2021-06-30 1322 瀏覽
裝潢主要以木系為主 周圍卦滿佐帶昏黃色既天燈 特別以藤簾同古銅色既風扇 營造出有啲熱帶風情feel 🌿.▫️A.S.T小食拼盤 $158次次食泰國嘢都忍唔住嗌拼盤🤭 佢地既小食拼盤都算幾多種類:有春卷 泰式鳳爪 蝦片 單骨雞翼 最好食係蝦餅同豬頸肉🙆🏼‍♀️蝦餅係自家制手打所以勁大舊!! 熱辣辣外脆內彈🤭 咬落好彈牙同啖啖蝦肉~ 而豬頸肉有炭燒過所以好香口同有嚼勁😚 .▫️黃咖喱配香煎新西蘭牛柳 $148黃咖喱食落唔會好辣 反而偏甜且香氣濃厚 奶滑度都好夠 仲俾咗好多塊手抓餅可以點咖哩 超正😚 鐘意食辣可以簡紅咖喱~牛柳切成粒狀 咬落都好嫩 大概七成熟咁略有嚼勁 撈埋咖哩超惹味 仲依然食到牛既肉味🤤 唔會比咖哩味搶晒fo 仲落佐薯仔🥔同西蘭花🥦做配菜入晒味😍.▫️酥炸軟殼蟹配金邊粉 $118估唔到都幾大碟😳 軟殼蟹有兩只 金邊粉呈淡橙紅色 唔會炒到1pat野 食落酸味略重 仲見到有啲蛋絲一齊炒 旁邊有花生碎比你撈埋一齊食~ .▫️泰式芝士奶蓋奶綠 $38見幾特別就嗌佐 應該係泰式綠奶茶茶底 飲落班蘭味偏重 奶蓋冇乜芝士味反而奶味幾重.總結,環境幾寬敞同氛圍幾有feel 幾適合聚餐~~最特別賣點係

▫️A.S.T小食拼盤 $158

▫️黃咖喱配香煎新西蘭牛柳 $148

▫️酥炸軟殼蟹配金邊粉 $118

▫️泰式芝士奶蓋奶綠 $38
泰式芝士奶蓋奶綠

總結,環境幾寬敞同氛圍幾有feel 幾適合聚餐~~最特別賣點係西式泰菜 所以食物選擇都較多 質素正常但份量都幾大份 我地兩個人食完飽到傻佐😂
黃咖喱配香煎新西蘭牛柳
和朋友相約在觀塘晚飯,在openrice找到了Add Some Thai這家餐廳並預先訂座。店舖面積大間,裝潢以木材傢俬為主,加上柔和的燈光,讓食客得以放鬆心情,恍如置身泰國。座位同樣寬敞舒適,絕對能悠閒地享受這一頓泰國菜。二人套餐都幾抵,$388包頭盤﹑湯﹑小食﹑主食﹑蔬菜及甜品。不過考慮到我們兩個女生應該吃得不多,還是散點好了,以免浪費食物!主食選酥炸軟殼蟹配金邊粉,另外就是A.S.T. 串燒拼盤,我還點了杯龍眼冰~~酥炸軟殼蟹配金邊粉,還伴有炸蝦片,軟殼蟹剛剛好一人一隻!軟殼蟹的酥脆度一般,但夠香口惹味。金邊粉不會炒得太乾身,略為濕潤而不黏糊,加上花生碎及青檸汁,酸酸甜甜的金邊粉,味道不錯~~~只是配料不多!是A.S.T. 串燒拼盤,豬牛雞各兩串,還有菠蘿車厘茄串﹑香燒白菌及炸蝦片。牛肉是用柳西蘭牛柳粒,略為乾身一點,肉汁較少~~牛柳粒串中間夾著的不是三色椒的甜椒,而是辣椒,朋友就不小心地被辣得嗆鼻!!反而豬肉及雞肉沒那麼乾身,好味~~~沙嗲醬汁味道尚可,不算特別惹味。三款肉串都大大粒啖啖肉!!香燒白菌的份量不多,微微的辣粉配上菇菌香,幾好食!菠蘿車厘茄串,燒菠蘿又甜又多汁!!龍

A.S.T. 串燒拼盤
龍眼冰
龍眼冰,龍眼糖漿+梳打水+龍眼肉製成。與平時喝的龍眼冰不同,不是茶色的龍眼冰,而是白色的像荔枝冰一樣!但認真細嚐,那果肉確實是龍眼味啊~~只是加了糖漿及梳打,龍眼味不明顯!

綜合而言,食物味道不錯,而且沒有用餐時限,能與朋友邊聊天邊好好享用餐點,度過一個悠閒的晚上啊~~~
2021-05-25
A.S.T. 串燒拼盤
2021-07-21 0 瀏覽
之前嚟呢度食過二人餐,不過質素真係麻麻地,特別係以下呢兩款:酥炸軟殻蟹炒黃咖喱配手抓餅呢一碟菜式,軟殼蟹炸得太過油膩,之後就連手抓餅上枱都已經唔係熱嘅,所以基本上都冇點食,最後都只係食咗啲咖喱汁。另外餐廳嘅冬陰功湯真係太稀太水啦,雖然有充足嘅配料,不過無論辣度、酸度、香茅味、都唔夠。聽聞芒果糯米飯就唔錯嘅,不過二人餐嘅質素實在麻麻,就唔太想再加錢食,套餐當中串燒食過都OK,如果有下次先再去試吓啦~~

觀塘工廈搵泰菜🇹🇭😛😋·✨黃咖喱咸蛋軟殼蟹(三隻)配法式蒜蓉包 $188軟殼蟹有3隻唔知係咩概念呢?原來係一個托盤裝有六碟咁上,好誇張呀😆😆佢一碟有半隻軟殼蟹,仲算大隻啦,炸粉唔厚炸到脆身,係好食嘅,個咖喱味道好出幾惹味,仲配有一小塊嘅麵包呢款幾有驚喜,平時最多得一隻蟹係面頭,呢度有3隻🦀🦀🦀·✨椰青鮮蜆雜錦海鮮冬蔭湯 $98鮮蜆又真係幾大隻幾新鮮,另外都有青口,份量都唔少冬蔭湯酸酸辣辣咁,好飲嘅🤪而個名寫住嘅椰青就唔知係邊😕·✨曼谷經典手打蝦餅 $68正常發揮,食落就普通咗啲😶呀係炸得ok嘅!·✨芒果糯米飯配是日雪糕🥭🥥 $68芒果🥭好甜呀😋糯米飯🍚偏硬咗少少🤏🏻有兩球椰青雪糕,有啲椰子肉咁🤗唔太甜幾好·✨沙灘小子 / 西貢少女 $45嘢飲一般,對我地嚟講太甜·🌟朋友話味道8分,整體計埋服務就7分,因為侍應唔太attentive到另一排嘅客人,好耐先有人見到我地🙋🏻‍♀️呢點要改善下🙂
觀塘工廈搵泰菜🇹🇭😛😋
✨黃咖喱咸蛋軟殼蟹(三隻)配法式蒜蓉包 $188
呢款幾有驚喜,平時最多得一隻蟹係面頭,呢度有3隻🦀🦀🦀
✨椰青鮮蜆雜錦海鮮冬蔭湯 $98
鮮蜆又真係幾大隻幾新鮮,另外都有青口,份量都唔少
冬蔭湯酸酸辣辣咁,好飲嘅🤪
而個名寫住嘅椰青就唔知係邊😕
✨曼谷經典手打蝦餅 $68
正常發揮,食落就普通咗啲😶呀係炸得ok嘅!
✨芒果糯米飯配是日雪糕🥭🥥 $68
芒果🥭好甜呀😋
糯米飯🍚偏硬咗少少🤏🏻
有兩球椰青雪糕,有啲椰子肉咁🤗唔太甜幾好
✨沙灘小子 / 西貢少女 $45
嘢飲一般,對我地嚟講太甜
2021-07-19 0 瀏覽
酥炸軟殻蟹配金邊粉 $118 蝦片夠脆幾香口,炒金邊粉味道唔錯,可惜軟殼蟹腍身,完全無酥炸的脆口感覺。黃金入球-泰式酥炸鹹蛋釀墨魚餅 $68 賣相幾好,大大件金黃色墨魚餅,但鹹蛋分佈唔係好平均,我食第一件仲疑惑緊點解無鹹蛋味,不過下一件反轉就見到好大舊鹹蛋黃。蒜蓉炒椰菜苗 $68 食落比較油,菜苗唔夠嫩,仲夾雜左芹菜(我本身麻麻地芹菜),所以我對呢碟菜幾失望。芒果糯米飯配是日雪糕 $68 芒果好甜,最有驚喜係個椰子雪糕,有粒粒椰子肉,口感味道一流。.餐廳環境幾寬敞,同朋友傾偈聚下幾合適。整體食物質素不過不失,沒有驚喜,個別店員待客態度欠禮貌。雖然餐牌上仲有好多吸引菜式想試但觀塘咁多餐廳小店,未必會有好大意欲再幫襯。
酥炸軟殻蟹配金邊粉

黃金入球
黃金入球

蒜蓉炒椰菜苗

芒果糯米飯配是日雪糕

酥炸軟殻蟹配金邊粉
芒果糯米飯配是日雪糕
2021-07-19 0 瀏覽
約家人食飯 想搵個地方坐得舒服啲見衣間食評幾好 環境唔錯 就揀依間 但結果食物十分普通 員工人手嚴重不足 可以成十分鐘成個廳面無樓面招呼 加一服務費真係收之有愧叫咗條鹽燒爐魚 $188 燒過老 係老得好緊要果隻平時我食泰菜好鍾意嗌鹽燒魚,因為燒到好滑再點汁勁正! 可惜依度條魚燒到過哂火 魚肉變得鞋十十 嘥晒!黃咖哩軟殼蟹 $188汁幾好 但舊蟹又乾又柴 食落有渣🤢海鮮金邊粉 $98呢個叫做最正常,海鮮份量都OK泰國小食拼盤 $148有豬頸肉、鳳爪、單骨雞翼、春卷、蝦餅蝦餅OK,普普通通; 豬頸肉超肥 調味亦唔掂; 鳯爪一味得酸字;單骨雞翼非常十分普通;春卷係椰菜絲蘿蔔絲+豆 唔難食 但無諗過係衣啲餡成餐加埋一接近$700三個人食 飽就飽 但毫不滿足因為真心唔好食… 無下次(無乜點影相 因食完拼盤&蟹都已經失望又失望 無咩心機🥲)
約家人食飯 想搵個地方坐得舒服啲
見衣間食評幾好 環境唔錯 就揀依間

叫咗條鹽燒爐魚 $188
燒過老 係老得好緊要果隻

黃咖哩軟殼蟹 $188
汁幾好 但舊蟹又乾又柴 食落有渣🤢

海鮮金邊粉 $98
呢個叫做最正常,海鮮份量都OK

泰國小食拼盤 $148
有豬頸肉、鳳爪、單骨雞翼、春卷、蝦餅

成餐加埋一接近$700
三個人食 飽就飽 但毫不滿足
因為真心唔好食…
無下次

(無乜點影相 因食完拼盤&蟹都已經失望又失望 無咩心機🥲)
2021-07-15 31 瀏覽
久違嘅泰式風情終於返嚟啦,今日同朋友去咗位於觀塘工業區嘅泰式餐廳食飯。我哋到達嘅時候大概係下午三點鐘,正正好好係下午茶時間(係午市嘅七折!)於是就同朋友放開心胸咁樣嗌咗好多嘢食。🍗招牌泰式無骨海南雞(配黃油飯伴新鮮菠蘿及香脆蝦片):雞肉比較鞋身,油飯冇乜誠意,與小編之前曾經介紹過嘅「西貢金雞」簡直係天淵之別。全碟最好食係果兩嚿菠蘿,酸甜開胃。🍤泰式墨魚柳海蝦炒金邊粉:令人意外地墨魚柳及蝦肉都新鮮彈牙,不足處係金邊粉炒得太腍太熟,失去咗金邊粉原先先Q彈嘅口感,但係整體味道係正常嘅,擺盤亦都幾好睇。🥩紅咖喱牛筋牛肋條飯:牛筋牛肋條嘅份量令人驚喜,紅咖喱汁十分適合拌飯,呢個啱晒啖啖肉嘅朋友,而且份量十足,絕對係月尾恩物。🥗迷你泰式鳳爪沙律:較坊間嘅泰式鳳爪沙律而言,酸辣度輕微,適合一啲不好辣或者小辣嘅朋友,應該完全冇難度。小編作為嗜辣者,則有啲失望。🦐自家製手打蝦餅:出色!爽口彈牙!外表炸得金黃,內裏卻係juicy。就咁單獨食,或者配以伴送嘅沙律醬都好正!🥓香燒豬頸肉:肉質爽口,外皮酥脆香口,內裏依然保留豐富肉汁,唔使點泰式酸醬都已經好滿足。🧋泰式奶茶:冇乜茶香味,諗真一層,佢如果改名做奶茶

招牌泰式無骨海南雞

🧋泰式奶茶:冇乜茶香味,諗真一層,佢如果改名做奶茶準確性會高好多,亦都相對符合客人嘅心理期望。

💗💺最大加分位:餐廳嘅設計同埋客人安坐位置都十分之理想,尤其係張沙化,背靠位真係好軟熟好舒服,挨落去成個人好放鬆。加上枱同枱之間有一定距離,成個感覺鬆動好多。

餐廳並冇加入服務費,我哋三人埋單都只係每個人$85!如果平平哋想同朋友搵個坐得舒服,可以傾計坐得耐嘅地方,兼且有性價比合理嘅食物,「Add Some Thai」會係一個唔錯嘅選擇呢~

Add Some Thai Restaurant
地址:Add Some Thai Restaurant (觀塘)
觀塘開源道62號駱駝漆大廈一座9樓D室
營業時間:12:00-22:00
夏日熱辣辣又想食泰國菜,行開駱駝漆搵到呢一間評價幾高嘅餐廳!見到有個二人餐$388都幾抵。前菜:酸辣鳳爪沙律,鮮峴海鮮冬陰功湯鳳爪分量唔算好多不過都幾滋味,酸多過辣,冬陰功湯都幾多料,入口有明顯嘅香茅味,但略嫌有小小太稀同太油。小食:紐西蘭牛柳粒串、菠蘿車厘茄串、越式絲網海鮮春卷、招牌手打蝦餅。超大盤上枱,牛柳粒有咬口而且牛味濃郁,菠蘿車厘茄烤得適宜,並冇流失太多嘅水份,食落仲有份濕潤感,蝦餅食落彈牙爽口,外皮炸得好鬆脆!酥炸軟殻蟹炒黃咖喱配手抓餅酥炸軟殼蟹唔算太油膩,不過肉質唔夠厚食落口感有點欠奉,幸好黃咖喱相對出色,唔太辣帶點甜,點手抓餅食好惹味。加$48升級芒果糯米飯配雪糕而家芒果當做,芒果多汁好甜香,糯米飯口感煙韌,而且有足夠嘅椰汁淋上,好少見到糯米飯會配雪糕,餐廳跟咗兩大球椰汁雪糕,超級出色,裡面仲有粒粒果肉。

前菜:酸辣鳳爪沙律,鮮峴海鮮冬陰功湯

酥炸軟殻蟹炒黃咖喱配手抓餅

加$48升級芒果糯米飯配雪糕

2021-06-30 253 瀏覽
Add some Thai restaurant @ 觀塘推介⭐️⭐️⭐️⭐️/5星滿分本人非常中意泰國好中意食泰菜呢間裝修唔算好泰國但坐得都好舒服野食都對得住價錢今次叫四人set $788+$88轉兩客芒果糯米飯食物質素都幾好 滿意不過唔逐樣介紹 因為泰國菜間間一樣而且每樣我都中意PS 有驚喜生日蛋糕上碟寫埋大字 好靚我地無電話預早叫佢安排佢都自動準備比我地加左好多分 會再幫襯❤️(蛋糕 有人樣 所以吾post☺️) 人均$300#觀塘工廈 #泰好味
Add some Thai restaurant @ 觀塘

生日蛋糕上碟寫埋大字 好靚
我地無電話預早叫佢安排
佢都自動準備比我地
加左好多分 會再幫襯❤️
(蛋糕 有人樣 所以吾post☺️)

人均$300
#觀塘工廈 #泰好味
2021-06-17 676 瀏覽
又食泰國菜,一班朋友飯聚真係好岩食Thai food。今次黎到觀塘工廈揾食。是日最佳: 明爐青斑魚!. 招牌海鮮菠蘿炒飯好食好食,味道同其它泰國餐廳差唔多。私心如果炒飯入面多d菠蘿粒就好啦。. 雜錦海鮮炒金邊粉次次食Thai food都會嗌既炒金邊粉。個人口味鐘意食炒得濕d既,呢個炒得夠濕,有返d汁係度。佢既金邊粉係用比較粗既,濕濕地好夾。. 串燒拼盤有巴西燒烤feel既泰式串燒拼盤。個size同普通串燒比,大左個double。略嫌燒得唔夠香口,豬牛雞既味道唔係話特別好食。. 蒜蓉炒椰菜苗食左咁多肉,用黎清下個口既炒椰菜苗。味道一貫既炒菜水準,蒜蓉味夠,唔會炒到太鹹,大家好快已經清晒成碟。. 明爐青斑魚大推介!因為覺得食泰式魚一定要嗌有個爐既,所以嗌左呢道菜,開心最後得到大家一致好評。除左有魚,仲有少量生菜,菇,芽菜和辣肉碎。條魚好有心思咁炸過先再上爐。辣肉碎令到個湯更惹味,但唔係勁辣個種,少少辣帶出個味道同時你都會品嘗到魚既鮮味。在座有識損魚骨既朋友清埋個魚頭,佢都表示真係好好食啊!. 甜品拼盤上碟好靚既甜品拼盤。椰子雪糕唔知係自家製定外購,椰子味好rich。芒果糯米飯就有d失色,芒

是日最佳: 明爐青斑魚!

. 招牌海鮮菠蘿炒飯

. 雜錦海鮮炒金邊粉

. 串燒拼盤

. 蒜蓉炒椰菜苗

. 明爐青斑魚

. 甜品拼盤

上碟好靚既甜品拼盤。椰子雪糕唔知係自家製定外購,椰子味好rich。芒果糯米飯就有d失色,芒果當造夠晒甜,但糯米太硬唔夠煙韌。反而千層糕就非常有咬口,椰汁西米糕都唔差,讚!

Memo for food. travel. photo

一齊交流飲飲食食😋
2021-06-15
  • 明爐青斑魚
2021-06-12 699 瀏覽
每次去觀塘都會去駱駝漆工廈搵食,餐廳多之餘又唔會喺連鎖式😌!今次去咗間環境同座位都好舒適嘅餐廳食泰國菜🧘🏻‍♂️!地方夠大座位夠闊落所以真係同朋友吹咗好耐水🤣單點外都有兩款套餐都幾抵食,外賣做緊7折添啊👏🏻⋯⋯⤑🔸黃咖喱鹹蛋軟殼蟹配蒜蓉包 $ 188熱辣辣軟殼蟹炸得夠酥脆,份量有三大隻🦀分成6小碗擺盤賣相滿分💯,底下蒜蓉包嗦晒咖喱汁味道偏港式口味唔會太辣,夠惹味!⤑🔸紅咖喱雞肉配手抓餅 $ 108可以選擇要黃咖喱/紅咖喱,雞肉竟然用上海南雞😲,啖啖肉而且無骨!雖然紅咖喱餐牌上寫有2隻辣椒🌶️,但又唔覺好辣反而有點蕃茄香嘅酸甜味配上手抓餅,開胃得嚟味道幾豐富!⤑🔸曼谷經典手打蝦餅 $ 68蝦餅勁厚身,炸得非常香脆!肉質夠爽口彈牙,一食就知新鮮足料🍤,口感超正推薦呀!⤑🔸馬拉盞炒通菜 $ 66炒得相當有獲氣同非常大碟,鹹香美味😛!⤑🔸泰式奶茶 $ 23茶底香濃唔會太甜,都幾有泰式風味💓!
單點外都有兩款套餐都幾抵食,外賣做緊7折添啊👏🏻⋯⋯

🔸黃咖喱鹹蛋軟殼蟹配蒜蓉包 $ 188

底下蒜蓉包嗦晒咖喱汁味道偏港式口味唔會太辣,夠惹味!

🔸紅咖喱雞肉配手抓餅 $ 108

🔸曼谷經典手打蝦餅 $ 68

蝦餅勁厚身,炸得非常香脆!
肉質夠爽口彈牙,一食就知新鮮足料🍤,口感超正推薦呀!

🔸馬拉盞炒通菜 $ 66

炒得相當有獲氣同非常大碟,鹹香美味😛!

🔸泰式奶茶 $ 23

茶底香濃唔會太甜,都幾有泰式風味💓!
2021-06-06 484 瀏覽
星期日 KT多人到暈, 到一間好chill 泰國菜。 冬陰功味道唔錯, 馬拉盞通菜, 豬手, 船麵, 其他size亦都好大份。 2人餐真係夠3個女仔食。 salad 有少少细。 。佢係星期日觀塘好去處。
2021-06-06
2021-05-23 707 瀏覽
座落於觀塘工厦的Add Some Thai環境不錯座位闊落二人餐$388價錢好抵不過食物質數就強差人意😓完全無泰國菜風味味道「山寨」得很「泰式鮮蝦青木瓜沙律」完全不泰式青木瓜三幾條完全吃不出來的Salad dressing何來泰式呢🧐冬陰公湯買即食的湯包都比佢夠味😓四式小食碟頭大份但又係唔知想點的配搭醬汁是沙嗲醬(我估係,除非唔係😅)及沙律醬(?!)成碟嘢最好食係個伴碟的蝦片囉...主食揀咗金邊粉配黃金蝦上碟時聞落好香,但食落就無咩味個金邊粉成餅嘢黐埋😕全個餐最正常係馬拉盞炒通菜加錢配的甜品「芒果糯米飯配椰子雪糕」芒果唔甜,糯米飯好實椰子雪糕正常成餐飯整體感覺就是「我究竟食咗咩」「這是泰國菜嗎?」完。
座落於觀塘工厦的
Add Some Thai
環境不錯
座位闊落

二人餐$388價錢好抵

不過食物質數就強差人意😓
完全無泰國菜風味
味道「山寨」得很

「泰式鮮蝦青木瓜沙律」
完全不泰式
青木瓜三幾條
完全吃不出來的Salad dressing
何來泰式呢🧐

冬陰公湯
買即食的湯包都比佢夠味😓

四式小食碟頭大份
但又係唔知想點的配搭
醬汁是沙嗲醬(我估係,除非唔係😅)及沙律醬(?!)
成碟嘢最好食係個伴碟的蝦片囉...

主食揀咗金邊粉配黃金蝦
上碟時聞落好香,但食落就無咩味
個金邊粉成餅嘢黐埋😕

全個餐最正常係馬拉盞炒通菜

加錢配的甜品「芒果糯米飯配椰子雪糕」
芒果唔甜,糯米飯好實
椰子雪糕正常

成餐飯整體感覺就是
「我究竟食咗咩」
「這是泰國菜嗎?」
完。
2021-04-08 1622 瀏覽
觀塘工廈林立,今次試左呢間泰菜,三個人叫左個二人餐加左豬頸肉同軟殼蟹咖哩。個二人餐都好豐富。湯同前菜方面,椰子雞湯甜左少少,沙律同拼盤就不過不失啦。肉食方面,豬頸肉好厚好香,大滿足軟殼蟹就好入味配埋多士都好夾,分開一分分亦都好容易食,配合香港人口味唔辣。另一個加分位就係個炒菜,好食到都冇影相,個馬拉盞好香好惹味,不過辣左少少,唔食得辣既話應該一條起兩條止價錢方面,雖然唔算好抵,但性價比都算可以再食,環境都唔錯,係打卡之選
  • 馬拉盞炒通菜
  • 泰式燒豬頸肉
2021-04-08 1220 瀏覽
放假諗住行吓裕民坊上網搵有咩工廈美食見呢間咁多好評,諗住OK啦環境可以,招呼唔錯,但食物就......首先上枱嘅係呢個所謂海南雞飯雞冇雞味,只有一朕雪味而且完全唔滑,快餐店都好過佢既然隻雞都冇味,個油飯自然只能用個咸字來彌補餐牌寫住拌蝦片及菠蘿,件事好似好抵咁Well,菠蘿有一件咁大把,仲要係罐頭嘢大佬,唔係事必要你送,送得嘅可唔可以唔好咁Hea蝦片正常,全碟最好味係佢跟住豬手飯上枱,份量非常足如果體力勞動者應該食得好滿足但食物嘅嘢貴精不貴多個味道算正常啦,食開西貢金雞,係冇得比嘅所謂迷你生菜包,理論上入面應該係打拋豬佢呢個.....我真係唔知點形容跟餐送嘅例湯落咗好多師傅嘢飲泰式奶茶正常總結:連埋加一近300 隔離APM有更多好味嘅選擇全餐飯最好味係杯奶茶同炸蝦片,你話死唔死!
放假諗住行吓裕民坊
上網搵有咩工廈美食
見呢間咁多好評,諗住OK啦
環境可以,招呼唔錯,但食物就......

海南雞飯配菠蘿及炸蝦

首先上枱嘅係呢個所謂海南雞飯
雞冇雞味,只有一朕雪味
而且完全唔滑,快餐店都好過佢

既然隻雞都冇味,個油飯自然只能用個咸字來彌補
餐牌寫住拌蝦片及菠蘿,件事好似好抵咁
Well,菠蘿有一件咁大把,仲要係罐頭嘢
大佬,唔係事必要你送,送得嘅可唔可以唔好咁Hea
蝦片正常,全碟最好味係佢

泰式豬手半滷水蛋及迷你生菜包

跟住豬手飯上枱,份量非常足
如果體力勞動者應該食得好滿足
但食物嘅嘢貴精不貴多
個味道算正常啦,食開西貢金雞,係冇得比嘅
所謂迷你生菜包,理論上入面應該係打拋豬
佢呢個.....我真係唔知點形容

跟餐送嘅例湯落咗好多師傅
嘢飲泰式奶茶正常

總結:連埋加一近300
隔離APM有更多好味嘅選擇
全餐飯最好味係杯奶茶同炸蝦片,你話死唔死!