2019-07-05 432 瀏覽
尖沙咀雖然是遊客區,但商廈林立,四處都是名店,也是很多香港人愛去shopping和食野的地方。亞士厘道就是一條食街,樓上樓下到處是食肆,今晚來到這間「Amite Kitchen 」,真是有驚喜。假日的晚上,店內坐滿人,有一家大細的,有三五友人談心的,好不熱鬧。我們選了兩個set dinner 先來餐湯和餐包,餐湯是南瓜湯,加了些少橄欖油,很滑很香。而餐包竟然有三款,真是意料之外,牛角包和提子包鬆軟,暖暖的,餅乾條香脆,附上butter 和 blueberry jam。前菜是意大利巴馬火腿凱撒沙律,兩大片薄薄的火腿片晶瑩透析,鋪在在沙律菜上,不太鹹,包著沙律菜一齊食,很好味。《西班牙黑毛豬扁意大利麵、黑松露汁》$288黑毛豬雖然是全熟,但一點都不硬,很有嚼勁。意大利麵軟硬適中,吸收了黑松露汁,簡直讓人食完一口接一口,停不了。《低溫慢煮美國羊T骨配原個香草燒蒜頭、意大利青醬》$298 T骨牛就經常食,T骨羊就很少食,這個羊肉鬆軟酥香,難食的羊酥味廚師都已除掉,點小小薄荷味的青醬,頓時令人齒頰留香。原個的烤蒜頭加了些黑椒粒,很野味。臨走時,見到門前有塊黑板,寫著這店經營到7月15日,8月會搬

《西班牙黑毛豬扁意大利麵、黑松露汁》$288

《低溫慢煮美國羊T骨配原個香草燒蒜頭、意大利青醬》$298

臨走時,見到門前有塊黑板,寫著這店經營到7月15日,8月會搬去厚富道。食物那麼有水準,希望他們的業務能蒸蒸日上,遲些一定會去新店試試。

2019-06-29
  • 美國羊T骨
  • 西班牙黑毛豬
2019-05-19 3427 瀏覽
每逢星期五就是我們外出覓食的好時候 嘿嘿。這天男友特意在網上找到這間鬧市中隱世的西餐廳,七時多就已經差不多坐滿了。我們點了一個dinner set和在菜單上追加了一個牛扒。下單後侍應就為我們送上了麵包盤,三款麵包餅乾都是暖烘烘的! 牛角包很鬆化,圓形的麵包非常軟稔,而餅乾條則充滿蔥油香味。我們很快就把它清光光了 哈哈。而是日餐湯是蕃茄忌廉湯,在濃郁的忌廉湯中帶著非常濃烈的蕃茄味,酸酸甜甜的很開胃呢!而沙律我們就選了這個香煎紅綢魚田園沙律伴青檸蜜糖油醋汁。紅綢魚煎的微微焦香,而肉質也出奇的彈牙解味呢,連不愛吃魚類的男友也把一整塊吞下 哈哈。而田園沙律菜加入了青檸和蜜糖的味道,充分做到前菜醒胃的角色。接著我們dinner set的主角就來了 - 烤燒大啡菇、焗釀北海道帶子、虎蝦意大利飯伴龍蝦汁。之前完全沒想過這個意大利飯的presentation是這樣特別,虎蝦和帶子和意大利飯都被釀在大啡茹裡面。大啡茹被烤的很香噴噴,同時仍保持著水份! 而虎蝦和帶子都很鮮味,加上有濃郁龍蝦汁的意大利飯,即使份量沒有預期中多仍然覺得很滿足呢!而我們追加的這個紐西蘭肉眼扒性價比也超高的!首先牛扒是6安士但感

,三款麵包餅乾都是暖烘烘的!

麵包盤

而是日餐湯是蕃茄忌廉湯

蕃茄忌廉湯

而沙律我們就選了這個香煎紅綢魚田園沙律伴青檸蜜糖油醋汁
。紅綢魚煎的微微焦香,而肉質也出奇的彈牙解味呢,

香煎紅綢魚田園沙律伴青檸蜜糖油醋汁

大啡茹被烤的很香噴噴,同時仍保持著水份!

烤燒大啡菇、焗釀北海道帶子、虎蝦意大利飯伴龍蝦汁

而我們追加的這個紐西蘭肉眼扒
性價比也超高的!首先牛扒是6安士但感覺很大一塊喔,還有一大坨薯蓉和蔬菜:西蘭花、椰菜花、小粟米和露荀。

紐西蘭肉眼扒

外面也是煎的微微焦香的,切開後就看到粉嫩的肉質,是剛剛好的7成熟啊。
 肉眼扒的肉質很軟稔又非常juicy,牛味整個很重呢。
吃的出來真是一塊攤高質的牛扒啊!
 另外薯蓉也很惹味,是有特別調味的,不知道為何總吃到有龍蝦味 哈哈。

紐西蘭肉眼扒

整體而言,由麵包、前菜到主菜都很高質美味,這樣的價錢真的算是很划算啊!
麵包盤
蕃茄忌廉湯
香煎紅綢魚田園沙律伴青檸蜜糖油醋汁
烤燒大啡菇、焗釀北海道帶子、虎蝦意大利飯伴龍蝦汁
2019-05-15 2323 瀏覽
呢排中意食韓式飯捲做晚餐,成日去尖沙咀,家姐話係尖沙咀食到唔知食乜,問佢有無去過亞士厘道食野?咁多野食點會唔知食乜,結果果然係答我無,咁我今日就帶佢去食之前我係openrice已經一早bookmark左既隱世法國餐廳啦!中午2點先去到,好在仲未落場,以前應該會無乜人,點知都好full下,竟然大廈入面要上8樓既餐廳都可以咁多人,應該都真係幾唔錯先會咁樣!我叫左個午市套餐,辣西西里汁火腿呑拿魚米型粉,米型粉無哂,轉左扁意粉!唔會太辣,好惹味,配料好多,啱哂我!套餐仲配有餐湯,是日餐湯係蕃茄忌廉湯,好香濃,好好味!家姐叫左個香煎法國鴨肝多士配車厘子醬多士好香脆,中間仲有個沙律配黑醋汁中和下你口腔個味道無咁膩,鴨肝好好食,酸酸甜甜既車厘子醬同佢好夾!仲嗌左個法式香草牛油焗田螺田螺肉大多汁,底下既薯蓉係無敵!好香好滑!田螺既汁流左落去之後係好食到成盆食哂都得!一流呀!家姐叫左杯熱榛子咖啡,好飲,個杯好靚!可以擺埋支匙羹係杯身度,好特別!我杯熱情果梳打唔會太甜,好味道!下次帶老公來試下佢地既晚餐先!佢實中意!

套餐仲配有餐湯,是日餐湯係蕃茄忌廉湯,好香濃,好好味!

家姐叫左個香煎法國鴨肝多士配車厘子醬

仲嗌左個法式香草牛油焗田螺

我杯熱情果梳打唔會太甜,好味道!
下次帶老公來試下佢地既晚餐先!佢實中意!
2019-05-04 2279 瀏覽
朋友帶路到尖沙咀上樓食西餐,餐廳提供午市套餐選擇不少,西西里汁牛脷茄子意大利麵及香草汁羊仔柳意大利麵都很吸引,清清爽爽煙三文魚鮮果沙律,或者烤紐西蘭西冷給喜歡食肉的朋友。正在苦惱食什麼之際,朋友見到另一menu有介紹大啡菇漢堡,而我又見到牆上貼著午市優惠推介:法式油封鴨腿,就這樣決定吧。香煎意大利煙肉大啡菇芝士牛肉漢堡配炸薯條 Single $158, 厚生漢堡肉配上半溶芝士,大啡菇烤香再加上鹹香厚切意大利煙肉,一啖放入口,好豐富的味道,配上新鮮炸起,脆口的幼薯條,美味合襯。法式油封鴨腿,跟薯菜 $148,來自法國南部的鄉村料理,用油保存著鴨腿,低溫慢煮多個小時後可封存達半年,食用時將鴨腿煎香,而鴨肉則輕輕用刀叉碰已自動鬆散的,廚師輕輕點上少許黑醋,鴨味頗重而不太油膩,如果鴨皮能煎得再焦脆一點就更完美。最後跟餐點了杯熱奶茶,茶味香濃,朋友另點了海鹽焦糖爆谷牛奶咖啡,賣相相當精緻,絕對是打卡位,爆谷雖甜美,卻令整杯咖啡都變偏甜,甜姐兒會喜歡,但愛黑咖啡的朋友則未必適合了。望望晚餐的menu非常吸引,價錢合理,有機會要來試試。簡潔光猛舒適的環境,我跟朋友傾談了兩個多鐘,簡直忘記了身在熱鬧

法式油封鴨腿

望望晚餐的menu非常吸引,價錢合理,有機會要來試試。簡潔光猛舒適的環境,我跟朋友傾談了兩個多鐘,簡直忘記了身在熱鬧繁囂的尖沙咀。
海鹽焦糖爆谷牛奶咖啡
海鹽焦糖爆谷牛奶咖啡
題外話/補充資料: 注:鄰近尖沙咀地鐵站/尖東地鐵站,附近有咪錶位,海運大廈提供時租停車場
2019-04-30
  • 香煎意大利煙肉大啡菇芝士牛肉漢堡
2019-09-17 29 瀏覽
同男朋友慶祝生日 喺網上面睇到呢間嘢食幾好味而且有得係蛋糕上寫Happy birthday字 所以試下...我想講 我極力推介比大家!!!餐廳座位都鬆動 幾舒服我同男朋友嗌左個二人餐 有餐湯 有2個主菜 1個小食 同甜品嗌完之後就會有餐包送上嚟 (好似叫咩都會送 唔係跟呢個餐)啲餐包熱辣辣 牛角包好鬆軟 而且非常之好食 真係好驚喜 10/10跟住有餐湯 好似係蘑菇忌廉湯 好飲 係比較杰 飲完都有少少飽 7/10法式焗田螺 下邊有焗薯蓉 好好味 都幾大粒 9/10 意大利雲吞 不過不失 唔算太有驚喜 但都幾好食 略嫌啲汁有啲太夾 而且味道有啲似餐湯7/10牛腹膜柳 肉質唔錯 幾淋 幾好食 而且啲半菜都好好味平時我唔食南瓜都覺得OK 8/10最後生日蛋糕 檸檬芝士蛋糕 幾好味 食完上面好飽 細細地岩岩好 😋😋 8/10

我想講 我極力推介比大家!!!
餐廳座位都鬆動 幾舒服

2019-05-19
信用卡優惠
餐包
2019-08-12 36 瀏覽
不只一次到Amitie Kitchen 用餐,通常都是食午餐為主,都可說是聚會飯堂。叫得飯堂,當然有佢的吸引力。適逢同屋企人聚會,就來試試它的晚餐。重點是記得訂檯。它吸引的地方在於用心製作、味道不錯,這些巳足夠吸引我多次光顧。

適逢同屋企人聚會,就來試試它的晚餐。重點是記得訂檯。

2019-05-25
2019-07-13 46 瀏覽
最近去左呢間尖沙咀嘅隱世西餐廳食西餐裝修麵唔錯 係位置難搵左一啲7點幾左右就到左餐廳 但已經爆曬場 等左半個鍾左右先有位叫左個set 有餐湯 前菜 野飲前菜叫左個巴馬火腿陪沙津 就正常發揮低溫慢煮羊架T骨配原香燒蒜頭叫得低溫慢煮緊係expect佢啲肉好鬆軟好淋身🙈而呢個慢煮羊架T骨都冇令我失望 食落肉質都好軟身 又唔會話有咩so味 但感覺上可以做到更好 因為個羊架有少少濃 可能整得比較耐 而佢個薯蓉係比較出色 好香牛油味 好軟身 消旋頭就表現一般般
最近去左呢間尖沙咀嘅隱世西餐廳食西餐

可能整得比較耐
而佢個薯蓉係比較出色 好香牛油味 好軟身
消旋頭就表現一般般
2019-07-13 34 瀏覽
呢間位於尖沙咀嘅隱世西餐廳都好多朋友推薦🙈7點幾左右就已經爆曬場 等左半個鍾左右先有位每個set都會有餐湯 飲啊🙈麵包有三種🙈 不過食落麵係一般般 勝在好多款🤣🤣啡菇 北帶 蝦意飯伴龍蝦汁呢個原本以為係一般意大利飯🙈🙈上左枱之後發現有兩個好似壽司咁 上面有蝦 中間有飯 而最底係大啡菇原來就係我地叫個飯 超特別🤩🤩🤩啡菇食菇係好重菇味🙈 帶子都燒得好香🤤 意大利飯充滿龍蝦味係三重口感下 令到成個菜式都好特別🤩🤩🤩但係對於男仔黎講就可能唔係好夠飽🙈對於我黎講就岩岩好😼😼😼食少啲仲可以減下肥添😽
呢間位於尖沙咀嘅隱世西餐廳都好多朋友推薦🙈

但係對於男仔黎講就可能唔係好夠飽🙈
對於我黎講就岩岩好😼😼😼
食少啲仲可以減下肥添😽
2019-07-07 41 瀏覽
好耐冇帶屋企人出去食飯,朋友推薦之下嚟咗呢間尖沙咀嘅樓上西餐廳。朋友話性價比高而且質素同高級西餐廳冇乜分別,試過之後果然冇伏!每次食西餐,餐包都係我最鍾意嘅環節。佢呢度嘅餐包除咗種類多而且每樣都非常好食食到我哋舔舔脷。前菜方面有鮑魚沙律,佢呢個鮑魚煮得非常出色,第一次食凍嘅鮑魚,再加埋佢嘅秘製醬汁簡直一流。另外仲叫咗牛扒,要知道一間餐廳嘅質素有幾高,其中一樣嘢就係要睇吓佢嘅牛扒佢牛扒質素都令人非常滿意,唔會太un,而且牛味好出,唔使點任何醬汁都可以。 另外叫咗個卡邦尼意粉,意粉幾彈牙,醬汁都好鮮甜,而且一啲都唔會太油膩。今次間餐廳如果10分滿分我比9分

食到我哋舔舔脷。

今次間餐廳如果10分滿分我比9分

今日嚟咗一間比較熱鬧嘅餐廳,叫咗個set dinner,好抵食😚😚餐湯係南瓜🎃濃湯,甜蜜蜜,唔會死甜,用黎點餐包食好啱😝餐包款式好多,有牛角包🥐、餅乾同埋圓圓嘅甜包,圓包好鬆軟,可以搽藍莓醬或者牛油😚前菜揀左香煎紅鯛魚田園沙律🥗伴青檸蜜糖油醋汁,佢嘅魚真係好嫩滑,表面煎得金黃,食落香口有油香😝佢啲菜都好新鮮,配嘅汁令人好開胃主菜叫左烤燒大啡菇、焗釀北海道帶子、虎蝦🦐意大利飯伴龍蝦汁,正啊😍😍😍帶子新鮮,虎蝦彈牙,爆汁嘅大啡菇上係軟硬適中嘅意大利飯,仲有好多芝士係面頭,食落有濃濃嘅龍蝦汁味,真係好正🤤🤤餐茶揀左熱情果芒果茶紅茶☕️,遠遠都聞到好香呀,味道都幾好,解膩啱曬😝呢個餐只係$228,要加一,所有菜式都好滿意,食完真係好滿足🤤😘

2019-06-29
2019-07-06 48 瀏覽
星期六同朋友食飯,係OpenRice見到呢一間餐廳都好多正評,一於試下先😚😚呢度裝修俾人好溫馨嘅感覺☺我地叫左:1⃣法式香草牛油焗田螺$982⃣美國牛腹膜柳 六成熟$1783⃣朱古力心太軟伴雲呢拿雪糕$684⃣熱情果芒果茶紅茶$24前菜田螺一上,就聞到好香既蒜蓉香草味,忍唔住即係夾黎食🤤 田螺鮮甜軟腍,配埋薯蓉就啱晒,仲有煙肉喺薯蓉入面好惹味🐚主菜揀左Menu推介既美國牛腹膜柳🥩 唔鐘意食咁生,叫左六成熟,啱啱好又唔韌,入口仲有肉汁😋甜品係My favorite 心太軟🍫 個碟畫得好有心思! 俾個讚😍 仲有朱古力醬同合桃,好滿足☺飲品叫左熱情果芒果茶紅茶,waitress 捧住行埋黎已經聞到超級香!! 飲杯熱茶解膩就係最好☕
1⃣法式香草牛油焗田螺$98
2⃣美國牛腹膜柳 六成熟$178
3⃣朱古力心太軟伴雲呢拿雪糕$68
4⃣熱情果芒果茶紅茶$24

2019-06-30
2019-07-06 29 瀏覽
由餐湯,麵包,頭盤沙拉到主菜,都令人驚喜。慢煮T-骨羊仔配焗蒜頭- 等左好耐先上菜,羊比較細份,好在家人share左佢地個d俾,值得一讚係個蒜頭唔辣西冷-佢出名食牛,所以點都要一試,真係幾好食,好炭燒味,好香好有牛味黑毛豬黑松露意粉- 黑毛豬揀左7成熟,好嫩口,不過比起其他,有點遜色,不過個意粉好好食,黑松露味道濃郁大蝦帶子大啡菇意大利飯-呢個都好食,啡菇好juicy,意大利飯硬度適中,岩香港人口味不過當日可能少人返工?上菜速度好慢,由其係嗌左個甜品,等左好耐都未到,仲有因爲有朋友生日,打電話訂枱時問左可否寫字,佢話可以,當時仲俾埋名佢,confirm booking時都話mark左名,結果個甜品無寫任何野......可能甜品唔適合寫字吧?如果佢當初同我講邊d甜品可以寫字就更好。Anyway會再encore!
由餐湯,麵包,頭盤沙拉到主菜,都令人驚喜。

Anyway會再encore!
2019-06-25
  • 麵包盤
  • 西班牙黑毛豬扁意大利麵、黑松露汁
  • 香煎紅鯛魚田園沙律伴青檸蜜糖油醋汁
2019-07-03 78 瀏覽
朋友帶我來到尖沙咀亞士厘道的樓上扒房食西餐,這間「Amitie Kitchen 」聽聞餐廳主廚是前五星級酒店的大廚,食物質素一定有保證。晚市套餐有4個選擇,我選了最貴的《8安士美國西冷扒》$348 先來一碗南瓜湯,南瓜味濃,香滑好飲。餐包有三款,牛角包和圓形麵包都是暖烘烘,軟腍腍的,餅乾條香脆,充滿蔥油香味。香煎紅鯛魚田園沙律伴青檸蜜糖油醋汁想不到前菜沙律的魚也那麼大舊,鯛魚煎得很香口,沙律菜加了青檸蜜糖油醋汁,酸酸甜甜,做到了前菜開胃的角色。主菜來了,嘩!見到這塊牛扒已令人垂涎欲滴,7成熟的牛扒外皮香脆,肉汁多,軟腍入味,點小小蜜糖芥末超好食,伴菜的露筍和沙律都很好食。朋友果然無介紹錯,這間餐廳的食物質素高,難怪經常高朋滿座。
朋友帶我來到
尖沙咀亞士厘道
的樓上扒房食西餐,
這間「Amitie Kitchen 」
聽聞餐廳主廚是前五星級酒店的大廚,
食物質素一定有保證。

晚市套餐有4個選擇,
我選了最貴的
《8安士美國西冷扒》$348
先來一碗南瓜湯,南瓜味濃,
香滑好飲。

餐包有三款,
牛角包和圓形麵包都是暖烘烘,
軟腍腍的,餅乾條香脆,
充滿蔥油香味。

香煎紅鯛魚田園沙律
伴青檸蜜糖油醋汁
想不到前菜沙律的魚也那麼大舊,
鯛魚煎得很香口,
沙律菜加了青檸蜜糖油醋汁,
酸酸甜甜,做到了前菜開胃的角色。
主菜來了,嘩!
見到這塊牛扒已令人垂涎欲滴,
7成熟的牛扒外皮香脆,肉汁多,
軟腍入味,
點小小蜜糖芥末超好食,
伴菜的露筍和沙律都很好食。

朋友果然無介紹錯,
這間餐廳的食物質素高,
難怪經常高朋滿座。
2019-07-02 69 瀏覽
朋友升職話要請食飯,特地book左間樓上餐廳食餐好😋💕好sweet呢。餐廳在亞士厘道都幾易搵呢!平日黎講算多人呢,好彩朋友預先book了不然wall in要等位呢!我們order 了一個set dinner share 黎食再order左小食甜品🍮😋set dinner 跟了餐湯、沙律及飲品。🔸忌廉南瓜湯好濃既南瓜茸及香草味道,幾creamy夠滑,清清地,不錯👍🏻🔸跟餐麵包選擇也很豐富呢😋🔸洋金菊花茶點了一客花客,估唔到原來是一壺來的,清潤一下😋餐具幾靚既,兩個人可以share黎飲呢!🔸焗藍芝士煙肉風琴馬鈴薯🥔好香既藍芝士味道,店員一端出來藍芝士香氣巳噗鼻了👍🏻好香,加埋煙肉、香草及黑椒一起焗,薯皮香脆,夠灑香口野味💕個人特別喜愛blue cheese😋🔸香煎紅鯛魚田園沙律伴青檸蜜糖油醋汁沙律菜幾新鮮,紅鯛魚也很爽口,加埋個甜甜酸酸既汁,幾fresh 幾醒胃👍🏻🔸烤燒大啡菇、焗釀北海道帶子、虎蝦意大利飯伴龍蝦汁賣相精美,啡菇焗得腍身幾入味,龍蝦汁黑椒柚子醋及香草味道,很野味!虎蝦和帶子都幾大隻亦爽口鮮甜,好味😋是幾新鮮的組合來🍴不錯呢👍🏻對女生來說,甜品當然有另一個胃🤣 我們order

🔸忌廉南瓜湯

🔸跟餐麵包選擇也很豐富呢😋

🔸洋金菊花茶

🔸焗藍芝士煙肉風琴馬鈴薯🥔

🔸香煎紅鯛魚田園沙律伴青檸蜜糖油醋汁

🔸烤燒大啡菇、焗釀北海道帶子、虎蝦意大利飯伴龍蝦汁

對女生來說,甜品當然有另一個胃🤣 我們order了兩款signature 甜品🍮

🔸伯爵茶奶凍
賣相精緻,厄like 一流!好濃既伯爵茶味同埋好滑,奶凍還帶有陣陣玫瑰香味💕不會太甜😋

🔸朱古力香蕉金寶
賣相吸引,肉桂味幾濃,木糠入面是滿滿的朱古力溶同香蕉好邪惡呢,一定要熱騰騰吃😋😋

樓上餐廳🍴價錢不貴,整體食物質素高!二人食得飽飽加埋甜品二百蚊倒,值得再encore呢👍🏻

2019-06-27
  • 伯爵茶奶凍
  • 朱古力香蕉金寶
  • 香煎紅鯛魚田園沙律伴青檸蜜糖油醋汁
  • 烤燒大啡菇、焗釀北海道帶子、虎蝦意大利飯伴龍蝦汁
  • 焗藍芝士煙肉風琴馬鈴薯
2019-07-02 60 瀏覽
今日番夜班前同男友去左呢間尖沙咀的樓上西餐撐枱腳,尖沙咀地鐵站行過去只係幾分鐘,好方便。地方幾企理,剛到的時候其實坐滿人,不過我地臨走先影相。有套餐亦都有得散叫,黑板寫咗啲時令廚師推介。我地叫左一個餐同一個意粉share食。點完餐等左一陣就上熱辣辣嘅餐包!質素唔馬虎,牛角包好軟熟,搽藍莓醬好味!底下黑色果兩條係餅乾。係咁肚餓嘅情況有啲麵包打下底感覺好好多。呢個粟米湯飲得出係用blender 打新鮮粟米煮,所以味道好濃郁。套餐前菜: 香煎紅鯛魚田園沙律伴青檸蜜糖油醋汁,個鯛魚好厚肉,個醋汁酸酸的好開胃。蟹肉意大利麵配松葉蟹膏忌廉汁 ($148)一大舊蟹膏,令成個忌廉汁昇華!除咗蟹肉,個意粉仲有好多其他配料,口感很豐富。低溫慢煮羊T骨配原個香草燒蒜頭 。個羊係超淋,加上青醬真係無敵,配菜有薯蓉、煎番茄、蘑菇、仲有平時好少食的原個蒜頭! 如果個蒜頭烤得再焦d就perfect本來想試埋心太軟,因為見好多枱都有點,賣相不錯!不過減肥中,唯有減完再試
今日番夜班前同男友去左呢間尖沙咀的樓上西餐撐枱腳
,尖沙咀地鐵站行過去只係幾分鐘,好方便。

地方幾企理,剛到的時候其實坐滿人,不過我地臨走先影相。

蟹肉意大利麵配松葉蟹膏忌廉汁 ($148)

低溫慢煮羊T骨配原個香草燒蒜頭 。
個羊係超淋,加上青醬真係無敵