2023-02-12 53 瀏覽
這裡有人喜歡吃crepes嗎?我就好喜歡吃啊~來試了大角咀多款口味咸甜可麗餅專門店有好多口味都想試🤤讓我們也選了幾分鐘才能定案有套餐價包飲品✧ 抹茶紅豆白玉見到白玉子便想吃結果白玉比預期甚至門外sample的更大粒抹茶味不苦澀味道適中✧ 忌廉芝士煙三文魚看著店員製作就見到三文魚也頗大塊吃點咸的好開胃份量剛好✧水蜜桃梳打想不到層次分明還有無花果乾, 好驚喜✧紅豆拿鐵有點像紅豆冰😝小店雖小但卻吸引好多街坊或放工人士來幫襯當晚都有不少人進店當吃晚餐或飯後甜品也
這裡有人喜歡吃crepes嗎?
我就好喜歡吃啊~
來試了大角咀多款口味咸甜可麗餅專門店

看著店員製作就見到三文魚也頗大塊
吃點咸的好開胃份量剛好

✧水蜜桃梳打
想不到層次分明
還有無花果乾, 好驚喜

✧紅豆拿鐵
有點像紅豆冰😝

小店雖小但卻吸引好多街坊或放工人士來幫襯
當晚都有不少人進店
當吃晚餐或飯後甜品
有甜咸可麗餅 嘢飲等 超多選擇門口放左好多display 樣樣睇起黎都勁吸引🤤男友係咸黨 身為甜黨嘅我 幾經辛苦說服佢叫左2款甜可麗餅😈.🐈🎀 ᴛᴀsᴛᴇ: ★★★★☆ ᴠᴀʟᴜᴇ ᴡᴏʀᴛʜ: ★★★★☆ .▪️士多啤梨朱古力 $48(2種Cream、朱古力醬、士多啤梨醬、朱古力碎片、好多士多啤梨)▫️焦糖吉士 $45(2種Cream、焦糖醬、上層用糖燒出焦糖、花生碎).隔住玻璃見到店員即叫即製好新鮮 .焦糖純粹影相靚 味道單一推介士多啤梨朱古力多啲 口感豐富好多最中間個粒士多啤梨都特登燒埋佢 好有要求🤣.❝ʀᴀɢᴅᴏʟʟ ᴅᴀɪʟʏ𓃠⸝⸝꙳ • ғᴏᴏᴅɪᴇ𓌉◯𓇋 ‎‎‎• ʟɪғᴇsᴛʏʟᴇ⋆♬︎ • ᴛʀᴀᴠᴇʟ*⋆✈︎❞
有甜咸可麗餅 嘢飲等 超多選擇
ᴛᴀsᴛᴇ: ★★★★☆
ᴠᴀʟᴜᴇ ᴡᴏʀᴛʜ: ★★★★☆
▪️士多啤梨朱古力 $48
▫️焦糖吉士 $45
(2種Cream、焦糖醬、上層用糖燒出焦糖、花生碎)
隔住玻璃見到店員即叫即製好新鮮
焦糖純粹影相靚 味道單一
推介士多啤梨朱古力多啲 口感豐富好多
最中間個粒士多啤梨都特登燒埋佢 好有要求🤣

2023-02-06 70 瀏覽
🐭 米奇老豬Vol. 311 🐷[3 CREPEs]呢間小店位於大角嘴一條小巷內如果唔係收到 @3_crepes_hk 嘅邀請都唔知呢度有間可麗餅專門店 😯店內有張細細地嘅貼牆高臺不過幾欣賞佢地用挺身嘅卡紙摺盒來裝住個可麗餅就算有雪糕都唔會食到好lea hea 😚.🐖🐖《士多啤梨朱古力》🐖🐖 🛑 8/10 🛑 💰$48 + $10配白玉💰可麗餅皮厚度適中 柔軟得來承托力又👌可可味唔算明顯 雪糕嘅朱古力味重d 而且唔會過甜不過略顯食落有冰感 🧊 可能溶過(?)士多啤梨、香蕉係天然甜香 👍🏻相反白色忌廉就有d甜膩~兩粒白玉食落煙韌軟糯仲有d冷凍果乾脆粒 幾crunchy 🦷口感豐富!.🐖🐖《抹茶拿鐵》🐖🐖 🛑 7.2/10 🛑 💰$34💰可能因為冰嘅比例較高所以抹茶味唔明顯 整體味道略淡撈勻底下嘅紅豆🫘會好味d~.❣️🐭總評分🐷❣️味道:7.6/10服務:N/A環境:N/ACP值:✴️ 中低 ✴️ ENCORE:🧐.📍3 CREPEs📍大角咀博學里3號富多來商場一期地下1號舖.#米奇老豬_油尖旺區#米奇老豬_朱古力#米奇老豬_雪糕刨冰#米奇老豬_茶#3crepes #可麗餅 #朱古力雪糕 #白玉
🐭 米奇老豬Vol. 311 🐷
🛑 8/10 🛑 💰$48 + $10配白玉💰
可麗餅皮厚度適中 柔軟得來承托力又👌
可可味唔算明顯
雪糕嘅朱古力味重d 而且唔會過甜
不過略顯食落有冰感 🧊 可能溶過(?)
士多啤梨、香蕉係天然甜香 👍🏻
相反白色忌廉就有d甜膩~
兩粒白玉食落煙韌軟糯
仲有d冷凍果乾脆粒 幾crunchy 🦷
口感豐富!
🐖🐖《抹茶拿鐵》🐖🐖
🛑 7.2/10 🛑 💰$34💰
可能因為冰嘅比例較高
所以抹茶味唔明顯 整體味道略淡
撈勻底下嘅紅豆🫘會好味d~
❣️🐭總評分🐷❣️

#米奇老豬_油尖旺區
#米奇老豬_朱古力
#米奇老豬_雪糕刨冰
#米奇老豬_茶

#3crepes #可麗餅 #朱古力雪糕 #白玉 #朱古力控 #抹茶拿鐵 #抹茶控 #日式可麗餅 #法式可麗餅 #甜品控 #大角嘴美食 #大角咀美食 #旺角美食 #大角咀 #熱香餅 #千層蛋糕 #雪糕控 #香港雪糕 #香港甜品 #榛子 #朱古力迷 #抹茶紅豆 #宇治金時 #士多啤梨 #香蕉朱古力#crepedelicious
用餐優惠
試食活動
𝕊𝕠𝕞𝕖 𝕘𝕖𝕟𝕦𝕚𝕟𝕖𝕝𝕪 𝕖𝕧𝕚𝕝 𝕥𝕣𝕖𝕒𝕥𝕤 𝕥𝕠 𝕜𝕖𝕖𝕡 𝕦𝕤 𝕔𝕝𝕖𝕒𝕣-𝕙𝕖𝕒𝕕𝕖𝕕🕵🏽好耐好耐無食crepe🦥,成日覺得只係食肥仔cream👀…原來都有錯覺,只要份crepe皮做得好就已經好正🤞🏽!呢間小店既可麗餅有甜有咸,我地從接近20款甜甜選擇中揀左香蕉朱古力可麗餅👻。見到師傅製作過程,整體均勻又多toppings:香蕉🍌、朱古力醬🍫、鮮忌廉🍦、朱古力粒同脆米。一個人獨食絕對邪惡,兩個人分享fit曬🤼‍♂️。🌮Banana Chocolate Crepe | $48飲品就揀左杯fresh d少見d既青提冰茶🧊,青提夠味又唔會太甜,有陣陣薄荷清新味道🌿,夏天飲一定更正🧚🏻‍♂️。🍹Green Grape Ice Tea | $28小店更需要大家支持🏁,路過唔好錯過,唔餓就岩架啦😏即係有位啦。食完個crepe飲杯靚茶都消化左,可以食下一餐🍴gogogo!

🌮Banana Chocolate Crepe | $48

🍹Green Grape Ice Tea | $28

下午茶
日式可麗餅喺出面餐廳食閑閑哋都要差唔多一百蚊😪所以成日都唔捨得俾錢食🤣而呢間位於大角咀嘅日式可麗餅專門店就正正係平民之選🤤雖然佢淨係做外賣,但少人嘅時候仍然有企位俾客人即時食,而且啲crepe全部都整得好靚好適合打卡😚🧡本身同朋友每人一個share,但食完飯實在太飽所以食唔落🥹淨係叫咗一個🥺下次一定要再食其他味!🌟焦糖吉士可麗餅🥞 $45 (3.89/5)親眼睇住店主喺度整個crepe,成個感覺好治癒🥰最頂嗰層係擠滿吉士醬,最頂灑上糖粉做咗焦糖脆面💛一啖食落去就係幸福嘅感覺🥰而且吉士醬唔會好甜~個餅皮好香蛋味,食落煙煙韌韌,不過因為佢捲埋一齊,所以略嫌有少少厚😳食到中間仲有鮮忌廉同cream cheese! Cream cheese鹹鹹地,好似奶蓋咁😍令到成個crepe味道唔會好單一,食到底都仲有醬🧡不過佢都好大份,如果想食多啲味就記得正餐唔好食得咁飽🤣總括嚟講,店員好nice,仲會比匙羹🥄我哋食得方便啲🫶🏻好值得幫襯下呢啲小店~一定會再回頭食❤️👍🏻加一服務費:❎回頭率:❤️❤️❤️❤️❤️ (5個❤️為滿分)📍地址:3 CREPEs (大角咀)大角咀博學里3號富多來商場一期地下1號舖

🌟焦糖吉士可麗餅🥞 $45 (3.89/5)

加一服務費:❎

回頭率:❤️❤️❤️❤️❤️ (5個❤️為滿分)

📍地址:3 CREPEs (大角咀)
2023-01-14 1031 瀏覽
/3 𝑪𝒓𝒆𝒑𝒆𝒔🇭🇰/#sa大角咀篇 #sa甜品篇➖➖➖<多款口味咸甜可麗餅專門店> ➖➖➖以前中學每次掃街都會食又一戟🤣感覺係香港唔算有好多crepe 專門店 依家又多一個選擇大角咀呢邊真係越嚟越多新店除咗主食外都多左啲小店呢間甜crepes有多達13款人氣款式包括:焦糖吉士、抹茶白玉等亦有飲品例如:咖啡/梳打 都有套餐價🫶🏻可以揀堂食或外賣😛 價錢合理$38-50 咸crepe 就~$78 店內可以立食/門外都有啲凳仔可以坐係到食朋友話覺得好有街頭風味🤣🤣➖➖➖1️⃣ 焦糖吉士 $45 我揀左呢款 好似平時crème brûlée 咁可以睇到店員製作過程 最後步驟會灑上白糖 再輕輕一燒 如果焦香味再突出啲就好 吉士食落幾軟滑😆蛋香重 Crepe 皮都夠軟身 配原味忌廉 入面會食到榛子粒幾香口🙆🏻‍♀️整體都幾好食~ 不過會有啲漏!! ➖➖➖2️⃣抹茶紅豆白玉 $48 人氣款式✨都好多人食呢款Crepe 皮都食到抹茶嘅微微苦澀 而且幾軟熟 皮薄唔會太厚🥰白玉口感煙韌得黎都幾軟糯 食到糯米香✨仲有紅豆粒、kitkat 碎 有原味同抹茶忌廉 搽左係皮之間最後用菠蘿果乾鋪面作裝飾👐
/3 𝑪𝒓𝒆𝒑𝒆𝒔🇭🇰/
依家又多一個選擇
大角咀呢邊真係越嚟越多新店
除咗主食外都多左啲小店
呢間甜crepes有多達13款
人氣款式包括:焦糖吉士、抹茶白玉等
亦有飲品例如:咖啡/梳打 都有套餐價🫶🏻

如果焦香味再突出啲就好
吉士食落幾軟滑😆蛋香重
Crepe 皮都夠軟身 配原味忌廉
入面會食到榛子粒幾香口🙆🏻‍♀️
整體都幾好食~ 不過會有啲漏!!

2️⃣抹茶紅豆白玉 $48
人氣款式✨都好多人食呢款
Crepe 皮都食到抹茶嘅微微苦澀
而且幾軟熟 皮薄唔會太厚🥰
白玉口感煙韌得黎都幾軟糯 食到糯米香✨
仲有紅豆粒、kitkat 碎
有原味同抹茶忌廉 搽左係皮之間
最後用菠蘿果乾鋪面作裝飾👐🏻

➖➖➖
3️⃣玫瑰咖啡拿鐵 $34(再-$10)
有幾靚嘅漸層顏色
玫瑰味主要來自底部嘅玫瑰露
奶啡比例平衡✨味道同平時差唔多!
不過同crepe 一齊都幾heavy 🤣
4️⃣手打檸檬梳打 $30 (-$10) 🌟
朋友揀左呢杯 類似lemonade 酸度岩岩好
係幾解膩嘅👐🏻

📍3 crepes
2023-01-11 77 瀏覽
我今日食(餅皮即叫即做)1)冧酒提子可麗餅,大家放心,食落酒味唔係想像中咁濃,食到提子才有一點點冧酒味,放在忌廉上面嘅果仁,咬落多一層口感,整體來說唔太甜,我鐘意。2)玫瑰荔枝可麗餅一食入口就已經嗅到好香嘅玫瑰花,食到荔枝嘅清甜,呢款感到好清新,整體來說唔太甜,係好食。(餅底不是做定,係即叫即做,大家預計15分鐘,視乎人流)我見一路都有客人入嚟點餐,通常行一陣街就返去攞,也不介意要等候。飲品3)玫瑰荔枝梳打,好香好好飲,唔太甜,飲梳打至爽。4)水蜜桃冰茶,好夠凍,香香嘅水蜜桃,呢款冰茶飲落好解渴。 (記得要搖勻先飲)
我今日食(餅皮即叫即做)
2)玫瑰荔枝可麗餅
飲品
3)玫瑰荔枝梳打,好香好好飲,唔太甜,飲梳打至爽。
4)水蜜桃冰茶,好夠凍,香香嘅水蜜桃,呢款冰茶飲落好解渴。
(記得要搖勻先飲)
2023-01-06 76 瀏覽
經過大角咀先發現原來有唔少隱世美食,最近見到呢間專都賣可麗餅🥙——🌟 3 CREPEs🌟好吸引,佢餐牌上嘅可麗餅選擇都好多,除咗甜可麗餅,仲有鹹味可麗餅可以選擇,可麗餅仲可以自選Topping,無論鐘意食甜或鹹,想豐富定細細食都得,真係總會搵到任何一款啱你嘅口款🤩除咗可麗餅款式多,飲品都好多選擇,仲可以外賣出食,好方便👍🏻製作嘅過程亦透明度高,可以望住成個可麗餅嘅製作過程,真係好治療呀💕._.🍰|黑松露巴馬火腿配時令水果(芒果)+$10芝士蛋糕|🍰🌹|玫瑰咖啡|☕️._.
._.
🍰|黑松露巴馬火腿配時令水果(芒果)+$10芝士蛋糕|🍰
🌹|玫瑰咖啡|☕️
._.
外賣自取
下午茶
2023-01-01 80 瀏覽
一向好中意食crepe睇片知道新開,即刻黎試🤭呢間款式多又新穎,感覺比較衛生而且服務幾好,整體性價比高!嗌咗個比較受歡迎嘅抹茶紅豆白玉同焦糖香蕉!收銀話要等大概20分鐘好似話平日已算快師傅制作時已聞到陣陣蛋香開放式廚房睇住店員制作、又打新鮮打漿打忌廉,好治癒😋時間都好快過- 紅豆白玉入邊有抹茶朱古力、紅豆蓉、綠茶醬、原味忌廉、綠茶醬、白玉煙un 綠茶味唔會太苦,帶d甘香唔錯有脆脆咬口口感層次提升👍🏻- 焦糖香蕉,有榛子碎同開心果碎加上焦糖醬同香蕉我相對中意呢款,又可食下生果!第一啖咬Topping塊餅,好脆好好食,跟住比我望到d盒,原來係用比利時JD脆餅,唔平,捨得用料!本來以為有焦糖實好甜,點知食落竟然好fresh,有驚喜!欣賞佢唔會太甜,食落唔會濟唔會漏,配料分量適中!店員提醒盡快食因為放耐左個皮硬左無咁好味但聽到有客中意食脆皮可落單同收銀講聲☝🏻新鮮製作,即叫即做要食好嘢就要等🙂
一向好中意食crepe
睇片知道新開,即刻黎試🤭
呢間款式多又新穎,感覺比較衛生而且服務幾好,整體性價比高!

嗌咗個比較受歡迎嘅抹茶紅豆白玉同焦糖香蕉!
收銀話要等大概20分鐘
好似話平日已算快
師傅制作時已聞到陣陣蛋香

綠茶味唔會太苦,帶d甘香唔錯
有脆脆咬口口感層次提升👍🏻

- 焦糖香蕉,有榛子碎同開心果碎加上焦糖醬同香蕉
我相對中意呢款,又可食下生果!

本來以為有焦糖實好甜,點知食落竟然好fresh,有驚喜!

欣賞佢唔會太甜,食落唔會濟唔會漏,配料分量適中!

店員提醒盡快食
因為放耐左個皮硬左無咁好味
但聽到有客中意食脆皮
可落單同收銀講聲☝🏻

新鮮製作,即叫即做要食好嘢就要等🙂
📍大角咀 𝚃𝚊𝚒 𝙺𝚘𝚔 𝚃𝚜𝚞𝚒❝推介高質小店! 抵食日式可麗餅crepe😋超足料🤩朱古力🍫抹茶🍵一樣咁好食!✌🏻❞米紙介紹過! 係一間由兩夫婦開既crepe店 有鹹有甜 勁多款式🤩係附近食完lunch想食甜品🥰所以叫左2個甜crepe! 我同男友一人揀一個味🥳即叫即製🔥係透明玻璃窗出面可以望住老闆娘製作過程😙份量好大好足料! 超飽的😆見到焦糖燉蛋味都幾吸引 下次有機會要試埋!🤪🍫士多啤梨香蕉配朱古力雪糕 $50 (4/5)朱古力控男友揀既! 又幾好食🥰深啡色既Crepe皮帶濃濃既朱古力味😚軟腍腍 中間有奶香既白cream同朱古力cream😈仲有士多啤梨同香蕉🍓🍌配埋朱古力醬 朱古力脆脆係入面! 仲有一大球朱古力雪糕係面🤤🍵抹茶紅豆白玉 $48 (4/5)抹茶當然係我揀😈✌🏻crepe皮係抹茶味 中間同樣係奶香cream同抹茶cream 都幾濃茶味 連埋紅豆會偏甜🫘中間仲有脆口抹茶kitkat🤣面頭有2粒mochi🍡如果加埋雪糕應該更正!😚꧁꧁ ——𝓂𝑜𝓇𝑒 𝒾𝓃𝒻𝑜𝓇𝓂𝒶𝓉𝒾𝑜𝓃—— ꧂꧂📍3 CREPEs大角咀博學里3號富多來商場一期地下1號舖🗺𝘐𝘯 𝘵𝘩𝘦 𝘴𝘢𝘮𝘦 𝘭𝘰𝘤𝘢𝘵
📍大角咀 𝚃𝚊𝚒 𝙺𝚘𝚔 𝚃𝚜𝚞𝚒
❝推介高質小店! 抵食日式可麗餅crepe😋
超足料🤩朱古力🍫抹茶🍵一樣咁好食!✌🏻❞

士多啤梨香蕉配朱古力雪糕

🍫士多啤梨香蕉配朱古力雪糕 $50 (4/5)

抹茶紅豆白玉

🍵抹茶紅豆白玉 $48 (4/5)

꧁꧁ ——𝓂𝑜𝓇𝑒 𝒾𝓃𝒻𝑜𝓇𝓂𝒶𝓉𝒾𝑜𝓃—— ꧂꧂
📍3 CREPEs
大角咀博學里3號富多來商場一期地下1號舖

🗺𝘐𝘯 𝘵𝘩𝘦 𝘴𝘢𝘮𝘦 𝘭𝘰𝘤𝘢𝘵𝘪𝘰𝘯…
#joys_大角咀

🔖𝘔𝘰𝘳𝘦 𝘴𝘪𝘮𝘪𝘭𝘢𝘳 𝘤𝘶𝘪𝘴𝘪𝘯𝘦 /𝘧𝘰𝘰𝘥…
#joys_甜品
士多啤梨香蕉配朱古力雪糕
抹茶紅豆白玉
2022-12-26 113 瀏覽
經過見到有唔少人幫襯,咪諗住試吓。比完錢先見到佢得一個男人喺度整餅,唔俾都比左錢咁咪等囉。等咗20分鐘有多,係幾大份嘅,不過係啲皮大份囉,啲餡又少,物冇所值。等咗咁耐失望而回。
2022-12-26
25 分鐘 (堂食)
2022-12-25 123 瀏覽
呢排見好多社交平台 page介紹,特登去大角咀試叫左個吉士食,本身上網見佢個樣幾靚,滿心期待,但實物整到一岩一忽咁,有d失望,同埋食完之後覺得好一般落完單後即叫即整,見佢落左大約3種醬係個皮到,但食落覺得死甜好漏,個味道太單一,食到一半已經唔想食,如果有得加雪糕balance返應該好d個人覺得d 社交平台 page吹大左,價錢亦偏貴,唔值40幾蚊另外,OpenRice個地址有錯,行左成個圈先搵到間鋪係邊,個地方有d隱蔽
呢排見好多社交平台 page介紹,特登去大角咀試
🥤呢間位於大角咀既外賣店專賣可麗餅+茶飲,佢地有提供鹹同甜款既Crepe,👀從店外可見多種1:1 比例Crepe 模型展示出黎,方面大家挑選。🔍而隔住玻璃窗仲可以望到店員即席製作,令人更加期待!👦🏻🍫士多啤梨香蕉朱古力雪糕可麗餅($50)🍫🤩賣相相當吸引,咖啡色既朱古力餅皮煎到薄薄一層,卷起後咬落軟綿薄滑,🥚有朱古力味之餘更有陣陣蛋香。🍓中間夾有香甜士多啤梨、香蕉片、忌廉同朱古力雪糕,配搭起黎食超有滿足感!👅🍋柚子檸檬冰茶($28)🍋🧋冰茶味道調教得剛好,甜度酸度適中,😎飲落清爽開胃,夠曬解喝!❄️另外如果跟餐叫的話,飲品有半價優惠👏😋總體 (味道, 性價比, 環境, 服務態度) : 8/10——————————————————————————————🥤This shop located in Tai Kok Tsui are selling crepes and drinks, they offer a variety of savoury and sweet choices or crepes. 👀You can find some 1:1 crepe figure displayi

🍫士多啤梨香蕉朱古力雪糕可麗餅($50)🍫

🍋柚子檸檬冰茶($28)🍋

🥤This shop located in Tai Kok Tsui are selling crepes and drinks, they offer a variety of savoury and sweet choices or crepes. 👀You can find some 1:1 crepe figure displaying around for your reference🔍 And after you have order, you can check out the making process by looking into the window👦🏻

🍫Strawberry Banana Chocolate Ice Cream Crepe ($50)🍫
🤩The presentation looks attractive, the crust is thin and the texture is soft and fluffy when rolled up, 🥚it full of chocolate and egg flavour. 🍓Inside the crepe there are strawberry, banana slices, cream and chocolate ice cream, when all come together it taste delicious👅

🍋Yuzu Lemon Ice Tea ($28)🍋
🧋The flavour of drink is well balanced, the sourness and sweetness is just right, 😎which taste refreshing and appetising. ❄️And when you order it with the crepe, you can get a 50% off for the drink👏

😋Overall (Taste, CP value, Environment, Service): 8/10
2022-12-16 72 瀏覽
👈🏻3 CREPEs #japjapjap_大角咀#japjapjap_甜品依間嘅可麗餅有好多口味小編都諗咗一陣先去落order而家買任何可麗餅加飲品即刻可以減$10抹茶紅豆白玉可麗餅 $48用日本抹茶粉去整可麗餅皮❤️‍🔥好甘香抹茶控必叫之選餅皮好軟糯白玉非常煙靭 有咬口😝有滿滿嘅蜜紅豆 超級香甜Cream好滑身 入面仲要有朱古力脆脆口感更豐富💕仲有塊菠蘿乾賣相更出眾甜度得啱啱好份量十足 食一個真係要捧住個肚走吖😂玫瑰荔枝梳打 $30漸變色嘅層次好靚打卡一流加埋玫瑰花瓣視覺效果更強🤩玫瑰同荔枝都好濃玫瑰的香氣同甜而不膩嘅荔枝加埋梳打氣泡感好好互相配搭好清新❤️Overall食評最高5粒🌟)📌好味程度:🌟🌟🌟🌟📌回頭度:🌟🌟🌟🌟📌環境:🌟🌟🌟🌟📌服務:🌟🌟🌟🌟
👈🏻3 CREPEs

📌回頭度:🌟🌟🌟🌟
📌環境:🌟🌟🌟🌟
📌服務:🌟🌟🌟🌟
2022-12-11 83 瀏覽
最近經過一間小食店,門口放左啲crepe系到好吸引,忍唔住去試下。呢度有甜同咸既crepe,但對我黎講甜味既crepe比較吸引。叫左一個抹茶紅豆白玉crepe ($48),貌相吾錯,以紅豆蓉同cream為主,上面有2粒白玉同一片菠蘿乾,加左菠蘿乾令整個crepe既味道多左一層變化。另外叫左支粒粒芒果梳打($30)飲,個膠樽幾靚,我留返黎日後裝水飲。梳打加少少芒果肉。我叫完即場食埋,鋪頭有個小小既位置可以比人放低食。餐牌:

我叫完即場食埋,鋪頭有個小小既位置可以比人放低食。

餐牌: