2016-07-15 352 瀏覽
等了一年,麥當勞終於出返<<菠蘿滋味蝦堡 >>喇。知道左之後馬上去試。今期包裝都幾靚,以Hello Kitty來吸客。開左盒,原來今期改用了足球狀的芝麻包。除左有菠蘿及大蝦扒,仲有生菜,沙律醬,看落有D似麥香雞。但入口層次豐富,菠蘿的清新把大蝦扒的油膩感除去。食起上來,個人覺得比對家的同類形產品好吃。跟餐的薯條免費轉做粟米,相對健康。仲有仲有,等到頸都長的手篤凍檸茶強勢回歸,有茶味跟檸檬味才叫做檸檸茶架嘛。

今期包裝都幾靚,以Hello Kitty來吸客。
開左盒,原來今期改用了足球狀的芝麻包。
跟餐的薯條免費轉做粟米,相對健康。
2016-07-12
HK$37 (午餐)
  • 菠蘿滋味蝦堡套餐
2017-05-04 96 瀏覽
遲左放Lunch ,於是黎麥當勞食個快餐求其醫飽個肚!一埸黎到就試下果個 The Signature Collection 果D新包!左揀右揀就決定試下 狂惹火辣脆雞包餐,好似係$35.8,太耐無食麥當勞,而家先知M記而家D餐個薯條可以免費轉粟米,正,必轉啦!無咁熱氣,我不嬲麻麻地 M記D薯條,瘦猛猛又乾爭爭!個包係以秘製buttermilk炸雞,配墨西哥小辣椒、辣茄醬製成,真係幾辣喎!食食下我都要拎走D小辣椒先再食不過係幾正GE,30幾蚊可以接受!

不過係幾正GE,30幾蚊可以接受!

2017-03-30 136 瀏覽
本來諗住今日頹頹地,返公司沖杯野飲當早餐就算喇,點知比我見到報紙度有M記ge 5蚊雞 cash coupon,咁好啦,還掂又出左新包(其實都5新www),咁就一於去買m記做早餐啦。今日5算多人,所以好快就買到個餐。不過其實我都係落錯order,原來我係諗住叫黃金蛋餅火腿堡,因為見到個廣告望落個包好似好吸引咁,但由於我未訓醒ge關係,我叫錯左隔離果個煙肉炒蛋芝堡,返到公司一打開個包裝紙先知叫錯。但最災難ge並5係我叫錯包,而係一打開個包裝紙,已經覺得媽呀好噁心😩😩 我明佢想做滑蛋ge效果,但滑蛋5係水蛋呀(喊出尼😭 佢隻蛋其實就係精選早晨套餐果隻蛋,不過就再"滑"d,成件事比隻蛋搞到好噁心,我寧願佢隻蛋熟d好睇d,都好過依家咁水汪汪,一pat pat😩 另外,賣相方面都係有待改進😩 😩

豬柳強
煙肉炒蛋芝堡
魚柳bell
2017-03-15 231 瀏覽
MacDonald's Angus Beef Burger, 食後評:- 在 counter 落完 order, 唔使 30秒 成個餐已ready, 快到我唔信 (後來知道点解).- 首先在設計上已用錯麵包, 從來未食過漢堡飽用咁樣texture嘅飽, 完全不配合.- 牛肉死咕咕, 乾僧僧, 懈十十, 完全唔熱, 似攤左好耐, 明白点解出餐出得咁快.- 生菜有苦味- 廣告上豐厚的洋葱和磨菇, 同現實距離超遠, 感覺只吃到一兩口- 白色那塊芝士溶到好似沙律醬咁, 慘不忍睹. 但件牛肉係唔熱嘅, 可想而知個飽放左幾耐.- 10 分滿分, 整個飽只值三分. 再簡短D用六個字形容: 好垃圾, 超失望!- 無錯真係首屈一指, 係向下個隻.
- 生菜有苦味
- 無錯真係首屈一指, 係向下個隻.
Angus Beef Mushroom Burger
HK$40
2017-03-13
HK$40 (晚餐)
2017-03-15 142 瀏覽
昨天是3月14日,除了要吃特惠價hkd$3.1的紅豆批外,還買了Signature Collection的“清新田園烤雞”包,試試能否取代小妹心愛但已停售的板燒雞腿包此包拿上手亦蠻有重量,相對於早已大大縮水的板燒雞腿包,感覺實在多了!打開盒子,便能感受到包子的熱度,雖然未能達到熱烘烘的果效,但其溫度尚可接受一如以住,宣傳照片與事實不符是常識吧😂😂吃下去的味道才是重點吧!此包由小麥圈、烤雞腿、蛋黃醬、牛油果蓉、芝士片、兩塊蕃茄片及數塊生菜才組成!小麥圈不像平日在烘焙店的bagel煙韌,口感偏實,但配上各種材料及醬料,味道不俗!比板燒雞腿包有更多的層次感,食罷也覺得較清新和滿足感更大若塗上更多的牛油果醬,相信會更加誘人!此包亦可說是升級版的板雞吧🙈🙈🙊

2017-03-14
10 分鐘 (外賣自取)
HK$40 (晚餐)
2017-01-31 209 瀏覽
近排傳聞麥當勞這個紫薯雪糕非常好食,今日雖然凍凍地,但係冇影響我試毒嘅心情。本身我都好喜歡紫薯, 雪糕本身味道幾濃, 加上脆卜卜嘅oreo粉同威化,呢個配搭都幾特別,味道都唔錯,不過係甜咗啲。
2016-12-23 178 瀏覽
放工勁肚餓,想話買個有肉既包食。就諗起麥記個三文魚堡想食好耐,不防襯一個人來試下食。一係唔食,一係就食晒佢!所以揀左個有魚又有牛既漢堡包試食。攞到個盒,心諗咦又幾靚喎個設計,但一攞上手,咁輕既!?心知不妙啦都。打開個包裝前我曾經幻想過有塊足三兩咁厚既牛同個炸三文魚柳夾埋一齊,一口咬落好juicy既感覺。但事實打破左我即幻想。一打開個包裝紙,咦我塊足三兩呢!?塊牛柳真係薄到豬柳蛋包既豬柳。仲要都幾乾身。真係食豬柳蛋包都無咁嬲。
2016-12-19 124 瀏覽
好多人話m記薯條唔好食,其實我本人就好中意食既最近又有shake shake薯條新口味,當然要試下加大餐就可以免費有一包味粉,今次新出既係黑松露口味一倒出來已好香,但黑松露味唔太明顯食落有微微辣味,黑松露味唔濃,但都食得出,薯條夠新鮮,外脆內綿,夠熱,正加埋個粉食夠香夠惹味好味
好多人話m記薯條唔好食,其實我本人就好中意食既
最近又有shake shake薯條新口味,當然要試下
加大餐就可以免費有一包味粉,今次新出既係黑松露口味
一倒出來已好香,但黑松露味唔太明顯

加埋個粉食夠香夠惹味
好味

2016-12-16 61 瀏覽
在街上走著,突然覺得很餓😖,想起午餐還未吃,便到最近的m記找東西吃。😛買了豬柳蛋漢堡,$10👍🏻很抵,m記簡直是窮人恩物!😇蛋和豬柳仍是熱的,芝士味也很足,感覺很有營養😍下次仍要來!😎
買了豬柳蛋漢堡,$10👍🏻很抵,m記簡直是窮人恩物!😇
蛋和豬柳仍是熱的,芝士味也很足,感覺很有營養😍
下次仍要來!😎
2016-12-15
HK$10 (下午茶)
2016-11-25 105 瀏覽
見最近m記早餐時段出左bagel套餐 買左個煙肉芝蛋一試拎餐個時都包得靚靚仔仔坐低打開個包見到塊煙肉中毒禁款 灰黑色點食可以?至於個包身屬微硬身 後生女食都覺攰如困老人家應該無咩牙力去食總結一次都試 蝕錢
見最近m記早餐時段出左bagel套餐

買左個煙肉芝蛋一試

拎餐個時都包得靚靚仔仔

坐低打開個包見到塊煙肉中毒禁款 灰黑色點食可以?

至於個包身屬微硬身 後生女食都覺攰

如困老人家應該無咩牙力去食

總結一次都試 蝕錢
2016-11-18 215 瀏覽
老麥新包食佐啦,重有個黑松露味shake shake粉🤘🏼.北海道三文魚牛堡雖然又三文魚又牛咁,總有此少伏嘅感覺。不過又真係唔差喎,個味幾ok配埋個明太子醬,值得一試。.北海道三文魚堡因為三文魚唔係咁厚身,加埋菜都總係差咁啲野,淨睇都好吉咁。.黑松露味shake shake粉打開包裝係幾香松露味,亦好重pepper味。食落就真係得返pepper味同些少蘑菇湯嗰隻味。.印度香料雞翼真係有印度嘅嗰種香料味,不過太咸。
老麥新包食佐啦,重有個黑松露味shake shake粉🤘🏼
北海道三文魚牛堡

北海道三文魚堡
因為三文魚唔係咁厚身,加埋菜都總係差咁啲野,淨睇都好吉咁。

黑松露味shake shake粉

印度香料雞翼
真係有印度嘅嗰種香料味,不過太咸。
2016-11-17
外賣自取
HK$50 (晚餐)
2016-11-04 121 瀏覽
M記之前出左阿華田,綠茶味,果d都唔錯。今次個個朋友都叫我去食紫薯味,$5.5 有個甜筒,仲可以兩溝。但我當然唔兩溝啦,個顏色已經好鬼靚,竟然冇中伏。好有食緊日本紫心蕃薯既感覺,好似隱約食到d粒粒薯,好滑身,甜味又唔係死甜,好香而且個味道唔假。雖然好Q冷,食完都幾有溫暖的感覺!老麥d創新野又高質左wor!
M記之前出左阿華田,綠茶味,果d都唔錯。
但我當然唔兩溝啦,個顏色已經好鬼靚,竟然冇中伏。
好有食緊日本紫心蕃薯既感覺,好似隱約食到d粒粒薯,
好滑身,甜味又唔係死甜,好香而且個味道唔假。
雖然好Q冷,食完都幾有溫暖的感覺!
老麥d創新野又高質左wor!
2016-10-05 166 瀏覽
係附近番工,所以早餐買左個豬柳漢堡餐食。用自助機買,好快買左。豬柳漢堡既豬柳真係無得輸。豬柳好入味,豬柳味好濃郁。塊包質感剛剛好,唔太淋唔太硬。薯餅好脆好香口。杯細橙汁有d淡。
係附近番工,所以早餐買左個豬柳漢堡餐食。
用自助機買,好快買左。
2016-10-04 221 瀏覽
之前個Yahoo Blog 停用一段時間,宜家重新係Openrice分享食經作為頭炮,一于介紹下D大衆化食物。今次試老麥新野Alpine Delight 瑞士芝味分量ok,用了濃厚的瑞士芝士及車打芝士,新鮮蘑菇,足三兩牛肉,生菜及香草沙律醬調味,味道不錯,只是肉太"鞋"跟餐$36, 優惠期間仲送新地券。真係唔食唔得bo
之前個Yahoo Blog 停用一段時間,
宜家重新係Openrice分享食經
作為頭炮,一于介紹下D大衆化食物。
今次試老麥新野
Alpine Delight 瑞士芝味

跟餐$36, 優惠期間仲送新地券。真係唔食唔得bo

Alpine  Delight    瑞士芝味
HK$36
2016-10-04
HK$36 (午餐)
Alpine  Delight    瑞士芝味
HK$ 36
  • Alpine  Delight  瑞士芝味
2016-10-01 230 瀏覽
最近麥當當而出左兩個新包,而我就去試左其中一個<<安格斯蘋果漢堡餐>>。 新包例牌用紙盒包裝。 打開仲有包裝紙,放便大家食用。 今次塊安格斯牛扒都幾大塊,有驚喜,加上芝士,生菜及蘋果粒。不過蘋果粒太少,有點失望,煙肉口感又乾又硬,搞到我以為食到D咩外物。 今次買餐仲送熱焦糖新地,算係抵食啦。

新包例牌用紙盒包裝。

打開仲有包裝紙,放便大家食用。

今次買餐仲送熱焦糖新地,算係抵食啦。

2016-09-30
HK$36 (午餐)