2021-03-24 937 瀏覽
今日唔知食乜好,碌碌下OpenRice 見到合和中心有間叫12noon既鋪名,好似主要賣三文治同埋沙律個類健康食物,我見到有個照燒煙三文魚柯素米,好似幾得意咁,之前又未食過咁既野就決定買呢個。去到間舖頭見到原來佢都有位比客人堂食。由於我提早訂左,所以去到就有得拎。拎到返黎,打開個盒見到入邊嘅嘢食睇落都好似唔係好吸引,入面有小玉米、毛豆、柯素米、藜麥、三文魚。呢啲食物放入口,個口感層次係幾豐富,分量都唔少,但唔係我鍾意既味道。
2021-03-12 409 瀏覽
經常幫襯,50蚊左右一個健康飽肚lunch總勝於茶餐廳多油多鹽午飯~ 熱食既有食過糙米飯及三文魚柯素米,份量大大碗夠飽肚;亦試過菠菜西蘭花湯,但較杰身;亦有試紅蘿蔔薑湯,有薑味但唔會太辣;各樣飽佢都可以幫你翻叮,個酵母飽很大份,很足料,有煙三文魚,夾埋蛋,生菜,蕃茄,青瓜仲有個薄荷乳酪醬,很開胃野味♡仲有試過磨菇蛋鬆餅,不過有d實咗d;而每次必定點紅椰菜絲只撈橄欖油,蘋果醋少少pepper.. 很清新又帶點微酸,很開胃。
紅蘿蔔薑湯,紅椰菜絲,雞肉捲餅
紅蘿蔔薑湯,紅椰菜絲,雞肉捲餅
2020-12-08 930 瀏覽
Chicken noon: 係健康版雞肉速食麵。麵係芋頭粉,食落似瀨粉但底卡路里。材料有:雞肉、紅蘿蔔、白蘿蔔、粟米粒、莞茜、蔥食完有飽肚感,但好快餓,啱做減肥晚餐。

材料有:雞肉、紅蘿蔔、白蘿蔔、粟米粒、莞茜、蔥

食完有飽肚感,但好快餓,啱做減肥晚餐。
2020-11-25 130 瀏覽
沒完沒了的工作,生理精神上都透支消耗盡,今晚只想食清淡啲,所以去呢間買左兩樣嘢。 🔶Veggie sourdough🥙Ingredients: Mushrooms, eggplant 🍆, butter lettuce , tomato 🍅 , cucumber 🥒 , 12noon mint yoghurt dressing, sourdough. 薄荷醬清清地,蔬菜好fresh, 但個包好硬,焗熱/翻熱食好味啲。🔸水果杯🍈🍓有布惏、哈密瓜、士多啤梨、藍莓,配埋薄荷絲好醒神,水果好甜。

🔶Veggie sourdough🥙

🔸水果杯🍈🍓
2020-11-04 269 瀏覽
忙左成日下午茶要好好補充下。近近地去12Noon望下,cashier 有排muffin 好寂寞坐係度,$20/個大大個,買左兩款試下。朱古力🍫香蕉🍌鬆餅:濃濃香蕉味加埋濕潤蛋糕,食落好舒服,面頭有朱古力粒增加口感。合桃甘荀鬆餅:同樣是濕潤蛋糕質地,絕對是非一般又乾又硬的鬆餅!合桃好脆好新鮮,蛋糕內有甘荀絲和提子乾,唯一挑剔是蛋糕有點太甜,但口感係好好。店員服裝態度好親切(可能因為係常客),如果想熱食可以請職員微波加熱喔!
忙左成日下午茶要好好補充下。

店員服裝態度好親切(可能因為係常客
),如果想熱食可以請職員微波加熱喔!
2020-10-26 175 瀏覽
為左減磅可以去到幾盡?今晚點了佛系沙律🥗和烚蛋。佛系沙律故名思義係冇肉既,有菠菜苗、紅蘿蔔絲、藜麥、豆腐粒和芝麻醬。沙律菜係新鮮既,但芝麻醬偏淡。加埋兩只烚蛋,分量剛好(for女仔)
為左減磅可以去到幾盡?

今晚點了佛系沙律🥗和烚蛋。

,但芝麻醬偏淡。加埋兩只烚蛋,分量剛好(for女仔)
2020-10-18 221 瀏覽
經過灣仔合和中心,買個便當🍱回家。12Noon 分店唔多,得港島有分店諗住買過試下啦,點知中了伏。呢度主打健康食品,有cold press juice, salad, sandwich, soup, muffin 等等。今次買了鴨胸綠茶冷麵,有鴨胸肉、橙粒、紅蘿蔔🥕絲。抹茶🍵麵既抹茶味淡淡地,配上蕎麥醬(嚴格黎講係汁,味道似鰹魚汁),好清淡😐。唯一要讚既係鴨胸肉唔「鞋」,但肉味淡。總括黎講份量足,味淡,但全份只有180千卡,係健康之選!
經過灣仔合和中心,買個便當🍱回家。

今次買了鴨胸綠茶冷麵,有鴨胸肉、橙粒、紅蘿蔔🥕絲。

總括黎講份量足,味淡,但全份只有180千卡,係健康之選!
2020-10-10
3 分鐘 (外賣自取)
2019-08-21 2729 瀏覽
在辦公室附近的餐廳,主打有營健康餐。店舖的坐位不多,顧客以附近的白領外賣為主。套餐有兩款,$65三文治配冷壓果汁和$75主食+甜品+冷壓果汁。主食有冷麵、烏冬和沙律等選擇。雞胸肉沙律配日式照燒汁,雞胸肉的份量不少,沙律有薯角、小蕃茄和三四款蔬菜;照燒汁是分開放的,可按個人喜好決定下多少;一份吃下來足夠飽肚的。 豆腐士多啤梨乳酩,質感比外面的乳酩稀身,有淡淡的士多啤梨香味。冷壓果汁方面選了紅荒之力,紅菜頭、紅蘿蔔、青蘋果和薑,味道清新,還有薑味提神。

2019-07-31 2315 瀏覽
邊個話Quick lunch就要食得頹,就要捱M記?依間本地小店就滿足到繁忙嘅都市人食得又要健康又要快嘅要求嘞🤩 食物嘅選擇好多,由三文治,沙律,去到熱食,甜品,冷壓果汁都有😋堂食嘅位置唔多,主要比人攞上office食~-Daily Special Combo ($75) 有齊主菜,甜品同冷壓果汁,一定食得飽🤪 主菜揀左chicken teriyaki ($50) 個沙律一啲都唔dry,有薯仔,蘿蔔絲,烚蛋,沙律菜同燒汁雞肉😍 材料非常新鮮! 意式蘑菇青醬麵($50) 佢係凍食,紅薯粉條口感爽口,而且卡路里比一般麵條低😚 加埋青醬,成個配搭輕盈清新!單單係湯都有至少三款選擇,今次就揀左菠菜西蘭花湯🥦,纖維夠哂多,而且落嘅鹽唔多,蔬菜嘅味道就更加出眾。甜品方面叫左香蕉芒果豆腐酪($18),用左豆腐去代替乳酪,食素人士食都冇問題😍 可惜芒果味唔太自然,扣左少少分~藍莓乳酪金寶杯($34) 唔同市面上嘅乳酪,佢用上希臘乳酪,唔甜之餘仲夠哂酸🥰 下層仲有燕麥片,亞麻籽,朱古力片同蜜糖,味道夠哂豐富,做早餐一流👍🏻-所有嘢食都標哂卡路里,食左幾多都一清二楚,簡直係瘦身人士福利❤️

2019-07-26
2019-07-17 1217 瀏覽
天氣太熱,有陣時出街都無咩胃口食啲濃味嘢,所以今日去左公司附近嘅12noon 試下。.12Noon 主推用新鮮食材製作嘅健康食品,有主食、甜品、飲品同湯品等等嘅選擇。食物有得單點同套餐; Daily Special套餐係$75,有一個main,一個dessert同一枝果汁。另外仲有三文治套餐同小食套餐。.我單點左一個主食同兩個小食👇🏻1️⃣Chicken & Mushroom Pesto Yoodles呢個雞肉蘑菇青醬意粉味道幾好食,因為用嘅係Yam Noodles (Yoodles) 薯粉,係Gluten-Free,更加健康😋平時食開熱嘅青醬意粉,無諗過呢個凍食嘅幾好食,仲幾開胃,啱哂夏天!2️⃣Energy Bites呢個係類似平日食嘅能量棒,入面有我最愛嘅花生醬,但一啲都唔會太甜,而且有燕麥片同亞麻籽,十分健康,當早餐或者下午茶一流!3️⃣Banana Brownie 呢個brownie食落去比較硬身,同平時食開嘅brownie唔同。香蕉味濃過朱古力味,味道較淡,食完濃味嘅青醬意粉食啱啱好!另外,值得一提嘅係 12noon係每樣食品嘅價錢牌旁邊都寫左嗰樣食品嘅卡路里含量,方便大家係揀食物嘅時

我單點左一個主食同兩個小食👇🏻

Chicken  Mushroom  Pesto  Yoodles

2️⃣Energy Bites

Energy  Bites

3️⃣Banana Brownie

Banana  Brownie

另外,值得一提嘅係 12noon係每樣食品嘅價錢牌旁邊都寫左嗰樣食品嘅卡路里含量,方便大家係揀食物嘅時候就可以計算到卡路里攝取量,十分貼心❤️
健康又好食,之後要多啲黎食😋
Energy  Bites
Banana  Brownie
As you can probably tell from my account name, healthy and I don't exactly belong in the same sentence.  But you know, summer is just around the corner and I am determined to get my 4 packs this year so I thought I would give this place a shot and pretend to be healthy for once.  First of all is the location.  Super convenient and easy to find - although the place isn't big, there are few seats for dine-in customers to enjoy the food.  Though I got to say, those seats aren't exactly shortie-frie

First of all is the location.  Super convenient and easy to find - although the place isn't big, there are few seats for dine-in customers to enjoy the food.  Though I got to say, those seats aren't exactly shortie-friendly; tall seats and high tables you get my point?

Anyhoo, the food options.  There are many options that you can choose from - from salad to wraps to desserts to pressed juice so there's something for everyone!

My sister and I ordered two sets.  For me, I picked the chicken teriyaki salad, veggie nuggets, coco cacao mousse and finished off with the "green life" pressed juice.   As a meat lover, I highly recommend the chicken teriyaki salad - so flavourful and pretty full too (lasted me few hours at least!).  The veggie nuggets were interesting to say the least -  I thought they tasted pretty bland in my opinion but tasted very good when dipped in the teriyaki sauce from my salad!  The dessert had a very strong coconut flavour which was nicceeeee and the juice was good too!

My sister ordered the hummus wrap, mushroom soup, banana brownie and the "power drink" pressed juice.  I had a bite of everything and I thought all were good!  Actually, I preferred her drink more than mine because hers tasted sweeter!

Cute cutlery set too!
用餐優惠
試食活動
2018-02-06 1621 瀏覽
個人本身好抗拒食沙律食健康餐, 因為覺得一定係無乜味又唔飽肚又貴點知係灣仔返工發現新店!!!正~💖12NOON主打健康FAST FOOD! 自助選取再去櫃檯俾錢, 好方便有三個SET可以揀或者單買1)SET A $65蕎麥冷麵(MAIN) +COCO PEANUT YOGURT(DESSERT) + VEGGIE NUGGET(SIDES) + HEALTHY DEW  (COLD PRESS JUICE)個餐最抵係包埋冷壓蔬果汁, 單買本身都要$35一枝家!!!成汁好原汁原味,勁濃郁, 每枝都由四種蔬菜加生果混合, 好均衡營養~🍊🍎🥕🌽蕎麥冷麵好鬼正~個汁無得輸~VEGGIE NUGGET有千島醬跟返~好開胃~ 😋個甜品好濃郁椰香, 而且質地較稠身, 食埋一定飽肚~2)SET $75日式照燒雞肉沙律(MAIN) 🥗+ BONE BROTH SOUP (SIDES) + BANANA🍌 BROWNIES (DESSERT ) + HEART BEET (COLD PRESS JUICE)個雞肉沙律個人大推!!!!個燒汁甜甜地 MIX埋啲菜勁好食!!! 每日都有幾款湯揀, 今次個肉骨湯有

有三個SET可以揀或者單買

1)SET A $65
蕎麥冷麵好鬼正~個汁無得輸~
VEGGIE NUGGET有千島醬跟返~好開胃~ 😋
甜品好濃郁椰香, 而且質地較稠身, 食埋一定飽肚~

2)SET $75
個雞肉沙律個人大推!!!!個燒汁甜甜地 MIX埋啲菜勁好食!!! 每日都有幾款湯揀, 今次個肉骨湯有羽衣甘藍, 清清地~
BROWNIE又係食埋一定夠飽肚~

上環都有分店~真係好岩上班一族~,
2018-02-02 914 瀏覽
朋友介紹的快餐店,以健康食物為主打,guilt free! 自助式自己係雪櫃拎,我就拎左雞肉火箭菜牛油果卷,蘋果薯仔沙律,椰子花生乳酪同一支紅菜頭蘿蔔汁。雞肉火箭菜牛油果卷牛油果香先聲奪人,又滑又香,一入口已經太好食,太唔捨得食!之後雞肉味先慢慢出,比較係似配料,用黎沾實牛油果蓉,牛油果先似主菜!好彩有四件!可以慢慢享受。蘋果薯仔沙律蘋果同薯仔都好爽脆,但其實我比較鍾意薯仔粉軟d!加左香草令成個沙律多左一層味道椰子花生乳酪椰子其實一向麻麻地,不過今次呢個又唔太抗拒,上面既朱古力粒好有趣,唔似朱古力但又係朱古力味(唔係亂講,你試過就知!)大合影P.S. 果汁超級好飲!想試晒😂

雞肉火箭菜牛油果卷

蘋果薯仔沙律

椰子花生乳酪

大合影

P.S. 果汁超級好飲!想試晒😂
星期六日打左兩日邊爐😂要清清腸胃了💪🏻因為晚餐多飯局,午餐就食健康啲依度可以選擇唔同組合有三個價錢選擇包左一個主餐,一個小食或湯,一個甜品加一樽冷壓果汁Handsup揀左至愛既雞肉牛油果卷🤤磨菇湯好足料有好多菇甜品係椰子花生乳酪布甸,好香花生味好似食緊慕絲甘果汁最鐘意飲RawFuel係西蘭花+西芹+菠蘿+羅馬生菜飲左會有對腸胃十分好既感覺😋多款選擇,全素都可以架要有好既腸胃先可以繼續食好野💪🏻😛
星期六日打左兩日邊爐😂
要清清腸胃了💪🏻
因為晚餐多飯局,午餐就食健康啲
依度可以選擇唔同組合
有三個價錢選擇
包左一個主餐,一個小食或湯,
一個甜品加一樽冷壓果汁
Handsup揀左至愛既雞肉牛油果卷🤤
磨菇湯好足料有好多菇
甜品係椰子花生乳酪布甸,好香花生味好似食緊慕絲甘
果汁最鐘意飲RawFuel
係西蘭花+西芹+菠蘿+羅馬生菜
飲左會有對腸胃十分好既感覺😋
多款選擇,全素都可以架
要有好既腸胃先可以繼續食好野💪🏻😛
  • 蘑菇湯
💓1main+1side+1dessert+1drink $65-85💓(欣賞每盒都有附食材 main仲有營養標籤)💚💚Green Monday hohoho💚💚🌱🌱Main牛油果火箭菜卷餅🌱🌱話說最近台灣有陣卷餅熱潮😈😈搞到我心思思想試😎但可能呢個卷餅已經放在雪櫃一排 所以有點太軟同濕呢😢內餡係簡單牛油果同火箭菜 味道淡淡挺舒服 口感偏creamy😚🍎🍏Side蘋果薯仔沙律🍎🍏有紅同青蘋果 好爽脆清甜 薯仔就粉粉的 配上沙律汁 好清新🌴Dessert椰子乳酪🌴第一次食椰子乳酪 濃郁椰香 仲有椰子乾同莓 乳酪口感帶黏性 應該對腸胃好好 好味呀🍹飲品係冷壓果汁🍹有好多種味 而且我鐘意佢偏多青色蔬菜🌱🌿🍀(坊間多數都係果汁😢) 飲完好freshhh😎😎
(欣賞每盒都有附食材 main仲有營養標籤)
💚💚Green Monday hohoho💚💚
🌱🌱Main牛油果火箭菜卷餅🌱🌱