半開放式正宗意大利手工pizza 🍕⋆ 𓈒𓏸⋆☾·̩͙ღ Amalfitana招牌經典口味之一🤌🏻薄脆得嚟又有少少煙韌個份量都相當慷慨大量火腿同火箭菜所以最突出係火腿既鹹香同火箭菜清新😌 ღ Negroni salmon 好開胃嘅appetiser煙三文魚配紫洋蔥同yogurt sauce好清新三文魚偏厚 煙熏味有啲淡🪵係一個好合格嘅開胃菜~ღ Passion fruit spritz同傳統嘅aperol spritz 好似 熱情果嘅存在感好低味道好淡😔──★˙🔭🐈‍⬛‧₊˚Overall: 8/10Revisit: Maybe📍Amalfitana (中環)中環雲咸街43-55號余悅禮行地下D & E號舖
半開放式正宗意大利手工pizza 🍕⋆ 𓈒𓏸⋆☾·̩͙

ღ Negroni salmon
好開胃嘅appetiser
煙三文魚配紫洋蔥同yogurt sauce好清新
三文魚偏厚 煙熏味有啲淡🪵
係一個好合格嘅開胃菜~

ღ Passion fruit spritz
同傳統嘅aperol spritz 好似
熱情果嘅存在感好低
味道好淡😔

──★˙🔭🐈‍⬛‧₊˚
Overall: 8/10
Revisit: Maybe
📍Amalfitana (中環)
中環雲咸街43-55號余悅禮行地下D & E號舖
2025-03-17 82 瀏覽
We were a party of three. We got seated and placed order at around 1242. Appetisers (just a pre-made salad and 2 bowls of soup) didn’t arrive until 1305 after asking. After 4-5 more rounds of urging for main courses, the first main course arrived at 1335, followed by the second main course at 1355. Then, our last main course failed to arrive until 1415. The restaurant would rather prepare takeaway orders and orders of dine-in customers which came later than us, than prepare our last main course.

The serving speed was totally unacceptable, especially for a restaurant at central where everyone just wants their lunches at a reasonable speed.

From what we could see, there’s only one staff stationed at the pizza oven for a major part of the lunch hour. Then, 2 other staff joined her at 1355 (when lunch hour was almost over).

Do NOT go if your time is precious.

2024-05-13 966 瀏覽
呢間意大利餐廳係一個半開放式嘅環境,地方乾淨又企理,仲要光線都好足,係一個燈光柔和舒服嘅用餐環境,坐落好舒服。特別位係佢有一個開放式廚房,可以睇住廚師親手整嘢食,仲要有一個傳統嘅焗爐,真係超級有新鮮感,喺香港真係好少見到餐廳連成個廚房都睇得到,食得好安心!雖然餐廳職員個個都講英文嘅,不過都有中文餐牌,所以可以放心,佢哋嘅服務態度真係好好,因為我第一次食呢間意大利餐廳,唔知有咩值得食,多得店員推介咗佢哋熱門招牌pizza同cocktail,另外我就嗌多咗個pasta,全部都超好味。

2024-05-09 1064 瀏覽
行經中環又想飲返杯,入到餐廳見到個意大利窯爐就立即提起想食pizza ❤️拿玻里批薩(Napoli) 用上鮮甜蕃茄醬再配可拉絲的水牛芝士,再有鯷魚吃落鹹味帶反而帶出芝士同橄欖既甜味,用窯爐焗製的pizza,特別香烤味濃而且pizza邊够脆口,皮亦十分薄,但亦可食出麵團發酵的味道。奶油鼠尾草乳酪菠菜義大利餛飩(Ricotta Spinach Ravioli in Butter & Sage) 。落下去奶油味濃郁,而且鼠尾草在餛飩上增加口感,吃義大利餛飩感覺不會太滯,而且皮薄餡多❤️飲品方便,兩杯都好適合响炎熱的夏天飲,够解渴和清涼👍Sweet Melody Cucumber and Mint Lemonade

飲品方便,兩杯都好適合响炎熱的夏天飲,够解渴和清涼👍
Sweet Melody
Cucumber and Mint Lemonade
2024-05-08 943 瀏覽
突然嚟一場City walk,經過大館附近見到一間好文青嘅意大利外國餐廳🍴🇮🇹就入去Try下~~佢係一個半開放式嘅環境,地方乾淨又企理,仲要光線都好足,係一個明亮舒服嘅用餐環境🩵🤍有種心情自然涼嘅感覺!!坐落好舒服🧏🏻‍♀️🧏🏻‍♀️ 特別位係佢有一個開放式廚房!!可以睇住廚師親手整,仲要有一個傳統嘅焗爐,真係超級有新鮮感😭😭😭喺香港真係好少見到!呢一餐廳連成個廚房都睇得到,好安心!🥰雖然餐廳職員個個都講英文嘅!!不過都有中文餐牌,所以可以放心📝實話實說佢哋嘅服務態度真係好好!因為我第一次食意大利餐廳,唔知有咩值得食🙈🙈多得店員推介咗佢哋熱門招牌pizza, cocktail & 當日精選嘅Pasta成個pizza材料好豐富!新鮮出爐超大個🫢兩個人食唔會太多搞到太飽,份量啱啱好,我最鍾意係佢個火腿同埋火箭菜!!🤤🤤火箭菜食落係好新鮮,佢有個特別嘅口感&獨特香氣!!😳平時我哋齋食菜需要落啲沙律醬先好味,呢一款火箭菜在齋食都已經好正😋至於火腿口感超細緻,肉質好juicy,有鮮味得嚟,食完有餘韻🤤招牌pizza真係超特別,推推推!最後,梗係試埋佢哋招牌雞尾酒🍹餐廳亦都有一個小酒吧枱~可以睇住佢哋

Amalitana

Penny  Pasta  🍝

最後,梗係試埋佢哋招牌雞尾酒🍹餐廳亦都有一個小酒吧枱~可以睇住佢哋沖!!🤩🤩其實我同男朋友酒量都麻麻!!好驚酒精濃度高/難入口😖😖透過佢哋嘅推介最後揀咗甜甜嘅”Sweet melody”, “Easy Come, Easy go”
Sweet  melody  ,  Easy  come ,  easy  go

2024-05-06
Amalitana
Penny  Pasta  🍝
2024-05-05 787 瀏覽
Amalfitana位於中環雲咸街43號余悅禮地下由中環D2出口,沿住蘭貴坊方向再上一個路口招牌薄餅Pizza麵糰發酵36至48小時薄底比較薄身唔會食完好膩焗爐300度左右,溫度高薄餅效入5至6分鐘就焗好巴馬火腿火箭菜薄餅$25024個月巴馬火腿嫰滑無筋口感細緻水牛芝士奶味香濃新鮮火箭菜加入火箭菜令巴馬火腿更美味辣肉腸薄餅$190辣肉腸偏咸配埋薄餅中和口中的味道配搭得幾好大大個有十幾塊腸好足料雞尾酒$108由調酒師調配口味幾岩我在假期中享受美食中慢慢渡過
Amalfitana

調酒師調配
口味幾岩我

在假期中享受美食中慢慢渡過

2024-05-01
$190 (早餐)
2024-04-30 664 瀏覽
📣 上週,我和朋友光顧了一家正宗的意大利餐廳🇮🇹,這裡最出名的就是手工製作的披薩。一踏入門口,我便看到了意大利風格的烤爐,這裡的地道性一目了然。我們點了兩個披薩:🍕 PEPPERONI $180這款披薩的醬料使用了聖馬札諾番茄醬,搭配阿傑羅拉水牛芝士和辣香腸,口感絕佳。🍕 ITALIA $190 (素食)這款披薩使用了聖馬札諾番茄醬,搭配阿傑羅拉水牛芝士、布法拉頂級馬蘇里拉起司,並加入了櫻桃番茄、橄欖油和奧勒岡草,給人一種正宗的意大利風味。🍹 PANDAN PARADISO (雞尾酒) $108這款雞尾酒結合了倫敦乾琴、班蘭糖漿、青檸和椰奶的口感,帶來獨特的風味體驗。🍹 Kaffir in Amalfi (無酒精雞尾酒) $78這款無酒精雞尾酒以青檸、橙、青檸葉和檸檬水為主要成分,清新宜人。💰 總計:2人共計611.6元(包含10%服務費)。

🍕 PEPPERONI $180
PEPPERONI

🍕 ITALIA $190 (素食)
ITALIA

🍹 PANDAN PARADISO (雞尾酒) $108
PANDAN PARADISO

Kaffir in Amalfi

💰 總計:2人共計611.6元(包含10%服務費)。
2024-04-24
午餐
PEPPERONI
ITALIA
PANDAN PARADISO
Kaffir in Amalfi
大館對面有一間半開放式餐廳,裝修感覺很Chill,就和朋友去試試❤️由於餐廳使用開放式廚房就看到廚師製作Pizza的過程他們亦採用傳統Pizza焗爐😍難怪每枱客人都必點Pizza ‣ Amalfitana ($250)聖馬扎諾番茄醬|阿傑羅拉水牛芝士|布法拉頂級馬蘇里拉芝士|櫻桃番茄|牛肝菌|24個月帕爾馬火腿|火箭菜這份Pizza是與餐廳同名的招牌Pizza材料特別豐富!滿滿的Parma Ham和火箭菜喜歡Parma Ham鹹香味的朋友值得試試!‣ Prosciutto E Funghi ($180)聖馬札諾番茄醬|阿傑羅拉水牛芝士|火腿|蘑菇這份Pizza已經被加入我的私心推薦名單上啦!火腿份量很多,而且蘑菇味道使pizza更為香口🫶🏻‣ Pandan Paradiso ($108)倫敦乾氈酒|班蘭糖漿|青檸和椰子奶油新推出的Cocktail是夏日主題賣相精緻,使用班蘭汁、青檸和椰子Cream喝起來很消暑~‣ Cucumber & Mint Lemonade ($78)新鮮薄荷|青瓜|青檸|氣泡水使用青瓜和薄荷的Lemonade當然是夏日消暑必備!💭 C͟o͟n͟c͟l͟u͟s͟i͟o͟n͟餐廳
大館對面有一間半開放式餐廳,
裝修感覺很Chill,就和朋友去試試❤️

由於餐廳使用開放式廚房
就看到廚師製作Pizza的過程
他們亦採用傳統Pizza焗爐😍
難怪每枱客人都必點Pizza

‣ Amalfitana ($250)

這份Pizza是與餐廳同名的招牌Pizza
材料特別豐富!滿滿的Parma Ham和火箭菜
喜歡Parma Ham鹹香味的朋友值得試試!

‣ Prosciutto E Funghi ($180)
聖馬札諾番茄醬|阿傑羅拉水牛芝士|火腿|蘑菇
這份Pizza已經被加入我的私心推薦名單上啦!
火腿份量很多,而且蘑菇味道使pizza更為香口🫶🏻

‣ Pandan Paradiso ($108)
倫敦乾氈酒|班蘭糖漿|青檸和椰子奶油

新推出的Cocktail是夏日主題
賣相精緻,使用班蘭汁、青檸和椰子Cream
喝起來很消暑~

新鮮薄荷|青瓜|青檸|氣泡水
使用青瓜和薄荷的Lemonade當然是夏日消暑必備!

💭 C͟o͟n͟c͟l͟u͟s͟i͟o͟n͟
餐廳環境很Chill,而且食物款式多
下次有機會再來試試Set lunch吧😘

💰Total: $677.6 ($338.8pp 已包括10%服務費)
📍Amalfitana|
中環雲咸街43-55號余悅禮行地下D & E號舖
淺水灣海灘道28號The Pulse L1樓105號舖

2024-04-17 425 瀏覽
天氣開始熱🫠 有時冇咩胃口 🙆🏻‍♀️都唔知食咩好 🤔除咗粥粉麵飯,有時pizza都係一個唔錯嘅選擇🫰🏻 中環Amalfitana 環境開揚,氣氛非常悠閒。店裏設有開放式廚房,即叫即做窰烤薄餅🍕咬一口新鮮出爐的 pizza🍕 超滿足🤭CAPRICCIOSA手工薄餅 🍕 $200 意大利美手工薄餅,薄薄的餅底鋪滿各種餡料,分量十足🧀🫓🫒🥓烤火腿、蘑菇、 聖馬札諾番茄醬、 朝鮮薊鯷魚、橄欖和水牛芝士製成, 薄餅全部都係廚師手搓,焦焦的脆邊加上火腿的鹹香,味道即時提升了一個層次!House Lasagna 意大利千層麵 🍝 $188香甜的肉醬,一層層的與意粉堆疊起來,無論味道或口感都是無比的豐富。Kaffir In Amalfi 🍹$78由檸檬配橙混合而成的濃鬱柑橘味。杯邊加上鹽, 口感特別Cucumber & Mint Lemonade🍹$78青瓜薄荷檸檬水是夏天的完美飲品配方

CAPRICCIOSA手工薄餅 🍕 $200

House Lasagna
意大利千層麵 🍝 $188

Kaffir In Amalfi 🍹$78
由檸檬配橙混合而成的濃鬱柑橘味。杯邊加上鹽, 口感特別

Cucumber & Mint Lemonade🍹$78
青瓜薄荷檸檬水是夏天的完美飲品配方

2023-12-28 696 瀏覽
收工Happy Hour就食我最鍾意嘅Comfort food:Pizza!喺公司附近搵到呢間意大利餐廳,用上特製焗爐新鮮製作,零舍香脆煙韌🥰• Vitello Tonnato $138牛肉薄片被一層吞拿魚蛋黃醬覆蓋住,吞拿魚味道較濃,有啲搶咗牛肉嘅風頭🤔• Red Prawn Carpaccio $218同樣地做成薄片嘅紅蝦刺身,以熱情果醬調味,酸甜清新😌 • Salsiccia e Porcini $190即叫即製,正宗拿玻里式Pizza!麵團經兩日發酵,令餅底呈現口感外脆內鬆軟嘅狀態,Topping份量十足,呢款口味主要配料係香腸同蘑菇,最正路無得輸嘅配搭,另外佢哋都有其他特別啲嘅口味例如係Carbonara✨• Steamed Sea Bream & Baby Spinach $268魚肉去好曬骨,食落啖啖肉!而調味相對簡單,主要都係食返魚肉本身嘅清香☺️• Panna Cotta $70帶有濃郁奶香,但略甜😕• La Chiara "Black Label" $88• Cobbler $70

• Vitello Tonnato $138

• Red Prawn Carpaccio $218
同樣地做成薄片嘅紅蝦刺身,以熱情果醬調味,酸甜清新😌

• Salsiccia e Porcini $190

• Panna Cotta $70
帶有濃郁奶香,但略甜😕

• La Chiara "Black Label" $88

• Cobbler $70
2K
Amalfitana位於中環心臟地帶,提供精選的意大利菜品,展現了阿馬爾菲海岸的風味❤️====—====—====—====—𝓢𝓽𝓪𝓻𝓽𝓮𝓻𝓼:🦐ᴘʀᴀᴡɴ ᴄᴀʀᴘᴀᴄᴄɪᴏ ($218)以鮮美多汁的蝦肉搭配令人清爽的調味😋蝦肉煮得恰到好處,搭配輕盈而微辣的醬汁,非常開胃🤤⋄🐷ᴠɪᴛᴇʟʟᴏ ᴛᴏɴɴᴀᴛᴏ ($138)Amalfitana版本的金牛肉配金槍魚醬真是非常特別😙鮮嫩的小牛肉片搭配奶油豐富、風味獨特的金槍魚醬,非常精美,融合了多種口感和味道👅—𝓟𝓲𝔃𝔃𝓪 𝓬𝓸𝓾𝓻𝓼𝓮🍕ᴄʜᴇꜰ'ꜱ ꜱɪɢɴᴀᴛᴜʀᴇ ᴀᴍᴀʟꜰɪ ᴘɪᴢᴢᴀ ($210)San Marzano DOP sauce| Mozzarella| Fior Di Latte DOP Agerola| Bufala Mozzarella DOP| Cherry Tomato| Porcini Mushroom| Parma Ham DOP 24 month| Rockets⋄這裡的Pizza非常特別,會放進特製的爐子作烤焗,Pizza選擇頗,還有很多創意口味。Pizza上面鋪滿了San Marzano DOP醬、
====—====—====—====—
𝓢𝓽𝓪𝓻𝓽𝓮𝓻𝓼:
🦐ᴘʀᴀᴡɴ ᴄᴀʀᴘᴀᴄᴄɪᴏ ($218)

以鮮美多汁的蝦肉搭配令人清爽的調味😋
蝦肉煮得恰到好處,搭配輕盈而微辣的醬汁,非常開胃🤤

🐷ᴠɪᴛᴇʟʟᴏ ᴛᴏɴɴᴀᴛᴏ ($138)

𝓟𝓲𝔃𝔃𝓪 𝓬𝓸𝓾𝓻𝓼𝓮

Pizza上面鋪滿了San Marzano DOP醬、馬蘇里拉奶酪、費奧爾迪拉特阿傑羅拉奶酪、水牛奶酪、櫻桃番茄、牛肝菌、24個月熟成的帕爾瑪火腿及芝麻菜,每一口都帶來爆炸般的美味😋優質的食材和熟練的手藝使pizza 成為必嘗之選。

𝓜𝓪𝓲𝓷 𝓒𝓸𝓾𝓻𝓼𝓮
🥙🥩ʀᴏᴀꜱᴛᴇᴅ ʙᴇᴇꜰ ᴡɪᴛʜ ʀᴏᴄᴋᴇᴛ ꜱᴀʟᴀᴅ ($238)

烤牛肉配芝麻菜沙拉是一個絕佳的選擇,絕對是肉食愛好者福音。牛肉烤得恰到好處,鮮嫩多汁,配以新鮮的火箭菜,這道菜優質食材展現天然風味😍

𝓓𝓮𝓼𝓼𝓮𝓻𝓽
🍮ᴘᴀɴɴᴀ ᴄᴏᴛᴛᴀ ($70)

用經典的意大利甜點奶酪布丁來為晚餐畫上甜美的句號。布丁絲滑細膩的口感獨特,配以草莓果醬,非常滿足😌

𝓢𝓲𝓰𝓷𝓪𝓽𝓾𝓻𝓮 𝓒𝓸𝓬𝓴𝓽𝓪𝓲𝓵𝓼
🥭ᴘᴀꜱꜱɪᴏɴ ꜱᴛᴀʀ ᴍᴀʀᴛɪɴɪ🍹 ($108)
Vanilla Vodka| Passion Fruit Liqueur| Pineapple Juice| Citrous & Syrup

Passion Star Martini由香草伏特加、百香果利口酒、菠蘿汁和柑橘糖漿製成,口感帶有熱帶水果和清新的風味,絕對能刺激你的味蕾😄

𝓜𝓸𝓬𝓴𝓽𝓪𝓲𝓵𝓼
🍍ᴘɪɴᴇᴀᴘᴘʟᴇ & 🍓ꜱᴛʀᴀᴡʙᴇʀʀʏ ($78)

菠蘿草莓無酒精雞尾酒是一種果味濃郁,解渴之餘更加增添了一抹新鮮感😍
====—====—====—====—
📌店名:Amalfitana‘
📍地址:中環雲咸街43-55號余悅禮行地下D & E號舖
2023-12-13
慶祝紀念
生日
2023-12-21 460 瀏覽
放工過嚟呢間位於中環嘅意大利菜chill吓,平日都幾滿座,餐廳除咗有indoor仲有d半outdoor嘅seats,pizza亦都係開放式廚房嗰度整,環境同氣氛都唔錯今次我哋叫咗以下嘅食物:Vitello Tonnato 呢個係傳統意大利菜式,薄薄嘅牛肉片上面舖滿吞拿魚蛋黃醬,值得一讚佢嘅吞拿魚醬好香濃同滑溜Red prawn carpaccio 底層係生菜絲,中間係紅蝦刺身,而最上面係熱情果粒,呢個組合真係第一次食,食落都幾得意同refreshing,不過可能我太鍾意食原刺身,都係覺得冇咗熱情果粒會好啲Amalfitana Pizza 底部鋪滿蕃茄醬同mozarrela,然後上面鋪滿Parma ham同火箭菜,parma ham本身肉味濃而且軟滑,配上清新嘅火箭菜個balance拿捏得啱啱好,至於批邊批底都做得唔錯,幾薄身,而且夠脆口同有嚼勁Roasted beef with rocket salad 燒牛肉份量都多,幾香口同油香十足,牛肉底下仲鋪滿咗好多火箭菜,中和油膩感Panna cotta 奶味濃郁,不過可以再滑啲,同埋有d甜

今次我哋叫咗以下嘅食物:
༺Amalfitana༻☽‎⋆.•*¨¨¨¨¨¨¨¨¨基本資料¨¨¨¨¨¨¨¨¨*•.⋆☽‎➳ Amalfitana𖠚ᐝ Vitello Tonnato($138)𖠚ᐝ Red Prawn Carpaccio($218)𖠚ᐝ Amalfitana pizza($250) 𖠚ᐝ Roasted beef with rocket salad($238)𖠚ᐝ Panna Cotta($70) ⚑ 中環雲咸街43-55號余悅禮行地下D & E號舖 ʀᴇᴠɪsɪᴛ: 7.5/10☽‎⋆.•* ¨¨¨¨¨¨¨¨¨食後感¨¨¨¨¨¨¨¨¨*•.⋆☽ ➳ Vitello Tonnato($138)牛肉薄片上有滿滿的吞拿魚醬!牛味不太濃但有滿滿的吞拿魚味😙➳ Red Prawn Carpaccio($218)紅蝦刺身鋪上了熱情果,第一口是熱情果味為主,之後則是紅蝦刺身的鹹味~ 但有點太鹹了🙈➳ Amalfitana pizza($250) Pizza有是蕃茄底,中間有好多芝士,旁邊則有Parma ham,仲舖滿了火箭菜😚有好多火箭菜,所以食落唔膩!Parma ham 鹹香味好夠,芝士都重奶香😆批邊厚度都
༺Amalfitana༻
➳ Amalfitana
𖠚ᐝ Vitello Tonnato($138)
𖠚ᐝ Red Prawn Carpaccio($218)
𖠚ᐝ Amalfitana pizza($250)
𖠚ᐝ Panna Cotta($70)

➳ Vitello Tonnato($138)
牛肉薄片上有滿滿的吞拿魚醬!牛味不太濃但有滿滿的吞拿魚味😙
Vitello Tonnato

➳ Red Prawn Carpaccio($218)

Red Prawn Carpaccio
➳ Amalfitana pizza($250)
Pizza有是蕃茄底,中間有好多芝士,旁邊則有Parma ham,仲舖滿了火箭菜😚有好多火箭菜,所以食落唔膩!Parma ham 鹹香味好夠,芝士都重奶香😆批邊厚度都適中,都幾有咬口~
Amalfitana pizza

➳ Roasted beef with rocket salad($238)
燒牛肉好香,份量好多!餐廳已經切好牛肉,方便食用🤣火箭菜沙律都好味,調味不錯!

➳ Panna Cotta($70)
有奶味但可更滑🤣紅苺醬偏酸~
Panna Cotta

☽‎⋆.•*¨¨¨¨¨¨¨¨¨餐廳環境¨¨¨¨¨¨¨¨¨*•.⋆☽

餐廳裝修幾有聖誕節氣氛,pizza 在開放式廚房即叫即整!而且有半戶外位置,氣氛唔錯
Amalfitana pizza
自己第一次留意到呢間位於中環嘅意大利菜,係好random同朋友行過,見到佢個半戶外area好chill,唔少人happy hour,同朋友係到chill咗陣,當時暗忤一定環試吓佢哋正餐!之後又試過平日晏晝到訪但係滿座🥲今次特登同朋友週末到訪🤤前菜嗌咗Red Prawn Carpaccio ($218) 第一次食咁薄片嘅紅蝦,加埋熱情果籽同埋沙律菜幾清新~ vitello tonnato ($138)就係經典意大利嘅前菜,吞拿魚蛋黃醬加埋牛肉冇得輸~呢到係由意大利人主理,所以一定要試吓佢哋嘅正宗pizza~今次嗌咗Amalfitana ($210),佢哋行拿玻里風格,做到批邊脆身,批底夠薄得嚟又啱啱好裝得住啲超豐富嘅材料~佢底部有大量嘅mozarrela,加埋超~大塊鹹香嘅armaham 同火箭菜,一拉起效果超澎湃~除咗,呢到嘅意粉都唔錯,House Lasagna ($188) 加咗大量嘅bechamel同parmigiano,食落去味道好濃郁而且好邪惡~不過獨自食會比較膩,建議同朋友分享~Tagliatelle truffle ($218) 一上枱就見到成座山咁嘅truffle放上去

Tagliatelle truffle ($218) 一上枱就見到成座山咁嘅truffle放上去,食落去啖啖松露味,加埋牛油同洋蔥香,食落去平淡又唔會好寡~

主菜要咗一份Steamed seabream with baby spinach ($268) 魚肉都幾滑,而且加埋香料調味,食落去主要食魚肉嘅香,而且唔算好多骨,食落算係幾方便~
最後以滑溜,滿滿奶香嘅Panna cotta ($70)作結🥰

特別鍾意當日嘅live band performance,令成間餐廳好有氣氛,當日仲有唔少客人企埋起身跳舞,感覺有種去咗意大利小餐館,個種homey vibe令人覺得好溫馨~啱晒同朋友屋企人一齊係到慶祝聖誕🎄
2023-11-09 429 瀏覽
份量超少, 而且味道好差。Lunch set menu 話pizza 有8吋,但係黎到得6吋,同pizza hut 一人批一樣大,大概得1隻手掌咁大。意粉得奇怪青醬同薯仔,好難食。連加一$150一個人完全唔知食左d 咩。
份量超少, 而且味道好差。

意粉得奇怪青醬同薯仔,好難食。

連加一$150一個人完全唔知食左d 咩。