2019-05-03 533 瀏覽
今日星期五,見家裏沒甚麼樣好食,所以放工鼓勵自己,食個 《 紐約風味安格斯 》………紐約風味安格斯 漢堡、大薯條 ( 配洋草酸奶酪味調味粉 )、大大杯冰桃梳打茶承惠:港幣 49.5 圓首先試梳打茶,香桃味Okay,最好轉為大大杯冰桃果茶,感覺好很多。大薯條,加上洋草酸奶酪調味粉去Shake,如果熱吃,口感還好。重頭戲 — 紐約風味安格斯 漢堡,件頭Okay,不過吃的時後,有點麻煩了。生菜要多一些。紐約風味醬 — 培根味黃芥辣醬,味道還好,要多下一點。上方的煎蛋 — 要太陽煎蛋、中心的炸薯餅 — 不夠脆口喔、安格斯牛排 — 太熟了,要 Juicy 一些。最終 — 廚房要多下一點功夫,才能贏得顧客信賴喔!
今日星期五,
見家裏沒甚麼樣好食,
所以放工鼓勵自己,
食個 《 紐約風味安格斯 》………

紐約風味安格斯 漢堡、
大薯條 ( 配洋草酸奶酪味調味粉 )、
大大杯冰桃梳打茶
承惠:港幣 49.5 圓

最終 — 廚房要多下一點功夫,才能贏得顧客信賴喔!

2019-05-03
$50 (宵夜)
2019-04-21 90 瀏覽
近來外賣麥當勞回家才發現執錯餐又或者執少食物這種情況已發生了數十次如果拿回去又覺得浪費時間這樣又覺得浪費金錢(比少左食物)初次就算數之後持續發生錯誤究竟公司方面有無給予員工多加注意改善呢?
近來外賣麥當勞回家
才發現執錯餐
又或者執少食物
這種情況已發生了數十次
如果拿回去
又覺得浪費時間
這樣又覺得浪費金錢(比少左食物)
初次就算數
之後持續發生錯誤
究竟公司方面有無給予員工多加注意改善呢?

2019-04-20 69 瀏覽
賣廿零蚊一個套餐,其實唔應該有乜嘢期望,但係最起碼要衛生,這是基本吧!呢到個廁所冤崩爛臭,每逢有人出入,就算隔左七八張枱,仍然聞到陣臭味。 話曬都係大型連鎖店,完全冇人管理,差勁!

2018-10-03 94 瀏覽
等朋友過來去網吧打機期間,去左附近麥記等。入到去覺得齋坐唔好意思,但我又唔係肚餓,於是乎買左個漢堡包交吓差。埋到位打開一看,嘩!今次真係要爆句咩料呀!內裡除左得一塊漢堡扒,就只有一片青瓜,加埋微量茄汁。究竟是現在物價太高,還是麥記的制作標準太抵?抑或是員工沒有按制作指引去做?細細個時候,麥記是很多人的救星---超值、好味、快捷。現在一去不返,食物質素差、不再便宜、淘汰晒來自弱勢社群的員工....還附送陣陣厠所味,尤其是厠所門嗰幾張枱,so bad

2018-06-27 98 瀏覽
麥當勞每個新餐我都會去幫襯,今次都一樣,去左食蠻牛包餐,廣告賣相好靚,但永遠圖片與現實不相符,實物賣相並唔吸引,但食落去其實唔係太差,我幾鐘意食,下次都會再食。
今日午餐我們一行幾人去麥當勞吃新推出的$11的牛油果雞堡。我好喜歡吃牛油果,見到廣告推出就急不及待想試一試。可是有些失望,打開個包,只見到芝士和沙律醬,見不到牛油果醬,起初以為職員給錯了包, 但原來真是有一點點的牛油果醬,如果多少少可能整體會好吃d..😐麥當勞 辣雞腿堡,辣薯條,不錯,有一陣陣辣辣的味道~😋最後再叫了新的綠茶蛋糕和綠茶朱古力,因為我不喜歡太甜的食物或飲品,這兩個甜度剛剛好,蛋糕有綠茶味之餘亦有紅豆味,有一層層的囗感。

麥當勞 辣雞腿堡,辣薯條,不錯,有一陣陣辣辣的味道~😋

2017-03-26 92 瀏覽
本人向來討厭「港鐵事故頻仍卻年年加價」,以及「領匯趕走老商舖令屋邨商場統一無特色」,有意無意杯葛該兩家公司。想不到,原來有些人更偏激,看外表難以想像,竟有人因麥當勞賣掉給中資公司,就此起不再/減少光顧麥當勞,仇中情緒可嘉。市面上多間麥當勞經已翻新,營造新風格。近期看到海報,這三款漢堡,好像賣相不錯,有天路過來試試。芝味蘑菇安格斯,頂部與底部的麵包,比起平日的雙層芝士漢堡的麵包更難吃,看來好像是比較「亮面」,但是沒有什麼味道,中間烤過的部份也沒有香脆、香口的感覺。所謂安格斯牛,其實感覺就像是雙層芝士孖寶的牛肉一樣,只是一層過,厚少許,肉質沒有特別。漢堡包內還有生菜、洋蔥絲,蘑菇也不少,但是其實我不吃蘑菇的😛。牛肉面頭的芝士完全未溶,甚至有點冷,快餐的確是快餐😏與人家漢堡店烤至半溶才給客人相比,有著天淵之別。沒有海報上看到那麼吸引,亦可能因為先前週末吃過burgerman的關係,所以再也吃不了令我滿意的漢堡了。
,看來好像是比較「亮面」,但是沒有什麼味道
,中間烤過的部份也沒有香脆、香口的感覺。
所謂
2016-08-31 113 瀏覽
如果說外出吃飯,我並不多到m記,因為我和家人都不喜歡熱氣的食物.所以今次叫一個套餐加 一個散點...我太細食所以選擇了散點,價格不貴,豬柳蛋漢堡+小薯條+小汽水也就$10+5+5=$20..薯條整得比較咸了,真的很一般,而且不夠脆和不夠熱力。豬柳蛋漢堡也比較稔,味道比較濃郁,蛋也很老,芝士已經是最不錯的。不過還是最喜歡M記的汽水,味道特別好。

薯條整得比較咸了,真的很一般,而且不夠脆和不夠熱力。

不過還是最喜歡M記的汽水,味道特別好。
2016-08-16 97 瀏覽
忙碌工作 放工要搵返一點甜味為接下來的繁忙定一定惊 黑夜的後頭 回家路上 走過「秒秒鐘歡聚歡笑」推門入內 排著長龍 每一位都係放工下班的疲憊背影有時生活就是如此肚不餓 但就是想坐下食一點東西 呆望四周 餐牌上只有雪糕適合此刻享用哈佬吉蒂特別杯 蘋果脆脆麥旋風 ($14.5)個杯就幾靚喇 唔知佢入面係點境況其實佢好香 就咁聞都已經聞到佢既蘋果味 唔會好假既味道 好接近返原本蘋果既香味曲奇脆脆加蘋果味加埋雲呢拿雪糕 呢個配搭其實係極度APPLE COMBO既組合脆脆真係如其名 果真係脆口 配埋雪糕凍食 都幾夾架不過佢溶得比較快 好似過一般雪糕咁如果可以加埋蘋果肉入去 雲呢拿又可以重口味多少少我諗呢個絕對係大賣之一 因為咁樣會引黎一眾APPLE COMBO粉絲走黎食返杯甜後繼續迎接工作 工作還是得繼續 加油吧!!!
忙碌工作 放工要搵返一點甜味
為接下來的繁忙定一定惊

黑夜的後頭 回家路上 走過「秒秒鐘歡聚歡笑」
推門入內 排著長龍 每一位都係放工下班的疲憊背影
有時生活就是如此

肚不餓 但就是想坐下食一點東西
呆望四周 餐牌上只有雪糕適合此刻享用
哈佬吉蒂特別杯 蘋果脆脆麥旋風 ($14.5)
個杯就幾靚喇 唔知佢入面係點境況
其實佢好香 就咁聞都已經聞到佢既蘋果味
唔會好假既味道 好接近返原本蘋果既香味
曲奇脆脆加蘋果味加埋雲呢拿雪糕

呢個配搭其實係極度APPLE COMBO既組合
脆脆真係如其名 果真係脆口 配埋雪糕凍食 都幾夾架
不過佢溶得比較快 好似過一般雪糕咁

如果可以加埋蘋果肉入去 雲呢拿又可以重口味多少少

甜後繼續迎接工作 工作還是得繼續 加油吧!!!
2016-08-15
$14.5 (其他)
2016-07-31 204 瀏覽
I love apple crumble so I had to try McDonald's new Apple Crumble McFlurry.It was a bit disappointing because it was just softserve with apple paste and butter cookie crumbs.The taste would have been more convincing if they used their delicious apple pie filling.
2015-05-17 137 瀏覽
今日經過M記見到出左新野(黑白漢堡)就想試下,今次就試左白漢堡先。白漢堡老實講就好似普通雞肉包甘,不過無咩雞肉味😂不過大約30蚊唔係抵食甘解,不過值得一試,可以推薦比勇於嘗試新事物既朋友。個汁係冬菇汁,都ok既,但係我嫌汁比較少,唔夠juicy。不過出面個包就非常普通,無味道。聽朋友講好似個漢堡前年係大陸推出過

白漢堡老實講就好似普通雞肉包甘,不過無咩雞肉味😂

聽朋友講好似個漢堡前年係大陸推出過
白漢堡(雞肉餡)
2015-04-17
2012-06-13 35 瀏覽
行完觀塘,我們來到了 深水埗,繼續細心的選擇電子產品。見各自的買自己要的產品,之後再找地方會合。天氣熱,而且大家又需要去找廁所。街市的公廁不好了,我們便上來老麥,借個歌廳用下。同我們一樣任務的人很多,這個也可以算是深水埗最旺場的地方之一。要求廁所,男女都要排,要堂食麥記,就最好先霸定一個位。男士比較快,完事後我先去等位,旺場的原因不只是因為是星期日的關係,而且某東南亞民族的人,個個都喜愛食漢堡包。真的要同她們爭一個先後,不然執輸了,你又有排等,因為她們可以坐上大半天。太太出來了,我說咁辛苦幫妳霸到一個位,又害到一家三口迫埋一張細細檯。就呁霸完位走人好似仲衰仔過叫野食快快食完走。於是,我們就叫點$5小食,順便消下暑。一人一杯coke zero,我要一杯雪糕新地,她要一份薯條,夾埋晒檯上的東西,才21塊錢。麥當勞這些特價散叫食品,雖然不見得佢非常之抵,但同其套餐混為一談,其價錢,的確是有吸引性的。Coke Zero說是走糖,但其中的甜味,是代糖的甜,有時覺得,這Coke Zero影響了可樂的可樂程度。但少了甜,汽水味依然的是濃,而這就是Coke Zero的好處。而且,此麥記沒有過份開稀啲汽

Coke Zero說是走糖,但其中的甜味,是代糖的甜,有時覺得,這Coke Zero影響了可樂的可樂程度。但少了甜,汽水味依然的是濃,而這就是Coke Zero的好處。而且,此麥記沒有過份開稀啲汽水,可以接受。

人一多,麥記的著條就會好賣。而且$5一包細薯條,既輕巧,價錢又容易令人接受。Fries Turnover 夠快,所以食到的永遠是最新鮮炸起的薯條,鹽味均勻,條條皆脆。此麥當勞雖忙,但出來的食物絕不馬虎,井井有條。

雪糕也是用了心機去整出來的,扭幾下,有返個雪糕形,再加上甜美的士多啤梨糖漿,而且此糖漿是帶有果肉的,加了點花生襯一襯,味道完美。香港地,說要食軟雪糕,富豪不是度度都有,而麥當勞的,既好食又便宜。

忙而不亂的麥記,店員個個都用心去做的,快手的收檯,照顧好區內老人同小朋友,忙但整套服務都沒有馬虎,這店的管理團隊同員工仝人,值得加許。
2011-08-19 12 瀏覽
一日之計在於晨, 吃頓豐富早餐才去辦事感覺倍感充電兩份早餐二合為一就形成麥當勞新出的熱香餅早晨全餐全部新鮮製成, 薯餅熱辣脆口, 炒蛋滑滑, 豬柳漢堡扒鹹鹹地;若再流少許糖漿同吃,會帶點蜜汁火腿般的效果。出爐烤包的邊有少少脆, 我愛與果醬牛油同吃 熱香餅的密度比以前疏了很多, 但索糖漿的力度就較以前強, 基本上麥記熱香餅現在只能當配菜, 薄薄的一片那夠撑肚子
一日之計在於晨, 吃頓豐富早餐才去辦事感覺倍感充電

兩份早餐二合為一就形成麥當勞新出的熱香餅早晨全餐

出爐烤包的邊有少少脆, 我愛與果醬牛油同吃
$24 (早餐)
  • 熱香餅早晨全餐