2019-10-15 13 瀏覽
朋友知我喜歡食日本野,所以帶我上去這間樓上居酒屋雜錦魚生沙律(山葵汁)$98-三文魚、希靈魚、八爪魚、蟹柳,加埋青瓜絲同混合,料很多,而山葵汁酸酸辣辣好醒胃我們選了三款壽司,火炙三文魚壽司-師父加了幾刀才燒,刀工令三文魚更淋更易入口,火炙亦令油香更出三文魚籽壽司-一口咬下,在口中爆出多重鮮味北寄貝壽司-好鮮甜美味,感覺很新鮮配合即磨 Wasabi,層次再提升黑松露甜蝦卷 - 這可算是創意料野,卷物上加上大大隻甜蝦和黑松露,估不到甜蝦和黑松露是這麼夾,濃味的黑松露竟沒有搶走甜蝦的味道,反而更提鮮,佳作唐揚雞軟骨 - 非常香脆,鹹鹹地,勁易入口,不知不覺愈食愈多手羽先(雞翼)- 外皮燒至香脆,裡面juicy,而且醃得好入味翠玉瓜 & 茄子 -非常濕潤多汁,上菜加了些木魚乾,好看,亦令味道層次提升燒和牛粒串 - 超香牛油脂味,入口即溶茶漬飯 - 明太子/梅/三文魚,我們order了明太子,茶漬飯的湯好好味,清而濃郁,加入明太子,鹹鹹香香辣辣,味道更有層次汁煮豬軟骨烏冬 - 好抵食,大大碗,湯濃,烏冬滑,最讚的是汁煮豬軟,煮至非常入味,無論肉和軟骨部分都非常淋身
朋友知我喜歡食日本野,所以帶我上去這間樓上居酒屋

雜錦魚生沙律(山葵汁)

我們選了三款壽司

三文魚籽壽司-一口咬下,在口中爆出多重鮮味

北寄貝壽司-好鮮甜美味,感覺很新鮮

配合即磨 Wasabi,層次再提升

壽司

唐揚雞軟骨

手羽先(雞翼)

翠玉瓜 +  茄子

燒和牛粒串 - 超香牛油脂味,入口即溶

燒和牛粒串

明太子茶漬飯

汁煮豬軟骨烏冬
雜錦魚生沙律(山葵汁)
壽司
唐揚雞軟骨
手羽先(雞翼)
翠玉瓜 +  茄子
燒和牛粒串
明太子茶漬飯
汁煮豬軟骨烏冬
2019-09-24 190 瀏覽
和朋友一行5人去TST晚飯朋友在app search到這家居酒屋我們決定來試試啊~~星期日晚的8時多..店內食客不算好多不用等位就有位了~先上桌的是牛肉壽喜燒生牛肉+生雞蛋,湯的熱力將牛肉慢慢煮熟牛肉肉質軟嫩,有略略的牛味還有娃娃菜,雜菌等配菜壽喜燒湯底甜甜的,香濃而不鹹,味道不錯~但對於5人來說,這份量不算多,每人分到一片牛肉左右明太子雞翼,賣相討好!燒得金黃香脆之餘,釀得夠飽滿!!雖然有明太子,但味道不會過辣~明太子加上雞翼的肉汁,幾惹味!!鰻魚玉子燒,玉子燒內包裹著鰻魚玉子燒略為老了一點點鰻魚亦不算好香好肥美個人認為這道玉子燒比較一般..原條飛魚刺身,店家推介的刺身~~我也是第一次試這種魚的刺身啊!薄切的白肉魚,味道清爽又帶點魚香不會像油甘魚那樣的重魚油~味道不會腥雖是薄切,但都有咬口,算是爽爽的質感確實值得推介!海膽炒飯,份量不多炒得不算很乾身,但飯也不會黏成一團團見到有海膽,不過吃的時候就不太吃到海膽的味道呢~~牛油果軟殼蟹卷牛油果沒牛油果香軟殼蟹好細件,要不是餐牌上有註明軟殼蟹,根本就吃不出來!飯身很黏糯好難食!!!黑松露甜蝦卷,黑松露及甜蝦都正常,但味道有點不太夾主要問題
和朋友一行5人去TST晚飯
朋友在app search到這家居酒屋
我們決定來試試啊~~
星期日晚的8時多..店內食客不算好多
不用等位就有位了~
牛肉壽喜燒
先上桌的是牛肉壽喜燒
生牛肉+生雞蛋,湯的熱力將牛肉慢慢煮熟
牛肉肉質軟嫩,有略略的牛味
還有娃娃菜,雜菌等配菜
壽喜燒湯底甜甜的,香濃而不鹹,味道不錯~
但對於5人來說,這份量不算多,每人分到一片牛肉左右
明太子雞翼
明太子雞翼,賣相討好!
燒得金黃香脆之餘,釀得夠飽滿!!
鰻魚玉子燒
鰻魚玉子燒,玉子燒內包裹著鰻魚
玉子燒略為老了一點點
鰻魚亦不算好香好肥美
個人認為這道玉子燒比較一般..
原條飛魚刺身
原條飛魚刺身,店家推介的刺身~~
我也是第一次試這種魚的刺身啊!
薄切的白肉魚,味道清爽又帶點魚香
不會像油甘魚那樣的重魚油~
味道不會腥
雖是薄切,但都有咬口,算是爽爽的質感
確實值得推介!
海膽炒飯
海膽炒飯,份量不多
炒得不算很乾身,但飯也不會黏成一團團
見到有海膽,不過吃的時候就不太吃到海膽的味道呢~~
牛油果軟殼蟹卷
牛油果軟殼蟹卷
牛油果沒牛油果香
軟殼蟹好細件,要不是餐牌上有註明軟殼蟹,根本就吃不出來!
飯身很黏糯
好難食!!!
黑松露甜蝦卷
黑松露甜蝦卷,黑松露及甜蝦都正常,但味道有點不太夾
主要問題同樣出於那團飯!!

由於食物份量都不多
我們再追加了燒牛舌﹑雞軟骨﹑燒翠玉瓜及炸牛肉薯餅
燒牛舌
牛舌不算好厚身,算是軟嫩,牛味不夠香
雞軟骨
雞軟骨正正常常
燒翠玉瓜
翠玉瓜燒得夠稔,多汁不會乾身!!
炸牛肉薯餅
我沒有試薯餅,同行朋友沒說難吃~~

整體而言,店內環境算是寧靜舒適
服務算是不錯!
大部份食物質素尚佳,唯獨卷物類真的要以難吃來形容
!!
食物份量都不多,但在我們到店的後段時間,店內有爐頭壞了,沒有飯麵之類提供
因此同行朋友吃得不太夠飽呢!
2019-06-16
明太子雞翼
原條飛魚刺身
約朋友食飯揀日本菜是常識吧🤣今次揀左間尖沙咀樓上居酒屋,環境寧靜,啱哂同朋友嚟傾下計慢慢嘆下。我地2個都好大食🤣 所以都叫左好多嘢食🤤-☆ (限定)胡麻冷豆腐 HKD$45夠哂開胃冰凍,啱哂夏天咁熱食☀️ 豆腐含高大豆蛋白,夠哂健康👍-☆ 豚肉大根煮 HKD$88豚肉同蘿蔔都煮得好腍好入味,特別喜歡佢夠酸😋-☆ 明太子玉子卷 HKD$80切到件件都係厚切,玉子中間滿怖明太子😍😍-☆ 碎蔥吞拿魚腩手卷 HKD$55吞拿魚腩既鮮味又有微微油脂香,好快俾我鯨吞左😄-☆ 三文魚手卷 HKD$35香港人大愛,三文魚夠肥美😋-☆ 黑松露甜蝦卷 HKD$95一上碟已聞到濃厚黑松露香,配上大大隻甜蝦寶寶🦐 好夾呀!-☆ 燒杏鮑菇串 HKD$28燒完都仲有豐富肉汁,實屬難得👍-☆ (限定)阿波尾雞腎串 HKD$38成日好怕雞腎太硬,哩度嘅算係不錯。-☆ 雞肉串 HKD$30雞肉肉質軟腍,不過不失。-☆ 燒和牛粒串 HKD$68和牛味道果然同普通牛肉不同,略嫌太細粒唔夠喉~
約朋友食飯揀日本菜是常識吧🤣

☆ (限定)胡麻冷豆腐 HKD$45
胡麻冷豆腐

☆ 豚肉大根煮 HKD$88
豚肉大根煮

豚肉同蘿蔔都煮得好腍好入味,特別喜歡佢夠酸😋
☆ 明太子玉子卷 HKD$80
切到件件都係厚切,玉子中間滿怖明太子😍😍
☆ 碎蔥吞拿魚腩手卷 HKD$55
吞拿魚腩既鮮味又有微微油脂香,好快俾我鯨吞左😄
☆ 三文魚手卷 HKD$35
三文魚手卷

香港人大愛,三文魚夠肥美😋
☆ 黑松露甜蝦卷 HKD$95
黑松露甜蝦卷

一上碟已聞到濃厚黑松露香,配上大大隻甜蝦寶寶🦐 好夾呀!
☆ 燒杏鮑菇串 HKD$28
燒完都仲有豐富肉汁,實屬難得👍
☆ (限定)阿波尾雞腎串 HKD$38
成日好怕雞腎太硬,哩度嘅算係不錯。
☆ 雞肉串 HKD$30
串燒

雞肉肉質軟腍,不過不失。
☆ 燒和牛粒串 HKD$68
和牛味道果然同普通牛肉不同,略嫌太細粒唔夠喉~
2019-08-26
胡麻冷豆腐
豚肉大根煮
三文魚手卷
串燒
  • 明太子玉子燒
2019-07-10 611 瀏覽
包子吃日本餐🇯🇵的時候又到了,今次和夫君繼續在尖沙咀尋找高質日本餐,選擇了這間在亞士厘道的樓上餐廳。⭐️沖繩海葡萄沙律 - 沙律菜🥗上有沖繩特產,新鮮的海葡萄,配上特製的微酸沙律醬汁,令吃完這個沙律,立刻有了去沖繩的感覺!⭐️明太子玉子燒 - 包子最喜歡吃蛋🍳,而這個日式玉子的煮法,更令蛋的味道去了另一個層次。玉子燒得外香內軟,配搭上明太子的咸辣,味道很好!⭐️黑松露牛油果卷 - 未放進口已經聞到了很香的黑松露味。很適合素食者的一道菜,有很香濃的松露和牛油果!⭐️三文魚籽軍艦、吞拿魚蓉軍艦、赤海蝦壽司 - 三文魚子軍艦🍣面鋪滿了很多圓潤飽滿的魚籽,一口咬下去在口腔爆破的感覺,真是震撼!吞拿魚蓉軍艦剁得軟綿幼滑,配上蔥花口感更佳!赤海蝦🦐爽口鮮甜,不錯吃!⭐️串燒黑豚肉&翠玉瓜 - 黑豚肉🐷燒得很香,一放進口油香的味道已經散發整個口腔,加上是黑豚肉,豬肉的味道很濃,不得了!翠玉瓜🥒的味道本身味道清甜,鋪上了滿滿的木魚碎,增添了翠玉瓜的甜和香口味道!⭐️唐揚雞軟骨 - 雞軟骨🍗炸得很香脆,炸漿很薄,足以證明這裏的師傅炸功了得!⭐️手羽雞翼串 - 雞翼🐔燒的時候已經加上了椒鹽,很香口。雞翼切成一半來燒,很

⭐️手羽雞翼串 - 雞翼🐔燒的時候已經加上了椒鹽,很香口。雞翼切成一半來燒,很容易進食,貼心的一碟串燒!

⭐️花魚一夜干 - 燒製的魚🐟, 一夜干是日本的鹹鮮。雖然說是鹹鮮,但這條花魚不太鹹而且鮮味頗突出。而且經過醃製,肉質很結實,送酒佳品!

⭐️三文魚炒飯 - 味道淡淡的,但是三文魚和蛋都炒得很香,加上蔥花,香氣四溢,飽肚之選!

⁉️總括而言,雖然這𥚃價錢不是超級平,但富有日式居酒屋特色,而且有寬敞的座位,還是一個在尖沙咀區不錯的選擇!
2019-06-29 581 瀏覽
返工咁辛苦係時候要慰勞下自己,所以今日就同朋友一齊係尖沙咀搵到一間幾特別嘅日本菜食晚飯—-鳥炎屋。我哋book咗七點,呢度環境都十分寬敞。食物方面,我地叫左前菜、小食、壽司、串燒同炒飯。蟹籽沙律 ($68)一入口有浸濃濃嘅沙律醬味,蟹籽、蟹柳同青瓜絲都十分爽口,係呢個咁熱嘅夏天食真係一流。四款壽司:三文魚、吞拿魚、油甘魚及八爪魚($28/40/38/32)賣相不俗,材料新鮮。黑松露甜蝦卷($60)賣相精美,每一件都分量十足,略嫌黑松露味太重,有點蓋過蝦味。七味魚翅干($40)佐酒小食之一,齋食就香脆加微辣,點沙律醬就咸甜開胃。燒物雞腎串($30)入口爽脆,灑上檸檬汁更有另一種鮮味。雞肉串($30)照燒汁好惹味,雞肉嫩滑。雞軟骨串($28)又係佐酒小食之選,每粒都好脆,令人忍唔住食完一粒又一粒。燒花魚一夜干($108)見到個名特別就order 左,燒得好入味,可以食到調味料只有鹽,更能帶出魚香。雖然叫一夜干,但魚肉一啲都唔乾,仲好滑。三文魚炒飯($118)見未飽就叫左,好香三文魚味,好夠鍋氣,每粒日本珍珠米都粒粒分明,唔會痴埋一舊。總括而言,依間餐廳環境舒服,侍應服務態

蟹籽沙律 ($68)

賣相不俗,材料新鮮。

黑松露甜蝦卷($60)

七味魚翅干($40)
佐酒小食之一,齋食就香脆加微辣,點沙律醬就咸甜開胃。

燒物
雞腎串($30)
入口爽脆,灑上檸檬汁更有另一種鮮味。

雞肉串($30)
照燒汁好惹味,雞肉嫩滑。

雞軟骨串($28)
又係佐酒小食之選,每粒都好脆,令人忍唔住食完一粒又一粒。

燒花魚一夜干($108)

三文魚炒飯($118)

總括而言,依間餐廳環境舒服,侍應服務態度好,食物不錯,係一班朋友聚會既好地方。
2019-06-27
2019-10-07 9 瀏覽
餐廳係位於尖沙咀樓上嘅居酒屋,難得店內環境寧靜舒適,同平日嘈吵嘅尖沙咀相映成趣。🦐【黑松露甜蝦卷$95】一端上枱已經聞到濃濃嘅黑松露香,面頭嘅甜蝦新鮮爽口,多重口感。🥑【牛油果軟殼蟹卷DX$128】新鮮香脆嘅軟殼蟹配上嫰滑嘅牛油果,面層更鋪上大量蟹子,口感層次豐富、好滿足。🐓【燒明太子雞翼$58】外面燒得金黃香脆,明太子釀得飽滿,鹹香帶微微辛辣,惹味之選,而且雞翼已經拆骨、方便進食。🐂【燒和牛粒串$68】師傅燒烤功力十足,和牛粒燒完冇出現乾爭爭嘅情況,仲Keep住好Juicy、肉味香濃。🐔【雞軟骨串$28】雞軟骨燒得十分香口,係佐酒之選。 🍆【茄子$25】燒完仍然保持到茄子嘅水份,配埋燒汁同木魚絲都夾幾好味。🐟【燒油甘魚鮫$168】外皮燒得酥脆,內裏魚肉仍保持嫩滑,而且魚脂豐富, 唔錯唔錯。

🐔【雞軟骨串$28】雞軟骨燒得十分香口,係佐酒之選。

2019-10-02 6 瀏覽
在網上評論看到這家日本居酒屋很不錯,所以相約了朋友試一試,裝修風格很日本,而且還有日本人到訪呢,相信應該很正宗!⭐️雜錦魚生沙律魚生切粒,方便和沙律菜伴在一起,菜和魚生都很新鮮,唯一覺得醬汁有點多,搶了味道。⭐️黑松露甜蝦卷擺碟有心思,黑松露香而不會蓋過甜蝦的鮮甜⭐️芝士年糕芝士夠濃味,年糕有咬口⭐️炸雞軟骨雖然看似普通,但炸得很香脆,炸漿很薄,而且份量很多⭐️鹽燒牛舌不算厚身,但是軟嫩⭐️黑豚肉串燒這個串燒是十分驚喜,咬下去,油香的味道已經散發整個口腔,very juicy,肉質彈牙⭐️鹽燒雞翼師傅細心地把雞翼一開二,容易進食,雞皮燒得很脆,肉好滑,名副其實外脆內軟。⭐️牛肉壽喜燒上桌的時候,牛肉還是生的,湯的熱力把牛肉慢慢煮熟,生雞蛋令整個鍋畫龍點睛,湯底甜味濃,香而不鹹,牛肉肉質軟嫩,另外有菇及菜作配菜。另外不得不提的是老闆熱情好客,talkative,他會主動詢問我們覺得食物質素如何,而且和朋友吃飯時說起在英國經歷,他還問我們是不是在英國書呢哈哈。

⭐️雜錦魚生沙律

⭐️黑松露甜蝦卷
擺碟有心思,黑松露香而不會蓋過甜蝦的鮮甜

⭐️芝士年糕
芝士夠濃味,年糕有咬口

⭐️炸雞軟骨
雖然看似普通,但炸得很香脆,炸漿很薄,而且份量很多

⭐️鹽燒牛舌
不算厚身,但是軟嫩

⭐️黑豚肉串燒

⭐️鹽燒雞翼

⭐️牛肉壽喜燒

呢排返工咁辛苦,放左工想搵個好啲嘅地方同朋友食下野relax下😁😁朋友想食日本野,於是黎左呢間日式居酒屋地方唔算大,但私隱度好夠,好多卡位😆🥢刺身睇相都見到好厚切🤤魚味好足,完全無雪味👍🏻🥢芝士年糕燒到岩岩好😆入面啲芝士都好夠濃味我同朋友都好中意食🥢七味魚翅干唔會真係好乾,而且有啲位幾脆口個人認為送啤酒一流😆🥢茄子串燒到仲係好juicy🤤加上面頭啲汁好夾🥢手羽雞翼串雞翼都大隻,燒到個皮好脆👍🏻🥢燒鯖魚好欣賞酸酸地嘅汁,同鯖魚好夾👍🏻🥢黑松露牛油焗雜菌餐廳一啲都唔孤寒,俾左好多黑松露落去😁加埋牛油真係好香好香🥢龍田炸雞嘩好大舊炸雞😆唔會好乾但覺得如果再juicy啲就開心啲😁啲沙律菜好爽好解膩
朋友想食日本野,於是黎左呢間日式居酒屋
地方唔算大,但私隱度好夠,好多卡位😆

🥢刺身
睇相都見到好厚切🤤
魚味好足,完全無雪味👍🏻

🥢芝士年糕
燒到岩岩好😆入面啲芝士都好夠濃味
我同朋友都好中意食

🥢七味魚翅干
唔會真係好乾,而且有啲位幾脆口
個人認為送啤酒一流😆

🥢茄子串
燒到仲係好juicy🤤加上面頭啲汁好夾

🥢手羽雞翼串
雞翼都大隻,燒到個皮好脆👍🏻

🥢燒鯖魚
好欣賞酸酸地嘅汁,同鯖魚好夾👍🏻

🥢黑松露牛油焗雜菌
餐廳一啲都唔孤寒,俾左好多黑松露落去😁
加埋牛油真係好香好香

🥢龍田炸雞
  • 芝士年糕
2019-09-19 18 瀏覽
今日你到尖沙咀呢一間樓上嘅 日式料理佢比較有屋企嘅感覺見到個店員係一家人嚟嘅入到去走識朋友咁招呼我係朋友帶嚟呢度食嘅都係熟客所以特別開心今日唔算好肚餓 所以都係食咗少少.💟串燒雞翼串味道唔算咸 落左少少調味但係燒得好脆 雞翼好滑 即叫即燒💟豚肉生薑燒豚肉片厚切 配生薑在攞燒汁一齊煮超好味 送飯一流 分量又多豚肉煮到好滑唔會鞋颯颯 水準好高💟炸雞軟骨分量中量 但係炸到脆卜卜 味道不過不失配埋檸檬汁可以話畫龍點睛💟牛肉烏冬非常好食 啱啱上嚟嘅牛肉係生嘅慢慢用豬骨湯浸熟所以牛肉非常之滑 有五六塊成隻碗都係 烏冬選用咗讚岐烏冬所以好滑 食到噓噓聲.因為早咗嚟當晚餐食如果唔係真係想開始就飲下酒食返啲壽司刺身傾下偈 講真 而家喺地舖食嘢真係要好小心分分鐘都食曬啲催淚彈樓上舖特別安心呢間舖頭 除咗食物之外職員實在係一個大賣點非常友善淨係斟茶都斟咗十幾次太誇張下次會帶朋友來 掛唔知熟客咁多最近經濟受到影響 老闆笑住講其實佢冇介意
今日你到尖沙咀呢一間樓上嘅 日式料理
職員實在係一個大賣點非常友善
淨係斟茶都斟咗十幾次太誇張
下次會帶朋友來 掛唔知熟客咁多
最近經濟受到影響 老闆笑住講其實佢冇介意
在尖沙咀有好食又唔限時間嘅居酒屋 室內環境ok, 室外好view 侍應態度好有禮貌,會問我哋冷氣會晤會太凍 首先嗌咗碟三文魚壽司,三文魚唔錯,軟嫩鮮美,但好多D個價格嘅餐廳都provide到。D飯反而比起其他日本餐廳,食落真係有D日本feel跟住叫了個沙律,刺身好食,鮮……但菜更新鮮前排連續兩間日本餐廳,沙律入面D生菜變哂色,激死!突然覺得D間居酒屋好細心。 另外嗌咗個海膽蟹肉丼……比想像中細,但其實只係飯少,海膽同蟹肉勁多。一開始睇唔D飯,以為嚟錯最尾嗌咗D串燒,小食同酒坐咗幾粒鐘。Sake 一枝可分凍同暖飲
在尖沙咀有好食又唔限時間嘅居酒屋

室內環境ok, 室外好view
侍應態度好有禮貌,會問我哋冷氣會晤會太凍

跟住叫了個沙律,刺身好食,鮮……但菜更新鮮

三文魚壽司
三文魚壽司
2019-08-20 77 瀏覽
當日我地book左六點鐘食早飯間舖仍未開哂門 打點中 所以店內非常焗束可能店員忙著開店 所以服務一般蟹籽沙律(沙律醬比青瓜多,分量非常少)炸雞軟骨 (👌🏻)明太子蛋卷 (👍🏻明太子分量充足,蛋夠軟身多汁)燒牛舌 (嫩口 juicy 👍🏻)甜蝦松露卷 (呢兩樣食落好似唔太夾)同鰻魚卷 👌🏻波波壽司拼盤 (個人覺得正常壽司拼盤比較好,波波壽司飯太大舊)叫左幾次staff扭大冷氣但食到埋單 d冷氣仲係非常微弱越食越熱😅😅 食咩都無心機
當日我地book左六點鐘食早飯
間舖仍未開哂門 打點中
所以店內非常焗束
可能店員忙著開店 所以服務一般

蟹籽沙律(沙律醬比青瓜多,分量非常少)

炸雞軟骨 (👌🏻)

明太子蛋卷 (👍🏻明太子分量充足,蛋夠軟身多汁)

燒牛舌 (嫩口 juicy 👍🏻)

甜蝦松露卷 (呢兩樣食落好似唔太夾)
同鰻魚卷 👌🏻

叫左幾次staff扭大冷氣
但食到埋單 d冷氣仲係非常微弱
越食越熱😅😅 食咩都無心機
2019-08-14 56 瀏覽
今日同朋友去咗尖沙咀揼完骨再去附近食居酒屋暢飲一番,晚上五點半至到七點札幌生啤又買一送一。揼完骨嘆番杯啤酒非常之正!飲啤酒又點可以冇小菜呢。我哋都叫咗好多嘢食,我哋兩個都好食得㗎。叫咗雜錦魚生沙律、豚肉大根煮、冷豆腐、七味魚翅乾、壽司、黑松露牛油果卷、雞軟骨串雞肉串、黑豚肉串、龍田炸雞。冷豆腐同七味魚翅乾幾特別,第一次食魚翅乾,口感同普通嘅燒魚干不同。串燒亦都非常之好食,豚肉燒得最好食。黑松露牛油果卷也非常不錯,兩樣食材都配搭得非常好。
每次跟友見見面都會獲益良多,但最緊要配合一個好好環境,今日就選擇了《鳥炎屋》這是一間樓上鋪,日式風格居酒屋🏮 而店鋪座落於鬧市尖沙咀亞士厘道沖繩海葡萄沙津 HKD 50 首先來一個前菜沙津,就是一粒粒來自沖繩的海葡萄~咬一咬爆葡萄那一刻難以形容~ 好味 😎珍寶帶子刺身 HKD 90 富亮澤的帶子刺身~ 加了檸檬後更帶出鮮味~燒雪魚干 HKD 40 雞泡魚干的口感吃多了,今次來一個新口感 —- 燒雪魚,另一種口感,脆口有魚香味 黑松露牛油果卷 HKD 60 黑松露配搭實在很多變化,繼扒類、意粉、薯條等,還可以加在壽司連同牛油果🥑成卷物。 飯有點似sticky rice 粒粒緊扣 三文魚壽司 HKD 28 看見在旁的客人點了這個,好肥美啊!黑豚肉串 HKD 40 充滿燒汁的黑豚肉~ 肉與肉之間的脂膀釋出油份提升美味感。 雞肉串 HKD 30 雞肉彈口、嫩口~ 串燒必食佳品明太子玉子卷 HKD 80 蛋內帶小許辣的明太子~ 不會只有蛋那麼掛,又感到辣辣地感覺以提升層次炸日本池魚 HKD 198 原隻上池魚! 📣 炸得金黃色~ 已拆肉非常方便食用。 味道清、甜、爽 ~ 日式炒雜菜 HKD 70

沖繩海葡萄沙津 HKD 50

珍寶帶子刺身 HKD 90
富亮澤的帶子刺身~ 加了檸檬後更帶出鮮味~

燒雪魚干 HKD 40

黑松露牛油果卷 HKD 60

三文魚壽司 HKD 28
看見在旁的客人點了這個,好肥美啊!

黑豚肉串 HKD 40
充滿燒汁的黑豚肉~ 肉與肉之間的脂膀釋出油份提升美味感。

雞肉串 HKD 30
雞肉彈口、嫩口~ 串燒必食佳品

明太子玉子卷 HKD 80

炸日本池魚 HKD 198

日式炒雜菜 HKD 70
最後一道就是炒雜菜~ 爽口入味。 可以去子油膩感 😌
2019-08-07 51 瀏覽
燒鱈魚乾第一次食鱈魚乾,原來咁香脆可口!不點沙律醬都好好味,愛上了這前菜。日式炒雜菜好好食呀🤤🤤調味一流又香,order 個陣仲會問需唔需要少油少鹽,好貼心。之前睇過日本藉youtuber示範炒雜菜,同眼前呢個一模一樣😍刺身新鮮 爽口 本身無咩味 點佢自製既醬油食好正 自己獨食呢半條魚😎鐵板牛油帶子好大粒,肉質彈牙,鐵板既好處就係放耐左都唔會變凍唔好味❤️我連下面既炒洋蔥都食哂明太子玉子卷係日本旅行只鐘意食無餡同好甜既玉子燒,以為自己會唔鐘意食呢款,點知我地都覺得好好食同好夾!開左眼界😂串燒好香 燒得又脆 又入味 手羽先👍🏻火灸三文魚壽司夠厚,好有口感,入口即溶,好耐無食過咁好味既三文魚壽司!!!黑松露牛油果卷:avocado lovers 可以試下,師傅握壽司既手勢好好,飯握得實之餘仲有醋香鰻魚炒飯睇落唔多其實份量好大,超飽
燒鱈魚乾
燒鱈魚乾