2025-07-19
呢晚嚟咗我好少嚟嘅大坑,友人話要帶我食浪漫嘅西餐廳,呢間餐廳門面係黑色型格嘅路線,但係入面都幾有情調㗎😎Heirloom Tomatoes Salad開胃嘅沙律用上復古番茄,味道幾鮮甜🍅 面頭仲有一個mozzarella cheese ball🧀 加埋黑醋同埋橄欖油做調味就啱啱好,夠晒清新。Char-Grilled Octopus炭烤八爪魚勁有驚喜😍 係原條嘅八爪魚鬚,八爪魚嘅質地非常軟腍,配上特製嘅醬汁同埋炸過嘅羽衣甘藍,整個配搭都幾豐富🐙 Beef Tartare & Bone Marrow呢個菜式雖然幾邪惡,但係佢嗰種口感同油香真係令人一再回味🥰 原條嘅牛骨髓略帶少少鹹香,而且入口即溶🦴 生牛肉他他用上酸瓜粒調味,味道酸酸地幾開胃🤤 配埋餐廳嘅酸種麵包一齊食,真係超級有層次🫢Beef Short Rib係餐廳嘅得意之作,一上枱已經聞到勁香濃嘅牛肉味🐮 牛肉油脂感豐富,肉質軟腍,一入口就有幸福嘅感覺🙈 Apple Crumble即叫即製嘅Apple crumble,焗出黎勁熱辣辣🍎 仲好香肉桂嘅味道,同蘋果好夾。配埋雲尼拿雪糕一齊食更正🍦Style No.8 Sauvignon B
Heirloom Tomatoes Salad
Char-Grilled Octopus
Beef Tartare & Bone Marrow
Beef Short Rib
Apple Crumble
Style No.8 Sauvignon Blanc
食西餐都想飲返杯酒,雖然今餐主打食牛肉,但個人比較喜歡白酒,所以店員推介咗呢款比我🍾 入口幾順喉,而且同朋友一人一杯,真係有滿滿嘅儀式感🎉
呢餐高級西餐真係食得好滿足,我最鍾意就係佢嘅牛肋骨,而家諗返起都回味無窮啊🤤