2024-01-26 22 瀏覽
充滿氛圍感嘅居酒屋x露天酒吧🍹唔單裝修好有格調,而且食物質素都相當好🤤好適合三五知己同埋小情侶聚會😚💕特別推介🫶🏻🫶🏻🫶🏻免治雞肉棒💛 Cocktail杯造型相當吸引,一定要相機食先😹 雞肉味濃郁香口,混入雞軟骨增添口感,沾上月見汁後提升甜味,非常好食👍醬燒豆腐💛搽上醬汁燒到外皮脆卜卜,一咬入面豆腐嫩滑爆汁,非常juicy一定要試👍台灣白鱔💛必點!肉質鮮嫩肥美,每一啖都充滿魚油香,而且最重要真係一條骨都冇👍本人真係最驚食魚有骨,魚皮燒到非常香脆,加分山葵八爪魚💛賣相好新穎,而且份量十足,食得出八爪魚好新鮮,每一啖都充滿海水味,肉質Q彈食得出廚師用心製作每一道食物,食飽飽之餘仲可以出去露天酒吧,飲返杯Cocktail☺️個環境好舒服,令人好放鬆💆🏼‍♀️

充滿氛圍感嘅居酒屋x露天酒吧🍹
唔單裝修好有格調,而且食物質素都相當好🤤
好適合三五知己同埋小情侶聚會😚💕

特別推介🫶🏻🫶🏻🫶🏻

2024-01-26 26 瀏覽
啱啱去完尖沙咀Where Buddha Bar對面嗰間餐廳食飯,佢嗰日式串燒真係得喎🍡!第一樣食嗰粟米天婦羅,一啖落去嗰陣,啲粟米爆漿咁,甜滋滋嘅,炸得香脆、金黃,嚟啲椒鹽咬落去就更加惹味。再嚟嘅清酒煮蜆就真係正點💯,啲大蜆嗲嗲地泡滿咗清酒,食落去鮮味全都入晒喉,個口感彈牙得嚟又唔會太硬,丁點兒腥味都無!但係話說返,最掂嘅係條燒牛舌同雞翼。牛舌有咬口有彈性,燒得一流嘅色香味都到咗位,雞翼就係我心水推介👍!燒到外皮香脆,入口即溶,真係有飛起雲霄嘅感覺,咸香得來唔會太過。食菜嘅時候,串燒間中穿插食埋啲燒飯團,個飯香又夠勁,尤其係辣辣地嘅明太子味,畀個掌聲先!最後,個空藏愛山清酒係我呢餐嘅完美伴侶😌,嗰份悠揚果香,令我覺得每一啖食物都更加上咗一層。如果你係居酒屋控,嗰度絕對值得你去探一探!

番工咁辛苦,放工梗係要同朋友Chill out下啦! 今次為大家帶來一間喺尖沙咀K11附近既日式居酒屋,裝修走好型格風,同一層仲有佢哋嘅酒吧,有戶外位置,食完嘢可以喺隔離飲嘢!手切A5薩摩牛涮涮鍋用上霜降A5薩摩牛片,油花豐富口感軟嫩,配上日本生雞蛋黃同醬油牛香味更出蔬菜拼盤有娃娃菜、雜菌、腐皮,吸了壽喜燒湯汁好滋味前菜山葵八爪魚鮮味八爪魚配上濃郁芥末十分開胃,爽口彈牙七味魚翅食落脆卜卜帶咸香,蘸上沙律醬後更美味醬燒豆腐豆腐加入醬汁一齊炸,外皮香脆入面既豆腐仲係好滑口,有驚喜!燒鵝肝鵝肝表層燒至焦黃,內裹軟滑,配上燒過既多士一齊食更惹味,旁邊仲有士多啤梨有助解膩牛小排牛味香濃,入口軟諗,配上鋪面既蒜泥一齊食香口惹味露筍豬肉卷豬肉切得薄片,包住露筍嫩滑多汁,大滿足免治雞肉棒用上新鮮三黃雞,餐廳用人手製作而成,配埋日本蛋食,香甜有口感👍🏻雞皮雞軟骨雞蠔肉雞皮香脆不油膩,雞軟骨骨軟肉嫩特別推介雞蠔肉,形似生蠔其實係雞脾位嘅精華😋肉汁飽滿,口感爽彈日本粟米天婦羅必食之選! 擺盤精緻,粟米香甜炸粉唔會好厚Heaven HanaKyoto Tokyo叫左2杯Signature cocktail,賣

手切A5薩摩牛涮涮鍋

蔬菜拼盤有娃娃菜、雜菌、腐皮,吸了壽喜燒湯汁好滋味

前菜
山葵八爪魚
鮮味八爪魚配上濃郁芥末十分開胃,爽口彈牙

七味魚翅
食落脆卜卜帶咸香,蘸上沙律醬後更美味

醬燒豆腐
豆腐加入醬汁一齊炸,外皮香脆入面既豆腐仲係好滑口,有驚喜!

燒鵝肝

牛小排
牛味香濃,入口軟諗,配上鋪面既蒜泥一齊食香口惹味

露筍豬肉卷
豬肉切得薄片,包住露筍嫩滑多汁,大滿足

免治雞肉棒

雞皮
雞軟骨
雞蠔肉
雞皮香脆不油膩,雞軟骨骨軟肉嫩

日本粟米天婦羅
必食之選! 擺盤精緻,粟米香甜炸粉唔會好厚

Heaven Hana
Kyoto Tokyo
叫左2杯Signature cocktail,賣相好靚打卡一流,小編比較鐘意Heaven Hana果杯,帶荔枝香好易入口

食到最後店員仲會送上椰香雪燕糖水,足料滋潤

除左居酒屋有酒飲之外,仲可以去埋同層同集團既Bar飲番杯

2024-01-19 18 瀏覽
環境舒適 好適合約朋友上黎食串燒 飲杯野 傾下計🙌🏻.閒日黎到都幾多人 但坐得好舒服又唔會趕你走🤭 同朋友坐係到不知不覺就傾到10點幾~ 店員服務態度好好 好友善 仲時不時留意到我地需唔需要加水🫶🏻.|免治雞肉棒 $58自家製既免治雞肉棒 調味好好又好多汁🤤 仲有隻雞蛋 可以點黎食🙌🏻 連埋蛋食 更滑更好食🤤最正係連個擺盤都好有心思 好打卡😆 成杯cocktail咁 .|鮮三黃雞全翼 $58/隻係本地三黃雞 好鮮味👍🏻 鹽燒好入味好香 好值得叫既串燒❤️.|雞軟骨餃子棒 $78豬肉混埋脆口雞軟骨 好有口感 仲要煎到好juicy! .|牛舌心 $68厚切牛舌咬落有汁🐮 上面加左紫洋蔥 平衡油脂感 無咁膩.|大蔥雞肝 $42燒得岩岩好 入面好粉嫩🙌🏻.|蘆筍豚肉卷 $48好少食到咁多汁又一啲都唔乾既燒蘆筍🥹👍🏻 火侯岩岩好 外面包住薄薄既豚肉 食落有豚肉既油香.|雞軟骨 $48燒到好脆好脆 好香口🤤.|醬燒豆腐 $48皮好脆 重口味 但入面好嫩滑.|椒鹽軟殼蟹 $88送酒一流 好重椒鹽味 軟殼蟹蟹腳好大條 唔會好薄好削 真係有啲肉食架😆
環境舒適 好適合約朋友上黎食串燒 飲杯野 傾下計🙌🏻
|免治雞肉棒 $58
最正係連個擺盤都好有心思 好打卡😆 成杯cocktail咁
|鮮三黃雞全翼 $58/隻
|雞軟骨餃子棒 $78
豬肉混埋脆口雞軟骨 好有口感 仲要煎到好juicy!
|牛舌心 $68
|醬燒豆腐 $48
皮好脆 重口味 但入面好嫩滑
|椒鹽軟殼蟹 $88
2024-01-16 20 瀏覽
之前上網見到人推介呢間居酒屋,一直都好想試下!今日終於約到朋友,原來好方便,地鐵站一出就係!裝修非常有格調,隔離仲係一間bar,直落夠曬方便清洒煮蜆蜆肉又大粒又鮮甜,每一粒都勁肥美日本粟米天婦羅本日最鍾意既菜式!炸到非常鬆脆,入面係有空氣感既炸麵糰同粟米,口感一流蛋白明太子玉子燒蛋白整既明太子質感會比較紮實。幾特別之後叫左幾款串燒,質素都唔錯!雞翼雞腿後筋肉,係彈牙既雞肉牛舌芯,厚切有牛味白鱔,外皮好脆,魚肉口感彈牙大蔥豚腩串,大蔥同串燒真係好夾醬燒豆腐,燒到好似炸豆腐咁脆

清洒煮蜆
蜆肉又大粒又鮮甜,每一粒都勁肥美

蛋白明太子玉子燒
蛋白整既明太子質感會比較紮實。幾特別

之後叫左幾款串燒,質素都唔錯!

雞翼

雞腿後筋肉,係彈牙既雞肉

牛舌芯,厚切有牛味

白鱔,外皮好脆,魚肉口感彈牙

大蔥豚腩串,大蔥同串燒真係好夾

醬燒豆腐,燒到好似炸豆腐咁脆

2024-01-08 17 瀏覽
喺K11附近搵嘢食搵到呢間餐廳,佢嘅裝修好型格呀,同一層仲有佢哋嘅酒吧,有埋outdoor位置,食完嘢仲可以喺隔離飲嘢同,好chill!今次主力上嚟食佢哋嘅串燒,特別推介「日本粟米山天婦羅」,個擺盤就咁睇都好吸引,粟米夠甜之餘啲炸漿又唔會好多,食完一舊之後都停唔到落嚟🤭仲有必食嘅「免治雞肉棒」,係老闆用人手打出嚟嫁,用嘅係新鮮三黃雞,配埋日本蛋食,好出色👍🏻另外值得一讚嘅就係呢度嘅service都好好,每一道菜都會仔細咁介紹同埋教我哋點樣食,加分💯💯

• 免治雞肉棒
2024-01-06 14 瀏覽
型格高質居酒屋🖤❤ 餐廳走暗黑風格,配上日式牆上掛畫。 尖沙咀地鐵站N2出口行過嚟唔使一分鐘,相當方便。樓上舖,所以係預早係openrice揾餐廳先發現到。食物質素有驚喜,用心製作,串燒火喉控制得而,調味及配料亦相當唔錯😌 🍢鱈魚乾片 - 燒到好脆口🍡三黃雞全翼 - 不得了,連超級嘴刁嘅朋友都話冇得頂 🍡月見免治雞肉棒 - 應該係自家製,免治雞肉同埋雞軟骨嘅份量都調教得唔錯🍢香蔥五花腩 🍡牛舌心 🍢醬燒雞腎 🍡香蔥雞心 🍢雞軟骨🍢醬燒脆豆腐 - 外脆內軟,超級熱辣辣,要小心大啖食🌽粟米天婦羅 - 份量大,炸得香脆,調味加上了椒鹽類似嘅粉,好適合佐酒🍳明太子蛋白卷 - 玉子卷就食得多啦,以蛋白製造嘅就真係好似第一次🤪
型格高質居酒屋🖤❤

🍢鱈魚乾片 - 燒到好脆口

🍡三黃雞全翼 - 不得了,連超級嘴刁嘅朋友都話冇得頂

🍢香蔥五花腩 🍡牛舌心 🍢醬燒雞腎
🍡香蔥雞心 🍢雞軟骨

🍢醬燒脆豆腐 - 外脆內軟,超級熱辣辣,要小心大啖食

2024-01-04
  • 燒三黃雞全翼
  • 免治雞肉棒
2024-01-05 11 瀏覽
之前有嚟呢間居酒屋食過一次,印象好深刻,感覺好用心去製作每一樣食物~枝豆口感爽脆,調味適中~七味魚翅表面少少焦香,食落甜甜地,點埋七味粉蛋黃醬好香口,好啱送酒醬燒豆腐外脆內嫩的日本豆腐,搽上香甜嘅醬汁配上香蔥,口感一流又惹味,必食!燒雞蠔肉一隻雞最嫩滑嘅部位,用咗黑椒鹽及七味粉調味,雞皮燒到香脆,肉質嫩滑juicy, 雞味香濃👍🏻椒鹽軟殼蟹炸得非常乾身酥脆,食落唔會覺得油,有蟹味,香口之選!燒雞皮燒得非常乾身,唔會有肥膏,卜卜脆

枝豆
口感爽脆,調味適中~

七味魚翅
表面少少焦香,食落甜甜地,點埋七味粉蛋黃醬好香口,好啱送酒

燒雞蠔肉

椒鹽軟殼蟹
炸得非常乾身酥脆,食落唔會覺得油,有蟹味,香口之選!

燒雞皮
燒得非常乾身,唔會有肥膏,卜卜脆
2024-01-03 5 瀏覽
喺尖沙咀試咗間酒屋,食物質素同口味好過癮🍢!涼拌木耳啖啖惹味,小小辣,開胃過癮。大蔥雞肝炭香撲鼻,雞肝軟嫩,配合蔥香,嚟嘅好時候👌!蘆筍豚肉卷鮮美又彈牙,蘆筍嘅清甜同豚肉嘅鹹香結合得就嚟嘅滋味千層。而家講下串燒——首推醬燒豆腐👍,烤到外脆內軟,正到不得了!每道餐點都配得餐廳氣氛,而且員工服務都好友善,肚餓嘅時候走入去,肚仔飽嘅時候笑口常開。間居酒屋無論係想飲兩杯定係食啲嘢,都真係值得一試!下次仲想再嚟轉轉,實在太過癮喇!🍜🍶
2023-12-26 8 瀏覽
六月份嚟過,串燒實在太好食啦,所以十二月份再次同朋友黎慶祝聖誕節雞腿後筋肉:幾有趙口,而且有好香雞肉味牛舌芯:香濃牛肉味,充滿油脂白膳:魚皮有少許嘅焦香,膳嘅部位亦都好好大蔥豚腩串:蔥味十足,配上肥美嘅豬肉腩部位蛋白明太子玉子燒:上面鋪滿咗一層明太子,同下面嘅燒玉子好夾醬燒豆腐:豆腐上面係照燒汁,香濃惹味日本粟米天婦羅:不失粟米嘅甜味,同時有椒鹽提味清酒煮蜆:蜆嘅鮮甜味融入清酒入面,蜆肉鮮美免治雞肉棒:雞肉棒沾上蛋汁,令到入口嘅雞肉更加有層次

雞腿後筋肉:幾有趙口,而且有好香雞肉味
牛舌芯:香濃牛肉味,充滿油脂
白膳:魚皮有少許嘅焦香,膳嘅部位亦都好好
大蔥豚腩串:蔥味十足,配上肥美嘅豬肉腩部位
蛋白明太子玉子燒:上面鋪滿咗一層明太子,同下面嘅燒玉子好夾
醬燒豆腐:豆腐上面係照燒汁,香濃惹味
日本粟米天婦羅:不失粟米嘅甜味,同時有椒鹽提味
清酒煮蜆:蜆嘅鮮甜味融入清酒入面,蜆肉鮮美
免治雞肉棒:雞肉棒沾上蛋汁,令到入口嘅雞肉更加有層次

今次和朋友發現咗喱間喺尖沙咀開咗好多年嘅特色酒吧,佢係混合咗酒吧和日式串燒居酒屋,起你飲酒放鬆嘅同時,可以嘆盡各種日式串燒美食,而且位於上樓區私密度更高,唔會好似一般劈場酒吧咁嘈咁雜,想和朋友靜靜地傾下計摸下手仔(誤)摸酒杯底姐😂都得!牛舌芯厚切的牛舌芯口感軟嫩,經過燒烤後將浴室鎖住起牛舌入面,多汁又有嚼勁雞軟骨雞軟骨烤字金黃酥脆,骨軟肉嫩,宵夜必點!大蔥豚腩串肥嫩嫩的口感勁juicy,配埋特製嘅燒汁,好惹味好食白膳外皮烤到脆卜卜,金黃色的鱔用爽彈嫩滑,必點!蛋白明太子玉子燒把煎好的蛋白淋上明太子醬和沙律醬,用蛋白去製作令到口感更滑溜溜清酒煮蜆大大粒峴肉好爽甜,陣陣清酒香,讚讚!日本粟米天婦羅係佢地既招牌菜,第一次食好驚喜,外面好酥脆,入面爽甜的粟米,加一些胡椒粉上去,又鹹又甜嘅口感好特別好正!必點雞腿後筋肉雞肉入口柔嫩,口感Q彈,再飲啖啤酒,煩惱退消😆醬燒豆腐豆腐加入醬汁一齊油炸,味道更濃更香脆,入面既豆腐腦超棉滑,真係好正!

牛舌芯

雞軟骨
雞軟骨烤字金黃酥脆,骨軟肉嫩,宵夜必點!

大蔥豚腩串
肥嫩嫩的口感勁juicy,配埋特製嘅燒汁,好惹味好食

白膳
外皮烤到脆卜卜,金黃色的鱔用爽彈嫩滑,必點!

蛋白明太子玉子燒

清酒煮蜆
大大粒峴肉好爽甜,陣陣清酒香,讚讚!

雞腿後筋肉
雞肉入口柔嫩,口感Q彈,再飲啖啤酒,煩惱退消😆

2023-12-18
  • 粟米天婦羅
  • 牛舌心
  • 明太子蛋白玉子燒
2023-12-10 10 瀏覽
餐廳燈光昏暗,再配搭上精心設計的燈飾,營造出迷人的氛圍感,其設置古式古香的碗櫃,有著獨特的古今混合設計風格✨免治雞肉棒($58)以三黃雞雞肉混搭軟骨,軟骨的加入為口感增添了嚼勁,讓人愛不釋口,雞蛋則選用日本無菌蛋,帶來香濃的蛋味,同時也確保了衛生安全✨大蔥雞肝($42)雞肝細嫩,經過精心處理,完全沒有腥味,加上大蔥碎的點綴,散發出清新風味✨牛舌心($68)肉質厚實、鮮嫩多汁的菜品,絕對是肉食愛好者的不二之選✨雞肉後筋肉($68)肉質肥美,搭配香脆外皮好滿足✨雞軟骨($48)烤至脆口,加上七味粉好惹味✨露筍豬肉卷($48)豬肉片卷著露筍,清脆鮮甜,好多汁✨醬燒豆腐($48)豆腐表面刷滿醬油,滿滿的醬油焦香,內裡十分鮮嫩滑軟,整體配搭剛剛好,不會過於咸✨清酒煮蜆($128)蜆肉大隻多汁,與蘿蔔一齊烹煮,令湯汁更加鮮甜,大推✨粟米天婦羅($88)粟米粒炸成的天婦羅,呈金黃色,不僅創意十足,而且粟米本身帶有豐富甜味,非常適合作為下酒菜✨明太子飯團($48)明太子醬搭配上飯團,外圍烤至飯焦狀態,帶來香口的口感。咬落口中,米飯粒粒分明,與咸香的明太子醬完美融合

✨免治雞肉棒($58)

✨大蔥雞肝($42)

✨牛舌心($68)
肉質厚實、鮮嫩多汁的菜品,絕對是肉食愛好者的不二之選

✨雞肉後筋肉($68)
肉質肥美,搭配香脆外皮好滿足

✨雞軟骨($48)
烤至脆口,加上七味粉好惹味

✨露筍豬肉卷($48)
豬肉片卷著露筍,清脆鮮甜,好多汁

✨醬燒豆腐($48)

✨清酒煮蜆($128)
蜆肉大隻多汁,與蘿蔔一齊烹煮,令湯汁更加鮮甜,大推

✨粟米天婦羅($88)

✨明太子飯團($48)
  • 日本粟米天婦羅
  • 清酒煮蜆
  • 醬燒豆腐
2023-12-07 10 瀏覽
清酒煮蜆分量雖然睇落唔多但係其實裏面每一隻蜆都好大隻好肥美,一飲啖湯係驚嘆左,除咗鮮甜之外我諗唔到另一個方法形容,佢哋除咗用清酒煮之外仲好特別落咗奶油,所以飲落去鮮甜得來好cream好滑,真係好特別好出色燒牛舌燒五花腩五花腩嘅肥膏位燒得好香,完全唔會覺得肥膩,配搭埋面頭嘅日本洋蔥好解膩,好香台灣燒白鱔白鱔皮燒完之後口感好Q好脆,白鱔亦都好新鮮,肉質好結實免治雞肉棒用咗日本三黃雞製造,蛋黃蓉無菌雞蛋,呢一道料理算係我食親居酒屋都一定會叫嘅嘢,免治雞肉連同雞軟骨非常之有咬口,調味亦都剛剛好粟米天婦羅呢一個好特別平時食天婦羅都好少會有粟米嘅元素,粟米粒同粉漿撈埋一齊炸,鹹鹹甜甜咁好好食,而且炸得好好好脆好新鮮
清酒煮蜆

燒牛舌

燒五花腩

台灣燒白鱔

白鱔皮燒完之後口感好Q好脆,白鱔亦都好新鮮,肉質好結實

免治雞肉棒

粟米天婦羅

2023-12-06
2023-12-05 15 瀏覽
入Aira嗰陣見到隔離鋪有間Bar叫Where,裝修好特別以佛為主題,同店員講開發現原來係同一間餐廳嚟㗎,我哋決定食完嘢去飲返杯🥰▫️ 蛋白明太子玉子燒($58)👉🏻 第一次食淨係蛋白嘅玉子燒!外層帶焦香,咬落鬆軟柔嫩,蛋香都幾出😃明太子份量鋪滿成個面好惹味⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️.▫️ 雞腿後筋肉($68)👉🏻 雞腿肉好滑同Juicy,食落甜甜哋⭐️⭐️⭐️⭐️.▫️牛舌芯($68)👉🏻 牛舌好厚身但又完全唔會韌,外層燒到微脆,咬落好爽口同有肉汁😋⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️. ▫️ 白鱔($80)👉🏻 白鱔外皮燒到脆卜卜,肉質爽口有彈性⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️.▫️ 大蔥豚腩串($48)👉🏻豚腩口感柔軟,充滿油花但又唔佢太肥,有大量香蔥提味⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️.▫️清酒煮蜆($98)👉🏻 蜆嘅份量都算多,全部都好好肥美,清酒好鮮甜,可以當湯飲😝⭐️⭐️⭐️⭐️.▫️醬燒豆腐($48)👉🏻豆腐燒到外脆內軟,面頭嘅醬燒汁超級濃🤎⭐️⭐️⭐️⭐️.▫️燒茄子田樂🍆($68)👉🏻茄子燒到好香,皮同肉好易就可以分離,味道鮮甜同埋好腍,仲有木魚碎吊味😋⭐️⭐️⭐️⭐️.▫️ 虎蝦天婦羅($118)👉🏻炸粉好夠薄,炸得好乾身唔會過油,除咗虎蝦,仲有青椒同蕃薯⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️.▫️免治雞肉串($58)👉🏻 雞

▫️ 蛋白明太子玉子燒($58)

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
▫️ 雞腿後筋肉($68)
👉🏻 雞腿肉好滑同Juicy,食落甜甜哋

⭐️⭐️⭐️⭐️
▫️牛舌芯($68)

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
▫️ 白鱔($80)
👉🏻 白鱔外皮燒到脆卜卜,肉質爽口有彈性

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
▫️ 大蔥豚腩串($48)
👉🏻豚腩口感柔軟,充滿油花但又唔佢太肥,有大量香蔥提味

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
▫️清酒煮蜆($98)

⭐️⭐️⭐️⭐️
▫️醬燒豆腐($48)
👉🏻豆腐燒到外脆內軟,面頭嘅醬燒汁超級濃🤎

⭐️⭐️⭐️⭐️
▫️燒茄子田樂🍆($68)

⭐️⭐️⭐️⭐️
▫️ 虎蝦天婦羅($118)

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
▫️免治雞肉串($58)
👉🏻 雞肉質地結實,食落Juicy ,仲有軟骨嘅口感😳表面有燒過好香口,配埋日本生蛋口感順滑☺️

⭐️⭐️⭐️⭐️
▫️ 2022 Te Tera, Sauv Blanc | New Zealand🍾($88)
👉🏻呢款白酒飲落酸酸地好易入口,後勁散發住淡淡嘅亞熱帶水果香味,有柑橘同白香果,非常清甜

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
▫️2012 La Salle De Chateau Poujeaux | Moulis, France🍷 ($88)
👉🏻呢款紅酒口感紮實,橡木味重,飲落有濃郁嘅黑莓同甘草風味

——————
評分:8/10
平圴消費:~$550

2023-12-01 9 瀏覽
Aira居酒屋,一間環境唔錯好有工業風氣氛的居酒屋,特然黎試佢幾樣特色菜,餐廳係地鐵站樓附近方便,餐廳有酒吧台有大量裝飾有戶外場地,這個天氣坐戶外最舒服!免治雞肉棒 $58免治雞肉棒既口感好嫩滑又容易咀嚼。加上醬汁點燃雞肉既味道,係燒過程中吸收哂調味料的味道。雞腿後筋肉 $68雞腿後筋肉係指腿骨既肌肉和筋結締組織。肉質相對堅韌。不仿一試大蒽雞肝 $42大蒽雞肝通味道濃郁、鮮美且柔軟既肝臟。仲好有營養!醬燒豆腐 $48醬燒豆腐的味道是濃郁、鹹甜平衡的,豆腐本身的柔軟口感。滑豆腐配合調得好好食既醬汁100分燒鵝肝 $138燒鵝肝口感非常滑順,一入口就輕輕融化,係好奢華既口感。呢種滑順的質地是因為鵝肝中的脂肪含量較高,具有濃郁口感!燒牛舌芯 $68經典的燒烤菜肴,牛舌芯肉質相對柔軟,經過烤制後更加嫩滑!都係入口就融化。牛舌食材本身口感好好,通過添加調味料和醬汁進一步增強風味!清酒煮蜆 $128蜆食得出係高質而且一點粒沙都好巧功夫!虎蝦天婦羅 $148虎蝦好新鮮而且超大隻,咁多既食材用黎炸係有點可惜,佢相等將三隻蝦天婦羅放入口鮮味再乘3 !蛋白明太子玉子燒 $58明太子係鹹魚子醬,佢具有獨特鹹

餐廳係地鐵站樓附近方便,餐廳有酒吧台有大量裝飾有戶外場地,
這個天氣坐戶外最舒服!

免治雞肉棒 $58

免治雞肉棒既口感好嫩滑又容易咀嚼。加上醬汁點燃雞肉既味道,
係燒過程中吸收哂調味料的味道。

雞腿後筋肉 $68

大蒽雞肝 $42
大蒽雞肝通味道濃郁、鮮美且柔軟既肝臟。仲好有營養!

醬燒豆腐 $48
醬燒豆腐的味道是濃郁、鹹甜平衡的,豆腐本身的柔軟口感。
滑豆腐配合調得好好食既醬汁100分

燒鵝肝 $138
燒鵝肝口感非常滑順,一入口就輕輕融化,係好奢華既口感。
呢種滑順的質地是因為鵝肝中的脂肪含量較高,具有濃郁口感!

燒牛舌芯 $68
經典的燒烤菜肴,牛舌芯肉質相對柔軟,經過烤制後更加嫩滑!

清酒煮蜆 $128

蜆食得出係高質而且一點粒沙都好巧功夫!

虎蝦天婦羅 $148
鮮味再乘3 !

蛋白明太子玉子燒 $58
明太子係鹹魚子醬,佢具有獨特鹹味和魚腥味。
玉子燒則已白蛋為主要材料,好有柔軟綿密的質地既蛋香味。
當明太子與玉子燒一齊食時,明太子的鹹香味和玉子燒的蛋香味相互融合,好獨特既體驗!

尖沙咀河內道3-4號世紀商業大廈4樓
2023-11-30