2017-01-31 101 瀏覽
近排傳聞麥當勞這個紫薯雪糕非常好食,今日雖然凍凍地,但係冇影響我試毒嘅心情。本身我都好喜歡紫薯, 雪糕本身味道幾濃, 加上脆卜卜嘅oreo粉同威化,呢個配搭都幾特別,味道都唔錯,不過係甜咗啲。
2016-12-23 115 瀏覽
放工勁肚餓,想話買個有肉既包食。就諗起麥記個三文魚堡想食好耐,不防襯一個人來試下食。一係唔食,一係就食晒佢!所以揀左個有魚又有牛既漢堡包試食。攞到個盒,心諗咦又幾靚喎個設計,但一攞上手,咁輕既!?心知不妙啦都。打開個包裝前我曾經幻想過有塊足三兩咁厚既牛同個炸三文魚柳夾埋一齊,一口咬落好juicy既感覺。但事實打破左我即幻想。一打開個包裝紙,咦我塊足三兩呢!?塊牛柳真係薄到豬柳蛋包既豬柳。仲要都幾乾身。真係食豬柳蛋包都無咁嬲。
2016-12-19 88 瀏覽
好多人話m記薯條唔好食,其實我本人就好中意食既最近又有shake shake薯條新口味,當然要試下加大餐就可以免費有一包味粉,今次新出既係黑松露口味一倒出來已好香,但黑松露味唔太明顯食落有微微辣味,黑松露味唔濃,但都食得出,薯條夠新鮮,外脆內綿,夠熱,正加埋個粉食夠香夠惹味好味
好多人話m記薯條唔好食,其實我本人就好中意食既
最近又有shake shake薯條新口味,當然要試下
加大餐就可以免費有一包味粉,今次新出既係黑松露口味
一倒出來已好香,但黑松露味唔太明顯

加埋個粉食夠香夠惹味
好味

2016-12-16 42 瀏覽
在街上走著,突然覺得很餓😖,想起午餐還未吃,便到最近的m記找東西吃。😛買了豬柳蛋漢堡,$10👍🏻很抵,m記簡直是窮人恩物!😇蛋和豬柳仍是熱的,芝士味也很足,感覺很有營養😍下次仍要來!😎
買了豬柳蛋漢堡,$10👍🏻很抵,m記簡直是窮人恩物!😇
蛋和豬柳仍是熱的,芝士味也很足,感覺很有營養😍
下次仍要來!😎
2016-12-15
HK$10 (下午茶)
2016-11-25 90 瀏覽
見最近m記早餐時段出左bagel套餐 買左個煙肉芝蛋一試拎餐個時都包得靚靚仔仔坐低打開個包見到塊煙肉中毒禁款 灰黑色點食可以?至於個包身屬微硬身 後生女食都覺攰如困老人家應該無咩牙力去食總結一次都試 蝕錢
見最近m記早餐時段出左bagel套餐

買左個煙肉芝蛋一試

拎餐個時都包得靚靚仔仔

坐低打開個包見到塊煙肉中毒禁款 灰黑色點食可以?

至於個包身屬微硬身 後生女食都覺攰

如困老人家應該無咩牙力去食

總結一次都試 蝕錢
2016-11-18 205 瀏覽
老麥新包食佐啦,重有個黑松露味shake shake粉🤘🏼.北海道三文魚牛堡雖然又三文魚又牛咁,總有此少伏嘅感覺。不過又真係唔差喎,個味幾ok配埋個明太子醬,值得一試。.北海道三文魚堡因為三文魚唔係咁厚身,加埋菜都總係差咁啲野,淨睇都好吉咁。.黑松露味shake shake粉打開包裝係幾香松露味,亦好重pepper味。食落就真係得返pepper味同些少蘑菇湯嗰隻味。.印度香料雞翼真係有印度嘅嗰種香料味,不過太咸。
老麥新包食佐啦,重有個黑松露味shake shake粉🤘🏼
北海道三文魚牛堡

北海道三文魚堡
因為三文魚唔係咁厚身,加埋菜都總係差咁啲野,淨睇都好吉咁。

黑松露味shake shake粉

印度香料雞翼
真係有印度嘅嗰種香料味,不過太咸。
2016-11-17
外賣自取
HK$50 (晚餐)
2016-11-04 113 瀏覽
M記之前出左阿華田,綠茶味,果d都唔錯。今次個個朋友都叫我去食紫薯味,$5.5 有個甜筒,仲可以兩溝。但我當然唔兩溝啦,個顏色已經好鬼靚,竟然冇中伏。好有食緊日本紫心蕃薯既感覺,好似隱約食到d粒粒薯,好滑身,甜味又唔係死甜,好香而且個味道唔假。雖然好Q冷,食完都幾有溫暖的感覺!老麥d創新野又高質左wor!
M記之前出左阿華田,綠茶味,果d都唔錯。
但我當然唔兩溝啦,個顏色已經好鬼靚,竟然冇中伏。
好有食緊日本紫心蕃薯既感覺,好似隱約食到d粒粒薯,
好滑身,甜味又唔係死甜,好香而且個味道唔假。
雖然好Q冷,食完都幾有溫暖的感覺!
老麥d創新野又高質左wor!
2016-10-05 160 瀏覽
係附近番工,所以早餐買左個豬柳漢堡餐食。用自助機買,好快買左。豬柳漢堡既豬柳真係無得輸。豬柳好入味,豬柳味好濃郁。塊包質感剛剛好,唔太淋唔太硬。薯餅好脆好香口。杯細橙汁有d淡。
係附近番工,所以早餐買左個豬柳漢堡餐食。
用自助機買,好快買左。
2016-10-04 210 瀏覽
之前個Yahoo Blog 停用一段時間,宜家重新係Openrice分享食經作為頭炮,一于介紹下D大衆化食物。今次試老麥新野Alpine Delight 瑞士芝味分量ok,用了濃厚的瑞士芝士及車打芝士,新鮮蘑菇,足三兩牛肉,生菜及香草沙律醬調味,味道不錯,只是肉太"鞋"跟餐$36, 優惠期間仲送新地券。真係唔食唔得bo
之前個Yahoo Blog 停用一段時間,
宜家重新係Openrice分享食經
作為頭炮,一于介紹下D大衆化食物。
今次試老麥新野
Alpine Delight 瑞士芝味

跟餐$36, 優惠期間仲送新地券。真係唔食唔得bo

Alpine  Delight    瑞士芝味
HK$36
2016-10-04
HK$36 (午餐)
  • Alpine  Delight    瑞士芝味
  • Alpine  Delight  瑞士芝味
2016-10-01 217 瀏覽
最近麥當當而出左兩個新包,而我就去試左其中一個<<安格斯蘋果漢堡餐>>。 新包例牌用紙盒包裝。 打開仲有包裝紙,放便大家食用。 今次塊安格斯牛扒都幾大塊,有驚喜,加上芝士,生菜及蘋果粒。不過蘋果粒太少,有點失望,煙肉口感又乾又硬,搞到我以為食到D咩外物。 今次買餐仲送熱焦糖新地,算係抵食啦。

新包例牌用紙盒包裝。

打開仲有包裝紙,放便大家食用。

今次買餐仲送熱焦糖新地,算係抵食啦。

2016-09-30
HK$36 (午餐)
2016-07-23 141 瀏覽
綠茶味雪糕係近近地的麥當勞消暑佳品綠茶雪糕和云尼那雪糕做的流紋新地,配有紅豆,好喜歡軟雪糕好軟好滑,綠茶味都幾濃郁,和云尼那互配,突出了綠茶味香紅豆幾林但沒有爛,紅豆個汁好甜,跟緑茶一起吃,口感十足,味蕾享受
綠茶味雪糕係近近地的麥當勞消暑佳品

綠茶雪糕和云尼那雪糕做的流紋新地,配有紅豆,好喜歡

2016-07-15 296 瀏覽
等了一年,麥當勞終於出返<<菠蘿滋味蝦堡 >>喇。知道左之後馬上去試。今期包裝都幾靚,以Hello Kitty來吸客。開左盒,原來今期改用了足球狀的芝麻包。除左有菠蘿及大蝦扒,仲有生菜,沙律醬,看落有D似麥香雞。但入口層次豐富,菠蘿的清新把大蝦扒的油膩感除去。食起上來,個人覺得比對家的同類形產品好吃。跟餐的薯條免費轉做粟米,相對健康。仲有仲有,等到頸都長的手篤凍檸茶強勢回歸,有茶味跟檸檬味才叫做檸檸茶架嘛。

今期包裝都幾靚,以Hello Kitty來吸客。
開左盒,原來今期改用了足球狀的芝麻包。
跟餐的薯條免費轉做粟米,相對健康。
2016-07-12
HK$37 (午餐)
  • 菠蘿滋味蝦堡套餐
2016-06-11 251 瀏覽
蘋果批加朱古力醬其實先幾年出依隻批加新地雪糕果陣,覺得好核突,好無美感不過食過之後,果種童年回憶又即刻返曬黎蘋果批味道唔錯,個味好出,個批當然脆嫁啦,好好食朱古力醬加埋雲妮拿新地,味道唔特別但係好穩陣配出黎成個感覺都唔錯
蘋果批加朱古力醬

其實先幾年出依隻批加新地雪糕果陣,覺得好核突,好無美感

不過食過之後,果種童年回憶又即刻返曬黎

蘋果批味道唔錯,個味好出,個批當然脆嫁啦,好好食

朱古力醬加埋雲妮拿新地,味道唔特別但係好穩陣

配出黎成個感覺都唔錯
放咗工,急需甜品補充能量,但是又唔想食咁飽,仲要食晚餐嘛,於是去麥記買杯新地,仲要係雙重孖裝添。原來孖裝係可以揀2種味道㗎,我揀咗朱古力和士多啤梨,呢個組合簡直係冇得輸啦。士多啤梨酸甜適中,稍甜小小,朱古力醬好濃,味道唔苦,相信朱古力嘅濃度唔高,小小甜,麥記嘅軟雪糕,雖然雲尼拿味較弱,但都不失軟滑; 士多啤梨嘅甜,加上朱古力嘅濃味,配合埋軟雪糕,每口都可同時品嚐這3種不同口感,甜味嘅士多啤梨醬被淡味軟雪糕混和,甜中帶淡,再埋朱古力,淡中又帶濃,3種味道同時享受,仲要係大大杯,即刻叉番哂電,去見朋友食晚飯lu。
2016-04-07
5 分鐘 (外賣自取)
依排睇見麥當勞推出左一系列棉花糖甜品,一向鐘意食棉花糖嘅我緊係唔執輸,趁推出嘅第一日就去食啦....點知都真係有啲失望呀~其實睇佢張POSTER都好吸引呀,啲棉花糖甜品都好靚,我都諗左好耐先決定到食邊款呀~ 先嚟一杯凍棉花糖朱古力先~ 其實就係一杯普通嘅朱古力,係上面加一層忌廉同啲細粒粒棉花糖,個外觀都真係幾靚呀~ 不過,飲幾啖就已經可以KO晒一整杯,杯就看似好大杯,但其實有三分二都係冰。我都明白冰飲係要有冰,但...洗唔洗咁多呢~ 棉花糖窩夫,其實個外表都真係幾靚呀~ 不過......我係旁邊睇住個職員整,原來啲窩夫係現成咁拎入個微波爐叮熱,之後再加上棉花糖及士多啤梨漿再拎去焗~ 唔係即製嘅窩夫都已經有點失望,不過估唔到焗完出嚟仲係凍冰冰。再加上個士多啤梨漿個甜度真係有點甜得"確"喉,飲完真係要不停飲水,喉嚨先可以舒服啲呀!原本都想搵日試埋其他款,不過經過今次,都係算啦....去麥當勞都係食返麥樂雞餐啦!

先嚟一杯凍棉花糖朱古力先~

棉花糖窩夫,其實個外表都真係幾靚呀~

2016-03-03