麵包秀 (德興大廈)

麵包秀 (德興大廈) (已結業)

Bread Show (Opulent Building)
麵包秀 (德興大廈) (已結業)
2K
Handsome XO
清新薄荷之戀
Handsome XO
2022-12-28
關注
近日確診人數激增,節日飯局唔係取消就縮減,上週為姨丈慶生嘅蛋糕都唔敢一早訂定,結果等到食飯當日先喺公司附近間「麵包秀」揀咗個現成嘅。源自台灣嘅西餅店寬廣企理,除咗麵包之外,透明玻璃雪櫃陳列出不少原個及件裝西餅款式。一人身兼多職嘅收銀姐姐友善且效率高,選定蛋糕迅即以餅盒及紙袋包裝好。薄荷之戀($198):粉綠色嘅薄荷朱古力蛋糕鮮麗奪目,配備嘅金色蠟燭亦好高雅,美中不足就係店子冇提供即場唧製朱古力生日牌嘅服務。層次分明嘅朱古力蛋糕鬆潤甜美,混入脆脆嘅朱古力碎成功增添口感,薄荷味忌廉清新芳香得很。連鎖餅店「麵包秀」光鮮企理,服務優良,誠意推介清新可口嘅薄荷朱古力蛋糕「薄荷之戀」查看更多
+ 1
Sammiwong
好好味
Sammiwong
2022-05-06
關注
每次行過... 總係俾d麵包香吸引住!😆😆😆隨便入去行一轉... 已經揀咗成盤麵包!🤭🤭🤭💢海苔芝麻肉鬆包 $20 (海苔、芝麻、肉鬆)💢風味芝士 $9 (芝士片、芝士條)💢香蒜條 $12 (蒜泥、巴西里)💢香蒜哈姆 $9 (蒜泥、芝士粉、芝士、火腿)💢牛角包 $25一包基本上... 全部都好夠牛油香... 味道濃郁... 麵包夠軟熟新鮮... 非常好味!唯獨牛角包比一般坊間嘅咸咗少少... 雖然係ok嘅... 不過減返少少咸... 應該會令牛油味更突出!查看更多
Goodvibesnana
蛋糕值得試下😋
Goodvibesnana
2022-04-05
關注
平時都好鍾意食尼度既藍莓撻..上層係軟芝士..下層係比較實小小既..口感👍🏻👍🏻👍🏻三十幾蚊一件既質素尼講..真係算唔錯😋朋友另外叫左個蛋糕..有繽紛樂…😂又有綿花糖..都好好味..下次會再試下其他口味😁查看更多
圓碌碌蔬菜芝士包
2021-12-10
關注
呢個包好軟好香,食落係pizza既味道,入面充滿一粒粒芝士,十分好食。佢面頭有好多白色的粉,從袋中拿出來時要特別小心,如果唔係啲粉就會周圍都係。這個包的售價是$30(5個)。查看更多
TC530
真係好普通,退步咗,冇嘢好講
TC530
2021-09-22
關注
每次經過旺角,或者銅鑼灣都會忍唔住去搵麵包秀出來,因為覺得太好食,所以每一次都會去買,尤其最鍾意佢哋一袋五個的餐包,裏面都有好多餡料,覺得唔錯。以前覺得呢間麵包幾好食,尤其以前最初佢哋出歐包,覺得有好多餡料,覺得幾好食,可惜而家已經唔係幾好食,退步咗好多!今次我都係買佢哋一袋5個的餐包,$28/5個,價格還可以,因為佢哋裏面有好多餡料,朱古力包裏面都有好多朱古力,我哋就係最鍾意佢哋夠多朱古力,不過好可惜今次食覺得好失望,麵包不再鬆軟,好死實。以前分數係滿分5/5 ,而家只係得3/5,純粹因為佢哋餡料夠多,不過麵包來講就比較差查看更多
yingeatseggg
又話係芝士包,原來係紅豆包😒
yingeatseggg
2021-07-24
關注
我呢啲澱粉質控,見到麵包就失控,一定會買,所以每次經過麵包秀都會忍唔住買啲包,唔係貪呢度啲職員好,呢度啲職員其實冇乜禮貌。只係喜歡呢度啲麵包都唔錯,價錢唔算好平,不過勝在款式都算幾多,質素中常,唔係話極好食,普通中上啦!一般來講都係嚟呢度買佢嘅朱古力包,因為覺得餡料比較多,多數都係買$28一袋,有五個嗰種,不過今次我改變左,我買咗佢哋嘅雜錦版,兩個綠茶紅豆,兩個朱古力,兩個芝士。朱古力嘅幾好食,都有買開!綠茶紅豆餡就普通,因為個紅豆餡係有年糕咁樣,好哽胃!芝士嗰個有啲不知所謂,得兩粒芝士仔喺中間,等同冇餡料,令一個仲搞笑,外面係白色,以為佢係芝士,點知原來係紅豆餡=_=⋯職員又話白色係芝士餡嘅⋯衰在我食完先記得影相查看更多
Food Mad
餓有餓報
Food Mad
2021-03-05
關注
這天因為忙著有事,錯過了午餐,肚子瘋狂在打鼓,回家路上,走過麵包秀,忙不迭買兩個麵包頂肚。一個叫作微笑乳酪,麵包的鬆軟度很高,不會過硬,內裡的乳酪餡充滿奶香,整體不是太甜,吃完會不會微笑不得而知,但食後感的確是非常滋味。一個叫作枸杞,除了真的有枸杞之外,更有果仁、提子乾之類的物體。此包亦沒有過份的甜,塗少許牛油香味更為突出。順帶一提,兩個包翻叮後都沒有太乾的狀況出現,而且頗大個,實為頂肚上佳之選。查看更多
+ 2
CherryYip3669
Tasty matcha bun!
CherryYip3669
2020-08-23
2K 瀏覽
關注
I had this matcha bun for breakfast this morning!The matcha flavour of the dough is quite mild actually. As a matcha fan, I’d hope it to be richer.But the filling of the bun is delicious! It’s mochi with mashed red beans, which absolutely can’t go wrong with matcha right?查看更多
小心唔好食咁多,呢間鋪頭用大陸添加劑粉,裏面添加左好多不知名化學成份既野令到麵包鬆軟同埋有落到香精所以味道好濃烈,食得多會對人體有害!
RonYYY
抵食人氣麵包🍞
RonYYY
2020-08-14
關注
通常大集團嘅麵包都唔會有咩特別,但係灣仔呢間「麵包秀」就有好多特色嘅蛋糕同埋麵包,今次見到有一袋五個嘅combo ($28),總共有三隻味,除翻開都係$6多啲一個,價錢唔貴,又店長推介,一試無妨!➡️ 抹茶餐包 ⭐️⭐️⭐️💫比較淋身嘅麵包,內裏有紅豆蓉同麻糬,抹茶味唔係太重,但整體唔錯!➡️ 巧克寶包 ⭐️⭐️⭐️💫超濃郁嘅朱古力包,用可可粉同朱古力製成,食到香濃嘅朱古力味。雖然返到屋企食唔到佢流心,所以下次一定要等佢啱啱出爐嘅時候再買!➡️ 一粒栗 ⭐️⭐️⭐️入面有栗子餡,同樣係冇流心,我認為抹茶同巧克寶包較為出色。麵包秀地址📍: 灣仔軒尼詩道396-416號德興大廈地下.............................. 味道😋: ⭐️⭐️⭐️抵食💰: ⭐️⭐️⭐️💫查看更多
TheBigEatSister
此麪包只應天上有😻
TheBigEatSister
2020-05-01
2K 瀏覽
關注
前兩日大食妹經過麵包秀, 就入去揀返幾個麵包做第二日嘅早餐麵包秀嘅麵包選擇好多, 有咸有甜, 有素有葷, 總有一款啱你口味<蒜蓉包>大食妹至愛邪惡嘅蒜蓉包麪包四面都搽上咗蒜蓉牛油, 蒜味十足麪包柔軟但又煙韌, 幾有層次感, 超級出色<金沙奶皇>金沙奶皇同蒜蓉包嘅麪包口質明顯好唔同金沙奶皇係鬆軟嘅, 外面灑上左少少糖霜-啖咬落去, 流心奶皇多到噴發, 奶皇嘅奶味偏重, 食落有沙沙嘅口感<枸杞>屋企人就揀左個比較健康嘅枸杞查看更多
蒜蓉包
金沙奶皇
月半小夜
特式麵包
月半小夜
2020-03-25
關注
經過銅鑼灣我都會嚟呢度,睇吓有冇新出嘅麵包,呢度嘅麵包款式比較新穎同埋特別,所以我個人幾鍾意,我最鍾意嘅就係佢嘅朱古力包同埋抹茶包,佢嘅朱古力麵包真係做得好出色,有流心又有唔流心,我最鍾意食就係佢嘅流心麵包!查看更多
久違的半熟芝士蛋糕
2020-03-14
關注
呢盒係半熟工房嘅半熟芝士蛋糕,其實之前食過好多次,最近再食,感覺煥然一新。打開個盒佢哋一個個咁並排住,細細個的。蛋糕係軟軟地嘅芝士再加蛋糕底。啲芝士有乳酪再加芝士味,味道唔濃嘅,係輕輕嘅淡芝士。蛋糕並非流心,只係軟滑芝士。要凍食嘅,唔是會融曬喔。查看更多
+ 1
kestal
惡劣的服務態度
kestal
2019-09-30
關注
今日買完個包喇。。。見到有銀髮族想入去避一避出面嘅示威活動,店員竟然唔比入!!!!有冇搞錯呀,唔好話人地過門都係客,你地d員工咁對老人家,以後仲點買黎食呀?好好地一個brand,就咁俾員工破壞左喇!咁嘅服務質素,食埋呢個包以後都唔好再搞我喇!!作為街坊,有時路過都會買,唔係見你咁差都費事寫評語,平時都只係睇,今次我就要指出你咁嘅服務質素,無論食物質素有幾好都補唔番㗎!價唔平但我買嘅係質素,質素呀!明唔明呀?查看更多
對老弱都甘無愛心,又點會對食物上心
2019-10-01
akpom
職員好冇禮貌!好嬲!
akpom
2019-09-18
關注
話說我一直有幫襯開旺角嗰間,知道原來銅鑼灣有分店,就放工專登行去買。點知入到去揀麵包,職員叫我:借借呀!好啦,我行開啦,佢又行過黎:借借呀!仲將d麵包碎掃落我度,我已經好嬲😡但因為應承左屋企人買麵包,唯有照買啦,我買左1袋方包,加4個細包,竟然話唔比膠袋我!仲態度好差咁話:5毫子喎!我真係未試過咁嬲!冇下次!查看更多
foodcrushfoodblush
好正的包啊!
foodcrushfoodblush
2019-08-23
關注
如果同人講話自己鍾意食包 感覺都幾瘀吓 但係真心 我真係好鍾意食包😂當然要係有qua嘅bellbell naa原來係台灣嘅泥嘅手工麵包 軟歐包!!which means係軟稔稔煙煙靭靭嘅質感 love it love it!!一直都好想試髒髒包 一入到泥見倒佢就即buy!woooo外面係脆皮朱古力一咬落去戈吓 外面個脆皮跟住我排牙一齊陷入 可想而知個包包係幾soft 個脆皮係幾flexibleoverall個朱古力味好!濃!烈!!! cocoa powder幫倒好多手包包十分軟 但又保持口感同彈性一路咬一路食都感覺好幸福😇P.S. 越食越髒 真係要小心啲😂下次要再試多啲其他包 勁多款🙊麵包秀髒髒包 $22📍灣仔分店查看更多