2025-05-26
同巴士迷朋友去完油麻地圖書館,我地諗住搵間cafe坐下,跟住地圖就黎左呢間。環境店鋪真係幾細,放滿座位,所以坐落真係有啲窄,建議可以自備S勾勾袋~服務估計由一個家庭負責,雖然有點雞手鴨腳,但都係幾友善~飲品凍latte $45朋友話:9分,雖然細,但好飲。有墊,環保咖啡渣飲筒,大杯小小就好喇。熱latte $42雖然埋想普通,但咖啡味好濃郁,令人好想再叫多件蛋糕~檸檬芝士蛋糕 $40我就覺得有啲普通,食落似奶凍,朋友就話人生第一次試,唔濟檸檬汁都有檸檬味。巴斯克蛋糕 $42呢個真係好好味,食落中間凍,好似雪糕,食到我地好開心!見到餐牌仲有好多款蛋糕,搵機會一定會再黎試~題外話一入店,我地見到貼了很多像是動畫角色的東西,又見到有些少女在整理應援產品,原來在店內消費就可以免費獲得~雖然我地唔知個角色叫咩名,但收到禮物都係開心~難得年青人有卻聚腳點。雖然呢度係有啲窄有啲嘈有啲迫,但野食好味,就好有大家庭吵吵鬧鬧嘅有趣感覺~
估計由一個家庭負責,雖然有點雞手鴨腳,但都係幾友善~
飲品
凍latte
凍latte $45
熱latte
熱latte $42
雖然埋想普通,但咖啡味好濃郁,令人好想再叫多件蛋糕~
檸檬芝士蛋糕
檸檬芝士蛋糕 $40
巴斯克芝士蛋糕
巴斯克蛋糕 $42
呢個真係好好味,食落中間凍,好似雪糕,食到我地好開心!
見到餐牌仲有好多款蛋糕,搵機會一定會再黎試~
題外話