迅速就KO😎🌼蜜糖炸雞 (無骨/半份) $108賣相同樣吸引💕 除左有炸雞件之外,底鋪有炸薯條,頂有3條炸年糕,同樣蘸上蜜糖🍯 半份炸雞有6、7件,size適中,炸得香脆唔會乾爭爭👍🏻 年糕軟糯煙韌,不過可能放係面,淋得太多蜜糖,甜左少少😂 反而薯條炸得非常之脆,我鍾意😍🌼士多啤梨鮮奶咖啡 $48咖啡底、士多啤梨奶泡,再加上鮮士多啤梨🍓 賣相超靚😍😍 但飲落士多啤梨味唔太出,被咖啡搶過了,但味道依然不錯❣️🌼溶化朱古力$42上枱時我同豬先生都驚訝,因為同想像有啲出入,又幾靚喎🤣👍🏻 第一

🌼烤牛肉蛋包飯 $98

🌼蜜糖炸雞 (無骨/半份) $108

🌼士多啤梨鮮奶咖啡 $48

🌼溶化朱古力$42
上枱時我同豬先生都驚訝,因為同想像有啲出入,又幾靚喎🤣👍🏻 第一啖飲落非常濃郁嘅朱古力味😍 但攪拌忌廉同朱古力碎後,味道反而溝淡了。可能揀熱飲,會比較合適。

2022-04-15
平時好少食韓國菜,韓國咖啡店越開越多😛而且食物種類比較新穎,一於去試吓先牛肝菌蛋包飯 $102蛋包飯份量好多🤤一切開滑蛋流心,好滑好好好看看味啊如果加多啲蘑菇汁會更加好烤雞卡邦尼年糕 $92推介😛😛每條卡邦尼年糕口感煙煙韌韌,好掛汁😛卡邦尼醬汁同年糕好夾!好好味烤雞煎至香口,皮脆肉質嫩滑好食過一般韓式炒年糕啊無骨炸雞半份 $108清爽蕃茜味超正😛芫荽控必食外脆內嫩炸雞🍗配上番茜醬Perfect match!!!!!降低油膩感之餘,味道突出仲有年糕同薯條,都淋左少少芫荽蓉,好特別!海鮮煎煎餅 $89質素唔錯,薄餅唔油膩,好飽肚沾甜酸醬好味啲!韓式雜莓牛角包窩夫 $72🥐好鬆脆嘅窩夫牛角包麵團烤至脆身好香牛角包牛油味,味道甜甜地,好好味朱古力咖啡 $38咖啡加入香濃朱古力,朱古力味較濃🍫清新香橙綠茶沙冰 $48沙冰好fresh 🍃加入抹茶粉,味道清新又唔會好甜仲有一片橙可以篤下🤣
平時好少食韓國菜,韓國咖啡店越開越多😛
而且食物種類比較新穎,一於去試吓先

牛肝菌蛋包飯 $102
蛋包飯份量好多🤤一切開滑蛋流心,好滑好好好看看味啊
如果加多啲蘑菇汁會更加好

烤雞卡邦尼年糕 $92
推介😛😛
每條卡邦尼年糕口感煙煙韌韌,好掛汁😛
卡邦尼醬汁同年糕好夾!好好味
烤雞煎至香口,皮脆肉質嫩滑
好食過一般韓式炒年糕啊

無骨炸雞半份 $108
清爽蕃茜味超正😛芫荽控必食
外脆內嫩炸雞🍗配上番茜醬
Perfect match!!!!!
降低油膩感之餘,味道突出
仲有年糕同薯條,都淋左少少芫荽蓉,好特別!

海鮮煎煎餅 $89
質素唔錯,薄餅唔油膩,好飽肚
沾甜酸醬好味啲!

韓式雜莓牛角包窩夫 $72
🥐好鬆脆嘅窩夫
牛角包麵團烤至脆身
好香牛角包牛油味,味道甜甜地,好好味

朱古力咖啡 $38
咖啡加入香濃朱古力,朱古力味較濃🍫

清新香橙綠茶沙冰 $48
沙冰好fresh 🍃加入抹茶粉,味道清新又唔會好甜
仲有一片橙可以篤下🤣

5天前 0 瀏覽
❤️‍🔥夏日炎炎我要韓風🇰🇷原來一間餐廳好味嘅話就真係會想食埋佢其他分店( ̀⌄ ́)上次喺東涌初嘗試之後原來屯門都有開分店!!咁就梗係試吓佢嘅seasonal推介先來一份韓式前菜咪睇佢紫色粉紅咁樣識落原來係沙律醬味嘅紅菜頭😚有趣佢係跟清爽蕃茜炸雞嘅前菜再嚟一份韓式豬手沙律豬手溫溫熱熱 有別於一般凍冰冰嘅沙律o(^▽^)o當我哋最鍾意嘅係靠雞卡邦尼年糕😜因為佢嘅芝士味香濃而唔油膩年糕細細粒 非常有嚼勁主菜就有牛肝菌蛋包飯店員仲會事先詢問你需唔需要切開 睇你想相機食先定自己食先🤪(^∇^)甜品就叫咗韓式雜莓牛角包窩夫croffle呢個配搭聽咗好多次但真係第一次食♪(´ε` ) 牛油香 正最後叫返杯清新香橙綠茶沙冰🍊仲有溶化朱古力🍫真係감사합니다🤤맛있어요🫣📍Banchan & Cook @banchancook 屯門屯順街1號屯門市廣場一期2樓2253A,2253B,2255,2256A號鋪#banchan&cook #芝士拉絲 #coffeetime #炸雞 #屯門美食

❤️‍🔥夏日炎炎我要韓風🇰🇷

原來一間餐廳好味嘅話
就真係會想食埋佢其他分店( ̀⌄ ́)
上次喺東涌初嘗試之後
原來屯門都有開分店!!
咁就梗係試吓佢嘅seasonal推介

當我哋最鍾意嘅係靠雞卡邦尼年糕😜因為佢嘅芝士味香濃而唔油膩
年糕細細粒 非常有嚼勁
主菜就有牛肝菌蛋包飯
店員仲會事先詢問你需唔需要切開
睇你想相機食先定自己食先🤪(^∇^)
甜品就叫咗韓式雜莓牛角包窩夫
croffle呢個配搭聽咗好多次
但真係第一次食♪(´ε` ) 牛油香 正
最後叫返杯清新香橙綠茶沙冰🍊
仲有溶化朱古力🍫
真係감사합니다🤤맛있어요🫣

📍Banchan & Cook @banchancook

2022-06-17 0 瀏覽
燒醬油毛豬白切肉配大醬生菜 $162 我個人就唔鍾意紫蘇葉,用生菜加蒜片,泡菜,韓辣醬夾住塊肉食好好味!白切肉肥瘦分明,醬燒得入味,肉質唔柴。燉牛肋骨蛋包飯 $142 𠝹開個奄列蛋之後並無預期中自動翻開,不過賣相唔錯,個蛋算幾滑。味道只吃到類似大板燒的醬汁味,或是配牛肋骨汁的韓式風味。牛肋骨肉質軟腍入味,正阿!泡菜豬肉煎餅 $78 唔係好食得到有豬肉,只咬到有些少豬軟骨的口感,整體感覺就是一塊頗為乾身的泡菜煎餅,點個醬汁辣辣地都算惹味。有骨炸雞 1份 $218 (甜辣炸雞/蜜糖炸雞) 醬汁完全包住炸雞,非常熱燙,口感味道比平時食到既韓式炸雞更濃厚,甚至乎有點張住個口。有骨炸雞有不同部份,其中有件肉不算多,不過大家食一件都停口了,有點太膩。炸雞之外,墊底仲有年糕,好飽肚!最後講下碟前菜,望住呢碟賣相奇特的螢光粉紅物體,似是不能放入口的顏色!勇士放入口之後表示感覺其實還好,就是紅菜頭LOL
燒醬油毛豬白切肉配大醬生菜

泡菜豬肉煎餅

有骨炸雞 - 甜辣炸雞/蜜糖炸雞

燒醬油毛豬白切肉配大醬生菜
2022-06-17 0 瀏覽
如果鍾意食芫茜就去banchan & cook呢間餐廳係食韓國嘢嘅我見上網嘅食評都係推介蛋包飯所以叫咗個蕃茜海鮮蛋包飯一上到檯 職員已經拎定刀仔幫手切開中間等啲蛋流出 好香滑 芫茜係攪成茸 好清新蕃茜炸雞都係有芫茜茸淋上啲雞到炸雞好脆 唔硬 保留到肉汁而且芫茜茸嘅味道唔會蓋過咗雞味仲有啲韓國炸年糕 幾有心意烤雞卡邦尼年糕好新穎 亦都好好食 推介年糕係幼身個種 好入卡邦尼味而且烤雞外脆內軟 十分唔錯韓式豬手沙律豬手切薄片 易入口有沙律菜伴食 就無乜負擔啦見格離格食waffle做甜品幾吸引所以都叫咗個雜莓牛角包waffle雜莓浸味加雪糕 再搭一啖waffle 好正 waffle係比較有口感個種飲品方面 嗰杯清新香橙綠茶沙冰好特別記住將沙冰搞混先飲呀 咁就夠fresh啦
如果鍾意食芫茜就去banchan & cook

飲品方面
嗰杯清新香橙綠茶沙冰好特別
記住將沙冰搞混先飲呀 咁就夠fresh啦
2022-06-14 0 瀏覽
令人回味並再次到訪既韓式cafe🫣🔥清爽番茜有骨炸雞$118芫茜同番茜原來唔一樣,外型相似味道相似,但果陣獨特既味道番茜就弱好多。所以平時有d怕芫茜既我都覺得接受到。個醬汁係東南亞style,清新爽口,炎熱既夏天最啱食!炸雞應該有半隻,皮脆肉滑,仲有炸年糕同薯條,分量令人滿意。🔥番茜海鮮蛋包飯$138友人最愛食蛋包飯,番汁炒飯外裹上滑溜溜既蛋,旁邊仲有大量海鮮,真係睇到都滿足曬!蛋包飯上有番茜醬,撈埋一齊食又係另外一個味道。🔥烤雞卡邦尼年糕$92烤雞好嫩好juicy,西式醬汁撞上韓式食法,用卡邦尼汁炒煙韌既韓式年糕,都好夾!呢度既年糕比較細條,所以唔會覺得年糕心唔夠味,加上少少辣粉帶出韓國氛圍,融合得好好。🔥燒醬油黑毛豬白切肉配大醬生菜$162呢個超級好食!!黑毛豬白切肉肥瘦相間,豬皮滿滿膠原蛋白,用生菜/紫蘇葉卷上白切肉、大醬、泡菜,完全唔會覺得肥膩。🔥韓式雜莓牛角包窩夫$72牛角包窩夫最近紅遍全韓國,而呢間韓式café當然都有得食!壓成窩夫既牛角包,除左食到濃郁牛油味既牛角酥皮外,口感仲更加煙韌,淋上蜜糖之後更加難以抗拒🔥清新香橙綠茶沙冰$48綠茶與橙既結合,好適合夏天🔥士多啤梨鮮
令人回味並再次到訪既韓式cafe🫣

🔥清爽番茜有骨炸雞$118

🔥番茜海鮮蛋包飯$138
蛋包飯上有番茜醬,撈埋一齊食又係另外一個味道。

🔥烤雞卡邦尼年糕$92

🔥燒醬油黑毛豬白切肉配大醬生菜$162

🔥韓式雜莓牛角包窩夫$72

🔥清新香橙綠茶沙冰$48
綠茶與橙既結合,好適合夏天

🔥士多啤梨鮮奶咖啡$48
士多啤梨奶味重,咖啡味唔濃,啱我呢d怕苦又想試下咖啡既人
2022-06-12 19 瀏覽
#chuchu食在屯門📍 반찬앤쿡 Banchan and Cook🐷嗰日記錯左時間開會,早左勁多到,就睇吓附近有冇咩食,就醒起之前食過嘅呢間蛋包飯好好食!早排係屯門開咗,咁緊係去食下!佢嘅裝修同東涌都係差唔多,有啲乾花,好少女嘅感覺🤭除咗蛋包飯,之前食過佢嘅意粉呀飲品都好正,有機會再介紹!—————————————————————❣️ 烤牛肉蛋包飯 $98上枱嘅時候店員會問你影唔影相,之後就會幫你切開蛋皮😙半熟雞蛋就向側邊滑落去,遮住曬下面啲炒飯,等你啖啖蛋加飯!滑蛋口感滑lulu,炒飯有啲蔬菜粒,幾有口感!烤牛肉份量不少,汁微甜,同飯好夾,好好食的!—————————————————————不專業評分👅好味指數:8/10💰性價比:7/10👍🏻推薦:8/10—————————————————————🏡地址: 반찬앤쿡 Banchan and Cook (屯門市廣場) (屯門)屯門屯順街1號屯門市廣場一期2樓2253A,2253B,2255及2256A號舖—————————————————————#chuchu食韓國嘢需要你的支持喔🥺🙆🏻‍♀🐷💬每一篇食評都好認真打架#香港美食 #hkf
#chuchu食在屯門
📍 반찬앤쿡 Banchan and Cook
除咗蛋包飯,之前食過佢嘅意粉呀飲品都好正,有機會再介紹!
❣️ 烤牛肉蛋包飯 $98

不專業評分
👅好味指數:8/10
💰性價比:7/10
👍🏻推薦:8/10
#chuchu食韓國嘢

需要你的支持喔🥺🙆🏻‍♀
🐷💬每一篇食評都好認真打架

#香港美食 #hkfood #852food #相機食先 #香港好去處 #hkfoodie #hkblogger #hkfoodiestagram #週末好去處 #食好西 #美食推薦 #好食 #食食食 #tasty #美食 #飲品 #甜品#follow #like #like4like #人氣食店

2022-06-10
  • 烤牛肉蛋包飯
2022-06-04 25 瀏覽
估唔到呢個蛋包飯都唔錯,切開之後啲蛋汁不得了🤤飯粒粒分明,松露味超香,唔洗去專門店都有好食嘅蛋包飯!仲試左個芫荽炸雞,其實就係芫荽碎嘅醬加炸雞,都叫做ok唔伏😂呢間份量都好大,食到好飽
2022-05-30 51 瀏覽
約咗個好閨蜜食下午茶 屯門市廣場嘅呢間banchan and cook係食韓國菜嘅舖頭 裝修已經非常打卡 枱櫈闊落坐得夠曬舒服 傾幾個鐘都唔會想走呀 -韓式豬手沙律 豬手炆得又淋又入味-清爽番茜有骨炸雞 芫茜控必點呀 醬汁好清新炸雞外皮香脆 入面嫩滑多汁 下面仲有炸年糕同埋炸薯條番茜海鮮蛋包飯 非常適合打卡嘅一道菜蛋包入面非常嫩滑蛋味濃郁 海鮮非常豐富 -烤雞卡邦尼年糕 烤雞嫩滑多汁 卡邦尼年糕索曬醬汁嘅味道而且非常煙韌- 雜莓牛角包窩夫 牛角包看到脆卜卜 夾埋鮮忌廉童酸酸甜甜嘅士多啤梨一齊食好夾呀-濟州綠茶咖啡 漸變嘅顏色少女心爆發 抹茶同咖啡味相映成趣 上面仲有煙煙韌韌嘅小丸子-焦糖脆脆鮮奶咖啡(凍)

-韓式豬手沙律 豬手炆得又淋又入味

-焦糖脆脆鮮奶咖啡(凍)

2022-05-29 24 瀏覽
呢間係新派韓國餐廳,佈置以木系純白為主,環境乾淨企理,坐位舒適😚餐牌選擇都幾豐富,當中蛋包飯最多人推薦~-✍🏼食評❞🔸韓式豬手沙律🥗 | $92厚切豬手啖啖肉,仲有沙律菜同番茄仔伴碟😍豬手肉質嫩口,大醬調味適中,而且份量唔少,好食呀😋-🔸烤牛肉蛋包飯🍛 | $98相機準備‼️上枱時,店員會先讓食客影完相再𠝹開蛋包飯🙌🏼雞蛋流心而且口感嫩滑,烤牛肉份量唔少,重點係醬汁微甜但味道濃郁,絕對係成個飯既精粹,伴蛋包飯食一流🥰-🔸蜜糖無骨炸雞(半份)🐔 | $108炸雞伴上薯條同炸年糕,炸雞唔算炸得十分香脆可口,但雞肉都嫩滑🤪表面淋滿蜜糖,略嫌蜜糖淋得太多,整體會覺得過甜🤫-◾️整體而言❞整體食物水平唔錯,擺盤用心,價錢合理,蛋包飯同豬手相對出色,推薦朋友聚會或情侶約會黎食
✍🏼食評