📍荃灣昭和風蛋包飯‼️· juicy厚肉漢堡扒😆 — ADO洋食屋🏠·Follow @pigfoodiexhk for more food!🐷#pigfoodiexhk_荃灣#pigfoodiexhk_日本菜==============================Bookmark呢間蛋包飯專門店好耐!前排同朋友去開荃灣終於試咗😙餐廳裝修日式昭和風,充滿懷舊風情~menu有各款蛋包飯同埋定食😆——————————————————————⭐️明太子奶醬蛋包飯 $118 (4.2/5)蛋奄列脹卜卜飽滿,輕輕用刀切開就好似瀑布咁傾瀉而下🤣雞蛋滑溜蛋味香濃,配上酸酸地嘅茄汁炒飯都幾開胃,明太子醬汁creamy富奶香,如果明太子再濃味啲會更喜歡😙·⭐️Ado 自家手打日式漢堡扒定食 $108 (+$25) (4.3/5)漢堡扒肉質鬆軟好juicy!!肉味都好濃郁😆值得trytry~•⭐️夏之風芭菲杯 $68 (3.2/5)層次豐富,雪糕入面有波子汽水啫喱、芒果莎莎同埋蛋糕~•⭐️凍抹茶拿鐵 (跟餐)•⭐️粟米湯 (跟餐)——————————————————————-賣相:3.5/5味道:4.1/5性價比:
#pigfoodiexhk_荃灣
#pigfoodiexhk_日本菜
——————————————————————
⭐️明太子奶醬蛋包飯 $118 (4.2/5)

⭐️夏之風芭菲杯 $68 (3.2/5)

層次豐富,雪糕入面有波子汽水啫喱、芒果莎莎同埋蛋糕~

⭐️凍抹茶拿鐵 (跟餐)

⭐️粟米湯 (跟餐)
——————————————————————-
——————————————————————
📍 ADO洋食屋 @ado_yoshokuya
荃灣享成街8號香城大廈地下5A號舖
2024-09-12 222 瀏覽
🇯🇵今次無意之中發現咗屋企附近有間超正嘅喫茶店☕️小店地方雖然唔係好大😍佈置又溫馨又簡約❤️坐得都好舒適✅🍛明太子奶醬蛋包飯🌈至從上次係福崗食過明太子之後😍我就好喜歡明太子嚕❤️見到呢度有個明太子奶醬蛋包飯✅梗係要試吓啦💯明太子味道咸咸地加埋豐富嘅奶醬👅跟住佢個圖輕輕手切開個蛋包飯😛然後睇住佢地慢慢打開嗰陣🌺真係超激動呀🤩呢個超推介呀🥳🥘奶油味噌野菜燉雞腿肉🌈用咗奶油味噌做基礎✅入口味道好濃郁呀❤️加埋嫩滑嘅鷄肉😍整體好夾好好味🤤入面仲放咗好多野菜🥬呢個餐好健康呢🥳🍰焙茶巴斯克芝士蛋糕🌈留肚食埋佢個甜品🍨焙茶係我最愛😍配埋海鹽芝士奶蓋嘅巴斯克芝士蛋糕🍰焙茶味道夠濃💯好正呀👍

🍛明太子奶醬蛋包飯

🥘奶油味噌野菜燉雞腿肉

🍰焙茶巴斯克芝士蛋糕

聽朋友講這間“ADO洋食屋”由大圍開到來荃灣,鄰近荃灣廣場。颱風結束後,我就和大佬來食餐廳招牌 - 漢堡扒、蛋包飯。  餐廳座位偏少,只得十張雙人枱,若人多就需要等位。出餐尚算快,最後不怎麼等,就有位了!人多的話,建議提前預約。   ⦁Ado's Hamburg Steak $108每枱都點了signature的漢堡扒🥩,一份漢堡扒包了沙律菜同白飯。白飯用了壽司米,煙煙韌韌。漢堡扒煎得剛好,不會乾柴,而且肉汁很多。  ⦁Omurice With Classic Demi Glacé Sauce $86蛋包飯🍳亦是餐廳招牌之一,有種在日本食蛋包飯的感覺,要自己親手用刀劃破蛋捲,看着蛋捲打開的一下,非常治癒!順帶一提,飯底為茄汁拌飯🍅,酸酸甜甜好開胃! ⦁Summer Breeze Parfait $68⦁Hojicha Basque with Salted Cheese Foam $52兩款甜品都各具特色。焙茶巴斯克蛋糕味道苦中帶甜🍰,碟旁有一堆海鹽芝士奶蓋,搭配起來多種層次。夏日芭菲杯,分別用上梳打汽水口味的啫喱、芒果粒粒、曲奇、雲呢拿雪糕等,營造出夏日沙灘的感覺🏖️。

⦁Ado's Hamburg Steak $108

⦁Summer Breeze Parfait $68

2024-09-07
5 分鐘 (堂食)
喺大圍舊店已經好想去試嘅🥚日式蛋包飯宜家搬咗去荃灣 店內保留一貫昭和風格🎌深木色調、玻璃罩燈 讓人一秒置身日本小店提供蛋包飯、和風意粉、漢堡排、布丁🍮、蛋糕等日式料理餐具碗碟同樣充滿日式復古風味假日午餐時間已經大排長龍有興趣嘅朋友記得提早訂位啦😉♡明太子奶醬蛋包飯 $118💛必食招牌菜💛好飽滿嘅蛋包飯🥚用刀輕輕切開 半熟蛋漿隨即沿飯邊滑下完美包覆整個飯底 非常療癒🤤香滑蛋漿配搭酸而帶甜 粒粒分明嘅茄汁炒飯 加上Creamy明太子奶醬 濃郁惹味🫶🏻份量都好大 食都一半已經飽飽地🤣♡和風洋蔥煙肉奶油意粉 $98以為專門做蛋包飯 意粉表現會差點但結果都不錯吃 和風Carbonara比傳統意式乾身無過多令人容易食濟嘅醬汁 就算食晒成碟都唔會覺得好流😋而且充滿洋蔥香氣同煙肉咸香意粉仲做到軟硬適中口感👍🏻♡維也納咖啡 +$10稀有嘅Viennese Coffee🤎見到當然要點返杯於咖啡上加上鮮奶油🧁輕盈不膩配搭温熱咖啡別有一番風味💡叫主食+$25就有餐湯、前菜同飲品額外+$10就可以轉配其他特飲☕️♡夏の風バフェ芭菲杯 $68夏日限定甜品🍹賣相超可愛い.ᐟ.ᐟ.ᐟ有雲尼拿雪糕🍨、自家製曲奇、芒果莎莎
喺大圍舊店已經好想去試嘅🥚日式蛋包飯
宜家搬咗去荃灣 店內保留一貫昭和風格🎌
深木色調、玻璃罩燈 讓人一秒置身日本
小店提供蛋包飯、和風意粉、
漢堡排、布丁🍮、蛋糕等日式料理
餐具碗碟同樣充滿日式復古風味

💡叫主食+$25就有餐湯、前菜同飲品
額外+$10就可以轉配其他特飲☕️

♡夏の風バフェ芭菲杯 $68
夏日限定甜品🍹賣相超可愛い.ᐟ.ᐟ.ᐟ
有雲尼拿雪糕🍨、自家製曲奇、
芒果莎莎同波子氣水啫喱🫧
全部都係消暑清新口味 最啱夏天
最特別嘅波子氣水啫喱🩵口感非常滑溜Q彈
值得一試~

2024-09-08 189 瀏覽
由大圍食到荃灣🤭初次係大圍食完 遇上租約期滿最近終於去左荃灣新店☺️一如既往滿滿昭和復古風仿似去左日本🗾一轉適合周未去一趟短聚輕鬆下之後再去附近shopping 🫰🌟明太子奶醬蛋包飯🌟手打漢堡扒飯今次就點左🫰🍀明太子奶醬蛋包飯完美滑嫩既蛋包飯用刀輕輕一割 自然向兩邊慢慢散開蛋漿拌上明太子奶醬配上飯 惹味開胃🤤忍唔住一口接一口咁食😋🍀濃厚芝士肉醬意粉🍝極吸晴 既多重芝士🧀碎配上香濃肉醬意粉🍝+$25 可升級套餐爽脆日式前菜 香綿南瓜湯 同餐飲我就另外加配左🍀日本提子🍇梳打加雪糕🍀夏の風パフェ 芭菲杯
由大圍食到荃灣🤭

🍀夏の風パフェ 芭菲杯
  • 明太子奶醬蛋包飯
  • 經典日式牛肉醬汁蛋包飯
2024-09-06 367 瀏覽
荃灣洋食屋係日系昭和復古風佈置,環境打卡唔錯。餐廳主打日式西餐菜式,星期日午餐都好多人幫襯,見到好多人都會食明太子奶醬蛋包飯和手打漢堡扒飯。紅酒燉牛肋條飯無骨牛肋條燉得好淋,亦好濃牛味。紅酒牛汁亦非常香濃美味,送飯一流!奶油味噲野菜燉雞腿肉飯無骨雞腿肉質嫩滑,配菜有薯仔、西蘭花、紅蘿蔔。清淡的奶油汁撒上白芝麻,更能帶出奶油香。我地兩個飯都有+$25升級套餐是日餐湯粟米湯前菜漬物飲品焙茶、檸檬紅茶熱焙茶既茶味好香濃,檸檬紅茶甜甜的。另外仲有叫左個甜品焙茶巴斯克芝士蛋糕香焙茶味,同時亦隱隱食出芝士蛋糕的味道和口感,兩者很匹配。

紅酒燉牛肋條飯

前菜
漬物

飲品
焙茶、檸檬紅茶
熱焙茶既茶味好香濃,檸檬紅茶甜甜的。

另外仲有叫左個甜品
焙茶巴斯克芝士蛋糕
香焙茶味,同時亦隱隱食出芝士蛋糕的味道和口感,兩者很匹配。

午餐
最近荃灣新開了一間日系昭和風的Cafe,喜歡吃蛋包飯的我當然要去打卡兼試一試日系菜式~裝修都很好看!點了兩個主食都有配套餐,當日是日餐湯是粟米湯,前菜就是蓮藕。粟米湯有濃粟米味,還配少量麵包粒增加口感。蓮藕爽甜。濃厚芝士肉醬蛋包飯 $108店員很友善,說蛋包飯要切得靚就要趁熱切呢~雖然我沒有切得很好看😂肉醬汁超多,也有濃濃的芝士。和風洋蔥煙肉奶油意粉 $98充滿洋蔥和奶油風味的意粉,這款醬汁不算太多,比較是和洋風的。夏の風パフェ芭菲杯 $68勁IGable!! 還有食用花點綴,雲尼拿雪糕上面都有芒果醬、自家製曲奇,內餡有芒果莎莎和藍色的波子汽水啫喱,很有夏日海洋風~飲品點了matcha latte和蜜瓜梳打加$10雪糕~Latte一毫子拉花超漂亮,也充滿抹茶味。蜜瓜梳打就很清爽~雪糕是雲呢拿味,要快點吃,因為溶得比較快呢。

濃厚芝士肉醬蛋包飯 $108

和風洋蔥煙肉奶油意粉 $98

夏の風パフェ芭菲杯 $68

飲品點了matcha latte和蜜瓜梳打加$10雪糕~
2024-08-25
  • 濃厚芝士肉醬蛋包飯
2024-08-27 456 瀏覽
明太子奶醬蛋包飯 $113滑蛋配茄汁飯超級開胃❣️加埋淡淡明太子味好好食😆味道:😋😋😋😋😋😋😋😋😋(9/10)推薦度: 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻(9/10)Ado’s自家手打日式漢堡扒 $108有驚喜👍🏻肉扒厚身 肉味濃 漢堡扒仲好有肉汁 加埋醬汁一齊食調味岩岩好😇味道:😋😋😋😋😋😋😋😋(8/10)推薦度: 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻(8/10)焙茶巴斯克芝士蛋糕好濃既焙茶香😝配淡淡既燒焦味👍🏻食落唔會過膩😁味道:😋😋😋😋😋😋😋😋(8/10)推薦度: 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻(8/10)焦糖雞蛋布丁 $52平時好少係香港食雞蛋布丁😆但見到佢地布丁好靚 同日本一樣咁 就叫黎試下 結果覺得好好食😄蛋味👍🏻甜度又做得岩岩好 一啲都唔會過甜🥰味道:😋😋😋😋😋😋😋(7.5/10)推薦度: 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻(7/10)一間性價比高既日式餐廳 值得一試😇
明太子奶醬蛋包飯 $113
滑蛋配茄汁飯超級開胃❣️加埋淡淡明太子味好好食😆
味道:😋😋😋😋😋😋😋😋😋(9/10)
推薦度: 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻(9/10)

Ado’s自家手打日式漢堡扒 $108
味道:😋😋😋😋😋😋😋😋(8/10)
推薦度: 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻(8/10)

好濃既焙茶香😝配淡淡既燒焦味👍🏻食落唔會過膩😁
味道:😋😋😋😋😋😋😋😋(8/10)
推薦度: 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻(8/10)

焦糖雞蛋布丁 $52
味道:😋😋😋😋😋😋😋(7.5/10)
推薦度: 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻(7/10)

一間性價比高既日式餐廳 值得一試😇

明太子奶醬蛋包飯
Ado’s自家手打日式漢堡扒
焦糖雞蛋布丁
2024-08-25 346 瀏覽
📍ADO 洋食屋 味道:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️呢間洋食屋由大圍搬到荃灣🚚裝修佈置保持一貫充滿日式昭和風 🇯🇵不過店內只有約10枱座位 想食既最好book 定位先🔖❶濃厚芝士肉醬蛋包飯 $108蛋包飯既外觀非滿飽滿🥚蛋漿呈半熟狀態 入口香滑有蛋香🐣炒飯底粒粒分明 🍚蕃茄味偏酸帶甜 勝在好開胃🍅芝士味唔算好濃郁 若能有拉絲效果相信更加吸引🫕❷日式咖喱吉列豬排飯 $86吉列豬扒炸得十分香脆 🐖食落又唔會覺得好乾身❤️香濃既咖喱汁入口甜甜🥘要黎撈飯非常正👍🏻❸ 夏の風芭菲杯 $68芭菲杯入面有雲尼拿雪糕、自家製曲奇、芒果莎莎、波子汽水啫喱🍨呢個係夏日限定嘅甜品 波子汽水啫喱就好比清澈沙灘 帶出清爽既夏日氣息️🧑🏼‍🍳荃灣享成街8號香城大廈地下5A號舖
📍ADO 洋食屋

香濃既咖喱汁入口甜甜🥘
要黎撈飯非常正👍🏻

❸ 夏の風芭菲杯 $68

🧑🏼‍🍳荃灣享成街8號香城大廈地下5A號舖
很久沒吃蛋包飯啦😍,原來荃灣有間走昭和風的日式咖啡店 🇯🇵 𝐀𝐃𝐎洋食屋𝐘𝐨𝐬𝐡𝐨𝐤𝐮𝐲𝐚。環境裝潢都好有特色,好適合打卡,女生必愛呀~食物價格約$𝟏𝟎𝟎+,價格不貴,長期排長龍呀🙈。【 明太子奶醬蛋包飯🌟$𝟏𝟏𝟖 】蛋包飯賣相好吸引呀😚,蛋包滑嫩有蛋香,造得非常不錯。米飯彈牙煙靭,明太子醬鹹香,米飯略為太小,多一點更好(≧▽≦)。【 𝐀𝐝𝐨’𝐬自家手打漢堡排❤️$𝟏𝟎𝟖 】手打漢堡扒也不錯,肉厚彈牙又有肉汁☺️。配的白飯多,好滿足。【 夏の風 芭菲杯💕$𝟔𝟖 】芭菲杯有雲尼拿雪糕🍦、自家製曲奇🍪、芒果莎莎🥭、波子汽水,好吃又好打卡。•🇯🇵 𝐀𝐃𝐎洋食屋𝐘𝐨𝐬𝐡𝐨𝐤𝐮𝐲𝐚🗝#荃灣 享成街8號香城大廈地下5A號舖
很久沒吃蛋包飯啦😍,
環境裝潢都好有特色,好適合打卡,女生必愛呀~
食物價格約$𝟏𝟎𝟎+,價格不貴,長期排長龍呀🙈。

【 明太子奶醬蛋包飯🌟$𝟏𝟏𝟖 】

【 𝐀𝐝𝐨’𝐬自家手打漢堡排❤️$𝟏𝟎𝟖 】

【 夏の風 芭菲杯💕$𝟔𝟖 】

🇯🇵 𝐀𝐃𝐎洋食屋𝐘𝐨𝐬𝐡𝐨𝐤𝐮𝐲𝐚
🗝#荃灣 享成街8號香城大廈地下5A號舖
2024-08-25 278 瀏覽
之前佢開係大圍既時間都已經想食,但原來已經要搬食唔切。知道原來搬左去荃灣,我就即刻襯放假就黎食返佢。入到去真係好有日本嘅味道🐥自制手打漢堡扒飯漢堡扒幾厚,外層煎得微焦,肉質鮮嫩,鎖住哂肉汁。搭配咖喱醬汁,側邊有好多沙律菜,飯係另上份量足夠。🐥 經典日式牛肉醬汁蛋包飯蛋厚煎好放喺白飯上面,一刀輕輕鎅開蛋汁一瀉而下,蛋皮柔滑完全覆蓋白飯,下面係茄汁炒飯有洋蔥同椒粒,好有濃厚既日式風味。+$25有前菜、餐湯、飲品餐湯係好濃嘅粟米湯,幾好飲。前菜係漬物,酸酸甜甜 開胃🐥日本密瓜梳打+8清新爽口,有淡淡的密瓜香氣,氣泡感十足,好飲🐥 波子汽水梳打+8波子汽水梳打甜度適中,成杯淺藍色好靚,有懷舊味道🐥夏の風パフェ芭菲杯整體口感清新,水果新鮮多汁,與綿密奶油完美結合,是夏日理想甜品。

🐥自制手打漢堡扒飯

🐥 經典日式牛肉醬汁蛋包飯

+$25有前菜、餐湯、飲品
餐湯係好濃嘅粟米湯,幾好飲。前菜係漬物,酸酸甜甜 開胃

🐥日本密瓜梳打+8
清新爽口,有淡淡的密瓜香氣,氣泡感十足,好飲

🐥 波子汽水梳打+8
波子汽水梳打甜度適中,成杯淺藍色好靚,有懷舊味道

🐥夏の風パフェ芭菲杯

≋幸得店員完美示範切開!≋第三次到訪 帶著住荃灣朋友來到 友人完全不知道餐廳存在 形容為荃灣hidden gem 小店雖然鋪仔細細 但裝修充滿昭和復古風味 非常有日式氣氛每枱必有一碟蛋包飯 最期待是一次切開機會這次得到店員完美示範點切 學到野♪▸ 濃厚芝士肉醬蛋包飯 食咗幾次明太子 今次試另外一款芝士肉醬芝士碎碎輕薄 食落超香 加埋肉醬撈飯如果你第一次來到試蛋包飯 個人推介明太子/肉醬是首選▸ 奶油味噌野菜燉雞腿肉味道比起蛋包飯不會那麼濃 又有野菜夠健康是日式家庭料理感!  牆上玻璃畫出當季甜品 Summer Edition有▸ 𝐒𝐮𝐦𝐦𝐞𝐫 𝐁𝐫𝐞𝐞𝐳𝐞 𝐏𝐚𝐫𝐟𝐚𝐢𝐭有報導指藍色會令人食慾下降 而我看到的波子汽水啫喱卻有大增的感覺 昭和風的環境配合波仔汽水藍非常日!營造夏天感以芒果配料。值得留意脆脆夾雜住很多星星形狀的硬糖 細緻地配合主題 不過有d硬▸ 𝐒𝐭𝐫𝐚𝐰𝐛𝐞𝐫𝐫𝐲 𝐒𝐨𝐝𝐚加了vanilla雪糕球的Strawberry soda很可愛▸ 𝐖𝐢𝐞𝐧𝐞𝐫 𝐂𝐨𝐟𝐟𝐞𝐞很少餐廳會出現的維亞納咖啡 在維亞納是找不到的日本興起發明的飲品 一大舊cream漂浮在濃郁咖啡上喝上半有厚忌
≋幸得店員完美示範切開!≋

第三次到訪 帶著住荃灣朋友來到
友人完全不知道餐廳存在 形容為荃灣hidden gem
小店雖然鋪仔細細 但裝修充滿昭和復古風味
非常有日式氣氛

每枱必有一碟蛋包飯 最期待是一次切開機會
這次得到店員完美示範點切 學到野♪

▸ 濃厚芝士肉醬蛋包飯
食咗幾次明太子 今次試另外一款芝士肉醬
芝士碎碎輕薄 食落超香 加埋肉醬撈飯
如果你第一次來到試蛋包飯 個人推介明太子/肉醬是首選

▸ 奶油味噌野菜燉雞腿肉
味道比起蛋包飯不會那麼濃 又有野菜夠健康
是日式家庭料理感!

牆上玻璃畫出當季甜品 Summer Edition有
▸ 𝐒𝐮𝐦𝐦𝐞𝐫 𝐁𝐫𝐞𝐞𝐳𝐞 𝐏𝐚𝐫𝐟𝐚𝐢𝐭

▸ 𝐒𝐭𝐫𝐚𝐰𝐛𝐞𝐫𝐫𝐲 𝐒𝐨𝐝𝐚

▸ 𝐖𝐢𝐞𝐧𝐞𝐫 𝐂𝐨𝐟𝐟𝐞𝐞
很少餐廳會出現的維亞納咖啡 在維亞納是找不到的
日本興起發明的飲品 一大舊cream漂浮在濃郁咖啡上
喝上半有厚忌廉的滑與下半咖啡的苦 在口中融合 感覺幾特別

看到很多人在談論性價比 只是覺得比起坊間單點all day breakfast都要百多元 這裡可以同樣價錢食到個full set有湯有野飲
所以唔覺話CP值低 推薦俾多個選擇
喜歡認真製作食物的小店 喜歡日式風情氛圍 喜歡可以切開的蛋包飯很好玩 喜歡留港消費又偽日遊
已經想好了下次到訪應該會想試試他們的下午pancake
𝐒𝐭𝐫𝐚𝐰𝐛𝐞𝐫𝐫𝐲 𝐒𝐨𝐝𝐚
奶油味噌野菜燉雞腿肉
濃厚芝士肉醬蛋包飯
2024-08-24 290 瀏覽
今日來訪依間為於荃灣,仿日式喫茶店設計嘅靚靚餐廳😚 內裡裝修充滿復古氣息,茶木色嘅牆身和餐桌,精緻典雅嘅吊燈,以及一眾別具特色嘅飾品點綴,打卡絕佳❤️㨂咗經典必食嘅蛋包飯😋 蛋包整得好靚👍 客人可親自慢慢切開,欣賞內裡嘅滑蛋傾瀉而出,超級賞心悅目❤️ 餐廳還提供簡單教學,展示如何完美切開蛋包,好貼心👍 嫩滑又多汁嘅蛋包,配搭香濃嘅紅飯和鹹香嘅牛肉汁,滋味馥郁迷人,不論是造型還是味道都非常出色❣️🐧❣️ 加錢還可升級為套餐,附有前菜、餐湯和餐飲✅ 好豐富😘 多添了一客Summer Breeze Parfait❤️ 內含雲呢拿雪糕、自家製曲奇、芒果莎莎以及波子汽水啫喱🫶 芭菲外觀精美吸睛,好啱打卡🤩 食落甜美無比,清涼又可口,真係好啱夏天食😙

經典日式牛肉醬汁蛋包飯

榛子鮮奶咖啡

Summer  Breeze  Parfait
午餐
經典日式牛肉醬汁蛋包飯
榛子鮮奶咖啡
Summer  Breeze  Parfait
2024-08-22 281 瀏覽
本身開係大圍既日本洋食屋依家開左係荃灣😗方便左好多終於就到時間約朋友黎食啦😍➣ 明太子奶醬蛋包飯(💰𝟏𝟏𝟖) 蛋包飯賣相好吸睛😍明太子奶醬好濃郁~加埋滑蛋超級夾😋裡面包住蕃茄飯唔會太單調😌➣自家手打日式漢堡(💰𝟏𝟎𝟖)漢堡扒厚厚一大塊都幾𝐣𝐮𝐢𝐜𝐲😍加埋醬汁唔會太咸👍🏻漢堡排配埋飯、沙津都幾豐富🥰➣ 夏の風芭菲杯 (💰𝟔𝟖)非常打卡𝐚𝐛𝐥𝐞既芭菲杯😗係雪糕、曲奇、芒果沙沙同波子汽水啫喱既芭菲🥰食埋口感豐富好夾啊!🔸𝙍𝙖𝙩𝙞𝙣𝙜: 𝟖/𝟏𝟎💰𝙥𝙚𝙧 𝙝𝙚𝙖𝙙: ~$𝟏𝟓𝟎🚩 𝐀𝐃𝐎洋食屋荃灣享成街𝟖號香城大廈地下𝟓𝐀號舖

➣ 明太子奶醬蛋包飯(💰𝟏𝟏𝟖)

➣自家手打日式漢堡(💰𝟏𝟎𝟖)

➣ 夏の風芭菲杯 (💰𝟔𝟖)

🔸𝙍𝙖𝙩𝙞𝙣𝙜: 𝟖/𝟏𝟎
💰𝙥𝙚𝙧 𝙝𝙚𝙖𝙙: ~$𝟏𝟓𝟎
🚩 𝐀𝐃𝐎洋食屋
荃灣享成街𝟖號香城大廈地下𝟓𝐀號舖
2024-08-22 196 瀏覽
一直都很喜歡昭和風的喫茶店看到荃灣的這間𝙰𝙳𝙾當然不可以錯過在門外已經感受到滿滿的昭和風情推開門,每一個角落都很美感覺仿佛置身於日本當然少不了日式洋食我最愛的オムライス蛋包飯😍📋 𝚖𝚎𝚗𝚞☑ 經典日式牛肉汁蛋包飯☑ 和風醬香奶油野菌雞肉燉飯☑ 蜜瓜梳打☑ 焙茶巴斯克芝士蛋糕蛋包飯的飯底是用茄汁炒過蛋是我們自己切開的儀式感滿滿燉飯的醬汁很𝚌𝚛𝚎𝚊𝚖𝚢但不會太膩, 十分好吃愛吃飯的我一粒不留😆蜜瓜梳打加了雪糕也不錯是來喫茶店必點的𝚒𝚝𝚎𝚖芝士蛋糕的焙茶味非常濃郁喜歡焙茶的朋友千萬不要錯過🤍

一直都很喜歡昭和風的喫茶店
看到荃灣的這間𝙰𝙳𝙾
當然不可以錯過

在門外已經感受到滿滿的昭和風情
推開門,每一個角落都很美
感覺仿佛置身於日本

蛋包飯的飯底是用茄汁炒過
蛋是我們自己切開的
儀式感滿滿

燉飯的醬汁很𝚌𝚛𝚎𝚊𝚖𝚢
但不會太膩, 十分好吃
愛吃飯的我一粒不留😆

蜜瓜梳打加了雪糕也不錯