間唔中就會𝗰𝗿𝗮𝘃𝗲咖喱𝗰𝗿𝗮𝘃𝗲印度野,今次去咗擁有50多年經驗、全球就70多間分店嘅 @anjappar.hk 試吓 ಠ_ಠ尖沙咀分店位置都坐得幾寬敞闊落,重點係⋯好多印度人嚟幫襯,有信心保證✌︎︎✌︎︎✌︎︎ღ 𝐀𝐧𝐣𝐚𝐩𝐩𝐚𝐫 𝐂𝐡𝐢𝐜𝐤𝐞𝐧 𝐌𝐞𝐚𝐥 $𝟏𝟎𝟎呢個啱使咩都想試啲嘅朋友仔,有10款醬汁試,甜酸苦辣鹹任君選擇!仲有兩款唔同嘅薄餅同埋印度米飯。╰┈➤ 𝘁𝗮𝘀𝘁𝗲: 𝟳.𝟮/𝟭𝟬 𝗿𝗲𝗰𝗼𝗺𝗺𝗲𝗻𝗱: 𝟳/𝟭𝟬ღ 𝐂𝐡𝐢𝐜𝐤𝐞𝐧 𝐓𝐢𝐤𝐤𝐚 $𝟏𝟑𝟎成餐飯咁多款雞之中,最鍾意呢個烤雞肉串燒,食到最尾凍咗咁食都覺得好好食🤣調味剛好,好惹味~╰┈➤ 𝘁𝗮𝘀𝘁𝗲: 𝟴/𝟭𝟬 𝗿𝗲𝗰𝗼𝗺𝗺𝗲𝗻𝗱: 𝟴.𝟮/𝟭𝟬ღ 𝐓𝐚𝐧𝐝𝐨𝐨𝐫𝐢 𝐂𝐡𝐢𝐜𝐤𝐞𝐧 𝐇𝐚𝐥𝐟 $𝟏𝟐𝟎印式烤雞啖啖肉,調味唔錯,不過食落有少少乾🤏🏻╰┈➤ 𝘁𝗮𝘀𝘁𝗲: 𝟳/𝟭𝟬 𝗿𝗲𝗰𝗼𝗺𝗺𝗲𝗻𝗱: 𝟲.𝟴/𝟭𝟬ღ 𝐁𝐮𝐭𝐭𝐞𝐫 𝐂𝐡𝐢𝐜𝐤𝐞𝐧 𝐌𝐚𝐬𝐚𝐥𝐚 $𝟏𝟐𝟎𝐌𝐚𝐬𝐚𝐥𝐚酸酸甜甜蕃茄味香重!明顯食得出唔同香料嘅味道層次~用嚟點𝐍𝐚𝐚𝐧真係一流!!╰┈➤ 𝘁𝗮𝘀𝘁𝗲: 𝟴/𝟭𝟬 𝗿𝗲𝗰𝗼𝗺𝗺𝗲𝗻𝗱: 𝟴.𝟮/𝟭𝟬ღ 𝐁

ღ 𝐀𝐧𝐣𝐚𝐩𝐩𝐚𝐫 𝐂𝐡𝐢𝐜𝐤𝐞𝐧 𝐌𝐞𝐚𝐥 $𝟏𝟎𝟎
𝐂𝐡𝐢𝐜𝐤𝐞𝐧 𝐓𝐢𝐤𝐤𝐚

ღ 𝐂𝐡𝐢𝐜𝐤𝐞𝐧 𝐓𝐢𝐤𝐤𝐚 $𝟏𝟑𝟎
𝐓𝐚𝐧𝐝𝐨𝐨𝐫𝐢 𝐂𝐡𝐢𝐜𝐤𝐞𝐧 𝐇𝐚𝐥𝐟

ღ 𝐓𝐚𝐧𝐝𝐨𝐨𝐫𝐢 𝐂𝐡𝐢𝐜𝐤𝐞𝐧 𝐇𝐚𝐥𝐟 $𝟏𝟐𝟎
印式烤雞啖啖肉,調味唔錯,不過食落有少少乾🤏🏻

ღ 𝐁𝐮𝐭𝐭𝐞𝐫 𝐂𝐡𝐢𝐜𝐤𝐞𝐧 𝐌𝐚𝐬𝐚𝐥𝐚 $𝟏𝟐𝟎
𝐁𝐮𝐭𝐭𝐞𝐫 𝐃𝐨𝐬𝐚

ღ 𝐁𝐮𝐭𝐭𝐞𝐫 𝐃𝐨𝐬𝐚 $𝟔𝟎
呢個真係打卡必點🤣🤣好巨型啊~~
有四款唔同嘅醬汁,其中一個蒜蓉味超香,唔錯!不過真係要趁脆食,淋咗就變得普通🤭
╰┈➤ 𝘁𝗮𝘀𝘁𝗲: 𝟳.𝟮/𝟭𝟬 𝗿𝗲𝗰𝗼𝗺𝗺𝗲𝗻𝗱: 𝟳.𝟱/𝟭𝟬
𝐆𝐚𝐫𝐥𝐢𝐜 𝐍𝐚𝐚𝐧

ღ 𝐂𝐡𝐞𝐞𝐬𝐞 • 𝐆𝐚𝐫𝐥𝐢𝐜 𝐍𝐚𝐚𝐧 $𝟒𝟎
兩款𝐍𝐚𝐚𝐧都出色,外層微微酥脆,食落軟熟,又帶點嚼勁,好好食!送咖喱一流~
╰┈➤ 𝘁𝗮𝘀𝘁𝗲: 𝟳.𝟴/𝟭𝟬 𝗿𝗲𝗰𝗼𝗺𝗺𝗲𝗻𝗱: 𝟴.𝟮/𝟭𝟬

𝗔𝗻𝗷𝗮𝗽𝗽𝗮𝗿 𝗖𝗵𝗲𝘁𝘁𝗶𝗻𝗮𝗱 𝗜𝗻𝗱𝗶𝗮𝗻 𝗥𝗲𝘀𝘁𝗮𝘂𝗿𝗮𝗻𝘁 @anjappar.hk
✵ 𝒍𝒐𝒄𝒂𝒕𝒊𝒐𝒏 • 𝒆𝒏𝒗𝒊𝒓𝒐𝒏𝒎𝒆𝒏𝒕 𝟳.𝟴/𝟭𝟬
╰┈➤ 📍#BELLYwongs_TST
✵ 𝒄𝒖𝒊𝒔𝒊𝒏𝒆 • 𝒇𝒐𝒐𝒅 𝟳.𝟴/𝟭𝟬
╰┈➤ #BELLYwongs_indian #BELLYwongs_meats
✵ 𝒑𝒓𝒊𝒄𝒆 𝒓𝒂𝒏𝒈𝒆 • 𝒂𝒇𝒇𝒐𝒓𝒅𝒂𝒃𝒊𝒍𝒊𝒕𝒚 𝟳.𝟮/𝟭𝟬
╰┈➤ #BELLYwongs_midprice • $𝟮𝟬𝟬/𝗽𝗽
✵ 𝒔𝒆𝒓𝒗𝒊𝒄𝒆 𝟳.𝟴/𝟭𝟬
✵ 𝒓𝒆𝒗𝒊𝒔𝒊𝒕 ᴍᴀʏʙᴇ 🙂
𝐂𝐡𝐢𝐜𝐤𝐞𝐧 𝐓𝐢𝐤𝐤𝐚
𝐓𝐚𝐧𝐝𝐨𝐨𝐫𝐢 𝐂𝐡𝐢𝐜𝐤𝐞𝐧 𝐇𝐚𝐥𝐟
𝐁𝐮𝐭𝐭𝐞𝐫 𝐃𝐨𝐬𝐚
𝐆𝐚𝐫𝐥𝐢𝐜 𝐍𝐚𝐚𝐧
  • 芝士烤餅
前幾日朋友帶左我去食正宗印度菜,唔講唔知原來哩間餐廳係印度人主理,全球有好多間分店。餐廳環境闊落,食物選擇亦非常多,除左揀左我最鍾意既咖喱加薄餅之外😆另外仲叫左兩個小食。🎈Chicken Lollypop $70炸雞串選用雞腿肉,肉質嫩滑,鹹香惹味,點上甜辣醬更好味。🎈Chicken Tikka $130烤雞肉串燒選用雞胸部份,肉質較結實,配有清新微酸既薄荷葉醬汁。🎈Butter Chicken Masala $110🎈Garlic蒜蓉烤餅 $40咖喱微辣惹味,入面有雞肉同洋蔥,而且全部已經切得細細舊,方便放上薄餅到食。烤餅有四塊,夠厚身,表面香脆,內裏鬆軟,上面仲有唔少蒜蓉,配埋咖喱真係超好食,推薦👍🏻🎈Bamboo Chicken Briyani $110店員會係我地面前敲打竹筒,將筒內既炒飯倒出嚟。炒飯份量都幾多,裏面仲有雞肉同雞蛋,雞肉較為乾身,炒飯粒粒分明,入口濕潤,另配有酸奶汁同咖喱汁,推薦咖喱汁,夠香辣惹味。建議大家先試下醬汁既味道,唔好一次過落曬。🎈Mango Lassi $40芒果印度奶昔質地比較濃稠,芒果味濃郁,飲落去感覺有啲似甜品,味道偏甜。整體黎講,哩間印度菜都

🎈Chicken Lollypop $70
炸雞串選用雞腿肉,肉質嫩滑,鹹香惹味,點上甜辣醬更好味。

🎈Chicken Tikka $130

🎈Butter Chicken Masala $110
🎈Garlic蒜蓉烤餅 $40

🎈Bamboo Chicken Briyani $110

🎈Mango Lassi $40

整體黎講,哩間印度菜都幾地道,見到好多印度人一家大細過嚟食,如果未食過印度菜既話,都可以嚟試下。

勁耐無食印度菜,呢間真係算比較多人like👀 上佢ig一睇發現來頭都唔細,佢全球喺17個國家有成77間分店,仲寫住有52年經驗!😳 咁一定要試吓再推介比大家啦!間餐廳都幾大,我去嗰日坐滿哂,眼見都唔少印度人捧場,餐廳播住印度歌印度MV,氣氛相當正💕❤️ Chicken lollypop $70有5隻雞鎚,香料醃得好入味,外皮炸到脆卜卜,食落好香口,同埋唔好比佢咁紅呃咗,其實佢一啲都唔辣㗎!佢個甜辣醬係分開上!好食度:⭐️⭐️⭐️⭐️✨ (4.5/5)❤️ Butter Dosa $60一上枱見到咁大塊真係好興奮!🙊 店員介紹佢似係印度版Crepe,薄薄地脆脆地,有四款唔同味嘅印度醬汁可以點,食落好似食零食咁都幾得意,同埋真係好啱用嚟打卡呀!📸好食度:⭐️⭐️⭐️✨ (3.5/5)❤️ Garlic Naan $40/Mutton Masala $140一共有四塊,口感非常鬆軟😋 亦都食到蒜香味,都算厚身好有飽足感,如果唔係飽得滯真係好想叫多碟呀!Naan 就梗係要配番masala,mssala 好濃少辣,我哋揀咗羊肉,羊羶味就算放凍咗都唔會太重,同埋羊肉分量都幾多👍🏻好食度:⭐️⭐️⭐️⭐️ (4/5)❤️ Fi

❤️ Chicken lollypop $70
Chicken lollypop
好食度:⭐️⭐️⭐️⭐️✨ (4.5/5)

❤️ Butter Dosa $60
Butter Dosa
好食度:⭐️⭐️⭐️✨ (3.5/5)

Garlic Naan +Mutton Masala
Garlic Naan +Mutton Masala
好食度:⭐️⭐️⭐️⭐️ (4/5)

❤️ Fish tikka $199
Fish tikka
我諗好少人會喺印度餐廳叫鐵板魚,但又真係幾有驚喜喎!😳 上枱時熱辣辣,一共有四塊,食落口啲魚都幾滑厚身,香料味十足,仲有薄荷醬可以點嚟食。
好食度:⭐️⭐️⭐️⭐️ (4/5)

❤️ Mango Lassi $40
Mango Lassi
食印度嘢叫mango lassi 係我嘅指定動作💁🏻‍♀️ 芒果同乳酪都好足料,入口好濃厚,偏甜,用嚟解辣就啱哂喇!
好飲度:⭐️⭐️⭐️⭐️ (4/5)

餐廳推薦度:⭐️⭐️⭐️⭐️ (4/5)
食過唔少印度餐廳,呢間係相對比較高質👍🏻 每道菜都好濃味好正宗,我見到連印度人都帶自己外國朋友嚟,印度人都推介朋友嚟,可想而知有幾正宗啦😉
2021-05-21
$323.9 (晚餐)
2021-05-05 359 瀏覽
🇭🇰Anjappar Chettinad Indian Restaurant·之前見到IG好多人post呢間印度野 見到佢地個竹筒飯好似好特別咁 所以我地又去左😌😌我哋食到一半嘅時候見到隔離嗌咗個巨型嘅脆餅 勁想試 不過我哋實在太飽啦 唯有等下次啦😝·bamboo mutton biryani $120佢個竹筒飯真係幾惹味既 好似咖哩撈飯咁 不過佢無我想像中咁竹 可能香料味太勁 而且佢係偏濕既🤭😂不過佢入面既羊肉超級好味 佢整到好淋好嫩 而且完全唔會騷 我地兩個都好中意🤤·butter chicken masala $110 l garlic naan $35佢個masala都好好味 佢呢個係甜甜地咁既 好濃番茄味 就算齋食個汁都超正🍅😋😋配埋佢個熱辣辣既naan好夾 輕鬆一次過食曬🤤·chicken lollypop $70 l pudhina chicken tikka $130佢個chicken lollypop整到好似脆香雞翼咁 我自己幾中意 不過佢個薄荷雞就偏乾少少 就算點埋佢個汁都係偏柴 呢個就麻麻地🤔·#rbyeat#rby東南亞菜#rby尖沙咀·📍尖沙咀寶勒巷3-7A號
bamboo mutton biryani $120

📍尖沙咀寶勒巷3-7A號萬事昌廣場2樓202號舖
bamboo mutton biryani
butter chicken masala
2021-04-22 386 瀏覽
再次來到這間位於尖沙咀的印度菜餐廳,原來好多後生仔都喜歡食,而且到訪那天差唔多全場爆滿!Chicken Lollypop,這款炸雞槌用上印度香料醃製,烤得香口而且好香香料味,是一個很好的印度菜入門!Pudhina chicken tikka,很喜歡用鐵板上的雞,雞肉沒有先用上印度咖喱醃製,而是用上薄荷,所以味道好清新,還附有薄荷醬,食落清新又解膩!Butter Dosa,這款超級大塊的薄脆餅,脆卜卜,口感很像吃薯片,再點上附有的印度醬汁食,特別惹味!Kadaai Chicken,這款咖喱用上洋蔥、蕃茄、蒜等材料製成,還有雞肉,咖喱不會太厚身,跟薄餅食最岩!Garlic Naan ,食咖喱的薄餅通常也是用上Naan這款,Naan有原味,亦有蒜蓉味!今次食這款蒜蓉味會較香,而且Naan可以吸更多咖喱汁,特別美味!Anjapoar chicken meal,這款套餐基本上咩都有,附有多款印度醬汁,有豆、蔬菜、甜甜地既醬、乳酪等,醬汁由淡至濃,十分特別!套餐亦有咖喱雞,這款比Kadaai Chicken 的味道濃和較辣!中間還有印度米飯,口感較香港食到既軟!飯面仲有薄餅添,非常足料!Mango
Mango Lassi ,芒果味奶昔能夠解辣而且容易入口,非常適合用來送餐!
2021-04-16
喺尖沙咀嘅印度餐廳Anjappar,除咗有印度人幫襯之外,同場仲有超過一半係香港人,證明好啱香港人口味!Chicken lollypop $70雞鎚炸得夠乾身而且好入味,配辛辣醬汁和生洋蔥提升刺激度,Good Starter!Gobi 65 $70浸滿印度香料再落鑊炸嘅椰菜花,意想不到咁香脆!Butter Chicken Masala $110濃厚香滑嘅Butter Chicken係印度嘅名菜,無論淨食、配飯或者Naan都一樣咁好味!Garlic Naan $40比坊間的Naan更厚更大塊,勁抵食又飽肚,同Butter Chicken係絕配!Bamboo Mutton Biryani $120 巨型的印度羊肉竹筒飯,上菜時,店員會幫忙將飯倒落蕉葉上,竹筒飯香口得黎味道均勻,羊肉軟腍入味而且唔羶,整體惹味可口!Mango Lassi $40印度版本的芒果奶昔,有果香得黎又唔會太甜,幾好!

Chicken lollypop $70

Gobi 65 $70

浸滿印度香料再落鑊炸嘅椰菜花,意想不到咁香脆!

Butter Chicken Masala $110

Garlic Naan $40

Bamboo Mutton Biryani $120

Mango Lassi $40

印度版本的芒果奶昔,有果香得黎又唔會太甜,幾好!
2021-06-04 6 瀏覽
前排朋友推介我黎食呢間印度餐廳~~
我平時就比較少食印度野,所以都幾期待😍😍上到去見到都有不少印度客人~餐廳仲播緊印度歌,充滿印度風情呢😆😆

🥘Mutton Masala $140✨
黎到梗係要試佢地既咖哩啦~~
我地揀左食呢款羊肉咖哩,味道濃郁,仲辣辣地😋😋羊肉份量都幾多,仲好入味~配Garlic Naan($40)食好正!!幾鍾意食佢地既Naan,好有蒜香味仲好鬆軟🤤🤤

🍱Anjappar Chicken Meal $100✨呢個餐好豐富,包括有咖喱雞、牛油烤餅、脆薄片、印度香米同9款唔同既醬料~~每款醬料味道都唔同,甜酸苦辣有齊咁濟,可以一次過試哂😋😋
多款裡面都係最鍾意咖哩雞,同烤餅係perfect match❤️❤️

🐏Mutton Sukka Varuval $130✨呢個係特式燉羊肉~食落好重香料味,味道偏辣🌶🌶
完全食唔出羊肉既羶味,唔錯👍🏻👍🏻

🧆Pudhina chicken tikka $130✨
呢個係薄荷烤雞肉串燒~~
有4大舊雞肉,外脆內軟,配薄荷醬食幾清新🤤🤤
🥭Mango Lassi $40✨
呢杯芒果印度奶昔係佢地既招牌黎,見在場差唔多個個都嗌~~
前排朋友推介我黎食呢間印度餐廳~~
我平時就比較少食印度野,所以都幾期待😍😍

🥘Mutton Masala $140✨
黎到梗係要試佢地既咖哩啦~~
我地揀左食呢款羊肉咖哩,味道濃郁,仲辣辣地😋😋
幾鍾意食佢地既Naan,好有蒜香味仲好鬆軟🤤🤤

🍱Anjappar Chicken Meal $100✨
每款醬料味道都唔同,甜酸苦辣有齊咁濟,可以一次過試哂😋😋

🐏Mutton Sukka Varuval $130✨
呢個係特式燉羊肉~食落好重香料味,味道偏辣🌶🌶
完全食唔出羊肉既羶味,唔錯👍🏻👍🏻

🧆Pudhina chicken tikka $130✨
呢個係薄荷烤雞肉串燒~~
有4大舊雞肉,外脆內軟,配薄荷醬食幾清新🤤🤤

🥭Mango Lassi $40✨
呢杯芒果印度奶昔係佢地既招牌黎,見在場差唔多個個都嗌~~
飲落芒果味濃郁,好足料~味道偏甜,但好解辣,好好飲😋😋

𝐎𝐯𝐞𝐫𝐚𝐥𝐥⁣今晚餐廳入座率很高 當中還有很多是印度人!⁣雖然未有機會到印度親身嘗試地道菜 但食物味道很不錯⁣不同香料增添了味道的多變性 吃得很滿足😋⁣—————————————————⁣⁣🐥𝑩𝒖𝒕𝒕𝒆𝒓 𝒄𝒉𝒊𝒄𝒌𝒆𝒏 𝒎𝒂𝒔𝒂𝒍𝒂 $110⁣醬汁非常濃郁 牛油輕微夾帶一點椰子味⁣烤雞肉質比較紮實 ⁣⁣🐣𝑻𝒂𝒏𝒅𝒐𝒐𝒓𝒊 𝒄𝒉𝒊𝒄𝒌𝒆𝒏 $120⁣醬汁比牛油烤雞更為濃郁 香料味重但不會過鹹⁣但這款雞肉稍為乾身⁣⁣🐤𝑨𝒏𝒋𝒂𝒑𝒑𝒂𝒓 𝒄𝒉𝒊𝒄𝒌𝒆𝒏 𝒎𝒆𝒂𝒍 $100⁣這款辣味最重 也更富層次感 怕辣的朋友小心喔⁣雞肉很𝒋𝒖𝒊𝒄𝒚 超適合配飯吃⁣⁣🧄𝑮𝒂𝒓𝒍𝒊𝒄 𝒏𝒂𝒂𝒏 $40⁣蒜蓉與牛油味道恰到好處 餅底煙韌 散發麵粉香氣⁣☀️

𝐎𝐯𝐞𝐫𝐚𝐥𝐥⁣

雞肉很𝒋𝒖𝒊𝒄𝒚 超適合配飯吃⁣

🧄𝑮𝒂𝒓𝒍𝒊𝒄 𝒏𝒂𝒂𝒏 $40⁣
蒜蓉與牛油味道恰到好處 餅底煙韌 散發麵粉香氣⁣☀️
2021-05-25 22 瀏覽
成日食嚟食去都係個啲?今次搞搞新意思 介紹吓印度菜啦印度式炸雞 HKD60一份大約有6至7嚿 雞肉用醃料醃到好惹味 但依然保持嫩滑紅卜卜嘅外皮食落乾而脆 加埋檸檬汁減低油膩感雜菜咖哩 HKD75純粹唔想食咁多肉 但又想食咖喱 而叫😂雜菜都係大路嘢 薯仔 豆角 青豆 etc 正宗咖喱味 唔會好辣 相反香料味幾出蒜蓉烤餅 HKD40手工製 每塊都烤得好香 有一定厚度 點咖哩一流•位置係K11過兩條街嘅樓上鋪除咗當地人仲見到唔少香港人幫襯經網上訂位仲有discount !🚩Anjappar Chettinad Indian Restaurant (尖沙沙咀寶勒巷3-7A號萬事昌廣場2樓202號舖
成日食嚟食去都係個啲?
今次搞搞新意思 介紹吓印度菜啦

手工製 每塊都烤得好香 有一定厚度
點咖哩一流

•位置係K11過兩條街嘅樓上鋪
除咗當地人仲見到唔少香港人幫襯
經網上訂位仲有discount !

• 印度式炸雞
2021-05-22 20 瀏覽
位於尖沙咀寶勒巷< 𝓐𝓷𝓳𝓪𝓹𝓹𝓪𝓻 𝓒𝓱𝓮𝓽𝓽𝓲𝓷𝓪𝓭 𝓘𝓷𝓭𝓲𝓪𝓷 𝓡𝓮𝓼𝓽𝓪𝓾𝓻𝓪𝓷𝓽 >, 一間由印藉人士主理正宗印度菜餐廳, 環境乾淨闊落, 食物種類多不勝數。ᶜʰⁱᶜᵏᵉⁿ ᴳᵃʳˡⁱᶜ ᴷᵉᵇᵃᵇ $¹³⁰鐵板烤雞肉串燒配上薄荷醬🐔🌿雞脾肉啖啖嫩滑, 外皮相當亦香脆。ᴮᵃᵐᵇᵒᵒ ᴹᵘᵗᵗᵒⁿ ᴮⁱʳʸᵃⁿⁱ $¹²⁰店員用匙羹敲打原個竹筒🥄將香料炒飯傾盆而出, 旁邊放有咖喱醬以及酸奶醬, 味道相當惹味🤤再夾雜雞蛋及羊件, 不過肉質略為乾身。ᴳᵒᵇⁱ $⁷⁰特式椰菜味道幾特別🥦以紅色醬料醃製, 當中再放入少量雞肉🐥再配有薄荷醬更入味🌿ᶜᵉʸˡᵒⁿ ᶜʰⁱᶜᵏᵉⁿ ᴾᵃʳᵒᵗᵗᵃ $⁷⁰雞肉餡斯里蘭卡酥餅有四大塊, 酥餅放入大量咖喱雞肉🐤旁邊配有咖喱醬以及酸奶醬, 非常足料。ᴹᵃⁿᵍᵒ ᴸᵃˢˢⁱ $⁴⁰芒果奶昔幾重芒味🥭不過味道偏甜。Anjappar Chettinad Indian Restaurant📍尖沙咀寶勒巷3-7A號萬事昌廣場2樓202號舖

ᶜʰⁱᶜᵏᵉⁿ ᴳᵃʳˡⁱᶜ ᴷᵉᵇᵃᵇ $¹³⁰

ᴳᵒᵇⁱ

ᶜᵉʸˡᵒⁿ ᶜʰⁱᶜᵏᵉⁿ ᴾᵃʳᵒᵗᵗᵃ $⁷⁰
ᶜᵉʸˡᵒⁿ ᶜʰⁱᶜᵏᵉⁿ ᴾᵃʳᵒᵗᵗᵃ

ᴹᵃⁿᵍᵒ ᴸᵃˢˢⁱ $⁴⁰
芒果奶昔幾重芒味🥭不過味道偏甜。

📍尖沙咀寶勒巷3-7A號萬事昌廣場2樓202號舖
2021-05-21
ᶜʰⁱᶜᵏᵉⁿ ᴳᵃʳˡⁱᶜ ᴷᵉᵇᵃᵇ
ᴮᵃᵐᵇᵒᵒ ᴹᵘᵗᵗᵒⁿ ᴮⁱʳʸᵃⁿⁱ
ᴳᵒᵇⁱ
ᶜᵉʸˡᵒⁿ ᶜʰⁱᶜᵏᵉⁿ ᴾᵃʳᵒᵗᵗᵃ
2021-05-07 37 瀏覽
食印度菜,當然到尖沙咀最正宗,呢間人氣印度菜,地道印度大廚,更加熱情,帶俾你正宗風味😙.印度脆餅口感更似食薯片!點埋佢旁邊唔同嘅印度香料,口感真係好特別😋.炸雞髀香脆之餘,肉質更鮮嫩。表面有一層薄薄嘅印度香料,更有印度風情🤤.正宗嘅印度咖哩雞用料充足,而且唔同香料搭配好match,配埋酥香煙韌嘅印度薄餅,連咖哩汁都唔可以浪費😎.鐵板無骨雞,因為用咗鐵板上,所以食落更加香口。清新嘅薄荷香味,食落又係另一個新層次🥰.香甜嘅芒果奶昔,更加係正宗印度菜嘅地道飲品,香甜之餘,酸酸味味更解渴😍

✨呢間位於尖沙咀既人氣印度餐廳[Anjappar Chettinad Indian Restaurant],其實我bookmark左好耐,你地去試左未❓除左因為我重口味又好鍾意食烤餅之外,主要係因為見到佢有個又大又吸睛既煎餅‼️.💬原味煎餅 🫓Plain Dosa $50個煎餅真係超大塊!打卡之選無得輸💯!第一次食呢種煎餅,口感非常薄身帶香脆,附有四款醬料點黎食,梗有一款會鍾意🥳!.💬蒜蓉烤餅 🧄Garlic Nanna $40厚身,軟熟帶點煙韌,不過如果蒜蓉味再重d會更好食😋!.💬羊肉瑪沙拉 🥘Mutton Masala $140微辣可接受,羊肉好軟腍無羊羶味!個瑪沙拉醬汁同個烤餅一齊食真係一流🤤!好惹味👍🏻!.💬芒果印度奶昔 🥭Mango Lassi $35芒果味好香濃唔假,我好怕有藥水味,佢無!✅口感厚身,偏甜,但比予期好飲🤩..📍 Anjappar Chettinad Indian Restaurant (尖沙咀)尖沙咀寶勒巷3-7A號萬事昌廣場2樓202號鋪...
💬原味煎餅 🫓Plain Dosa $50
個煎餅真係超大塊!打卡之選無得輸💯!
💬蒜蓉烤餅 🧄Garlic Nanna $40
厚身,軟熟帶點煙韌,不過如果蒜蓉味再重d會更好食😋!
💬羊肉瑪沙拉 🥘Mutton Masala $140
💬芒果印度奶昔 🥭Mango Lassi $35
芒果味好香濃唔假,我好怕有藥水味,佢無!✅
口感厚身,偏甜,但比予期好飲🤩
尖沙咀寶勒巷3-7A號萬事昌廣場2樓202號鋪
原味煎餅 Plain Dosa
蒜蓉烤餅 Garlic Nanna   &  羊肉瑪沙拉 Mutton Masala
芒果印度奶昔 Mango Lassi
原味煎餅 Plain Dosa
芒果印度奶昔 Mango Lassi
2021-04-27 47 瀏覽
喺香港食印度菜?唔洗去重慶大廈嘅😌嚟到萬事昌廣場嘅Anjappar。見咁多Foodie介紹,以為會有好多香港人,點知一入到去差唔多全部都係印度人,有點小卻步,最後都硬住頭皮入左去食啦😅鋪頭彌漫住印度人啲味道🙊有啲咖哩味咁 🔔連印度人都嚟食,證明係好嘢啦🔔枱面有支樽裝水,$15 羊肉套餐($130)套餐有素食、雞肉、羊肉、魚肉選擇,我揀咗羊肉。揀跌個係因為想試唔同嘅印度醬汁,啲汁有好多吸同味道,甜酸辣,唔係種種啱我口味,不過可以一試嘅。羊肉偏騷,但我鐘意呀😍印式烤雞($120/半份)💕鐵板上嘅烤雞熱辣辣香噴噴,有洋蔥同蘿蔔絲伴碟,炸雞超正,點埋綠色嘅醬啱哂重口味呀我🙊不過略嫌4件雞太少🥲蒜蓉烤餅($40)💕烤餅好鬆軟,有蒜蓉同葱香,仲有啲芫荽,食完2塊已經飽飽了

🔔連印度人都嚟食,證明係好嘢啦
🔔枱面有支樽裝水,$15

羊肉套餐($130)

羊肉套餐

印式烤雞($120/半份)💕

蒜蓉烤餅($40)💕
烤餅好鬆軟,有蒜蓉同葱香,仲有啲芫荽,食完2塊已經飽飽了

蒜蓉烤餅

蒜蓉烤餅
2021-04-26 32 瀏覽
❥ ᴀɴᴊᴀᴘᴘᴀʀ ᴄʜᴇᴛᴛɪɴᴀᴅ ɪɴᴅɪᴀɴ ʀᴇsᴛᴀᴜʀᴀɴᴛ🥙🥭✿/ᴛɪᴋᴋᴀ ᴍᴀsᴀʟᴀ $₁₃₀ᴄʜɪᴄᴋᴇɴ ᴛɪᴋᴋᴀ$₁₃₀ᴀɴᴊᴀᴘᴘᴀʀ ғɪsʜ ᴍᴇᴀʟ $₁₂₀ᴘʀᴀᴡɴ$₉₉ʙᴜᴛᴛᴇ ᴍᴀsᴀʟᴀ ᴅᴏsᴀ$₇₀ɢᴀʀʟɪᴄ ɴᴀɴɴ $₄₀ᴍᴀɴɢᴏ ʟᴀssɪ$₄₀好耐無食印度菜 今次同ғᴅ食左好多款菜式 最鐘意食嘅都點左🤣 當然ᴄʜɪᴄᴋᴇɴ ᴛɪᴋᴋᴀ ᴍᴀsᴀʟᴀ同ɢᴀʀʟɪᴄ ɴᴀɴɴ必點 ɴᴀɴɴ ʙʀᴇᴀᴅ好鬆軟而且外皮酥脆 仲可以睇到印度師傅即場整 另外ᴄʜɪᴄᴋᴇɴ ᴛɪᴋᴋᴀ鐵板上熱辣辣 香料味濃郁不過有點過鹹 雞肉雞胸部位不太嫩滑🤧 至於ғɪsʜ ᴍᴇᴀʟ有好多款咖哩同乳酪小盤 其實我最鐘意都係ᴍɪɴᴛ同ᴍᴀsᴀʟᴀ😛/✿. 𝚈𝚞𝚖:𝟰/𝟻𝚁𝚎𝚟𝚒𝚜𝚒𝚝﹕𝟰/𝟻𝙿𝚛𝚒𝚌𝚎﹕ $₃₅₀/𝗵𝗲𝗮𝗱˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞☞ ☞ ᴀɴᴊᴀᴘᴘᴀʀ ᴄʜᴇᴛᴛɪɴᴀ

✿/

/✿
. 𝚈𝚞𝚖:𝟰/𝟻
𝚁𝚎𝚟𝚒𝚜𝚒𝚝﹕𝟰/𝟻
𝙿𝚛𝚒𝚌𝚎﹕ $₃₅₀/𝗵𝗲𝗮𝗱

☞ ☞ ᴀɴᴊᴀᴘᴘᴀʀ ᴄʜᴇᴛᴛɪɴᴀᴅ ɪɴᴅɪᴀɴ ʀᴇsᴛᴀᴜʀᴀɴᴛ
尖沙咀寶勒巷₃﹣₇ᴀ號萬事昌廣場₂樓₂₀₂號舖

*∗⃰*⁕ 尖沙嘴 𝘈𝘯𝘫𝘢𝘱𝘱𝘢 *⁕∗*∗ 全港第一間印度連鎖餐廳⠀⠀不說不知道,原來@anjappa.hk 在分別在全球17個國家有77間分店,其中一間就位於香港的尖沙嘴呢~⠀⠀« Sᴜᴍᴍᴀʀʏ »⠀餐廳明亮寬敞,其實蠻好坐的~⠀不懂評論印度菜正宗與否⠀個人認為整體味道正常⠀不會很驚豔也不會失望⠀食物方面比較重口味吃完會很口渴⠀各位想吃印度菜的不妨一試~⠀⠀▪ Aɴᴊᴀᴘᴘᴀ Cʜɪᴄᴋᴇɴ Mᴇᴀʟ $100⠀第一次吃chicken meal⠀超大份量~建議兩個人別點了⠀中間是印度米飯,還有兩塊不同的薄餅⠀印度米飯質感不錯,不會很硬⠀醬汁方面有十種,眼花撩亂...⠀吃著吃著我都忘記自己吃了什麼啦⠀只記得有一款甜的很像西米露⠀個人覺得怪怪的😂⠀最喜歡的是最穩陣的乳酪醬~⠀⠀▪ Bᴜᴛᴛᴇʀ Dᴏsᴀ $50⠀說實話這是我第一次吃這個印度傳統小吃欸!⠀上桌的時侯我和朋友都被巨大的size嚇到~⠀吃下去有薄脆的口感,也有牛油的焦香⠀附上了3種醬汁,其中一款辣辣帶點酸的不錯,但我個人還是喜歡單吃這個dosa😂⠀⠀▪ Bᴜᴛᴛᴇʀ Cʜɪᴄᴋᴇɴ Mᴀsᴀʟᴀ $110⠀▪ Gᴀʀʟɪᴄ

« Sᴜᴍᴍᴀʀʏ »⠀
餐廳明亮寬敞,其實蠻好坐的~⠀
不懂評論印度菜正宗與否⠀
個人認為整體味道正常⠀
不會很驚豔也不會失望⠀
食物方面比較重口味吃完會很口渴⠀
各位想吃印度菜的不妨一試~⠀

▪ Aɴᴊᴀᴘᴘᴀ Cʜɪᴄᴋᴇɴ Mᴇᴀʟ $100⠀
第一次吃chicken meal⠀
超大份量~建議兩個人別點了⠀
中間是印度米飯,還有兩塊不同的薄餅⠀
印度米飯質感不錯,不會很硬⠀
醬汁方面有十種,眼花撩亂...⠀
吃著吃著我都忘記自己吃了什麼啦⠀
只記得有一款甜的很像西米露⠀
個人覺得怪怪的😂⠀
最喜歡的是最穩陣的乳酪醬~⠀

▪ Bᴜᴛᴛᴇʀ Dᴏsᴀ $50⠀
說實話這是我第一次吃這個印度傳統小吃欸!⠀
上桌的時侯我和朋友都被巨大的size嚇到~⠀
吃下去有薄脆的口感,也有牛油的焦香⠀

▪ Bᴜᴛᴛᴇʀ Cʜɪᴄᴋᴇɴ Mᴀsᴀʟᴀ $110⠀
▪ Gᴀʀʟɪᴄ Nᴀᴀɴ $45⠀
印度咖哩配naan應該是印度菜必吃吧⠀
這裡的butter chicken味道不錯,屬於正常水準,不算是我在香港吃過最好吃的~⠀
我個人真的很愛吃naan⠀
覺得這裡的比較薄,不算非常鬆軟⠀
不過用來點butter chicken不會出錯就是了~⠀

不過芒果味道不算突出⠀
反而乳酪非常明顯 喝下去有點沙沙的口感⠀

.⠀⠀⠀
ɪ ʀᴇᴄᴏᴍᴍᴇɴᴅ ᴛʜᴇɪʀ...⠀⠀⠀⠀
Chicken Lollipop, Pudhina Chicken Tikka, Butter Chicken Masala⠀⠀⠀⠀⠀
.⠀⠀⠀⠀
ᴛʏᴘᴇ ᴏғ ғᴏᴏᴅ #168hk_western⠀⠀⠀
ᴛᴀsᴛᴇ #168hk_yum⠀⠀⠀⠀⠀
Lᴏᴄᴀᴛion#168hk_tst⠀⠀⠀⠀
Rᴇᴠɪsɪᴛ¿ yes⠀⠀⠀⠀
.⠀⠀⠀⠀⠀
Anjappar Chettinad Indian Restaurant⠀
尖沙咀寶勒巷3-7A號萬事昌廣場2樓202號舖⠀
.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀