2025-08-09
在中環蘇豪區這間意日fusion餐廳 找到了我最喜愛的意大利芝士餛飩😍!!味道真心有驚喜❤️做到皮薄餡靚 既帶有creamy的口感 但又不會太膩 恰到好處✅朋友們一致認同👍高質之選🥰👉香草芝士意大利餛飩🧀Herb Ravioli with 30-month-aged Parmesan fondue 🫕 餛飩皮軟腍 不會太厚 內餡放了新鮮香草和肉碎🌿配合30個月巴馬臣芝士醬 味道很夾很濃郁 超級好味🤤到目前為止 真係我試過最好食嘅意大利餛飩🤭💯!👉松露闊條麵Truffle Tagliolini👍即刨的黑松露放在意粉上 味道很香😋 份量都十分慷慨!👉醃豬頰肉番茄長通粉Rigatoni Amatricana長通粉掛汁能力很好 但番茄汁味道中規中矩 沒什麼特別的👉薄片意式生帶子Scallop Carpaccio帶子新鮮 廚師刀工不錯 切得很薄👏👉招牌提拉米蘇Tiramisu❤️ 果然係招牌甜品 好彩當日試到最後一個🤭 芝士幾香滑 配合淡淡的咖啡味 酒味比較輕 口感很綿密 入口即溶 味道不會太甜或太苦💕本身想試埋佢個招牌Roast Beef Japanese Rice可惜當日咁岩賣晒🥲唯有留返個機會
找到了我最喜愛的意大利芝士餛飩😍!!
味道真心有驚喜❤️做到皮薄餡靚
既帶有creamy的口感 但又不會太膩 恰到好處✅
朋友們一致認同👍高質之選🥰
👉香草芝士意大利餛飩🧀
到目前為止 真係我試過最好食嘅意大利餛飩🤭💯!
香草芝士意大利餛飩
👉松露闊條麵Truffle Tagliolini👍
即刨的黑松露放在意粉上 味道很香😋 份量都十分慷慨!
松露闊條麵
👉醃豬頰肉番茄長通粉Rigatoni Amatricana