齊柏林熱狗店 (匯景商場)

齊柏林熱狗店 (匯景商場) (已結業)

Zeppelin Hot Dog Shop (Sceneway Plaza)
齊柏林熱狗店 (匯景商場) (已結業)
吃貨史努比
熱狗唔錯 小食一般
吃貨史努比
2022-05-14
關注
今日想食熱狗就去咗藍田齊柏林點餐,叫咗一份熱狗套餐🌭🌭芝味熱狗 $38(三重熱溶芝士、粟米、蛋黃醬、法蘭克福腸)鍾意食芝士嘅我覺得整個配搭好夾,唔會太漏😋,值得一提嘅係佢嘅麵包好鬆軟,唔會好似出邊嘅硬梆梆咁另外加$12要咗粟米同薯條薯條就正正常常啦,但係粟米真係好失望,唔知點解有浸酸味😟,完全食唔落肚….所以我都係會推薦大家淨點叫熱狗 (熱狗質量同份量都好好🤓),希望佢哋嘅小食質素可以提高啦查看更多
肥沖
雞扒同薯餅都分唔到?
肥沖
2022-03-20
關注
偶然都會黎買野食,雖然熱狗買到返屋企都開始淋,所以我都主要買薯條食。話就話熱狗店,但我就覺得其他野比較好食,最近就係佢嘅雞扒幾好食,得閒都會買黎食下。點知今日去買,去到櫃台點两塊雞扒,咁两塊收我24蚊,之後攞完返黎食,點知竟然俾左我两塊薯餅我,我就唔知薯餅幾錢,所以唔知算唔算呃我錢啦。但咁都俾錯我真係覺得員工好有問題,特別而家無得即刻食,一定係買返屋企食,唔應該出現啲咁嘅錯誤,短期內我應該都唔會去。查看更多
h0410232
良心熱狗店
h0410232
2021-09-21
關注
齊柏林熱狗除了是黃店擴展生意的表表者外, 也算是香港食熱狗的連鎖店中, 冒起得最快的一家. 從西環店食到現在的藍田店, 食品的品質控制還可以, 特別是熱狗腸依然能保持外脆內軟, 以及一咬下去爆汁的感覺, 至於麵包方面雖説內裡煎過, 但口感軟糯得有點糊化, 特別是吸收了醬汁之後感覺更明顯. 厚切薯條新鮮之餘, 炸起來沒油膉味, 今期參考金拱門附上Shake Skake粉, 如果可以送多個紙袋來處理就更好, 畢竟薯條放在紙盒上也頗難去Shake的呢!熱狗口味有十多款, 個人喜歡的是火炙芝士辣肉醬(圖一)和士林原味(圖二), 前者大量溶化了的火炙芝士咸香中帶焦香, 辣肉醬和肉腸本身辣度適中. 後者燒烤醬和酸瓜甜甜酸酸, 雖然不知道和台灣有什麼關係, 但在炎炎夏日吃的, 也算是開胃就是.查看更多
mohiv575
齊柏林熱狗
mohiv575
2021-04-26
關注
今日上完網課 因為有啲肚餓就去藍田買嘢食啦 我見到間有良心小店嘅熱狗🌭️店就買到試下啦澳式風情熱狗 $38 加12蚊套餐🌭芝士味十足!🧀冇乜煙肉!🥓菠蘿🍍好大舊!正常腸仔!但有啲貴!🥴加12蚊套餐(薯條🍟,🧈粟米🌽)🥔薯條好淋(不過好多醬)粟米🌽好香牛油🧈味!可以再回購下次會試下芝味🧀熱狗🌭️聽講好難芝士仲可以拉絲!有啲期待!😈建議:可以出多啲新產品得幾款有啲小選擇!!!🤥查看更多
popig
少有嘅熱狗店
popig
2021-02-12
1K 瀏覽
關注
試左兩次熱狗店,除左即叫即整慢了少許,其他嘢都好ok,第一次叫火炙芝士辣肉醬熱狗,料足芝士少少拉絲,辣味不太辣剛剛好。本來狗仔細細但都好飽。昨天食第二次叫左墨西哥勁辣雞堡,衣個好好味雞嫩大件,衣個就真係好辣下好惹味,另外叫左洋蔥圈,20蚊9件少貴,不過好脆好好味,平日無飯食都值得推介👍🏻查看更多
+ 1
Kyliexx
Eh
Kyliexx
2021-02-06
關注
A little takeaway hot dog place! They have different types of hot dogs and the ones we had were Not bad but wouldn’t have it again unless There was nothing else To eat... The bun was quite oily but the fillings were quite nice. I’d recommend the chilly dog is you were to get something! 查看更多
夜醉貓88
熱狗必選
夜醉貓88
2021-02-05
關注
呢排下下都要外賣~ 真係會那些即叫即做的美食情何以堪呢😋好似Zeppelin 它做個熱狗🌭️都係即叫即做啖啖熱辣香口🤤睇睇我呢個[美國洋蔥圈熱狗🌭️]真係啖啖脆卜卜,新鮮味美今次太急忙忙 完全忘了點個Snacks 芝士薯條點綴一下,真係會有一些美中不足😵你們去試時記得唔好錯過😏食得辣記得試埋個[火炙芝士辣肉醬熱狗🌭️]呢個辣味好正,唔係吹水嫁😛唔食得辣唔好試😝鋪面簡潔整齊 整體感官良好宜家係外賣協會時間, 即買要即食呀⋯⋯查看更多
potatobal
人氣爆登熱狗🌭️
potatobal
2021-01-23
關注
相信大家都一定聽過呢間 @zeppelinhotdog 咁hit嘅熱狗店🤣我呢啲追唔起潮流嘅人終於試左啦😜 叫左最classic嘅個款🌭️ 入面有芝士粉 茄汁 芥辣 腸配料雖然睇落簡單 但食起上黎幾惹味因為佢有微微嘅辣 所以令人好想一淡接住一淡食 hahah🤣 但我個人就覺得呢款嘅腸仔唔太中我胃口因為佢食起嚟有小小似放大版嘅廚師腸 而我係唔鐘意食廚師腸架😭有冇人都唔食👋🏻?下次試另外一款再同大家分享😝!!查看更多
KimmyKong
難得好味嘅熱狗🌭️
KimmyKong
2021-01-01
關注
火炙芝士辣肉醬熱狗個辣肉醬好惹味😋芝士燒熔左 連埋個肉醬好夾🤩澳式風情熱狗有菠蘿煙肉同埋芝士 仲有千島醬 有種夏威夷嘅感覺🥳好滿足好多料👍🏿芝味熱狗芝士多到可以拉絲🧀好邪惡好肥但係好好味🥰有啲heavy🤭啲熱狗個嘅包都有烘過 好香好有牛油味🌭豬肉腸幾好食😛芝士辣肉醬薯條辣肉醬真係好好味🍟個人大推辣肉醬😍😍😍建議即買即食👐🏿查看更多
foodiehkboy
邪惡好芝味🧀
foodiehkboy
2020-12-18
關注
呢間熱狗店一直好高人氣👍🏻本來怕肥膩既我都係忍唔住試一試🤣 美式小食預左唔會唔肥🐷 但係食落滿滿既滋味😋⭐️ 火炙芝士辣肉腸熱狗🌭️一試就試下招牌🥰 非一般既熱狗好豐富既味道🤪首先食到濃濃既芝士味🧀 加上辣肉醬🌶洋蔥🧅同埋芥辣💛好刺激🔥 全部拉絲沾落暖暖既熱狗包🥖好邪惡呀😈⭐️ 牛油粟米杯 🌽食返D蔬菜🥬感覺健康D💚 牛油味唔會太膩🧈暖笠笠 好滋味⭐️ 芝士煙肉薯條 🍟仍然係好邪惡滿到瀉既芝士🤤 調味啱啱好唔太鹹🧂煙肉脆多少少更滋味🥓查看更多
+ 1
vasfoodjourney
人氣連鎖高質熱狗店💛
vasfoodjourney
2020-11-27
關注
呢間連鎖熱狗店終於都開到黎藍田熱狗有成8款選擇 一開始真係無從入手第一次我地就叫左佢3個best seller 黎試試佢💛火炙芝士辣肉醬熱狗 $42外賣到食嗰陣都仲熱熱地,芝士有拉絲,個辣肉醬真係好正🤤🤤,唔會太辣,應該大部分人都食得到推介推介👍🏻👍🏻👍🏻💛澳式風情熱狗 $38澳式風情亦都好岩我口味,有煙肉又菠蘿,仲要有滿滿嘅芝士,一啖食落去好鬼滿足👍🏻💛士林原味熱狗 $32士林熱狗就比較普通,係多左酸瓜醬令佢有少少酸味,冇咁普通😂全部熱狗都可以加多$12 變套餐,可以揀兩款小食或飲品,真係好抵跟餐嘅細薯條都唔細份,啲醬都比得好大方,唔會食到底唔夠醬食👍🏻查看更多
火炙芝士辣肉醬熱狗
澳式風情熱狗
士林原味熱狗
or#Tm66292960
邪惡芝士熱狗
or#Tm66292960
2020-11-12
關注
老公大人好鍾意食熱狗所以佢都想試下係米真係咁好食澳式風情熱狗 HKD38.00賣相靚靚成口芝士有小小流對我黎講味道ok加HKD12.00有兩個小食炸薯條正常味道牛油栗米好香牛油味都ok總結: 剛開張無耐勁多人,流程算好暢順,唔會話等好耐,店員都nice,有禮貌,快手快腳出餐俾客人,味道係唔錯,價錢有小小貴,同老公大人share食,都算飽肚,間中食下係唔錯,因為真係太多芝士太邪惡😂下次想試下其他唔同口味的熱狗,小食唔算特別出色,但都吸引,見有人買兩個冰菠蘿,俾小朋友食,我都想試下食🤣查看更多
mosquitowongip
[快餐系]人氣熱狗店
mosquitowongip
2020-11-12
關注
有22間分店的熱狗店來勢洶洶,當然要試食。是晚點了:芝士熱狗:濃郁芝士有腸有粟米,口感夾之餘感覺健康。配薯條及忌廉,這快餐很不錯。士林原味熱狗:超級香較傳統的配搭,有酸瓜等配料,味道很出。也是配薯條芬達。一流!最值得讚是點薯條的茄汁混合芝士醬,好味查看更多
C&C
香港少有熱狗專門店
C&C
2020-10-31
關注
自從係荃灣食過後真係好難忘,終於係九龍東藍田開分店了,真係要再encore,大大隻熱狗,足醬料,又即叫即整,可以配套餐,lunch食絕對夠飽,今次只叫了個最簡單的一款,就是原味芝士及小吃洋蔥圈,而唯一要彈既係,見到佢有部分食材購自佳寶...查看更多