2021-07-06 606 瀏覽
6點半左右去到,想買杯芒果沙冰奶蓋,店員話今日芒果冇貨,咩芒果野都冇。咁我又要唸唸嗌乜。好彩後面冇人,店員初初都算有服務咁問係咪想要果汁類,嘗試俾d意見。咁佢果汁類飲品冇左芒果真係冇乜選擇,我又想要奶蓋,最後揀左'有' 奶蓋藍莓果茶,店員冇出聲就收我$30一杯,最右個column係咁寫咁我就覺得冇問題咁俾錢,佢就開始沖野飲。我等緊果時見淨藍莓果茶(18蚊), 最底個行所有飲品'加' 奶蓋(8蚊), 咁有乜分別。我其實只係想知有咩分別,貴d會唔會大杯d呢。都俾左錢,又知佢整好封緊口,當然冇可能轉,但店員就立即起哂扛咁話你果杯奶蓋份量多d架。咁即係冇大杯到?已經有d 失望,心唸多d即係多幾多?咁就收多4蚊?我又唔係兩杯嗌哂,冇得比較,佢話咩咪咩囉,即刻冇出聲,但佢已經黑哂口面。咁你公司係張menu分兩個地方寫,又冇標明分別,落單時你又唔駛問我,咁我知清楚下次知點嗌都得卦。整完兩飲品俾我,想問佢攞個袋都好悔氣咁話要收錢架喎,見又有人等梗佢落單,咁算喇,一人攞住兩杯飲品走。杯有奶蓋藍莓果茶味道麻麻,有d似药水味。其實本來感覺可以冇問題, 主要係公司做張咁既menu, 又由得1個staff做哂收銀沖野飲一腳踢,所以少少問題就辣得著EQ低店員。整體印象麻麻。冇特價又唔熟讀menu最好唔好去。
2021-03-29
2020-12-31 550 瀏覽
鮮茶道主要係超市入邊會見到,咁我今次就喺 festival walk 入邊嘅Taste飲。鮮茶道嘅鮮奶係用十字奶,可以揀全脂或低脂,唔係一般用明治奶。其實十字奶本身比較重奶味🥛,所以同佢奶茶奶味都濃郁啲。咁我叫左黑白熊貓珍珠皇家伯爵紅茶。黑白熊貓珍珠皇家伯爵紅茶🧋$29黑白珍珠都係其中一個賣點,白珍珠就係糯米糰同普通珍珠有兩種口感。因為我自己都偏鍾意食糯米糰嘅質感,所以我覺得白色珍珠幾好味又特別,甚至想要齋白色珍珠。而黑色珍珠同一般平時嘅差唔多。我就配左呢個皇家伯爵紅茶,因為用十字奶關係,所以奶味比較重,但唔係話冇晒茶味。我覺得整體來講都幾好味,可能因為白色糯米糰珍珠,感覺幾飽。😝

黑白熊貓珍珠皇家伯爵紅茶🧋$29
黑白熊貓珍珠皇家伯爵紅茶
2020-10-18
5 分鐘 (外賣自取)
黑白熊貓珍珠皇家伯爵紅茶
2020-06-21 543 瀏覽
️▪️#芒果冰沙奶蓋 HKD$35之前有買過黑糖珍珠鮮奶黑糖味很化學珍珠不好吃想說再給他們一次機會也許是分店問題這次來到又一城分店(上次在尖沙咀)這間分店客人很多想說可以放心一點....這杯飲料是上層奶蓋、芒果冰沙、下層白玉珍珠白玉珍珠不甜沒味道跟冰沙放一起會變硬😑芒果冰沙覺得是用醬開的味道很芒果軟糖🤢🤢奶蓋就是一般奶蓋粉的味道.....(就是奶精味)這樣一杯像化學飲料要35元...我真的喝了幾口就喝不下去覺得不開心☹️(各項滿分為5分)餐飲分數: 🌕🌑🌑🌑🌑環境分數: 🌕🌕🌕🌑🌑服務分數: 🌕🌕🌑🌑🌑價錢分數: 🌕🌑🌑🌑🌑回頭分數: 🌘🌑🌑🌑🌑- 鮮茶道 (九龍塘)🍴九龍塘達之路80號又一城MTR層Taste MTR05號舖Taste內

️▪️#芒果冰沙奶蓋 HKD$35
之前有買過黑糖珍珠鮮奶
黑糖味很化學珍珠不好吃
想說再給他們一次機會
也許是分店問題
這次來到又一城分店
(上次在尖沙咀)

這間分店客人很多
想說可以放心一點....
這杯飲料是上層奶蓋、芒果冰沙、下層白玉珍珠
白玉珍珠不甜沒味道
跟冰沙放一起會變硬😑
芒果冰沙覺得是用醬開的
味道很芒果軟糖🤢🤢
奶蓋就是一般奶蓋粉的味道.....
(就是奶精味)

這樣一杯像化學飲料要35元...
我真的喝了幾口就喝不下去
覺得不開心☹️

(各項滿分為5分)
餐飲分數: 🌕🌑🌑🌑🌑
環境分數: 🌕🌕🌕🌑🌑
服務分數: 🌕🌕🌑🌑🌑
價錢分數: 🌕🌑🌑🌑🌑
回頭分數: 🌘🌑🌑🌑🌑

鮮茶道 (九龍塘)
2020-01-29 524 瀏覽
今日去又一城經過見到冇乜人,走埋去買兩杯。俾錢後先發覺個counter原來有coupon俾人即用,於是問店員可否用,一問把幾火。女店員冷淡地:啊!你俾咗錢啦喎!我話你可以提下人可以用coupon啫!女店員:你攞返去下次用囉!不過聽日到期!(無語)我再重複:你哋做promote,客人唔知第一次幫襯,提下人咁簡單都唔做!女店員:成疊嘢故放響度,見到咪見到,見唔到都冇辦法!(徒鬼氣,不是錢的問題,因為未知已打算試下,但這種態度真係背脊骨落,以後冇下次!)一間公司,請咗D咁嘅人真係倒米!😤😤😤
女店員冷淡地:啊!你俾咗錢啦喎!
我話你可以提下人可以用coupon啫!
女店員:你攞返去下次用囉!不過聽日到期!
女店員:成疊嘢故放響度,見到咪見到,見唔到都冇辦法!

2019-04-10 574 瀏覽
Experienced worst customer service ever, the girl at the counter always had bad attitude, can't be others to answer questions. Therefore, we can't be bothered to purchase here, there are other options at festival walk.
2019-04-06 458 瀏覽
今天下午打算去買一杯珍珠奶茶,誰知道她跟我說沒有白珍珠,那我便說黑珍珠也好,然後她才說原來什麼珍珠也沒有貨,那我便告訴她不用珍珠也可,誰知她一言不說面容發黑便轉身用她的背脊向着我,真的超級沒禮貌,以後不會再光顧..............................