2020-10-01 869 瀏覽
講到素食餐廳,係尖沙咀真係第一時間諗起2DP. 其實之前黎過,對佢茶味甜品最印象深刻. 今日再臨menu 改左,多左唔少新品茄香猴頭菇蒟蒻麵 一直都知蒟蒻麵係減肥欣物但之前都無試過,原來蒟蒻麵咁彈牙,有種更Q彈硬身d 啫喱感覺. 加上猴頭菇同蕃茄酸甜清新,好有飽肚感而一碟都只係二百幾卡路里50/50 傳統Margarita / 蕃茄自家製水牛芝士pizza ,5050pizza 呢個design 好正,一個pizza 已經有兩款口味,岩哂都想試多樣嘅我pizza 批底超薄脆香口。佢 地自家製水牛芝士用上腰果 白味噌,加上純素水牛cheese 好香, 同basil 亦好夾另一邊係傳統Margarita 蕃茄cheese rocket, 上面焗熟蕃茄仔特別甜而juicy. 40風乾脆餅 純素芝士醬用上亞麻籽 南瓜籽 葵花籽 芝麻等,好香而豐高營養價值。不過食落雖然乾卻唔係好夠脆純素芝士醬無太多味道,無咩芝士味其實. texture 有點牛油果打成溶感覺. salad 反而較少,個人覺得salad 可以多d再加多少少salad dressing/fruit會無咁乾另外叫左個素炸雞胸,餐廳自家

茄香猴頭菇蒟蒻麵

40風乾脆餅 純素芝士醬

另外叫左個素炸雞胸,餐廳自家製主要用左鷹咀豆。中間texture 的確有點似炸肉口感,香脆又唔會割嘴嘅乾或油膩,再帶有鷹咀豆特有豆香,還蠻不錯

火龍果紅菜乳酪 唔單止外形可愛,亦好好飲,唔會太甜,有火龍果獨有淡淡香味配上茶乳酪好夾,清爽解渴,喜歡.

泰茶冰真係好吸引,但之前見有人話太甜,所以request少甜就落少左煉奶

食落完全唔覺得太甜,泰茶香味好rich 幾正
反而食到中間覺得唔夠煉奶,其實要有適量甜度先更帶出茶香同層次. 但全部倒係頂的確可能會一開始食覺得太甜. 如果可以煉奶分開裝,邊食邊按喜好倒會更好呢
底下係涼粉,覺得唔係好夾🤣 不過整體還是蠻好食

• 火龍果紅茶乳酪
  • 蕃茄水牛芝士薄餅
餐廳:2DP (尖沙咀)地址:尖沙咀厚福街12至12號A藍馬商業大廈地下尖沙咀厚福街呢間素食Cafe——2DP,致力研發唔同創新嘅素食菜式🥬,除咗主打素食、甜品🍮同茶系列食物🌱,仲提供生酮餐單;而最近亦新推泰式食物🇹🇭,唔少得嘅緊係泰式生菜包同泰式奶菜刨冰🍧講咁多,不如介紹下今次我去咗食咩啦😆炸蜜香蕃薯條(小) $32以蕃薯整成薯條🍠,炸至香脆並加入蜜糖🍯,可口得黎又有啖啖甜蜜蜜滋味🥰原隻菠蘿炒椰菜花飯 $188呢個菠蘿炒飯同平時食開嘅好唔同,加入咗豐富食材,有椰菜花🥦、素肉碎、雞蛋🥚、素肉鬆、菠蘿🍍、提子乾🍇同腰果,除咗砌得靚靚,打卡一流之外📸,當中嘅菠蘿同提子乾甜香主導住成個飯嘅味道,加上唔同食材不同口感,又真係幾特別🤓50/50蕃茄自家製水牛芝士薄餅 $138呢個pizza一半係用咗傳統Margarita,另一半係自家製素水牛芝士🧀,如果唔係食開芝士嘅未必會接受到果陣芝士濃香,不過我個人就好鍾意😋;加上車厘茄、蕃茄醬🥫同羅勒等配料,最重要係脆而薄嘅pizza底🍕,令成個pizza好值得人回味韓式泡菜素煙肉卡邦尼意粉 $118呢個意粉用咗泡菜、韓式辣醬🌶、素煙肉🥓、蛋黃、洋蔥🧄同蕃
餐廳:2DP (尖沙咀)
地址:尖沙咀厚福街12至12號A藍馬商業大廈地下

講咁多,不如介紹下今次我去咗食咩啦😆

炸蜜香蕃薯條(小) $32

原隻菠蘿炒椰菜花飯 $188

50/50蕃茄自家製水牛芝士薄餅 $138

韓式泡菜素煙肉卡邦尼意粉 $118
呢個意粉用咗泡菜、韓式辣醬🌶、素煙肉🥓、蛋黃、洋蔥🧄同蕃茄醬🥫去整,食落唔辣,
但係就好開胃惹味🤤,估唔到呢款加入咗韓式元素嘅意粉又幾好食🍝

蜜瓜·牛乳刨冰 $108
最後緊係要食返個甜品先完滿😍,先將半個蜜瓜刮空,放入奶味香濃嘅牛奶刨冰,蜜瓜刮成一個個魚蛋大小嘅蜜瓜球🍈,擺放係刨冰上砌成一個蜜瓜球小山😚,真係望到都好想食🤩
2020-09-27
  • 蜜瓜牛乳刨冰
2020-08-14 2539 瀏覽
約了好友出來飯聚,搵咗呢間尖沙咀幾出名嘅素菜西餐廳(可能係東南亞菜😂)先打電話訂位,準時去到,當時人客唔多,店員比我哋揀位置,店內是日式西餐廳格局,我哋揀咗獨坐一角嘅高腳小圓枱,可以不受影響咁談天餐牌食物真係幾有特色,店員比我哋慢慢選擇,落單即叫即做青檸薄荷烏龍($44)叫了走甜,賣相好靚,好清新嘅味道,涼透心,喜歡香草+烏龍茶嘅味道,夏天解暑好正水蜜桃凍頂烏龍($44)朋友飲茄香猴頭菇蒟蒻麵($106)份量細,西式茄汁配猴頭菇竟然好夾,猴頭菇索咗茄汁,酸酸的好開胃,不過我喜歡普通意粉闊麵多過蒟蒻麵,因蒟蒻麵索唔到味!有少少可惜!黑松露醬羽衣甘藍燒烤菇漢堡($138)擺盤靚賣相靚,叫店員幫我哋切半,睇到豐富材料,無肉都唔會寡,尤其喜歡大蘑菇彈牙,羽衣甘藍味道就唔算突出,麵包烘過鬆軟香脆,蔬菜都新鮮,整體好味!食物真係有特色又好味,價錢略貴都值得一試,由頭到尾都係男店員招呼,佢有禮斯文又勤快!不過份騷擾!令人舒服!約好友相聚好地方
餐牌食物真係幾有特色,店員比我哋慢慢選擇,落單即叫即做

水蜜桃凍頂烏龍($44)朋友飲

約好友相聚好地方
2020-06-23
2020-07-21 1955 瀏覽
一有新素食店開張,身邊一定有班素食朋友會為大家實時報導。當然,我們周不時也會相約生日飯局及試新店飯局。是次,就是一個試新店飯局,大家約定了在這一間名叫《2DP》的食店一聚。而吸引我們專程來試的原因,就是素食的美式炸雞。這是一個走時尚及輕快路線的素食店,一入來就感覺到,這一家小店很年青,亦很有活力。令人覺得,素食不再單只是因為宗教及老人家信仰而設,而是時尚及生活,是一種生活的潮流。雖然,吸引我們來的食品,是他們的素炸雞。但當我們一打開餐牌時,未能茹素的眾男士就立即被素牛肉漢堡吸引住了。大啡菇素牛漢堡 黑椒醬。用 Impossible Meat 做的素牛扒,口感非常之相似,味道顯得鮮美主要是純素芝士的香及大啡菇的香。我以一個非素食者的人士來評價,這一個漢堡,的確做到口感似同味道似。烤菠蘿素牛漢堡 燒烤醬。漢人的"素" 質不來說了,因為我會給予同樣的評價。而上味道上,這一個漢堡因為用上了菠蘿同燒烤醬,味道又甜又清新。同行朋友的老公是一名食肉獸,他完全接受到此仿肉漢堡。我們一行5人,當然會點好多野食啦。視為前菜,我們點了一份牛油果羽衣甘藍沙律。這是一個很 Raw 的沙律,沒有醬,沒有別的味道,
我們一行5人,當然會點好多野食啦。視為前菜,我們點了一份牛油果羽衣甘藍沙律。這是一個很 Raw 的沙律,沒有醬,沒有別的味道,吃的,是一個純蔬菜的鮮味道。
流沙咸蛋黃大麥飯,是以 Risotto 的方法來製作的。之不過,Risotto 的醬是用上了咸蛋去造的,而所說的飯,是大麥飯,也就是一粒粒的大麥煮開而成的麥米飯。味道好,口感好,可是,仲飽肚過糯米飯。
來了,我們期待的原味素雞胸啊。外表上,這就是家鄉雞,實際咬入口,這東西似乎有點兒印巴口味。內心,不是素肉,而是一些以豆容等等做出來的 stuffing,入口,亦充滿了印度香料的味道。味道好,但因為大家都食過印度素菜,大家都覺得這口味似曾相識而失去了那吃到新素食產品的喜悅感。
然而,《2DP》的飲品絕對能帶給大家喜悅的。火龍紅茶乳酪,是當日的特價推介。果味濃郁,甜味中混雜了 creamy 而又酸酸地的乳酪,是一個很清新開胃兼消暑的飲料。
西瓜雪山,就是一個西瓜冰。雪花是解奶的鉋冰,飲入口、吃入口感到透心涼,而且西瓜夠冰凍,夠甜美,是一個會令人立即降溫的好飲品。
芒果雪山,同西瓜雪山是同出一轍,只是水果換了是芒果而已。
滿意的一餐,亦體驗到最新的素食 "潮" 店。少食素食的朋友,會感覺到健康同好味道;多年茹素的朋友,亦體會了新潮素菜的那一份滿足,這間 "多兩點" 的素食店,令大家都非常滿意,滿足。
2020-07-07 1609 瀏覽
※本文以用餐當日的環境、服務和食物質素為準,口味亦因人而異,文章只作參考之用。-最近多左唔少素食餐廳,2DP係其中一間比較鍾意既,因為佢地素食款式選擇多,時不時會推出新菜式,賣相仲要係靚同吸引,所以餐廳成日都坐滿。鹹食選擇多,連甜品款式都唔少,好多款都想食😬茄香猴頭菇蒟蒻麵 $106茄香蒟蒻麵食落茄味濃郁,麵質順滑帶點煙韌口感(而家比較低卡路里),食落酸酸甜甜的,唔會唔夠味很開胃;當中仲加入左雜菌、菠菜,仲有咬落爽口既猴頭菇,不錯吃。原隻菠蘿炒椰菜花飯 $188用左原個菠蘿上檯,當中所用既食材全麵係素食。面頭鋪上滿滿的雞蛋絲和帶點甜味的素肉鬆;底下係以椰菜花粒替代炒白飯,仲加入左菠蘿肉、提子果、腰果同素肉碎等。.食落口感豐富,椰菜花飯都炒得粒粒分明夠乾身,咀嚼中仲食到酸甜開胃既菠蘿肉同提子,腰果同素肉碎更增加左惹味度,相當唔錯,有別於一般素食菜式令人乏味既感覺。西瓜·牛乳刨冰 $108(奶製品敏感人士可轉豆乳)賣相可愛既西瓜刨冰,將西瓜肉挖成一粒粒西瓜球,底下係牛奶味刨冰。一粒粒西瓜肉食落爽口清甜,食落好似加左蜜糖咁,所以有陣陣蜜糖既清香,好消暑解渴,推薦!

茄香猴頭菇蒟蒻麵 $106

原隻菠蘿炒椰菜花飯 $188

西瓜·牛乳刨冰 $108
(奶製品敏感人士可轉豆乳)
  • 原隻菠蘿炒椰菜花飯
  • 西瓜牛乳刨冰
  • 茄香猴頭菇蒟蒻麵
2020-10-13 0 瀏覽
◭鹹蛋黃窩夫配普洱朱古力雪糕 $98呢個係餐牌入面比較特別嘅窩夫,加上鹹蛋黃同普洱兩樣完全唔同嘅嘢,結果就引起我哋好奇心,就叫嚟試下😆咁我試咗鹹蛋黃窩夫,入面夾層夾雜好多鹹蛋碎,每啖都有好香蛋黃味跟住試埋普洱茶朱古力味雪糕,本身仲諗住朱古味有機會蓋過普洱味,點知普洱味仲突出過朱古力,每啖雪糕都有普洱味嘅茶香,呢個窩夫值得試試👍🏻👍🏻👍🏻◭蜜瓜牛乳刨冰 $108呢個份量3-4人食就啱啱好,每粒蜜瓜好清甜,蜜瓜入面裝滿牛乳刨冰,牛奶好滑身😂飲飲下會幻想皮膚會變到牛奶咁香滑😆就會好有衝勁飲晒成個牛奶刨冰
◭鹹蛋黃窩夫配普洱朱古力雪糕 $98

◭蜜瓜牛乳刨冰 $108
2020-10-10 0 瀏覽
由於與友人大概三個月沒有碰面兼吃飯, 隨心在金巴利道附近吃完一間很難吃的韓國菜(個唔熟仲有血個鐵板煎餃子啲皮全部爛)感覺很差。由於吃甜品唔洗排去坐bar台對住個牆 好安心。於是我哋決定去甜品保保數 開心下  兩個人share. 個菠蘿特飲應該會落咗少少糖漿我已經叫佢少甜出嚟效果都幾fresh. 44蚊大杯 ,不過要加10% 芋泥芋圓豆腐花 56蚊加一 呢個味道都唔錯會員梗係一般啦,芋泥同埋個豆腐花都幾好味,唔算太甜。其實加10%完全無服務水都無杯,可能我哋吃甜品🍮 最多俾隻碗同更你甘 。鐘意打卡人士 的話 不錯 全素Vegan餐廳 of course 中上高消費

由於吃甜品唔洗排去坐bar台對住個牆 好安心。

於是我哋決定去甜品保保數 開心下  兩個人share.

個菠蘿特飲應該會落咗少少糖漿我已經叫佢少甜
出嚟效果都幾fresh. 44蚊大杯 ,不過要加10%

題外話/補充資料: 全素 VEGAN好arm吃
2020-10-08
$50 (其他)
2020-10-05 0 瀏覽
純素雞腿 ($47) +1 芥末芝士波 ($45) +1個素雞腿用腐皮炸到脆身,點一點旁邊的酸辣汁有一刻有D似脆香雞翼(誤)😂芥末芝士波就食嘅時候要小心,因為D芝士會爆出黎🙈.南瓜忌廉燴飯 ($158) +1最欣賞佢哋個南瓜燴飯個南瓜喺原個小南瓜,食飯嘅時候可以食到旁邊的南瓜蓉,飯粒喺全淋身,忌廉味淡淡,唔會膩😌份量相當足,一定夠飽😉.蜜瓜牛乳刨冰 ($108) +1大大粒蜜瓜甜甜的,加埋牛奶&刨冰,冰感十足🥰
純素雞腿 ($47) +1
芥末芝士波 ($45) +1
芥末芝士波就食嘅時候要小心,因為D芝士會爆出黎🙈
南瓜忌廉燴飯 ($158) +1
份量相當足,一定夠飽😉
蜜瓜牛乳刨冰 ($108) +1
大大粒蜜瓜甜甜的,加埋牛奶&刨冰,冰感十足🥰
2020-10-02 61 瀏覽
偶爾食下素食🥦🥕位於尖沙咀嘅 2DP 係廣為人知嘅素食餐廳🍴.生酮早餐🍽有天貝、炒菠菜、牛油果沙律🥑炒蛋🍳燒烤菇🍄羅馬串串番茄🍅士多啤梨🍓藍莓,亞奇籽布丁🍮成個配搭都係好多超級食物💪🏻健康豐富又唔難食☺️.經典 Impossible 漢堡🍔漢堡包烘到好脆😆Impossible 漢堡肉嘅牛肉味絕對可以以假亂真🥩而且一啲都唔老👍🏻配上 juicy 番茄🍅生菜🥬同純素芝士🧀係一個幾高質嘅 burger😋.西瓜•牛乳刨冰🍧表面鋪滿一粒粒西瓜球😍底下係牛奶味雪花冰,奶味重🥛淋咗啲蜜糖喺西瓜上面🍯西瓜清甜多汁🍉同時食落有陣陣蜜糖清香,清爽消暑🤤.自家製芋圓•桃膠仙草豆花🥣豆花豆味濃郁😉仙草滑嫩 Q 彈,芋圓煙韌帶淡淡芋頭味😙桃膠就普通,不過都幾足😌.芒果雪山🍹新鮮芒果汁加上椰汁沙冰🥭面頭有少量芒果😛非常解渴
芒果雪山🍹新鮮芒果汁加上椰汁沙冰🥭面頭有少量芒果😛非常解渴
  • 西瓜牛乳刨冰
2020-09-29 56 瀏覽
#holidayouthk美食 #holidayouthk甜品【純素雞脾】 HKD47.【黑松露薯條】 HKD78.【蜜瓜牛乳刨冰】 HKD108.【忌廉牛肝菌Impossible肉碎闊條麵】 HKD118.【純素芝士Dip Dip Impossible紐約漢堡】 HKD138.自問細細個👦🏻去齋舖食過齋之後從此就冇再食過,可以用討厭黎形容。不過近年多左啲新派素菜🆕,身邊好多人都話同以前嘅齋好唔同,甚至唔覺係食緊齋。小食方面,我地嗌左純素雞脾🍗同黑松露薯條🍟。雞脾以多層腐皮酥炸以成,口感鬆化。黑松露薯條同一般食到冇乜分別,不過份量多得誇張😂,兩個人嗌埋其他野未必可以輕鬆k.o.。主食方面,嗌左個闊條麵🍝同Burger🍔。闊條麵相對出色,牛肝菌嘅香味濃濃覆蓋,肉碎嘅像真度非常高,完全唔覺食緊齋🤩。唯獨略嫌底下過多油份。而Burger塊肉🥩嘅口感同平時食到嘅都好相似😲,完全顛覆我對齋嘅舊有印象。最後緊係唔少得食個蜜瓜牛乳刨冰🍧做總結啦🥰。粒粒香甜嘅蜜瓜配上綿滑嘅牛奶冰🥛,一甜一淡,完美配搭,難怪咁多人嗌😋。.📍2DP尖沙咀厚福街12至12號A藍馬商業大廈地下🚇尖沙咀/尖東站B2出口 步行約
【純素雞脾】 HKD47
【黑松露薯條】 HKD78
【蜜瓜牛乳刨冰】 HKD108
【忌廉牛肝菌Impossible肉碎闊條麵】 HKD118

📍2DP
尖沙咀厚福街12至12號A藍馬商業大廈地下
🚇尖沙咀/尖東站B2出口 步行約3分鐘
🕑星期一至四及日 12:00-00:00;星期五六 12:00-00:30
#holidayouthk尖沙咀
厚福街覓食記-🍎 蘋果焦糖配奶油醬窩夫 • 香草雪糕 ($98)外脆內裡鬆軟嘅窩夫 表面鋪上雪糕 奶油 同焦糖醬 奶油唔會太甜膩 加上焦糖味道夾得幾好 奶油醬份量好夠 窩夫點埋奶油食落唔會好乾巴巴咁😂 旁邊仲有煮熟嘅焦糖蘋果 都幾好味!🍫 普洱朱古力布朗尼芭菲 ($88)茶味雪糕果然係主打 雪糕真係幾有驚喜 一口食落去唔只係朱古力嘅甜 而有加上淡淡嘅茶味 兩者幾夾味道嘅新奇特別 芭菲入面有兩條pocky😚 仲有brownie 奶油 同埋朱古力格格脆 (早餐cereal個款😂) 雪糕同cream流到落去基本上要脆嘅都唔再脆嚕~-🤰🏻#大肚腩小分享整體覺得係茶味雪糕比較驚喜 質素同味道都正常但性價比唔算好高 好多人點咗鋪滿波波形水果嘅牛乳刨冰🍧好似好大好靚不過當日唔想食刨冰 有興趣嘅可能都可以試下😂
厚福街覓食記

🍎 蘋果焦糖配奶油醬窩夫 • 香草雪糕 ($98)

🍫 普洱朱古力布朗尼芭菲 ($88)

🤰🏻#大肚腩小分享
2020-09-27 44 瀏覽
近年開始注意自己的健康,除了多菜少肉外,間中還會食素平衡一下。忌廉牛肝菌肉碎闊條麵 $118牛肝菌味濃郁,素肉碎增加口感creamy既忌廉掛滿在彈牙的扁意粉上 ,食落好滋味。流沙鹹蛋黃燴飯 $138好邪惡啊~ 濕潤的燴飯充滿鹹蛋黃的香濃,令你食唔停口。菠蘿熱情果沙冰 $44菠蘿配熱情果原來好夾,酸中帶甜,清新又消暑。蜜瓜牛乳刨冰 $108必點的甜品,外層鋪滿香甜又多汁既蜜瓜波波,圓碌碌很可愛,中間盛裝著細腻入口即化的濃郁牛乳刨冰,多層次的口感,食落透心涼。

忌廉牛肝菌肉碎闊條麵 $118

流沙鹹蛋黃燴飯 $138
好邪惡啊~ 濕潤的燴飯充滿鹹蛋黃的香濃,令你食唔停口。

菠蘿熱情果沙冰 $44
菠蘿配熱情果原來好夾,酸中帶甜,清新又消暑。

蜜瓜牛乳刨冰 $108

• 蜜瓜牛乳刨冰
2020-09-25 49 瀏覽
2dp 係新派西式素菜館已經街知巷聞小妹都拜訪左唔少次每逢有新菜式都會去試下~《Cheese Impossible Burger (Pork) $138》顧名思義係用咗Impossible meat~係而家全球好興嘅素肉~口感味道同真漢堡扒真係好似架~除此之外,個包同芝士都可以轉素芝士同無蛋奶包。素食人士終於可以唔使食得咁dry啦。《原個南瓜盅.燴飯 $158》本身我好鍾意食南瓜,有益又健康,所以必點呢一個~清甜好味,連剩低嘅南瓜肉都比我刮埋出嚟食。《炸素春卷 $42》香脆唔油,配埋泰式辣醬都幾開胃㗎~《蜂蜜生姜茶 $45》真係好夠薑辣,暖身之選,啱晒女士~《火龍果紅茶乳酪 $42》用鮮火龍果加乳酪攪拌而成,唔會好甜,成杯健康又好味~《蜜瓜牛乳刨冰 $108》雖然佢新出左西瓜版,但我仍然鍾情蜜瓜version~粒粒多汁又清甜好好味,而且仲可以轉用豆奶添!
2dp 係新派西式素菜館已經街知巷聞
小妹都拜訪左唔少次
每逢有新菜式都會去試下~

《原個南瓜盅.燴飯 $158》

《炸素春卷 $42》
香脆唔油,配埋泰式辣醬都幾開胃㗎~

《蜂蜜生姜茶 $45》真係好夠薑辣,暖身之選,啱晒女士~

《蜜瓜牛乳刨冰 $108》
2020-09-23
2020-09-23 56 瀏覽
Book左小清新.新派素食餐廳#2DP 同妹妹慶祝生日🎉💗Cafe主打低碳生酮飲食&自創素食。簡約設計,夠光猛坐得舒服🍓配奶油窩夫 · 鐵觀音雪糕🍦窩夫口感煙韌鬆軟,味道不會太甜😆賣相一流😋生酮早餐🥗俾menu吸引左🤩好靚,好豐富。好健康。牛油果沙律,炒蛋🥚炒菠菜,串串番茄🍅,🍄,士多啤梨,藍莓,亞奇籽布丁.呢款超級食物嘅組合好難唔好食😋蕃茄水牛芝士pizza🍕薄身pizza,配上份量十足嘅水牛芝士🧀火箭菜同番茄仔🍅,又香又脆,超惹味.水果沙冰🍹分別叫左火龍果紅茶。芒果🥭雪山。菠蘿🍍熱情果.好香天然水果嘅香甜味。Colorful又juicy2DP🌱尖沙咀厚福街12至12號A藍馬商業大廈地下
Book左小清新.新派素食餐廳#2DP 同妹妹慶祝生日🎉💗

🍓配奶油窩夫 · 鐵觀音雪糕🍦
窩夫口感煙韌鬆軟,味道不會太甜😆賣相一流😋

生酮早餐🥗
俾menu吸引左🤩
好靚,好豐富。好健康。
呢款超級食物嘅組合好難唔好食😋

蕃茄水牛芝士pizza🍕

水果沙冰🍹
分別叫左火龍果紅茶。芒果🥭雪山。菠蘿🍍熱情果.
好香天然水果嘅香甜味。Colorful又juicy

2DP
🌱尖沙咀厚福街12至12號A藍馬商業大廈地下
2020-09-22 26 瀏覽
Early dinner with my colleague, we ordered the pumpkin risotto, pineapple fried cauliflower rice and soy milk shaved ice with taro balls, red beans, mung beans and barley.Food was great~ another good place for vegetarians 😉Definitely would come back again to try other dishes 😉

2020-09-22
  • 原隻菠蘿炒椰菜花飯