走過一間我經常光顧嘅食堂,就忍唔住又入咗去。今次唔特止要講味道,我仲想同大家講講佢哋嘅人情味!食住碟宜家普通嘅炒麵,🍜 揾到種叫做回味嘅嘢。啲麵條Q彈,炒得啱啱好,配埋香口嘅豬肉和清脆嘅青菜,真係岩晒口味。撈兩撈,甘香又唔油膩,食落好滿足!再嚟係個蒜蓉粉絲蒸蜆,🐚 瞓底嗰層粉絲吸晒啲蒜蓉同蜆嘅鮮味,微辣微辣,蒸得啱啱好,每啖都爽口,令人忍唔住想糾纏住件靚到喊嘅蒜蓉味。食咗一口又一口,感覺好像喺海邊,吸啲海風咁清新。當然少不了嚟點甜品,紅豆沙輕輕鬆鬆咁登場。😋 甜度適中,紅豆綿密到似粒粒皆精緻嘅感覺,食落暖笠笠嘅,真係個完美收場。咁平實無華嘅食堂,但服務生嘅笑容同埋碟碟令人心頭暖的菜色,整個食飯經驗貼心過好多所謂高級餐廳。跟住呢份味道,記得要常常過嚟食兩口啊!

2023-05-22 164 瀏覽
早前喺元朗買送,諗住買啲麵包返屋企 for第二日早餐 見到佢哋有勁多款好新穎嘅麵包,買咗以下嘅黎食特濃芝士撻$7一個 $40六個芝士撻撻皮又香又脆,外層烤得焦香,內裏係介乎於半熟之間,甜度都係剛剛好👍🏻108層葡撻 $6葡撻雖然同蛋撻好似,但只限於外表! 因為皮同蛋既口感好唔同! 葡撻皮好鬆脆,唔似酥皮入口會乾的感覺,牛油味亦都好香濃牛角包 $11靠牛油香、酥脆同軟熟的口感 帶出味覺上既享受檸檬芝士包$10 淡淡的檸檬味道,食到少少檸檬皮 ,芝士味道又唔會太over斑斕菠蘿包 $10入面有斑斕嘅餡 外層係鬆脆嘅傳統菠蘿包,味道香濃 而且好有新意爆漿朱古力包$10 朱古力味唔會太甜,亦都唔會漏d餡料出來,甜度都剛好 亦唔會太苦澀

特濃芝士撻
$7一個 $40六個

108層葡撻 $6
葡撻雖然同蛋撻好似,但只限於外表!

牛角包 $11
靠牛油香、酥脆同軟熟的口感 帶出味覺上既享受

檸檬芝士包$10
淡淡的檸檬味道,食到少少檸檬皮 ,芝士味道又唔會太over

斑斕菠蘿包 $10

爆漿朱古力包$10
2023-05-21 103 瀏覽
BAKER TALENT可以說是我偶爾會光顧的,榴槤菠蘿包係我第一次入去幫襯的麵包,味道真的不錯,但由於寶貝女唔鍾意食,所以我就好少買,不過呢間店倒有不少麵包味道很好,而且芝士撻價錢相宜又好食,我偶爾會買來當下午茶,另外買些麵包給寶貝女當第二天早餐食~~~這店的麵包款式倒不少,不過榴槤菠蘿包不是經常出現🙈特濃芝士撻個人真心推介,第一次幫襯買兩個用袋裝回家,之後才知道原來買六個可以用盒裝。蔓越莓乳酪係新出的產品,個人覺得味道不錯~~~小朋友喜歡食腸仔飽,而我另外買咗吞拿魚飽和芝士棒,吞拿魚飽食落感覺新鮮,但我唔建議放過夜,反而芝士棒還可以放第二天早上吃用袋裝芝士撻令撻面容易被膠袋黏到表面,用紙盒裝的撻如果拎的時候小心,回到家可以完整一點,初初買會感覺很暖,如果到家見唔夠熱可以嘗試用焗爐加熱,因為暖吃才真正享受到個撻固中的味道和皮的脆。

這店的麵包款式倒不少,不過榴槤菠蘿包不是經常出現🙈

蔓越莓乳酪係新出的產品,個人覺得味道不錯~~~

2023-04-26
📍「Baker Talent」- 元朗👧🏻包控又出動❗️今次見到呢間新加坡過江龍有好多特色菠蘿包,仲有👧🏻愛嘅榴槤菠蘿包,梗係唔可以錯過啦🤭📷麵包店有幾間分店,今次嚟咗元朗分店試吓,位置近輕鐵站康復路,落車行2分鐘左右就到!麵包店主打特色麵包同甜店,例如榴槤菠蘿包、斑斕咖椰菠蘿包、咖啡菠蘿包、爆漿包、芝士撻、葡撻、甜品、奶茶等等,花多眼亂,而且價錢仲好平民化添,所以👧🏻今次揀咗好幾款試😎🍴招牌榴槤菠蘿包💰HK$16✨推薦指數:7/10去到嘅時候呢款包岩岩新鮮出爐,仲係熱熱哋,外層菠蘿皮呈金黃色,入面係滿滿嘅榴槤蓉,D24榴槤嘅香味即刻飄出嚟,食落啖啖榴槤肉,幾好食😋🍴斑斕咖椰菠蘿包💰HK$10✨推薦指數:6.5/10呢款麵粉加咗斑斕去整,所以包身都係呈綠色,食落斑斕味唔算好出,入面嘅咖椰醬份量都幾多,味道比較香甜,配搭夠新穎😗🍴蔓越莓乳酪💰HK$10✨推薦指數:7.5/10呢款都係新鮮出爐熱辣辣,食落包身好軟而且濕潤淋身,中間有蔓越乳酪酸酸甜甜咁幾好食😚🍴迷你雜錦包💰HK$19(5個)✨推薦指數:7/10咩都想試嘅👧🏻揀咗呢款雜錦包,入面有奶黃包、朱古力包、紅豆包、紫薯包同芝麻芝士包,每
📍「Baker Talent」- 元朗

🍴蔓越莓乳酪
💰HK$10
✨推薦指數:7.5/10

🍴迷你雜錦包
💰HK$19(5個)
✨推薦指數:7/10
咩都想試嘅👧🏻揀咗呢款雜錦包,入面有奶黃包、朱古力包、紅豆包、紫薯包同芝麻芝士包,每款入面都有餡架😋每款細細隻,一次過可以食幾個,今次就焗熱咗嚟食,包身外皮脆脆哋,帶有牛油香,入面就熱身,朱古中力仲流心添!
👧🏻最中意係奶黃包,香甜軟糯😛朱古力流心醬都唔錯,唔會太甜😆

🍴芝士撻
💰HK$7
✨推薦指數:8/10
呢款真係要襯熱食‼️所以一買完行出鋪頭就食咗🤣咬落去芝士味勁香濃,而且芝士乳酪餡呈流心狀態,濃而不膩,超中意個餡😆外皮充滿牛油香,整體好夾,抵食之選😋🤩

2023-05-07 54 瀏覽
這家位於元朗的麵包店,🤓他們提供了許多不同種類的麵包。此外,他們還有自家製作的☕香濃咖啡和奶茶。.我被他們的D24榴槤菠蘿包吸引了,這是他們的王牌產品。🇭🇰這款港式菠蘿包有著薄而脆的外皮,咬下去非常酥脆,👍而內裡則是榴槤果蓉,飄散著榴槤的香氣。.另外,他們的🍒蔓越莓乳酪包也非常好吃。這款包子的質地很軟,而內裡則是放了蔓越莓乾和香滑的芝士忌廉。🥖這款麵包是作為早餐的好選擇。.特濃芝士撻🧀也是他們的招牌之一。這款撻有著邪惡的流心芝士,而曲奇皮的鹹香味和芝士非常搭配,下午茶必備。

麵包是我家每朝必備的早餐之一,所以每天早上或前一晚我們都會去不同的店鋪去購買今次我們去了朋友家後,看到有這店蠻多人在購買又入去望一望睇下有冇咩岩食先入到店後,我被剛出爐的葡撻香味吸引住;望入櫃內原來仲有芝士撻,一於就各買一個當個小小下午茶吃一下吧,葡撻 $6/個;芝士撻 $7/個我們因回家後才吃,已有一點點轉冷了,利用了氣炸鍋加熱後吃,還原了出爐的香味葡撻比小朋友吃光了,他說味道有點像平時K餐廳吃的差不多酥皮做得不錯,所以佢好快就吃光光囉然而我吃的就是這個特濃芝士撻芝士撻是用上曲奇皮的,配上濃濃的芝士蛋漿喜歡吃芝士的你,必定要試一下然後這個我見好多人都有買呢個,我買的時候已經係最後一個啦佢係【蔓越莓乳酪】 $10 麵包蠻鬆軟的,不過始於隔了一夜;未知即日食會唔會口感更好,但係我加熱左味道很香,內有少許乳酪,味道酸酸地,係炎炎夏天真的蠻開胃另外買了一包五小個的麵包,比小朋友帶番學校做小食不過個人覺得這個朱古力包味道很好,但唔岩小朋友帶番學校食,因為它是內有濃濃的朱古力醬,然後小食盒布滿滿的朱古力醬(笑.....)下一次我想再試下它家的其他麵包,如牛角包,咖啡菠蘿包等等再去朋友家時再回購一
麵包是我家每朝必備的早餐之一,
所以每天早上或前一晚我們都會去不同的店鋪去購買
今次我們去了朋友家後,看到有這店蠻多人在購買
又入去望一望睇下有冇咩岩食先
入到店後,我被剛出爐的葡撻香味吸引住;
望入櫃內原來仲有芝士撻,一於就各買一個
當個小小下午茶吃一下吧,
葡撻 $6/個;芝士撻 $7/個

我們因回家後才吃,已有一點點轉冷了,
利用了氣炸鍋加熱後吃,還原了出爐的香味
葡撻比小朋友吃光了,
他說味道有點像平時K餐廳吃的差不多
酥皮做得不錯,所以佢好快就吃光光囉
然而我吃的就是這個特濃芝士撻
芝士撻是用上曲奇皮的,配上濃濃的芝士蛋漿
喜歡吃芝士的你,必定要試一下
然後這個我見好多人都有買呢個,
我買的時候已經係最後一個啦
佢係【蔓越莓乳酪】 $10
麵包蠻鬆軟的,不過始於隔了一夜;
未知即日食會唔會口感更好,
但係我加熱左味道很香,內有少許乳酪,
味道酸酸地,係炎炎夏天真的蠻開胃
另外買了一包五小個的麵包,比小朋友帶番學校做小食
不過個人覺得這個朱古力包味道很好,
但唔岩小朋友帶番學校食,
因為它是內有濃濃的朱古力醬,
然後小食盒布滿滿的朱古力醬(笑.....)
下一次我想再試下它家的其他麵包,如牛角包,咖啡菠蘿包等等
再去朋友家時再回購一下

是日分享:
Baker Talent 新加坡麵包達人
元朗壽富街33號好利洋樓地下J舖

就這樣完結啦,下次再見啦!(拜~)

2023-04-30
外賣自取
$50 (早餐)
  • 葡撻
  • 芝士撻
  • 蔓越莓乳酪
晨運完順便行去大橋街市買點水果見到大橋街市對面有間麵包舖 🥖🍩新加坡麵包達人 🍞🥐見到都唔少街坊幫襯所以試吓呢度D麵包好多款式都幾特別,我有好多都想試所以買咗幾款返去同老公一齊食🤭🔶特濃芝士撻🔶呢度好出名嘅芝士撻,價錢仲要好抵食🤭撻皮係曲奇皮好香脆,芝士味香濃👍🏻,性價比高。🔶招牌108 層葡撻🔶淨係望到個酥皮已經好吸引,個皮真係做到好多層好薄,咬落去好鬆脆,中間蛋漿也好滑,甜度啱啱好。🔶蔓越莓乳酪包🔶個麵包好軟熟,有好多蔓越莓,中間餡料有D乳酪,食落少少酸甜,成個咬落去夾埋D味道好夾👍🏻🔶斑斕咖椰菠蘿包🔶菠蘿包外層做到脆卜卜,帶有斑斕味道淺綠色嘅包咬落去好香,中間仲有好多咖椰漿做餡,呢個包超好食,我超鍾意❤️下次一定要encore 。🔶咖啡菠蘿包🔶我一夾個包已經聞到好香咖啡味,菠蘿包外層一樣做到脆卜卜,一路食一路聞到咖啡香。🔶爆漿奶皇包🔶為咗想試吓佢爆漿嘅感覺,我返到屋企用焗爐翻熱食,真係超好味,奶皇餡料好多好香滑,個包面仲有少少脆,麵包食落軟熟。其實我見佢哋仲有個榴槤菠蘿包,不過我去時剛剛賣晒,可能太受歡迎,唯有下次再試😆呢度除咗麵包,仲有佢哋自家製出品嘅樽裝咖啡、奶茶。
晨運完順便行去大橋街市買點水果
見到大橋街市對面有間麵包舖 🥖🍩新加坡麵包達人 🍞🥐
見到都唔少街坊幫襯所以試吓

🔶特濃芝士撻🔶
呢度好出名嘅芝士撻,價錢仲要好抵食🤭
撻皮係曲奇皮好香脆,芝士味香濃👍🏻,性價比高。

🔶招牌108 層葡撻🔶

🔶蔓越莓乳酪包🔶

🔶斑斕咖椰菠蘿包🔶

🔶咖啡菠蘿包🔶

🔶爆漿奶皇包🔶

呢度除咗麵包,仲有佢哋自家製出品嘅樽裝咖啡、奶茶。
2023-05-02
早餐
2023-05-03 23 瀏覽
作為一個麵包愛好者,我對麵包的品質有所要求。最近我發現了一家品質優良、💗價格實惠的麵包店,非常值得支持。其中特濃的芝士撻非常值得推薦。特濃芝士撻口感非常香濃,🧀芝士和餅皮的味道都非常搭配。尤其是當我到店時,🥧撻剛剛出爐,整個店裡都彌漫著撻的香氣。撻內的芝士口感非常柔軟,流心的部分更是讓人感到🥰邪惡誘人。蔓越莓乳酪包的😙口感則更為紮實,乳酪的口感和蔓越莓的酸甜味道非常有趣。😍下次我一定還要嘗試他們的麻糬波波。

😍下次我一定還要嘗試他們的麻糬波波。
2023-05-02 21 瀏覽
呢間麵包舖款式花款非常多🍞🥐🥖餡料足 絕對唔係空心包!價錢又親民 原來係新加坡過江龍喎.黃金流沙包店員推介⭐️真係有少少流心效果 奶黃餡唔會太鹹 甜甜地夠哂香.牛角包幾大舊🥐翻熱後外脆內軟 酥脆有牛油香 又唔會太油淋淋 .迷你雜錦包 分別有奶黃、朱古力、黑芝麻餡、牛角包、蒜蓉包 有咸有甜 成包都係$20左右 非常抵食 雖然細細個 但切開完全無空位 餡料滿滿 但又唔會好膩 翻熱後個餡微微流心 更加正😚.咖啡菠蘿包菠蘿包居然有咖啡味☕️(仲有榴槤味😂)食落又幾夾 甜中帶點咖啡苦 外皮夠脆 內裡鬆軟.聽聞芝士撻、葡撻、蔓越莓乳酪包都好受歡迎👏🏼仲有自家製奶茶🥤價錢公道 難怪越來越多分店

黃金流沙包

牛角包

幾大舊🥐翻熱後外脆內軟 酥脆有牛油香 又唔會太油淋淋
迷你雜錦包

咖啡菠蘿包
Baker Talent 新加坡麵包達人位於元朗🤍新加坡麵包達人由新加坡進軍香港。餡料是由新加坡及馬來西亞直接空運來港💕💕店舖環境舒適,餐點價格大眾化,店員都好友善💕特別推薦他們的特濃芝士撻和蔓越莓乳酪包,🤍好正咁~🤍特濃芝士撻濃郁的芝士味,甜度適中,酥脆的餅皮,非常美味🔥🔥🤍蔓越莓乳酪包乳酪滑順,蔓越莓酸甜清新,perfect match~~~🤍麻糬波波口感彈牙,麻糬外層微甜,內裡有餡料🤍奶黃包包皮鬆軟,奶黃餡香滑可口推薦💕💕🤍榴槤菠蘿包榴槤味道濃郁,但不會蓋過麵包的香氣,好吃高質
Baker Talent 新加坡麵包達人位於元朗🤍

🤍特濃芝士撻
濃郁的芝士味,甜度適中,酥脆的餅皮,非常美味🔥🔥

🤍蔓越莓乳酪包
乳酪滑順,蔓越莓酸甜清新,perfect match~~~

🤍麻糬波波
口感彈牙,麻糬外層微甜,內裡有餡料

🤍奶黃包
包皮鬆軟,奶黃餡香滑可口推薦💕💕

🤍榴槤菠蘿包
榴槤味道濃郁,但不會蓋過麵包的香氣,好吃高質
2023-04-28 21 瀏覽
媽媽經常買這家麵包店的包包給我們做早餐主打用新加坡直送材料 🍞🥐經常有不同新款式的包和飲品咖啡 奶茶 樽仔裝新包款有芝士撻 蔓越莓乳酪 榴槤菠蘿包~而且價錢親民🫰🏻足料 絕不是吃空氣😂.🔸芝士撻 $7喜歡曲奇皮的撻剛好出爐就買了來吃芝士味香濃 而且有流心感🔸蔓越莓乳酪 $10十分軟燸的口感 蔓越莓是健康食材做成乳酪 令到包的口感豐富🔸爆漿朱古力包 $10每次都買這個的中間的爆漿就是爽🔸迷你雜錦包 $17一袋有5款不同的迷你包~ 適合選擇困難的我 迷你也足料 難得✨迷你奶皇包 迷你朱古力包迷你紫薯包迷你芝麻芝士包迷你香蒜包.📍Baker Talent📌元朗壽富街33號好利洋樓地下J舖分店📌深水埗長沙灣道158號協興大廈地下📌深水埗東京街12號麗閣商場地下3號舖📌荃灣沙咀道211號地下📌新蒲崗太子道東638號Mikiki1樓116A號舖📌紅磡黃埔天地奇妙坊第1期地下7E號舖🆕
媽媽經常買這家麵包店的包包給我們做早餐
主打用新加坡直送材料 🍞🥐
經常有不同新款式的包和飲品
咖啡 奶茶 樽仔裝
新包款有芝士撻 蔓越莓乳酪 榴槤菠蘿包~
而且價錢親民🫰🏻足料 絕不是吃空氣😂
🔸爆漿朱古力包 $10
每次都買這個的
中間的爆漿就是爽
🔸迷你雜錦包 $17
一袋有5款不同的迷你包~
適合選擇困難的我 迷你也足料 難得✨
📌荃灣沙咀道211號地下
📌新蒲崗太子道東638號Mikiki1樓116A號舖
📌紅磡黃埔天地奇妙坊第1期地下7E號舖🆕
外賣自取
卡卡每日都要買唔同款包包比仔仔每朝做早餐今日經過元朗大橋街市買餸見到有間麵包店傳出了陣陣榴槤味吸了我入去了解了解🤭最後還乖乖貨金買了幾款包包🤣皆因太吸引喇🍞 榴槤菠蘿包➡️ 榴槤香到不得了,本來想即買熱烘烘時食,但要趕買餸接仔,放棄了..即食➡️ 想不到放涼了的榴槤包也絕不遜色,雖然外皮未夠鬆脆➡️ 但當切開包包看到那真材實料的榴槤果肉便已值回票價了➡️ 怪不得店員說這包是必買的包包之一🍞 蔓越莓乳酪包➡️ 被這軟熟的外表所吸引,回回彈力好高,可見其麵包好新鮮軟棉➡️ 旻旻豬最愛蔓越莓,所以佢爭住話要食🤭仲話好好食➡️ 因為麵包中間夾了層乳酪,令麵包更美味🍞 芝士撻➡️ 卡卡同彥彥大哥最愛這個香濃幼滑芝士撻➡️ 芝士撻外層的牛油撻皮夠哂酥脆美味➡️ 中間的半熟流心忌廉芝士口感軟嫩棉密,入口即溶🍞 法蘭克福腸仔包➡️ 夠哂爽脆的法蘭克福腸配上惹味蕃茄醬汁,夠美味➡️ 而且麵包夠紥實飽肚,卡佬話早餐食一隻夠哂飽麵包店內還有很多不同款式麵包,下次要再試下其他先得📍Baker Talent元朗壽富街33號好利洋樓地下J舖
卡卡每日都要買唔同款包包比仔仔每朝做早餐
今日經過元朗大橋街市買餸見到有間麵包店傳出了陣陣榴槤味
吸了我入去了解了解🤭
最後還乖乖貨金買了幾款包包🤣
皆因太吸引喇

🍞 榴槤菠蘿包
➡️ 想不到放涼了的榴槤包也絕不遜色,雖然外皮未夠鬆脆
➡️ 但當切開包包看到那真材實料的榴槤果肉便已值回票價了
➡️ 怪不得店員說這包是必買的包包之一

🍞 蔓越莓乳酪包
➡️ 旻旻豬最愛蔓越莓,所以佢爭住話要食🤭仲話好好食
➡️ 因為麵包中間夾了層乳酪,令麵包更美味

🍞 芝士撻
➡️ 卡卡同彥彥大哥最愛這個香濃幼滑芝士撻
➡️ 芝士撻外層的牛油撻皮夠哂酥脆美味
➡️ 中間的半熟流心忌廉芝士口感軟嫩棉密,入口即溶

🍞 法蘭克福腸仔包
➡️ 夠哂爽脆的法蘭克福腸配上惹味蕃茄醬汁,夠美味
➡️ 而且麵包夠紥實飽肚,卡佬話早餐食一隻夠哂飽

麵包店內還有很多不同款式麵包,下次要再試下其他先得

📍Baker Talent
元朗壽富街33號好利洋樓地下J舖

• 榴槤菠蘿包
見到餅店,初初都係打算入去買兩個麵包,做第二日早餐~入到去先發現,麵包d名好特別例如有:鹹芝士熱狗、優越莓乳酪、咖啡菠蘿包、意大利鬆母⋯⋯等等,有別於一般餅店🫢所以一口氣買左幾款返去試!咖啡菠蘿包&優越莓乳酪:- 咖啡味堅重,原來咖啡同菠蘿包係好夾!聞住咖啡食菠蘿包咁,口感好特別,真心鍾意!😍- 乳酪包都係酸酸甜甜,入面滿滿咁多醬,好似食緊蛋糕咁,$10來講真係勁高質😇特濃芝士撻:- 叮熱少少食,芝士控真係冇得彈,全個撻都係芝士,叮完仲有少少流心😋😋😋整體來講,真係幾創新又高質嘅餅店,最重要係,價錢非常平民!估唔到買麵包都可以跳出框框😊
見到餅店,初初都係打算入去買兩個麵包,做第二日早餐~

入到去先發現,麵包d名好特別

所以一口氣買左幾款返去試!

咖啡菠蘿包&優越莓乳酪:

特濃芝士撻:

外賣自取
《Baker Talent - 元朗》諗諗下都有好一排無入元朗搵食啦,上星期日約左去個朋友屋企玩,無理由兩手空空上人地屋企架嘛,所以臨上樓前我喺附近行左陣,睇下有咩可以一陣大家一齊食🤭剛剛好見到佢樓下既麵包店話有新鮮焗芝士撻出爐😏正中我下懷啦,諗都無諗就買左半打,半打有盒好拎啲又靚仔啲丫嘛😙佢呢間麵包店其實都真係好家庭式,主打新加坡既麵包🥖價錢好實惠,我個芝士撻先$7/件,半打$40🥸有去過銅鑼灣Sogo就知而家啲芝士撻幾貴一件😉呢度既質素絕對唔比果度差,而且價錢仲平一大節添呀,個人認為性價比超高👍🏻味道方面,佢係軟心芝士來的,帶少少檸檬汁既酸味,令到個芝士感覺無咁漏另一樣想講係佢個蔓越莓乳酪軟麵包都幾好味,當日又係新鮮出爐香噴噴,所以我都買左一件試下,盛惠$10😉同樣為芝士既産品,呢個軟麵包就多左份香甜,蔓越莓乾都算多,不錯👍🏻
《Baker Talent - 元朗》

2023-04-23
  • 芝士撻
之前同事講開買麵包食早餐🥯同事話元朗呢間麵包店有幾間分店 平民價錢又好食呢日係元朗行過見到呢間麵包店 就即刻醒起同事提及過一定要買返幾個麵包做早餐先/🧀 芝土撻($7)芝士同牛奶味非常香濃 曲奇撻皮香脆建議焗翻食 咬落去有流心效果 超正😍/🥧 招牌108層葡撻($6)一定要翻熱食 餡料蛋香又滑撻皮夠薄又鬆脆 甜度剛剛好👍🏻/🫐 蔓越莓乳酪 ($10)店員姐姐話呢個係熱賣包 外型似日式燒餅 包面有好多蔓越莓 中間係幼滑既忌廉芝士餡 味道不錯 真係好好味 係必買必食推介👍🏻/🍫 爆漿朱古力包 ($10)叮一叮翻熱黎食 中間流心朱古力醬 好邪惡呀朱古力味道剛好 唔會太甜麵包面灑滿Oreo碎 口感超豐富😋/🎃 健康南瓜包 ($8)麵包好鬆軟 裡面南瓜餡又香又軟滑係健康之選 男女老幼都好岩食/🥯 爆漿奶黃包 ($10)奶黃包餡 有流心效果 好香滑麵包好軟熟 好味

之前同事講開買麵包食早餐🥯
同事話元朗呢間麵包店有幾間分店 平民價錢又好食
呢日係元朗行過見到呢間麵包店 就即刻醒起同事提及過
一定要買返幾個麵包做早餐先
🧀 芝土撻($7)
芝士同牛奶味非常香濃 曲奇撻皮香脆
建議焗翻食 咬落去有流心效果 超正😍
🥧 招牌108層葡撻($6)
一定要翻熱食 餡料蛋香又滑
撻皮夠薄又鬆脆 甜度剛剛好👍🏻
🫐 蔓越莓乳酪 ($10)
店員姐姐話呢個係熱賣包
外型似日式燒餅 包面有好多蔓越莓
中間係幼滑既忌廉芝士餡 味道不錯
真係好好味 係必買必食推介👍🏻
🍫 爆漿朱古力包 ($10)
叮一叮翻熱黎食 中間流心朱古力醬 好邪惡呀
朱古力味道剛好 唔會太甜
麵包面灑滿Oreo碎 口感超豐富😋
🎃 健康南瓜包 ($8)
麵包好鬆軟 裡面南瓜餡又香又軟滑
係健康之選 男女老幼都好岩食
🥯 爆漿奶黃包 ($10)
奶黃包餡 有流心效果 好香滑
麵包好軟熟 好味