2020-07-08 589 瀏覽
閨蜜生日🎂當然要 食好啲 食豪啲啦 🤣🤣我哋都非常鍾意食生蠔 🦪搜尋之下就book咗B-mix生蠔放題 live band西餐🥰🥰第一次嚟 ,上一樓,地方超級大 ,大到可以打枱波 🤩🤩另外座位間隔非常闊落,空間感十足,而且整個格局非常之Relax ,慶幸今晚 有live band 歌手阿wing唱得相當正☺️☺️可能咁啱都係唱緊我的年代歌曲啦哈哈 🤪🤪😂😂整個場的氣氛非常 ,好relax 正是我哋想要嘅😍😍先嚟一打 時令生蠔 隻隻肥美 ,食得出好新鮮 ,仲有淡淡嘅海水味 👍👍十分鐘已經K.O😬😬因為要食曬生蠔之後再食main course的 ,二話不說 ,再來一打其實兩個女仔嚟講 ,都算大食👍🤣鑑於任食嘅心態 🤭🤭點了第三打 🤣🤣超級滿足 感覺到這裏已回本 🤪🤪好戲陸續來,仲有main course 牛柳粒 ,好有牛味 五成熟剛剛好 😀😀分量都唔少呀 另外豬鞍 非常厚切,廚師處理得很好,一啲都唔韌,保留著獨有豬的香味😋😋其實加128可以任飲紅白餐酒生啤 🥃🍷🥂🍻🍺但因為我哋飲得唔多 ,點咗兩杯生啤 ,全晚感覺好chill呀 食物質素一流,鍾意食生蠔嘅 ,一定回到本 🤗🤗而且坐得好舒服,地方

翡翠螺
生蠔

食物質素一流,鍾意食生蠔嘅 ,一定回到本 🤗🤗而且坐得好舒服,地方超大 下次party都要嚟呀😬😬
2020-07-07
翡翠螺
  • 磯燒牛柳粒
  • 生啤
生蠔任食😱 朋友見我某社交平台 post左個人個都問係邊😂 我地元朗人真幸福 😋 坐低等左一陣就上左12隻蠔,蝦&螺,仲keep住收蠔殼,一放低就有介紹蠔係邊度黎,講吓應該由邊邊淡味食起,service 唔錯。平時行經鳳攸南街一大堆食肆,唔知佢新開定因為佢要上樓我唔為意,有朋友介紹先識去。有生蠔任食都幾少見@@ 我鍾意食蠔但唔係要狂食果隻,但都唔會覺得唔抵,因為佢個主菜都好出色,選擇唔多得三款,但款款都幾吸引,我叫左個岩鹽燒厚切豬扒,有個蘋果sauce甜甜地幾好~應該係新裝修,有VIP房,廁所都好乾淨! bar環境仲有得打桌球 👍🏻

👧🏻😋👅🍽✨.✨💛✨D即開生蠔大大隻,仲好新鮮,好食過酒店buffet果D好多!✨性價比極高,$398有主菜+餐湯+生蠔&螺&蝦任食,不過野飲另叫✨D位好闊落,夠晒1.5米唔使隔版 😂.🦪🦪🦪🦪🦪🦪生蠔✨今晚係南非同愛爾蘭🇿🇦🇮🇪 ✨老細話有時會返法國貨 😎 睇下幾時好彩✨個人較喜好愛爾蘭,metal同海水味重啲✨Cocktail sauce好開胃,食得出係自己溝,有少少辣味後勁,但佢鮮到唔使點都得✨每盤12隻,食晒又可以再叫,但我戰鬥力有點弱,兩人加埋都係食左18隻😤 下次.🦐🐚 蝦&螺✨係生蠔既襯托下顯得微不足道,但其實都係好食既✨蝦大隻! 螺爽口!.🥣🧄🥔 餐湯: 大蒜薯仔湯✨重蒜味,但對我有點重口味✨應該日日唔同,不過湯唔係重點,食多兩打蠔好過😂.🥙🥩磯燒牛柳粒✨其實係牛條✨5成熟岩岩好✨side dish全部有燒過好有心思.🐷🍎 岩鹽燒厚切豬扒✨真心厚! 但係嫩既✨都有side dish 粟米、瓜、小茄✨個蘋果蓉sauce就不嬲都好夾豬.🍸Cocktail: Ice Cream ✨好重雲呢拿味.Mocktail: Pussy Foot✨fresh juice with mil
👧🏻😋👅🍽✨
✨💛
✨D位好闊落,夠晒1.5米唔使隔版 😂
🦪🦪🦪🦪🦪🦪
✨今晚係南非同愛爾蘭🇿🇦🇮🇪
✨老細話有時會返法國貨 😎 睇下幾時好彩
✨個人較喜好愛爾蘭,metal同海水味重啲
🦐🐚
蝦&螺
✨係生蠔既襯托下顯得微不足道,但其實都係好食既
✨蝦大隻! 螺爽口!
🥣🧄🥔
餐湯: 大蒜薯仔湯
✨重蒜味,但對我有點重口味
✨應該日日唔同,不過湯唔係重點,食多兩打蠔好過😂
🥙🥩
磯燒牛柳粒
✨其實係牛條
✨5成熟岩岩好
✨side dish全部有燒過好有心思
🐷🍎
岩鹽燒厚切豬扒
✨真心厚! 但係嫩既
✨都有side dish 粟米、瓜、小茄
✨個蘋果蓉sauce就不嬲都好夾豬
🍸
Cocktail: Ice Cream
✨好重雲呢拿味
Mocktail: Pussy Foot
✨fresh juice with milk,紅紅白白好靚 🥰
#b-mix #元朗美食 #元朗好西 #hkfoodie #tgead西餐 #黃色經濟圈 #元朗黃店 #生蠔 #生蠔放題
2020-07-12 292 瀏覽
約左好姊妹出來食飯,一定要揀間有feel既餐廳,今次我地揀左B-Mix,見佢做緊$398任食生蠔🦪、凍蝦🦐、凍螺🐌我哋每人叫咗一杯生啤,好抵飲$38一杯當日仲有現場live Band,唱得好好聽好有氣氛🥰🥰我哋兩個食咗三Round 生蠔🦪,雖然佢主要食生蠔,但係佢嘅凍蝦同埋凍螺都好好味😋,生蠔平均來講都好大隻,好新鮮同埋好Creamy, 有d我仲食到有濃濃嘅海水味,本身平時我同我朋友最多每人食一打生蠔已經足夠,但係因為實在太好味所以我哋再每人食多半打😂😂食完生蠔之後每人仲有一個Main course,其實我哋已經好飽,我哋叫咗磯燒牛柳粒同埋岩鹽燒厚切豬扒,牛柳粒好嫩滑,個汁甜甜地都好開胃,另外個豬扒真係好厚切,我哋差少少食唔晒😅😅下次再有機會一定會再約一班朋友過嚟飲酒食嘢👍🏻👍🏻👍🏻

我哋每人叫咗一杯生啤,好抵飲$38一杯

當日仲有現場live Band,唱得好好聽好有氣氛🥰🥰

下次再有機會一定會再約一班朋友過嚟飲酒食嘢👍🏻👍🏻👍🏻

2020-07-10 218 瀏覽
今日同朋友想「蠔」食!所以揀咗呢一間蠔吧音樂餐廳,呢間餐廳嘅防疫工作可以話係做得唔錯,體溫高過37度朋友都唔可以入場,真係有殺錯無放過!🤣🤣入到去就梗係嘆啦職員介紹咗佢哋呢度嘅任食生蠔套餐,首先會有個餐湯,今日係甘筍湯再配兩塊餐包,味道幾濃郁,有少少香草味。冇幾耐生蠔就隨即送上,12隻生蠔砌成一個好靚嘅拼盤,職員為佢哋逐一介紹,仲送上兩大個檸檬設成片,加埋啲生蠔醬汁。啲肉好鮮甜,唔係太大鹹海水味,食落去感覺好滑,一啖就食完。主食方面覺得個牛柳粒偏鹹,但係肉質仍然可口,腍腍地尚ok。仲有飲咗杯Mocktail同果汁,可以解一解渴,下次我會試吓飲啤酒,呢度加$128就可以任飲紅酒同白酒,同朋友嚟嘆世界就啱晒啦。

主食方面覺得個牛柳粒偏鹹,
2020-07-09
2020-07-10 156 瀏覽
鍾意食生蠔嘅朋友真係唔好錯過呢間元朗嘅餐廳,只係$398左右就可以任食南非蘇格蘭生蠔!仲有美味嘅主菜、餐湯同精美飲品。呢間餐廳仲要係音樂餐廳,可以享受柔和嘅Pop Song配埋美食簡直一流。我哋一共食咗60隻生蠔真係咩都抵返晒,即開即食夠晒新鮮,每一隻都有我掌心咁大。南非生蠔感覺上比較清新,而蘇格蘭生蠔就比較肥美,如果入秋或者再過多幾個月,生蠔嘅味道應該會更加出眾,識食蠔嘅朋友都大讚啲蠔幾好食,真係唔錯。主菜方面呢度有得揀秘製牛柳粒、炸豬扒、或燒春雞,二話不說我同朋友一人揀咗一款主食,分別係牛同埋雞,感覺上性價比更加高。食完蠔之後先上主菜,順便暖下個胃先。雞燒得好香,大小適中,仲有少少嘅配菜,粟米條同埋青豆味道很好吃。
鍾意食生蠔嘅朋友真係唔好錯過呢間元朗嘅餐廳,

而蘇格蘭生蠔就比較肥美,

主菜方面呢度有得揀秘製牛柳粒、炸豬扒、或燒春雞,
2020-07-09
2020-07-09 126 瀏覽
我地一家四口叫左$398/位嘅任食生蠔套餐🦪除咗生蠔之外,翡翠螺,凍蝦都係任食嘅。店員同我哋介紹餐牌,上咗主菜之後就唔可以再食返生蠔同冷盤嘅嘢。首先上嘅係餐湯——菜湯。入口有好淡嘅味道,但淡得黎唔會好似落太多水咁,會係好淡嘅菜味。入口唔會止得湯水,會有d菜蓉嘅口感。其實我唔記得咗係咩菜,haha圖中嘅蒜蓉包好脆,我一路點湯一路食。飲完湯之後,生蠔同埋冷盤就到啦。生蠔方面,有南非🇿🇦同蘇格蘭🏴󠁧󠁢󠁳󠁣󠁴󠁿嘅生蠔🦪生蠔非常飽滿,翡翠螺有驚喜,估唔到咁重螺味。 雖然生蠔飽滿,但食落無乜甜味或者蠔味,我都唔知點解。我哋一共添左3次蠔,次次d蠔都十分肥美。磯燒牛柳粒食完生蠔同冷盤之後,我哋就上主菜啦。原本我只係衝著任食生蠔而來,估唔到主菜都咁好食! 呢個牛柳粒,本來以為佢會整到好似出面啲放題咁又乾又咬唔爛,點知事實啱啱相反。燒完之後依然充滿肉汁,醬汁帶少酸,襯托到牛肉嘅鮮嫩。岩鹽燒厚切豬扒同剛才嘅牛柳粒一樣,本來對呢個豬扒都冇咩期望,點知佢真係同餐牌寫嘅一樣,真係厚切豬扒,而且唔會燒到好乾。雖然佢附有醬汁,但係我認為唔點醬汁都已經好好味。呢一個套餐唔包嘢飲,所以要飲嘢呢就要另外俾錢,我地四個人叫
我地一家四口叫左$398/位嘅任食生蠔套餐🦪

除咗生蠔之外,翡翠螺,凍蝦都係任食嘅。

首先上嘅係餐湯——菜湯。

入口有好淡嘅味道,
但淡得黎唔會好似落太多水咁,會係好淡嘅菜味。
入口唔會止得湯水,會有d菜蓉嘅口感。
其實我唔記得咗係咩菜,haha

圖中嘅蒜蓉包好脆,我一路點湯一路食。

飲完湯之後,生蠔同埋冷盤就到啦。

生蠔方面,有南非🇿🇦同蘇格蘭🏴󠁧󠁢󠁳󠁣󠁴󠁿嘅生蠔🦪
生蠔非常飽滿,翡翠螺有驚喜,估唔到咁重螺味。

雖然生蠔飽滿,但食落無乜甜味或者蠔味,我都唔知點解。

我哋一共添左3次蠔,次次d蠔都十分肥美。

磯燒牛柳粒

食完生蠔同冷盤之後,我哋就上主菜啦。

原本我只係衝著任食生蠔而來,估唔到主菜都咁好食!

燒完之後依然充滿肉汁,醬汁帶少酸,襯托到牛肉嘅鮮嫩。

岩鹽燒厚切豬扒

雖然佢附有醬汁,但係我認為唔點醬汁都已經好好味。

呢一個套餐唔包嘢飲,所以要飲嘢呢就要另外俾錢,
我地四個人叫咗三杯野飲。

埋單果時$19xx,因為當時都係簽卡,所以我都唔記得咗幾錢,又唔記得影低張單。

當晚有現場樂隊,一邊聽歌,一邊享受美食,一邊共聚天倫,係一個好地方。
2020-06-23 264 瀏覽
見到朋友來這間餐廳食蠔,賣相唔錯👍,今日趁有人生日🎂來試試,第一次任食生蠔食到個個讚不絕口,真係唔錯,呢個價錢食蠔都食番夠本,5個人食6打,未計蝦同翡翠螺🐚,唔係好鐘意食生蠔嗰位都食成打,蠔只係前菜,未計主菜,價錢真係好抵,一定會再來👍👍
2020-05-12 909 瀏覽
三小時任食即開生蠔套餐🦪,喜歡海鮮的我當然要去試試啦~餐廳每天都會挑選時令生蠔上盤,我先點了2打,有來自3種產地的生蠔,全部都非常優質、肥美和新鮮。西非的比較creamy和肥美, 法國的海水味比較濃,西班牙的肉質爽口清甜。冷盤還有翡翠螺和凍蝦和青口,不用淨係食生蠔食到膩。主菜有三款可選,磯燒牛柳粒、岩鹽燒厚切豬扒或香草燒春雞。聽店員介紹就試了豬扒和燒春雞,豬扒超大塊又肉厚,肉質又稔又香口,配蘋果醬一起吃很清新。燒春雞皮脆內軟,有一點點辣很惹味。餐湯是南瓜湯,又甜又濃郁,點麵包吃很不錯。加$128 還可任飲紅白酒,週末來吃晚餐再直落飲酒真是十分超值!逢星期三、六 晚上都會有live band表演,可以邊用餐邊欣賞專業樂隊彈奏和專業歌手演唱,享受一個真正音樂會的感覺。
三小時任食即開生蠔套餐🦪,喜歡海鮮的我當然要去試試啦~

主菜有三款可選,磯燒牛柳粒、岩鹽燒厚切豬扒或香草燒春雞。

燒春雞皮脆內軟,有一點點辣很惹味。

餐湯是南瓜湯,又甜又濃郁,點麵包吃很不錯。

• 生蠔
呢個價錢,配合埋食材質素,堅吾錯!👍但求疫情盡快減退,一切重上軌道。我堅係想聽 LIVE BAND. 😭可能由於係疫情關係,每人1.5距離,所以,整體氣氛大家都係好“焗促”,係說多一句話都好似好大聲 or 被 focus.. 但:只計食材 or $ 我覺得係值得一試。👍已吃了:5打生蠔+翡翠螺+熟蝦+紅白酒(👈無限Refill)再加:main (👈 cannot refill )main course 係 無有3款選擇。(剛好我和朋友去:一共三人,各取一款)(豬扒味道最出色:個人認為。😋)
呢個價錢,配合埋食材質素,堅吾錯!👍

但求疫情盡快減退,一切重上軌道。
我堅係想聽 LIVE BAND. 😭

可能由於係疫情關係,每人1.5距離,

但:只計食材 or $ 我覺得係值得一試。👍

已吃了:
5打生蠔+翡翠螺+熟蝦+紅白酒(👈無限Refill)
再加:main (👈 cannot refill )
main course 係 無有3款選擇。
(剛好我和朋友去:一共三人,各取一款)
(豬扒味道最出色:個人認為。😋)

5打生蠔+翡翠螺+熟蝦+紅白酒
2020-03-30
5打生蠔+翡翠螺+熟蝦+紅白酒
  • 生蠔+蝦+豬扒 都好yummy
2020-03-31 501 瀏覽
這個生蠔餐勁抵食,生蠔大隻又重蠔味!我地一行四人食左6打...食完已經飽哂!另外還有主菜..我選了豬,另外三人分別選牛柳粒同半隻春雞...豬有驚喜,雖然原身,但肉質不鞋,夠汁!個個食都飽一飽而走!朋友已經約定下次再黎😋😋😋
2020-03-21 505 瀏覽
服務很好,環境亦不錯,吃完晚餐後可以繼續留下飲酒,是酒吧的格局,星期三,五,六有live band表演,有大,中,細卡拉ok房,而且收費不貴,在元朗區可以同朋友吃晚飯之餘又可以繼續有酒吧的享受
2019-06-15 1885 瀏覽
在OpenRice 挑選元朗有咩有live band 既酒吧 見到得呢間有 仲系新開 就諗住去試下上左一層入到舖頭 已經有一種煙霧瀰漫既感覺 一個我諗系負責人既人同我地講當日已滿座 建議下次黎既時候先訂位這本來一點問題都沒有 只系佢既態度同臉色都系一副一啲都不歡迎我地 只系假笑甘同我地講既感覺 令我同友人都覺得 無必要俾錢買難受 即使未幫襯過 以後都吾會選擇幫襯
2019-03-26 1883 瀏覽
新年假期同屋企人去元朗打邊爐,見到隔離有間叫B-mix唔知咩,走入門口八吓,見到又波枱又標機,決定下次放工去試試~一個原本唔太起眼的樓梯口, 確實喺別有洞天既新發現:沿住工業風樓梯, 明明喺手工火鍋嘛,整個重工業味,金屬齒輪裝飾為主題的餐廳, 真喺第一次見咋~究竟咩喺music station & restaurant嫁?同上次一樣,一嚟見到張英式波枱,仲有餐飲Bar枱同標機,小編一定要試試~睇咗餐牌,有生蠔同白酒套餐,喜愛白酒既我哋一定要試啦,職員耐心介紹既三款蠔, 有唔同的食法次序,可以淺嘗唔同的種類,唔錯唔錯。小食款式種類多,再加埋唔同類型既主菜,要我哋幾個女仔揀…確實好鬼難,海鮮,牛扒,羊架,豬手,仲有薄餅,意粉和意大利燴飯......點算?😂😂😂最後我哋三個女仔試左一個白酒生蠔set, main course 既安格斯牛,肉質唔韌之餘,仲有小小血,完全符合我哋既要求👍👍薄餅餡料均勻, 餅底皮脆香口,再加一個吉列大蝦,已經飽飽飽~~~臨走時職員話逢星期三五六會有live band演出,再加埋未試既cocktail同主食,等等我哋,好快一定會再嚟。
一個原本唔太起眼的樓梯口, 確實喺別有洞天既新發現:

2019-03-11