麥當勞今日屋企人不想煮飯又見麥當勞出了薑汁豆奶批所以就外賣麥記當作晚餐巨無霸套餐 $35(期間限定)-於限定期間每購買一份巨無霸套餐麥當勞會捐出$1支持麥當勞叔叔之家慈善基金太久沒有食巨無霸套餐上一次食可能是幾年前當時覺得巨無霸是縮了水但今次再叫好像大小恢復正常了~厚椰拿鐵 $12 (跟餐)-之前錯過了$9.9/杯的推廣但又一直好想試而正價又略貴所以趁今次叫套餐加錢換了以濃縮咖啡加厚椰奶沖調實際試飲後確實奶味較濃椰味亦不太明顯啡味個人覺得足夠但對喜歡咖啡的人應該會覺得略少嗜甜者的我還是有點愛上了厚椰拿鐵希望期間限定可以長一點薑汁豆奶批 $11-薑汁未算明顯但豆奶味很重味道也不錯但會易膩建議兩個人分吃一個會較好麥當勞 (上水)上水智昌路9號上水名都商場2樓12-16號舖
麥當勞

今日屋企人不想煮飯
又見麥當勞出了薑汁豆奶批
所以就外賣麥記當作晚餐

巨無霸套餐 $35(期間限定)
-於限定期間每購買一份巨無霸套餐
麥當勞會捐出$1支持麥當勞叔叔之家慈善基金
太久沒有食巨無霸套餐
上一次食可能是幾年前
當時覺得巨無霸是縮了水
但今次再叫
好像大小恢復正常了~

厚椰拿鐵 $12 (跟餐)
-之前錯過了$9.9/杯的推廣

但豆奶味很重
味道也不錯
但會易膩
建議兩個人分吃一個會較好

麥當勞 (上水)
上水智昌路9號上水名都商場2樓12-16號舖
外賣自取
2022-05-18 277 瀏覽
疫情下不想周圍去,但又好想食麥記,唯有嗌咗個外賣啦不過有啲嘢做緊,就冇即時食到有少少凍咗囉,不過味道都係一樣咁好味我都,食曬佢嘅。不過真係卡路里爆炸對於想健身減肥嘅人就係一個月一餐好了
外賣送餐
2021-11-10 103 瀏覽
想去hea吓,想去飲杯咖啡☕️原本只想單點一杯咖啡☕️➕一個麥樂雞,但原來單點比一個餐還貴。所以就買了一個麥樂雞餐,還多了一包薯條🍟,價錢更比單點平一些😏——————————-麥樂雞:平日好小食麥當勞,今日唔知點解又想食,點埋配上的醬吃落都幾滋味,間中食吓又無乜所謂,其實主要係好眼瞓想飲杯咖啡😅😅———————-薯條:即場食都可以係腍嘅薯條🍟,咁都得,點搞,真係差到咁!!————————-黑咖啡:正常嘅咖啡☕️一杯😂————————-無聊食個麥當勞..食到係腍嘅薯條😂其實開心🥳簡單就在你身邊食..拍…寫已經成為我生活中的一部份鍾意食…鍾意拍…鍾意寫..留下美食回憶🥰—————————
想去hea吓,想去飲杯咖啡☕️

——————————-
麥樂雞:

———————-
薯條:
即場食都可以係腍嘅薯條🍟,咁都得,點搞,真係差到咁!!

————————-

食..拍…寫已經成為我生活中的一部份
鍾意食…鍾意拍…鍾意寫..留下美食回憶🥰
—————————
2020-09-23 221 瀏覽
經過麥當勞m記聞到超香嘅蜜糖味忍唔住入去睇吓係乜黎原來係蜜糖BBQ味麥炸雞😋身為麥炸雞粉絲嘅我梗係即刻買黎試下甜甜地 一啲都唔乾 超級Juicy佢仲加入埋麥當勞套餐系列 大家以後想食記得叫10號餐啦快d去食啦
經過麥當勞m記
佢仲加入埋麥當勞套餐系列
大家以後想食記得叫10號餐啦
快d去食啦
2017-12-08 358 瀏覽
早兩日試完北海道三文魚牛堡今日試埋個chocolate pie🍫首先今次個包裝有驚喜同平時蘋果批、粟米批嗰啲包裝唔同今次朱古力批係好有Christmas feel🎄, 好warm 的一幅畫。粉紅色做底色,較平時的鮮紅色溫和啲。設計同三文魚堡係同一主題,朱古力批就係一男一女佈置聖誕樹🎄背面仲有位俾你寫字送俾人 😘最啱凍冰冰嘅時候請人食欣賞完個包裝,輪到個主角 chocolate pie外層批皮香脆,同蘋果批批皮一樣內層係滿滿的朱古力漿🍫咬落去朱古力漿爆晒出嚟,Chocoholic嘅人一定大愛😍真係好啱Christmas 時候推出
早兩日試完北海道三文魚牛堡
今日試埋個chocolate pie🍫
首先今次個包裝有驚喜
同平時蘋果批、粟米批嗰啲包裝唔同
設計同三文魚堡係同一主題,朱古力批就係一男一女佈置聖誕樹🎄
背面仲有位俾你寫字送俾人 😘
最啱凍冰冰嘅時候請人食

欣賞完個包裝,輪到個主角 chocolate pie
外層批皮香脆,同蘋果批批皮一樣
內層係滿滿的朱古力漿🍫
咬落去朱古力漿爆晒出嚟,Chocoholic嘅人一定大愛😍
真係好啱Christmas 時候推出

外賣自取
2017-10-16 138 瀏覽
返工返到無停手!實在頂唔順,去麥當勞整個小下午茶!商場一間店,店內地方唔大,店外又放咗桌椅,所以好多老人家坐!客人多先去排隊落單,本來叫了堂食,後來要急走,臨時改外賣!店員都無炸型!即刻處理!袋好比我!魚柳包($11)魚柳包細細個,麵包鬆軟,魚柳鬆脆內軟,芝士半溶,沙律醬酸酸的開胃!好味但唔夠飽!粟米批($8)外皮炸得香脆,入面粟米粒好多,味道偏甜!快餐店食物只求正常!店員勤快爽手!反應幾快!快餐維生!

粟米批($8)外皮炸得香脆,入面粟米粒好多,味道偏甜!

快餐店食物只求正常!店員勤快爽手!反應幾快!

快餐維生!
2017-10-09
5 分鐘 (外賣自取)
2015-10-07 252 瀏覽
有新包,當然心思思去試食啦~~~~~包裝都吸引,家中有小朋友都不斷叫PANDA~ PANDA~仲有TIGER~~不過薯角就略嫌縮水啦~呢張係未食之前影架~可能我地都差唔多八點去,唔多夠,所以俾少咗啦~到主角包包出場如果以辣做招來的話脆辣雞腿包都比佢辣加上本人係嗜辣之人所以更加覺得無辣味但麵包本身都香軟所以還可以啦~~
有新包,當然心思思去試食啦~~~~~
包裝都吸引,家中有小朋友都不斷叫PANDA~ PANDA~
仲有TIGER~~
不過薯角就略嫌縮水啦~
呢張係未食之前影架~
可能我地都差唔多八點去,唔多夠,所以俾少咗啦~
到主角包包出場
如果以辣做招來的話
脆辣雞腿包都比佢辣
加上本人係嗜辣之人
所以更加覺得無辣味
但麵包本身都香軟
所以還可以啦~~

題外話/補充資料: 出餐算快,禮貌都不錯,環境都整潔
2015-10-02
6 分鐘 (外賣自取)
2014-01-14 77 瀏覽
因工作來到北區,順便食麥記早餐沒想到這間分店竟然沒內地客,全都是香港人,大部是學生。這個吉列豬早餐十分新鮮。豬排要等約10分鐘,之後有靚仔經理親自端來,收銀的阿姨也十分好禮貌豬排不錯,有麥樂雞的味和質感。付有的日式沙律醬都好味,但兩者味道不夾。炒蛋是我有生以來吃過最好的一間。半生熟,剛剛好。其餘的薯餅,熱朱古力一切都保持一貫水準。這兒比其他分店細,但感覺良好,也很乾淨。
因工作來到北區,順便食麥記早餐
沒想到這間分店竟然沒內地客,全都是香港人,大部是學生。

炒蛋是我有生以來吃過最好的一間。半生熟,剛剛好。

其餘的薯餅,熱朱古力一切都保持一貫水準。

這兒比其他分店細,但感覺良好,也很乾淨。
10 分鐘 (堂食)
2008-12-16 62 瀏覽
看到很多食評大讚和風蝦堡,抵不了好奇心,中午拉了同學來這裡食午飯。目的就是一嚐新出蝦堡的滋味。我單點一個蝦堡和細奶昔,加一杯咖啡。同學就要了一個蝦堡餐。打開一看,當然沒有相片中的漂亮,幸好也不會差得太遠。同學不吃生菜,使的我蝦堡頓時健康了很多,有了多一份的菜。新鮮的生菜絲配上一粒粒的原隻蝦餅,炸得金黃剛剛好,再加上我喜愛的千島醬,口感十足。蝦肉會彈牙,也有蝦味,不過過熟,和平時的蝦仁有分別。同學更問我那蝦是否不熟,因為口感不想吃開的蝦。我猜是不同品種的蝦吧,就好像甜蝦煮熟後的口感也會不同一般的蝦。士多啤梨奶昔還是老味道,甜味,奶味依舊的濃,淡淡士多啤梨味使它變得更吸引。偶爾點一點以往愛吃的東西,那是一種回憶的滿足。蝦堡絕對可以一試,起碼我吃完之後不會太過飽滯。可惜我那心愛的朱古批沒有了,M記對我的魔力也已經不再如小孩時的強烈了。間中一次試新品,我會去的。

2008-09-19 27 瀏覽
出左軟心朱古力批,而且又出番薯角,仲有新口味板燒烤汁豬柳包,見廣告已經想試~排隊時,收銀阿姐仲highly recommend個朱古力批添~豬柳幾惹味,汁多o的會更好~有洋蔥同酸瓜,食落有o的似漢堡包~個朱古力批熱辣辣,外面似酥皮麵包,中間軟心似熱既金莎內層,唔太甜,其實幾o岩大人口味~可惜我唔鐘意食酥皮~熱食非常好,不過一咬就跌哂o的皮出黎,食得有o的狼狽~