🥖🍞【 𝐁𝐚𝐤𝐞𝐫 𝐓𝐚𝐥𝐞𝐧𝐭 】🥐🥯⋄ —————⧫♟⧫————— ⋄「𝐁𝐚𝐤𝐞𝐫 𝐓𝐚𝐥𝐞𝐧𝐭 新加坡麵包達人」開咗新分店,插旗沙田瀝源廣場,作為麵包控當然立即過去支持支持🤭佢地嘅麵包最特別就係加入東南亞風味餡料,單單係菠蘿包,就有班蘭咖椰、咖啡、榴槤等口味,非常有創意✨一搣開「班蘭咖椰菠蘿包」,內餡就湧出來,椰香滿滿,香甜好味😋「爆漿朱古力包」都好吸引,裏面嘅朱古力醬好澎湃,濃郁又幼滑,好正🍫😍 另外推介「迷你雜錦包」,$20可以自選5款口味,試多啲不同款式,包括:香芋、芝麻芝士、朱古力、紫薯、咖椰等💕🎁為慶祝新店試業,現凡惠顧任何麵包滿$38,即送精選迷你包仔2個(價值$10)🫶🏻⋄ ┄ ┄ ┄ ┄ ❖ ┄ ┄ ┄ ┄ ⋄🍫爆漿朱古力包($10)🍳黃金流沙包($10)🥖班蘭咖椰菠蘿包($10)🥧招牌芝士撻($8)🥯迷你雜錦包($20/5個)- 迷你香芋包- 迷你芝麻芝士- 迷你朱古力包仔- 迷你紫薯包- 迷你咖椰包⋄ ┄ ┄ ┄ ┄ ❖ ┄ ┄ ┄ ┄ ⋄⋄📍地址:Baker Talent (沙田)沙田瀝源街6號瀝源廣場2樓206號舖⋄⋄#hkfood #hongkongfo
🥖🍞【 𝐁𝐚𝐤𝐞𝐫 𝐓𝐚𝐥𝐞𝐧𝐭 】🥐🥯

⋄ —————⧫♟⧫————— ⋄

⋄ ┄ ┄ ┄ ┄ ❖ ┄ ┄ ┄ ┄ ⋄

🍫爆漿朱古力包($10)
🍳黃金流沙包($10)
🥖班蘭咖椰菠蘿包($10)
🥧招牌芝士撻($8)

🥯迷你雜錦包($20/5個)
- 迷你香芋包
- 迷你芝麻芝士
- 迷你朱古力包仔
- 迷你紫薯包
- 迷你咖椰包

⋄ ┄ ┄ ┄ ┄ ❖ ┄ ┄ ┄ ┄ ⋄

📍地址:Baker Talent (沙田)
沙田瀝源街6號瀝源廣場2樓206號舖

#hkfood #hongkongfoodie #foodblogger #hkfoodbloggers #hkfoodies #相機食先 #openrice #香港美食 #hkinfluencer #foodiehk #香港 #香港生活 #香港旅遊 #香港探店 #香港美食 #香港打卡 #香港必吃 #ccrreami沙田 #沙田美食 #麵包控 #蛋撻控 #kol #早餐的日常 #下午茶 #奶茶控 #baker #香港美食 #yummy #新加坡 #為何深宵總是餓 @kola_pr @bakertalenthk
2024-01-26
2024-02-04 89 瀏覽
麵包蛋糕我差不多日日都會食有時做早餐有時做下午茶😚今次我買左呢間來自新加坡過江龍既麵包店🤤🤤🤤呢間麵包款式好多,口味好特別😍有我鐘意既班蘭咖椰🤤我梗係唔會放過要買黎試下啦🤗班蘭咖椰菠蘿包 $10呢款包我都係第一次見😝新加坡出名班蘭咖椰🤤呢個真係必試👍因為係班蘭味嘅菠蘿包,所以個包係綠色既,菠蘿皮好酥脆,加埋份量十足既咖椰餡,好香好甜!成個配搭好夾,超好味😋咖椰杏仁大包 $24一袋包裡面有6個小包,甜甜地加埋杏仁片係面,好好味麻糬波波 $28/ 7粒我揀左班蘭、朱古力同芝麻麻糬波波🤭雖然3款都好食,但我都係最鐘意班蘭個香味😚軟軟麻糬令到我食到停唔倒口🤤原來baker talent 已經係香港開左好多間分店🤗分別係荃灣、元朗、深水埗、新蒲崗MIKIKI 、長沙灣道紅磡黃埔花園第1期(奇妙坊)、沙田瀝源廣場而我今次去既係👇🏻呢間🤭📍沙田瀝源街6號瀝源廣場2樓 206號舖
麵包蛋糕我差不多日日都會食
有時做早餐有時做下午茶😚
今次我買左呢間來自新加坡過江龍既麵包店🤤🤤🤤
呢間麵包款式好多,口味好特別😍
有我鐘意既班蘭咖椰🤤
我梗係唔會放過要買黎試下啦🤗

班蘭咖椰菠蘿包 $10
呢款包我都係第一次見😝
新加坡出名班蘭咖椰🤤呢個真係必試👍
成個配搭好夾,超好味😋

咖椰杏仁大包 $24
一袋包裡面有6個小包,甜甜地加埋杏仁片係面,好好味

麻糬波波 $28/ 7粒

原來baker talent 已經係香港開左好多間分店🤗
分別係荃灣、元朗、深水埗、新蒲崗MIKIKI 、長沙灣道
紅磡黃埔花園第1期(奇妙坊)、沙田瀝源廣場
而我今次去既係👇🏻呢間🤭
📍沙田瀝源街6號瀝源廣場2樓 206號舖
2024-01-28
下午茶
2024-04-05 20 瀏覽
今日咁岩經過佢地係沙田開嘅新舖🍫爆漿朱古力包極力推薦食之後叮一叮佢,咬落去個下啲朱古力醬真係會充滿成個口腔,朱古力愛好者唔好錯過呀🧀四重芝士大包用四款唔同嘅芝士製成嘅大包,每一啖都有濃濃嘅芝士味,加埋軟腍腍嘅麵包,口感好豐富🥥迷你咖椰包啖啖椰香,細細一個岩哂小朋友食🥧葡撻108層酥皮嘅葡撻,外面酥皮夠晒酥脆,入邊嘅蛋味多濃郁,買返去教敬下爺爺👨🏻‍🦳🙋🏻‍♀️下次要買埋佢地嘅布甸🍮同埋冬甩🍩嚟試下先
今日咁岩經過佢地係沙田開嘅新舖

🍫爆漿朱古力包

🧀四重芝士大包

🥥迷你咖椰包
啖啖椰香,細細一個岩哂小朋友食

🥧葡撻

🙋🏻‍♀️下次要買埋佢地嘅布甸🍮同埋冬甩🍩嚟試下先
2024-03-11 25 瀏覽
咖椰菠蘿包$12無諗過咁夾而且新鮮熱辣外脆內軟口感食左一個都好飽好頂肚自家製咖啡$14香濃香滑口感,完全不苦澀咖啡豆味突出 唔會過多牛奶唔會成支得奶味大包剛賣曬,所以要左復活節曲奇精緻可愛既外型牛油香重 曲奇鬆化而且夠大塊呢隻三色包,家人第一次食都話正要我再去買 ,裡面每個都有餡豆沙 、奶皇 都完全不甜膩店裡面仲有好多種類選擇而且個個望落都好好味芝士棒都係超級無敵好食岩曬睇戲屋企煲劇加上芝味功濃厚岩曬芝士控
咖椰菠蘿包$12
無諗過咁夾而且新鮮熱辣
外脆內軟口感
食左一個都好飽好頂肚

自家製咖啡$14
香濃香滑口感,完全不苦澀
咖啡豆味突出 唔會過多牛奶
唔會成支得奶味

大包剛賣曬,所以要左復活節曲奇
精緻可愛既外型
牛油香重 曲奇鬆化而且夠大塊

呢隻三色包,家人第一次食都話正
要我再去買 ,裡面每個都有餡
豆沙 、奶皇 都完全不甜膩

店裡面仲有好多種類選擇
而且個個望落都好好味
芝士棒都係超級無敵好食
岩曬睇戲屋企煲劇加上芝味功濃厚岩曬芝士控
2024-03-05 28 瀏覽
近沙田新城市-瀝源廣場嘅Baker Talent 聽講一月先開 … 咁..早餐總要吃吧😜🥖洋蔥吞拿魚$12個餡都好多 食落去有種一半包同一半餡咁🥖爆漿朱古力$12除左入面有朱古力 佢出面都有朱古力碎 果然誠意十足朱古力迷真係唔可以錯過🥖咖椰菠蘿包$12我都係第一次見到班蘭味嘅菠蘿包有菠蘿包皮出面係好脆,裏面又軟軟的☕️自家製奶茶$14我原本以為係支好普通嘅奶茶 但佢個茶膽好濃但又唔會kip而且個甜係恰到好處 岩哂我乜都少甜嘅人🥖另外我個日都係買左佢地家嘅葡撻 $7一如既往 外脆內軟又香滑又唔太甜❤️🥖同麻薯波波 佢地比出面嘅大粒!而且粒粒又香又煙靭 除左有麵包類,其實佢地都好多其他野買💥加插一句: 黎緊復活節🐣我見佢地都有出到復活節曲奇餅各位媽媽驚小朋友食太多朱古力 不防試吓佢哋個曲奇$13

近沙田新城市-瀝源廣場嘅Baker Talent

果然誠意十足
朱古力迷真係唔可以錯過
🥖咖椰菠蘿包$12
我都係第一次見到班蘭味嘅菠蘿包
有菠蘿包皮出面係好脆,裏面又軟軟的
☕️自家製奶茶$14
我原本以為係支好普通嘅奶茶
但佢個茶膽好濃但又唔會kip
而且個甜係恰到好處
岩哂我乜都少甜嘅人
🥖另外我個日都係買左佢地家嘅葡撻 $7
一如既往 外脆內軟又香滑又唔太甜❤️
🥖同麻薯波波 佢地比出面嘅大粒!
而且粒粒又香又煙靭

除左有麵包類,其實佢地都好多其他野買
💥加插一句: 黎緊復活節🐣
我見佢地都有出到復活節曲奇餅
各位媽媽驚小朋友食太多朱古力
不防試吓佢哋個曲奇$13
2024-02-27
2 分鐘 (外賣自取)
$30 (早餐)
只係係門口經過 已經被麵包🥖香味吸引🤩原來係新加坡🇸🇬過江龍 麵包店由於我地成家都好喜歡下午茶食包😳咁就買左幾款好想食番屋企做下午茶😋🥖咖椰杏仁包六件 $24🥖咖啡班蘭咖椰菠蘿包 $10🥖爆漿朱古力包 $10🥖法國牛油水果酥 $14🥖葡式蛋撻 $7@1🥖雜錦麻薯波波 $28/7粒味道有4種選擇 原味/芝麻/朱古力/班蘭🧡當中朱古力🍫控必試朱古力爆漿包!只要食之前輕微加熱 朱古力醬就係流晒出嚟 好有驚喜😌🧡咖啡班蘭咖椰菠蘿包 大大個都只係$10 好抵食 面頭好脆(需自行加熱)內裏餡料加入班蘭咖椰 豐富口感🧡酥皮葡撻 非一般食到既口感每件葡撻採用總統忌廉 好香滑蛋漿亦好嫩滑 推薦👍🏻🧡咖椰杏仁包 一大袋有6件食落鬆軟 食落啖啖杏仁令人回味除左麵包好食之外 店舖每件價錢都比一般麵包餅店便宜 性價比高👍🏻
只係係門口經過 已經被麵包🥖香味吸引🤩

令人回味

2024-02-27
下午茶
2024-03-04 12 瀏覽
女女係一個超級麵包控,每次一見到麵包都會雙眼發光,我早兩日去沙田搵朋友食飯,經過新加坡過江龍麵包店𝗕𝗮𝗸𝗲𝗿 𝗧𝗮𝗹𝗲𝗻𝘁,就買幾款返去同女女一齊食🌟班蘭咖椰菠蘿包招牌名物之一,外脆內軟,配埋杯咖啡一齊食真係一大享受🌟咖椰杏仁大包新鮮出爐的麵包真係無得輸滿滿的香脆杏仁,香甜的咖椰醬,配上軟綿綿的麵包,一份有六個,最適合同屋企人一齊開心share 🌟法國牛油水果酥味道同顏值都滿分的水果酥,酥皮又香又鬆脆,配上新鮮水果,又靚又好味🌟迷你冬甩媽媽見到有女女的至愛,又點可以忍手唔買, 媽媽最鍾意佢細細個,做下午茶份量剛剛好𝗕𝗮𝗸𝗲𝗿 𝗧𝗮𝗹𝗲𝗻𝘁 麵包種類繫多,仲有自家製咖啡/ 奶茶/ 冷泡茶,性價比高,仲有好多分店,大家有機會一定要去試下!

🌟班蘭咖椰菠蘿包
招牌名物之一,外脆內軟,配埋杯咖啡一齊食真係一大享受

🌟咖椰杏仁大包
新鮮出爐的麵包真係無得輸

🌟法國牛油水果酥

🌟迷你冬甩

2024-02-29 10 瀏覽
位於沙田瀝源商場嘅一間新開麵包店,未入到去已經聞到香噴噴😍真係超誇張。喺門口咁啱聽到一個街坊大讚呢間麵包店好食😊 一於買幾款嚟試吓法國牛油水果酥 $14 (士多啤梨或者藍莓) 酥皮鬆脆,餡料多。😍睇得又食得,只係$14 ,真係曾經有見過其他麵包店賣$3x-$4x 一個,勁誇張。 見到咁多水果🍓🍰小朋友最鍾意。斑斕卷蛋 $28呢一個真係超值,返到屋企擺咗入雪櫃一陣,拎返出嚟都仲係好香軟,斑斕味味道香濃,忌廉新鮮。 小朋友食完一口接一口。食完個口唔會覺得好油膩🙈咖椰菠蘿包$10而家普通菠蘿包都要$10 🆙,所以呢份特色菠蘿包真係好吸引,咖央醬香濃,配埋咖啡真係一流☕️咖椰杏仁大包 $26總共有六個軟綿綿小餐包,包面鋪滿杏仁,配合甜甜的咖椰醬,啱晒下午茶想食細細個嘅麵包。

法國牛油水果酥 $14

斑斕卷蛋 $28
食完個口唔會覺得好油膩🙈

咖椰菠蘿包$10

咖椰杏仁大包 $26

• 班蘭卷蛋
平時就好鍾意食麫包見到咁得意有趣嘅包包我就忍唔住咁一次買左幾日份量嘅🍞任何時候肚餓食都好適合💓早餐 宵夜 等車☺️🔸️咖椰菠蘿包 - 價格:$12聽講係呢間店嘅名物香蘭色嘅表面就已經好吸引想食咬一啖 表皮除左有菠蘿包酥脆嘅口感仲有香甜嘅咖椰味甜滋滋咁 好好味😋🔸️咖椰杏仁大包 - 價格:$26由於第一次見咖椰味嘅🍞當我見到整到好似一排小餐包咁嘅咖椰大包我又忍唔住了 入手了🍞嘅表面係滿滿嘅杏仁仲有甜甜嘅咖椰醬杏仁嘅咬感 同軟綿綿包包交織甜美嘅味道喺味蕾上綻放好好吃💓🔸️榴槤菠蘿包 - 價格:$15由於我真係好鍾意榴槤見到果刻已經忍唔住買喺返屋企嘅路上 已經不斷聞到陣陣榴槤飄香令我心癢癢 好想快啲食當我咬開佢 陣陣榴槤味喺我口入面迴盪咬到中間發現 原來佢真係有榴槤肉咖😆唔怪得之咁香榴槤味😊🔸️招牌葡撻 - 價格:$7 叫得招牌 我就一於買埋嚟試個酥皮👀 肉眼可見 勁多層咬落去 又酥又脆 又好濃蛋香 好正😋聽講佢係採用總統忌廉唔知係咪因為咁 所以咁酥脆呢
平時就好鍾意食麫包

唔知係咪因為咁 所以咁酥脆呢
2024-02-20
  • 榴槤菠蘿包
2024-02-24 6 瀏覽
肥B同我一樣都係#麵包控最近去左屋企附近既Baker Talent 。佢哋有好多特色嘅麵包,所以買咗幾款試吓。四重芝士大包真係一大包好多粒,而且每粒上面都係芝士,咸香推薦推薦指數⭐️⭐️⭐️⭐️招牌葡撻(採用傳統忌廉)真係好多層,而且香濃蛋液加埋,如果唔係忍住真係會食多幾個。推薦指數⭐️⭐️⭐️⭐️港式奶茶無冰奶茶,茶底香濃,奶茶夠滑,仲有係少甜。正!推薦指數⭐️⭐️⭐️⭐️
肥B同我一樣都係#麵包控

四重芝士大包
真係一大包好多粒,而且每粒上面都係芝士,咸香推薦
推薦指數⭐️⭐️⭐️⭐️

招牌葡撻(採用傳統忌廉)
真係好多層,而且香濃蛋液加埋,如果唔係忍住真係會食多幾個。

港式奶茶
無冰奶茶,茶底香濃,奶茶夠滑,仲有係少甜。正!
推薦指數⭐️⭐️⭐️⭐️

要數每日我地必食嘅野就係麵包啦🥯最近去咗 來自新加坡🇸🇬嘅Baker Talent呢度有超多款式售賣無論係麵包🥯冬甩🍩蛋撻定自家製飲品日日新鮮熱辣出爐 性價比仲好高⬆︎⬆︎⬆︎✿ 四重芝士大包🧀芝士控必食❕用4款芝士 層次感豐富有美味棒嘅調味熱辣辣少溶嘅芝士好好味配上軟淋淋嘅麵包質感 YUMMY✿ 牛油菠蘿包🍍外層菠蘿酥皮超鬆脆入口香甜柔軟 充滿牛油香味🧈✿ 朱古力包 🍫呢款真係充滿驚喜一啖咬開 好濃郁嘅流心朱古力醬🍫流哂出黎我地食得好滋味 仲食到做咗污糟豬🐷✿ 肉鬆包🍞新鮮出爐嘅麵包係食得出㗎💓一嗅就嗅到好香嘅肉鬆味沖杯咖啡☕️ 嘆個下午茶先🥰
要數每日我地必食嘅野就係麵包啦🥯

新鮮出爐嘅麵包係食得出㗎💓
一嗅就嗅到好香嘅肉鬆味
沖杯咖啡☕️ 嘆個下午茶先🥰
2024-02-18 7 瀏覽
年三十晚提早收工,早少少去買定少少食物笮年🥰 聽講沙田開左一間新加坡🇸🇬麵包🥖達人😍 即刻去買黎試🥰 員工又有禮貌服務好🥰 款款面包都好好味😋 咖椰菠蘿包大大隻外脆內軟,而且勁豐富香濃既咖椰醬,啖啖都爆漿,同埋真系好香🤩香蒜棒無疑成個包充滿晒香蒜既味道👅 鍾意既人真系會愛上😍招牌葡撻 (採用總統忌廉)用香濃軟滑既忌廉做出黎既葡撻加上酥脆既外皮食完一個又一個😋自家秘製爆谷🍿價錢抵食吾貴好香焦糖牛油味爆谷好香脆雜錦包仔一袋5隻迷你小包有3種口味☺️ 細細個岩晒去玩充飢😊因為年三十都早收得買吾到四重芝士大包🥹 下次再試過☺️

咖椰菠蘿包

香蒜棒
無疑成個包充滿晒香蒜既味道👅 鍾意既人真系會愛上😍

招牌葡撻 (採用總統忌廉)
用香濃軟滑既忌廉做出黎既葡撻加上酥脆既外皮食完一個又一個😋

自家秘製爆谷🍿
價錢抵食吾貴好香焦糖牛油味爆谷好香脆

雜錦包仔
一袋5隻迷你小包有3種口味☺️ 細細個岩晒去玩充飢😊

因為年三十都早收得買吾到四重芝士大包🥹 下次再試過☺️
2024-02-16 3 瀏覽
今日去左沙田同親戚朋友食飯, 路經瀝源廣場見到Baker Talent 新加坡麵包達人, Baby Chan呢個麵包控想試下.Baker Talent 新加坡麵包達人由新加坡進軍香港, 餡料是由新加坡及馬來西亞直接空運來港. 唔怪之得佢哋嘅麵包味道咁特別, 同埋又有好多唔同種類, 蛋糕 / donut / 曲奇 / 芝士撻 / 葡撻 / 中式餅都有, 真係緊有款啱你!!爸爸媽媽試左自家無冰咖啡同埋奶茶, 有驚喜呀! 味道夠香濃, 可以再encore!!

!!!身為一個完美嘅港仔…麵包!!!係每日不可缺少嘅糧食🥐所以每次見到唔同麵包店都會去睇吓😆而擁有東南亞舌頭嘅我哋當然唔會放過 有咁多東南亞風味餡料 嚟自新加坡🇸🇬嘅𝔹𝕒𝕜𝕖𝕣 𝕋𝕒𝕝𝕖𝕟𝕥新加坡麵包達人啦╰(*´︶`*)╯♡.因為佢都好多選擇 所以返婆婆度我哋就會順便去買嚟食🤍今次試咗咖椰杏仁大包 滿足咗東南亞舌頭😆呢隻係食完一啖就會停唔到想食哂六嚿🤣然後林昊揀咗個南瓜包 好足料!!!好快就俾佢K.O咗再買埋個洋蔥呑拿魚做早餐!!!要睇實啲 一唔小心就會變咗林昊宵夜😵‍💫佢哋啲包全部都好夠餡 包都好軟 甜包係好食嘅港式包🤍下次要再食埋爆漿朱古力同咖椰菠蘿包😍同埋試下佢哋嘅自家製冷泡茶先(*☻-☻*)
!!!身為一個完美嘅港仔…麵包!!!係每日不可缺少嘅糧食🥐
所以每次見到唔同麵包店都會去睇吓😆
因為佢都好多選擇 所以返婆婆度我哋就會順便去買嚟食🤍
然後林昊揀咗個南瓜包 好足料!!!好快就俾佢K.O咗
佢哋啲包全部都好夠餡 包都好軟 甜包係好食嘅港式包🤍
2024-02-06 7 瀏覽
Baker Talent喺香港幾區都有分店,瀝源廣場呢間一月先新開,有多款蛋糕、麵包、小食,烘焙舖比較少見仲有鮮果醬、冬甩、馬卡龍,依家仲有賀年食品,例如角仔、蝴蝶酥等等焦糖爆谷膠樽裝好方便,用扭扭樽蓋更密實。焦糖爆谷唔會太甜,粒粒鬆脆,用咗椰子油,食落多咗陣椰子香味 🥥 芝士脆脆棒好脆口,好香芝士味唔會太鹹,完全係食到停唔到口🤣爆漿朱古力叮熱咗朱古力流心真係爆漿,仲有甘香嘅可可粉,令到食落層次更豐富

焦糖爆谷

芝士脆脆棒
好脆口,好香芝士味唔會太鹹,完全係食到停唔到口🤣

爆漿朱古力