2022-01-16 457 瀏覽
平時唔係食依款的但今次試新野啦因為佢有好多蝦籽4隻大蝦 🍤好有誠意沙律🥗拎到返家 唔出水份量足夠2個人食依個價錢 比較貴咁 有埋2塊 煙3文魚多薯仔🥔一定飽整體黎講 超市沙律 算中上程度架啦我都係比較鐘意菜沙律水果的會比較肥原本想揀埋壽司🍣但一拎起盒 佢有倒汁水咁 漏水最後 疫情間都係 食返生野比較好

平時唔係食依款的

但一拎起盒 佢有倒汁水咁 漏水
最後 疫情間都係 食返生野比較好
2022-01-15
2020-01-17 513 瀏覽
Lunch Time吾知食咩就會過黎睇有咩好食。今次揀左壽司丼 $36,有金槍魚同三文魚腩,勁肥美可口鮮甜,加左雞蛋粒同青瓜粒,口感豐富。呢個價錢黎講,真係好抵食。
2020-01-17
2017-10-15 698 瀏覽
無意中發現這家遠離商業鬧市旅遊區的商場很好逛,超市區顧客很多產品種類算是豐富,但感覺沒有黃埔那家的食品飲品區大,超市收銀員服務很好還原了日本模式,埋單完會鞠躬歡送。旁邊除了有麥當勞外店內各種日本產飲品咖啡都好多,還有現做壽司🍣烤雞等勾引顧客的食慾。
2017-09-15
2017-04-27 637 瀏覽
作為一個炸物狂熱者, 變肥似乎係必然既結果, 為左減肥, 中午唔食飯去左超市買生果, 點知一俾完錢, 點解會有咁多炸物㗎!! 仲有企位俾你食!! 結果, 作為炸物狂熱者既我, 係廚窗睇住個炸物拼盤, 猶疑左成10分鐘, 終於宣告減肥第0.5 Day 已經失敗…, 講返盒炸物,一盒內咩都有啲, 包括炸雞, 餃子, 花枝丸, 薯塊, 紫薯波及蝦餅, 另外仲有一款組合係將蝦餅換成多春魚。拿到上手全部都仲熱熱地㗎!炸雞係韓式都幾嫩滑,餃子原來係韓式粉絲餃子有啲新意,薯塊唔夠熱唔好食。成盒野當中以花枝丸及蝦餅最得我心, 花枝丸內好多花枝肉, 夠香彈牙又足料, 正! 蝦餅雖然得半塊, 但又係足料又彈牙! 另外紫薯波都唔錯, 紫薯蓉好香! 食罷已經籌謀緊下次黎單獨買呢幾款食!

2016-12-29 403 瀏覽
今日黎到九龍灣MegaBox行街, 假期前夕MegaBox嘅人流唔算十分之多, 今日黎到Aeon行下見到出咗聖誕節版桃哈多, 忍不住買咗兩包其實食起上嚟聖誕節版桃哈多本身嘅原味係一模一樣, 只係聖誕節嘅關係換咗新包裝, 咁多款嘅桃哈多個人比較鍾意食原味... 原味既桃哈多除左有焦糖味嘅桃哈多之外還有原粒花生, 令到食起上嚟冇咁單調. 焦糖味嘅桃哈多個人覺得係最香其他味道唔係香草味就係雲呢拿味, 感覺有點奇怪原粒花生食落都好脆身, 因為放咗喺桃哈多關係味道變得甜, 整體而言味道都唔錯! 😋👍🏻

2016-12-23
其他
2016-06-26 518 瀏覽
適逢母親大人生日, 有見媽媽唔鍾意食多cream嘅蛋糕, 於是今次想搞搞新意思, 買左呢款平時放工經過Aeon一直想試嘅”岩燒千層蛋糕”, 比佢試下不一樣嘅生日蛋糕~~台揚食品Counter總共有5款千層蛋糕: 牛奶﹑芒果﹑特濃朱古力﹑Tiramisu & 黑櫻桃酒心芝士。最後揀左芒果味, counter仲送左一個好大ge保溫環保袋裝個蛋糕返屋企。千層蛋糕入面有好多層簿簿嘅蛋皮(總共有18層), 每一層之間都有塗抹均勻忌廉, 令到蛋皮疊得緊貼~ 點知返到屋企擔心個蛋糕唔夠凍,放左入雪櫃雪, 未解冷完就切...... 切出黎就有D冰, 食落去好似變左雪糕嘅感覺。 呢種食法係夏天都OK~ XDD 原來睇返店鋪簡介, 食嘅時候要解凍半小時。^^""之後放耐D先食第2件, 今次食落去層次分明仲有陣蛋香味。 略嫌中間個層芒果奶凍唔夠香同無咩果肉。如果用多D芒果肉同埋改造幾層簿D嘅芒果層, 效果會更佳

千層蛋糕入面有好多層簿簿嘅蛋皮(總共有18層

岩燒芒果千層蛋糕
2016-06-01
岩燒芒果千層蛋糕
2013-06-20 331 瀏覽
同事話呢個千層蛋糕好好味,見到團購有即刻買左兩個,因雪左好耐,所以要長D時間解凍,同事請我食一件,係原味的,個賣相已好吸引,一層層的,入面係好滑的牛奶味,好好味呀!!個千層皮好香,加埋D牛奶一齊食真係好好味,同事果然冇介紹錯呀.
2013-06-07
5 分鐘 (外賣自取)
用餐優惠
團購
2012-04-08 203 瀏覽
3點3下午茶時間,經過megabox Jusco見到我同女朋友至愛既三文魚小卷,當然要買黎食啦!可能megabox因為地點問題,竟然3點3就已經開始特價!原價$20相比起其他地方已經相當低食,$14更加係低到傻!對依啲三文魚小卷都無咩可要求嫁啦,始終都雪左幾個鐘,有少少雪味都無可避免!不過其實仲係可接受既程度!總共有12舊小卷,兩個人食岩岩好!$14下午茶都可以有好好既選擇嫁
特價$14
下午茶
2012-04-07
特價$14
下午茶
2012-03-07 108 瀏覽
二零一二年手持七個一蚊, 我可以做到什麼?!去打機?! 還有多少二元一局的遊戲松可以選擇?!搭巴士?! 不足夠大部份九巴的來回車資買不到一包爽浪香口珠還可以買到十二件壽司這天才七時多已經進入特價時段雖然青瓜蟹柳玉子卷不是什麼貴價的貨色, 但才七個大洋, 實在令人感動 (正價好像是要十三塊錢的)味道也合格, 壽司飯沒有機壓那種死實的口感, 也沒有因為放了一天而風乾了的感覺, 青瓜也依然爽脆及有水份, 作為下價的超市壽司算是相當滿意, 反正跟一般迴轉壽司的質素無異縱使改天差不多再去看已經要九個大洋, 但都是超值的選擇
二零一二年
手持七個一蚊, 我可以做到什麼?!
去打機?! 還有多少二元一局的遊戲松可以選擇?!
搭巴士?! 不足夠大部份九巴的來回車資
買不到一包爽浪香口珠

還可以買到十二件壽司
這天才七時多已經進入特價時段

縱使改天差不多再去看已經要九個大洋, 但都是超值的選擇

2012-02-16