2024-08-20 78 瀏覽
這次的麥當勞早餐是來自日本大人氣的McGriddles套餐,包括了McGriddles楓糖班戟豬柳漢堡🥞、薯餅和一杯需要額外加錢的椰香鮮奶咖啡🥛。🧡🧡首先來談談這款McGriddles漢堡。這款漢堡的特色在於兩塊鬆軟的熱香餅,它們帶有濃郁的肉桂和焦糖風味,香氣撲鼻,形成了一種獨特的口感和味覺體驗,甜鹹交融,豈不喜歡見仁見智。💛💛薯餅方面保持了麥當勞一貫的高水準,外皮酥脆、內裡柔軟,是我一直吃麥當勞早餐的原因,這份薯餅讓人感覺非常滿足。(有兩塊薯餅是因為親子會可以額外多送一塊。)💚💚特別值得一提的是這杯椰香鮮奶咖啡,以額外加$8的價錢,算是是物有所值的。咖啡融合了椰香與鮮奶,帶來了獨特的熱帶風情,適合想要尋求新鮮感的朋友。

2024-08-13 16 瀏覽
其實真係吾明白點解D人甘追捧?我係最近先買來試下。老實講,個味道又甜又閑,我自己就一般啦。因爲本身個熱香餅係已經加左糖漿,加上塊豬柳係閑的。頭一兩口都覺得幾得意。之後越食就覺得越怪喔。
其實真係吾明白點解D人甘追捧?我係最近先買來試下。
之後越食就覺得越怪喔。
2024-08-10
2024-06-07 27 瀏覽
嗌咗一個凱撒沙律,得¼盒菜,雞扒細到傻,得幾粒煙肉,咁就收53.5😅😅😅仲要啲菜又老又黑,究竟想點?第一次嗌亦都係最後一次嗌😅🙏🏻🙏🏻外賣跟住啲嘢完全唔係跟大細擺,粟米壓住壓扁晒😅跟住啲麵包糠全部最出邊嗰層軟軟地、中間超硬,完全唔脆😅😅🙏🏻即係話雖然物價上升,但係真係接受唔到喺麥當勞嗌咗盒半盒菜、又老又黃嘅沙律🙂‍↔️🙂‍↔️🙂‍↔️🙂‍↔️🙂‍↔️成個餐最好味係包沙律醬,因為唔係麥當勞嘅🙂‍↔️🙏🏻
雞凱撒沙律
2023-03-09 224 瀏覽
態度惡劣尤其是夜晚的員工 次次比漏野 打過去同佢講比漏野佢竟然話要等一個鐘後先送返過嚟 明明係自己比漏野仲好意思話人 已經唔係第一次 對住啲老人家態度惡劣 根本自己唔想做 .
態度惡劣尤其是夜晚的員工

2022-10-30 112 瀏覽
今晚買外賣,個後生仔執野食個時已經錯野飲,比左熱飲,後尾佢執翻好,但又問我地攞張單黎對,好奇怪。佢望完一輪話啱啦,衰在我地信佢,翻到屋企發現錯左,shake shake薯條無shake shake粉,季前賽男神卡又無比到,真係懷疑係咪執漏咁簡單。不過錯漏唔係第一次,之前都係好嬲,但諗住一次半次可能咁啱,係唔好彩就由佢,但睇睇評價原來係常犯問題,咁就真係好有問題,經理應該要處理下。同埋下次真係要當住佢面check一次。
2021-06-13 205 瀏覽
我本來無openrice account, 但係為咗比負評所以專登開個account! 我住村屋所以如果想食麥記要專登揸車去。我試過好多次佢哋比漏嘢,一係比錯我! 當發覺小咗/錯咗就要打返電話去叫佢哋送返過嚟!連我啲鄰居都有同樣情況….

2021-06-10 141 瀏覽
麥當勞又有新野,係防彈少年團BTS餐💜💜💜————————————————————————一系列紫色既佈置,少女心爆哂出嚟💜————————————————————————雖然就係麥樂雞餐,但係佢嗰兩個醬真係唔係講笑,救哂辣,又香口,韓feel level upppppp⬆️————————————————————————聽聞個紙袋好似有得炒,幾大都攞個全新既傍下身先🤣🤣🤣
麥當勞又有新野,係防彈少年團BTS餐💜💜💜
————————————————————————

一系列紫色既佈置,少女心爆哂出嚟💜

————————————————————————

聽聞個紙袋好似有得炒,幾大都攞個全新既傍下身先🤣🤣🤣
2021-05-24 31 瀏覽
據聞飯~~~tastic又返嚟喇,即刻試下先,好似仲話有比卡超特別版,生於90年代既你點可以唔試🤤🤤🤤————————————————————————剩係啲盒!都夠哂得意啦😍😍😍😍燒汁牛肉飯Tastic👍🏻👍🏻👍🏻唔記得左個名,什麼炸雞飯tastic👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻————————————————————————宣傳圖片梗係只作參考啦,實物賣相雖然爭啲,但其實都好好食。燒汁牛肉個汁出色既,同時就梗係唔好對牛肉太高要求啦🤣🤣🤣至於炸🐓飯tastic, 個人嚟講覺得好味過燒汁牛肉,成個感覺夾啲,而且又夠香口,所以俾多一個👍🏻————————————————————————麥記陪伴左大家咁耐,雖然成日偷偷地加價,但絕對係懶人恩物,快啲去試下啦❤️

剩係啲盒!都夠哂得意啦😍😍😍😍
燒汁牛肉飯Tastic👍🏻👍🏻👍🏻

唔記得左個名,什麼炸雞飯tastic👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
2020-06-28 134 瀏覽
經過見到大排長龍, 原來麥當勞新出咗阿華田味新地, 重點係只賣五蚊! 真係超級良心價!!!忍唔住跟隊,排咗十分鐘左右, 阿華田嘅味主要來自脆脆粉, 朱古力味道都夠濃夠香! 食落口都算係偏甜,但都接受到, 諗返5蚊都無咩好投訴, 行下街入去食個甜品,仲可以有得坐,CP值算好高喇! 下次都會再食。
  • 阿華田雪糕
2019-02-09 244 瀏覽
Came here for the fried chicken meal. This place isn’t so hectic so I thought good, for the first time I won’t be listening to babies crying around me. I was so disappointed. When things were served, it was all cold, cold chicken, cold chips. It made the meal unbearable actually because I was expecting simple and crunchy McDonald’s fried chicken and instead I had trash...
2019-02-04 159 瀏覽
週未瞓得比較昼,食無定時。 早午餐一起吃,到下晝四點幾,便覺得肚餓。於是落街食個下午茶。我比較鍾意食粉麵但係小朋友又鍾意食麥當當,所以我食咗個麵先,再帶佢食麥當當。麥當當對小朋友特別有辦法。佢個開心樂園餐有玩具,所以小朋友一定很開心樂園餐。 今次揀㗎係麥樂雞開心樂園餐。有麥樂雞大薯條同雪梨茶,另外麥當勞會員卡又送一杯橙汁。麥樂雞熱辣辣的,配甜酸醬,真係冇得頂。麥當勞嘅薯條真係有種魔力,令你不停食不停食。雖然佢啲食物被評為垃圾,但係佢D薯條無論幾時都咁好食,大人細路都鍾意。

麥樂雞熱辣辣的,配甜酸醬,真係冇得頂。

又到左一年一度嘅麥當勞大減價,每次大減價,即係意味着又有嘢要加價了。今晚唔食飯,就買咗佢特價嘅$10兩個火腿扒芝士漢堡,當做晚餐啦。呢個火腿扒芝士漢堡傾向少醬汁,主要係有火腿扒加多一片芝士為主。我火腿扒嘅質感,類似平時食嘅火腿攪拌左之後,再砌返埋一切嘅質感。冇平時火腿嘅滑溜感覺,但多咗一份似肉嘅質地。火腿扒嘅味道,同火腿其實冇咩分別,加埋一片芝士,點都好食過麥芝蛋包,不過個人感覺來講,如果多番少少醬汁,應該更加美味。

2019-01-06 168 瀏覽
麥當勞🍔係元旦推出奶醬熱香餅珍寶套餐其實只係好普通嘅奶將熱香餅不過唔知點解就係好想食🤤今個月麥樂會仲好難得送薯餅所以買咗兩個餐就有4塊薯餅真係罪惡感100分另外仲叫咗豬柳蛋扭扭粉仲分別試左平時飲開嘅奶茶同港式奶茶平時飲開果種奶茶係熱茶包加奶或者濃滑奶茶☕️面港式奶茶就好似平時喺茶餐廳飲果種雖然同茶餐廳嘅奶茶仲有一段距離不過都好飲過平時飲開嗰啲因為個茶味係濃啲不過奶醬熱香餅呢啲嘢都係着一兩次就夠始終要成$33.5唔係好抵食而家孖芝返咗嚟雖然加咗價變咗$25不過都抵食過珍寶套餐好多
麥當勞🍔係元旦

而家孖芝返咗嚟
雖然加咗價變咗$25
不過都抵食過珍寶套餐好多

2019-01-06
5 分鐘 (堂食)
$33 (早餐)
一日之計在於晨,一年之計當然係在於元旦啦。所以元旦日的早餐係特别重要。我選擇了麥當勞的早餐,因為麥當勞嘅早餐唔單只好吃,仲特别開心。係未食,凈見到已經感受到開心的感覺。熱香餅係我最愛的早吃之一。今期可以跟煉奶花生醬,又係我至愛,满足加满足,雙重满足!麥記薯餅好吃就大家都知,但好油又係大家都知。因為貴為麥樂會會員,又送多一塊薯餅,邪惡加邪惡,雙重邪惡!睇來一早plan 好的2019節食减肥計劃,就要係第一日宣告計劃失敗了。

2017-12-05 128 瀏覽
見近掛勁多人講三文魚堡,我都心思思捨棄最愛嘅麥樂雞,試新包!本身都對熟嘅三文魚唔反感,經常都會買急凍嘅嚟炒飯,但係老麥呢塊!我真係食唔出三文魚味☹️啲菜仲要有酸味,最後都挑晒啲菜 夾住塊所謂*三文魚*食晒就算唔記得影埋芝士煙肉薯條,大失望!煙肉粒又硬又乾,好似食得金華火腿咁,芝士醬得好少,唔會再食呢兩樣!
三文魚堡