<#鹹牛肉炒蛋葱花芝士三文治🥪 $25>係會邊食邊唧餡嘅三文治🥰炒蛋滑嫩 鹹牛肉混入其中💁🏿葱花不能少❤️芝士半溶拉絲🤩剛好作出昇華效果💞本身已經烘底了😍外脆內軟新鮮整可以即刻食🥰<#奶茶 +6>Not a big fan of HK style milk tea😛不過見佢哋IG有個post話係慢慢煲嘅奶茶 架罉又好似好傳統咁 就即管試吓咩料😏送到嚟嘅時候已經唔熱 茶底可能因走甜 會飲到酸味🥺但必須加熱‼️我翻熱後 杯奶茶好似重生咁樣😆奶同茶比例適中(個人偏好茶>奶)👍🏿十分滑溜⭐️仲可以走甜😛去咗英國咁耐都冇飲過咁好飲嘅奶茶❤️是香港的味道🥺🤤💛..📍#13 Thirteen (灣仔)灣仔柯布連道9-13號建利大廈地下13號舖#justeat_港式 #justeat_灣仔#justeat_麵包 #justeat_外帶 #sandwich#hkig #hk #hkfood #hkfoodie #hkfoodstagram #hkfoodporn #fotdhk #hkgirl #igfood #igfoodie #foodpics #foodlover
<#鹹牛肉炒蛋葱花芝士三文治🥪 $25>
係會邊食邊唧餡嘅三文治🥰炒蛋滑嫩 鹹牛肉混入其中💁🏿
<#奶茶 +6>
去咗英國咁耐都冇飲過咁好飲嘅奶茶❤️是香港的味道🥺🤤💛
📍#13 Thirteen (灣仔)
#justeat_港式
#justeat_灣仔
#hkig #hk #hkfood #hkfoodie #hkfoodstagram #hkfoodporn #fotdhk #hkgirl #igfood #igfoodie #foodpics #foodlover #foodie #foodporn #topfoodnews #bestfoodhongkong #topfoodnewshk
2021-06-23
外賣自取
$30 (早餐)
2021-06-16 2495 瀏覽
📍13 Thirteen (灣仔)灣仔柯布連道9-13號建利大廈地下13號舖黑松露炒蛋三文治🥪$24之前睇到報導介紹佢哋。由於營業時間比較短,所以經過幾次都係食閉門羹,好彩今朝要去灣仔入境事務處,順路順便試埋🤣去到大概13:30,前面都有幾個人排隊。由於即叫即整,所以等咗10分鐘左右就有。由於無堂食,結果響附近處理左佢。三文治有烘底,牛油味道都幾香幾重,黑松露亦夠濃,炒蛋夠滑。整體都唔錯,可以一試。
📍13 Thirteen (灣仔)
黑松露炒蛋三文治🥪$24

2021-06-06 1900 瀏覽
💛黃店🔱今次要介紹嘅食物就係位於灣仔!📜” 13 Thirteen (灣仔)📌 地址:灣仔柯布連道9-13號建利大廈地下13號舖🕐營業時間:7:30-10:30 & 12:00-14:00 (Mon-Fri) 8:00-11:30 (Sat)📍分店地區: 灣仔📝評價💬📢 係灣仔站附近有間外賣店好吸引💛好方便 返工返學吾夠時間坐低食可以叫外賣🙈即叫即整既三文治真係好新鮮😋又香黑松露🤩🤩再加埋芝士真係肥死😆😆 跟餐加$10可以有樽仔奶茶😍😍都幾滑👍🏻🏵環境指數:⭐️⭐️⭐️⭐️🏵味道指數:👅👅👅👅🏵抵食指數:💰💰💰💰🏵回購指數:❤️❤️❤️❤️
💛黃店
🔱今次要介紹嘅食物就係位於灣仔!
📜” 13 Thirteen (灣仔)

📌 地址:灣仔柯布連道9-13號建利大廈地下13號舖

8:00-11:30 (Sat)
📍分店地區: 灣仔

📝評價💬📢

🏵環境指數:⭐️⭐️⭐️⭐️
🏵味道指數:👅👅👅👅
🏵抵食指數:💰💰💰💰
🏵回購指數:❤️❤️❤️❤️
2021-05-26 1701 瀏覽
有時諗唔到食咩. 想叫外賣就會叫呢間.😆午餐時間好多人. 有時會等耐小小. 可以打定電話比佢地order先!都好方便!佢地既選擇唔多. 可以變下會好d😆黑松露滑蛋餐肉飯 打開蓋已經勁香. 松露炒蛋係有蔥!雖然蔥未必個個岩😈但對我黎講就還可以吧.食落松露味唔算重.但料同份量都好足下. 而且佢地個醬都多. 食落個飯唔會dry ! 整體來講 還ok吧有時早餐會食佢地既黑松露蛋治烘底✋🏼係 又係黑松露13 Thirteen (灣仔)灣仔柯布連道9-13號建利大廈地下13號舖
有時諗唔到食咩. 想叫外賣就會叫呢間.😆
午餐時間好多人. 有時會等耐小小.
可以打定電話比佢地order先!都好方便!

佢地既選擇唔多. 可以變下會好d😆

黑松露滑蛋餐肉飯

打開蓋已經勁香.
松露炒蛋係有蔥!雖然蔥未必個個岩😈但對我黎講就還可以吧.
食落松露味唔算重.

有時早餐會食佢地既黑松露蛋治烘底✋🏼係 又係黑松露

13 Thirteen (灣仔)

2021-04-10 2359 瀏覽
哇哇哇哇哇💛我太遲先發現呢間店!一食即愛上,以後返工早餐有著落喇!!!蔥花蛋治|$22痴線咁好味🤡係滑蛋呀💛💛💛💛💛💛蔥蛋真係無得輸,個包係烘底,超鐘意。勁足料,食完勁飽。黑松露蛋治|$24忍唔住連續食咗兩日,第二日試黑松露蛋治,可能期望太高😂黑松露味無想像中咁香,但都係好味既,又係食到好飽。好滿足。兩日都加左$6要熱咖啡,正路即磨咖啡,成個早餐先廿幾蚊抵到爛。繁忙時間如果唔想等既,可以早15分鐘wtsapp/打電話去店度落左單先。
哇哇哇哇哇💛我太遲先發現呢間店!
一食即愛上,以後返工早餐有著落喇!!!

蔥花蛋治嘅

蔥花蛋治|$22

黑松露蛋治

黑松露蛋治|$24

外賣自取
$28 (早餐)
蔥花蛋治嘅
黑松露蛋治
  • 蔥花蛋治
2021-03-25 1464 瀏覽
初黎灣仔報到第一日已經見到呢間舖頭賣早餐排晒長龍,不過從來我都係last minute先返到公司嘅人,又點會有時間食早餐吖不過今日終於有機會一試~佢地只做外賣,1點左右去到,有幾個人落單排隊中,出餐好快,5分鐘就有得拎。要快捷方便嘅話就最啱食呢間。個飯一打開已經有好香嘅黑松露味,仲有六隻蝦,都幾大隻,$53黎講都算幾抵。蝦都幾爽口同大隻,又冇雪味蛋都好滑,同隔離街x記黎講有過之而無不及但係個飯就有部份米未熟透,少少硬,不過有汁所以都可接受。同埋豉油太多,有少少鹹,怕鹹可以叫少豉油安全d整體黎講唔錯,會再encore
不過今日終於有機會一試~

蝦都幾爽口同大隻,又冇雪味

蛋都好滑,同隔離街x記黎講有過之而無不及

整體黎講唔錯,會再encore
  • 黑松露滑蛋蝦仁飯
👀見到呢間成日一到平日食飯時間就好多人係門口等外賣, 今日就試下佢👐🏻. 中午時份即場落完單, 等左成15-20分鐘先有得攞, 足足浪費左打工仔1/3既午飯休息時間😩. 佢地可能知道自己整得耐, 所以見到有提供打電話落order, 15分鐘後去攞. 😳午餐有8個選擇, 但有3個都係用午餐肉做餸, 無營養既罐頭材料🤭🍳黑松露滑蛋蝦仁飯 ($53)🍳😎叫左佢標示‘堅掂’既飯, 亦都係最貴, 所以有好大期望. 一開個賣相係吸引既, 色澤好靚, 有滑蛋效果🥚個蝦仁夠大隻同彈牙🦐, 但個蛋食落就無咩蛋香味, 黑松露香味亦唔大. 而個飯煮到一pat pat都算, 飯上面仲淋左燒味飯豉油, 搞到個飯濕上加濕💦, 好難入口. $53一個飯仲要唔包野飲, 野飲最小加$6, 呢個飯性價比極其低, 唔會再有第二次🙅🏻‍♀️😋味道: 6/10——————————————————————————————👀This take away shop is crowded with people every lunch hour. Today I give it a try👐🏻, after ordering my fo
🍳黑松露滑蛋蝦仁飯 ($53)🍳

😋味道: 6/10

👀This take away shop is crowded with people every lunch hour. Today I give it a try👐🏻, after ordering my food, I waited for 15-20 minutes and it wasted 1/3 of my lunch time break😩. Though they also allow people to take food order through phone. 😳The lunch menu have 8 choices, however, 3 out of 8 choice include luncheon meat which is an unhealthy choice of canned food🤭

🍳Fried Prawn and Truffle Egg with Rice ($53)🍳
😎I have ordered their recommended dish, which is the most expensive one among all choices, so I have high expectation on that. Once open the box, the appearance look appetizing and stunning, 🥚the egg is smooth and 🦐the prawn is huge with nice texture. But the egg with truffle is hardly any taste, the rice is mushy 💦 especially when covered with the soy sauce. The rice is too expensive for this price as the quality is not as good as expected and this dish does not include any drinks🙅🏻‍♀️

😋Taste: 6/10
2021-03-04
18 分鐘 (外賣自取)
2020-10-29 3681 瀏覽
平日都跟同事一起買外賣,今天選了13 THIRTEEN ,這間店午膳時間都超多人光顧。收銀店員非常專業,是有條不紊的處理訂單、收銀、執餐具、客人查詢。這間外賣店有幾款午餐(飯類)可選,如想省下等待製作的時間,可買冷櫃中的食物,例如冷麵、三文治。我點了滑蛋蝦仁併餐肉飯,蝦仁大大粒,餐肉是厚身的,都算足料,炒蛋幼滑,還有特製匙油,點點甜味,配著飯吃,十分開胃。另外,受到兒童版鴛鴦吸引了注意力,竟然是阿華田跟好立克的配搭,不過我最後只是買了成人版凍鴛鴦(咖啡+奶茶),很香滑,奶味比較重。

滑蛋蝦仁併餐肉飯

2020-10-22
滑蛋蝦仁併餐肉飯
2020-10-17 2452 瀏覽
依家係一間係灣仔嘅良心外賣店,我估純粹佢係喺柯布連道13號,所以佢就叫做13啦。因為喺附近返工,平時都會食呢一間外賣店。平日午飯時間一定排晒長龍,唔算話超級好食,不過價錢經濟實惠,同埋可能大家都想支持良心食店🤗今次因為有啲趕時間,就唔再嗌佢午餐ABCD餐,直接喺個雪櫃度攞咗個冷麵,有椒麻或者麻醬選擇,配料係青瓜絲、火腿絲、蟹柳絲、蛋絲。拉麵份量都非常足夠,口感煙韌,我將所有嘅配料撈埋一齊,再加上麻醬,非常之清新。

2020-09-28 1931 瀏覽
Bookmark咗呢間外賣小店一段時間, 終於有機會路過灣仔試下...雖然話可以提早20-30分鐘打電話, 或者用apps (Shopper)落單. 不過諗住今日係星期日, 應該唔會太多人, 所以都係去到才order.果然星期日冇乜人, 去到店門外只有一個人等緊野食. 本來打算食黑松露蛋治 ($24), 不過見到餐牌有新出嘅蔥花蛋治 ($22)都幾吸引, 就試下新野啦......落order後等了大約10分鐘後就拎得. 蛋治唔使額外要求, 本身已經烘底, 蛋炒得幾滑, 帶有蛋汁, 唔會太油. 蔥花份量落得足夠, 每一啖都會食到蔥嘅香味. 如果麵包用上厚切白包會更好食 . 整體嚟講, 食物質素有驚喜, 下次嚟灣仔附近可以再幫襯 .

果然星期日冇乜人, 去到店門外只有一個人等緊野食.

整體嚟講, 食物質素有驚喜
, 下次嚟灣仔附近可以再幫襯 .
蔥花蛋治
2020-09-27
10 分鐘 (外賣自取)
$22 (早餐)
蔥花蛋治
上班族早餐/午餐外賣必食之選😋 小小店舖,只做外賣!唔好以為佢係賣普通三文治/ 頹飯之類,佢係非常足料!一啲都唔Hea! 🥐🥑牛油果醬雞肉牛角包:有驚喜!牛角包勁酥脆!🤤 係有少少油,不過幾香口👍🏻 牛油果醬香滑,配嫩雞肉,整個配合真係好夾好好食!🍗🥚瑞士雞脾溏心蛋飯:食材簡單,但賣相不錯👍🏻 雞脾好大隻啖啖肉😋 肉質嫩滑又入味!瑞士汁撈飯絕配!食哂好飽呀~仲有其他奶茶呀冷麵呀等等,都幾吸引!下次再黎可以再試!無論係早餐定午餐,都成日排長龍架~ 不過你都可以預早打電話去落單,去到即攞唔洗等👍🏻

2020-06-16
  • 牛油果醬雞肉牛角包
  • 瑞士雞脾溏心蛋飯
2020-07-24 2253 瀏覽
前日心血來潮想食呢間💛小店既蛋治🥪做早餐,8:23諗住係外賣app落單點知已經爆左單🈵 去到現場時已經有成十幾人係小店前面等緊,大家都預先係外賣app落左單等拎早餐😥 所以提提大家如果幫襯既話起碼要提前20分鐘⏰落單呀,遲左就只能夠同yαɴɴy一樣即場落單等成20分鐘先有得拎架啦🤷🏻‍♀️.小店主打炒滑蛋🥚,舖頭既用色都係黃色💛,真係黃到出汁呀😏除左基本三文治款式之外,佢地仲有芝士豬柳蛋堡同埋足料牛角包系列🥐都幾受歡迎架! 另外呢間小店都有供應午餐,不過就只營業到下晝2點半,千奇唔好摸門釘啦🙅🏻‍♀️******************************🥢配料有炒蛋 / 芝士 / 火腿 / 牛肉 / 餐肉可以揀,可以加2蚊轉做漢堡,鐘意芝士既朋友亦可以加3蚊追加芝士。呢日咁岩同事搭單一齊買,就揀左兩款唔同既share黎食😋-✨芝士炒蛋三文治🧀🍳🥪 ($20)炒蛋口感實在而且夠晒幼滑,滑蛋依然保留些少蛋液但唔會過生;食落都幾濕潤,蛋味濃郁唔會有陣食油味

小店主打炒滑蛋🥚,舖頭既用色都係黃色💛,真係黃到出汁呀😏

✨芝士炒蛋三文治🧀🍳🥪 ($20)
唔知小店係咪唔想大家一朝早就食得太heavy而無選用到車打芝士🧀,呢度既芝士同茶餐廳食到既一樣,係超市有售既片裝芝士;食落咸咸地無咩違和感,不過如果換上另一款芝士,相信味道會更吸引🤔

✨咸牛肉炒蛋三文治🐮🍳🥪 ($20)
因為咸牛肉無咁易熟既關係,呢份三文治既炒蛋相比起芝士炒蛋三文治個份就熟左少少,不過口感尚算嫩滑✔️ 而咸牛肉事前應該有處理過,食起上黎唔似茶餐廳食到既咁咸
配上烘底既切皮方包絕對比普通白麵包好食,相信小店係考慮過呢點先直接將全店既三文治都烘底過,值得加分👍🏻

👧🏻人均消費:$20-$50
👍🏻味道指數:4/5
👍🏻抵食指數:3.5/5
👍🏻環境指數:3.5/5
👍🏻再訪指數:4/5
📍13 Thirteen
地址:灣仔柯布連道9-13號建利大廈地下13號舖
⏰營業時間:07:30–10:30;07:30–10:30 (Mon–Fri);
08:00–12:15 (Sun);
🅞🅕🅕 (Sat)
20 分鐘 (外賣自取)
$20 (早餐)
2020-06-15 2119 瀏覽
今日講下平時都食幫襯開嘅高質外賣一星期都會Order 1至2次  早餐真係有質素呢個包好足料  豬柳蛋再加芝士 食完飽到晏晝望落以為佢會乾身但其實D料煎得岩岩好 無過火食落仲有少少汁個FD Order 嘅 我之前都食過出面未見過咁厚嘅餐蛋治 剩係塊都成寸幾厚 包烘得岩岩 唔燶小脆 加上係厚身多士 吸左蛋汁都唔會淋Overall 推薦! 佢好似仲有午餐, 下次試埋
真係有質素

出面未見過咁厚嘅餐蛋治
剩係塊都成寸幾厚
包烘得岩岩 唔燶小脆
加上係厚身多士 吸左蛋汁都唔會淋

Overall 推薦! 佢好似仲有午餐, 下次試埋
2020-06-11
20 分鐘 (外賣自取)
$26 (早餐)
芝豬豬蛋堡
餐蛋治
2020-06-11 1832 瀏覽
啱啱轉左去灣仔返工,食飯時間周圍都好多人等位食飯,所以我都好鍾意買外賣返公司食。呢間13仲可以早少少時間打電話去落單,過15分鐘左右出門口,去到鋪頭就即刻可以攞得,唔駛响條街度熱同曬住。佢lunch set都有好多款揀,又有hea 飯(餐蛋飯)又有黑松露蛋飯,又有滑蛋蝦仁飯.....我今日就試左個泡菜豬肉飯,味道唔太濃,少少辣好開胃,豬肉嘅肉質好,唔太厚容易食。個飯同餸分開放,鍾意撈幾多汁就自己話事,啲飯嘅分量都好多,一個女仔好足夠仲可能食唔晒。我會繼續幫襯,原來佢仲係黃店,支持💪🏻💪🏻💪🏻

我會繼續幫襯,原來佢仲係黃店,支持💪🏻💪🏻💪🏻
2020-06-11
2020-06-10 1271 瀏覽
食店應該係早餐店黎 見佢主打面包三文治🥪甘鋪頭細細 選擇唔算多但都有得揀輕食 三文治🥪沙律🍲或午餐飯🍚同冷麵🍜.🍗瑞士雞髀溏心蛋飯($48)賣相吸引😋有真·溏心蛋同大大隻雞髀雞肉滑嫩厚肉 瑞士汁甜甜地 味道岩岩好 幾好味不過飯盒飯量唔太多 比較岩啲胃口細啲既OL妹妹🙆🏻‍♀️大食仔仔就未必夠食啦🙈.要留意既係呢間午膳時間都好多人排隊等外賣架👣如果有興趣試既朋友記住早啲黎買 或者早少少打去落定order先啦📞.人均消費:$48美味指數:😋😋😋😋😋😋😋😋(8/10)抵食指數:💰💰💰💰💰💰💰(7.5/10)打卡指數:📷📷📷📷📷📷📷(7/10).店名:13 Thirteen (灣仔)地址:灣仔柯布連道9-13號建利大廈地下13號舖.
[外賣嚐鮮系列]13 thirteen 📍
灣仔附近有好多食肆🍴
今次EL就試左一間專做外賣既食店

食店應該係早餐店黎 見佢主打面包三文治🥪甘
鋪頭細細 選擇唔算多
但都有得揀輕食 三文治🥪沙律🍲或午餐飯🍚同冷麵🍜

🍗瑞士雞髀溏心蛋飯($48)
賣相吸引😋有真·溏心蛋同大大隻雞髀
雞肉滑嫩厚肉 瑞士汁甜甜地 味道岩岩好 幾好味
不過飯盒飯量唔太多 比較岩啲胃口細啲既OL妹妹🙆🏻‍♀️
大食仔仔就未必夠食啦🙈
要留意既係呢間午膳時間都好多人排隊等外賣架👣
人均消費:$48
美味指數:😋😋😋😋😋😋😋😋(8/10)
抵食指數:💰💰💰💰💰💰💰(7.5/10)
打卡指數:📷📷📷📷📷📷📷(7/10)
店名:13 Thirteen (灣仔)
地址:灣仔柯布連道9-13號建利大廈地下13號舖