2020-07-11 153 瀏覽
自小就很喜歡飲魚湯,健康又有營養,在家也時常煲魚湯,沒有想過出街揾食也可以嘗到足料魚湯,而且價非常實惠。鯛魚魚湯專門店,位於鰂魚涌港鐵站附近,步行幾分鐘就可到達,十分方便。顧名思義,餐廳主打鯛魚魚湯🐟🐟🐟,可配烏冬,麵或湯飯,上餐時附有火爐,可保持魚湯溫度。餐廳地方不大,大約三十個座位左右,單人座位面向牆壁,自成一國,其他二人或四人座位設有隔板,入坐前亦有量體溫,做足防疫措施👍。既然係魚湯專門店,當然要試魚湯,朋友點了原價$188嘅波士頓龍蝦湯飯,現在震撼價$138,真係好抵食,原隻波士頓龍蝦,賣相超靚,啖啖肉,加埋奶白色嘅魚湯,鮮甜美味;我就點了鮑魚花膠湯飯,同樣是美味的鯛魚湯底,有兩隻鮑魚,多塊花膠,口感軟滑,充滿魚湯鮮味,配搭特別,份量幾多,滋潤養顏,味道很好👏。飲品方面,名稱和賣相都很美,點了蜜桃成熟時和星空荔枝,跟餐同樣是+$12,大杯抵飲,味道清甜。環境是一般日式餐廳格局,地方不大,但食物質素頗高,尤其是鯛魚湯非常足料,價錢實惠,配埋飲品每位都係一百多元,服務員勤快有禮貌,座位雖然有點窄,整體都很滿意😍。

原隻波士頓龍蝦湯飯

原隻波士頓龍蝦湯飯

鮑魚花膠湯飯

鮑魚花膠湯飯

蜜桃成熟時、星空荔枝

2020-07-08
朋友尋日推介我一間距離我屋企好遠嘅日本料理位置係喺鰂魚涌地鐵站口行2分鐘左右嘅鯛魚湯專門店☺但講真嘅冇後悔黎!!因為真係好好食一坐低佢哋都好好服務咁樣推介我哋有啲咩特別嘅嘢食 因為我哋係第一次嚟😛我哋自己就揀鯛魚濃湯鮮蟹湯飯💕波士頓龍蝦手打烏冬吉列炸豬扒嘢飲方面就要左兩杯特飲😙蜜桃成熟時紫色夢幻首先就上咗小食- 吉列炸豬扒先分量真係比我哋想像中大好多好多😎🤣新鮮炸起嘅佢哋非常crispy 而且我最鍾意係佢哋居然有日本嗰種甜甜地酸酸地嘅醬!!!😍 令一邊就有蛋黃醬 🙋鯛魚濃湯鮮蟹湯飯 138hkd嗰隻蟹🙈🦀相信係大過我兩隻手掌拼埋而且份量都好大鍋佢哋嘅湯底用咗海鮮同釣魚去熬製仲有蟹嘅鮮味 非常好食!!!而且湯飯更加吸收精華 是起上嚟嘅味道就更多層次💕蟹肉鮮甜而且勁多肉!!!! 我哋打開蟹蓋嘅時候仲見到蟹膏鮮黃色 真係好邪惡啊男朋友就要左波士頓龍蝦手打烏冬 138hkd 有原隻新鮮運到嘅波士頓龍蝦!!!男朋友話食完隻龍蝦都已經飽飽地😂肉質鮮美彈牙 而且加埋湯底嘅鮮味 都幾夾😎佢哋用咗日本進口嘅烏冬 , 烏冬比較幼 但好索到精華🥰我哋係咁飲啲湯 😛仲refill 左至於嘢飲方面兩杯都整得幾有
朋友尋日推介我一間距離我屋企好遠嘅日本料理

新鮮炸起嘅佢哋非常crispy

鯛魚濃湯鮮蟹湯飯 138hkd
嗰隻蟹🙈🦀相信係大過我兩隻手掌拼埋

而且份量都好大鍋

佢哋嘅湯底用咗海鮮同釣魚去熬製仲有蟹嘅鮮味 非常好食!!!
而且湯飯更加吸收精華 是起上嚟嘅味道就更多層次💕

男朋友就要左波士頓龍蝦手打烏冬 138hkd
有原隻新鮮運到嘅波士頓龍蝦!!!

男朋友話食完隻龍蝦都已經飽飽地😂
肉質鮮美彈牙 而且加埋湯底嘅鮮味 都幾夾😎

佢哋用咗日本進口嘅烏冬 , 烏冬比較幼 但好索到精華🥰
我哋係咁飲啲湯 😛仲refill 左

至於嘢飲方面兩杯都整得幾有特色
男朋友個杯紫色夢幻仲要有椰果係底嘅添😎
我自己個杯就係蜜桃味🍑

呢一間我一定唔會再返轉頭幫襯因為真係又抵食又好味🥰

• 原隻波士頓龍蝦烏冬
  • 鯛魚濃湯鮮蟹湯飯
2020-06-30 275 瀏覽
餐廳位於鰂魚涌,我食飯時間7:00去到,見到門口都已經有唔少人睇緊餐牌準備入去,7點半就爆左9成枱喇!/餐廳每日以十多小時熬成鯛魚湯,米也選用日本米,也有稻庭手打烏冬和拉麵。🥰-🤍吉列豬扒魚湯烏冬 $85🤍吉列廣島蠔定食 $85🤍雞塊唐揚 $42🤍沁甜花園 $24(跟餐$12)🤍蜜桃成熟時 $24(跟餐$12)✨不設加一✨設最低消費一人$40-🤍 吉列豬扒魚湯烏冬配料有:黃菜絲、木耳絲、京蔥、油揚絲、海草/🤍 吉列廣島蠔定食⭐️⭐️⭐️⭐️定食有飯、鯛魚湯、前菜(螺肉)吉列廣島蠔有3大粒,size有中指咁長😂炸得香脆,不過炸粉小厚和蠔既size就略細,食到一半先見到。/🤍雞塊唐揚-環境:8/10服務:8/10好味指數:9.5/10回頭率:9/10

🤍吉列豬扒魚湯烏冬 $85
🤍吉列廣島蠔定食 $85
🤍雞塊唐揚 $42
🤍沁甜花園 $24(跟餐$12)
🤍蜜桃成熟時 $24(跟餐$12)
✨不設加一
✨設最低消費一人$40
🤍 吉列豬扒魚湯烏冬
配料有:黃菜絲、木耳絲、京蔥、油揚絲、海草
[滿星]⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️‼️
十多小時熬成鯛魚湯底,味道清淡剛好,似係屋企會飲到既湯,不自覺會飲哂😝唔會十分濃郁但全部味精,飲完一啲口渴感覺都冇🥰而每款配料都好多,有野唔食記得走左佢喇。
稻庭手打烏冬偏扁及薄身,即使浸腍左咬落都保持口感彈牙感覺!
吉列豬扒份量都幾多,一人真係未必食得哂,炸得香脆可口,炸粉沒有過厚,仲有2款醬汁配搭。
吉列豬扒魚湯烏冬

🤍 吉列廣島蠔定食
⭐️⭐️⭐️⭐️
定食有飯、鯛魚湯、前菜(螺肉)

🤍雞塊唐揚
[滿星]⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️‼️
份量都好多!雖然有一半係生菜沙律,不過每件雞塊都好大件同都多咖!而且炸得剛好,保持肉汁雞肉也鮮嫩!

環境:8/10
服務:8/10
好味指數:9.5/10
回頭率:9/10
2020-06-28
吉列豬扒魚湯烏冬
2020-06-21 365 瀏覽
位置:由於我住在屯門,非常少去側魚俑,難得在港島租住一間酒店,就在港島區找好東西,兼之日常很少吃到的海鮮鍋。由於我們在晚飯時間前6:30左右到,是希望避過擁擠的人流,但去到就見到餐廳已經有不少客人,看來這間店頗受歡迎!環境:每張枱相隔的空間不大,但衛生措施做得好,每張枱都有塊膠板隔絕,讓客人吃得安心。環境裝修是日式風格,較簡單。服務:服務員態度非常好,主動介紹今晚哪個海鮮較新鮮,本來我們想選擇龍蝦,但服務員說今日龍蝦不夠新鮮,所以不提供,建議我們吃其他海鮮!這是有良心的表現,不會因為要做生意面給客人隨便的食物,值得欣賞!食物:鯛魚濃湯鮮🦀+烏冬😋😋😋😋😋這個湯真是非常鮮美,連我非常討厭魚腥味的人都可以喝到,真是一流。首先是蟹肉很鮮美多蟹膏,肉質雪白結實,絕對不是死蟹。湯料有許多配料:白菜、海帶、魚腐和木耳絲,是非常健康的食物。烏冬是幼身帶韌勁,吸收湯的精華,每一口都有魚湯的鮮,正!薯絲卷卷🦐😋😋😋😋這是我一試就喜歡上的小食,好似在茶樓吃的炸芋絲,不過餡料就變成蝦,而且炸得比酒樓更脆口和薄身。外層包的薯絲很幼身,不會過厚,帶有爽脆口感。餃子雞翼😋😋😋😋類似雞翼包飯,內餡就轉換了餃子的豬肉

食物:

😋😋😋😋
餃子雞翼

餃子雞翼
😋😋😋😋
類似雞翼包飯,內餡就轉換了餃子的豬肉韮菜,味道尚可,但不感有任何特別風味。
粒粒桃

粒粒桃🍹
是由桃子醋和蘆薈粒混合,帶有少少酸味,很開胃!
2020-06-20
鯛魚濃湯鮮蟹
薯絲卷卷蝦
粒粒桃
  • 鯛魚濃湯鮮蟹湯飯
2020-06-19 292 瀏覽
環境:👍👍👍👍👍服務:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️味道:😍😍😍😍😍影相:📸📸📸📸📸Encore:99%📝進入前要度體溫。每兩小時清潔一次📝免加一➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖「為食兵團」之鰂魚涌遊🙆‍♀️去親鰂魚涌,必食呢間鯛魚魚湯專門店開餐食得夠鮮又夠健康,真係得呢間先做到🙈.🔸蕃薯蜆虎蝦湯飯 $98呢款係最新推出嘅湯飯,以「鮮。甜」為主題一如既往,以大量鯛魚熬煮10個鐘而成嘅魚湯色澤呈奶白色,一上枱就聞到濃烈嘅魚香味呷一口魚湯,味道既鮮且甜,完全冇任何味精味由於今次仲加埋蕃薯蜆同虎蝦元素令湯頭嘅「鮮。甜」發揮到極限🥳大大粒嘅蕃薯蜆包圍住迷你鐵鍋中間兩隻大虎蝦,肉質鮮嫩彈牙蝦皮輕脆,可見虎蝦好新鮮😋底部嘅湯飯盡吸湯頭嘅精華,口感綿綿,鮮香十足鐵鍋下嘅火爐令溫度得以延長吾會咁快變凍☺️配料吾夠喉,仲有11款可以追加蟹棒口感柔軟,烏賊彈牙爽脆😎.🔸吉列豬扒手打烏冬配蕃茄鯛魚湯 $85吉列豬扒真係好King size 下🙆‍♀️仲大隻過我個iphone💪豬扒係厚切嘅,炸至金黃色外酥內嫩,肉汁豐富,口感鬆軟,超正呀!鯛魚湯加入左蕃茄元素,湯頭濃稠身提高吾會蓋住鯛魚嘅鮮甜酸酸甜甜嘅味道,反而更開胃呢💕用左新鮮蕃茄,味
環境:👍👍👍👍👍
服務:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
味道:😍😍😍😍😍
影相:📸📸📸📸📸
Encore:99%
📝進入前要度體溫。每兩小時清潔一次
📝免加一
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
「為食兵團」之鰂魚涌遊🙆‍♀️
去親鰂魚涌,必食呢間鯛魚魚湯專門店開餐
食得夠鮮又夠健康,真係得呢間先做到🙈

🔸蕃薯蜆虎蝦湯飯 $98
呢款係最新推出嘅湯飯,以「鮮。甜」為主題
一如既往,以大量鯛魚熬煮10個鐘而成嘅魚湯
色澤呈奶白色,一上枱就聞到濃烈嘅魚香味
呷一口魚湯,味道既鮮且甜,完全冇任何味精味
由於今次仲加埋蕃薯蜆同虎蝦元素
令湯頭嘅「鮮。甜」發揮到極限🥳
大大粒嘅蕃薯蜆包圍住迷你鐵鍋
中間兩隻大虎蝦,肉質鮮嫩彈牙
蝦皮輕脆,可見虎蝦好新鮮😋
底部嘅湯飯盡吸湯頭嘅精華,口感綿綿,鮮香十足
鐵鍋下嘅火爐令溫度得以延長
吾會咁快變凍☺️
配料吾夠喉,仲有11款可以追加
蟹棒口感柔軟,烏賊彈牙爽脆😎

🔸吉列豬扒手打烏冬配蕃茄鯛魚湯 $85
吉列豬扒真係好King size 下🙆‍♀️
仲大隻過我個iphone💪
豬扒係厚切嘅,炸至金黃色
外酥內嫩,肉汁豐富,口感鬆軟,超正呀!
鯛魚湯加入左蕃茄元素,湯頭濃稠身提高
吾會蓋住鯛魚嘅鮮甜
酸酸甜甜嘅味道,反而更開胃呢💕
用左新鮮蕃茄,味道自然🥳
配料方面仲好豐富,有木耳絲,海帶
大蔥絲,豆皮等🥰

🔸煎餃子 $40
超薄嘅餃子,煎至香脆
輕輕咬落,薄脆,香口
加上豐富嘅肉汁,一流😍

🔸菠蘿菠蘿蜜。水蜜威尼斯 $18
大大一杯,冰涼解渴,仲吾會好甜
底部有好多蘆薈粒,添加口感呢😋

2020-06-15
2020-07-26 18 瀏覽
難得週末揸左車嚟港島呢邊搵食,諗起朋友之前介紹過係鰂魚涌有一問日本野,食魚湯烏冬幾正,門口仲可以泊車,一於試下!環境:地方唔大,但都算坐得舒服。要讚嘅係呢度防疫功夫做到足,一入門口探熱同比客人用消毒酒精就當然唔少得,枱與枱仲有膠片隔開,令食客食都食得放心!食物:去到己經係下午茶時間,原來有下午茶餐,都食抵食,平均都係五十蚊左右,仲包野飲,而且份量真係唔講得笑,睇賣相完全唔似係下午茶份量!當日,我哋叫左一份吉列豬扒同泡菜豚肉便當,一個加左五蚊轉地獄湯底,另一個加十八蚊轉鯛魚湯底,話哂呢度出名就係鯛魚湯,無理由唔試嘅!吉列豬扒便當:豬扒好大塊,而且即炸,所以好鬆脆,而肉質都唔會太韌,配埋毫不吝嗇嘅沙律醬簡直正!湯底方面地獄湯幾正,辣度唔算話好辣,而且仲有泡菜做配菜,鍾意食辣嘅可以試下!泡菜豚肉便當:豚肉嘅份量都好多,而且味道濃沃。而湯底方面鯛魚湯底魚味好香濃,食落好清新,剩係飲都知道落足料!

環境:

食物:

吉列豬扒便當:

泡菜豚肉便當:

2020-07-25
  • 吉列豬扒魚湯烏冬
2020-07-17 20 瀏覽
今晚約咗兩個朋友一齊食飯,佢哋話想一間有好多款式嘅日式餐廳食晚飯,其中一個朋友推介係鰂魚涌嘅呢間餐廳,橫掂大家都係住喺呢區,所以大家都一齊嚟呢間,大家喺門口等咗大概20分鐘 (都真係幾多人)叫咗一個沙律食,上面有好多明太子,平時好少食到,算係今晚比較有特色嘅菜。我就叫咗呢個最出名嘅花膠魚湯烏冬,好有鮮味同埋佢啲花膠都非常有咬口。我朋友就叫咗呢度嘅鮮蟹烏冬,係原隻咁俾一隻好多高嘅蟹你,勁吸引。當然仲有叫呢度嘅小食啦,呢個炸蝦卷非常新鮮。仲有呢個牛柳粒,呢個就不過不失啦。整體來講呢間都係一間性價比比較高嘅一間餐廳。

當然仲有叫呢度嘅小食啦,呢個炸蝦卷非常新鮮。

仲有呢個牛柳粒,呢個就不過不失啦。

整體來講呢間都係一間性價比比較高嘅一間餐廳。
2020-07-17 15 瀏覽
之前在網上見到朋友分享,所以也收藏這家日本料理店。店如其名,以鯛魚湯作湯頭,可以伴湯麵或是湯飯。光是看著餐牌已經垂涎欲滴,味道吸引。日本帶子魚湯烏冬一向很喜歡喝魚湯,不過也是很怕那魚腥味。這款魚湯呈奶白色,易入口,不嗜魚湯的朋友也能接受,而我則一邊吃烏冬、一邊呷著湯,差不多喝到底了。烏冬份量多。這款手打稻庭烏冬,扁身滑口,可能烹煮得久了,不算太煙韌彈牙。滿滿的配料鋪滿在麵上,如海藻、京蔥、油揚絲、木耳絲及黃菜絲;巧妙地利用這些材料,令整碗麵的口感層次同時提升。日本帶子巨型大顆、共三粒,肉厚堅挺。原隻波士頓龍蝦烏冬澎湃的原隻龍蝦,新鮮肥美,肉質爽彈;侍應窩心提示,龍蝦浸在湯中一會兒就好了,令其鮮味突出,不然肉質變老,那就浪費了這隻肥美的龍蝦了不太好吃了。另外還點了一份小食開心分享呢。汁燒烏賊燒一上枱那陣陣汁燒味濃香撲鼻,烏賊比想像中大隻飽滿,有肉汁,咬下去也很入味;而且易於咀嚼,不會太靭,有驚喜!
之前在網上見到朋友分享,所以也收藏這家日本料理店。
店如其名,以鯛魚湯作湯頭,可以伴湯麵或是湯飯。
光是看著餐牌已經垂涎欲滴,味道吸引。
日本帶子魚湯烏冬
日本帶子巨型大顆、共三粒,肉厚堅挺。
原隻波士頓龍蝦烏冬
澎湃的原隻龍蝦,新鮮肥美,肉質爽彈;
另外還點了一份小食開心分享呢。
汁燒烏賊燒
而且易於咀嚼,不會太靭,有驚喜!
2020-07-13 21 瀏覽
同朋友兩個人放工去去食飯,咁岩就睇到呢間鯛魚魚湯專門店,好似好得意就入左去。本身想叫個鯛魚魚湯飯黎試下,不過見到咖喱吉列豬扒又忍吾住試下啦。好在呢個套餐亦有包鯛魚魚湯。吉列豬扒定食 $95個餐上到黎份量都幾多,除左魚湯同咖喱吉列豬扒飯之外仲配左生菜同中華沙律,吾洗怕食油炸野太邪惡同油膩。另外亦將少量咖哩分開上,應該系想配合翻吾同客人既喜好? 畢竟亦有人中意少汁,不過我吾系,所以就一路沾一路食 吉列豬扒岩岩炸好,所以好熱同好脆。而炸衣亦吾算厚而且吾會豬肉同炸衣分離,可以講做得吾錯。然後咖哩就中規中矩,系日式既甜咖哩,怕辣既人可以放心。跟著就系主角鯛魚湯,入面有落少少既蔥,湯飲落去既感覺吾會太單調,另外因爲落左少少胡椒粉調味,所以令魚湯既濃郁既味道帶多一點味道,總括而言都好好味不過我亦偷偷嘗了一下朋友的魚湯飯,兩種魚湯既味道不一,魚湯飯應該沒有落太多的調味,主要由海鮮帶出鮮果。兩種魚湯感覺都不一樣,所以大家兩種都可以試下鮑魚花膠魚肚湯飯 $138聽講鯛魚湯仲好補身體,係呢個時世簡直岩晒😂有兩隻原隻鮑魚仲有超多花膠同魚肚啖啖都係靚材料,正左: 水蜜威尼斯 $18右: 星空荔枝$12

吉列豬扒定食 $95

鮑魚花膠魚肚湯飯 $138

左: 水蜜威尼斯 $18
右: 星空荔枝$12

2020-07-07
係太古坊返工都一段時間,今次終於有機會嚟試下呢間出名食魚湯嘅舖頭。Menu有分常設同特別Menu,鍾意試新野嘅我就揀咗特別Menu上嘅波士頓龍蝦烏冬。店鋪好細心,龍蝦都係處理好曬,剪到方便食客先上碟,餐廳亦都會提供蝦鉗,十分方便。龍蝦味幾濃,唔會有雪藏味,而配上呢度著名嘅魚湯,成件事真係好夾!誠意推薦呢間舖頭,CP值好高!同事叫左個帶子三文魚子湯飯,佢話令人回味十足,上面放左四塊刺身級既帶子,配上醬油三文魚籽醬油漬同鯛魚湯飯,鮮味十足,$128一豌既價錢抵到爛。叫多左個小食:明太子沙律,份量好多而且啲菜好新鮮,明太子唔會太咸,推介!

2020-07-10 14 瀏覽
店家的魚湯與一般的雜魚湯底不同採用營業價值較高的鯛魚,低脂肪又高蛋白質每天堅持用大量鯛魚及秘製配料經十多小時餚製三公斤鯛魚只可出八小碗湯鯛魚經焗、炒、餚才能呈現牛乳奶白色,味道鮮甜安格斯蕃茄鯛魚濃烏冬 - $88安格斯牛肉肉味濃郁、柔軟且多汁其脂肪分佈均勻,呈大理石花紋,肉質鮮嫩多汁入口細緻香甜多汁的肉質及持久不散的回韻蕃茄湯加上招牌鯛魚湯,味道酸中帶甜,非常醒胃此外,配料有大量木耳切條、紫菜等等很豐富蕃薯蜆蝦魚湯烏冬 - $88蕃薯蜆較一般的巨型,肉質飽滿,也較滑嫩虎蝦體積很大,肉質肥厚爽脆,鮮味十足濃郁鯛魚湯,帶有膠質,味道鮮甜吉列炸豬扒 - $58豬扒入口肉質鬆軟、內脆外嫩,同時吃到肉鮮味再佐以日式醬汁及沙律醬,很滋味還伴些芝麻醬沙律,味道清新,中和炸物的熱氣感墨魚丸&烏賊 - $36墨魚丸除墨魚肉外,還加入墨汁呈黑色,口感特別的彈牙及鮮味小烏賊帶甘鹹鮮味,又有點嚼勁
店家的魚湯與一般的雜魚湯底不同
採用營業價值較高的鯛魚,低脂肪又高蛋白質
每天堅持用大量鯛魚及秘製配料經十多小時餚製
三公斤鯛魚只可出八小碗湯
鯛魚經焗、炒、餚才能呈現牛乳奶白色,味道鮮甜

安格斯蕃茄鯛魚濃烏冬 - $88
安格斯牛肉肉味濃郁、柔軟且多汁
其脂肪分佈均勻,呈大理石花紋,肉質鮮嫩多汁
入口細緻香甜多汁的肉質及持久不散的回韻
蕃茄湯加上招牌鯛魚湯,味道酸中帶甜,非常醒胃
此外,配料有大量木耳切條、紫菜等等很豐富

蕃薯蜆蝦魚湯烏冬 - $88
蕃薯蜆較一般的巨型,肉質飽滿,也較滑嫩
蕃薯蜆蝦魚湯烏冬
虎蝦體積很大,肉質肥厚爽脆,鮮味十足
濃郁鯛魚湯,帶有膠質,味道鮮甜

吉列炸豬扒 - $58
豬扒入口肉質鬆軟、內脆外嫩,同時吃到肉鮮味
吉列炸豬扒
再佐以日式醬汁及沙律醬,很滋味
還伴些芝麻醬沙律,味道清新,中和炸物的熱氣感
墨魚丸&烏賊

墨魚丸&烏賊 - $36
墨魚丸&烏賊
墨魚丸除墨魚肉外,還加入墨汁呈黑色,口感特別的彈牙及鮮味
小烏賊帶甘鹹鮮味,又有點嚼勁
2020-07-09
2020-07-06 13 瀏覽
今日Lunch 黎到呢到食 座位望落都多最好既系有一人座位 岩哂我番工食lunch 雖然一人座位 但都幾闊 坐得舒服😌但個冷氣就唔系好夠😂 我食到滴哂汗🥵呢間出名系魚湯 所以就叫左個 吉列日本蠔手打稻庭烏冬 $85烏冬滑身 扁身彈牙口感 份量正常 配料很多👍🏻 健康 魚湯味道不是太突出但有魚既鮮甜 真材實料🙂三個炸蠔真系好正 好大隻 炸衣薄 食得出系岩岩炸起 蠔一咬落去好juicy🤤配上蛋黃醬 不會太搶味🤗不過個沙律就麻麻地 應該擺左好來😂呢間主打魚湯 我覺得個湯值3/5分喇系蠔值得俾高分 下午茶會平好多 可以下次再試下 食下午茶的話😬
今日Lunch 黎到呢到食 座位望落都多

呢間主打魚湯 我覺得個湯值3/5分喇
系蠔值得俾高分 下午茶會平好多
可以下次再試下 食下午茶的話😬
2020-07-06 21 瀏覽
唔講唔知原來鰂魚涌都有好多隱世美食咁啱有一日去開果頭做嘢就四圍行吓睇吓有咩好嘢食啦哎呀..!行過呢一間餐廳比門口嘅餐牌大大隻嘅龍蝦吸引住😆原隻波士頓龍蝦湯烏冬 $138🦀 鯛魚濃湯鮮蟹湯烏冬 $138原鍋上枱,影張靚相,第一時間當然係要試下個湯底先啦!嘩🤩真係好鮮甜嘅魚湯味,唔係加咗味精嗰種!(最後啲湯係比大少飲晒😅)龍蝦同蟹都係大大隻,你以為呢個價錢唔會新鮮得去邊?!咁你就錯曬啦!真係好鮮甜而且仲食到海水味嘅新鮮,一啲雪味都冇😎👍🏻
唔講唔知原來鰂魚涌都有好多隱世美食
咁啱有一日去開果頭做嘢
就四圍行吓睇吓有咩好嘢食啦
哎呀..!行過呢一間餐廳比門口嘅餐牌大大隻嘅龍蝦吸引住😆

原隻波士頓龍蝦湯烏冬 $138
🦀 鯛魚濃湯鮮蟹湯烏冬 $138
2020-07-05 12 瀏覽
今日喺鰂魚涌度食晚飯,呢間店舖好多人排隊,佢啲嘢食都食得又睇得☺️鯛魚濃湯鮮蟹手打烏冬(可揀泡飯) $138 賣相一流呀!店員話佢嘅蟹係新鮮嘅,每日入貨,其實一食都知道係正😘超級鮮甜,勁多肉,連嗰啲蟹腳裏面嘅肉都係好多,好彈牙。而烏冬滑嘟嘟,掛到濃湯。鮑魚花膠湯飯$116 佢個湯底超級濃郁,飲得出係真材實料,花膠份量勁多,幾腍,鮑魚好有鮮味,唔似係罐頭貨,好正喎🤤🤤❤️而佢嘅泡飯用左珍珠米,質感同味道都好好,吸晒湯底嘅精華。推薦!叫左份小食薯絲卷卷炸蝦🍤$40 炸蝦外脆內軟,大大隻蝦,肉質彈牙,加埋沙律醬食真係絕配!仲有沙律添呢間店舖嘅服務員好友善,啲嘢食質素都有水準,值得嚟食呀!
鯛魚濃湯鮮蟹手打烏冬(可揀泡飯) $138

鮑魚花膠湯飯$116

叫左份小食薯絲卷卷炸蝦🍤$40

呢間店舖嘅服務員好友善,啲嘢食質素都有水準,值得嚟食呀!

2020-07-05