2024-03-15 182 瀏覽
🍞 食麵包都可以好有好多選擇 又好味呢間係來自新加坡嘅Talent Baker 🧑‍🍳 食早餐都食得開心過癮🫣🧀四重芝士包真係有好豐富嘅芝士味道👅每一啖都覺得好有鈣質,加埋軟腍腍嘅麵包質感,一啖又一啖,好滋味‼️😜🥯肉鬆芝士大包就比較有口感,有濃郁嘅芝士,同時亦都有肉鬆嘅香味味道😜‼️一大Pack 六個小嘅麵包🥯好啱一家人一齊食 🍫爆漿朱古力擺咗入焗爐焗之後,啲朱古力漿爆曬出嚟,好似食緊心太軟一樣😬🫨
🍞 食麵包都可以好有好多選擇 又好味
呢間係來自新加坡嘅Talent Baker 🧑‍🍳
食早餐都食得開心過癮🫣

一大Pack 六個小嘅麵包🥯好啱一家人一齊食

2024-02-21 210 瀏覽
呢日來到黃埔玩,經過見到Baker Talent。原來新加坡麵包達人係黃埔都有分店,小朋友見到入面有小冬甩即刻拉我去買。係黃埔地鐵站B出口,直望已見到Baker Talent。我哋揀咗:-爆漿朱古力$12好多朱古力,連麵包皮都係朱古力碎-四重芝士大包$26芝士控大愛!-朱古力冬甩-士多啤梨冬甩$15/2個欣賞呢間店會製作咁細粒冬甩,小朋友食就啱啱好。-檸檬芝士包 $11超好味,麵包非常鬆軟,芝士餡料唔會太濃味。咖椰菠蘿包,咖椰杏仁大包,斑斕口味麻糬波波,紅糖蝴蝶酥等等,好多東南亞風味嘅餡料麵包,見到都好想食食😻。仲有自家製咖啡,奶茶,冷泡茶,賀年高品,好多創意。
呢日來到黃埔玩,經過見到Baker Talent。

我哋揀咗:
-爆漿朱古力$12
好多朱古力,連麵包皮都係朱古力碎

-四重芝士大包$26
芝士控大愛!

-朱古力冬甩
-士多啤梨冬甩$15/2個
欣賞呢間店會製作咁細粒冬甩,小朋友食就啱啱好。

-檸檬芝士包 $11
超好味,麵包非常鬆軟,芝士餡料唔會太濃味。

2024-02-17
外賣自取
經過黃埔地鐵站 都見到星加坡麵包達人 呢間麵包舖款式多 有特色星加坡麵包 仲有好多甜品同自家製作既香濃咖啡和奶茶爆漿朱古力用焗爐整熱後 一咬落去朱古力漿流出黎😋 朱古力控必食!招牌108 層葡撻葡撻皮好鬆脆,清晰見到每一層酥皮. 個皮做到好多層好薄,咬落去好鬆脆咖椰杏仁包 包面有咖哋椰子醬同烤香杏仁 加埋加鬆軟麵包 好食. 一袋有6個 方便拎一個一個拎黎食朱古力阿華田布甸🍮完全係特濃朱古力加阿華田味 食落去好滑! 想試佢其他味自家製奶茶最驚飲啲樽裝奶茶得個甜味 茶味奶味岩岩好 唔會好甜 飲落去好順滑有茶味 有茶餐廳嘅味道下次要買芝士撻試下先. 價錢唔貴. 又多選擇 難怪每次必定見到好多人排隊買🍞麵包 同好多分店
經過黃埔地鐵站 都見到星加坡麵包達人

爆漿朱古力
用焗爐整熱後 一咬落去朱古力漿流出黎😋 朱古力控必食!

招牌108 層葡撻

最驚飲啲樽裝奶茶得個甜味

下次要買芝士撻試下先. 價錢唔貴. 又多選擇
難怪每次必定見到好多人排隊買🍞麵包 同好多分店
2024-02-21 68 瀏覽
最近食咗四重芝士大包🧀爆漿朱古力包🍫同埋麻糬波波💕款款都好滋味🫶🏻佢哋嘅麵包每日新鮮出爐😍芝士包味道超濃郁👍🏻大人細路都鍾意😚爆漿朱古力包好特別🥹一試難忘🙌🏻麻糬波波嘅Q彈煙韌度啱啱好🤩超正啊❤️店舖: Baker TalentOpenrice:https://s.openrice.com/QrbS0zv4600~uK_t5Aw地址:紅磡黃埔天地奇妙坊第1期地下7E號舖
最近食咗四重芝士大包🧀爆漿朱古力包🍫
麻糬波波嘅Q彈煙韌度啱啱好🤩超正啊❤️

店舖: Baker Talent

地址:紅磡黃埔天地奇妙坊第1期地下7E號舖
2024-02-17 90 瀏覽
黃埔地鐵站口約上嚟開咗一間新加坡過江龍嘅麵包店,喺扶手電梯直上嘅途中就已經聞到香噴噴,呢度定時都會有超多新鮮麵包出爐,味道都好好食,全部都好吸引,所以行咗一圈,已經好快入手咗幾款包。四重芝士包有超多cheese,因為用咗四種唔同嘅芝士,味道好有層次感!另外竟然比我見到我好鍾意食cranberry and cream cheese bun!微酸加埋少少甜,我覺得真係超級好嘅配搭,呢款包咬落去好鬆軟,中間又好creamy,正!檸檬芝士包我都覺得不錯,兩款味道唔會互相搶味,但又balance得好好,呢個配搭幾新鮮!最後都要埋個kaya菠蘿包,上面再卜卜,入面又足餡料,呢個一定要回購!

2024-02-16 38 瀏覽
Baker Talent原來係一間來自新加坡過江龍麵包店,當然要試翻d東南亞特色啦~之前喺馬拉食過Kopi roti(coffee bun)念念不忘,香港都終於有類似!咖啡菠蘿包鬆軟既包包上面有一層香甜微苦既咖啡味奶香脆皮,係菠蘿包既另一個層次榴連菠蘿包喺已經夠出色既菠蘿包入面加入D24榴連肉,榴連肉夠”臭”夠甘香,大滿足咖央杏仁大包佢一包入面有六個,一打開就有陣陣椰子既清香,包包上搽左少甜既咖央醬配上香脆既杏仁片,好味道收銀counter隔離見到d葡撻覺得幾靚要埋泥試,果然係用左總統牌忌廉,蛋芯十分滑嫩!酥皮夠flakey,同賣炸雞嗰間有得揮(好多時賣炸雞嗰間個撻底好肥膩)總括而言,麵包幾出色,又多特別味道款式,有時食厭左港式食下呢間都不錯

D24榴連菠蘿包
咖啡菠蘿包
咖央杏片包
招牌108層葡撻
D24榴連菠蘿包
咖啡菠蘿包
咖央杏片包
招牌108層葡撻
.唔知點解越嚟越鍾意食麵包 🍞 最近屋企附近開咗間麵包店聽講啲材料係由新加坡🇸🇬同馬來西亞🇲🇾空運到港作為紅磡人當然要即刻試吓🙌🏿🙌🏿😉.行到附近已經聞到陣陣麵包香氣😶‍🌫️大大推薦四重芝士大包 ($26)已經分好咗六小件鬆軟的面包有好香濃的芝士味🧀忍唔住一次過KO左3小個😅😅.另一推介係爆漿朱古力包咬落去好多朱古力🍫流出嚟震撼過平時食開既流心奶黃包🤍🤍重點係 唔係好甜‼️‼️鐘意 🍫 的朋友一定要試❣️.Baker Talent已經開左好多分店了黃埔店喺地鐵站附近真係好方便等我下次去試咖椰杏仁大包先🤍.📍紅磡黃埔天地奇妙坊第1期地下7E號舖.
[Baker Talent 新加坡麵包達人]
唔知點解越嚟越鍾意食麵包 🍞
最近屋企附近開咗間麵包店
聽講啲材料係由新加坡🇸🇬同馬來西亞🇲🇾空運到港
作為紅磡人當然要即刻試吓🙌🏿🙌🏿😉
行到附近已經聞到陣陣麵包香氣😶‍🌫️
大大推薦四重芝士大包 ($26)
已經分好咗六小件
黃埔店喺地鐵站附近真係好方便
等我下次去試咖椰杏仁大包先🤍
📍紅磡黃埔天地奇妙坊第1期地下7E號舖
外賣自取
🇸🇬麵包達人Baker Talent 📍分店遍布港九🎉收工去左黃埔天地分店🥯買定麵包第日做早餐我最鐘意食佢地出品招牌葡撻~只售$7/~個🙆🏻‍♀️採用總統忌廉🫰🏻♥️葡撻皮夠脆配上又夠滑蛋漿仲買左一袋五個口味隨機雜錦包仔🥯同埋蔓越莓乳酪包、爆漿朱古力🍫、紫薯軟包🍠麵包都係新鮮製造~入口口感軟熟🥸買完即止本來想買咖椰杏仁大包 🥹遲左去已經賣哂唯有下次早點來#麵包控 #蛋撻控 #kol #早餐的日常 #下午茶 #奶茶控 #baker #talent #輕食 #香港美食 #yummy #新加坡 #為何深宵總是餓 #hkBaker Talent 📍紅磡黃埔天地奇妙坊第1期地下7E號舖
🇸🇬麵包達人Baker Talent 📍分店遍布港九🎉

收工去左黃埔天地分店🥯買定麵包第日做早餐

我最鐘意食佢地出品招牌葡撻~只售$7/~個🙆🏻‍♀️

採用總統忌廉🫰🏻♥️葡撻皮夠脆配上又夠滑蛋漿

仲買左一袋五個口味隨機雜錦包仔🥯

同埋蔓越莓乳酪包、爆漿朱古力🍫、紫薯軟包🍠
麵包都係新鮮製造~入口口感軟熟🥸買完即止

本來想買咖椰杏仁大包 🥹遲左去已經賣哂
唯有下次早點來

Baker Talent
📍紅磡黃埔天地奇妙坊第1期地下7E號舖

外賣自取
簡簡單單 快快地食完就返工返學🎒🍠紫薯包輕盈柔軟又香口✨睇落有好多紫薯容聞落好香濃濃紫薯香味 一啖又一啖 咬落口 最適合攞嚟做下午茶!☕四重芝士包🧀️一大份有6個芝士味好香濃大大個又超抵食🐟明太子蟹柳包好多明太子醬係內面成個包同樣軟熟食落好juice 好滿足😌班蘭咖椰菠蘿包✨用咖央醬 加上烤香嘅杏仁濃濃嘅椰香味,好香,食落豐富又有層次感😊#麵包 #kol #早餐的日常 #下午茶 #baker #talent #輕食 #香港美食 #yummy #新加坡🇸🇬
簡簡單單 快快地食完就返工返學🎒

成個包同樣軟熟
食落好juice 好滿足😌

班蘭咖椰菠蘿包✨
用咖央醬 加上烤香嘅杏仁
濃濃嘅椰香味,好香,
食落豐富又有層次感😊

#香港美食 #yummy #新加坡🇸🇬
2024-02-07 30 瀏覽
最近見到屋企附近開咗間黎自新加坡🇸🇬既麵包鋪 @bakertalenthk 聽聞佢哋嘅麵包餡料係由新加坡同馬來西亞直接空運到港🤩當然要試吓啦😚我地買左:😋咖椰杏仁大包 $26一包入面有6個,好抵食👍🏻甜甜咖椰醬配上香脆杏仁片,超夾!口感一流👏🏻😋 班蘭咖椰菠蘿包 $12第一次見班蘭味嘅菠蘿包,個包係綠色既,菠蘿皮好酥脆😝😋 招牌葡撻 $7我哋成家都都好鍾意食葡撻蛋撻,所以諗都吾使諗就要左3件先😝塊酥皮好香好脆,裏面又香又滑😍而且仲係熱熱地!超正👍🏻😋迷你冬甩🍩細細個好岩小朋友🥰原來佢哋除左有麵包蛋糕之外,仲有自家製咖啡奶茶同冷泡茶🤩連賀年食品都有😍閃閃同閃媽媽都覺得好值得推介俾大家試吓🥰而且佢哋都有好多分店👍🏻夠方便!

我地買左:

😋咖椰杏仁大包 $26

😋 班蘭咖椰菠蘿包 $12
第一次見班蘭味嘅菠蘿包,個包係綠色既,菠蘿皮好酥脆😝

😋 招牌葡撻 $7

😋迷你冬甩🍩
細細個好岩小朋友🥰

2024-02-03
5 分鐘 (外賣自取)
  • 招牌葡撻
2024-02-07 22 瀏覽
呢間麵包店好多款式🍞🥐🥨🧁🍩仲有好多唔同口味~🥯迷你雜錦包仔紫薯 咖椰 奶黃 芝麻芝士 朱古力🍫可以一次過試唔同口味~雖然叫迷你,但係入面嘅餡料都幾多✨招牌葡撻108層嘅酥皮好酥脆~蛋心好香好滑每次見到啱啱新鮮熱辣出爐♨️都忍唔住買黎食🍍D24榴槤菠蘿包[媽媽最愛💛]一切開就聞到好香嘅榴槤味~入面真係有滿滿嘅榴槤餡🤤🧀雙重芝士岩燒蜂蜜蛋糕🍯濃濃嘅芝士+清香嘅蜂蜜~蛋糕好柔軟,又唔會太甜
呢間麵包店好多款式🍞🥐🥨🧁🍩仲有好多唔同口味~

🥯迷你雜錦包仔

✨招牌葡撻
108層嘅酥皮好酥脆~蛋心好香好滑
每次見到啱啱新鮮熱辣出爐♨️都忍唔住買黎食

🍍D24榴槤菠蘿包[媽媽最愛💛]
一切開就聞到好香嘅榴槤味~入面真係有滿滿嘅榴槤餡🤤

🧀雙重芝士岩燒蜂蜜蛋糕🍯
濃濃嘅芝士+清香嘅蜂蜜~蛋糕好柔軟,又唔會太甜
  • D24榴槤菠蘿包
2024-02-04 42 瀏覽
🌸咖椰杏仁大包🤩咖央醬帶有濃濃嘅椰香味🤗配埋烤香嘅杏仁,好香,口味更加豐富同埋有層次感😊大包口感好鬆軟,正👍🏻😍🌸迷你雜錦包😍一次過食哂五種口味,太滿足🤩包括有迷你香芋包+迷你芝麻芝士+迷你紫薯包+迷你奶皇包+迷你朱古力包,每款包都好足料👍🏻我最鍾意嘅就係迷你芝麻芝士包🧀除左有濃郁嘅芝麻香味,仲有香香嘅芝士,配搭出另一新口味,我覺得味道好夾😍好好味😋🌸冷泡茶☕️(四季春)幽雅花香,清新而又唔苦澀,仲有甘甜嘅味道麵包店有唔同款式嘅麵包,地點又方便,整體麵包嘅性價比好高,店員服務態度都好好
🌸咖椰杏仁大包🤩

2024-02-03 34 瀏覽
兩位小朋友行街經過呢間麵包舖就比七彩繽紛嘅冬甩吸引咗🤩原來係新加坡麵包達人👨🏻‍🍳Baker Talent 進軍咗香港。佢哋嘅餡料係由新加坡🇸🇬馬來西亞🇲🇾直接空運來港✈️大眾化價格就買到健康又好味嘅麵包🥖除咗食呢個迷你冬甩🍩我哋仲揀咗兩款包做下午茶爆漿朱古力包🍫表層灑上朱古力粉,內裏有流心嘅朱古力漿,姐姐望到心心眼😍四重芝士大包🧀細佬最鍾意食嘅芝士包,外層有微脆嘅芝士,加上軟熟嘅麵包,大啖大啖食😂現場仲有新鮮出爐🔥招牌葡撻🥧係用總統忌廉焗製而成,香噴噴🤤

兩位小朋友行街經過呢間麵包舖就比七彩繽紛嘅冬甩吸引咗🤩
佢哋嘅餡料係由新加坡🇸🇬馬來西亞🇲🇾直接空運來港✈️
大眾化價格就買到健康又好味嘅麵包🥖

除咗食呢個迷你冬甩🍩我哋仲揀咗兩款包做下午茶

爆漿朱古力包🍫
表層灑上朱古力粉,內裏有流心嘅朱古力漿,姐姐望到心心眼😍

四重芝士大包🧀

現場仲有新鮮出爐🔥招牌葡撻🥧
係用總統忌廉焗製而成,香噴噴🤤
2024-02-02 25 瀏覽
今日媽咪帶我去Baker Talent 買麵包。媽咪話呢間由新加坡進軍香港嘅麵包舖,佢地嘅麵包口感柔軟,亦帶有豐富東南亞口味,為保持統一嘅品質,餡料是由新加坡及馬來西亞直接空運來港。咁高質素嘅麵包好多人幫襯架,叫我揀返個麵包返屋企做下午茶。一入門口我見到一樽樽嘅焦糖爆谷就好想食,媽咪話買一樽返屋企一齊食!Yeah! 我最鍾意就係食爆谷喇!然後我就係咁多款麵包之中揀左個紫薯軟包,呢個包入面啲紫薯餡多到爆,食落唔太甜,唔覺唔覺就成個食晒。而媽咪就揀左個爆漿朱古力,因為我未夠6歲唔食得朱古力,我只可以望住媽咪食☹️,媽咪話咬一啖個包啲朱古力漿就爆到成口都係。佢就好啦有得食朱古力🍫 我大個啲都想試呀⋯⋯頭先望住個甜品櫃,有好多唔同嘅產品: 冬甩、馬卡龍、布甸、啫喱等等………樣樣野都好想食呀🤤媽咪話下次再帶我嚟比我自己揀幾個😍😍原來佢哋啲奶茶都好出名架!媽咪話因為要去第二度暫時拎唔到咁多野 ,佢話下次會再嚟買。@kola_pr @bakertalenthk。。。。。。。。。。。。。。。。。店舖: Baker Talent地址:紅磡黃埔天地奇妙坊第1期地下7E號舖#麵包控 #蛋撻控 #kol #早
今日媽咪帶我去Baker Talent 買麵包。

@kola_pr
@bakertalenthk

。。。。。。。。。。。。。。。。。

店舖: Baker Talent
地址:紅磡黃埔天地奇妙坊第1期地下7E號舖

2024-01-30 35 瀏覽
推介一間我好鍾意幫襯嘅麵包舖新加坡過江龍麵包店🍞🏪 ~~~ Baker Talent 新加坡麵包達人呢間麵包舖經常推出創新口味嘅產品架⋯有麵包.蛋糕.蛋撻.飲品⋯⋯提供了多種口味多樣化的麵包,其中包括洋蔥吞拿魚和爆漿朱古力,只係$12呢!😋洋蔥吞拿魚🧅🐟麵包的外層軟熟,內部則填滿了鹹香的洋蔥和鮮嫩的吞拿魚,清新又鮮美!爆漿朱古力麵包🍫😍朱古力愛好者,絕對不能錯過!溫暖融化的朱古力內餡,一咬下去爆汁四溢,朱古力嘅濃郁香氣瞬間彌漫開來 ;)佢哋仲有其他口味豐富的大包選擇,包括四重芝士大包和咖椰杏仁大包適合一家人分享,大件抵食 $26🙋🏻四重芝士大包以其濃郁的芝士口感而聞名,內部融合了多種芝士的香味,每一口都令人陶醉!而咖椰杏仁大包則以咖啡、椰子和杏仁的味道調和,帶來了獨特的風味體驗!🧀🥥🌰呢家麵包店位於黃埔地鐵站出口,不用花費太多的時間就能夠輕鬆到達,帶走滋味的新鮮烘焙🥯 🚇📍#麵包控 #蛋撻控 #kol #早餐的日常 #下午茶 #奶茶控 #baker #talent #輕食 #香港美食 #yummy #新加坡 #為何深宵總是餓 #HK
推介一間我好鍾意幫襯嘅麵包舖

洋蔥吞拿魚🧅🐟

爆漿朱古力麵包🍫😍
朱古力愛好者,絕對不能錯過!

適合一家人分享,大件抵食 $26🙋🏻