2023-06-27
滿滿香港情懷嘅雞煲火鍋店,海量打卡位,裝修佈置好有心思。一行四人黎食,前後要左兩個雞煲😂加埋其他火鍋配料,超級滿足🙌🏻✨秘製黃蜆惹味辣雞煲 ✨龍鳳呈祥雙雞煲兩個雞煲嘅醬汁好濃味,小辣已經滿足唔到我地,叫左中辣,爽歪歪🤤除左辣味,仲有花椒八角同洋蔥香,入面嘅菇類配料都好好味😋前者雞件同蜆肉都好入味,雖然得半隻,但份量都唔算少;後者雙雞煲即係田雞同三黃雞。田雞肉厚實,三黃雞肉質好嫩滑。✨龍鳳呈祥牛肉拼盤有牛頸脊、牛栢葉、牛舌、雪花肥牛同牛肉粒,有咁多牛嘅唔同部位,啱晒一班牛魔王😈最鐘意牛頸脊,牛味好香,油花適中;牛舌好爽脆;牛肉粒好juicy。✨即制經典沙嗲牛肉餃 好有驚喜😳一咬落去啲沙嗲汁係咇出黎。調味亦剛好,微甜微辣。平時火鍋唔係好鐘意餃嘅我表示喜歡💛✨龍鳳呈祥豐盛雜菜拼盤份量好多,係pack到滿一滿🫢,款式都多有蕃茄、蘿蔔、蓮藕、油麥菜、娃娃菜、粟米、木耳、金菇等等,即刻覺得健康哂。另外再叫左新鮮鵝腸同爽脆豬天梯。尤其喜歡後者,即係豬嘅上顎,爽爽脆脆,好食!✨自家製陳年鹹檸檬✨滋味菊花蜜✨Blue Girl
✨秘製黃蜆惹味辣雞煲
✨龍鳳呈祥雙雞煲
除左辣味,仲有花椒八角同洋蔥香,入面嘅菇類配料都好好味😋
✨龍鳳呈祥牛肉拼盤
✨即制經典沙嗲牛肉餃