2020-08-15 38 瀏覽
🌟秘制脆烤雞扒 配魚烏冬🍜$72手工魚烏冬有50%是魚肉來的,煙煙韌韌,有點像麻糬口感的米線😂仔細嘴嚼也能嘗到魚肉的香味,十分特別。魚湯底比較淡味,但雞扒肉質滑嫩,外皮香脆,非常惹味。附送幾款前菜和飲品,份量十足!🌟西班牙煙燻黑毛豬 配魚烏冬🐷$70黑毛豬像厚身的火腿,十分濃味,但多吃幾塊就會覺得太鹹,如一個人吃完會有點膩。小吃推薦twins魚之脆卷,兩款春卷的魚味濃郁,十分香脆。✨麵底方面,如果喜歡魚味再濃一點的,還可以選70%魚肉的魚麵!🐟餐牌寫著魚烏冬和魚麵的澱粉質較低,感覺好像比較健康😂🐟 而且這裡環境舒適,適合與朋友們邊吃美食邊聊天。遲些待疫情好轉後會回訪!☀️

🌟秘制脆烤雞扒 配魚烏冬🍜$72

🌟西班牙煙燻黑毛豬 配魚烏冬🐷$70

2020-06-15
  • 秘制脆烤雞扒濃魚湯魚麵
  • 西班牙煙燻黑毛豬濃魚湯魚烏冬
2020-08-13 64 瀏覽
呢間麵麵係我私心推薦~之前食過都覺得好好食 今次因為抗疫時期就買返屋企食佢而家外賣自取有八折~用網上外賣平台都係有八折所以非常之抵!我叫咗再加三個麵~兩個小食員工超級好人 等咗一陣就拎返屋企啦每個餐都已經包含咗三個前菜 有日本番薯 柚子味蘿蔔 同麻醬菠菜 每樣都鮮甜好食 清新魚之戀 配上魚湯烏冬 有魚餃魚蛋加埋一齊食 魚湯鮮甜 安格斯魚面 安格斯牛肉好正 好有牛味再放上麻將同魚麵極好嘅配搭另外夏天亦都想清清地 , 所以都叫咗個涼伴麵麵有蛋絲 青瓜絲 火腿絲紫菜配上麻醬同魚麵健康又滿足魚面爽口彈牙食落感覺有啲似烏冬~營養豐富又好吃另外叫咗兩個小食 流心芝士墨魚波同蝦兵蟹將,芝士又多又好食~ 呢間價錢唔貴 食物質素好真心推介之選!

佢而家外賣自取有八折~

用網上外賣平台都係有八折所以非常之抵!

我叫咗再加三個麵~兩個小食

員工超級好人 等咗一陣就拎返屋企啦

每樣都鮮甜好食 清新
魚之戀 配上魚湯烏冬

有魚餃魚蛋加埋一齊食 魚湯鮮甜
安格斯魚面 安格斯牛肉好正 好有牛味再放上麻將同魚麵

極好嘅配搭
另外夏天亦都想清清地 , 所以都叫咗個涼伴麵麵

呢間價錢唔貴 食物質素好真心推介之選!

2020-08-13 2162 瀏覽
最近抗疫在家晚晚都食屋企住家飯,今日晚餐想吃點不一樣的,就去咗位於旺角彌敦道的「麵麵」買返個外賣晚餐比屋企人食~餐廳主打魚肉造成嘅食物,有魚麵、魚烏冬、魚皮餃及魚肉春卷等等。而家全店外賣自取都可享有八折優惠呢魚皮餃子配柚子汁一客有五隻,每隻餃子都幾大件,餃子皮係用魚肉製成的,營養豐富又具嚼勁。配上鮮菜豬肉餡料,汁感十足流心芝士墨魚波墨魚波質感實在,頗有嚼口,中間係流心芝士,適合搭配酸甜醬一齊食安格斯牛肉濃魚湯魚烏冬魚烏冬及魚湯是分開的,非常貼心👍🏻安格斯牛肉薄片份量都幾充足,牛肉味好濃郁!魚烏冬裏的魚肉比例佔約50%🐟,口感彈牙,有陣魚肉香,營養豐富又健康!配上花膠濃魚湯,鮮甜美味哦魚之戀濃魚湯魚烏冬配料有魚腐、魚肉春卷、魚片頭、墨魚春卷、魚蛋、魚皮餃。當中我最欣賞嘅係魚肉春卷同墨魚春卷,彈牙有嚼勁,好好食😋魚片頭同魚腐都好出色呢

流心芝士墨魚波

安格斯牛肉濃魚湯魚烏冬

魚之戀濃魚湯魚烏冬

外賣自取
2020-08-12 55 瀏覽
前排有朋友介紹過呢間餐廳既魚烏冬質素唔錯,今日下午同女朋友小寶寶經過旺角,決定要試試佢🤓照燒鯛魚柳濃魚湯魚烏冬$78小弟一向好鐘意飲魚湯,所以諗麵唔諗就叫左呢個試試。果然佢地個濃魚湯真係冇令我失望😍湯既味道好易出口又有魚湯既鮮甜,但又唔會有魚腥味👍再配埋佢地口感彈牙魚烏冬,味道非常夾啊~食完仲可以飲埋碗湯佢😙高度推薦俾好魚湯人士啊😌野茶本菇安格斯牛肉定食$80呢個牛肉定食有點似食緊日式壽喜燒,有大量菇類,野菜同豆腐做配料配魚烏冬咁食,呢個食法味道比濃魚湯食落去會較重口味小小,但勝在味道濃郁,更加刺激你既味蕾😂小食併盤$98魚之脆卷、雞翼,薯條同蕃薯條即叫即炸,熱辣辣又香脆,分量麵比得好足,食到女朋友好happy😆呢個併盤一個字抵食啊!流心蛋越南豆腐$30酸甜辣醬配上豆味香濃又幼滑的凍豆腐,呢個不失為飯前開胃小食的選擇啊😙

照燒鯛魚柳濃魚湯魚烏冬$78

野茶本菇安格斯牛肉定食$80

小食併盤$98

流心蛋越南豆腐$30

2020-08-12
2020-08-12 304 瀏覽
環境簡潔、明亮 , 座位寬敞 、舒適 ,餐廳主打濃魚湯湯底, 湯底用新鮮魚及花膠用上長時間熬製, 及自家製魚麵, 全無添加, 食得健康。牛之戀濃魚湯魚烏冬$75魚湯上枱時散發陣陣香氣 , 香氣十足, 湯底呈現奶白色, 先喝一口湯, 鮮甜美味, 鮮味衝擊味蕾, 配料好豐富有牛筋丸、粗牛肉丸、牛肉丸及安格斯牛肉等, 牛丸爽彈緊緻, 牛味香濃, 安格斯牛肉嫩滑, 配上自家製的魚麵, 幼身富彈性 ,有畫龍點睛的感覺, 十分搭配, 啖啖充滿無比鮮味, 最後所有魚湯都不放過, 都被喝光了。白肉魚丸鴛鴦春捲花膠濃魚湯 洞庭烏冬(下午茶)$38白肉魚丸爽口彈牙, 墨魚丸春捲和魚肉春捲,吸收了花膠濃湯精華, 鮮味提升, 特別滋味, 跟配的辣椒油, 香而不辣, 與爽彈的庭烏冬,十分搭配, 越食越過癮。魚皮餃子花膠濃魚湯稻庭烏冬(下午茶)$45魚皮餃子, 脹卜卜,十分飽滿, 大口咬下, 是香香的韭菜味 , 充滿肉汁, 魚皮餃子 皮比一般餃子皮,更加鮮味彈牙, 別有一番滋, 百吃不厭。蝦兵蟹將(蝦餅配蟹子和風醬)$52蝦餅即叫即製,熱呼呼,香噴噴, 令人垂涎, 外皮煎得香脆可口, 不油膩 , 表面還鋪滿脆卜

牛之戀濃魚湯魚烏冬$75

白肉魚丸鴛鴦春捲花膠濃魚湯 洞庭烏冬(下午茶)$38

魚皮餃子花膠濃魚湯稻庭烏冬(下午茶)$45

蝦兵蟹將(蝦餅配蟹子和風醬)$52
蝦餅即叫即製,熱呼呼,香噴噴, 令人垂涎, 外皮煎得香脆可口, 不油膩 , 表面還鋪滿脆卜卜鮮味蟹子 , 與酸酸甜甜的和風醬一齊吃, 令人停不了口。

流心芝士墨魚波$48
外皮炸到金黃色的墨魚波, 賣相吸引, 中間還夾著流心的芝士, 十分邪惡又滋味, 風味 迷人。

泡沫玫瑰奶茶(跟餐加$10)
杯面上有滿滿的奶泡, 入口creamy 順滑, 放上玫瑰花瓣點綴, 添上柔柔玫瑰花香, 使人陶醉其中。

2020-08-11 42 瀏覽
位於旺角彌敦道726號1樓的麵麵,是一家每日新鮮製造,不加任何防腐劑的手魚面專門店。餐廳布置清新雅緻,潔淨舒適。因疫情限聚令期間,晚餐只能選擇外買,店家推出外買8折優惠,非常曖心。極上蟹匠拌魚鳥冬:有蟹膏、蟹肉、蟹籽等好足料,蟹肉鮮嫩,蟹膏甘香,魚鳥冬彈牙,伴上和風汁,口感豐富滿足。燒鰻魚魚湯魚面;熬足9個鐘呈奶白色魚湯,鮮美可口,大大塊燒鰻魚新鮮軟嫩,魚面魚香鮮味,好爽好滑有特色。小食中規中矩,炸魚皮酥脆香口。二份套餐加小食拼盤及飲料300有找,性價比高而又健康,何樂不為呢👍。
2020-08-11 42 瀏覽
好耐冇出過街食飯,今日難得去旺角拎嘢,好想食返餐好嘅,諗起附近有間食魚麵非常之出名嘅餐廳,就上咗樓食啦<小食拼盤(炸雞翼、蕃薯薯條、薯條、Twins魚子脆卷)$98>見到啲食評個個都推介呢個小食拼盤,真係有道理最鍾意番薯條番薯味甜甜地,一啲都唔人工,魚肉春卷非常之彈牙<照燒鯛魚魚湯魚烏冬$78>至少鯛魚好咬口,同平時食嘅味道有少少唔同,甜甜地都幾好食㗎魚烏冬轉左做魚麵,麵質爽少少,肥brown 就鍾意魚烏冬多啲啦<涼拌麵麵$68>夏日炎炎食咩,好梗係要食冷麵啦魚烏冬撈埋火腿、蛋、青瓜、泡菜,一齊食真係冇得頂

見到啲食評個個都推介呢個小食拼盤,真係有道理
最鍾意番薯條番薯味甜甜地,一啲都唔人工,魚肉春卷非常之彈牙

<照燒鯛魚魚湯魚烏冬$78>
至少鯛魚好咬口,同平時食嘅味道有少少唔同,甜甜地都幾好食㗎

<涼拌麵麵$68>
夏日炎炎食咩,好梗係要食冷麵啦
魚烏冬撈埋火腿、蛋、青瓜、泡菜,一齊食真係冇得頂

• 小食拼盤
2020-08-10 233 瀏覽
本身好鍾意飲魚湯,專程嚟旺角試吓呢一間以魚湯同魚肉為主嘅餐廳。食物既選擇好豐富,叫左個魚之戀,烏冬有50%魚肉製作,好煙韌彈牙,魚肉春卷就濃味啲,墨魚春卷好彈牙,一碗麵可以試勻魚蛋、魚片頭、魚腐同埋魚皮餃,岩哂我咩都想下蟹肉伴魚烏冬,蟹肉分量都幾多,連埋蟹籽同胡麻醬一齊食,都幾有口感。小食就叫左個魚皮餃子伴柚子汁,外層係魚肉皮,食落係魚皮餃配菜肉餃既口感。炸魚皮好爽脆,沾少少濃魚湯一齊食,口感好豐富。都幾鐘意飲呢度既沙冰,百香果橙肉沙冰個味道好夾,酸酸甜甜好開胃,係出面熱辣辣咁入到餐廳,嘆住冷氣飲杯沙冰真係一流士多啤梨沙冰就幾香,味道偏甜,而且個賣相都幾靚~

魚之戀

蟹肉拌魚烏冬

魚皮餃子配柚子汁

炸魚皮好爽脆,沾少少濃魚湯一齊食,口感好豐富。
香口脆炸魚皮

花膠濃魚湯

百香果橙肉沙冰

士多啤梨沙冰就幾香,味道偏甜,而且個賣相都幾靚~
士多啤梨沙冰

魚之戀
蟹肉拌魚烏冬
香口脆炸魚皮
花膠濃魚湯
百香果橙肉沙冰
士多啤梨沙冰
2020-08-10 45 瀏覽
之前都食過呢間麵麵, 因為魚麵真係好真材實料, 同埋app BOOK枱又有折!真係好抵食!今日黎左食LUNCH, 坐得都舒服~叫左1個麻辣牛肉魚烏冬, 睇個樣已經勁吸引, 佢隻麻辣醬唔算太麻, 少少辣, 食到咁上下就覺得愈來愈辣!魚烏冬口感好好, 彈牙又煙韌, 超掛汁超好味!:另外叫左個LUNCH SET, 係牛肉定食, 唔食麵都有飯既選擇!原來好似壽喜燒sukiyaki咁, 一個鍋, 好多菜, 湯又甜, 好有打邊爐感覺!好好味~會繼續encore!
真係好抵食!

今日黎左食LUNCH, 坐得都舒服~
叫左1個麻辣牛肉魚烏冬, 睇個樣已經勁吸引,
佢隻麻辣醬唔算太麻, 少少辣, 食到咁上下就覺得愈來愈辣!
魚烏冬口感好好, 彈牙又煙韌, 超掛汁超好味!:

好好味~會繼續encore!

2020-08-09 69 瀏覽
特式麵食一定要試吓,9小時熬製湯底,無骨無腥魚麵魚烏冬,含豐富維他命A及D,仲有蛋白質,聽落好似幾健康🤤。🔻小食拼盤 $98🔻有炸薯條🍟炸番薯條🍠炸雞翼同雙式春卷(墨魚春卷+魚肉春卷),真係好抵食👍🏻。最好食係番薯條,香甜番薯味🤤,成碟野食都係熱辣辣,再配個松露沙律醬,正👍🏻。🔻涼拌麵麵 $68🔻魚麵有70%魚肉,彈牙得黎又軟糯,幾有口感🤤。麻醬撈魚肉麵,加上3款餐前小食,好有食日本feel🤣🔻秘製脆雞扒濃魚湯魚烏冬 $72🔻魚烏冬就有50%,比魚麵口感硬的,湯底好香魚味👍🏻,雞扒香脆,睇落好似冇特別,但出奇地好食😋🔻桂花啤梨肉花茶 +$22🔻好靚呀,打卡一流🤣。桂花清香配上啤梨,好清新既感覺🤩,飲落口係啤梨既甜味🔻凍朱古力咖啡 +$10🔻賣相幾靚,相對比較普通,唔太甜。總括嚟講,無論魚麵定魚烏冬都幾好食,下次可以試下其他小食🤩

🔻凍朱古力咖啡 +$10🔻賣相幾靚,相對比較普通,唔太甜。

總括嚟講,無論魚麵定魚烏冬都幾好食,下次可以試下其他小食🤩

• 小食拼盤
  • 桂花啤梨肉花茶
2020-08-09 31 瀏覽
市面上有好多專食魚湯麵嘅地方,旺角呢間都好出名食濃魚湯魚烏冬,見唔少人都試過呢間,評價都唔錯!每款面都可以自己揀配魚烏冬或者魚麵,套餐會跟埋前菜三小碟同飲品。前菜三小碟: 甜薯仔、紫菜、蘿蔔。西班牙煙熏黑毛豬濃魚湯魚烏冬,食落嘅黑毛豬真係有一陣煙燻嘅味道,唔會好乾柴,黑毛豬份量都幾多。魚湯飲落清得黎帶鮮味,唔會死鹹,魚烏冬彈牙掛湯,正!燒安格斯牛伴魚烏冬,呢款係乾拌麵,面頭加咗少少泡菜, 都幾香!Fish nachos on the boat,第一次試用魚皮黎代替nachos嘅食法感覺好新穎,配蕃茄他他同牛油果又出奇地夾!仲有新品推介,黑松露忌廉戒指魚皮雲吞,魚皮餃配上黑松露忌廉醬配搭好西式,黑松露味唔係好出,唔會蓋過魚皮餃原有味道。

前菜三小碟: 甜薯仔、紫菜、蘿蔔。

2020-08-08 75 瀏覽
旺角人多車又多 不如上樓食碗麵喺安全嘅社交距離下 優閑地嘆午餐😬-🐟脆炸魚皮 ($20)炸魚皮當薯片食 脆卜卜 酥香可口 係理想嘅餐前小食-🍜咖哩魚皮餃濃魚湯魚烏冬 ($72)魚皮餃🥟煙韌有嚼勁 咖喱汁味道香濃唔辣魚肉烏冬彈牙爽口 魚湯蛋白質豐富記住飲埋佢😬-🍹百香果橙肉沙冰 (跟餐加$22)百香果加橙汁 味道清新 冰凍菓汁夾雜新鮮橙肉🍊解渴🥶又補充纖維 夏天首選-🍄🐂野菜本菇安格斯牛肉定食 ($80)安格斯牛肉片肉味濃 片片軟腍烏冬魚味濃厚 份量亦唔小 食完幾飽肚-🍊🍋☕️水果紅茶 (跟餐加$22)水果味香濃甜美 飲到一半請侍應添熱水於茶壺中繼續享用 特別划算-🧆芝士炸脆雞 ($38)雞件炸至外脆內嫩 車打芝士醬🧀夠creamy

旺角人多車又多 不如上樓食碗麵
喺安全嘅社交距離下 優閑地嘆午餐😬
🐟脆炸魚皮 ($20)

炸魚皮當薯片食 脆卜卜 酥香可口 係理想嘅餐前小食
🍜咖哩魚皮餃濃魚湯魚烏冬 ($72)

魚皮餃🥟煙韌有嚼勁 咖喱汁味道香濃唔辣
魚肉烏冬彈牙爽口 魚湯蛋白質豐富記住飲埋佢😬
🍹百香果橙肉沙冰 (跟餐加$22)

百香果加橙汁 味道清新 冰凍菓汁夾雜新鮮橙肉🍊
解渴🥶又補充纖維 夏天首選
🍄🐂野菜本菇安格斯牛肉定食 ($80)

安格斯牛肉片肉味濃 片片軟腍
烏冬魚味濃厚 份量亦唔小 食完幾飽肚
🍊🍋☕️水果紅茶 (跟餐加$22)

水果味香濃甜美 飲到一半
侍應添熱水於茶壺中繼續享用 特別划算
🧆芝士炸脆雞 ($38)

雞件炸至外脆內嫩 車打芝士醬🧀夠creamy
  • 香口脆炸魚皮
  • 野菜本菇安格斯牛肉定食
  • 芝士炸脆雞
2020-08-04 88 瀏覽
咖哩花板丸魚烏冬咖哩好濃郁,微辣,非常有水準同用心,睇得出有心機整個醬汁。魚烏冬方面,比一般烏冬口感不同,比較諧,唔滑,可能係魚的本身質地問題,食唔出魚味亦唔會腥,湯是魚湯,白色都有魚味,清清淡淡,所以烏冬撈咖哩會比較惹味好多。花板丸份量好少,浸咖哩係好食的,但唔夠喉,全碗份量都唔算太多,食得唔太飽,但價錢就好貴下,lunch 免加一,埋單都比一般lunch set 貴。都會再黎試下的,但唔會經常去,如果有8折就好了。
咖哩花板丸魚烏冬
咖哩好濃郁,微辣,非常有水準同用心,睇得出有心機整個醬汁。
都會再黎試下的,但唔會經常去,如果有8折就好了。
2020-08-02 1919 瀏覽
而家潮流興食得健康, 要求材料天然, 原味無添加。 旺角嘅 麵麵就啱曬, 佢主打魚麵、魚湯, 餐廳標榜用上花膠蓉和除腥味鮮烤魚, 淆製9個鐘頭而成魚湯, 匠心獨運。樓上舖地方寬敞, 一入門口就見佢嘅特色草牆, 係必然打卡位!呢段期間, 餐廳做緊 外賣自取 八折優惠, 又真係幾抵食!魚之戀濃湯魚烏冬魚湯呈奶白色, 魚香撲鼻, 呷一口香濃幼滑,暖身順口, 果然名不虛傳!魚之戀有魚皮餃、魚蛋、魚片頭、魚腐、魚春卷、墨魚春卷配魚烏冬, 全部魚肉製成, 無骨啖啖肉, 魚迷必食!城寨回憶濃魚湯魚麵有魚皮餃、魚蛋、魚片頭、牛丸、墨魚丸。魚麵含70%魚肉成份, 口感爽滑彈牙、有嚼口, 無骨無腥味, 含豐富DHA有助大腦發展, 啱曬寶貝女食!四川麻辣燒牛肉伴魚烏冬麻麻辣辣, 香口惹味, 與燒牛肉涼拌烏冬和諧融合, 有辣勁而不嗆口, 十分醒胃!魚烏冬軟熟煙韌, 魚味十足!芝士炸脆雞芝士味香濃, 外皮炸得香脆可, 內裏肉質嫩滑多汁!蝦兵蟹將即係炸蝦餅, 鬆脆香口, 蝦肉爽彈牙, 配蟹籽增添口感!漁人樂趣薯條、蕃薯條、魚肉春卷、墨魚春卷, 香脆可口, 特別是薯條, 醮上黑松露醬非常搭配, 令人愈食愈想食!

魚之戀濃湯魚烏冬

城寨回憶濃魚湯魚麵

四川麻辣燒牛肉伴魚烏冬

芝士炸脆雞
芝士味香濃, 外皮炸得香脆可, 內裏肉質嫩滑多汁!

蝦兵蟹將
即係炸蝦餅, 鬆脆香口, 蝦肉爽彈牙, 配蟹籽增添口感!

漁人樂趣

外賣自取
  • 蝦兵蟹將
  • 四川麻辣燒牛肉伴魚烏冬
  • 漁人樂脆
  • 魚之戀濃魚湯魚烏冬
2020-08-02 90 瀏覽
我諗烏冬大家就食得多啦,魚烏冬大家又食過未呢?初時我都唔知咩係魚烏冬,一search之下,先知魚烏冬真係用魚肉整,營養價值相當之高,相比普通既烏冬鈉含量就低好多啦😗食得健康啲,記得食魚烏冬。今次做facial之前去左位於旺角既麵麵,食佢主打既魚湯魚烏冬,本身以為teatime已經無乜人,但都仲係有幾枱客仔係到😚證明疫情之下,香港人都養生左。我叫左日式吉列豬扒濃魚湯料理配熱桂花啤梨肉花茶,仲追加多個魚肉春卷添😚魚湯嘅味十分濃郁,飲得出佢冇落任何味精而魚烏冬同普通烏冬嘅口感都有幾大分別,魚烏冬嘅口感比較淋身容易入口,食落有啖啖既魚肉係口入面。相反作為主菜嘅日式吉列豬扒就有啲普通,外皮略嫌有啲過厚,食唔出豬扒既味道,不過熱辣辣嘅炸吉列豬扒,配上啖啖濃郁嘅魚湯,都已經心滿意足🤤而且佢配有幾款小菜,分別係日式燒番薯,柚子醬醃蘿蔔,同埋麻醬海苔!清新得黎仲會愈食愈多😂