2024-03-14 22 瀏覽
網上既評論好兩極對於我而言絕對系喜出望外好多人話熱飲好飲啲但我堅持要飲凍第一啖,嘩好濃厚既咖啡味+奶味奶味需然唔系超級濃既椰子味但系椰子糖味會慢慢散發出黎反而成件事更balance而家$9.9咁吸引既優惠完結左🥲如果唔系真系想日日買黎飲
網上既評論好兩極
對於我而言
絕對系喜出望外
好多人話熱飲好飲啲
但我堅持要飲凍
第一啖,嘩好濃厚既咖啡味+奶味
奶味需然唔系超級濃既椰子味
但系椰子糖味會慢慢散發出黎
反而成件事更balance
而家$9.9咁吸引既優惠完結左🥲
如果唔系真系想日日買黎飲
2022-08-29 1024 瀏覽
每次18件麥樂雞一出總係會吸引到為食既小編🤣 明明每次啲醬都冇咩驚喜都係要食🤣今日繼續保留左舊有而高支持率既蜜糖芥末醬,無錯佢仍然係第一位既😆😆講真其他個3個醬好似都唔係啲新口味...記得之前佢出過一個好水狀既咖喱味,今次呢個就正正常常啦,不過夾埋麥樂雞食總係怪怪地😂而今次個韓式辛辣醬異常地濃味,同麥樂雞真係好唔夾!我呀媽仲以為佢係蕃茄醬,話點解冇辣味,笑死我🤣今次最估你唔到竟然係香草檸檬味!係我唔記得左佢之前個個味?奇怪到我形容唔到既味,唔可以話難食,只係好奇怪😂 怪到你會一啖又啖咁試佢到底係咩味😂今次4款口味都冇咩驚喜~所以都冇話特別推薦大家一定要食~聽日開始連堂食都冇埋,希望第三波疫情快啲過去🙏🏼
每次18件麥樂雞一出總係會吸引到為食既小編🤣

明明每次啲醬都冇咩驚喜都係要食🤣

講真其他個3個醬好似都唔係啲新口味...

今次4款口味都冇咩驚喜~所以都冇話特別推薦大家一定要食~

聽日開始連堂食都冇埋,希望第三波疫情快啲過去🙏🏼
2022-04-03 330 瀏覽
自從麥當奴推出App後,透過app成功將優惠變成冇紙化。亦潛移默化地令大家對二維碼普及化有認識。麥當奴真係窮人恩物,每星期都會有一個低過$30既特選優惠,每星期都有特選優惠,其他食肆又何曾有過?咁啱呢個禮拜有因為有麥當奴App優惠$28脆辣雞腿包餐卷所以黎食🍔🍟😋再加$2即磨咖啡☕=$30Wechat有$5麥當奴優惠卷再減番$5埋單都係$25 抵👍🏻呢度人流較少,環境優雅,可以消磨一個下午🙂

麥當奴真係窮人恩物,

咁啱呢個禮拜有

因為有麥當奴App優惠$28脆辣雞腿包餐卷所以黎食🍔🍟😋

再加$2即磨咖啡☕=$30

Wechat有$5麥當奴優惠卷再減番$5

埋單都係$25 抵👍🏻

呢度人流較少,環境優雅,可以消磨一個下午🙂
脆辣雞腿包餐
即磨咖啡
2022-03-27
用餐優惠
優惠券
脆辣雞腿包餐
即磨咖啡
2022-01-08 142 瀏覽
之前開post之後,發現原來都有人跟我一樣覺得朗豪坊麥當勞的食物水準用心掌控。用同一個標準,港灣道這間也做得很出色,所以連吃麥當勞這種貌似普通的事都想跟大家分享。下班時間人不多,位置寬敞,但職員人數夠,而且竟然感受到現在麥當勞少有的招呼。這晚職員主要是男性,但連男清潔工都親切有禮,留在這裡感到很舒服。雖然人流低,但食物質素不錯。薯條同麥炸雞都熱烘烘,而且挺脆;奶昔都一級棒,未至於極幼細綿密,但粒粒冰碎都處於剛好就要融掉的狀態,喝下去是一口口的滿足。驚艷程度稍微不及朗豪坊分店,但絕對對得住麥當勞品牌。在灣仔跟三五知己相聚,又不趕時間的話,就值得走多幾步過來。

2021-05-06 229 瀏覽
前幾天午飯時間,到常去的新鴻基中心分店吃麥當勞。這邊環境比較好,鄰近的都是辨公室地方。想不到McCafé現在連Pizza也有,以後心癮起也可以隨時隨地來吃。「新餐肉芝味薄餅」現場即叫即焗,新鮮熱騰騰。新餐肉跟真餐肉的口感和味道十分相似,難分真與假。很多粒厚切的餐肉粒外層煎得香脆可口,裡面又好綿密。餅底塗滿酸甜的蕃茄醬,批邊焗得好酥脆,中間半溶化的芝士好拉絲。配「熱意式鮮奶咖啡」一流,咖啡濃郁鮮奶味重,奶香味較誘人,容易入口又順滑。
前幾天午飯時間,到常去的新鴻基中心分店吃麥當勞。
這邊環境比較好,鄰近的都是辨公室地方。
「新餐肉芝味薄餅」現場即叫即焗,新鮮熱騰騰。
新餐肉跟真餐肉的口感和味道十分相似,難分真與假。
很多粒厚切的餐肉粒外層煎得香脆可口,裡面又好綿密。
2020-06-11 262 瀏覽
今日本來打算獎勵自己,一心一意去到麥當勞,付多些錢買了個安格斯牛肉漢堡套餐,點餐時還要求額外添加茄汁及芥末醬,充滿希望以為會好好味。當咬第一口時,感覺成塊肉煎到完全沒有肉汁,乾到dry到一個點,吃入口內更沒有任何肉味,很辛苦才能把整個包吃完
2018-11-24 335 瀏覽
芝蛋脆雞包+蘋果批😎$16啱啱行過,收到老麥宣傳單張🤔原來依加有啲老麥有A+B下午茶🙈但只係指定麥當勞先有😂呢間係其中一間A區(選1款)豬柳蛋漢堡魚柳飽芝蛋脆雞飽脆香雞翼(2件)麥旋風B區(選1款)蘋果批細薯條新地汽水(細)港式奶茶(可加$3轉凍飲)優質濃香咖啡(可加$3轉凍飲)奶茶
芝蛋脆雞包+蘋果批😎$16
但只係指定麥當勞先有😂呢間係其中一間

A區(選1款)
豬柳蛋漢堡
魚柳飽
芝蛋脆雞飽
脆香雞翼(2件)
麥旋風

B區(選1款)
蘋果批
細薯條
新地
汽水(細)
港式奶茶(可加$3轉凍飲)
優質濃香咖啡(可加$3轉凍飲)
奶茶

2017-12-26 345 瀏覽
曾經有人過我食麥樂雞究竟係食件麥樂雞定係食個醬,呢個問題真係好難答。到今日再去食麥樂雞,發現岀咗隻韓國甜辣醬喎。我滿心高興將件麥樂雞浸落個醬度再放入口。哇~又甜又辣,仲辣得幾過癮添!我咁話,呢個簡直係老麥岀咗最好食嘅醬。嗰啲咩蜜糖芥未呀,bbq 醬全部都收得皮呀。

2017-12-09 160 瀏覽
麥當勞新出嗰個包,就想黎試吓,本身都係諗住貪新鮮,對佢冇咩好大期望,但係一打開個靚靚盒,佢唔單止包到靚一靚,個感覺個包係好特別咁🤣🤣一啖咬落去,完全feel到佢個三文魚好重味,而且熱辣辣,佢個菠蘿靚到成個包嘅口感好特別,令到個炸三文魚塊冇跟膩,成個包甜甜地加埋個芥末醬,真係幾好食。感覺係魚柳包嘅進化版!
2017-08-18 208 瀏覽
又是一個簡單的《麥當勞》早餐。這一次停留的地點,是灣仔的新鴻基中心。醒神早餐冇左塊薯餅,總昆覺得差少少野,所以,近來的我去親《麥當勞》食早餐,都一定叫返個有薯餅既早餐。而是日的我,叫了我最喜歡,也是最 popular 的豬柳蛋漢堡餐。 豬柳蛋漢堡,算是份量最足的一個早餐。叫貴一點的早餐全餐,其實都是食同等的東西,只是水煎蛋變炒蛋而已。所以,輕輕的一個包,帶少少辣味的豬柳扒,味道永遠都不會錯。薯餅,我碰到即炸起的一批,特別的香,特別的脆。在《麥當勞》食早餐,我漸漸發現,我求的,其實是薯餅的香。《麥當勞》的奶茶,也是我很喜歡的,夠濃又夠香,很有港式的風味。簡單又味道不錯的早餐,I am lovin it ! haha!

$30 (早餐)
2016-08-13 287 瀏覽
在公司附近,貪平梗係買老麥啦。lunch時間買實多人,無所謂啦。魚柳包就好細個,咪同平時都差唔多。魚柳加他他醬搵兩塊飽夾。食落好普通。醬就少到呆哂。菠蘿批唔算大份,咬到中途得菠蘿醬。說好啲菠蘿無。菠蘿醬都幾多菠蘿味,都幾甜。外層都算脆。

2016-08-09
8 分鐘 (外賣自取)
2016-05-20 231 瀏覽
放工後約左朋友去游水,點都要食左D野先得架。最後都係食個快餐,雞翼餐加魚柳包。麥記今期又出新野,青蘋果梳打茶。講到炸雞翼都係麥記最好食啦。雞翼皮脆肉嫩滑多汁食完4隻都仲想再食。魚柳包既面包鬆軟又好夠熱,魚柳外層炸得脆身內裡既魚肉又滑,芝士半溶,加上沙津醬真係好正青蘋果梳打茶,真係好出色,2種顏色,下層係青蘋果上層係茶。但真係要搞拌先好飲啦~我地就係唔記得搞拌,一開始飲既時候覺得超好飲甜甜地既青蘋果,飲完下面既青蘋果味就開始得返D茶味啦~我地先發現唔記得搞拌。

2016-05-13
2016-01-21 377 瀏覽
今天麥記推出新口味雪糕,我當然要立即試食啦,更何況是我心愛的bb查查做主角噃,一定要大力支持啦!可能由於上次芝麻雪糕麻麻地,今次沒有多大期望 ; 但是世事就是如此,當沒有期望時,往往都會有驚喜。紫薯新地,紫薯味濃厚,好香好好味,第一啖咬落去時,對眼真係有碌大咗㗎。係天寒地凍時嘆雪糕,爽呀!所以決定過2日,天文臺話得7度時,再食紫薯麥旋風,諗下都開心,超期待唷!

2016-01-21
5 分鐘 (外賣自取)
2015-01-25 242 瀏覽
呢個招財福寶套餐~包裝好可愛呀~而且有利是封送個包係長條型~牛肉同普通漢堡包無咩分別,但有好多洋蔥粒粒裡面係黑椒汁~唔會太辣幾好味扭扭薯條炸得好脆身,加茄汁食真係一流呀
招財福寶套餐
$30.8
呢個招財福寶套餐~包裝好可愛呀~而且有利是封送

個包係長條型~牛肉同普通漢堡包無咩分別,但有好多洋蔥粒粒

裡面係黑椒汁~唔會太辣幾好味

扭扭薯條炸得好脆身,加茄汁食真係一流呀
2015-01-21
10 分鐘 (外賣自取)
$30.80 (午餐)
招財福寶套餐
$ 30.8
2014-12-06 245 瀏覽
今日比呢個下午茶打敗原本係諗住去星巴克嘅~點知人多到無位,對面麥記唔full喎去MC Cafe都好丫見到個雪人嘜頭嘅Mocha,幾靚丫~就要呢個啦加件New York Cheese Cake~簡直係絕配呀杯野黎到~好樣衰囉個雪人事關個經理已經知道唔夠朱古力粉都係要落,後尾發覺整唔到個雪人樣先去加粉所以整到個雪人咁嘅樣 個Mocha係好飲嘅,不過唔夠熱,只係微溫個蛋糕無芝士味~比左錢都要食埋佢總之無下次~咖啡可以飲,但D蛋糕真係唔掂囉
New York Cheese Cake
薄荷朱古力咖啡
今日比呢個下午茶打敗

原本係諗住去星巴克嘅~點知人多到無位,對面麥記唔full喎
去MC Cafe都好丫

見到個雪人嘜頭嘅Mocha,幾靚丫~就要呢個啦

加件New York Cheese Cake~簡直係絕配呀

杯野黎到~好樣衰囉個雪人

所以整到個雪人咁嘅樣

個Mocha係好飲嘅,不過唔夠熱,只係微溫

個蛋糕無芝士味~比左錢都要食埋佢

總之無下次~咖啡可以飲,但D蛋糕真係唔掂囉

2014-12-06