2024-08-23 38 瀏覽
今日去九龍灣順便去麥當勞試新嘢-脆爆雞腿包餐😋個包好食夠軟,脆雞腿配有洋蔥絲及醬汁,個包嘅醬汁有啲煙肉味👍🏻薯條就唔熱仲係淋嘅,所以真係唔係好掂。汽水正常夠凍。餐廳枱面係乾淨,但係啲椅就有啲嘢食殘渣😑
今日去九龍灣順便去麥當勞試新嘢-脆爆雞腿包餐😋

薯條就唔熱仲係淋嘅,所以真係唔係好掂。

汽水正常夠凍。

餐廳枱面係乾淨,但係啲椅就有啲嘢食殘渣😑
2024-08-22
2024-06-06 90 瀏覽
今朝一早過咗megabox 做野,做完之後仲係早餐時間,所以就去咗麥當勞試下佢個新款魚柳包🤣我係個點餐機前揀咗好耐要邊一款🤣🤣佢有好似精選早餐咁樣,有兩塊麵包皮,再配長長嘅魚柳,再加隻美味炒蛋。或者佢另一款係長長麵包加長長嘅魚柳✨最後我都係揀咗好似精選早餐咁樣嗰一款套餐,咁樣又有炒蛋食,又可以用果jam擦麵包😍再配埋個熱辣辣薯餅同埋香噴噴嘅朱古力,簡直就係Good morning啊🫶🏿😆

我係個點餐機前揀咗好耐要邊一款🤣🤣

深海狹鱈魚柳套餐
深海狹鱈魚柳套餐
2024-05-12 59 瀏覽
每次打完波十一點幾,其他餐廳已經閂曬冇乜選擇,麥當勞嗰陣時仲有營業,所以我同我啲波友都會去食麥當勞。每一次食麥當勞一定會叫佢嘅signature系列,蘑菇安格斯漢堡,今次去新出咗脆薯皇同埋白桃乳酸梳打。蘑菇安格斯真係非常之好食,最好食嘅位就係佢入面有好多蘑菇片配埋佢嘅漢堡包醬,雖然有少少油膩但係好惹味。脆薯皇比較大條,食落口係會有好多薯仔蓉感覺,口感好好。而呢次出嘅白桃乳酸梳打非常之好飲,雖然甜咗啲但係佢入面嘅椰果配搭白桃味非常之夾
2024-05-04 63 瀏覽
位於九龍灣地鐵站隔離的德福廣場入邊,間店店面都好大,過咗早上9:30的話,店內就會有好多好空位。今次揀咗新推出嘅深海狹魚堡超值早餐,我揀咗配凍可樂😅打開盒,原來仲有張紙包住咗個包,打開張紙見到,嘩😅真係好大好長嘅炸魚柳,真係長過個麵包🥖入邊有一片生菜同埋沙律醬,炸魚柳炸到脆卜卜同埋熱嘅👍🏻麵包都好軟熟👍🏻這個魚柳包比平時食開嘅麥當勞魚柳包嗰塊魚柳好食好多😋可樂好夠凍,個杯蓋轉左紙杯蓋,飲嘅時候都有啲擔心個杯蓋唔穩陣,所以最後尾都係另外個杯蓋就咁飲。

今次揀咗新推出嘅深海狹魚堡超值早餐,我揀咗配凍可樂😅

2024-04-30
$29 (早餐)
2024-05-02 59 瀏覽
29蚊試下新出的 深海狹鱈魚堡用埋親子會優惠 仲有塊薯餅🥔塊鱈魚真係好大塊, 魚堡炸得岩岩好, 唔油, 同埋都幾厚肉配埋個沙律醬,菜,芝富士 個包唔會乾😋都幾好食簡簡單單做早餐岩岩好
29蚊試下新出的 深海狹鱈魚堡
用埋親子會優惠 仲有塊薯餅🥔
塊鱈魚真係好大塊, 魚堡炸得岩岩好, 唔油, 同埋都幾厚肉
配埋個沙律醬,菜,芝富士 個包唔會乾😋都幾好食
簡簡單單做早餐岩岩好
2024-04-17
外賣自取
$30 (早餐)
  • 深海狹鱈魚堡
2024-03-30 72 瀏覽
课间十分钟、上课就考试,也终于吃到麦麦了!限定联名的小酱料有四个味道,🍯吃起来两款像沙拉酱,一款是芝士酱,和一个我觉得最好吃的泰式小风味的辣酱。🌶️每款都不错,但黄的最普通,紫色的最有滋味🛍️建议直接买套餐,18个鸡块的送四款酱;9个鸡块的任选两款;6个的任选一款。还有小龙虾薯条也挺有肉味,怪特别💕
课间十分钟、上课就考试,也终于吃到麦麦了!
2024-03-05 68 瀏覽
-見佢近排出咗個新嘅味道係三杯雞調味粉平時食BBQ同紫菜食得多 今次就試吓新味道啦全新Shake Shake薯條三杯雞風味調味粉( ´▽`)營造台灣地道風味🤯(。・ω・。)本身有啲期待 但係食落有啲失望( ; _ ; )/~~~冇乜三杯雞嘅味道 鹹鹹甜甜咁🫢(⌒▽⌒)食唔到三杯雞嘅味道ಥ_ಥ反而有少少似藥膳雞嘅味道(´・_・`)浸味怪怪地 但又唔係好難食( ´▽`)雖然唔難食 但係我就唔會再食多次(◐‿◑)McDonald’s各大分店有售
見佢近排出咗個新嘅味道
係三杯雞調味粉
平時食BBQ同紫菜食得多 今次就試吓新味道啦
全新Shake Shake薯條三杯雞風味調味粉( ´▽`)
營造台灣地道風味🤯(。・ω・。)
本身有啲期待 但係食落有啲失望( ; _ ; )/~~~
冇乜三杯雞嘅味道 鹹鹹甜甜咁🫢(⌒▽⌒)
食唔到三杯雞嘅味道ಥ_ಥ
反而有少少似藥膳雞嘅味道(´・_・`)
浸味怪怪地 但又唔係好難食( ´▽`)
雖然唔難食 但係我就唔會再食多次(◐‿◑)

McDonald’s
各大分店有售

2024-02-02 81 瀏覽
走過路過,千祈唔好錯過!今日特登去試咗呢間嘅漢堡,真係一啲都唔掉漆!首先,個雙炒蛋漢堡套餐真係平民價錢但享受到VIP嘅味道,個炒蛋做得啱啱好,唔會太生又唔會太老,食落去彈牙得嚟又juicy,好似啱啱咁濕潤一樣🍳。添上嗰兩片芝士,搭配得就好似天生一對咁,每啖都攞到正!個餐包香軟得嚟唔會過於油膩,有層次嘅口感,食落真係過癮。但講到過癮,話晒話超正嘅係嗰杯凍奶茶🧋,香甜順滑,真喺消暑解渴嘅好選擇。我食完漢堡同薯條後,杯奶茶就替我整頓早餐劃上一個完美嘅句號。威威哋,下回見到呢間,記得入嚟試下啦!👌🏼
2024-01-14 82 瀏覽
走過嚟,搞搞新意思,今日嗌咗間麥當勞幾款招牌嘢食,食得我心花怒放🌸。首先係新出嘅飯tastic,喺米飯嘅嚼勁度上真係做得唔錯,銀銀哋,同黑椒醬搭得掂,帶點辣味,食咗仲會暖笠笠。不過牛肉碎塊真係細咗啲,食起上嚟有啲薄荷。至於shake shake薯條,蕃茄味嘅粉做得掂,搖勻晒戥薯條,一啖啖嘅蕃茄酸酸甜甜🍅,香口得嚟又開胃,至正!再講講嗰碗新餐肉碎蛋芝味多士,係另一個驚喜。餐肉嘅咸香加埋物料實在嘅蛋,仲得嚟有芝士嘅牽絲樂趣🧀,每一啖都暖笠笠,滋味十足。順帶一提,蜜糖雞塊提提神,甜甜地嘅蜜糖包裹住外層酥脆,嗰肉質滑嫩,食落去就係蜜桃冚實滿足感。同場加映,新出白桃雜果汽水,韻味唔同凡響,啱哂夏日解渴。總括落嚟,今次嘅食驗豐富哂,每樣嘢食都係自己嗰界嘅美味!🍑🥤🍟

2023-12-09 111 瀏覽
麦门人的早晨被唤醒了猪柳蛋汉堡不太一样的地方在于🍔汉堡胚是很紧实的那种面包,吃着有点像没外壳的法棍🥖,再混着湿软的荷包蛋与油润芝士,口感形成了大反差,🐷在口中重重叠叠,越嚼越香粗薯就外酥内软,爱吃🥔吃饱喝足干活了
麦门人的早晨被唤醒了
粗薯就外酥内软,爱吃🥔
吃饱喝足干活了
2023-11-04 157 瀏覽
外皮 口感 同蘋果批差唔多,咬落有d脆外皮 嘅阿華田味道冇乜fillings 唔太甜,阿華田味道唔濃對於一心想食阿華田味道嘅人,會失望試過就可以了下次都係食返蘋果批不過都好欣賞唔定時出唔同嘅味道咁,消費者先可以有得揀 試同唔試
外皮 口感 同蘋果批差唔多,咬落有d脆
外皮 嘅阿華田味道冇乜
fillings 唔太甜,阿華田味道唔濃
對於一心想食阿華田味道嘅人,會失望

試過就可以了
下次都係食返蘋果批

不過都好欣賞唔定時出唔同嘅味道
咁,消費者先可以有得揀 試同唔試

宵夜
2023-11-01 63 瀏覽
一大清早,要快買 同方便快速食一打開包裝紙,就見到~爆蛋+爆芝就算外賣,炒雙蛋入口仍然好嫩滑第一次食,估唔到 會有驚喜薯餅嘅味道 同口感 仍然依舊,好有回憶而熱朱古力就比以前淡味,但都好過好多餐廳
一大清早,要快買 同方便快速食

一打開包裝紙,就見到~爆蛋+爆芝
就算外賣,炒雙蛋入口仍然好嫩滑
第一次食,估唔到 會有驚喜

薯餅嘅味道 同口感 仍然依舊,好有回憶
而熱朱古力就比以前淡味,但都好過好多餐廳
外賣自取
早餐
2023-09-28 138 瀏覽
豬柳扭扭粉就叫咗雞湯,豬肉柳質地鮮嫩多汁,搭配扭扭粉一起食用,口感非常之豐富!真是非常之值得推介!扭扭粉有著彈牙的口感!分量都非常足夠,肉的分量就比較少,不過都值得推介!

2023-09-19 101 瀏覽
早餐轉左飲升級白咖啡,依然係好好味,早餐必嗌嘅就梗係薯餅,配埋最新嘅咖啡,有好多推廣,本身已經包咗免費升級黑咖啡,但我加咗兩蚊要奶,咖啡味好香濃,配埋薯餅一流👍
2023-09-01 92 瀏覽
今次淨係想講吓啲薯條,特別好食,當你咬下去時,你會首先感受到外皮的脆度。這薄薄的外皮炸得恰到好處,既不會太硬,也不會太軟。咬開外皮後,你會發現裡面是蓬鬆而軟嫩的馬鈴薯,它們保留了香甜的味道。這種外脆內嫩的組合是無可比擬的