2020-07-14 196 瀏覽
Zeppelin hot dog shop係香港有很多分店,係而家的經濟環境可以開到咁多間分店,等jo試下有咩過人之處舖頭面積不大係間小店,大部分人也是買外賣,如果堂食只有少許位置可站著食🌭火炙芝士辣肉醬熱狗 $42包夾住厚厚的芝士,加上蕃茄辣肉醬、洋蔥、芥末、荷蘭腸,好足料!包好軟熟,雖然寫住兩個辣椒但jo也覺ok不太辣,啖啖肉不錯呢好味指數:😋😋😋😋🌭️田園風味熱狗 $30這是jo很喜歡的口味!包夾住維也納腸、番茄、青瓜,大大條維也納腸有濃厚芝士味道皮又夠脆,加上蛋黃醬和千島醬,好清新!正好味指數:😋😋😋😋😋洋蔥圈 $20洋蔥圈上面有少少燒烤醬,炸得不錯,粉也唔算厚,但拎到番屋企就林哂唔夠脆好味指數:😋😋😋🍟芝士辣肉醬薯條 $26薯條好多芝士呀!少少辣,肉醬量剛剛好,好惹味好邪惡哈🤣味道不錯,只是薯條一樣有少少林,始終外賣拎返屋企無計好味指數:😋😋😋😋.整體來講價錢唔貴,份量好多,兩個人都食唔晒,熱狗質素不錯好大件,不過我建議如果拎番屋企食薯條可以放焗爐或氣炸鍋翻熱會好食好多,jo太肚餓懶哈哈整體評價:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻..

🌭火炙芝士辣肉醬熱狗 $42

🍟芝士辣肉醬薯條 $26
好味指數:😋😋😋😋
整體評價:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
2020-05-14 660 瀏覽
澳式風情熱狗😋3.5/5熱狗包質地軟熟唔係空氣包,內層烘烤微燶,大小完美配合條腸同埋配料,主角紐倫堡腸香料味唔太重易入口,不過略嫌煎得唔夠香口脆身。配搭芝士煙肉菠蘿千島醬一齊食,味道可以想像得到,冇乜驚喜,可以算係穩陣之選德國酸菜熱狗😋4/5呢款熱狗都係配紐倫堡腸,表面鋪滿德國酸菜、煙肉、甜酸瓜配茄汁同埋黃芥末,呢個味道相對酸少少比較開胃,味道唔錯比較有特色,唔想諗就可以試呢款。細薯條😋4/5無得頂,必叫牛油粟米😋4/5栗米都唔錯,粒粒飽滿有光澤份量又夠多,如果牛油味再重啲更加好🤤總結:款式選擇多,最重要係整體高質好味而且唔貴,2份餐啱啱好$100,最正係佢好多區都有分店,經過嘅話一定要懲罰下佢😋 .
澳式風情熱狗😋3.5/5

德國酸菜熱狗
細薯條
牛油粟米
2020-05-03 325 瀏覽
Super Yummy! The best hotdogs in Yuen Long I tried the 澳式風情熱狗 this time. The sausage is so yummy. The hot dog bun is soft and hot. The sauce is a bit sweet and sour. I love it. As I was quite full and with my brother I asked the young staff to cut the hotdog in half. Those young guys working is the shop are polite and hardworking. In fact, this is the 8 times I came here to buy takeaway hotdogs since I tried it the first time in January 2020. I really highly recommend this hotdog shop to frien

I tried the 澳式風情熱狗

I really highly recommend this hotdog shop to friends.
2020-04-30
15 分鐘 (外賣自取)
$38 (宵夜)
  • 澳式風情熱狗
2020-05-02 196 瀏覽
一間不太起眼既隱世小店地理位置的確不是很好 唔特登行過去個頭都見唔到間鋪裝修都有型 門口有塊餐牌 簡單清晰主要係食熱狗 薯條 炸物由於當時太飽冇叫熱狗 但見到佢有幾種腸仔都覺得pro幾吸引最後叫左個芝士辣肉醬(茄汁)薯條唔知點解我淨嗌一份薯條會耐過後面兩個熱狗薯條飲品套餐有啲不解同唔開心哈哈👉🏻👈🏻好在佢係即炸新鮮熱辣咁比我表面芝士係有咬口個種辣肉醬有好大粒既肉 但一啲都唔辣仲有加茄汁 所以整體個醬比較酸要讚既係食到底都有芝士同埋肉醬
一間不太起眼既隱世小店
辣肉醬有好大粒既肉 但一啲都唔辣
仲有加茄汁 所以整體個醬比較酸
要讚既係食到底都有芝士同埋肉醬

2020-04-08 496 瀏覽
而家外賣就是皇道咁岩屋企樓下就有落去買個外賣快靚正其實因為方便都食過幾次了大大隻霓虹燈比您打卡是晚叫左最愛既2款熱狗如圖下每款熱狗可加$12轉套餐套餐可選擇2款小食或罐裝飲品今次我只加了一個套餐因為都系屋企食 飲品就不了所以我揀左2款小食細薯條同牛油粟米杯2款小食既份量就還好吧對於我呢個牛油控 啲牛油絕對可以再加多啲貪心既我已經系屋企加左薯條配左酸酸甜甜既汁所以變相有脆有淋既都幾惹味 會食吳停芝味熱狗($38)芝士控既我完全鐘意距到一個點有三重熱溶芝士、粟米、蛋黃醬、法蘭克福腸可能有人會覺得距有啲漏 但系我就覺得岩岩好麵包好軟屬 配芝士很撘 腸仔煎到脆口熱辣辣好好味黎個橫切面比大家睇下澳式風情熱狗($38)有芝士煙肉菠蘿千島醬紐倫堡腸 mix埋後撘就系貪距有菠蘿 甜甜的 味道清新友人最愛♥️店內系Open Kitchen, 可望可見入面衞生情況但係因為而家疫情 呼籲大家點完餐就系出面等大家都做多啲啲—————————就系想距既營業時間可以開晏少少相比同地方既餐廳 夜晚10點關門太早了
而家外賣就是皇道

貪心既我已經系屋企加左

薯條配左酸酸甜甜既汁所以變相有脆有淋既
都幾惹味 會食吳停
芝味熱狗

芝味熱狗($38)
芝士控既我完全鐘意距到一個點
有三重熱溶芝士、粟米、蛋黃醬、法蘭克福腸
可能有人會覺得距有啲漏 但系我就覺得岩岩好
麵包好軟屬 配芝士很撘 腸仔煎到脆口
熱辣辣好好味

黎個橫切面比大家睇下

澳式風情熱狗

澳式風情熱狗($38)
有芝士煙肉菠蘿千島醬紐倫堡腸 mix埋後撘
就系貪距有菠蘿 甜甜的 味道清新
友人最愛♥️

店內系Open Kitchen, 可望可見入面衞生情況

但係因為而家疫情 呼籲大家點完餐就系出面等
大家都做多啲啲

—————————
就系想距既營業時間可以開晏少少
相比同地方既餐廳 夜晚10點關門太早了

2020-04-03
7 分鐘 (外賣自取)
芝味熱狗
2020-03-10 597 瀏覽
#中意嘅請分享請點讚🍻----------💛#黃店💛12/6 荃灣屯門堅尼地城罷市💛5/8, 11/11, 9/12全線分店罷市💛1/10, 2/10荃灣罷市💛12/11荃灣元朗堅尼地城罷市💛13/11 荃灣元朗罷市💛21/10, 21/12, 21/12元朗罷市💛25/8 荃灣區遊行派水----------🌭澳式風情熱狗 $38熱狗有芝士、煙肉、菠蘿、千島醬、紐綸堡腸。有菠蘿同煙肉令熱狗冇咁dry,芝士燒過融左係表面,而且熱狗麵包勁軟,烤過好香。-🍟加$12可以有2款小食可以揀細薯條、牛油粟米杯、烤菠蘿、冰菠蘿、汽水。細薯條份量都好多,即叫即炸,加左芝士同茄汁,好抵食呀。----------🔎齊柏林熱狗店🚩荃灣鱟地坊80-84號士林食街B7舖🚩西環堅尼地城士美菲路71-77號嘉輝花園地下B舖🚩西灣河筲箕灣道57-87號太安樓地下A55A號舖🚩屯門龍門路43號龍門居第四座地下76A號舖🚩元朗鳳攸東街9號好順意大廈A座地下40號舖
#中意嘅請分享請點讚🍻
🚩西灣河筲箕灣道57-87號太安樓地下A55A號舖
🚩屯門龍門路43號龍門居第四座地下76A號舖
🚩元朗鳳攸東街9號好順意大廈A座地下40號舖
2020-02-24 401 瀏覽
經過想買啲嘢一個人當小食食,叫左個炸魚薯條,諗住獨食都食得曬,點知對我黎講太大份😂 啲嘢都係即炸👍🏻👍🏻 脆卜卜💛 熱辣辣,調味都啱啱好,可惜鋪面有少少細,堂食唔太方便🥴但會再幫襯💛外賣👍🏻👍🏻👍🏻
炸魚薯條
2019-12-31
炸魚薯條
2020-02-08 346 瀏覽
第一次幫襯 一去到已經好多客等左陣先可以落單因為士林味有一隻辣椒 就問下老闆會吾會好辣佢話可以幫我轉條吾辣既香腸 十分好另外再加$12 有細薯條同粟米等左15分鐘到吾算好耐拎到返屋企野食有啲凍左但都好食薯條好足料 醬汁系偏甜少少既 但吾會炸到燶哂好硬粟米系平時葵廣$10/1杯既份量 牛油味好香呢款熱狗酸瓜味重左少少 如果吾中意酸既人少醬/叫其他款好啲面包鬆軟 有牛油味 腸都好食 無諗過份量甘多 一個人食超飽以呢個價錢 真系好抵食!
第一次幫襯 一去到已經好多客

如果吾中意酸既人少醬/叫其他款好啲
面包鬆軟 有牛油味
腸都好食

無諗過份量甘多 一個人食超飽
以呢個價錢 真系好抵食!
2020-02-08
15 分鐘 (外賣送餐)
  • 薯條
  • 牛扒粟米杯
2020-02-06 418 瀏覽
近期疫情影響,外出用膳都寧願買外賣番屋企食經過見到招牌好搶眼,見到有2,3個顧客等緊,就入去買黎試下總共有8款熱狗🌭️每款既腸、配菜同醬配搭都好特別店舖只有2名員工食物都是即叫即做點單後大約等了15分鐘望左個餐牌好耐,終於簡左徳國酸菜同士味原味加12$有薯條同粟米真係幾抵食酸菜果個都送一條小黃瓜🥒第一次食呢個配搭,出奇地接受同愛上酸菜唔會好酸,上面既煙肉粒好香士林原味hotdog香腸好Juicery 醬汁酸酸甜甜 包側重有輕輕烘過
近期疫情影響,
外出用膳都寧願買外賣番屋企食
經過見到招牌好搶眼,見到有2,3個顧客等緊,就入去買黎試下
總共有8款熱狗🌭️
每款既腸、配菜同醬配搭都好特別
店舖只有2名員工
食物都是即叫即做
點單後大約等了15分鐘

望左個餐牌好耐,終於簡左徳國酸菜同士味原味
加12$有薯條同粟米真係幾抵食
酸菜果個都送一條小黃瓜🥒

第一次食呢個配搭,出奇地接受同愛上
酸菜唔會好酸,上面既煙肉粒好香

士林原味hotdog香腸好Juicery

醬汁酸酸甜甜 包側重有輕輕烘過
2020-02-05
2020-01-17 240 瀏覽
朋友聚會平日經常叫黎叫去都係Pizzahut or KFC,今次搞搞新意叫黃店,試新野之餘都促進下黃色經濟圈! 現場所見並沒有堂食,所以想黎食野既朋友記住拉個位食,個人推介可以上yoho個平台花園(公共空間黎)慢食。食物質素就無得彈,拎完返黎格左15分鐘,都仲係香噴噴,芝士同醬汁都爆多,非常足料!麵包亦不會好快索哂d汁而糊左,真呢個質素係元朗可以話係無敵!另外粟米都十分推介,牛油味濃郁,粒粒都飽滿又多汁!有時行過心思思都想叫杯黎做小食!

2020-01-16 133 瀏覽
餐廳創辦人曾留學以腸聞名的德國🇩🇪認為熱狗外型似飛船Zeppelin(又與某搖滾樂隊同名),在香港開熱狗店時餐廳就叫🚀齊柏林熱狗,有趣的是熱狗代號LZXXX,跟飛船編號一樣意味著推出順序📝參考資料:FranchiseHub點了士林原味熱狗🌭辣度一隻🌶有齊茄汁、黃芥末、燒烤醬、酸瓜醬(無酸瓜),用匈牙利腸和巴馬臣芝士粉,零配料真食熱狗(腸)😳可惜我對腸認識一般👉匈牙腸一般用豬肉、匈牙利煙肉、蒜、胡椒、葛縷子和匈牙利特產紅椒製造🔍除了香港一般香料蒜和胡椒外,我一概無知😅很難說這條熱狗是否好狗,唯一可知的是醬汁份量恰到好處,啖啖勻均,無滴到周圍係🐖

2020-01-08
2020-01-09 193 瀏覽
📍HongKong🇭🇰🌭6至8人餐($650)<包6隻熱狗,4盤小食>🔺我就試左 澳洲風情熱狗 同 飛天蝦堡,飛天蝦堡當日店主whatapp告知🦐蝦唔太ok,叫我地換過第二款狗,咁我就係想食佢有菠蘿🙈就問佢可唔可以淨係蝦個部分轉左做腸,佢就話可以,幫我轉左匈牙辣肉腸,試試 菠蘿juicy配辣腸試下wo~其實依兩款狗都係有菠蘿,前者表面再多層燒芝士同煙肉,同埋主要一款係紐倫堡腸一款係匈牙辣肉腸,其實紐倫堡係白色肉腸,我就特別鐘意食,不過佢唔係粗身個種香草腸🤔幼身覺得無咁啖啖肉,反而匈牙辣肉腸 粗身 有肉感 又有d肥肉粒咁 相比之下好食d,熱狗包烘得幾香又鬆軟~朋友係食芝士熱狗 話凍左食就無咁正,失色左好多🤭一隻狗加小食都真係夠飽,何況我地仲2隻🤪係滯到上心口,不過整體不過不失,又未覺好好好特別,但好食嘅。小食方面 雞翼必點,比平時食鹵水雞翼細隻厚肉少少,醃汁微辛甜甜地,肉不韌厚肉,好食👍🏻仲有人氣德腸拼盤,其實唔係唔好食,係因為本身熱狗🌭️都有條腸食,我地當日每人2個熱狗,成件事食到成肚都係腸😹(分別係紐倫堡腸/ 匈牙利辣腸/ 脆皮腸 合拼)另一推薦係好似比錯左嘅小食(圖4
📍HongKong🇭🇰
🌭6至8人餐($650)
<包6隻熱狗,4盤小食>
🔺

小食方面 雞翼必點,比平時食鹵水雞翼細隻厚肉少少,醃汁微辛甜甜地,肉不韌厚肉,好食👍🏻仲有人氣德腸拼盤,其實唔係唔好食,係因為本身熱狗🌭️都有條腸食,我地當日每人2個熱狗,成件事食到成肚都係腸😹(分別係紐倫堡腸/ 匈牙利辣腸/ 脆皮腸 合拼)另一推薦係好似比錯左嘅小食(圖4)黑到成粒炭咁唔多討好,但錯有錯著,我最鐘意依款小食!食左6粒😛係薯餅粒,入面有d蔬菜西蘭花,無草青味之餘,凍左都十分酥脆唔油膩!薯格淋左唔好食😫但成杯蕃茄汁,唔驚d醬控唔夠蘸🍅朋友話牛油粟米都好食,不過覺得依d好易自己整😂
👉🏻小食推薦:炭>雞翼>德腸拼盤>薯格
2019-12-25 260 瀏覽
🌭熱狗方面暫時試左芝味熱狗($38)同原味熱狗($32),兩款都好對辦,芝味熱狗就係大家熟悉嘅拉絲熱狗,芝士份量澎湃,拉絲度十足,芝士控必試,佢地每款熱狗都會用上唔同嘅腸,拉絲狗用嘅係法蘭克福腸,腸皮爽脆幾有口感,呢款熱狗亦加左適量嘅蛋黃醬,食落唔會好乾。.🌭比起拉絲狗,我就更加鐘意佢地嘅原味熱狗,好多人會怕食酸瓜,而佢地嘅酸瓜醬無論口感同味道都調教得洽到好處,芥末醬唔會過份嗆,加埋茄汁三種醬嘅比例啱啱好,配埋啖啖肉嘅匈牙利腸,每啖咬落去都非常滿足。.🍟另外亦分別試左煙肉芝士薯條同辣肉醬芝士薯條(各$26),個人就比較鐘意辣肉醬口味多啲,肉醬味道香濃,辣度適中,撈埋熱溶芝士一齊食極之邪惡。

2019-12-01
2019-12-03 301 瀏覽
新開分店,去支持下,食物質素用心而又性價比咁高既確係難搵,平時食開乜way即食健康快捷感覺的你,一定要試下呢個重料heavy之選,我收工行返屋企途中打電話落單,只需大約10分鐘就完成,預埋腳程由西鐵到店取剛剛好。一人叫左一款熱狗(火炙芝士辣肉醬熱狗、澳式風情熱狗),熱狗咸香不特止,個包仲要係烘底!外脆內軟!芝士大薯條啲芝士簡直離曬譜,勁拉絲,勁水牛芝士feel,感覺好豐滿!魚手指正路唔行貨,Coke Zero減肥之選,足夠兩人食飽飽,仲要性價比滿分!今時今日香港....十幾蚊加個小食....仲要好味....真係買少見少

外脆內軟!芝士大薯條啲芝士簡直離曬譜,
勁拉絲,
勁水牛芝士feel,感覺好豐滿!

火炙芝士辣肉醬熱
套餐coke  zero同粟米
  • 火炙芝士肉醬熱狗
  • 魚手指
2019-12-02 148 瀏覽
叫咗火炙芝士辣肉醬熱狗($42)、士林原味熱狗($32)、加$12有兩款小食細薯條同牛油粟米杯(仲有冰菠蘿、烤菠蘿同汽水可以揀)。熱狗份量比想像中大,腸仔有番咁上下size同埋兩款熱狗用嘅係唔同腸,配料都落得足。雖然辣肉醬嗰個有兩條辣椒仔但係其實只有少少辣,食唔到辣嘅都可以試下。士林嗰款就係我地日常最經常食到嘅熱狗配搭。薯條比m記粗身兩倍,因為有幾多醬所以唔係脆嘅,有蕃茄醬同芥末醬。粟米杯正常發揮,$6計算好大杯。咁樣兩個女仔食夠曬飽。Total $84 有咁多野食同咁嘅質素,我覺得好抵,大家可以試下👍🏻