2021-10-14 952 瀏覽
食物一般、但服務吾優做太度欠佳、問多句都不願答、上菜超慢、鐘意比💰受氣就一定直得推介、什麼live band 只係一琴師一歌手、咁大個stage 都吾知要來做乜?同一公司隔離火煱服務同呢邊差得遠
2020-10-12
用餐優惠
試食活動
2021-10-11 1266 瀏覽
好耐無試過去有依類有live band既餐廳唔知係因為平日定疫情關係,當晚無live不過都有mon 係甘播歌上到黎空間好大,坐得好闊落好舒服依度出名食生蠔,不過我地都唔食既關係就無叫到食物種類都唔少餐湯係南瓜忌廉湯,杰身又夠味,好飲餐包有加到蒜蓉醬,好香脆,點包食一流黑松露pizza 份量勁大,係薄身個種搽滿哂黑松露醬係個底度,再舖滿d 芝士同菇聞落同食落都好香黑松露味,個底又夠脆口估唔到pizza 已經有驚喜炒意粉,d 配料夠多而個有少少辣辣地好惹味意粉口感岩岩好咸豬手預先切好好貼心,外皮夠脆,d 肉又香焗蒜又係超正!!!一啖咸豬手,一啖啤酒就爽有d 後悔無叫啤酒叫左mocktailpeach no. 1 有桃味,酸酸味味都唔錯依度真係好岩一大班人聚會,坐得好舒服,聽住歌吹下水
好耐無試過去有依類有live band既餐廳

唔知係因為平日定疫情關係,當晚無live

不過都有mon 係甘播歌

上到黎空間好大,坐得好闊落好舒服

依度出名食生蠔,不過我地都唔食既關係就無叫到

食物種類都唔少

餐湯餐包

餐湯係南瓜忌廉湯,杰身又夠味,好飲

餐包有加到蒜蓉醬,好香脆,點包食一流

黑松露pizza

黑松露pizza 份量勁大,係薄身個種
搽滿哂黑松露醬係個底度,再舖滿d 芝士同菇
聞落同食落都好香黑松露味,個底又夠脆口
估唔到pizza 已經有驚喜

炒意粉,d 配料夠多
而個有少少辣辣地好惹味
意粉口感岩岩好

咸豬手

咸豬手預先切好好貼心,外皮夠脆,d 肉又香
焗蒜又係超正!!!

一啖咸豬手,一啖啤酒就爽

peach  no.1

有d 後悔無叫啤酒叫左mocktail

peach no. 1 有桃味,酸酸味味都唔錯

依度真係好岩一大班人聚會,坐得好舒服,聽住歌吹下水

2021-10-07
想先說說這一個湯湯好creamy, 味道濃郁,而且入邊仲有真材實料, 即有香味又有口感, 是少數難得連湯都有誠意的餐廳。 卡邦尼煙肉蘑菇意粉麵條是偏硬的那一種,係,食起上嚟幾彈牙。我都鍾意佢嘅白汁, 配上蘑菇婆味道很濃郁也很香。 紅紅既配菜令視覺上增添不少好感。 比較特別的是他加了一點點啡色的小脆脆, 雖然不知道是什麼, 但食起上來 令口感除了彈牙creamy外又多了一個層次👍特別!蜜糖芥茉海鮮pizza呢個pizza 十分有風味, 似乎未有其他餐廳食過呢種口味。 我不能食太芥末的味道, 但這個竟然也在我的接受範圍之內!所以怕辣的朋友也不用怕! 反而我覺得黑松露的味道也很突出,很香。 上面有綠色脆脆的葉, 很香口, 總括嚟講都很美味!西班牙豬鞍10分有驚喜! 這個很易入口, 煎得很香,入口彈牙得來 即使不點醬汁也還有豬肉鮮甜的味道! 點埋汁就更正哦! 配菜也很有誠意,竟有六種之多❤️飲品就正正常常~~

想先說說這一個湯

卡邦尼煙肉蘑菇意粉

蜜糖芥茉海鮮pizza

西班牙豬鞍
正哦! 配菜也很有誠意,竟有六種之多❤️

飲品就正正常常~~

2021-08-11 856 瀏覽
- the menu showed cocktail is $48 for Happy Hour but when we paid the bill they said menu was not updated . End up we have to pay $62 for the cocktail. - the oysters had smells and tasted rottenComplained and they gave us another round but the japanese oysters still tasted awful. Asked them to just serve us french oysters and they refused. The oysters obviously were not handled well but still want the customers to take the risk.Will not come back and feel it is a rip off.I paid a visit because i

I paid a visit because it is highly recommended in the forum but probably those comments were made by the restaurant owner and their friends.

2021-06-06 1849 瀏覽
今晚去試吓任食生蠔$398以為抵食,原來星期日又要加多$40另收加一算啦都試吓生蠔方面算係ok可惜服務好麻麻,幾個侍應的態度好似係我欠左佢錢咁問佢取幾杯水係唔可以嘅,一定要其中一位order 飲品先比一杯水,比多兩杯都唔得架跟住落左main course 之後分別有3個侍應分三次返來問我地要乜嘢,完全忘記人地order 好啦我地諗住食完main course 再食多少少生蠔佢話叫左主食就不可以再叫返生蠔食,咁究竟乜嘢叫任食,同埋不斷話有同我地講過,但4個人冇一個聽到,即係老屈😠除了生蠔,其他食物同態度真係令人失望如果可以食到好多蠔又唔介意入元朗又接受到差嘅服務咁就可以試吓囉!態度最好係埋單都有講多謝最後埋單每人$500但條氣唔係好順😒
今晚去試吓任食生蠔
$398以為抵食,原來星期日又要加多$40另收加一
算啦都試吓
生蠔方面算係ok
可惜服務好麻麻,幾個侍應的態度好似係我欠左佢錢咁
好啦我地諗住食完main course 再食多少少生蠔
除了生蠔,其他食物同態度真係令人失望
態度最好係埋單都有講多謝

最後埋單每人$500但條氣唔係好順😒
2021-05-22 1732 瀏覽
終於book到啦,放低小朋友比姐姐兩公婆去撐枱腳好好慶祝一番,揀左6.30時段無咁多人。。價錢好好,生蠔好新鮮又大,有質素環境好chill要再去超正正正正正正正
2021-05-17
紀念日
2021-04-24 1483 瀏覽
網上看到$398加一 任食蠔3小時一行四人入到元朗,餐廳好好俾咗間房我哋,房間有電視及廁所👍🏽任食有三款海鮮,生蠔,蝦同埋海螺。生蠔新鮮,都算大隻,有海水味不過不算太重,但是食到好多蠔殼嘅殼碎😅🥲🥲🥲🥲蝦都鮮甜,平均都大隻,海螺都正常 ,每人都吃了2盤(12隻一盤)要吃完兩盤先可以再落order,開蠔要少少時間,所以都等咗一陣間,唔會好耐。最尾係三款主菜揀一款,選了兩碟牛柳兩碟燒春雞雞,有點失望,只能說牛柳粒很難咬得開😅燒春雞都有點(鞋),飲品方面偏貴,每人叫了四杯無酒精飲品60幾蚊一杯,份量不多,生啤$48。還叫了黑松露炸薯條,都沒有特別。總括來說海鮮是OK 的,熟食就有待改善 ! 🙂
網上看到$398加一 任食蠔3小時

2021-04-21
生日
2021-04-24 930 瀏覽
2021年4月23日(五)晚餐和基哥來一頓三小時任食生蠔餐冷盤:翡翠螺、凍蝦、生蠔餐湯:南瓜湯主菜:磯燒牛柳粒主菜:岩鹽燒厚切豬扒每位$398+10%職員講解上菜規矩及次序:1. 湯及餐包2. 冷盤一盤,有齊翡翠螺、凍蝦、生蠔3. 叫熱食後,就不再上冷盤4. 清水要收錢,叫飲品一杯,就跟一杯清水第一二盤是翡翠螺、凍蝦、生蠔第三盤要凍蝦、生蠔,不要翡翠螺第四盤只要凍蝦我倆合共食左3打生蠔,食到漏,要叫盤凍蝦解膩,跟住就食主菜。生蠔不肥美,瘦瘦的,勝在夠凍感覺新鮮,清洗不足,隻隻都有蠔殼碎,紅色醬汁幾好味。凍蝦清甜爽口,好吃。翡翠螺大部分都有殼碎,肉質OK。主菜:磯燒牛柳粒擺盤不夠吸引,用燒汁烹煮,味道不足,牛柳肉不錯,如果加鹽及胡椒調味,應該會好味好多。主菜:岩鹽燒厚切豬扒大家一致認同豬扒好味啲,大件、肉質好、味道好,醬汁好味。食後感及後記:清水都唔比一杯,感覺不良好。餐後5小時,本人肚屙到天光,朋友冇事,不是說生蠔食壞肚皮,是請大家緊記要量力而為,以免壞肚子,得不償失。
2021年4月23日(五)晚餐
和基哥來一頓三小時任食生蠔餐
冷盤:翡翠螺、凍蝦、生蠔
餐湯:南瓜湯

1. 湯及餐包
2. 冷盤一盤,有齊翡翠螺、凍蝦、生蠔
3. 叫熱食後,就不再上冷盤
4. 清水要收錢,叫飲品一杯,就跟一杯清水

第一二盤是翡翠螺、凍蝦、生蠔
第三盤要凍蝦、生蠔,不要翡翠螺
第四盤只要凍蝦
凍蝦清甜爽口,好吃。
翡翠螺大部分都有殼碎,肉質OK。

主菜:磯燒牛柳粒

主菜:岩鹽燒厚切豬扒
大家一致認同豬扒好味啲,大件、肉質好、味道好,醬汁好味。

• 岩鹽燒厚切豬扒
上星期去了元朗國B-Mix食生蠔,$398+1,飲品另計,任食3個鐘。生蠔係甜鮮爽口飽滿嘅,完全可以一直不停口食都唔會覺得飽滯,4個人食了11打,其實還可以再食,但只係覺得就算任食都唔洗博命,而且不停食果幾樣嘢好悶。原本一盤一打咁上,我地4個人好快食完,之後便叫佢每次上兩打,每次再上蠔都好快,但有時都要等10幾分鐘,飲品又耐,要成半個鐘。我8.30前叫出主菜同上多一次生蠔,生蠔到了,我細佬又提佢出主菜,但最後等到9.30才上菜,足足一個鐘!早知就叫多一打生蠔食住先啦⋯每打生蠔都是一半韓國蠔(比較細同瘦),一半愛爾蘭生蠔(大隻d),但其實都差不多味。蝦同螺都Ok,不過就算中意食生蠔,我都係不想一次食咁多,情願比$500食buffet,嘜都食下,或者叫些不同款的生蠔食,比較下,唔洗被迫食韓國蠔。唔明點解主菜要最後上,唔可以邊食蠔邊食主菜再食蠔,等出主菜又要等成粒鐘,冷氣超強,等待的時候無嘢食,好無聊又凍,浪費時間。鍾意食蠔的可以去下,但要帶多件外套同埋執生,因為預飲品同主菜都要等好耐。主菜味道Ok,不過追咗咁耐才到,無晒mood。 入坐前,要做好工課,因為職員全

入坐前,要做好工課,因為職員全完不會同你講規矩,佢預你嘜都知先會行入去的。你坐低叫上主菜,哥仔就話「上咗主菜冇得再叫蠔喎!」

不過哥仔同有個年長的阿姐同妹妹,都算勤力,好快來執枱同繼續上生蠔,絕不吝嗇。

如不是等咗成個鐘先有食主菜,同埋等半個鐘先至有嘢飲的話,3粒鐘任食,有音樂聽下,有得坐下傾下偈,都算係愉快的一餐。

食完,等車時有點想去廁所排毒,好在有公廁,回家又再排毒。如有人想去,食完要快些回家準備去廁所。不過又冇肚痛只係想排毒,始終食咁多生蠔太寒涼。
2021-04-11
2021-04-12 620 瀏覽
首先 我被安排坐吧枱 吧枱係一個木桶黎 隻腳頂住坐得勁唔舒服但真心 蠔係好食 好新鮮 有啲新鮮到係仲識郁嘅但好可惜食到有蟲 侍應話有蟲係正常係新鮮先有😂okay👋🏻 最後都冇幫我哋處理到個螺都好食 但就係好多殼碎 差d咬崩牙蝦就不過不失啦 普通野 佢d Main course真係難食到 我接受唔到🤢佢整豬扒整到好似雞胸咁🤭 個牛同豬扒係同一個質地🤢仲有個豬扒醬係BB食既蘋果蓉 真係難食到啊本身怕浪費唔嘥嘢既我 都食唔落😂個樣似包既豬扒 貌似魚腐既豬扒 如果成四百幾蚊又食唔到好多蠔嘅話就唔值喇同埋佢連水都要收人錢 最差係咁不過值得表揚係所有侍應都好好禮貌!
但真心 蠔係好食 好新鮮 有啲新鮮到係仲識郁嘅
本身怕浪費唔嘥嘢既我 都食唔落😂
個樣似包既豬扒 貌似魚腐既豬扒
如果成四百幾蚊又食唔到好多蠔嘅話就唔值喇
同埋佢連水都要收人錢 最差係咁
不過值得表揚係所有侍應都好好禮貌!
2021-04-09 327 瀏覽
服務幾好 幾有禮貌反而我覺得d野慢慢嚟幾好慢慢食 好快食啲生蠔會好快滯慢慢嚟反而可以食多一round 同埋佢哋都唔會吹你係咁問你使唔使加蠔我覺得唔錯既最後個煮食慢煮豬扒 我覺得都幾好食唔錯可以有下一次👍🏼
服務幾好 幾有禮貌

反而我覺得d野慢慢嚟幾好
慢慢食 好快食啲生蠔會好快滯
慢慢嚟反而可以食多一round
同埋佢哋都唔會吹你係咁問你使唔使加蠔
我覺得唔錯既

最後個煮食慢煮豬扒 我覺得都幾好食唔錯
可以有下一次👍🏼
在某生蠔谷到見到有人食呢間餐廳,未算係好出名既,但見到$398任食生蠔.唔似係酒店個D細細隻,都幾大隻下,所以就膽粗粗試一試.去完海洋公園仲要特登番元朗食,好彩都係值得架!!!!一去到個格局根本就係酒吧既格局  我估前身係酒吧?$398 任食生蠔 + 餐湯 + 湯包 + MAIN$38 生啤埋單連加一 $960 > 其實同去有生蠔任食酒店既價差唔得遠但呢到生蠔真係大隻又厚肉 好好食 仲要唔洗排餐死先拎得兩隻坐低之後馬上叫杯生啤 解一解渴!!$38蚊 大大杯 好抵飲 係hogarden rosee甜甜地, 當汽水飲之後店員會遞上南瓜湯同脆卜卜既蒜片脆片.餐湯唔好飲 好咸 包就正常啦然後員工遞上第一盤生蠔拼盤係個牌仔後面開始 逆時鍾食 愛爾蘭蠔同韓國蠔.其實兩者都好鮮甜同creamy 但係愛爾蘭就大隻D厚肉D凍螺就大小適中 咬落爽身唔會UN 好似咬香口膠咁 幾好凍蝦亦都好爽口 易剥殼 好食第二盤 我地唔食螺 所以淨係上蝦同埋蠔第三盤 淨係上蠔 其實仲有第四盤架 但無影到了 因為一樣都係咁好之後我地就奇怪點解無上到MAIN 原來係食夠凍盤 先會上MAIN上左MAIN後就唔可以再點冷盤
去完海洋公園仲要特登番元朗食,好彩都係值得架!!!!
一去到個格局根本就係酒吧既格局  我估前身係酒吧?

$398 任食生蠔 + 餐湯 + 湯包 + MAIN
$38 生啤
但呢到生蠔真係大隻又厚肉 好好食 仲要唔洗排餐死先拎得兩隻

坐低之後馬上叫杯生啤 解一解渴!!
$38蚊 大大杯 好抵飲 係hogarden rosee
甜甜地, 當汽水飲

之後店員會遞上南瓜湯同脆卜卜既蒜片脆片.
餐湯唔好飲 好咸 包就正常啦

然後員工遞上第一盤生蠔拼盤
係個牌仔後面開始 逆時鍾食 愛爾蘭蠔同韓國蠔.
其實兩者都好鮮甜同creamy 但係愛爾蘭就大隻D厚肉D
凍螺就大小適中 咬落爽身唔會UN 好似咬香口膠咁 幾好
凍蝦亦都好爽口 易剥殼 好食

第二盤 我地唔食螺 所以淨係上蝦同埋蠔

上左MAIN後就唔可以再點冷盤~~
但係我地都食夠 所以同員店講上MAIN
佢地係咁問 食夠啦? 唔洗再REFILL啦? 夠唔夠架?
好好笑 好似驚死我地食唔飽咁

比D CLOSE UP蠔大家望下啦

真心話 我睇OPENRICE相片個陣,都見到MAIN既賣相真係好鬼差
但食落 都唔係個回事

牛柳粒 望落黑蚊蚊 好似好乾身 但食落都好淋 同埋個面上面有蜜糖
所以粒粒都甜甜地 幾好食

豬柳 我簡直係喜出望外!!! 佢個樣白雪雪 勁唔討好
但佢係好厚身 好夠淋 無鬆肉粉既味道
仲要好JUICY!!!!!

最後我見到隔離台有段小插曲 就係佢地向員工反映 差唔中會有一隻半隻蠔係壞
唔知係老闆娘定係負責人呢. 即刻走出黎 了解情況 又係咁SAY SORRY
又表示每隻蠔都係即開即刻拎出黎 師傅會望聞問切先出黎
不過可能間唔中走溜眼
覺得呢間店舖好有心做好.
2021-04-07
2021-04-02 3146 瀏覽
同幾個友人一齊食,就係為左任食生蠔🦪個套餐係任食生蠔🦪配一款主菜,分別都有餐湯同餐包,生蠔🦪可以一直任食,直至你叫起主菜晚,就停止任食啦😂都算合理嘅,因為你食落就知架啦,現場冷氣仲要好凍嘅,你地幻想下啦,餐湯同包都唔係主角,所以無咩太大期望我就叫左杯「CoCo」中間有椰奶、奶等配搭,幾好飲,襯生蠔🦪都係唔錯嘅選擇,中間友人唔想飲野,想要杯水,點知侍應話無水...咁迫住一定要叫野飲啦...後續話你知友人們叫左生啤酒🍻同埋fruit brunch重點黎啦生蠔🦪配蝦🦐田螺,生蠔🦪係來自於韓國🇰🇷愛爾蘭🇮🇪依兩個國家都未試過嘅,本身無咩期望,點知見到個樣都幾大隻同肥美,食落都唔錯嘅,依田螺同蝦就不過不失啦,配搭有檸檬🍋同甜醬,檸檬🍋當然係配生蠔🦪啦,而甜醬我都用黎搭田螺中段有友人問侍應,想要「辣椒🌶️仔」但被問果個侍應就話無,咁算啦,點知...後續話你知我地總共叫左四輪,叫第二輪時,其實淨係想食生蠔🦪就話要兩盤淨生蠔🦪啦,點知友人等到好忟憎,勁耐都未黎,仲要中間問我地幾次係要啲咩,友人就算啦,改口風兩盤照舊啦...去到第四輪,終於可以試到淨生蠔🦪啦....但大家都有啲無癮,跟住就叫侍應上主菜,中
同幾個友人一齊食,就係為左任食生蠔🦪

友人們叫左生啤酒🍻同埋fruit brunch

重點黎啦

去到第四輪,終於可以試到淨生蠔🦪啦....但大家都有啲無癮,跟住就叫侍應上主菜,中間又係等左好耐...

到上主菜時,見到個擺盤,真係睇得出依間係酒吧多過係餐廳,成件事好hea😂我地揀左兩牛兩豬,不過個豬扒都唔錯嘅
只係個醬唔知想點,完全唔襯(蘋果醬)牛方面,友人話好難咬開,唔太吸引

重點黎啦,前提講到要咩無咩,要水無水;要辣椒🌶️仔無辣椒🌶️仔,但被我地發現隔離兩檯人,分別都有「辣椒🌶️仔」見到紫色紙巾🧻盒旁邊嗎?仲要有兩枝...我地懷疑侍應唔識依枝咩黎

專登放大俾大家睇...因為友人們真係好失望
水係有嘅...仲要係4杯

對於服務上,真係要有待改善,上菜速度慢,吹左好幾次,要咩無咩,如標題所講...但生蠔🦪幸好不過不失啦

2021-04-01
2021-03-15 784 瀏覽
餐廳喺一樓,上樓梯時已經覺得有啲靚,入到餐廳發現原來是一晚酒吧,但裝修比一般酒吧靚及特別,空間感好充足,可能因為樓底高,另外厠所都好乾淨,仲有幾格。餐廳最入係一個好大既表演枱,不過而家疫情關係只可以播歌。我地五點就去到,叫左任食生蠔餐,生蠔有愛爾蘭同西班牙兩款,一盤12隻,一盤一盤上,可能我地太早去到,食完一盤好快就上第二盤,最後我地食左五盤😋,好新鮮好大隻,仲有凍蝦都好好食,有膏的。食完生蠔仲有主菜,可以揀牛/豬/雞,牛是牛柳粒,不算好好食,但個豬扒好好食,仲配埋蘋果蓉。好鍾意呢間餐廳。

餐廳最入係一個好大既表演枱,不過而家疫情關係只可以播歌。

好鍾意呢間餐廳。
2021-03-14
2021-02-28 770 瀏覽
終於等到夜晚開返堂食啦😬😬足足幾個月冇出街食個晚餐,唔使再食外賣,一於幾個friend聚一聚,暢飲一番😝😝三個大男人,食量又大,任食應該係最化算吧😌想試這間任食生蠔三小時餐好耐,除咗生蠔任食仲有main course.和餐湯豬牛雞各有所好我最喜歡這個牛柳粒😜5成熟牛味濃郁👍食得出高質貨食完嘢食打底,狂躁生蠔,每人人頭一打🤩🤩有驚喜非常新鮮,清洗得好乾淨,仲有人約嘅海水味,掂!點咗生啤.加38蚊大大杯,夠曬凍.正呀😍最緊要地方好坐.三個鐘.夠時間食足三個鐘,坐足三個鐘,聽不完嘅話題仲有呢度地方好大,幾有feel🤗🤗我哋都唔係好記到食咗幾多盤,應該人頭兩打左右😜😜性價比高.多咗個聚腳點🤭
終於等到夜晚開返堂食啦😬😬

三個大男人,食量又大,任食應該係最化算吧😌

豬牛雞各有所好
我最喜歡這個牛柳粒😜5成熟牛味濃郁👍食得出高質貨

點咗生啤.加38蚊大大杯,夠曬凍.正呀😍

最緊要地方好坐.三個鐘.夠時間

我哋都唔係好記到食咗幾多盤,應該人頭兩打左右😜😜

性價比高.多咗個聚腳點🤭