2018-09-13 355 瀏覽
柏麗的9號麵館有好幾次都想試試,可是每次都遇上休息日,剛剛再去終於有營業了,我當然馬上研究餐牌去點餐。店面都掛著餐牌,一目了然。中午我較喜歡吃麵類,故選了泰式海南雞湯米線,另加泰式炸雞卷及泰式奶茶。先來泰式炸雞卷和泰式奶茶,泰式炸雞卷光看已很吸引,嚐起來亦不錯。泰式炸雞卷比預期中美味,雞卷外層腐皮炸得金黃,內裡包裹的雞肉頗有彈性,不會硬邦邦的,微微鹹香,外脆內彈,非常可口。至於泰式奶茶聞到陣陣茶香,可惜當我喝時味道卻淡淡的,我以為自己沒有好好攪拌奶茶,於是再攪拌一番,但味道依然淡薄,略為失望。這裡米線超大碗的,份量足,湯底亦是走清淡路線,若能多加些冬菜提味會較好。米線的軟硬度蠻合我心意,挺爽口彈牙不軟爛。海南雞雞肉軟嫩度屬一般,某些部位甚至有少嚡,雞肉本身的肉香不足,唯一可讚就是海南雞嚼起來不會油油膩膩,入口清爽。

2018-06-12 283 瀏覽
行開屯門嚟試下呢間朋友介紹俾我嘅小店,佢就話呢度裝修好靚,嘢食又好味,所以就嚟試下啦。炸壽司,脆脆地嘅飯好有口感,加埋啲調味粉,一試難忘。炸雞卷,咸香味濃,聞落已經覺得好吸引,另外仲有又酸又辣又甜嘅醬蘸,味道好多層次。香茅豬扒配雞中翼飯,豬扒同雞翼煎得好香脆,配合埋香茅嘅味道,正。

壽司,脆脆地嘅飯好有口感,加埋啲調味粉,一試難忘。
2018-06-11 218 瀏覽
天氣太熱,唔想出街就叫外賣見到呢間嘅menu同係openrice見到堂食嘅menu價錢竟然一樣!因為多數係app叫都貴d又見到係新開小店,就叫黎試下叫咗2個小食,1人1個飯好快就送到,包裝都幾靚蜜糖單骨雞翼甜甜地,有d炸蒜加上面貪佢單骨,食落方便炸壽司,熱辣辣!外脆!中間有d un,我相信堂食即炸即食會好味d海南雞飯個飯顏色對辦!配個辣汁都好味但d雞就一般般啦另一個係香茅豬扒拼雞翼飯貪心想試多樣餸個飯好多😂嫌太多。。配咗個豉油汁,唔係好啱我胃口豬扒一般,偏乾不過呢個雞翼就好juicy,好味咁樣有人送上門,食到飽都係140蚊,算係咁!
天氣太熱,唔想出街就叫外賣
因為多數係app叫都貴d
又見到係新開小店,就叫黎試下
叫咗2個小食,1人1個飯
好快就送到,包裝都幾靚

蜜糖單骨雞翼
甜甜地,有d炸蒜加上面
貪佢單骨,食落方便

壽司,熱辣辣!
外脆!中間有d un,我相信堂食即炸即食會好味d
炸壽司

海南雞飯
個飯顏色對辦!配個辣汁都好味
但d雞就一般般啦
海南雞飯
另一個係香茅豬扒拼雞翼飯
貪心想試多樣餸
個飯好多😂嫌太多。。
配咗個豉油汁,唔係好啱我胃口
豬扒一般,偏乾
不過呢個雞翼就好juicy,好味
香茅豬扒拼雞翼飯

咁樣有人送上門,食到飽都係140蚊,算係咁!
炸壽司
▾前幾日趁住放假去左屯門市中心附近嘅►9號麵館係一間越泰小食店🇻🇳🇹🇭如果去開屯門個頭可以試試平民價錢嘅美食☺️食左佢地啲「豬頸肉撈檬🥗」豬頸肉燒得香口撈檬汁口味冇出面食到嘅咁酸清新配搭夏日炎炎食就一流💫另外叫左幾款小食同泰奶茶「串燒、蝦餅、單骨雞翼」全部都即叫即整但又唔洗等好耐🤤如果你行開屯門市中心附近又諗唔到食咩可以試下依家平民小店❤️就係屯門市中心郵司隔離嘅柏麗廣場2樓🤤🤤🤤🤤

前幾日趁住放假
去左屯門市中心附近嘅

►9號麵館

係一間越泰小食店🇻🇳🇹🇭
如果去開屯門個頭可以試試
平民價錢嘅美食☺️

食左佢地啲「豬頸肉撈檬🥗」
豬頸肉燒得香口
撈檬汁口味冇出面食到嘅咁酸
清新配搭
夏日炎炎食就一流💫

另外叫左幾款小食同泰奶茶
「串燒、蝦餅、單骨雞翼」
全部都即叫即整
但又唔洗等好耐🤤

如果你行開屯門市中心附近
又諗唔到食咩
可以試下依家平民小店❤️
就係屯門市中心郵司隔離
嘅柏麗廣場2樓🤤🤤🤤🤤

2018-06-03 127 瀏覽
平時好少過嚟屯門,今日同朋友傾計去咗樓下柏麗商場嘅一間泰式麵館食飯,呢度唔淨止得面食,仲有飯食添!我唔係好想用腦,就試吓佢哋呢度既海南雞飯,海南雞既脂肪比例適中,而且唔會太油同唔會有紅血色,我食嘅時候仲好有雞味添而且配上佢哋自家製嘅油飯,成件事變得好金黃色呢!口渴叫咗杯菠蘿特飲,裏邊真係有菠蘿,而且加上梳打水,但可能落得多咗少少糖漿,要等佢融晒啲冰先冇咁甜,頓時為夏日消暑。我朋友就叫咗個青咖喱牛腩飯,廚師話青咖喱有機會好辣,但我覺得一啲都唔辣,而且仲有甜甜地加上佢哋烤出嚟嘅薄餅夠晒香脆,唔會太焦,入口別有一番風味。仲有要提一提呢個小店,非常之有格調,我鍾意佢嘅時鐘,提醒了我時間重要性。

• 青咖喱
2018-06-02 93 瀏覽
屯門栢麗商場有一間麵館,但係主要食泰國嘢, 佢個海南雞飯真係要激讚,雞肉好嫩滑, 個飯金黃色又好入味, 成個份量都好多,一個女仔實食唔曬。而我最鍾意係佢嘅青咖哩牛腩, 半筋半腩,仲有茄子蕃茄豆角做配菜, 配埋薄餅食一流,薄餅煎得好香脆, 點上咖哩汁, 成個味道好夾。 小食都有好多選擇,今次叫咗蒜香蜜糖單骨雞翼 有六支咁多 蒜香炸得好香脆蜜糖點滿成隻雞, 好好食。 仲有杯椰汁紅豆冰,好重椰香味 ,紅豆又大粒份量又多 ,味道唔太甜。

2018-06-01 27 瀏覽
泰式豬肉串🐖豬肉串幾彈牙🤤有少少沙嗲醬喺上面🤗幾正👍🏻雞肉就正常水準🤭食落嫩口😍好食😏.泰式炸蝦餅🦐聽啲職員講哩到啲蝦餅都係每日開工即打嘅👀食到入面有一粒粒嘅蝦👅仲要即叫即炸😍入口新鮮彈牙😌.芒果糯米飯🍚 啲芒果甜到漏😍糯米飯熱辣辣!食落一凍一熱好好食😍椰漿甜度適中👍🏻好味道😍.飲品🥤叫咗一杯鹹檸七同埋椰汁冰😌鹹檸七好味👀但係椰汁冰可以小糖就最好😝下次想試埋龍眼冰💓
泰式豬肉串🐖
泰式炸蝦餅🦐
芒果糯米飯🍚
飲品🥤
  • 泰式豬肉串
2018-05-31 24 瀏覽
原來補習社王國栢麗有間泰式小餐館!同朋友食左勁多嘢!。椰汁冰有椰香,如果有得揀半糖就好。咸檸七經典飲品,消暑一流。沙嗲雞同豬肉串好食,燒得好香👍🏿同個醬好夾。芒果糯米飯全餐最正嘅嘢,大份啲就好。炸蝦餅每日手打,即叫即炸😋。蜜糖單骨雞翼雞皮炸得好脆,蜜糖好惹味😛。豬頸肉飯豬頸肉個汁好食!。咖哩牛腩飯勁多牛腩!仲有超粉薯仔,好好送飯!抵食小店雖然人手唔多,但場肉幾乎坐滿之際都可以快快上菜,又有禮貌,好!希望小店可以唔用即棄餐具,支持環保!
原來補習社王國栢麗有間泰式小餐館!

同朋友食左勁多嘢!

。椰汁冰
有椰香,如果有得揀半糖就好
。咸檸七
經典飲品,消暑一流

。沙嗲雞同豬肉串
好食,燒得好香👍🏿
同個醬好夾

。芒果糯米飯
全餐最正嘅嘢,大份啲就好

。炸蝦餅
每日手打,即叫即炸😋

。蜜糖單骨雞翼
雞皮炸得好脆,蜜糖好惹味😛

。豬頸肉飯
豬頸肉個汁好食!

。咖哩牛腩飯
勁多牛腩!仲有超粉薯仔,好好送飯!抵食

希望小店可以唔用即棄餐具,支持環保!

午餐