2018-02-02 1742 瀏覽
星期五Happy hour,場內環境氣氛有情調,燈光偏暗,人多就會嘈,相反飲野哩啲叫有氣氛😉我們八個人叫左幾多野食,好似食埋晚飯咁,有串燒、豬頸肉(好好食,好嫩)、薯條、水牛城雞翼(哩間整得唔錯)、墨西哥脆薯片...Happy hour啤酒、紅白酒都係較平價錢,一兩杯可以百幾埋單,自在和三五好友一起談談笑說說事😊最後飲左杯lemon lime bitters...回憶著上年澳洲working holiday...
2018-02-02
$300 (其他)
2018-01-03 1745 瀏覽
平安夜與朋友二人行,早前已於網上先訂座,幾辛苦搵到個地方可以聖誕平安夜約,仲要沒有特別XMAS MENU絕對是抵又好氣氛的約會聚會首選。小編非常非常推薦~黎到被安排到1樓坐,呢度好有氣氛,而且感覺好舒適自在,服務員態度亦好好,所以我地都好滿意好開心。當然要講下我地兩個人睇完MENU之後,發覺二人餐都真係好抵,有3款野食加兩杯飲品,所以我地叫左$368/2位,好抵又飽~CAESAR SALAD細細碟,加上黑醋,非常滋味,如果大碟D仲正~~~~chicken Lollipops雞槌,好好味,不過雞肉本身有少許辣,不過係可接受程度,食落真係啖啖肉!!!!BABY BACK PORK RIBS豬肋骨佢本身幫我地切好哂,份量不多,剛剛好,二人夠食~~~都算做到骨肉分離,一切就食到,好有咬口,口感不俗!CAJUN CHICKEN PIZZA細細個咁但係兩人一人都4塊左右,好多好多芝士,雖然唔算話特別香濃,不過好好味,D芝士係拉到絲GA~唯一不足係雞肉較少hahaSparkling wine揀左飲兩杯Sparkling wine,呢隻好好味,易入口甜甜地,女仔一定鐘意~而且飲返杯,氣氛都好好!!!!
絕對是抵又好氣氛的約會聚會首選。小編非常非常推薦~

CAESAR SALAD
細細碟,加上黑醋,非常滋味,如果大碟D仲正~~~~

chicken Lollipops
BABY BACK PORK RIBS
CAJUN CHICKEN PIZZA
Sparkling wine
Cryo-Fried Vanilla Ice Cream  套餐只需另加$38,就可以有甜品食!
我地當然揀左呢度最出名的甜品!!!!非常驚喜又震撼~
雪糕黎到好唔似雪糕,店員會落酒再燒佢~~~好似表演咁,好吸引又特別
佢最頂層淋上紅桑梅醬,之後等佢燒多兩燒就食得。
入口時有淡淡的酒香,加上入面的雪糕,外熱內凍,口感獨特,而且甜味加上紅桑梅的酸,酸酸甜甜,口感豐富!!!!
小編真係強烈推介~~~~
總括黎講,我絕對會再黎之後,因為試過都覺得呢度環境食物都好好~
而且生日約會節日都好適合,無論同朋友黎定同情人,都可以一試~絕對唔會令你失望。
1901 瀏覽
2017-12-24
平安夜
  • Cryo-Fried Vanilla Ice Cream
2017-11-02 1914 瀏覽
自從轉左一份唔駛番shift 既工可以真真正正感受下作息定時既打工仔生活同埋終於體驗到電視妙手人心班醫護Happy Friday 既樂趣😂-由Blue Monday 捱到星期五放工,同朋友出去食野飲野係人生一大樂事今日去左assembly 🍸之前去過依間bar 食野都覺得唔錯🍻-今晚黎到叫左杯sugar daddy cocktail 🍾小飲可以貽情杯酒口味調得唔錯🍷仲有水果tim環境暗暗 坐得幾舒服 情調都唔錯
自從轉左一份唔駛番shift 既工
仲有水果tim
環境暗暗 坐得幾舒服
情調都唔錯
2017-09-02 2236 瀏覽
今次主要係黎食野,所以要經佢酒吧隔離有度玻璃門上一樓。book了晚上七點半,上到去其實很多空位置,不過一路食就愈來愈多人。招牌特選薄餅,餅皮薄脆,搭配豐富配料,義式臘腸,培根,蘑茹 and cheese.baby back pork ribs, 食出BBQ醬汁的味道, 非常肉嫩和多汁,配mixed salad 。三文魚扒,煎得岩岩好,魚皮煎得香脆,啲肉唔會太乾,擠啲青檸汁,帶翻出啲鮮味。重點推介喱個,48小時慢煮牛仔骨,with red wine sauce and whipped potatoes. 非常好吃啲肉入口即化咁,啲肉汁保留到,同時啲醬汁滲入晒啲肉度,但一啲都無蓋住本身牛個味。非常好味青口刁草汁扁意粉,青口好乾無鮮味,意粉有啲偏硬,不推介。
assembly  supreme  pizza

豬仔骨

salmon

青口刁草汁扁意粉,青口好乾無鮮味,意粉有啲偏硬,不推介。
  • short  ribs
2017-08-15 1837 瀏覽
這間餐廳是第一次食,見網上評價都唔錯,所以預先訂位(唔係用呢個網,大家可以上網找找,係呢到講其他同類網好似唔係咁好)。接電話嘅係一位English speaker,所以我地以為所有服務員都係講英文,不過安排坐位的識少少中文 。環境很好,因為是慶祝朋友的生日飯,他們給我們安排了一個角落位置,舒服又安靜,食物也很好吃。朋友們都十分满意,不過上菜比較慢,不適合要趕快吃完的朋友。我們帶了cake,它的餅費也包給你分好給每一個人,服務不錯。推薦 : 牛面頰 (這個太好吃了!!!!)不推薦 : 有飯的是日8個人用餐,7個人比錢,每人不到二百元,吃了8個菜,2杯果汁,一支白酒價比性高!
,不過安排坐位的識少少中文 。環境很好
推薦 : 牛面頰 (這個太好吃了!!!!)
不推薦 : 有飯的

用餐優惠
優惠券
牛面頰
2017-08-03 1309 瀏覽
星期六的6pm。諾士佛台還很靜。我經Openrice訂了枱。餐廳也用Reserved牌預留內𥚃的位置給我們。冷氣充足。但我們喜歡熱鬧。所以揀咗近門口的高枱。2人前後叫了兩支酒。一紅一白。味道一般。說實在也沒什麼研究和要求。主吃order咗五花腩。跟中式的煮法不一樣。應該是用焗爐焗。所以沒有油膩。吃了也沒有罪疚感。炸磨菇更是我的至愛。沒有一囗囗的漿粉。入口有汁。雞肉cesar salad較遜色。不夠嫩滑。
2017-07-29
2017-06-11 1390 瀏覽
星期六晚上與友人晚飯後來到諾士佛臺飲返杯🍸見Assembly 環境不錯,決定入去一試!我地分別點了幾杯 signature cocktails:1. Sugar Daddy酒杯面鋪滿菠蘿粒,飲落去好甜好易入口,岩哂怕苦既女士。2. Porn Star依杯cocktail用左vanilla vodka 再配fresh passion fruit, 味道好fresh, 加埋passion fruit酸酸地既果味,值得推介!3. Bacon whiskey sour朋友比較喜歡酒味重既cocktail,於是揀左依杯 bacon whiskey sour, 杯面有塊bacon乾做裝飾,又幾盞鬼!我地仲點左個'手撕豬肉濃芝士汁薯條'黎送酒。份量同配搭都岩岩好,唔會覺得好膩。
星期六晚上與友人晚飯後來到諾士佛臺飲返杯🍸
見Assembly 環境不錯,決定入去一試!
我地分別點了幾杯 signature cocktails:
1. Sugar Daddy
Sugar  Daddy

酒杯面鋪滿菠蘿粒,飲落去好甜好易入口,岩哂怕苦既女士。

2. Porn Star
Porn  Star

3. Bacon whiskey sour
Bacon  whiskey  sour

我地仲點左個'手撕豬肉濃芝士汁薯條'黎送酒。
份量同配搭都岩岩好,唔會覺得好膩。
2017-03-05 1849 瀏覽
Restaurant week dinner set: (1) smoked salmon and avocado salad - salmon was gross and tasted as if it came straight from an over-the-counter pack...and instead of a decent serving of avocado, they put in a bunch of diced cucumber to cheapen the dish; (2) ribeye steak - this tasted like cancer...they seriously need to clean their grill because it just tasted burnt...; (3) Bailey's cheesecake - this was the highlight of the meal...it has the rich texture of a cheesecake but with an identifiable Bailey's flavour. OVERALL - terrible. SUGGEST - Bailey's cheesecake.

How I rate: awesome > decent > meh > terrible.
Smoked  salmon  and  avocado  salad
2017-01-27 1966 瀏覽
約好耐無見既朋友出嚟😋🙆🏻咁就嚟咗諾士佛台呢一間幾有情調嘅餐廳過嚟飲嘢咁樣啦😌😌😌咁呢間餐廳呢🙈就係朋友原先搵嘅咁我都係後到架🙈🙈你都嘅時候🤗🤗朋友已經飲緊兩支1664咁平時唔係好太飲酒我都叫左一杯1664🙈🙈🙈啦咁就叫咗一個薯條囉咁我哋呢就坐得比較開嘅咁就係比我露台少少咁樣啦咁啲人呢就係我哋隔離呢就係行嚟行去嘅。整體來講呢個地方其實都幾舒服嘅😊😊😊適合一啲可以俾人去飲吓嘢傾吓計食下咽咁樣啦咁👍🏻👍🏻

2016-12-28 1837 瀏覽
聖誕假最後一晚,幾個好耐冇見既朋友約左黎呢度。第一round各自點左黑啤同sparkling。第二round就點左支白酒,試酒時朋友發現唔太岩口味,好彩原本個支可以by glass,佢地好好可以比我地轉一隻。第三round再開多一樣再甜少少既,易入口D。我地為免淨係飲酒傷胃,都嗌左兩round薯條,我地邊傾邊食,薯條食到最尾凍左但仍然好脆,質地完全冇變。天氣都凍凍地,坐outdoor就有暖爐係旁邊暖住,十分好!
聖誕假最後一晚,幾個好耐冇見既朋友約左黎呢度。

第一round各自點左黑啤同sparkling。

第三round再開多一樣再甜少少既,易入口D。

天氣都凍凍地,坐outdoor就有暖爐係旁邊暖住,十分好!
2016-10-21 2812 瀏覽
Happy Friday 👯飲野好地方🍸🍹 每次都係為左個大蝦芝士薯條🍤🧀🍟鍾意濃汁薯條既你地一定啱哂😋👍🏻👍🏻佢地既一口漢堡好得意 細細個 唔怕食親漢堡都無儀態🍔 不過就真係好普通 而且唔係好抵食🙈龍蝦意大利飯 都係好濃汁 不過就唔係話特別多龍蝦肉哩度環境都唔錯 唔會好雜 岩唒幾個朋友忙完一星期黎傾計飲野👭👬
Happy Friday 👯
不過就唔係話特別多龍蝦肉

哩度環境都唔錯 唔會好雜
岩唒幾個朋友忙完一星期黎傾計飲野👭👬
2016-09-16 2117 瀏覽
朋友仔提議嚟呢間Assembly食飯,喜歡試新餐廳嘅我,當然一口應承。煙三文魚牛油果沙律〜煙三文魚味道很好,牛油果、沙律菜好新鮮,重點係牛油果份量夠,所以配合煙三文魚非常可口。通常好多餐廳嘅牛油果沙律,都係沙律菜較多,牛油果很少,所以Assembly呢款係名副其實嘅牛油果沙律。新奧爾良烤雞pizza〜芝士好夠份量,雞肉口感不錯,茄汁都幾多,喜歡酸嘅應該會幾鐘意食,呢款pizza係微辣㗎,所以係又酸又辣之中會有不同層次嘅味道。流心朱古力布甸〜都幾流心,朱古力味重,蛋糕外層香脆,熱辣辣配上雪糕,冷熱口感,非常滿足。

2016-09-02 1510 瀏覽
試用Chope訂位app,發現Assembly有15%晚餐優惠,就決定試吃下。Ceasar Salad很一般也很小份,98一份,有點失望。Cajun Chicken Pizza有一點辣味配雞肉和櫻桃番茄,味道不錯。之后Pulled Pork Poutine係今晚最好味的,很豐富的cheese和豬肉很入味最後就是Cryo-fried vanilla ice cream,
Pulled  Pork  Poutine
Cryo-fried  vanilla  ice  cream
2016-09-02
Pulled  Pork  Poutine
  • Pulled pork poutine
  • Cajun  Chicken  Pizza
2016-08-23 4369 瀏覽
諾士佛臺既Assembly我一直都好想去試下上次食過同group既caljente覺得好唔錯所以對assembly都幾有信心同期望甘岩有個朋友仔生日,就同左佢去試下喇Assembly分上下兩層下層就酒吧setting,好多人飲野所有氣氛熱鬧d而食飯呢,就可以上上層,靜d同埋坐得舒服dSweet Potato Fried $78我係蕃薯控,所以見到蕃薯薯條一定要叫薯條好粗身,炸完之後面頭灑左少少蒜頭同香草外層炸得好脆,而入面就有蕃薯肉好綿既口感味道食落無一般蕃薯甘甜,都唔錯Buffalo Chicken Wings $98呢到既水牛城雞翼唔算好出色雞翼本身無腌過,所以D肉有D淡而個汁就比較偏辣,食唔到辣既朋友要小心不過幾欣賞佢比左幾條蔬菜條食完甘重味既雞翼,有D蔬菜條食下係幾RefreshCajun Chicken Pizza 8” $128其實8”兩個人食都已經好夠Pizza底係thin crust,食落都幾脆Pizza既汁係spicy romesco sauce食落辣辣地但又有d椒既甜味,好特別辣辣地既野加埋d cheese食真係好正美中不足係d雞肉有少少鞋Lobster Lingu
諾士佛臺既Assembly我一直都好想去試下

上次食過同group既caljente覺得好唔錯

所以對assembly都幾有信心同期望

甘岩有個朋友仔生日,就同左佢去試下喇
Assembly分上下兩層

下層就酒吧setting,好多人飲野所有氣氛熱鬧d

而食飯呢,就可以上上層,靜d同埋坐得舒服d
Sweet Potato Fried $78

我係蕃薯控,所以見到蕃薯薯條一定要叫

薯條好粗身,炸完之後面頭灑左少少蒜頭同香草

外層炸得好脆,而入面就有蕃薯肉好綿既口感

味道食落無一般蕃薯甘甜,都唔錯
Buffalo Chicken Wings $98
呢到既水牛城雞翼唔算好出色

雞翼本身無腌過,所以D肉有D淡

而個汁就比較偏辣,食唔到辣既朋友要小心

不過幾欣賞佢比左幾條蔬菜條

食完甘重味既雞翼,有D蔬菜條食下係幾Refresh
Cajun Chicken Pizza 8” $128

其實8”兩個人食都已經好夠

Pizza底係thin crust,食落都幾脆

Pizza既汁係spicy romesco sauce
食落辣辣地但又有d椒既甜味,好特別

辣辣地既野加埋d cheese食真係好正

美中不足係d雞肉有少少鞋
Lobster Linguine $178

龍蝦好新鮮,而且已經拆肉

所以食果時唔會好麻煩

意粉雖然簡簡單單用左茄汁黎煮

但本身意粉軟硬適中,加埋龍蝦既鮮味

簡簡單單都已經好好食
Cyro-Fried Vanilla Ice Cream $95

其實點解會想帶朋友黎呢到食生日飯

有少少都係為左呢個火焰雪糕

侍應會即場係你面前倒d火焰落去

有得睇又有得食 (仲可以影相呃like)

其實個包既味道同口感都好似Donut

而入面包住既就係雪糕

所以當d火焰燒落去既時候

其實只不過係個包會熱d脆d,而唔會整熔哂d雪糕

味道方面其實就唔算好驚喜,而且偏甜

不過視覺上就真係值100分
Melon-ade ~$100

另一個勁呃Like既就係呢個西瓜cocktail

除左勁甜同冰涼既西瓜肉之後

入面仲落左vodka同少少檸檬汁

不過因為西瓜勁甜,所以酒味唔算重

夏天飲呢個cocktail真係十分之適合

Overall呢到既食物質素比caljente失色

但服務係好既,因為事前我已經打左電話落黎order個甜品

到餐廳果時,我就趁朋友去洗手間諗住提一提個侍應

之後佢已經好醒目話知道ga la

而一直食飯佢都有留意住我地,睇下幾時要serve個甜品

雖然食物唔算好出色,不過我都好推介大家去呢到食生日飯

*順帶一提,呢到食野可以儲asia miles架
記得埋單比埋asia miles張卡佢
生日
2016-08-17 3246 瀏覽
去諾士佛台,都未必一定要夜晚先可以?有時日頭去,仲會多一番風味。同Sister放假,最好,當然係Hea住咁食。唔想食Afternoon Tea,黎「酒吧街」一樣可以!揀Assembly係因為,呢度可以揀坐出面,會有歐陸風味!怕熱,都可以坐入面架!甜蕃薯條HK$68每次黎Assembly,一定一定係要食呢個甜蕃薯條!粗壯的薯條,不是用上一般的薯仔,改以用上甜的蕃薯整成條狀再拎去炸。甜度更加優越,外脆而內裡有一點點的甜粉感覺。再點上芝士醬,一流!下晝,唔飲酒,改飲這個特飲!咩名?唔記得啦!因為係叫店員推介!酸酸甜甜,透心涼!芝薯炸丸子HK$68喜歡食芝士,又點可以唔試呢個!用上原粒芝士,混上薯蓉。外層炸得十分香脆!!再混上了香蔥蒜蓉,食起上黎更加惹味!!芝士炸後,有著半溶狀態,食起上黎,更加正!!大蝦盒子酥原隻大蝦,配上新鮮酥皮,焗至香脆。下晝時間,食啲唔好太Rich的嘢食,揀呢類小食,也是不錯之選哦~~Assembly 尖沙咀諾士佛臺6號Mira Cube地下及1樓
揀Assembly係因為,呢度可以揀坐出面,會有歐陸風味!
怕熱,都可以坐入面架!
甜蕃薯條

HK$68
芝薯炸丸子

HK$68

再混上了香蔥蒜蓉,食起上黎更加惹味!!
芝士炸後,有著半溶狀態,食起上黎,更加正!!
大蝦盒子酥

Assembly