餐廳: 鳥鑫
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
2024-05-28 75 瀏覽
好耐無同好姊妹見面, 今晚相約尖沙咀食串燒,  貪其地點方便,  所有串燒都係即叫即燒又好味。呢間餐廳充滿日式居酒屋元素, 裝修都係以木為主題前菜野菜條(椰菜同蘿蔔) -先黎碟新鮮蔬菜, 清清口腔,配以秘制的豆板醬,十分醒胃 再叫杯烏龍茶割燒酎-茶味比較重! 啱哂食串燒慢慢飲日本銀杏-煙煙韌韌, 甘甘甜甜的口感燒豆腐-外脆內軟, 面頭加上醬汁, 份內惹味燒明太子-其鹹香更突出,溶於口中的滑溜,加上小口青瓜,咸中帶鮮,又別有一番口感燒胛狀線-有著油脂香及內臟獨特既味道, 係所有串燒最好食既一串鵪鶉腿肉-肉質緊嫩滑之餘入口還充滿彈性, 味道甘香 雞皮-烤過之後會變得酥酥脆脆, 難以抗拒那脆卜卜油脂豐富的口感牛舌-厚度適中, 內裏很軟滑juicy,  而且沒有牛騷味 雞肩肉-雞肩肉嘅肉質較為結實,雞肉外脆內嫩沖繩苦瓜炒蛋 -苦瓜幾新鮮, 入口甘香, 加埋滑嫩炒蛋包覆苦瓜, 夾住食很美味雞全翼-雞翼燒得外脆內軟, 外層帶有微微焦香,食落十分惹味 雞腳根-燒完以後, 多了份焦香, 吃起來不會覺得油膩, 但肉質爽嫩, 而且這個是屬稀少部位燒菠蘿-一份有六件切好, 方便食用, 菠蘿甜蜜多汁推薦指數:
再叫杯烏龍茶割燒酎-茶味比較重! 啱哂食串燒慢慢飲
日本銀杏-煙煙韌韌, 甘甘甜甜的口感
燒豆腐-外脆內軟, 面頭加上醬汁, 份內惹味
鵪鶉腿肉-肉質緊嫩滑之餘入口還充滿彈性, 味道甘香
牛舌-厚度適中, 內裏很軟滑juicy,  而且沒有牛騷味
雞肩肉-雞肩肉嘅肉質較為結實,雞肉外脆內嫩
雞全翼-雞翼燒得外脆內軟, 外層帶有微微焦香,食落十分惹味
燒菠蘿-一份有六件切好, 方便食用, 菠蘿甜蜜多汁
推薦指數:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
整體食物質素都好高, 氣氛同服務都好好, 食飯最緊要開心, 下次會點清酒令用餐體驗更完美~( ♥д♥)
2024-05-21
2024-03-29 428 瀏覽
已經第二次食鳥鑫,果然都係冇令我失望,無論係雞定係豬既串燒,都keep到水準👍🏼免治雞肉棒4.2/5⭐️首先,要介紹嘅係免治雞肉棒,每次都必定叫。雞肉棒肉質鮮嫩多汁,肉香味濃郁,外層燒得香脆,每一口都帶來滿滿的滿足感,絕對是一道開胃的好選擇。😋牛舌4.5/5⭐️牛舌,牛舌肉質雖然未去到入口即化,但鮮嫩彈牙,帶著濃郁的牛肉香氣,配上醬汁更加提升了口感,每一口都是一種享受,非常推薦!😋煙燻鹿兒島豬腩4.1/5⭐️煙爣鹿兒島豬腩,這道豬腩唔算好肥,肥瘦相間,經過煙燻的處理,賦予了豬肉獨特的煙燻風味,但可能煙燻處理過,有少少咸,不過都可一試。和牛横隔肌4.8/5⭐️和牛横隔肌,和牛肉質鮮嫩細膩,横隔肌部位更是脂肪分佈均勻,和口通常都好肥膩,但係横隔肌呢個部位啱啱好,帶來濃郁的牛肉香味,絕對啱晒肉食愛好者,即係我😋雞髀肉4.6/5⭐️雞蠔肉,即係雞大髀肉!雞髀肉 肉質鮮嫩多汁,好彈牙,唔需要點任何醬汁已經好味,口感豐富,絕對要試😋日本銀杏3.9/5⭐️日本銀杏,這是一道清新的素食選擇。銀杏口感爽脆,帶著淡淡的堅果香氣。貪新鮮試咗,但係唔可以稱得上好食,不過可一試。厚揚4.3/5⭐️厚揚,有三款唔同味道,每一款

4.2/5⭐️

雞髀肉
4.6/5⭐️

3.9/5⭐️

4.3/5⭐️
厚揚,有三款唔同味道,每一款都炸得香脆。外層酥脆,內裡鮮嫩多汁,特別係明太子味,每一口都帶來滿滿的豆香同埋明太子嘅鹹香味,是一個不錯既選擇。

苦瓜
3.8/5⭐️
苦瓜,一道清爽的蔬菜串燒,加埋啲櫻花蝦,好夾。苦瓜的微苦與清脆的口感相結合,帶來一種獨特的風味,適合喜歡清淡口味的人品嚐。

青椒仔
3.9/5⭐️
青椒仔,這是一道簡單卻美味的菜餚。青椒的爽脆口感和微辣的風味,給人帶來一種清新的口味體驗,非常適合作為配菜或者下酒菜。

蘆筍
4.2/5⭐️
蘆筍,平時好少食燒蘆筍,今次見到就試下。蘆筍的纖維質地爽脆,帶著淡淡的甜味,口感鮮嫩,給人一種清爽的感覺,是一道健康又美味的選擇。

4.6/5⭐️
燒菠蘿,係黎呢必點既串燒,上次食過已經覺得好唔色,今次再食都冇令我失望。菠蘿經過燒烤後,果肉變得軟糯多汁,帶有淡淡的焦糖香氣,每一口都散發著誘人的甜味,大推😋

2024-03-03
  • 免治雞肉棒
  • 雞蠔肉
2024-03-22 325 瀏覽
今日去返之前試過嘅呢間居酒屋,食物好味又坐得舒服。前菜先叫啲健康嘅蔬菜,有野菜條(椰菜同蘿蔔),配埋辣味噌醬,開胃又健康。仲叫咗日本銀杏,大大粒連皮一齊燒,食落好香口。田雞腿係我最鍾意嘅串燒之一,肉質好滑,皮又香,加上少少柚子胡椒,更加香更加惹味。煙燻鹿兒島豬腩都好好味,煙燻過令到佢嘅肉味更加濃郁,同時燒到嗰邊有少少焦香,而且肥瘦適中,少少肥啱啱好帶出油脂香,上面仲有藏紅花調味。雞全翼,飽滿多汁,食到好滿足。免治雞肉棒,可以點蘭王雞蛋嚟食,啖啖肉嘅雞棒配合香濃嘅蛋香,簡直令到味道昇華。雞心,比較小機會試到串燒,幾好咬口。雞生元,即係雞嘅血管部分,第一次食,原來係咁彈牙爽口。香蔥鴕鳥,肉味比一般雞肉更加濃郁,好特別!燒翠玉瓜,燒咗之後更加多汁,真係好好食。最後仲試咗佢哋嘅燒菠蘿,上菜嘅時候出曬煙,上面有焦糖,可以拔絲,好甜好好味。我仲叫佢哋嘅烏龍茶割燒酎,係一種highball,配串燒一流。
今日去返之前試過嘅呢間居酒屋,食物好味又坐得舒服。

日本銀杏

仲叫咗日本銀杏,大大粒連皮一齊燒,食落好香口。
田雞腿

雞全翼

雞全翼,飽滿多汁,食到好滿足。

雞心

雞心,比較小機會試到串燒,幾好咬口。
雞生元

雞生元,即係雞嘅血管部分,第一次食,原來係咁彈牙爽口。
香蔥鴕鳥

香蔥鴕鳥,肉味比一般雞肉更加濃郁,好特別!
翠玉瓜

燒翠玉瓜,燒咗之後更加多汁,真係好好食。

烏龍茶割燒酎

烏龍茶割燒酎
  • 煙燻鹿兒島豬腩
  • 雞心元
2024-03-12 288 瀏覽
和姐妹聊天就喜歡找這種樓上的日本串燒店,很轻松,很惬意。照例先上新鮮野菜一份,接著慢慢看菜單。店名是有鳥字,果然雞肉🐓料理很專業呀,把一隻雞如何做研究得透透的。🥢雞全翼外皮酥脆,皮下多汁,每一口都是美味的享受。這時只想唱星爺的“燒雞翼,我鐘意食”。🥢雞腎和雞肝串燒必食,雞腎入口鮮嫩,帶有濃郁的雞內臟味道,而雞肝則邊角微焦,裡面口感柔軟,滿滿脂香。🥢免治雞肉棒將新鮮雞肉人手剁碎,可以吃到顆粒感和小小脆骨,肉棒緊實,但肉質鮮嫩多汁,搭配蛋黃,層次很豐富🥢平原雞提燈只有專門店才能吃到這個特殊部分,輸卵管的雞味很重,但不腥;未成熟的雞卵會爆汁。🥢雞柳柚子選取了雞最嫩滑的部分,又用微酸的柚子提升鮮味。🥢煙熏鹿兒島豬腩使用了鹿兒島豬腩肉,經過煙燻處理,賦予了豬肉獨特的風味,肉質軟嫩,香而不騷。🥢銀鱈魚烤得剛剛好,外皮脆,但保持了魚肉的鮮嫩。🥢香蔥牛柳:這款串燒的牛柳肉質嫩滑,搭配著香蔥的香氣,口感豐富。牛肉的鮮美與香蔥的清爽完美結合,帶來了一道令人滿意的菜品。🥢除了肉類串燒,鳥鑫也提供了一些素菜選擇,其中明太子厚揚、苦瓜和蘆筍都是不錯的選擇,為素食愛好者提供了多樣化的選擇。最後,我們品嚐了燒菠蘿🍍
和姐妹聊天就喜歡找這種樓上的日本串燒店,很轻松,很惬意。

🥢雞全翼

🥢雞腎和雞肝

🥢免治雞肉棒

🥢平原雞提燈

🥢雞柳柚子
選取了雞最嫩滑的部分,又用微酸的柚子提升鮮味。

🥢煙熏鹿兒島豬腩

🥢銀鱈魚
烤得剛剛好,外皮脆,但保持了魚肉的鮮嫩。

最後,我們品嚐了燒菠蘿🍍作為甜品。燒烤後的菠蘿非常非常甜,加上表面的焦糖風味,菠蘿汁在口腔爆開,太讚了。

鳥鑫提供了豐富多樣的串燒選擇,在雞肉串燒上經驗非常豐富,服務態度友好,強烈推薦!
2024-03-08
2024-02-16 338 瀏覽
和朋友慶祝生日 選了尖沙咀區數一數二的日式燒鳥店 我們六點鐘已到達餐廳 不一會已全店滿座 這裏的食物質素一向有保證 日日爆場是有原因的野菜條 新鮮爽脆 配上味噌醬一起吃 是很好的開胃餐前小食雞胸紫蘇葉 紫蘇葉有一種特殊的香氣 令雞肉提鮮不少 雞胸肉本身的肉味不會很重 不用再沾醬汁就可以食用 很清新的一道菜厚揚 軟嫩的口感 其實這是一種油豆腐 配上 蔥花木魚花和秘製醬汁 的確好味粟米 師傅處理得很好 可見很用心機的去燒 粟米爽甜雞甲狀腺 非常限量的部位 口感香濃郁 入口即溶化 雞腎 火喉控制得剛剛好 好有咬口雞肝 香氣撲鼻 燒得剛剛好 口感也很好 配上冰凍啤酒一流和牛横隔肌 這個部位最有肉味 脂肪較少 多汁 用來燒最適合雞蠔肉 雞下腿雞蠔肉 這是在雞背部靠近大腿部位的兩個凹槽中一隻雞只有兩塊 非常珍貴和美味雞下腿 肉厚多汁 我的最愛雞頸肉 這個部位肥瘦融合 肉質非常有彈性 非常有嚼勁勁 十分美味鹿肉柳 這個我都是第一次食 是鹿隻身上肉質最嫩的部位 味道也最濃的瘦肉 非常健康的選擇鵪鶉腿肉 保持了豐富的肉汁燒明太子飯團 燒三文魚飯團 我各叫了一個 餡料豐富新鮮最後 再來一客燒菠蘿 表面糖漿

野菜條 新鮮爽脆 配上味噌醬一起吃 是很好的開胃餐前小食
雞蠔肉 雞下腿
雞下腿 肉厚多汁 我的最愛

鵪鶉腿肉 保持了豐富的肉汁
燒明太子飯團 燒三文魚飯團 我各叫了一個 餡料豐富新鮮
最後 再來一客燒菠蘿 表面糖漿脆脆的 菠蘿鮮甜美味 這裏的用料和師傅烹調的確十分高質 吃燒鳥我只會到這間
2024-06-04 0 瀏覽
今日放假又去開尖咀,就約埋好姊妹夜繽紛🤭同佢去食至愛既串燒😋呢間食過幾次,欣賞佢地仍保持水準,今次點啲特別少少😋😋食店充滿日式裝潢,就如置身於日本居酒屋一樣,而且主打食雞串燒,點一些特色串燒配上杯啤酒🍻嘆下先得😝燒明太子😍燒得剛剛好,外脆內軟棉,獨特鹹香配上青瓜片,簡直係絕配👍🏻胛狀線串燒😋帶有脂肪而味道十分清爽,口感較為有咬感😋雞皮😍幾邪惡架,但係入口即化既油脂,係會令人忘却呢種邪惡🤣鵪鶉髀😍肉質厚實,適度既脂肪及有彈性既口感,鹽燒可以將脾肉風味提升👍🏻下腿位😋串燒烤功掌握得很好,味道口感都很正,已起晒筋,所以啖啖肉,仲非常之嫩滑😋😋牛舌😋我哋既至愛,厚切,食落爽口煙韌不嚡口😋雞肩👍🏻質感相對鮮嫩多汁,而且肉質彈性十足有咬感😋沖繩苦瓜炒蛋😍簡單的食材,但煮出來一啲都唔簡單,因沖繩苦瓜有獨特苦味,愛吃的話,一定會令人上癮,加上日本蛋炒,成碟好金黃色外,仲好香蛋香😋😋雞全翼😝燒得剛剛好,皮脆肉嫩,真係燒雞翼,我自細就鍾意食🤭燒菠蘿😋最後點左呢個燒菠蘿作為甜品,外面燒到有糖焦,內裡好juicy😋用作解膩就最啱👍🏻

燒明太子😍
燒得剛剛好,外脆內軟棉,獨特鹹香配上青瓜片,簡直係絕配👍🏻

胛狀線串燒😋
帶有脂肪而味道十分清爽,口感較為有咬感😋

雞皮😍
幾邪惡架,但係入口即化既油脂,係會令人忘却呢種邪惡🤣

鵪鶉髀😍

下腿位😋

牛舌😋
我哋既至愛,厚切,食落爽口煙韌不嚡口😋

雞肩👍🏻
質感相對鮮嫩多汁,而且肉質彈性十足有咬感😋

沖繩苦瓜炒蛋😍

雞全翼😝
燒得剛剛好,皮脆肉嫩,真係燒雞翼,我自細就鍾意食🤭

燒菠蘿😋
2024-05-21
2024-05-27 5 瀏覽
厚福街係美食天堂,朋友帶我上樓食日式串燒,相聚一下👯‍♀️💥先黎前菜:沙角野菜沙角爽脆清甜,口感似雪梨,與椰菜一齊食,清新爽口,加上辣味麵豉汁作調味,醒神開胃💥梅酒及柚子梅酒梅酒味道偏甜但不濃,梅香嘅味道非常容易入口! 另一杯柚子味特出,酸度適中,香氣輕甜,好適合鐘意柚子梅酒但怕酸既朋友~~💥雞頸肉很重雞油味,肉質夠有彈性,有嚼勁,送酒一流!!💥雞肉棒雞肉與雞軟骨粒粒組成,再加蘭王蛋作沾醬,蛋香味濃,配合得柔和自然💥牛舌燒得剛好,肉質口感超軟腍,濃郁牛味,越嚼越香,咬落去啲肉汁流哂出嚟,值得一試🫶🏻💥鵪鶉腿肉燒後既腿肉能保持肉質軟嫩,翼槌位置,脂肪少、啖啖肉、口感豐富!😋💥雞掌心雞掌位凸起既一舊小肉,一隻腳只有兩小件,BBQ後口感仍然軟嫩,帶點脆口!💖💥和牛橫隔肌油花呈細緻網狀分布,纖維中可以確實咀嚼到油脂,柔軟又多汁,鮮味特別強!😍💥白鱔表面燒到微焦,十分香口!魚油香充滿整個口腔,肥美的白鱔,不用加調味食到原汁原味🤩💥雞蠔肉好特別的一種串燒,係用雞脾位連結到雞下背部的兩塊肌肉,形狀有啲似較大既生蠔,口感極有彈性,油脂感豐富而不膩,燒烤後肉汁都被鎖住,第一次好好味!!💥燒菠蘿菠蘿表面加上
厚福街係美食天堂,朋友帶我上樓食日式串燒,相聚一下👯‍♀️

💥先黎前菜:沙角野菜

💥梅酒及柚子梅酒

💥雞頸肉

很重雞油味,肉質夠有彈性,有嚼勁,送酒一流!!

💥雞肉棒

💥牛舌

💥鵪鶉腿肉

💥雞掌心

💥和牛橫隔肌

💥白鱔

💥雞蠔肉

💥燒菠蘿
菠蘿表面加上糖漿燒到焦香至微微燶邊,味道酸酸甜甜又多汁,最滿足既甜品

💁🏻‍♀️兩個人點了11串不同既串燒,都足己飽肚! 而且價錢合理,環境氣氛跟日本居酒屋分別不大,因為發現坐係隔離有兩枱都係日本人係度用膳,就當自己同朋友去左日本 🤣
2024-05-06
今晚食下串燒。傾下計去到7點都已經有多枱入座。餐牌選擇多。前菜-野菜條-椰菜沙角,好爽、好fresh,沾了麵豉醬,開胃梅酒-柚子味夠清新,梅子味比較甜。免治雞肉棒-必點😍店員同時會比隻蘭王雞蛋,食時感到雞肉更滑,啖啖肉更昇華厚揚-即是豆腐,外面微微亂身,加上獨有醬汁木魚絲同蔥花超match.回味雞下腿-厚肉,入面嫩滑無比,雞皮燒至脆皮,師傅果然好功夫牛舌-驚喜,一串有2舊。夠厚,口感彈牙,不乾身和牛橫隔肌-細膩,橫隔肌部份平均,帶有好香牛肉味,愛牛必叫苦瓜-清爽,上面加上樱花蝦,超爽鵪鶉腿肉-好好味,燒到皮脆保持豐富肉汁白鱔-燒至魚身脆身,爽口,惹味多汁無得輸燒菠蘿-真心一定叫,焦糖外面微微脆口感,香甜多汁。正讚,係居酒屋要路傾,一路食一路講好地方
今晚食下串燒。傾下計
去到7點都已經有多枱入座。餐牌選擇多。
梅酒-柚子味夠清新,梅子味比較甜。
雞下腿-厚肉,入面嫩滑無比,雞皮燒至脆皮,師傅果然好功夫
牛舌-驚喜,一串有2舊。夠厚,口感彈牙,不乾身
和牛橫隔肌-細膩,橫隔肌部份平均,帶有好香牛肉味,愛牛必叫
苦瓜-清爽,上面加上樱花蝦,超爽
鵪鶉腿肉-好好味,燒到皮脆保持豐富肉汁
白鱔-燒至魚身脆身,爽口,惹味多汁無得輸
燒菠蘿-真心一定叫,焦糖外面微微脆口感,香甜多汁。正
讚,係居酒屋要路傾,一路食一路講好地方
  • 免治雞肉棒
  • 白鱔
  • 厚揚
  • 雞蠔肉
2024-05-16 5 瀏覽
牛舌燒得啱啱好,內裏仲好嫩滑,真係食過最好食嘅牛舌鱈魚燒燒到脆卜卜,送酒好零食煙燻鹿兒島豬腩肉平時好少食豬肉,朋友今日揀咗呢個,但係有煙熏味,豬肉都燒得啱啱好,軟腍腍雞軟骨雞軟骨點可以唔叫,爽口有口感油揚第一次食呢個串燒,熱辣辣,入面仲好嫩滑,配埋個汁好Juice雞橫格肌好特別嘅串燒,平時食開牛肉,今次食雞橫格肌,除咗有爽口嘅軟骨,仲帶有小小雞肉苦瓜櫻花蝦又係好特別嘅配搭,朋友話呢個一定要試,估唔到兩樣嘢可以咁配合,苦瓜嘅苦係適中雞皮惹味燒雞皮鵪鶉髀平時食開燒雞髀,呢度竟然有鵪鶉髀,係雞髀嘅縮小版,賣相打卡好靚,而且髀肉好滑燒銀杏朋友見到呢款,雙眼發光,平時好少地方有得食,佢話呢個必食紫薯仔紫薯都好好食,燒得啱啱好,唔會乾爭爭翠玉瓜食串燒點可以唔食翠玉瓜?白鱔魚肉都好厚身,唔會腥燒菠蘿燒菠蘿好有誠意,最特別嘅係上面有焦糖!烏龍茶燒酌梅酒
牛舌
燒得啱啱好,內裏仲好嫩滑,真係食過最好食嘅牛舌

鱈魚燒
燒到脆卜卜,送酒好零食

煙燻鹿兒島豬腩肉

雞軟骨
雞軟骨點可以唔叫,爽口有口感

油揚

雞橫格肌

苦瓜櫻花蝦

雞皮
惹味燒雞皮

鵪鶉髀

燒銀杏
朋友見到呢款,雙眼發光,平時好少地方有得食,佢話呢個必食

紫薯仔
紫薯都好好食,燒得啱啱好,唔會乾爭爭

翠玉瓜
食串燒點可以唔食翠玉瓜?

白鱔
魚肉都好厚身,唔會腥

燒菠蘿
燒菠蘿好有誠意,最特別嘅係上面有焦糖!

烏龍茶燒酌
梅酒

今日終於出糧啦,一定要食好啲慶祝佢!!!好掛住日本嘅串燒,我朋友就推介食呢間~高質得黎,又坐得舒服😍🛎 $48 鱈魚乾顧名思義係由新鮮嘅鱈魚經過乾燥處理而製成!呢到再烘熱後,魚嘅風味就更加突出🥰口感亦都酥脆可口~就咁食都好正!加埋沙律醬/蛋黃醬就更加食唔停口🤤🛎 $58 雞全翼好大隻!皮薄而且香脆,少少咸香岩岩好😝雞肉嫩滑~用竹籤就咁拎住食都好方便!!!🛎 $98 自家製明太子玉子燒明太子嘅鹹香同微辣味道為為成餐飯帶來左獨特嘅日式風味🇯🇵玉子燒非常蓬鬆綿軟~口感滑嫩🫶🏻令質感更豐富同濕潤~係完美配搭💯🛎 $32 蘆筍蘆筍口感清爽!烤燒完都仲保持到脆嫩嘅質地🥰同時,烤燒可以令蘆筍嘅自然甜味更加凸出🫰🏻🫰🏻🫰🏻正🛎 $38 燒菠蘿烤燒過程賦予左菠蘿獨特嘅香氣同口感😝菠蘿本身酸酸甜甜地,加上糖之後燒到有焦香🤤呢種種甜味同微酸嘅菠蘿口感相結合~作為甜品真係一流!同時亦可以解膩😋🛎 $38 果味汽水(巨峰、乳酸)因為要揸車所以唔飲酒~果味汽水都唔錯!好夠氣!大大啖飲完好爽😝😝😝
今日終於出糧啦,一定要食好啲慶祝佢!!!

🛎 $48 鱈魚乾

🛎 $58 雞全翼
好大隻!皮薄而且香脆,
少少咸香岩岩好😝
雞肉嫩滑~
用竹籤就咁拎住食都好方便!!!

🛎 $98 自家製明太子玉子燒
明太子嘅鹹香同微辣味道為為成餐飯帶來左獨特嘅日式風味🇯🇵
玉子燒非常蓬鬆綿軟~口感滑嫩🫶🏻令質感更豐富同濕潤~
係完美配搭💯

🛎 $32 蘆筍

🛎 $38 燒菠蘿

🛎 $38 果味汽水(巨峰、乳酸)
因為要揸車所以唔飲酒~
果味汽水都唔錯!好夠氣!
大大啖飲完好爽😝😝😝

• 蘆筍
2024-05-01 12 瀏覽
✨鱈魚乾 $48這鱈魚乾外脆內軟入口時鹹香四溢令人唇齒留香🐟✨雞全翼$58雞全翼烹飪得恰到好處外酥內嫩肉質鮮嫩多汁每一口都帶來滿滿滿足感😍✨雞腎$38雞腎入口鮮嫩夾雜著微微的脂肪散發出濃濃的雞肉香氣🍗✨雞皮$28酥脆鮮美的雞皮在口中迸發出豐富的雞香🍗清脆的口感絕對讓人回味無窮!✨自家製明太子玉子燒 $98香噴噴嘅自家製明太子玉子燒外酥內軟每一口都盡是美味 ✨果味汽水(巨峰,乳酸)$38清新果味十足嘅汽水微微泡泡爽口怡人消暑解渴最正! ✨燒菠蘿 $38燒烤而成嘅菠蘿香甜多汁微焦外軟每一口都是甜蜜享受!✨日本銀杏 $32小巧玲瓏嘅日本銀杏清甜脆口每一顆都包裹著滿滿的滋味零食或下酒菜都好適合! ✨煙燻華味鳥芝士卷$68✨野菜條 $30✨煙燻華味鳥芝士卷$68✨雞襩隔肌$42✨雞蠔肉$58✨雞下腿$58✨鹿肉柳$48✨明太子厚揚$42✨蘆筍$32🍴鳥鑫📍尖沙咀厚福街12-12A號藍馬商業大廈21樓📞54043764

✨鱈魚乾 $48

散發出濃濃的雞肉香氣🍗

✨雞皮$28
酥脆鮮美的雞皮在口中迸發出豐富的雞香🍗
清脆的口感
絕對讓人回味無窮!

✨自家製明太子玉子燒 $98

✨燒菠蘿 $38
燒烤而成嘅菠蘿
香甜多汁
微焦外軟
每一口都是甜蜜享受!

✨日本銀杏 $32
小巧玲瓏嘅日本銀杏
清甜脆口
每一顆都包裹著滿滿的滋味
零食或下酒菜都好適合!

✨煙燻華味鳥芝士卷$68

🍴鳥鑫
📍尖沙咀厚福街12-12A號藍馬商業大廈21樓
📞54043764

2024-04-18 20 瀏覽
今日喺黎到尖沙咀嘅鳥鑫,試下哩間居酒屋。搭到去21樓,入到去幾舒適,有吧台,可以望到窗外景色。野菜條作為前菜幾fresh, 沾上特製醬汁增添風味。雞腎 燒得香脆,內臟腥味已除去,只剩下雞香味。雞横隔肌幾有口感,越嚼越散發香味。免治雞肉棒沾上生蛋,掛着蛋汁,送到口中,滿滿雞香味,免治雞肉軟軟綿綿。雞柳柚子軟綿綿的雞柳配上柚子香。雞肩肉少少軟骨口感,層次幾多。豚肉蠔卷豚片包卷着蠔肉,咬下十分多汁,層次多變,豚片脆、蠔肉淋,蠔肉味散去後,豚肉作主導。鹿肉柳 幾特別,似牛肉,細嫩口感。厚揚 豆腐豆香,外皮脆,豆肉軟。日本銀杏 蘆筍 沖繩苦瓜炒蛋 雞油渣炒枝豆 黑白啤 燒菠蘿
今日喺黎到尖沙咀嘅鳥鑫,試下哩間居酒屋。

搭到去21樓,入到去幾舒適,有吧台,可以望到窗外景色。

野菜條
作為前菜幾fresh, 沾上特製醬汁增添風味。

雞腎
燒得香脆,內臟腥味已除去,只剩下雞香味。

雞横隔肌
幾有口感,越嚼越散發香味。

雞柳柚子
軟綿綿的雞柳配上柚子香。

雞肩肉
少少軟骨口感,層次幾多。

豚肉蠔卷

鹿肉柳
幾特別,似牛肉,細嫩口感。

厚揚
豆腐豆香,外皮脆,豆肉軟。

蘆筍

沖繩苦瓜炒蛋

雞油渣炒枝豆

黑白啤

2024-04-16 18 瀏覽
今日同同事放工想放鬆下,去左間日式居酒屋食下串燒飲下酒。野菜條($30)新鮮椰菜和白蘿蔔條,有附上味噌醬供沾點。雞腎($38)肉質有堅韌彈牙,熟度剛剛好,完全無腥味。雞橫隔肌($42)口感特別,食落Q彈有嚼勁,有少許油脂,唔係間間餐廳都食到。免治雞肉棒($66)推介之選,附贈既日本蛋呈橙紅色,蛋味相當濃郁,雞肉肉質鮮嫩多汁,沾上蛋汁完美配搭。雞柳柚子($38)口味較清新,雞柳有淡淡既柚子香味,口感都唔鞋。雞肩肉($38)雞膊頭位既肉,食到有少少軟骨位,都幾特別。豚肉蠔卷($58)用豚肉包裹住蠔肉,蠔肉飽滿,咬落熟軟多汁,鮮味十足。鹿肉柳($48)味道有啲似牛肉,肉質較細嫩,瘦肉較多,脂肪較少。日本銀杏($32)第一次食銀杏串燒,自身獨特味道帶點甘香。厚揚($36)雞大脾內側位置,雞皮和雞油味滋味十足。蘆筍($32)日本蘆筍食落有爽勁,燒到少少焦香。沖繩苦瓜炒蛋($88)雞油渣炒枝豆($68)燒菠蘿($38)表面有加上焦糖再燒,酸酸甜甜,最後作為甜品作結。烏龍茶割燒酎($78)黑白啤($78)
今日同同事放工想放鬆下,去左間日式居酒屋食下串燒飲下酒。

野菜條($30)
新鮮椰菜和白蘿蔔條,有附上味噌醬供沾點。

雞腎($38)
肉質有堅韌彈牙,熟度剛剛好,完全無腥味。

雞橫隔肌($42)
口感特別,食落Q彈有嚼勁,有少許油脂,唔係間間餐廳都食到。

免治雞肉棒($66)

雞柳柚子($38)
口味較清新,雞柳有淡淡既柚子香味,口感都唔鞋。

雞肩肉($38)
雞膊頭位既肉,食到有少少軟骨位,都幾特別。

豚肉蠔卷($58)
用豚肉包裹住蠔肉,蠔肉飽滿,咬落熟軟多汁,鮮味十足。

鹿肉柳($48)
味道有啲似牛肉,肉質較細嫩,瘦肉較多,脂肪較少。

日本銀杏($32)
第一次食銀杏串燒,自身獨特味道帶點甘香。

厚揚($36)
雞大脾內側位置,雞皮和雞油味滋味十足。

蘆筍($32)
日本蘆筍食落有爽勁,燒到少少焦香。

沖繩苦瓜炒蛋($88)

雞油渣炒枝豆($68)

燒菠蘿($38)
表面有加上焦糖再燒,酸酸甜甜,最後作為甜品作結。

烏龍茶割燒酎($78)

黑白啤($78)
2024-04-11 25 瀏覽
香港都有高質日式居酒屋 🏮入座後會比野菜條同租埋自家製既麵豉醬主要係食雞肉串燒大部分雞肉串燒都好高質重點推介有 免治雞肉串 佢般既雞蛋好濃味 點左之後令個雞肉味更加出色 雞頸肉 呢part係雞比較少運動到所以比較嫰滑 👍🏻柚子雞柳 呢個柚子既清新加埋雞柳 好夾 但雞柳肉就唔係咁滑 食串燒點少得飲酒 最近做緊清酒買一送一 而啤酒就買三送一 真係好抵 🍻無飲開清酒既可以搵店員介紹我就試左一支易入口 一支比較甜既 兩支都好好飲呀
香港都有高質日式居酒屋 🏮

無飲開清酒既可以搵店員介紹
我就試左一支易入口 一支比較甜既
兩支都好好飲呀
2024-04-09 19 瀏覽
又嚟食晚飯,每次都唔會令人失望嘅居酒屋👍🏼煙燻鹿兒島豬腩唔算太肥,肥瘦相間剛好,經過煙燻處理後更獨特免治雞肉棒鮮嫩多汁,每一口都帶來滿足感,外層的烤製使得它香脆可口,肉香四溢😋牛舌鮮嫩彈牙到令人愛不釋口,冇得輸😋和牛横隔肌横隔肌部位的脂肪分佈均勻,帶來濃郁的牛肉香味😋雞蠔肉即雞大髀肉!肉質鮮嫩多汁,彈牙的口感令人滿足。不需要任何醬汁,已經能品嚐到它的美味。口感豐富,絕對是必試之選😋厚揚有三款不同的口味,每一款都炸得香脆可口。特別中意明太口味,每一口都帶來滿滿的大豆香和明太子的鹹香味!苦瓜苦瓜加上了櫻花蝦,微苦又清脆咸香,冇諗過苦瓜都可以咁食My favourite 燒菠蘿一定要食!以居酒屋嚟講呢度飲酒其實唔算貴
又嚟食晚飯,每次都唔會令人失望嘅居酒屋👍🏼

煙燻鹿兒島豬腩
唔算太肥,肥瘦相間剛好,經過煙燻處理後更獨特

牛舌
鮮嫩彈牙到令人愛不釋口,冇得輸😋

和牛横隔肌
横隔肌部位的脂肪分佈均勻,帶來濃郁的牛肉香味😋

雞蠔肉

苦瓜
苦瓜加上了櫻花蝦,微苦又清脆咸香,冇諗過苦瓜都可以咁食

My favourite 燒菠蘿一定要食!
以居酒屋嚟講呢度飲酒其實唔算貴