2020-08-10 313 瀏覽
上星期被約了今天High Tea不知道對方是否還記得所以下班時好奇傳個短訊給他沒想到人真的在附近 😆由於時間緊迫我們隨便走進K11找一家近近的座下後看了一陣子餐牌看對方沒什麼反應在嚴刑拷問之下發現原來他剛吃了東西汗。。。所以他是忘了今天約了在下只是剛好在尖沙咀而已。。哭不過也心感快樂因為他收到在下的訊息在自己吃飽了的狀況下依然願意花時間來跟在下聚一聚看在下吃個下午茶感謝你沒記性的笨蛋 🥚於是在下就不客氣自己吃了來一客All Day Breakfast $138這下真的是早午晚餐一起吃再加杯看起來不錯的Hot Ginger Latte $45“早餐"好豐富啊有在下喜歡的冬菇+草菇有在下喜歡的茄汁黃豆有在下喜歡的去皮小茄有在下喜歡的半生熟蛋有在下喜歡的以形補形粒粒薯仔另外還有沙律菜一條腸腸煙燻三文魚薄片兩片漢多士牛油一塊雖然普普通通但超級滿足的確這只是份All Day Breakfast 已經那麼豐富你還想要求什麼呢 😆最後把溫暖的薑拿鐵飲一飲嗯。。好像沒什麼薑味不過飲到底才發現有好好薑絲在底因為沒有放進一起煲加上本身拿鐵味道香濃所以薑才不夠出味不過這驚喜還真令在下高興~飽滿地享受到這H
上星期被約了今天High Tea
看對方沒什麼反應
在嚴刑拷問之下發現原來他剛吃了東西
汗。。。
所以他是忘了今天約了在下
只是剛好在尖沙咀而已。。

不過也心感快樂

的確這只是份All Day Breakfast
已經那麼豐富
你還想要求什麼呢 😆

最後把溫暖的薑拿鐵飲一飲
嗯。。好像沒什麼薑味
不過飲到底才發現
有好好薑絲在底
因為沒有放進一起煲
加上本身拿鐵味道香濃
所以薑才不夠出味
不過這驚喜還真令在下高興~

飽滿地享受到這High Tea
要換新機
閃人~
2020-08-10
2020-06-21 543 瀏覽
雖然近排開咗好多地道咖啡小店但大部份都空間比較細人多嘅時候真係好難搵到位有次去開尖沙咀經過agnès b. Café就入咗去試吓.飲品方面 佢哋主打嘅唔係咖啡而係latte同埋花茶今次就試咗matcha latte🍵鍾意佢哋用抹茶而唔係綠茶❤️.值得享受嘅係佢哋嘅服務同環境因為空間夠大 環境非常舒服而且有免費wifi 喺度做文書工作都冇問題朋友或情侶行街行到攰喺入面叫杯嘢飲坐吓傾吓計絕對一流😁.另外佢哋都有食物提供但今次我就冇試到 所以不作評論但整體環境同飲品質素都唔錯絕對值得推介☺️📍 agnès b. Café LPG (尖沙咀)尖沙咀河內道18號K11購物藝術館117-118舖
雖然近排開咗好多地道咖啡小店

另外佢哋都有食物提供
但今次我就冇試到 所以不作評論
但整體環境同飲品質素都唔錯
絕對值得推介☺️
📍 agnès b. Café LPG (尖沙咀)
尖沙咀河內道18號K11購物藝術館117-118舖
Matcha  latte
2020-06-18 333 瀏覽
約咗同事喺度食午餐依度唔多人又坐得舒服實在太好了這裏有一種魅力有懶洋洋的感覺但係又可以快速咁樣食飯我諗呢啲就係忙碌的少女生活叫咗set lunch有湯,意粉同埋飲品飲品可以嗌精品咖啡,好好哦看到有玫瑰latte即刻心心眼湯係蘑菇湯主菜我揀咗carbonara 嘢食不過不失啦,份量好啱女仔主要嘅加分為係杯咖啡有啲玫瑰花瓣係拉花上面💓飲完好開心晒,有 sweet sweet的感覺我諗我會再嚟㗎!
約咗同事喺度食午餐
依度唔多人又坐得舒服實在太好了

這裏有一種魅力
有懶洋洋的感覺但係又可以快速咁樣食飯
我諗呢啲就係忙碌的少女生活
叫咗set lunch有湯,意粉同埋飲品
飲品可以嗌精品咖啡,好好哦
看到有玫瑰latte即刻心心眼
湯係蘑菇湯
主菜我揀咗carbonara
嘢食不過不失啦,份量好啱女仔
主要嘅加分為係杯咖啡
有啲玫瑰花瓣係拉花上面💓
飲完好開心晒,有 sweet sweet的感覺
我諗我會再嚟㗎!
2020-06-15 301 瀏覽
呢間係小妹嘅飯堂之一。有時想食下精緻啲、多元化嘅西餐,我會選擇K11嘅Agnes b,貪個商場人流少,通常易搵位🤗環境:open area 格局,如果無乜客係唔錯;但我有時都遇到full house 嘅情況,好似今天正是,所以我會在外圍聽一聽有無幾枱好嘈,如果無我會入去。衛生沒有問題,只是他們的皮梳化真的舊、可能沒有保養。Cafe通常在時裝店內/旁邊,呢間與時裝部份分開,對我言而,感覺舒服啲。服務:每次他們的侍應禮貌不錯同埋helpful,呢個都係令我覺得舒服、成日去嘅原因食物:除左早餐、我都食過佢哋不同時段的出品,水準平均。今日我食下午茶,點了鵝肝多士及茶壼上的伯爵茶。鵝肝多士:沙律正常、沙律配上果醬味道不錯;多士超脆;鵝肝表面香煎合格,加上厚切,口感好,不過味道沒有甘香,調味不足,相信食材本身質素一般,老實講,$88呢個水準我明嘅🤷🏻‍♀️伯爵茶:味道唔錯,茶呈現金燈色,是優質紅/黑茶葉。總括,用餐體驗一如以往保持水準,今天的鵝肝令我有點失望。

伯爵茶:味道唔錯,茶呈現金燈色,是優質紅/黑茶葉。

總括,用餐體驗一如以往保持水準,今天的鵝肝令我有點失望。
鵝肝多士
2020-06-15
2020-06-09 417 瀏覽
今天冇所事事,2公婆心血來潮走去尖沙咀K11 shopping 🛍 行到有點攰,索性走去tea 1 tea 🍵 見門口冇人排隊,實在太好第一時間就入座😀其實個人好攰只想座下飲杯野,點知一見到我最愛的栗子蛋糕就胃口返晒嚟😅老老實實,其他品牌的栗子蛋糕我系吾喜歡食的,唯有里個,食落栗子味可口香甜,吾會過以甜漏,中間仲有粒栗子🌰口感一流👍我老公對甜野一般,所以就叫了蟹肉牛油果法式烤餅,賣相唔錯,烤餅皮原來系淋淋地吾系脆的,配以蟹肉牛油果一齊食,口感豐富,值得一食,再加上一杯cappuccino ☕️完美的結合。
2020-06-06
  • CAKE
  • cappuccino
2020-05-21 422 瀏覽
K11歇腳地方選擇唔多,行街行到攰又想飲杯嘢最好就係你agnes b cafe ,地方夠大夠開陽,而且服務又好點了一支冷壓菠蘿甘筍青檸果汁,酸酸甜甜,很醒胃,值得一試😋😋

2020-02-23 830 瀏覽
Bought 6 sets of little tarts!Quite cute and good lookingNot pricy at all $75 for 6Although it’s just in petite sizeThe stuffing is custard Rich cream flavourFruits are sweet and freshLove the tarts with different colors and flavours!It’s always nice to try out something healthy
Quite cute and good looking
Not pricy at all $75 for 6
The stuffing is custard
Rich cream flavour
Fruits are sweet and fresh
放假去尖沙咀行街食好西,想唔多人又地點方便,K11就係個好選擇。Agnès b 開左間充滿法式街頭風味嘅LPG Café。真係幾好坐,又唔算多人!Linguine Carbonara ($148)。非常Creamy好味!扁意粉軟硬適中,加上靚靚嘅溫泉蛋,巴馬火腿,成個意粉真係滿分!Carbonara 個汁無肥膩過稠嘅感覺,真係食完一啖又一啖!Crème Brûlée flavoured café au lait ($44)。超靚嘅拉花!同一杯有奶嘅咖啡😂 唔係差嘅

2019-09-21 1374 瀏覽
K11呢間店真係長期冇乜人,次次都好多空位,享受人少少的寧靜最啱😌.🌿Mixed salad choice($78)諗緊食乜嘢之際,侍應哥哥叫我出去睇吓啲沙律選擇,我諗極都諗唔到揀邊種,佢索性叫我揀Mix😍.🌿Burget set朋友話有貧血,絕對唔食得素,叫咗個牛肉burger,我食咗菇同芝士,真係烤得好香好juicy😭食到我想放棄個沙律😂.[Agnes b cafe]Anywhere nearby✌🏻. @ Agnis b. Voyage
🌿Mixed salad choice($78)
🌿Burget set
[Agnes b cafe]
Anywhere nearby✌🏻
@ Agnis b. Voyage
2019-09-21
2019-09-16 838 瀏覽
This agnes b. cafe is always a good place to chill but may be because I have never visited at lunch hours.I returned for their sea bass but noticed that they have changed it to  Pan-seared sea bass fillet with cepes risotto & bouillabaisse sauce.In my opinion, the new one is slightly saltier but it is more filling as it comes with risotto, I prefer the previous one which served with vegetables underneath.The sea bass was still cooked perfectly.
2019-09-14
星期五晚要在尖沙咀搵食絕非易事我地行左好幾間餐廳都要排長龍👭👬👫但見到agnes b.餐廳竟然無人排隊我地係門口等左5分鐘就入座了~~🎉🎉🎉食物種類都有好多選擇~~奄列、沙律、三文治、漢堡、海鮮、意粉等~😗飲品選擇都好多~~😗碎朱古力沙冰($49) & 熱薑汁紅茶($40)碎朱古力沙冰🍫像是將整塊朱古力弄碎,加冰,沖成飲品~好飲的~~但朱古力味可以再濃郁多一點~~😎熱薑汁紅茶☕薑味好夠~~微微甜的~~像是整湯圓糖水的果隻味道~~但是味道更順滑,更好飲而不甜膩~~絕對值得翻叫~~❤烤雞肉凱撒沙律 ($88)🥗烤雞肉外層烤得微香~~雞肉是烤得比較乾身~~口感比較實淨~🐥沒有什麼油脂的感覺~~味道只有微微咸~健康、減肥人士之選的肉類~~🤸‍♀️烤雞配上新鮮脆身的沙律菜~~少少香脆麵包、同好少好少的醬~~絕對健康又好吃~~🤗🤗🤗安格斯牛肉炒洋蔥芝士漢堡(芝麻軟包)🍔 配 薯條🍟($168)安格斯牛肉炒洋蔥芝士漢堡🍔一上枱已經覺得賣相好吸引了~~芝麻軟包是微微烤過的~~微微香脆~~🥖牛肉漢堡不會太乾太柴~~🐮配埋其他配菜好似裡面的烤啡菇~~juicy juicy的~~🍄加上味道偏濃的芝士(我是吃不
星期五晚
要在尖沙咀搵食絕非易事
我地行左好幾間餐廳
都要排長龍👭👬👫
但見到agnes b.餐廳竟然無人排隊
我地係門口等左5分鐘就入座了~~🎉🎉🎉

食物種類都有好多選擇~~
奄列、沙律、三文治、漢堡、海鮮、意粉等~😗

飲品選擇都好多~~😗

碎朱古力沙冰($49) & 熱薑汁紅茶($40)

碎朱古力沙冰🍫
像是將整塊朱古力弄碎,加冰,沖成飲品~
好飲的~~但朱古力味可以再濃郁多一點~~😎

熱薑汁紅茶☕
薑味好夠~~微微甜的~~
像是整湯圓糖水的果隻味道~~
但是味道更順滑,更好飲而不甜膩~~
絕對值得翻叫~~❤

烤雞肉凱撒沙律 ($88)🥗

烤雞肉外層烤得微香~~
雞肉是烤得比較乾身~~口感比較實淨~🐥
沒有什麼油脂的感覺~~
味道只有微微咸~
健康、減肥人士之選的肉類~~🤸‍♀️

烤雞配上新鮮脆身的沙律菜~~
少少香脆麵包、同好少好少的醬~~
絕對健康又好吃~~🤗🤗🤗

安格斯牛肉炒洋蔥芝士漢堡🍔
一上枱已經覺得賣相好吸引了~~
芝麻軟包是微微烤過的~~微微香脆~~🥖
牛肉漢堡不會太乾太柴~~🐮
配埋其他配菜
好似裡面的烤啡菇~~juicy juicy的~~🍄
加上味道偏濃的芝士(我是吃不出什麼芝士啦)~🧀
再配埋一片蕃茄🍅、生菜~~
整個漢堡包口感層次豐富~~好吃好吃~~🤗

薯條🍟
佢係幼身的炸薯條~~
是帶有少少薯皮的那種薯條~~🥔
因為是新鮮炸好的關係,超級香脆~~🤤
又炸得好好~~不油,超乾身~~
上面灑了一層薄薄的鹽~~
就算不沾醬吃,都已經好好味,薯味好濃~~😍
當然配埋茄醬、沙律醬吃又有另一種好味啦~
不過
薯條怪的我表示這份薯條真係好好味~~💕

佢枱與枱之間空間夠闊~~
唔會聽到隔離枱傾計果種~~🤣🤣🤣
坐得都算幾舒服~~
所以我地傾下傾下

下次試下先~~😆
  • 安格斯牛肉炒洋蔥芝士漢堡(芝麻軟包)配薯條
  • 熱薑汁紅茶
2019-08-22 774 瀏覽
今天去K11附近,順便到Agnes B食飯,地方寬敞整潔,暗喑的燈光,環境不錯。因為有点趕時間,所以快速叫了煙肉白汁雞蛋扁意粉,正常水平。另一份是烤牛肉法包,一少撮冇任何醬汁的沙律菜,法包除了牛肉之外,什麼也冇啦,咬落去沒有牛肉汁或任何汁,加上法包乾,$85绝对不值😔叫了結賬,10分鐘都冇人處理,结賬後離開,剛踏出門口,其中一位侍應高呼 (先生,你未埋單!) 不关我事,當然繼續行啦,侍應繼續叫,越來越大聲,跟住有人拍我膊頭,回頭望,原來很多人望住我們,我說 (巳付!) 並指出那收錢的侍應,她点一点頭,追錢的侍應說 (你可以走啦!) 這是什麼世界,他們的得失,令人人望住我,但他竟然連一句对不起也没有😤😡不論食物是否好味,我絕不再去。😡😡

因為有点趕時間,所以快速叫了煙肉白汁雞蛋扁意粉,正常水平。

不論食物是否好味,我絕不再去。😡😡
2019-08-11 616 瀏覽
大家找一個地點方便的餐廳一聚,尖沙咀又近港鐵站就是K11商場,我們就決定來這裡,星期六大慨12:30pm人不算太多,位置也坐很舒服不會太擠!我們點了輕食普羅旺斯烤餅、芝士奄列⋯再叫了一杯咖啡、朱古力☕️朋友點了意粉和漢堡講真食物味道沒有什麼驚喜,感覺只是品牌效應!
2019-06-23 800 瀏覽
上次Saturday 來tea 今次平日再來明顯小D人唔使等位今次叫左個 chicken Caesar salad 同個 French fries 因為唔太餓、只想Hea 下Salad 做得幾好、 dressing 唔太多D鷄剛煎起仲熱的,正! 份量ok French fries 比想像中大、扺! 今次冇叫coffee 叫左杯beetroot , berry smoothie 大大杯、足料!so refreshing 👍🏻👍🏻👍🏻下次約friend 係TST 會keep 住嚟!🥰
上次Saturday 來tea
今次平日再來
明顯小D人
唔使等位

今次叫左個 chicken Caesar salad
同個 French fries
因為唔太餓、只想Hea 下
Salad 做得幾好、 dressing 唔太多
D鷄剛煎起
仲熱的,正! 份量ok

French fries 比想像中大、扺!

今次冇叫coffee
叫左杯beetroot , berry smoothie
大大杯、足料!so refreshing 👍🏻👍🏻👍🏻
下次約friend 係TST 會keep 住嚟!🥰