餐廳: A Tavola Bar & Grill
資訊:

今日同 👧🏽 入東涌搵間喺海濱隔離嘅異國風嘅餐廳撐枱腳 。餐廳嘅設計用上唔同色彩同掛畫牆畫,十分鮮艷 。臨近萬聖節,餐廳加咗萬聖節元素嘅裝飾同擺設,融入成個環境,十分有趣盞鬼 。最入仲有大銀幕播放體育節目 ,啱晒波牛 。睇真啲仲有個表演台,原來逢五六日同假期仲會有Band show添 。👧🏽 叫咗個10” Pepperoni Pizza薄批 🍕 上檯熱辣辣,賣相亦十分靚仔 。批面滿滿嘅芝士同辣肉腸,咬落仲有香濃嘅蕃茄醬,餅底煙靭軟熟,批邊十分香脆。呢個Pizza我哋直頭俾滿分💯食肉獸 👦🏻 就叫咗個好多人推薦嘅Caribbean Chicken。烤雞十分大份,充滿燒烤嘅香味,用上幾種香料、Rum酒、豉油同紅糖醃製,嫩滑得嚟又入味,重口味人士可以加埋迷迭香醬汁,又係另係一番風味 。飲品方面就叫咗杯Virgin Mojito for揸車嘅 👦🏻 ,而 👧🏽 就揀咗杯凍冰冰嘅Chocolate Smoothie。Virgin Mojito重薄荷且偏酸幾清新開胃🌱鍾意酸嘢嘅Buddy應該會幾啱飲 。杯Chocolate Smoothie香濃朱古力味又冰凍,天氣熱熱哋整返杯爽晒 🍫一餐完美嘅晚餐

一餐完美嘅晚餐點可以少咗甜品呢?當 👧🏽 仲15/16緊要Tiramisu定Chocolate Brownie嘅時候,👦🏻 表示細路仔先要揀,我要晒!Tiramisu份量好足,酒味重,整體香濃軟滑 。Chocolate Brownie新鮮焗上,加上半溶嘅雲尼拿雪糕,睇到都流口水 。Brownie朱古力濃郁,頗欣賞即使連埋雪糕亦唔會太甜太膩 ,底部仲有少量合桃,加埋一齊食口感更加豐富 。

輕鬆開揚嘅環境,充滿特色風情嘅裝潢同出色嘅餐點,啱晒三五知己飯聚閒聊;又或者喺吧檯同露天Area Chill住飲返幾杯亦得 👧🏽👦🏻 表示今晚極度滿足 。
  • Pepperoni Pizza
  • Caribbean Chicken
  • Chocolate Brownie
今次食評嚟到A tavola Bar and Grill嘅東涌分店,最正係揾到一個正嘅位置,身處outlet嘅熱鬧之中,又能享受一啖住靚靚西餐。我地先撈了個鮮蝦沙律,蝦仁彈牙得嚟又口感十足,搭配嘅沙律菜又鮮嘅,真係爽口得滯!烤雞胸肉正到爆燈,瞓身多汁,輕輕咬落去都溶入味道,寫住都仲嘆息緊。再點嗰份地中海pizza,嚟頭十足,mozzarella cheese牽絲,每啖都滿足到塞滿整個口腔。最後嘅香辣茄醬penne又係另一個驚喜,辣度啱啱好,惹味惹得很,令人一啖接一啖。周圍音樂震耳欲聾,食物、氣氛百分百咁正,真係食得開心又滿足。下次再嚟,一定要再嚐多幾款,各位食客冇試過真係要快啲黎試下啦!🍴🎉
喺呢間餐廳,地方寬敞,氣氛relax到不得了,我叫咗幾樣招牌嚟試吓。首先,Butchers Best Pizza出場,個表面金黃得嚟仲撲鼻肉香四溢,真係太惹味啦!火腿夠咸香,辣肉腸又夠kick,牛肉肉嫩,啖啖肉嘅感覺真係正!再講下個pizza皮,烤到微微啡色,咬落去又脆又彈牙,好味得嚟唔會太乾,可以話係一流!Vongole Bianco就幾有水準,意粉煮得al dente,啖啖蜆肉,鮮甜啖個口,蒜香味十足又唔會蓋過漚水鮮味,輕微嘅辣味仲係帶點刺激,正!至於Calamari Fritti,炸到外脆內嫩,喺兩款醬料嘅襯托下,味道正宗又唔油膩,特別係酸辣醬,酸酸辣辣啖啖開胃!清爽嘅Virgin Mojito就解渴又清新,薄荷味夠哂清新。甜品Apple Crumble送上嚟熱辣辣,焦糖爽口,蘋果同雪糕絕配,結束得很漂亮!員工睇我帶細路嚟親切得嚟,還送汽球🎈,超貼心!可以當係一個好記憶,仲會再黎!🤩👍🏽🍰

2024-01-10 70 瀏覽
嚟到東涌唔想食商場入邊嘅嘢夜晚想享受吓離島嘅生活突然又想飲下啤酒🍺無意之中,行吓行吓發現到有呢間西餐廳環境仲要好舒服 唔算太多人仲可以飲下酒 食吓pizza🍕🍟叫咗幾個簡單小食一個卡邦尼意粉一個黑松露蘑菇飯(好食到唔記得影相)
2023-11-05 131 瀏覽
今日係一年一度的萬聖節收工後去左東涌一帶係東薈城對出的空地好多小朋友係度玩好熱鬧行到海堤灣畔有整條酒吧街非常熱鬧係a tavola bar & gill有live band唱歌吸引左我入去光顧餐廳有好多萬聖節通型的裝修歌手的背影都用南瓜,相當應該餐廳有萬聖節餐廳,同散叫我們叫左芝士菠菜雲吞$138和薄餅$170,黎到酒店當然要啤酒晚上8點前係happy hour,所以要叫正價$79 500ml芝士菠菜雲吞香濃忌廉汁奶香味濃菠菜雲吞餡多菠菜爽嫰薄餅批底厚身12吋好大個蕃茄醬香濃芝士拉絲熱辣辣beerstella artois淡淡花香微微的苦味live band唱左多首英文歌令人陶醉
今日係一年一度的萬聖節
收工後去左東涌一帶
係東薈城對出的空地好多小朋友係度玩好熱鬧

行到海堤灣畔有整條酒吧街
非常熱鬧
吸引左我入去光顧

餐廳有好多萬聖節通型的裝修

歌手的背影都用南瓜,相當應該

餐廳有萬聖節餐廳,同散叫

我們叫左芝士菠菜雲吞$138和薄餅$170,

live band唱左多首英文歌
令人陶醉

2023-10-31
  • Virgin mojito
萬聖節前一個週末,將軍澳海傍有好多一家大細出嚟trick or treat,好多商舖同食肆都有參與萬聖節嘅活動,我哋都特登過嚟感受下節日氣氛。將軍澳海傍有唔少餐廳,我哋見近近地,就決定嚟呢間bar食埋晚餐。因為係萬聖節,餐廳加入咗唔少佈置,好有氣氛✨🎃👻 由於嗰日唔算好肚餓嘅關係,我哋淨係嗌咗一個青口同埋pizza~ Half & Half Pizza 🍕 平時出面食pizza多數都係要一個一個咁叫,而呢度啲Pizza可以half-half咁order,啱晒三心兩意但食量又唔大既朋友仔!我哋今次叫咗A Tavola House Special Pizza同埋Seafood Pizza。海鮮pizza幾足料!Pizza中間嗰一兜係sour cream,當塊pizza食到尾,得返條邊嗰陣可以點嚟食! 新西蘭青口通常餐廳嘅青口都係用忌廉或者白酒煮,而我哋就比較鍾意後者,貪佢食落冇咁油膩。呢間餐廳嘅青口就正正係用白酒汁煮,加上牛油、蒜頭同埋辣椒,清爽得黎又惹味,食食吓都忍唔住嗌多咗pint啤酒🍺

Half & Half Pizza 🍕

新西蘭青口

2023-10-24 54 瀏覽
再次來到東涌這間酒吧餐廳食飯,店員好客有禮,用餐的客人和店員9成都是外國人,餐廳分別設有室外同室內用餐區,裝修充滿歐陸異國色彩,整體氣氛感覺都好Chill,室內更有大螢幕看球賽,當晚正正有球賽,多位外國球迷一邊用餐,一邊為支持的球隊打氣喝采,非常之有氣氛啊💞食物方面,性價比高且質素不錯,有扒類🥩、Pizza🍕、海鮮🦞等多款菜式,我們就選了以下幾款:💞Hawaiin Pizza夏威夷薄餅🍕$135薄餅是餐廳其中一款招牌菜式,有10”或12”,厚批或薄批選擇,我選了10”厚批。薄餅以番茄醬做底醬,上面鋪滿火腿、菠蘿和芝士,非常足料,芝士可以拉絲,餅皮酥軟彈牙有麵粉香,好好味啊,果然是招牌菜💞Angus Ride Eye Stick 12 Oz 安格斯肉眼扒 🥩$405 我們叫了5成熟,廚師廚藝高超,厚厚的肉眼扒外層煎得金黃焦脆,內裡肉質軟嫩多汁,豐富的油脂分佈比例,軟嫩口感和油香入口後肉汁仍然滿滿,簡直令人神魂顛倒,值得推介👍🏻,伴菜亦好美味,舖滿烤薯和新鮮沙律菜🥗,新清解膩,配搭一流💞Strawberry Smoothie 🍹$68💞Fruit punch🍹 $54兩杯外型都美美的,味道

💞Hawaiin Pizza夏威夷薄餅🍕$135

💞Strawberry Smoothie 🍹$68
💞Fruit punch🍹 $54
兩杯外型都美美的,味道香甜清新,充滿了滿滿的幸福感,打卡一流啊

📍A Tavola Bar & Grill
💒東涌海濱路8號海堤灣畔地下E&F號舖

#chill爆 #東涌 #atavola #扒房 #酒吧
#steakhouse #winebar w #chillout #drinks

2023-10-24 41 瀏覽
A Tavola Bar去東涌shopping 的朋友們不妨考慮一下 。距離outlet 五分鐘步程,算是一個比較community base 的餐廳了。一開始很好奇什麼食A Tavola,專門去查了一下發現原來是義大利文😆指「在餐桌上」(非專業如果不對請見諒)確實餐廳非常的大,座位也非常寬敞😆碰巧週六晚上去,還碰上了live band!這好像是我第一次在有live band 的地方吃飯呢🤔️畢竟港島也沒有這麼大的地方😆如果碰上體育季,我相信一定很火爆✨在這麼chill 的地方怎麼能不喝一兩杯呢🍻邊聽live 邊喝酒太chill了😆主食方面我們怕份量太大吃不完所以只點了一份pizza和一份pasta,我挺喜歡他們的Pepperroni Pizza的,有拉絲🥰而意粉裡面也有很多蝦仁,和酒很搭😆整體來說,非常值得一試!特別是有體育盛事的時候,氣氛一定很棒A Tavola Bar & Grill (東涌)📍東涌海濱路8號海堤灣畔地下E&F號舖- Pepperoni Thin Crust Pizza- Prawn Agoli- Chardonnay 不專業食用感受(五分滿分)- 環境:🍻🍻🍻🍻-
A Tavola Bar

A Tavola Bar & Grill (東涌)
📍東涌海濱路8號海堤灣畔地下E&F號舖

- Pepperoni Thin Crust Pizza
- Prawn Agoli
- Chardonnay

不專業食用感受(五分滿分)
- 環境:🍻🍻🍻🍻
- 服務:🍻🍻🍻
- 味道:🍻🍻🍻🍻
- 性價比:🍻🍻🍻
之前黎搭昂坪360, 發現左呢頭都有啲幾好坐嘅西餐廳😎由東薈城行遠少少嚟到海堤灣畔樓下就有一間充滿異國風情嘅酒吧🍻室內有好大個螢幕睇波📺室外就應覺chill啲🧘🏻‍♀️...Butchers Best Pizza (HK$140)餐廳有唔同種類嘅Pizza 🍕可以選擇, 我揀左呢款10" Butchers Best Pizza, 熱辣辣既pizza配料有火腿, 意大利辣肉腸, 雞肉, 牛肉等等, pizza邊烘得夠焦脆💫...Vongole Bianco (HK$135)推薦🍝😆味道帶有牛油香🧈同濃濃蒜香🧄微辣🌶️蜆有好多隻, 隻隻都好甜美, 意粉軟硬剛好唔會太淋🍴...Calamari Frtti (HK$140)有兩隻醬 - 他他醬同酸辣醬🧂我好鐘意酸辣醬😆勁開胃!...Virgin mojito (HK$54)賣相靚✨飲落有薄荷味🌿 幾清新🍹好適合夏天飲🏖️...Apple Crumble (HK$68)食完主食最後整返個甜品🍰焦糖化左嘅蘋果肉好甜, 配上雪糕簡直係perfect🫶🏻...呢度員工服務態度好親切, 我帶住小朋友佢主動俾小朋友餐具我, 仲送左幾個汽球俾我地🎈推介!°°°°

Butchers Best Pizza (HK$140)
Butchers Best Pizza

Vongole Bianco (HK$135)
Vongole Bianco

Calamari Frtti (HK$140)
有兩隻醬 - 他他醬同酸辣醬🧂我好鐘意酸辣醬😆勁開胃!
Calamari Frtti

Virgin mojito (HK$54)
賣相靚✨飲落有薄荷味🌿 幾清新🍹好適合夏天飲🏖️
Virgin mojito

Apple Crumble (HK$68)
Apple Crumble

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
A Tavola Bar & Grill @atavolabar
📍東涌海濱路8號海堤灣畔地下E&F號舖

交通: 東涌地鐵站C出口, 進入東薈城, 乘電梯及經天橋前往海堤灣畔方向
Butchers Best Pizza
Vongole Bianco
Calamari Frtti
Virgin mojito
Apple Crumble
彷如置身於外國 高性價比Chill餐廳🥂餐廳裝修好靚 好有格調一入去已經俾個Live Band 舞台吸引住🪩適逢weekend真係有live show表演🎤好多食客都會同台上嘅Singer互動氣氛相當好 👏🏻🙌🏻🌟入東涌行完Outlet當然要去搵好嘢食!超肚餓俾小妹揾到間高格調、有live music嘅餐廳🤩🌶️A Tavola Nachos無論飲品同食物都性價比都好高,由期係我最鍾意嘅Nachos!牛肉肉醬味道超濃,配搭酸忌廉、牛油果醬、芝士真係宇宙最強小食🥹(但係份量大到同Main course冇分別)🥗Fresh Bussata With Tomato為咗減低罪惡感,叫咗個沙律中和一下🤣Bussata🧀配蕃茄,下層配新鮮沙律菜加埋黑醋汁食,Freshhhhh👏🏻🍕Pepperoni Pizza最後pizza當然唔少得啦,係廚師即場製作手工Pizza,今次我哋揀咗個thin crust 🧀批邊好脆!勁多芝士,食過停唔到口😋🥂Drinks-Strawberry Smoothie -Somersby
彷如置身於外國 高性價比Chill餐廳🥂

A Tavola Nachos
Pepperoni Pizza
Bar
2023-10-12 35 瀏覽
~🍽: A Tavola Bar & Grill (東涌)=========================⬇️⬇️⬇️食評⬇️⬇️⬇️【爆谷雞🐔🐔】 ($130)🐹: 🌕🌕🌕🌑🌑🐼: 🌕🌕🌕🌗🌑份量嚟講都算幾多👍🏻👍🏻 食落去外皮好脆⚡️⚡️ 值得一讚嘅係佢唔去超市嗰種叮叮麥樂雞🐥🐥 feel到佢都算幾真材實料🐔🐔 不過如果Juice啲就更好~—————————【菠菜乳酪雲吞🥬🍲】 ($135)🐹: 🌕🌕🌕🌕🌗🐼: 🌕🌕🌕🌕🌗食落好香白汁乳酪味🫕🫕 菠菜味亦都幾重🥗🥗 雲吞掛汁效果極佳 💛💛 餡料亦都算多👍🏻👍🏻 一啖食落去真係好滿足💖💖—————————【墨西哥薄餅🐮🐔🌮】 ($190)🐹: 🌕🌕🌕🌑🌑🐼: 🌕🌕🌕🌕🌑入面會有雞肉同牛肉🐔🐮 一食落去個口會充斥着炭燒味🔥🔥 牛味亦都算ok重🐂🐂 配埋啲醬汁同個卷餅一齊食都幾夾👍🏻👍🏻 不過唯一美中不足嘅係可能啲肉會嚡咗少少🤏🏻🤏🏻—————————【Virgin Colada 🍍🥥🍹】($62)🐹: 🌕🌕🌕🌕🌗🐼: 🌕🌕🌕🌕🌑一攞上枱都幾大杯🫶🏻🫶🏻 另外佢淡黃色真係好靚💛💛 一開始就飲落會feel到有明顯鳳梨香🍍🍍 跟住就會有浸奶奶地嘅椰子味慢慢

🍽: A Tavola Bar & Grill (東涌)
=========================
⬇️⬇️⬇️食評⬇️⬇️⬇️

【爆谷雞🐔🐔】 ($130)

🐹: 🌕🌕🌕🌑🌑
🐼: 🌕🌕🌕🌗🌑

—————————
【菠菜乳酪雲吞🥬🍲】 ($135)

🐹: 🌕🌕🌕🌕🌗
🐼: 🌕🌕🌕🌕🌗

—————————
【墨西哥薄餅🐮🐔🌮】 ($190)

🐹: 🌕🌕🌕🌑🌑
🐼: 🌕🌕🌕🌕🌑

—————————

【Virgin Colada 🍍🥥🍹】($62)

🐹: 🌕🌕🌕🌕🌗
🐼: 🌕🌕🌕🌕🌑

一攞上枱都幾大杯🫶🏻🫶🏻 另外佢淡黃色真係好靚💛💛

一開始就飲落會feel到有明顯鳳梨香🍍🍍 跟住就會有浸奶奶地嘅椰子味慢慢滲出嚟🥥🥥 成個感覺好柔和💛💖 同平時啲菠蘿汁或者菠蘿沙冰完全係兩回事~🍍🧊 再加上佢有半沙冰嘅感覺🧊🍹 成件事真係好正,會有種回味無窮嘅感覺❣️❣️菠蘿控絕對值得一試🤩🤩

—————————
【Virgin Mojito🌿🍹】 ($54)

=========================
🌟性價比:7/10
💖回頭指數:8/10

加1️⃣服務費:⭕️
—————————
👩🏻‍🍳餐廳 : A Tavola Bar & Grill (東涌)
📍地址 : 東涌海濱路8號海堤灣畔地下E&F號舖
2023-10-02 552 瀏覽
今日同家人到東涌海堤灣畔探朋友,見到屋苑地下有好多餐廳選擇,最後揀咗一間走異國風嘅西餐廳午餐。餐廳分室外室內兩區,我哋坐室內,空間感十足,有多個大型電視供現場睇波或收看其他運動頻道。餐廳嘅服務員態度非常友善,會主動介紹合適嘅菜式俾我哋,最後我哋點咗三個set lunch,跟餐可選湯或沙律+飲品。忌廉湯 mushroom soup 食到粒粒嘅蘑菇及粟米蓉,粟米蓉夠香滑,配埋大大塊嘅蒜蓉包送湯一流。雞肉沙律🥗house salad with chicken 菜底嘅沙律菜同埋三色椒非常爽脆新鮮,配埋燒雞肉,雞肉幼嫩唔乾身,份量多唔吝嗇。白酒蜆肉意粉 Congolese Bianco有好香嘅橄欖油、香草及蕃茄做調味,意粉彈牙,蜆肉超多,新鮮亦無沙,整道菜充滿歐陸感。BBQ烤雞薄餅 BBQ Chicken Pizza 🍕 Pizza上枱份量超大,係單點size,餅底上鋪滿雞肉、芝士,甜椒、蘑菇及洋蔥等,特別欣賞佢嘅烤雞肉,唔會乾身,但餅底一樣可做到鬆脆。加勒比烤雞 Caribbean Chicken 🐓 (可配飯或薯條 with rice or fries) 嫩雞胸肉以不同香料醃製,雞肉同樣幼嫩

忌廉湯 mushroom soup

雞肉沙律🥗house salad with chicken

白酒蜆肉意粉 Congolese Bianco

BBQ烤雞薄餅 BBQ Chicken Pizza 🍕

嫩雞胸肉以不同香料醃製,雞肉同樣幼嫩濕潤,唔會太乾硬骨骨,再配上新鮮嘅沙律菜及薯條🍟。

跟餐加咗$38 食芝士蛋糕
set lunch cheese cake +$38
服務員送上一件full size cheese cakes 🍰, 係我鍾意食嘅New York cheese cake, 為今餐完美作結。

總括嚟講,餐廳有chill嘅環境,食物分量大之餘,質素亦唔差,佢嘅雞肉出品好有驚喜。員工態度親切友善,會主動與小朋友聊天,又送上氣球🎈,值得一試。

2023-10-02 34 瀏覽
#HawaiinPizza ⭐️⭐️⭐️⭐️#CheeseMac ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️#CurlyFries ⭐️⭐️⭐️⭐️#SizzlingGarlicPrawns ⭐️⭐️⭐️⭐️有時係香港未有假期但又好想去旅行就會搵間異國風情嘅餐廳解下渴,今次就去東涌呢間酒吧餐廳!@atavolabar⭕️員工服務態度好又親切⭕️pizza 好大份好岩同朋友share⭕️cheese mac 好香芝士味食唔停口⭕️curly fries 好脆好邪惡⭕️個鐵板蝦熱辣辣上好正⭕️好大個螢幕睇波食飯一流
#HawaiinPizza ⭐️⭐️⭐️⭐️

⭕️cheese mac 好香芝士味食唔停口
⭕️curly fries 好脆好邪惡
⭕️個鐵板蝦熱辣辣上好正
⭕️好大個螢幕睇波食飯一流
大家都知東涌嘅ᴏᴜᴛʟᴇᴛ多,人山人海,今次唔係買野係嚟食野,捐窿捐罅咗去一間有露天同室內ᴀʀᴇᴀ嘅ʙᴀʀ & ɢʀɪʟʟ餐廳💓附近都係拍拖散步聖地嚟嫁🙈 最重要係就算搭地鐵商場過去都唔會行好耐~🤭1️⃣ ᴠɪʀɢɪɴ ᴍᴏᴊɪᴛᴏ 🍹一杯好經典嘅飲品,好多薄荷葉🌱 甜酸既平衡做到岩岩好,仲有檸角🤙🏻 加埋係有氣泡嘅關係,好清新嘅感覺🫧好適合炎炎夏日2️⃣ sᴛʀᴀᴡʙᴇʀʀʏ sᴍᴏᴏᴛʜɪᴇs 🍓sᴍᴏᴏᴛʜɪᴇs就揀咗士多啤梨味🍓 啖啖嘅士多啤梨味加埋啲ᴄʀᴇᴀᴍ,開頭入口好似飲緊少少似沙冰咁,到後尾就好似飲緊奶昔🤩3️⃣ ᴘᴇᴘᴘᴇʀᴏɴɪ ᴘɪᴢᴢᴀ 🍕ᴘɪᴢᴢᴀ可以揀厚批或者薄批‼️ 食得多厚批今次就揀咗薄批🤞🏻 因為係薄批所以整到好香口,而啲芝士就溶哂係面,配上一片片嘅辣肉腸,完全就係ᴘᴇʀғᴇᴄᴛ ᴍᴀᴛᴄʜ 🫣4️⃣ ᴀᴘᴘʟᴇ ᴄʀᴜᴍʙʟᴇ 🍎好熱好熱好熱🔥 即叫即整嫁,蘋果果餡係粒唔係蓉~ 面頭仲有好鬆脆嘅麵包糠,好重肉桂粉味👃🏻 而且仲有一球雪糕,又熱又凍嘅感覺簡直就係冰火兩重天🫦5️⃣ ᴄʜᴏᴄᴏʟᴀᴛᴇ ʙʀᴏᴡɴɪᴇ 🍫真係要推推佢🤙🏻 ʙʀᴏᴡɴɪᴇ好濃朱古力味,仲有啲ɴᴜ

1️⃣ ᴠɪʀɢɪɴ ᴍᴏᴊɪᴛᴏ 🍹
Vingin  Mojito

2️⃣ sᴛʀᴀᴡʙᴇʀʀʏ sᴍᴏᴏᴛʜɪᴇs 🍓
Strawberry  Smoothies

3️⃣ ᴘᴇᴘᴘᴇʀᴏɴɪ ᴘɪᴢᴢᴀ 🍕
Pepperoni  Pizza  -  Thin  Crust

ᴘɪᴢᴢᴀ可以揀厚批或者薄批‼️
食得多厚批今次就揀咗薄批🤞🏻

4️⃣ ᴀᴘᴘʟᴇ ᴄʀᴜᴍʙʟᴇ 🍎
Apple  Crumble

5️⃣ ᴄʜᴏᴄᴏʟᴀᴛᴇ ʙʀᴏᴡɴɪᴇ 🍫
Chocolate  Brownies

真係要推推佢🤙🏻 ʙʀᴏᴡɴɪᴇ好濃朱古力味,仲有啲ɴᴜᴛs 係入面,微熱嘅蛋糕配上冰凍嘅雪糕,中和到甜味而入口溫度又恰到好處🤤

職員話星期五六日晚或者特別日子會有ʟɪᴠᴇ ʙᴀɴᴅ🎷 不過平時都有大屏幕,即使只係同朋友嚟ʜᴇᴀ下,播緊ᴍᴠ或者睇波都絕對唔會失望😎
其他
Vingin  Mojito
Strawberry  Smoothies
Apple  Crumble
Chocolate  Brownies
  • Pepperoni  Pizza
🐻一間隱藏在住宅🏡下的高質西餐酒吧🍷,踏入餐廳,一桌桌舒適的餐桌映入雙眼,右手面是一列滿佈不同種類酒瓶的吧枱,一看就知能滿足所有酒鬼的願望。🐻一坐下點了每人一杯生啤🍻,在炎熱的天氣🥵喝一口冰涼的啤酒🍻確人生一樂也。🐻頭盤先來一客水牛城雞翼🍗和炸薯條🍟,酥脆的口感及熱辣辣的温度令人一口食物一口啤酒停不過來。🐻主食我們點了醬燒豬肋骨和烤羊架🐑配炒蘑菇🍄,豬肋骨佈滿燒烤醬,甜而不膩每一口都衝擊舌頭。烤羊架烤至五成熟,上面淡淡的芝士🧀及香草,配合羊騷騷的味道,十分惹味👅!🐻品嘗主菜後,我們依然未盡興,再點了炸雞粒配啤酒,把酒談天🍻。餐廳的環境及待應的服務態度舒適自在,令人不期然坐了一整晚。人均$500🐻A Tavola Bar & Grill (東涌)東涌海濱路8號海堤灣畔地下E&F號舖☎️+852 23215500

🐻A Tavola Bar & Grill (東涌)
東涌海濱路8號海堤灣畔地下E&F號舖
☎️+852 23215500