2024-10-02 256 瀏覽
今年老公生日,選擇了這間高質的西餐廳 吃晚飯,仔仔都有一齊去,我哋叫了3個晚餐。🔹Dinner Set🔹雜菜湯,濃濃蔬菜香,口感豐富,好好味🙂‍↔️🔹香草燒紐西蘭羊架 伴薄荷蕃茄汁🔹Roasted NZ Lamb Rack with Herbs and Mint Tomato Sauce3大件羊架,叫咗7成熟,羊架燒得好香,油脂豐富,肉質軟熟。即炸薯條熱辣辣,超正👍🏻🔹香煎刺身級油金魚柳 及 大虎蝦 伴魚籽醬🔹Pan Fried Sashimi Grade Yellowtail Fillet & Tiger Prawn with Caviar大虎蝦肉質彈牙 ,魚柳厚身幼滑,入口啖啖肉,配菜椰菜仔、紅蘿蔔、蕃茄仔、翠玉瓜、配埋烤薯,整體份量都好夠。🔹燒美國Prime 級牛扒(8oz)Grilled USDA Prime grade Beef Steak牛扒叫咗5成熟,肉質鮮嫩多汁,配上燒汁,增加味道層次感。薯條炸得金黃香脆。🔹餐飲:鹹檸樂🔹甜品:蘋果批,賣相相當精緻,不甜喔!
今年老公生日,選擇了這間高質的西餐廳 [AGE Cuisine Express ] 吃晚飯,仔仔都有一齊去,我哋叫了3個晚餐。

🔹Dinner Set🔹
雜菜湯,濃濃蔬菜香,口感豐富,好好味🙂‍↔️

🔹香草燒紐西蘭羊架 伴薄荷蕃茄汁

🔹香煎刺身級油金魚柳 及 大虎蝦 伴魚籽醬

🔹燒美國Prime 級牛扒(8oz)

🔹餐飲:鹹檸樂
🔹甜品:蘋果批,賣相相當精緻,不甜喔!

2024-09-29
5 分鐘 (堂食)
2024-09-26 300 瀏覽
聽日放假同朋友喺太古附近行街,揀咗去附近工廈入邊嘅西餐廳試下。餐廳整潔乾淨,座位寬敞舒適,裝修精雅,比較舒服嘅西餐廳。🩵燒美國Prime 級牛扒(80z)伴雜菜及薯條- 是日甜品- 凍檸茶-是日餐湯擺盤靚,食物已經好加分,加上煎得唔錯,七成熟裏面都粉粉嫩嫩。🩵蜜糖燒雞翼(6隻)蜜糖雞翼都烤的剛好,裏面仲保留好多肉汁。🩵黑松露蘑菇忌廉汁意大利粉黑松露蘑菇味道香濃,蘑菇份量都比較多,整體唔錯。🩵鹹檸樂鹹檸檬非常大粒,酸酸甜甜好好飲。整體是舒適的西餐廳,食物同環境都唔錯,餐廳都有做緊到會,睇落都好有質素。

餐廳整潔乾淨,座位寬敞舒適,裝修精雅,比較舒服嘅西餐廳。

🩵燒美國Prime 級牛扒(80z)伴雜菜及薯條
- 是日甜品
- 凍檸茶
-是日餐湯

🩵蜜糖燒雞翼(6隻)
蜜糖雞翼都烤的剛好,裏面仲保留好多肉汁。

🩵黑松露蘑菇忌廉汁意大利粉
黑松露蘑菇味道香濃,蘑菇份量都比較多,整體唔錯。

🩵鹹檸樂
鹹檸檬非常大粒,酸酸甜甜好好飲。

2024-09-15
2024-09-25 165 瀏覽
AGE Cuisine Express☆║.............║☆‼️ 北京烤鴨薄餅 $ 186✅ (甜醬,鴨肉,水牛芝士,大蒜,意大利青瓜,蕃茄乾,洋蔥)✅ 結合左傳統pizza同北京烤鴨 好有創意嘅fusion菜式 可以清晰睇到上面嘅鴨皮同鴨肉 食落鴨嘅油脂味好出 亦有用到北京烤鴨特色嘅甜麵醬做base 好令人驚喜‼️ 燒美國 Prime 級牛扒(80oz) $198✅ 嗌左medium 肉質軟嫩多汁 牛扒本身調味都好足夠 如果想再濃味d 亦有附上牛扒汁作沾取之用‼️ 傳統意大利芝士蘋果撻 $68✅ 撻皮牛油味香濃 底層有酸酸甜甜熬煮過嘅蘋果粒 中和芝士嘅膩 比起一般芝士撻嘅口感同層次都豐富d 值得一試📍 鰂魚涌英皇道1065號東達中心11樓1105室☎️ 電話號碼 21113770📷 Canon R8 + RF24-105mm f/4-7.1 IS STM📩喜歡我的文章,可以關注我及讚好以作鼓勵

AGE Cuisine Express

☆║.............║☆

‼️ 北京烤鴨薄餅 $ 186

‼️ 燒美國 Prime 級牛扒(80oz) $198

‼️ 傳統意大利芝士蘋果撻 $68

📍 鰂魚涌英皇道1065號東達中心11樓1105室

☎️ 電話號碼 21113770

📩喜歡我的文章,可以關注我及讚好以作鼓勵
2024-09-25 253 瀏覽
法國膏蟹肉扁意粉配蟹膏忌廉汁❤豐富既海鮮風味,柔滑既醬汁口感,扁意粉既彈性岩岩好,完全索哂蟹膏忌廉汁。蟹肉鮮甜味美如果份量再多D就更好了,夾埋忌廉既濃郁岩岩好。黑椒吞拿魚及黑松露西瓜伴雜菜沙律❤黑椒吞拿魚鮮嫩多汁,黑椒既香氣令吞拿魚魚味更突出,夾埋清甜既西瓜同黑松露獨特既香氣食起黎就fresh更惹味。千島海鮮Pizza❤千島醬幾醇厚同多款海鮮配料 蜆 青口 帶子 蝦 另外再加鰻魚 完美融合! 夾埋水牛芝士既絲滑 煙肉既鹹香 意大利瓜既清脆同甘甜既洋蔥,令Pizza既味道同口感更多層次。
法國膏蟹肉扁意粉配蟹膏忌廉汁❤
黑椒吞拿魚及黑松露西瓜伴雜菜沙律❤
千島海鮮Pizza❤
2024-09-22 175 瀏覽
係太古行街行到餓,又唔知食咩好,上OpenRice見到附近有間AGE Cuisine Express評價唔錯,就上黎試吓佢每張枱都會提供一支搓手液,方便消毒雙手⭐️美國Prime牛扒(8oz)🥩$212套餐 $198單點套餐有羅宋湯,麵包同飲品,牛扒肉汁十足,蕃茄仔好飽滿好甜🤤⭐️芝士牛肉火腿漢堡拌薯條🍔🍟$154美式餐盤配上熱辣辣既粗薯條,令人充滿食慾,漢堡大大個,有滿滿嘅芝士🧀如果麵包皮可以冇咁乾就更好啦~

佢每張枱都會提供一支搓手液,方便消毒雙手

套餐有羅宋湯,麵包同飲品,牛扒肉汁十足,蕃茄仔好飽滿好甜🤤

⭐️芝士牛肉火腿漢堡拌薯條🍔🍟$154
2024-09-21 2383 瀏覽
二訪太古城AGE Cuisine Express今次帶朋友來食晚飯。鐘意呢度環境優雅,坐得都好舒服,食物水準好,價錢又吾貴,服務質素也不錯,今次朋友好滿意Dinner Set是日餐湯+主菜+飲品餐湯蘑菇湯味道濃厚主菜香煎刺身級油金魚柳及大虎蝦伴魚籽醬個人很喜歡這款香煎油金魚柳,皮非常香脆,魚柳厚身幼滑,一d都唔腥,仲上大虎蝦鮮味爽口,非常不錯燒美國Prime級牛扒牛扒叫左7成熟,一上枱已經聞到陣陣牛香,肉質鮮嫩多汁,配上燒汁,增加味道層次感。仲有伴蔬菜,同炸薯條,外脆內軟綿甜品甜品賣相精緻,Tiramisu同朱古力蛋糕口感順滑飲品 凍檸茶,凍咖啡
二訪太古城AGE Cuisine Express

香煎刺身級油金魚柳及大虎蝦
伴魚籽醬

燒美國Prime級牛扒

甜品
甜品賣相精緻,Tiramisu同朱古力蛋糕口感順滑

飲品
凍檸茶,
凍咖啡

2024-09-07
2024-09-18 184 瀏覽
平時去開太古食野都好頭痛,次次都唔知食咩好。今次係朋友介紹下,發現原來隔離工廠大廈都有好多野食。今次就去左東達中心既AGE Cuisine Express,食完覺得勁有驚喜! 🔶慢煮半生M6和牛西冷 平時和牛都係主食先食,今次見佢menu有依款前菜,當然要試下。牛肉夠哂juicy,牛味又勁重,用黎配前菜同醋,非常易入口,好岩做前菜用。 🔶蘑菇風乾火腿薄餅 pizza 值得一戰。首先,pizza餅底薄脆,搭配豐富組合的火腿非常夾。蕃茄醬甜甜地又唔會太酸,岩岩好配到芝士既香,唔會搶左芝士既味。同時,pizzza大大份非常抵食! 🔸鮮蝦蕃茄意大利粉 蝦非常新鮮,又煎得好香,配上非常濃郁既蕃茄汁,非常夾!意粉亦炒得岩岩好,唔會太乾,又夠鬆軟。

2024-09-16 223 瀏覽
呢日黎到鰂魚涌呢間age cuisine express 黎食好西, 呢間餐廳係主打西餐既~佢既dinner set 都真係幾抵食! 佢既dinner set 二百零蚊有哂湯main 野飲同甜品,都真係幾抵, 一定夠飽,仲好滿足添! 我地叫左一個燒美國prime級牛排, 呢個餐仲有薯條添, 佢既湯係南瓜湯,好有南瓜既香味同埋好creamy! 薯條又炸到夠脆口同香口,牛又好有牛味, 超好食! 我地另外仲叫左個德國咸豬手, 點埋個汁食真係一流! 仲有D炸薯仔, 真係好正好好食! 豬手個皮燒到好香脆, D肉又唔會太咸, 食落真係好吸引, 夠哂好味! 一流!食完仲送甜品, 個甜品一D 都唔HEA, brownie同個朱古力蛋糕都好好食!

2K
同朋友👩🏻‍🚀一齊嚟咗呢間喺工業大廈樓上嘅西餐餐廳食晚餐🤣$204「香煎北海道刺身級帶子及燒慢煮八爪魚伴車厘茄及香料薯仔」:「北海道刺身級帶子」薄切,肉質軟熟;八爪魚🐙就煙韌;仲有大量洋蔥、車厘茄、薯仔🥔可以食😋呢度有幾款 Dinner Set,係「是日餐湯+主菜+飲品」,咁揀咗「香煎刺身級油金魚柳 及 大虎蝦 伴魚籽醬」,套餐價 $222 😋「是日餐湯」係「南瓜湯」,夠滑夠 creamy 😋「飲品」揀咗「無糖可樂」,凍冰冰嘅「可樂」就梗係好飲啦🤣「香煎刺身級油金魚柳 及 大虎蝦 伴魚籽醬」:油金魚柳肉結實得嚟有啲滑,上邊仲加咗啲魚籽醬咁更加惹味😋;大虎蝦好大隻夠新鮮😋
同朋友👩🏻‍🚀一齊嚟咗呢間喺工業大廈樓上嘅西餐餐廳食晚餐🤣
「是日餐湯」係「南瓜湯」,夠滑夠 creamy 😋
「飲品」揀咗「無糖可樂」,凍冰冰嘅「可樂」就梗係好飲啦🤣
2024-09-13 191 瀏覽
朋友介紹到太古城附近的【AGE Cuisine Express】聚舊,點了凱撒沙律、夏威夷風情 pizza 及意式奶凍配芒果甘露,和好友享用美食,渡過了開心的一夜。❤️凱撒沙律以新鮮的羅馬生菜為基底,搭配香脆的麵包碎和濃郁的凱撒醬。沙律口感非常清新,醬汁的調味恰到好處,既不油膩,也不會掩蓋生菜的清脆。尤其是搭配上少許的帕馬森芝士,讓整體風味更上一層樓,是開胃的絕佳選擇。🧡夏威夷風情 pizza這款 pizza 的餅底薄脆,搭配豐富的配料。蕃茄醬的酸甜平衡得宜,水牛芝士的奶香濃郁,菠蘿的清甜與德國火腿的鹹香形成了良好的對比,每一啖都讓人感受到熱帶風情。💛意式奶凍配芒果甘露意式奶凍的口感滑順,甜而不膩,搭配上新鮮的芒果甘露,增添了一絲熱帶水果的清新。

❤️凱撒沙律

🧡夏威夷風情 pizza

💛意式奶凍配芒果甘露
2024-09-11 168 瀏覽
AGE Cuisine Express 提供一個好好嘅就餐體驗,真係要同大家分享。食品介紹**美國Prime級Dry-age西冷牛扒** 牛扒無疑係成個晚餐嘅亮點。經過乾式熟成嘅西冷牛扒,肉質鮮嫩多汁,帶有濃郁嘅肉香。每一口都感受到肉嘅鮮甜,搭配適當海鹽,令口感更加突出。煎到中等熟度,外脆內嫩,堪稱完美。**忌廉餐湯 + 餐包** 個湯忌廉口感順滑,濃郁風味喺口入面綻放,感到好滿足。搭配嘅餐包熱炙炙,外脆內軟,一啖湯一啖包,回味無窮。**雜果賓治** 雜果賓治,色彩繽紛,令人一眼就愛上。新鮮嘅水果搭配清甜賓治,既解膩又增添左口感上層次感。**迷你 Tiramisu + Brownie + 士多啤梨、藍莓、棉花糖** 迷你 Tiramisu 口感輕盈,咖啡同奶油的完美結合,令人陶醉。Brownie 有濃郁嘅朱古力風味,外脆內軟,真係欲罷不能。最後水果同棉花糖為整個甜品增添色彩,而且味道更加豐富。AGE Cuisine Express 晚餐套餐無論係食材定係搭配上都展現高水準。每個菜都經過精心準備,感受到廚師嘅用

食品介紹

**美國Prime級Dry-age西冷牛扒**

**忌廉餐湯 + 餐包**

**雜果賓治**

2024-09-09 223 瀏覽
今日要同大家嚟到港島區,鰂魚涌辦公室林立,當然唔少得好多美食嘅餐廳,今日帶大家嚟到東達中心,呢間餐廳性價比極高,大家千祈唔好錯過😍🫠✨✨✨=====================Food list📌😋✨👋燒美國prime級牛扒🥩❤️8oz,全天然成份,份量十足,仲有不含鬆肉粉,加上肉質鮮嫩,絕對超值😍⭐️,呢間餐廳有酒店嘅水準,不過只係大眾化嘅價錢,大家唔好錯過😬👍😋✨👋 香煎刺身級油甘魚柳,大虎蝦伴魚子醬⭐️😍大蝦煎得好香,加埋頂級魚子醬,提升晒個味道。另外,新鮮油甘魚柳,真係刺身級嘅水平🫰❤️,採用慢煎處理,簡直色香味俱全,絕對可以一試,大家千祈唔好錯過,呢間餐廳性價比極高☝️❗️•••••••••••••••••••••••••••••🍽️AGE Cuisine Express ⭐️📍香港鰂魚涌英皇道1065號東達中心11樓1105室❗️•••••••••••••••••••••••••••••
=====================
Food list📌

•••••••••••••••••••••••••••••
🍽️AGE Cuisine Express ⭐️
📍香港鰂魚涌英皇道1065號東達中心11樓1105室❗️
•••••••••••••••••••••••••••••
2024-09-09 2531 瀏覽
位於太古康怡廣場附近有著工廈餐廳 ᴀɢᴇ ᴄᴜɪsɪɴᴇ ᴇxᴘʀᴇss餐廳由本來的到會服務擴展至餐廳進內後 有一種置身在觀塘工廈即視感餐廳面積滿大的 裝潢簇新帶愜意座位滿多 感覺午市應該人氣滿高的下班後的晚市不會很多人 多了份舒適呢𓋪 芝士肉醬焗薯條𓋪 香煎帶子乾貝櫻花蝦xᴏ醬寬蛋意粉𓋪 意式牛肉丸意大利粉伴香草蕃茄汁餐廳提供多種高 ᴄᴘ 值的西式美食有小食 意粉 薄餅 晚市也會有套餐供應份量完全沒在省的 都超大份焗薯條面頭滿滿拉絲芝士相當邪惡單點的蕃茄意粉酸甜開胃牛肉丸口感結實又ᴊᴜɪᴄʏ 吃得出材料滿滿另外點了晚餐sᴇᴛ的寬蛋意粉 很有驚喜以乾貝跟櫻花蝦帶出鹹香 xᴏ醬再突顯風味而意粉則是帶淡淡蛋香的蛋麵寬麵的關係 口感會再硬一點 整體蠻惹味𓋪 洋蔥湯𓋪 咖啡點晚市套餐會附送餐湯和小餐包 當天的洋蔥湯濃郁帶點飽腹感比較可惜的一點就是飲料比較茶記沒有精品咖啡或是特飲之類地理位置比較鄰近太古不難成為鰂魚涌/太古上班一族的飯堂而且還提供到會 / 便當預訂服務照顧到不同需求
位於太古康怡廣場附近

而且還提供到會 / 便當預訂服務
照顧到不同需求
2024-09-05
2024-09-06 182 瀏覽
鰂魚涌一向唔多美食,今次我地搵到間隱藏喺工廈入面嘅西餐廳🍽️一去到見到餐廳環境幾闊落,枱與枱之間唔會好近👍🏻🥩燒美國Prime 級牛扒 (8oz) $198牛扒叫咗7成熟,切開見到顏色幾粉嫩👍🏻牛扒食落肉味香濃,肉質幼嫩,而且食落啖啖肉汁非常正😍另外仲跟埋燒汁,不過我覺得唔駛點都得,塊牛扒本身煎得好香,落咗少少鹽已經好夠味👍🏻牛扒下面嘅雜菜索咗牛扒嘅肉汁都好正👍🏻🍗 香草燒紐西蘭羊架 伴薄荷蕃茄汁$244有3大件羊架,叫咗7成熟,羊架燒得好香,食落羊肉味道濃郁,油脂豐富,肉質軟熟,薄荷蕃茄汁同羊架味道好夾,點完醬汁令羊架味道再昇華😋兩份晚餐都有跟薯條,薯條炸得金黃香脆而且份量都幾多👍🏻餐廳逢星期一至四都做緊唔同嘅晚市優惠,優惠睇落都幾吸引🤩
一去到見到餐廳環境幾闊落,枱與枱之間唔會好近👍🏻

🥩燒美國Prime 級牛扒 (8oz) $198

牛扒下面嘅雜菜索咗牛扒嘅肉汁都好正👍🏻

🍗 香草燒紐西蘭羊架 伴薄荷蕃茄汁$244

兩份晚餐都有跟薯條,薯條炸得金黃香脆而且份量都幾多👍🏻

餐廳逢星期一至四都做緊唔同嘅晚市優惠,優惠睇落都幾吸引🤩
2024-09-05 1848 瀏覽
今次我地黎到一間係太古站附近工業大廈嘅西餐廳,工業大廈既餐廳性價比一般相對比較好,而且質素唔錯,經常有驚喜,所以過黎港島呢邊食飯啦😎Dinner Set 4 香草燒紐西蘭羊架 伴薄荷蕃茄汁 ($298)呢個套餐包括有南瓜湯,香草燒紐西蘭羊架同飲品 南瓜湯香味濃郁,自帶南瓜既甜味,又唔會太膩口🫕燒羊架份量十足,我地叫左五成熟,外皮烤得香脆,內裏柔嫩,充滿肉汁,加上香草汁,巧妙遮蓋,唔會突出過濃既羊騷味,仲有薯條伴碟🐑🍟飲品我地就叫左好耐無飲過既雜果賓治,舒緩一下炎熱嘅夏天🍹特濃黑松露野菌忌廉湯($64)我地另外叫咗一碗西湯,同南瓜湯一樣味道香濃,食材選料講究,黑松露既香味非常突出👍🏻烤魷魚,自家製墨魚汁意大利飯($154)重點係呢個餐廳自己用墨魚汁澮成意大利飯,墨魚汁味香濃,意大利飯烹調時間足夠,兩者完美融合,飯粒亦都比較柔軟,適合香港人口味,再配合埋份量十足既香烤魷魚就岩曬🦑🍚費倫天拿式菠菜焗生蠔及薯皮($78)呢個特色小食比較少見,烤到好香,薯皮配合鮮甜嘅生蠔,再加埋菠菜同芝士,口感好複雜豐富,一咬落去多種味道融合埋一齊,非常有特色🦪🧀最後餐廳每枱都會送咗一客擺盤好靚甜品,好有驚喜,

飲品我地就叫左好耐無飲過既雜果賓治,舒緩一下炎熱嘅夏天🍹

特濃黑松露野菌忌廉湯($64)

烤魷魚,自家製墨魚汁意大利飯($154)

費倫天拿式菠菜焗生蠔及薯皮($78)

最後餐廳每枱都會送咗一客擺盤好靚甜品,好有驚喜,呢間隱藏係工業大廈既西餐廳,仲有好多其他特色嘅餐點,價錢唔算貴,食物有特色,唔錯既一間餐廳👏🏻
2024-08-24