8度餐廳

Café 8 Degrees
餐廳: 8度餐廳
優惠: 食飯都有得賺里數? 仲唔即刻訂枱?
條款及細則:
須受其他「亞洲萬里通」條款及細則約束
2020-04-20 7512 瀏覽
位於「土瓜灣」「九龍城道」的酒店「8度海逸酒店」,跟位於「紅磡體育館」對面的某酒店,屬於同一酒店集團旗下的酒店。但是「港鐵」「屯馬綫」還未開通到「土瓜灣」,所以「8度海逸酒店」交通還未算方便。我試過幾種由「西貢」前往「土瓜灣」的交通方式,包括在西貢墟小巴總站乘坐專綫小巴到「彩虹邨」,然後在「彩虹邨」巴士總站乘坐前往「尖沙咀碼頭」巴士,中途在「土瓜灣」落車。其他前往「土瓜灣」方法,還有先坐小巴去「坑口」,坐港鐵到「樂富」,再徒步經「九龍城」前往「土瓜灣」,又或者坐小巴前往「寶琳」中途在「康盛花園」落車,再轉乘小巴前往「土瓜灣」。「8度海逸酒店」就連酒店裡面的自助餐餐廳「8度餐廳」,「8度餐廳」提供自助餐食品陣容也跟紅磡「PromXXade西餐廳」十分相似,只是因為交通未算方便,所以自助餐「開飯喇」價錢才有折扣優惠。「都會海逸酒店」裡面的自助餐餐廳「PromXXade西餐廳」,餐廳裡面自助餐的主要招牌食品包括有生蠔、蟹腳、燒牛肉、梳乎厘甜品、抹茶「梳乎厘」甜品、芒果拿破崙還有「Haagen Daas」雪糕杯跟雪條。至於位於土瓜灣「8度海逸酒店」裡面的自助餐餐廳「8度餐廳」,「8度餐廳」自助

至於位於土瓜灣「8度海逸酒店」裡面的自助餐餐廳「8度餐廳」,「8度餐廳」自助餐提供的食品陣容,大致上都跟「PromXXade西餐廳」自助餐很相似,都有提供生蠔、燒牛肉跟「Haagen Daas」雪糕杯。

但是「8度餐廳」晚市自助餐裡面的沙律頭盤食品裡面,包括沙律醬汁、沙律醋、沙律菜跟前菜食品款式,相對「PromXXade西餐廳」之下就明顯有所不足,至少「8度餐廳」沙律吧裡面的沒有很多沙律醋可以選擇使用。

所以食客享用「8度餐廳」自助餐裡面沙律前菜的時候,只能夠選擇一般酒店自助餐裡面都有提供的沙律醬汁,例如「芝麻醬」、「千島醬」跟「凱撒汁」。我選擇加「芝麻醬」到沙律裡面,可是我稍嫌「芝麻醬」味道太甜了。

至於「8度餐廳」裡面的沙律菜實際款式只有兩款,其他沙律食品大部分都是,「8度餐廳」廚房預先製作撈好備用的沙律前菜食品而已,我只是食了少許沙律菜伴芝麻醬,還有少許前菜就食厭了。

至於「8度餐廳」裡面的自助餐「回本」食品裡面,「8度餐廳」雖然跟「Promenade西餐廳」一樣,都有安排店員即場開和清洗生蠔,但是「8度餐廳」在生蠔櫃檯工作的店員就只有一人而已,不及「PromXXade西餐廳」。

而且「8度餐廳」裡面負責開生蠔的店員,開生蠔的經驗明顯不及「PromXXade西餐廳」店員那麼豐富,所以每次等候領取「8度餐廳」店員開的生蠔,都需要等候很長的時間,導致輪候食客大排長龍。

至於「8度餐廳」裡面那位負責開生蠔的店員,花了很多時間去開和清洗生蠔,所以生蠔裡面的海水鹹味味道,都已經在被「8度餐廳」店員清洗生蠔的時候,洗走得幾乎七七八八的程度。
生蠔

結果「8度餐廳」店員負責開和清洗出來的「生蠔」,雖然已經完全清洗「生蠔」裡面所有的蠔殼碎跟沙石,但是卻令「生蠔」原有的海水鹹味,跟蠔裡面的鮮味,都完全被店員清洗掃除。

我在光顧「8度餐廳」晚市自助餐的時候,本來打算領取多幾次,食再多幾隻的生蠔,奈何「8度餐廳」開生蠔的店員花太長時間清除蠔殼,令我失去耐性去等候領取生蠔,結果領取的生蠔數目跟味道都變得不似預期。

我食了大約三次,差不多六隻「8度餐廳」自助餐裡面的「生蠔」,結果「8度餐廳」三次合共六隻的「生蠔」,「生蠔」雖然沒有腥味,但是也食不到生蠔裡面什麼鮮味和鹹味了。

至於「8度餐廳」裡面另一道算是能夠回本的熟食食品,是以水蒸蒸煮方式預先煮好,煮好擺放在海鮮食品區裡面,任由食客自己選取的開邊「龍蝦」。由於「龍蝦」煮熟後曾擺放一段時間,所以「龍蝦」肉質未算是最彈牙。

跟著要說「8度餐廳」裡面的熟食,發現「8度餐廳」製造出來的熟食食品裡面有很多牛肉,包括「燒牛肉」、「紅酒燴牛肉」、「日式醬燒牛肋條」跟「花蜜黑椒牛仔骨」,完全滿足星期日只想食牛肉的我。

結果「8度餐廳」裡面的每一道牛肉熟食食品,無論是燒烤牛肉食品、日式燒牛肉、港式燒牛肉,抑或是西式濃味醬燴牛肉,所有牛肉食品裡面的味道,都是偏甜或者偏辣,是偏好濃味人士的好消息。
燒牛肉

「8度餐廳」晚市自助餐對我來說的另一個好消息,就是豬肉製作而成的食品不算非常多,所以我除了找到大量的牛肉熟食食品之外,還找到味道有少許辣味的「天多利燒雞」,還包括沒有強烈羶味,又多肉食的「烤羊扒」。

再加上「8度餐廳」的中式熟食食品區裡面,有很多的中式炒蝦仁的菜式,又有越式的甜味炸「蔗蝦」食品,所以還未計甜品,我在「8度餐廳」自助餐很快已經食到心頭好。

相對於「8度餐廳」陣容鼎盛的自助餐西式跟燒烤熟食,跟中式食品陣容而言,「8度餐廳」裡面的甜品區,甜品區裡面的甜品款式跟選擇,都比「PromXXade西餐廳」遜色得多了。

因為「8度餐廳」的甜品區裡面,沒有即場製作的「梳乎厘」,也沒有西式焗流心抹茶撻甜品,我甚至幾乎找不到「芒果拿破崙」,幾經辛苦才在甜品區裡面,找到類似「芒果拿破崙」,勉強有芒果甜品跟鬆脆口感的甜品

結果包括「芒果拿破崙」甜品在內,「8度餐廳」西式甜品區裡面的每一件西式切餅甜品,切餅甜品雖然都已經造到,正宗西式蛋糕甜品應有的賣相要求,但是每件切餅甜品實際體積,都比其他酒店自助餐細小得多。

「8度餐廳」甜品區裡面的「藍莓芝士蛋糕」,蛋糕裡面的實際芝士酸甜味道以及藍莓甜味,都跟其他酒店自助餐裡面的「藍莓芝士蛋糕」味道感覺很相似。「8度餐廳」唯一美中不足之處只是蛋糕體積比較細小而已。

就連「8度餐廳」裡面的第二款芝士蛋糕,呈方形形狀的「紐約芝士蛋糕」,「紐約芝士蛋糕」裡面的芝士酸甜味道,也跟「藍莓芝士蛋糕」的酸甜味道十分相近,感覺彷彿由同一個製餅師傅製作出來。

我在「8度餐廳」自助餐甜品區裡面,再取了幾次蛋糕甜品,結果發現「8度餐廳」裡面的蛋糕甜品裡面,佔了很多款式的甜品,竟然都是芝士蛋糕,還能拿到「芒果拿破崙」已經算是走運了。

至於「8度餐廳」晚市自助餐甜品區裡面,我最喜愛的非「芝士蛋糕」類別甜品,就是使用新鮮「車厘子」製作而成的西式「車厘子撻」。

「車厘子撻」裡面的所謂「車厘子」,其實即是我平日都曾經嘗試食過,一粒粒連着從樹枝上面摘下來的甜味水果「櫻桃」,「櫻桃」的味道酸中帶甜。

所以由新鮮「車厘子」製作出來的「車厘子撻」,每件「車厘子撻」裡面都有完整而味道偏甜的新鮮車厘子果肉,車厘子果肉的實際口感,都是成熟而軟腍,車厘子裡面的酸味反而不算很多。

到最後要評論一下「8度餐廳」裡面的雪糕甜品,「8度餐廳」跟「PromXXade西餐廳」一樣,都有提供「Haagen daas」的杯裝雪糕,不過「PromXXade西餐廳」有雪糕批,「8度餐廳」又被比了下去。
雪糕窩夫餅

而且「8度餐廳」自助餐的「Haagen daas」杯裝雪糕只有兩款口味,包括我晚上不能夠食的朱古力口味,命中註定我只能食味平平無奇的「雲呢拿」。

至於「8度餐廳」另外提供的「dreyer's」雪糕情況亦跟「Haagen daas」相若,一樣有朱古力口味,所以我只能選擇享用「8度餐廳」另一款的芒果口味雪糕。

不過,不幸中之大幸,「8度餐廳」甜品部門原來還有推出「雪糕窩夫餅」甜品,食客可以選擇加手刮版本「Haagen daas」「北海道紅豆麻糬」雪糕,跟「焦糖布丁麻糬」雪糕,擺放在新鮮烤好的鬆脆窩夫餅上面。

「Haagen daas」「北海道紅豆麻糬」跟「焦糖布丁麻糬」雪糕球裡面的口感感覺,因為雪糕球裡面有麻糬,所以雪糕口感也都有來自麻糬的彈性感覺,而不是只有甜味那麼簡單。

「8度餐廳」「雪糕窩夫餅」裡面的「窩夫餅」,在製成「雪糕窩夫餅」的時候,狀態仍然十分新鮮。窩夫餅口感仍然鬆脆,配冰凍甜味麻糬雪糕球,產生了軟硬兼備,一冷一熱合體出來甜味化學作用出來。

所以「8度餐廳」食品味道口感未必比其他自助餐好,酒店位置也不算十分方便,但是「8度餐廳」勝在有一些在其他酒店自助餐餐廳裡面,都未必一定食得到的甜品食品,算是挽回一些分數。
2020-03-15
$501.6 (晚餐)
生蠔
燒牛肉
雪糕窩夫餅
  • 香草烤羊扒
2020-07-12 96 瀏覽
呢間野,幾個月前食過,除了龍蝦一出畀一家四口㩒住一舖清曬之外,其他還算可以。講真,400幾,有齊龍蝦生蠔鵝肝,乎復何求。但呢次就強烈感覺瀨咗野了。首先,係重頭菜,乜都要排隊。排也罷了,排到埋去,問佢,我兩個人,可唔可以取兩份?唔得,一人一份。啱嘅,公平嘛,我排過囉。於是乎,成晚主要的動作是排隊,不是食野。間野地方又細,幾條隊,連綿不絕,互相交錯,行都無位行。或者,這正是管理膠層想見到的現象,好景喎,咁多人,證明夠旺。龍蝦鉗伊面,只有排頭位的人,才有幸食到龍蝦鉗,後面的,只能食龍蝦殼伊面。甜品,榴槤慕絲,唔睇牌都唔知佢叫榴槤。芒果拿破崙,又話係招牌貨,真食不出特色在哪裡。仲有,太多了,唔想寫咁多字。一句講晒,呢間野,可一不可再。

仲有,太多了,唔想寫咁多字。一句講晒,呢間野,可一不可再。
2020-07-05 250 瀏覽
聽聞呢度芒果拿破崙很出名 ,特登約朋友去試順便聚舊由於book位時已預定左指定tea sets,所以一入座等左10分鐘度,食物便到。因為係套餐,所以會跟一杯餐飲。見食物到了,都無人問我地落餐飲。便問侍應,才知道熱飲要自助,凍飲就包一杯,需要落單。一人一個架,拎食物係方便,可以自己一層一層慢慢食。-芒果蝦沙律:蝦是實肉-牛油鬆餅:完全是光酥餅味道,不過就多左舊cream-脆香雞翼:同麥當勞一樣味-三樣芒果食物,芒果拿破崙,芒果班戟,芒果蛋白卷,正正常常。叫左杯凍檬茶,朋友發現杯內超級多黑色物體沉殿,嚇死,即刻告知侍應,跟住就話換返杯比我地。拎左杯新飲品黎,就覆左我地一句查過是茶葉,完。完全無歉意,求其答一句就算,吾好意思都無聲。無諗到酒店裡連一杯普通凍檬茶都沖成甘,吾知呢d情況係咪日常。
聽聞呢度芒果拿破崙很出名 ,特登約朋友去試順便聚舊

一人一個架,拎食物係方便,可以自己一層一層慢慢食。

-芒果蝦沙律:蝦是實肉
-牛油鬆餅:完全是光酥餅味道,不過就多左舊cream
-脆香雞翼:同麥當勞一樣味

2020-07-01 421 瀏覽
最近系網上見到好多酒店都做緊自助餐promote, 趁老公生日就選擇左去土瓜灣8度海逸酒店,之前試過覺得都幾好,雖然吾算大,不過食物種類應有盡有,宜家上網預訂,星期五價錢都系under$450, 已經包埋加一,實在抵呀龍蝦好多羔呀!彈牙有鮮味,感覺上好過長腳蟹,長腳蟹略為咸左啲。生蠔雖然細細隻,不過都算新鮮,即開,每人每次限攞2隻。呢個系全晚至愛,帶子併鵝肝,無得輸,帶子鮮甜,鵝肝煎得脆口和牛刺身,吾系好多間酒店自助餐有,感覺嫩滑,吾似食緊牛肉大量羊架,正初頭以為系穌皮湯 原來系迷你穌皮肉醬薯蓉,幾特別酒店招牌甜品: 芒果拿破崙

生蠔雖然細細隻,不過都算新鮮,即開,每人每次限攞2隻。

呢個系全晚至愛,帶子併鵝肝,無得輸,帶子鮮甜,鵝肝煎得脆口

和牛刺身,吾系好多間酒店自助餐有,感覺嫩滑,吾似食緊牛肉

大量羊架,正

初頭以為系穌皮湯 原來系迷你穌皮肉醬薯蓉,幾特別

酒店招牌甜品: 芒果拿破崙
2020-06-05
2020-06-18 1252 瀏覽
母親大人話想食下午茶,所以就上網搵啦,俾我搵到呢間openrice book位有65折,最後埋單$126/人🤭價錢ok得嚟,味道都幾唔錯,total有10件甜/咸點,每樣嘅質素都高過我預期,唔會話好好好驚艷,但以呢個價錢嚟講,每樣都令我好滿意。媽咪覺得芒果拿破崙最出色,個人最鍾意個最上果層嘅白色瑞士卷😂呢間餐廳唯一要挑剔嘅地方就係佢個位置比較格涉,唔近地鐵站,要搭巴士係欣榮花園站落再行1分鐘度。雖然位置唔係話特別方便,但餐廳裡面環境同裝修好企理令人感覺良好🤭總括嚟講,性價比高,我會encore😂

總括嚟講,性價比高,我會encore😂
2020-06-18
  • 芒果拿破侖
  • 芒果下午茶
2020-06-18 737 瀏覽
炎炎夏日,當然會想和閨蜜去 hightea一下,今次這間酒店就以「summer」為題,價錢仲好吸引,可以食兩個鐘,仲有鹹點同甜點,兩個人食好足夠🥰好適合同三五知己一齊去👍🏻最好食嘅就係芒果拿破崙必定要試吓,環境幾舒服,仲可以打卡添
2020-05-30
2020-06-07 1472 瀏覽
今日去食下午茶15:00-17:00,芒果主題,每位168仲有65折,好抵,落左單等左半個鐘先黎野食,應該group埋一次出。。不過無失望,黎到熱既野食都好夠熱,侍應雖然無講食既次序,不過應該都係由下面食到最頂(咸到甜),最尾個芒果拿破侖好正。
2020-06-04
2020-06-05 1298 瀏覽
我地平日6大1小去,叫左3個鮮果set,3個芒果set。下午茶黎講,份量好夠食,7個都食得飽飽。甜食好味,咸食正常。最好味係芒果拿破侖/ 士多啤梨法式牛油曲奇。牛油鬆餅/ 芝士火腿牛角包就好麻麻。仲有menu可以叫 A la carte,我地有人未食lunch,所以另外叫左個fish and chips,即叫即整,熱辣辣,幾好味。酒店周邊環境較舊,但裏面環境OK。交通可能隔涉少少,所以唔算多人。初夏鮮果下午茶$98/位皇牌芒果下午茶$168/位經open rice訂位,星期一至五全單65折,公眾假期全單7折。經官網訂都有折,不過我冇用過,所以唔太清楚,可以自行去官網了解下。

初夏鮮果下午茶$98/位
皇牌芒果下午茶$168/位
士多啤梨法式牛油曲奇
士多啤梨法式牛油曲奇
2020-05-22 2499 瀏覽
之前見到谷友推介特價下午茶,😷特跟未開學的囝囝山長水遠由屯門出來試試,可前兩天經網上付款作實,2人為1套,連原加一實收$229.6下午茶餐足三點才可入場,食客魚貫入場後,侍應便徐徐上餐,大家大可在位吃足及傾足二粒鐘就施施然離開,舒適悠閑🙂酒店high tea 一向給人感覺都很高尚昂貴的,故現此個價錢頗為吸引,食物質素不差,但有些食物跟原圖效果有點出入,特別是那咸點薯仔沙律略為細杯,酒店真要小心會被人以商品說明條例投訴😜整個餐我至欣賞那士多啤🍓曲奇,餅底非常鬆化,士多啤梨又夠大粒😋,其次是芒果🥭拿破侖及三文魚麵包。此個餐我們是吃清光的,下午茶份量是恰當的。但若實物可跟足原圖效果及加送餐飲就更完美,因套餐本身的菠蘿🍍砂冰特飲🍹太細杯了,另下午茶若欠缺一杯茶或咖啡,完美度略顯不足。同場有兩對👩‍👧👩‍👦,小朋友們食得不亦樂乎,家長們談天說地亦很高興,故特推介給兒女就快要上學的家長們,快趁此檔期可以平平地體驗一下酒店high tea☕️ 👍🏻👍🏻

夏日鮮果下午茶

2020-05-21
夏日鮮果下午茶
2020-05-18 2012 瀏覽
好多酒店嘅Afternoon tea環境好正,偏偏我就最愛呢度,雖然無靚景,但成個set都係我鐘意食又啱食嘅嘢🥰其他酒店有靚景,但個set我好多嘢都唔食,所以都係寧願揀返呢度!唔係第一次食,所以更加會揀返佢😋今次疫情關係阿囡唔洗返學,可以同我哋一齊慶祝,佢一路食一路讚猛咁話好好味!🤣🤣🤣咁就18週年喇!真係好想食埋佢個初夏鮮果下午茶,可惜太飽喇,又要兩份起,如果可以嗌一份我會試㗎!😆😆😆

2020-05-18
紀念日
  • 芒果下午茶
2020-03-17 4236 瀏覽
前幾日去左8度海逸酒店試試個芒果下午茶,佢哋係用菲律賓呂宋芒,望到個tea set已經覺得色彩鮮豔,令人胃口大增!首先食鹹點,蟹籽卷同蝦沙律加入左芒果,都算夾得埋。芝士肉醬焗薯蓉同芝士火腿牛角包就不過不失。最令人意外係件脆香雞翼,外皮炸得鬆脆裡面雞肉又唔乾身,有驚喜。到甜點,鬆餅就比較普通,唔夠牛油味同冇果醬。芒果班㦸同蛋白卷都十分輕盈鬆軟,比出面平時食到嘅更上一層樓。當然最後就係得獎嘅芒果拿破崙,酥皮脆口,忌廉超滑,拼搭一流。芒果分量一啲都唔少,又夠新鮮,每位$168仲有65折優惠,正!
2020-01-16 4709 瀏覽
📍 8度餐廳 土瓜灣九龍城道199號8度海逸酒店地下位置雖然吾太方便 環境亦比較細座位窄 但勝在價錢實惠種類多 食物質素高 抵食!性價比高👍🏻今次相影得比較少 掛住食😝刺身第一輪差少少 三文魚吾夠新鮮 等左一陣 再拎又新鮮返 甜蝦鮮甜最值得食既有海鮮🦞最高評分 長腳蟹 超級鮮甜 又大隻 即開生蠔🦪一隻大一隻細 大隻真係細落好creamy!!難以形容 愛食生蠔既人一定中意😋吾算多人排最受歡迎係鵝肝多士配煎帶子 好吸引 煎得啱啱好 吾會好膩 食2,3件差吾多🤤其他食物冇影相 但吾特別介紹有個鮑魚黑松露蘿蔔糕 幾特別 煎得好香 足料甜品吾洗講 都有好多款式🍰推薦👍🏻芒果拿破崙,梳乎厘配燕窩,焦糖燉蛋即整窩夫🧇配上Häagen-Dazs雪糕🍨有焦糖麻薯味或朱古力味 餅底好脆😋整體我比好高分 係座位較窄🔖提提大家8度推出好多優惠❗️一月生日壽星可享半價優惠,其餘OpenRice book枱有82折,全枱人Like埋Facebook額外再九折‼️平均一人$400就食到性價比高既buffet💯
📍 8度餐廳
土瓜灣九龍城道199號8度海逸酒店地下
今次相影得比較少 掛住食😝
最值得食既有海鮮🦞
最高評分 長腳蟹 超級鮮甜 又大隻
其他食物冇影相 但吾特別介紹
有個鮑魚黑松露蘿蔔糕 幾特別 煎得好香 足料
甜品吾洗講 都有好多款式
🍰推薦👍🏻芒果拿破崙,梳乎厘配燕窩,焦糖燉蛋
整體我比好高分 係座位較窄

🔖提提大家8度推出好多優惠❗️
  • 生蠔
  • 燕窩梳乎厘
  • 鵝肝多士配煎帶子
  • 甜品
2019-12-29 2849 瀏覽
以前吃過八度海逸酒店的自助餐,但下午茶就沒有。這次上網預訂有折,所以帶家人一起來嘗試。下午茶時段由三點至五點,由於我們太早到酒店,餐廳職員還在準備中,所以只能在餐廳外面等候,不能進入餐廳等候。下午茶架總共有三層,旁邊還有一些沙律和鹹點。🔆提提你🔆正宗的下午茶應從鹹點開始,最後才吃甜點。這次的鹹點包括有薯餅、雞肉串燒和火腿芝士牛角包,另外旁邊還有一小碟沙律。📌串燒太硬和乾,而且沒有燒的香味,非常一般📌薯餅和牛角包不過不失,沒有驚喜下午茶架最底層有司康餅(scone)、奶油和芒果糯米糍📌我本來對司康餅就一般,質感跟光酥餅很相似,所以不喜歡。但加了奶油會比較易入口,奶油不膩,所以不會太有負擔。第二層有花之戀📌正常,因為下午茶關係,所以是一口大小。最高是甜點:芒果拿破崙、芒果千層蛋糕和普通芒果蛋糕📌芒果拿破崙是眾多食物中最好吃,拿破崙依舊鬆脆,芒果的甜味亦令甜品生色不少,總括而言這道甜品很好吃。📌至於千層蛋糕和芒果蛋糕則普普通通,沒有什麼驚喜,跟平時吃的蛋糕差不多。酒店都環境和服務十分到位,但餐點仍有很多進步的空間,水準與平時的自助餐有點距離,期望下次到來食物水準會有所提升。

芒果下午茶

下午茶架總共有三層,旁邊還有一些沙律和鹹點。🔆提提你🔆
正宗的下午茶應從鹹點開始,最後才吃甜點。

📌串燒太硬和乾,而且沒有燒的香味,非常一般
📌薯餅和牛角包不過不失,沒有驚喜

下午茶架最底層有司康餅(scone)、奶油和芒果糯米糍

第二層有花之戀
📌正常,因為下午茶關係,所以是一口大小。

最高是甜點:芒果拿破崙、芒果千層蛋糕和普通芒果蛋糕

芒果下午茶
2019-12-18 2656 瀏覽
早排我同老公2個突然想食自助餐,所以上網睇下,最後我選擇左呢一間,因為之前聽朋友講呢一間既質素唔錯,而我見佢個價錢又唔係貴,所以就決定食佢啦,入到去環境都唔錯,唔會太逼,服務員好好禮貌,基本上自助餐嘅質素都唔錯,冷盤方面有生蠔、凍蝦,青口,龍蝦、刺身等等,但熱食方面就麻麻,冇咩選擇,所以都係以冷盤為主,飲品方面有橙汁、蘋果汁、可樂同埋咖啡奶茶,其實整體來講我都覺得可以,但去到最後買單嘅時候,訂枱時明明話可以儲里數,買單嘅時候同佢哋啲同事講就可以,但係同佢講嘅時候佢話唔可以,因為要正價先至可以儲里數,因為費事同佢理論,所以就算數,但我想話,我訂枱嘅時候已經問咗,佢又冇話一定要正價先可以儲里數,而且係OpenRice度都冇講明,酒店又有信用卡優惠,又話身分證上面有1、8、0呢三個數字又再九折,咁其實你係唔會有正價架喎,弱弱一問,算唔算有欺騙成份,最好笑係個員工答我,話我買完單之後會自動有25分入落我OpenRice個戶口,但係你又冇問我攞OpenRice個Account,而且貴酒店都冇話過訂枱會有25分,咁請問嗰25分點樣過俾我呢🤬
2019-11-10 2729 瀏覽
5/11果日係我牛一,同屋企人簡介地食餐自助餐慶祝見到八度海逸做緊壽星唔洗$300就可以享用自助餐,於是上佢地官網e shop到買飛,官網賣緊原價8折,超抵!!!去到酒店,泊車同事態度殷勤,去到餐廳都好full好彩一早買定飛我地同行有一個兩歲小朋友,服務生安排了窗口位俾我地,咁唔洗騷擾到其他食客一坐低我就食左四隻生蠔,不過不失,再跟住就拎左d厚切刺身,火灸壽司,凍蝦同青口,翡翠螺。食完晒凍食我就開始轉攻熱食,佢地熱食係。超。級。多,我未能食晒所有野,但最印象深刻有片皮鴨,酥皮焗海鮮,羊架,印度咖哩,鵝肝,燒牛扒,炸物,所有野都超出左我既預期,好少自助餐樣樣野都好味我諗我只係食到七成既熱食,因為真係好多好味既野,但我都要食埋甜品。甜品又係好出色,有芒果拿破崙,梳乎里,tiramisu, 特濃朱古力,豆腐花,蛋撻,榴槤pancake, 格仔餅,又係所有都好好食,就算超飽都覺得味道好。強烈推薦俾我身邊既朋友,400幾蚊,食到高水準既自助餐係抵既!*收碟侍應好服務,針水快,收碟快,仲同我地個兩歲妹妹玩*唯一係枱與枱之間好貼,我地坐得入,出入都要麻煩到其他食客讓一讓
5/11果日係我牛一,同屋企人簡介地食餐自助餐慶祝

*收碟侍應好服務,針水快,收碟快,仲同我地個兩歲妹妹玩

2019-11-05
  • 甜品區