2019-05-04 120 瀏覽
青口 都係細細隻好味 😁 從聚會中逃脫,要慶祝一下😆~白酒忌廉汁熟青口配薯條 $188+1~ 青口細得來滑溜, 不算十分甜,但有一陣檸檬清香 🤩 果然,呢個唔大既分量,一個人自私食 係好滿足 😆旁邊的幼薯條 香脆~ 薯條從來都喜歡配 mayonnaise 再加茄汁 🤩👍🏻 Nice ~飢 point : 7 / 10 #hungermarch #飢詩 #非飢詩
青口 都係細細隻好味 😁 從聚會中逃脫,要慶祝一下😆~
飢 point : 7 / 10
#hungermarch #飢詩 #非飢詩
2019-04-09 181 瀏覽
 今天去了尖沙咀 地點係K11入便的 agnèsb.CaféLPG今日有時間放假去HIGHTEA下午茶一下~~ agnèsb.CaféLPG的環境還是如此的漂亮高級有檔次有格調Rose LATTE咖啡/奶/玫瑰三樣野放在一起,而玫瑰香味慢慢散發出來喜愛玫瑰花香氣的女仔務必點下這杯飲品試試,煙三文魚蔬菜法式三文治店員會把三文治翻熱才上枱〜所以包身能保持軟熟溫暖煙三文魚/蔬菜/包配搭合宜=份量亦很合適這家餐廳座位都算舒服,如果和朋友行到累來吃野和聊天也不錯喔看到其他款式其實都吸引,找天要再來試呢~~~

還是如此的漂亮高級有檔次有格調

煙三文魚蔬菜法式三文治店員會把三文治翻熱才上枱〜

這家餐廳座位都算舒服,如果和朋友行到累來吃野和聊天也不錯喔

看到其他款式其實都吸引,找天要再來試呢~~~
2019-03-29 192 瀏覽
做完嘢好忙,想食個下午茶放鬆下,諗起之前銀行送嘅餐券,就馬上嚟試吓,對住個尖沙咀海旁維多利亞港,心情零舍開朗,呢度嘅咖啡好友水平,薑汁latte 正,焦糖拿鐵中上水平,蛋糕都有水準,不過價錢都幾貴,如果唔係有coupon,真係唔係好捨得食!
2019-03-24 131 瀏覽
小妹點了#法包三文治配三文魚 麵包烘得脆脆的 麵包入面有些瓜類同埋三文魚🥒整個麵包都好fresh同埋比較淡味一點 感覺都幾健康😄😀啲沙律菜都係基本野 味道正常 如果有埋個sauce會更好😝😛烤火腿芝士三文治 🐷🧀🥪雖然賣相同我想像中有點出入😂🤣但味道真係非常好👍🏽🤤很重的芝士味 而且麵包真係烘得好好味 味道會比較濃味喔 正正子‼️‼️甜品點了#Valerie 其實就係一個栗子蛋糕🌰賣相整得好靚 味道都好好好好啵😄😀 🈶️很濃郁的栗子味 差唔多到底嘅時候 食到有點脆脆🤔😄整個甜品我都好🈵️意 哩間cafe係有回頭嘅機會喔😍🤩
法包配三文魚
烤火腿芝士三文治
栗子蛋糕
  • CAKE
2019-03-10 247 瀏覽
已經黎過好多次,亦繼續黎,證明我有幾鍾意呢問餐廳。今次叫左個雞扒漢堡,佢哋個漢堡用左炭漢堡,其實個味道同普通漢堡一樣,只係變左黑色🤣雞扒一如往常的大,入面有蕃茄、牛油果、洋蔥、生,有好多餡!雞扒有好多汁,唔會乾。最喜歡伴碟嘅薯條,幼幼的,點上蛋黃醬,好好味。蕃茄意粉有D失望,因為真係完全冇味🤣🤣🤣 有新鮮蕃茄嘅味道🤣加多一杯mix berries smoothies! 呢個應該冇另外加糖都幾好飲!
已經黎過好多次,亦繼續黎,證明我有幾鍾意呢問餐廳。

最喜歡伴碟嘅薯條,幼幼的,點上蛋黃醬,好好味。

蕃茄意粉有D失望,因為真係完全冇味🤣🤣🤣

有新鮮蕃茄嘅味道🤣

加多一杯mix berries smoothies!
呢個應該冇另外加糖都幾好飲!

2019-03-09 187 瀏覽
最近好像來K11的次數越來越多,尤其天陰陰有雨,就腳近地鐵又要有泊車唔多人的地方真的好難揾,偏偏K11就是。這間coffee shop地方大,來光顧了很多次了,每次也不用等便可就坐,所以一坐就會坐好耐,今次約了屋企人,每人叫了一個午餐,有沙律或湯、主食和咖啡,只是百零元,在尖沙咀真的算很實惠了。我點了餐湯,是南瓜湯,香濃幼滑啖啖南瓜,在微涼的天氣下有一點暖意。主菜點了意粉,意外地看到食用鮮花,很高興喔,食用鮮花不便宜,點綴了美好的一餐。咖啡選了我最喜愛的玫瑰🌹鮮奶咖啡,花香撲鼻,杯中的玫瑰花畫龍點睛。很滿意的一餐,很飽,飽咗一個下午。

很滿意的一餐,很飽,飽咗一個下午。
Carbonara
Rose  latte
Carbonara
Rose  latte
2019-03-06 116 瀏覽
之前有買一送一優惠卷,同埋就係公司附近,所以有一日放lunch就同同事去食。無咩人,環境係舒服既。買一送一係要用係main menu,lunch set無得用,所以預左係貴少少既。叫左牛油果龍蝦法式薄餅$108同黑松露野菌扁意粉$108。牛油果龍蝦法式薄餅好似食左等於無食一樣,法式薄餅太薄salsa有少少太酸。不過龍蝦幾鮮甜!黑松露野菌扁意粉雖然樣子睇起黎普普通通,但喜出望外、好creamy、香濃,但唔膩,野菌都好新鮮!只係分量有點細!雖然係買一送一,但service charge係計正價加一。最後我地兩個係食唔飽既!

叫左牛油果龍蝦法式薄餅$108同黑松露野菌扁意粉$108。

牛油果龍蝦法式薄餅

好似食左等於無食一樣,法式薄餅太薄salsa有少少太酸。

不過龍蝦幾鮮甜!
牛油果龍蝦法式薄餅

黑松露野菌扁意粉

最後我地兩個係食唔飽既!
2019-01-04 645 瀏覽
之前食過,服務同食物質素都ok,所以都會再去食,今日食左個set lunch😉磨菇🥣➕磨菇寛麵➕餐飲磨菇湯——-我最鐘意呢度既磨菇🥣濃度,啖啖都係一粒粒既磨菇香味,好飲😋😋😋寛麵——煮得煙硬度適中,(有D鋪頭煮得太淋吳好食,有D又硬得滯)呢度煮得啱啱好,又好食,又有口感😊平日一碟我實食吳晒,但因為好好味,我食哂成碟,好飽,好鮑,好飽,講三次甘多,因為好食,所以食到真係好飽😂😂我杯餐飲就更係熱齋啡——入口濃郁,好飲✌️✌️👍👍😊😊
磨菇🥣➕磨菇寛麵➕餐飲
我杯餐飲就更係熱齋啡——入口濃郁,好飲✌️✌️👍👍😊😊

2018-12-31 370 瀏覽
聖誕節既前一個星期,即使係平日,尖沙咀好多cafe既晚餐時間都比較難walk in慶幸同朋友walk in到呢間K11 agnes b cafe,大約5分鐘左右侍應就安排入座~法包三文治(烤牛肉)- $78傳統法包所以比較硬身,而烤牛肉配上醬汁味道唔錯,亦唔會令整個法包食落過於「乾身」紅菜頭甘荀紅莓牛奶果昔 - $49一睇就知道係健康之選,味道有別於一般奶昔,唔係太重奶味,反而紅菜頭同甘荀既味道較出,令整杯飲品酸酸甜甜,幾開胃~雖然唔算抵食,但環境舒適,侍應服務態度都唔錯~係同朋友傾下計既cafe選擇
法包三文治(烤牛肉)- $78

法包三文治(烤牛肉)

紅菜頭甘荀紅莓牛奶果昔 - $49
紅菜頭甘荀紅莓牛奶果昔

2018-12-19
法包三文治(烤牛肉)
紅菜頭甘荀紅莓牛奶果昔
2018-12-26 290 瀏覽
星期天的下午,尖沙咀都是人頭湧湧,難得相約好友,大家都放下子女,都想找個好地方傾傾計充充電。在K11看到餐廳不是很多人,坐下點了兩杯餐飲。之前已聽過Agnes b的朱古力很好喝,也是名不虛傳的。朱古力不太甜,但朱古力味濃郁,配以綿花糖也恰到好處,綿花糖的甜度不會奪去朱古力味。好友點了肉桂茶,整條肉桂泡在茶中,肉桂味非常香。餐廳環境予人舒適的感覺,可能客人不多,侍應也不趕人,無論一個人靜靜的呷口茶,還是和知己聚首也是不錯的選擇。

好友點了肉桂茶,整條肉桂泡在茶中,肉桂味非常香。

2018-12-09
我和哥哥在同一個月份生日 ,記得他第一年出來工作 用第一份糧買了Agnes b 蛋糕回家。這是我第一次吃agnes b 的蛋糕,當時覺得很貴的說。今日一家人在尖沙咀吃完燒肉慶祝生日,決定在中間的日子慶祝二人生日。路過K11 見到Agnes b cafe 有一大個玻璃櫃 擺放了不同的蛋糕 又靚又吸引我地五個人望住櫥窗,每個人想食的口味都不一樣。最後為左滿足大家要求,我決定買一件件的蛋糕,一齊分享店員十分貼心,我問可否加生日牌 他二話不說無問題 而且放得靚靚,還有沒有另外收費🔶Mini mixed fruit tart $75 評分7/10由爸爸選擇的六款一口生果撻,他說每人都可以試到。 生果新鮮, 士多啤梨略微偏酸 吉士調味剛好 不會太甜,餅底鬆化。🔶Valérie $44 評分8/10栗子蛋糕是爸爸的最愛,所以一定要叫比佢食。外層栗子茸打得幼滑 沒有放太多糖 是來的栗子的甜度內層有雲尼拿cream 和鬆軟的海綿蛋糕🔶Carla $44 評分 9.5/10可愛的熊仔朱古力已經加哂分,一看顏色相信都估到是芒果口味。 外層用芒果蓉裹著慕絲和雲尼拿海綿蛋糕,中間流心非常有驚喜🙌🏻芒果甜甜帶微酸

🔶Valérie $44 評分8/10
內層有雲尼拿cream 和鬆軟的海綿蛋糕

🔶Carla $44 評分 9.5/10
可愛的熊仔朱古力已經加哂分,一看顏色相信都估到是芒果口味。 外層用芒果蓉裹著慕絲和雲尼拿海綿蛋糕,中間流心非常有驚喜🙌🏻芒果甜甜帶微酸 所有材料配撘得好好

🔶Marthe 評分10/10
不好睇佢外貌咁普通,以為是平平無奇的朱古力蛋糕。 一試難忘 外面的朱古力醬屬於濃度偏高 65%的朱古力外層。加上內面香濃的伯爵茶海綿蛋糕和朱古力脆脆 多種口感, 朱古力完全沒有蓋過茶香

2018-11-13
5 分鐘 (外賣自取)
其他
  • Marthe  cake
2018-10-07 914 瀏覽
甘岩食晏果時係K11,又未試過agnesb既cafe!就即興入去試試先個人覺得張餐紙好靚,有texture我叫左個牛扒蘑菇漢堡!本身漢堡都會跟薯條的!對於薯條控黎講都幾吸引!牛扒落左Medium都幾juicy架!蘑菇都好Juicy!個sauce都幾好味架!似蕃茄醬的!薯條屬幼身那種!都不過不失!另外叫左杯cappuccino 被個熊仔圖案吸引!咖啡味算濃!我個人很喜歡這個味道!個熊仔喝到最後都仲係度!仲見到熊仔形架!總括而言,agnesb的食物都幾好食!係價位貴左少少啦~

個人覺得張餐紙好靚,有texture

另外叫左杯cappuccino
2018-09-22 680 瀏覽
剛從英國回来帶手信给朋友,约了裹lunch, 雖然我唔多想吃西餐,不過朋友揀的。我叫了Lobster tail 沙沙夾餅,cappucio 同apple tart tarte. 其實這裹食物份量少,所以食完也剛好。整体食物不錯,环境也舒服,约朋友及一個人静静地也是不错的。
2018-09-12 611 瀏覽
平日有試過外賣咖啡同cake,都好啱自己既口味,但就無坐底過係到食,事關每次都好多人,今日專登早D去食lunch,無乜人,((待應就係門口,甘入門口想入座同待應叫左佢幾聲吳該但都聽吳到,我要再係佢眼前揮手吳該先知有人企左係佢面前,其實之前外賣又係甘既情況,真奇怪,有個人企係面前都睇吳到,希望我下次再去時吳會再有呢個情況出現啦😥。))不過都無影響到我對佢地既service,因為D待應都好有笑容同禮貌,叫左個豬鞍吳錯,吳鞋口又能夠食到入面好juice,價銭就見人見智,睇下你自己想要D乜,我本身個人都有D要求,環境,食物質素,service,三樣都有齊曬,所以我當然係讚👍啦,隨左上面有個(( ))號內的問題可以改善外,基本上都係good既😝
2018-09-07 486 瀏覽
平安夜尖沙咀人山人海是常識吧🤦🏻‍♀️想揾個位食番餐飯都係件好難嘅事,其他岀名嘅鋪頭要排一兩粒鐘只係小事,😢因為我地都唔想等,所以揀咗試呢間,鋪位較大,所以座位相對較多,我地只係等咗十分鐘左右已經入得😇價錢都唔算好貴,每個餐大概一百幾。最唔驚中伏嘅一定係揀温泉蛋卡邦尼意粉,賣相都幾吸引,不過食落冇咩特別,汁都唔算多同濃,一般一般啦,都冇咩芝士味,份量都比較少🤫。不過如果你係主要想同朋友談下心,呢間都可以試下嘅👫🗣👭👬

不過如果你係主要想同朋友談下心,呢間都可以試下嘅👫🗣👭👬