2024-03-15 18 瀏覽
鮮燒•酒屋地址:土瓜灣九龍城道10-16A號聯業大廈地下B號舖途經土瓜灣依個舊區,估唔到俾我發現到一間咁新淨,咁有情調同特別既居酒屋餐廳!雖然價錢略為貴咗少少,但食物既質素同味道的確有水準同高質!😍如果鍾意居酒屋既朋友都值得黎試一試!同朋友叫咗少少野食流心芝士年糕 $38濃郁既芝士,可以做到拉絲,非常唔簡單!鰻魚炒飯 $98鰻魚炒飯好入味,鰻魚大大條,鰻魚炒飯豐富多汁,香氣四溢,鰻魚肉質鮮嫩!!黑松露珍寶菇薄餅 $78黑松露味好芳香,薄餅做得好好食!二人份量,份量適中!豚肉韮菜卷 $64豚肉肥瘦相間,口感細軟,搭配韮菜的香氣,口味鮮美。而且卷起來的形狀好美觀,入口時咀嚼感十足厚切牛舌串 $116牛舌片厚實多汁,經過炭火燒烤後散發出誘人的香氣,口感鮮嫩彈牙😍😍白鱔串 $48白膳串係好好食,肉質係好滑嫩!一串有3舊白膳,不過想提提大家$48其實唔係一串,係一舊,所以正式一串其實係會收$144,有少少取巧!但係真心好食既!巨峰提子乳酸梳打 $28百香果梳打 $28
鮮燒•酒屋
地址:土瓜灣九龍城道10-16A號聯業大廈地下B號舖

流心芝士年糕 $38
濃郁既芝士,可以做到拉絲,非常唔簡單!

鰻魚炒飯 $98

黑松露珍寶菇薄餅 $78
黑松露味好芳香,薄餅做得好好食!二人份量,份量適中!

豚肉韮菜卷 $64

厚切牛舌串 $116

白鱔串 $48

巨峰提子乳酸梳打 $28

百香果梳打 $28
2024-03-14 13 瀏覽
這間居酒家最近做優惠, 啤酒買一送一,還有串燒做$9,超抵.這間主打串燒,川式日式Fusion,Cp值很高😽💠鮮選5點刺身 $198.0魚生新鮮,口感鮮嫩👏🏻💠泡菜豚肉卷 $28.0口感嫩滑多汁,搭配酸辣爽口的泡菜,超香👍🏻👍🏻💠羊腿肉(兩串) $18.0有濃郁的羊肉味,超正😍💠多春魚 $12.0外皮酥脆,內部魚肉鮮嫩,帶有獨特的魚腥味😚💠秋葵 $12.0外層微焦,內部軟嫩,清爽可口🙂💠蒜蓉原條茄子$48.0香氣濃郁的蒜蓉,有咸香💠蟹膏萵荀$26.0口感爽脆,帶有濃厚的蟹肉鮮味😊💠韮菜$12.0口感爽脆💠燒蟹膏飯團$38.0外層裹上燒烤的海苔和飯,口感軟糯,蟹膏的香味濃郁.💠流心芝士年糕$38.0年糕綿密軟滑,芝士內餡濃郁香濃💠抹茶麻糬$28.0麻糬Q彈有嚼勁,口感香甜💠燒生蠔(2隻) $48蠔肉變得嫩滑,帶有鮮甜的海味,口感豐富😚

💠鮮選5點刺身 $198.0
魚生新鮮,口感鮮嫩👏🏻

💠泡菜豚肉卷 $28.0
口感嫩滑多汁,搭配酸辣爽口的泡菜,超香👍🏻👍🏻

💠羊腿肉(兩串) $18.0
有濃郁的羊肉味,超正😍

💠多春魚 $12.0
外皮酥脆,內部魚肉鮮嫩,帶有獨特的魚腥味😚

💠秋葵 $12.0
外層微焦,內部軟嫩,清爽可口🙂

💠蒜蓉原條茄子$48.0
香氣濃郁的蒜蓉,有咸香

💠蟹膏萵荀$26.0
口感爽脆,帶有濃厚的蟹肉鮮味😊

💠韮菜$12.0
口感爽脆

💠燒蟹膏飯團$38.0
外層裹上燒烤的海苔和飯,口感軟糯,蟹膏的香味濃郁.

💠流心芝士年糕$38.0
年糕綿密軟滑,芝士內餡濃郁香濃

💠抹茶麻糬$28.0
麻糬Q彈有嚼勁,口感香甜

💠燒生蠔(2隻) $48
蠔肉變得嫩滑,帶有鮮甜的海味,口感豐富😚
鮮燒。酒屋土瓜灣九龍城道10-16A號聯業大廈地下B號舖經開土瓜灣,老友想食日本嘢,推介地鐵站附近嘅日式餐廳,果然冇介紹錯。😸香蔥吞拿魚腩丼定食大廚將吞拿魚腩製成魚蓉,新鮮嫩滑,魚油豐富,面層放了香蔥提升層次,配料有紫菜、青瓜、子薑和蛋絲,珍珠飯口感煙韌,吃到中段加少少醬油和wasabi味道更佳,大滿足,推薦!😻西京燒魚柳定食大廚即叫即制,魚柳口感煙韌,醬汁鹹度適中,香氣四溢,加沙律醬效果更佳。😽定食配漬蘿蔔(醃製得剛剛好,酸甜度適中,開胃爽口)、海帶麵豉湯(配料份量十足,湯底鮮甜)、蒸滑蛋(口感香滑)。吉列海蝦、忌廉蟹肉餅、南蠻炸雞、川日地瓜條。即叫即炸,炸油新鮮,香脆爽口,好正!🤤厚切牛舌串+雞腿肉串燒新鮮爽口,肉汁豐富,肉味香濃,必食!😘抹茶麻薯甜度適中,口感煙韌,抹菜粉夠香,加紅豆蓉好有層次。😚鮮燒。酒屋 環境舒適,食材新鮮,主打串燒,大玩川日fusion,CP值高,侍應服務態度好,還會再來。😎🤘🏻
鮮燒。酒屋

土瓜灣九龍城道10-16A號
聯業大廈地下B號舖

香蔥吞拿魚腩丼定食

西京燒魚柳定食

厚切牛舌串+雞腿肉串燒

新鮮爽口,肉汁豐富,肉味香濃,必食!😘

抹茶麻薯

甜度適中,口感煙韌,抹菜粉夠香,加紅豆蓉好有層次。😚

2024-03-12
2024-03-14 14 瀏覽
今日聽朋友介紹來左土瓜灣既鮮燒。燒屋,原來距離地鐵站好近,行出去只係3分鐘,門口好日本,入到去有兩層,感覺好日式!用QR code點餐,好清楚了解到有咩食同價錢,有壽司刺身,蔬菜,串燒,一品料理,甜品,有酒精同無酒精飲品,今日仲有啤酒買一送一!今晚2個人食,主要都係叫串燒為主,呢度主打都係串燒,叫左牛肉,雞皮,豚肉,免治雞肉棒,雞翼,韭菜,雞軟骨,雞腿肉,牛舌,我哋揀咗川味同日式,呢家大部份串燒都係$9串,CP值好高,上菜速度都快,餐廳一上就上左大部份,全部都好好食,好juicy,強力推介牛肉串同免治雞肉棒!之後仲食左燒蠔,大大隻,重香蒜味,多汁。仲有一夜乾,燒得好好味,唔會太乾,仲有個海膽沾面,有一大塊海膽,配海膽濃汁。最後食多個魚生沙律,三文魚飯團,同埋一個抹茶麻糬! 今晚食得好滿足,CP值好高的餐廳,下次聚會可以再戰!#川菜#日本菜#香港美食#香港探店#串燒#居酒屋

#川菜
#日本菜
#香港美食
#香港探店
#串燒
#居酒屋
2024-03-14 13 瀏覽
土瓜灣自從開通左地鐵站之後就非常方便,而區內穩藏左一d出色餐廳,其中一間最喜歡既就係「鮮燒。酒屋」✨,由店名你都知餐廳以日式居酒屋為主軸,包括不同款式既美味串燒、小食,而主食更有其他日式料理,更不少得日本啤酒及清酒,食品有質素,而且價格大衆化,放工後去飲杯啤酒🍻食下串燒輕鬆一下。小食方面,推介特式皮蛋豆腐🥚🍲,皮蛋入面嘅蛋黃好滑,同埋豆腐嘅質感好豐富,配埋特式脆醬,非常好味。另外烤鱈魚乾🐟🔥,超級香脆!鱈魚乾烤得恰到好處,外脆內嫩,仲有一啲淡淡嘅鹹味,好好食!特別適合配埋啤酒飲。而刺身沙律🍣🥗非常抵食,新鮮嘅刺身同埋新鮮蔬菜混合在一齊,真係好開胃同清爽。醬汁淋落去,增加咗啲鮮味,好適合夏天食。黑松露珍寶菇薄餅🍄🍕,呢個絕對係每個蘑菇控嘅最愛!薄餅底鬆軟,上面鋪滿咗新鮮嘅珍寶菇同黑松露醬汁,一口咬落去,滋味濃郁,好好味!喺主食方面,推薦佢哋嘅牛肉豬骨湯烏冬🍜🐮🐷,湯底濃郁,牛肉同豬骨熬煮得好入味,烏冬麵爽滑有彈性。湯底同麵嘅組合好順口,令人回味無窮!最後,串燒超級抵食,部份買一送一,佢哋嘅羊腿肉、雞翼同雞肉爽🍢🍗,每一款都好多汁,炭燒嘅香味特別突出。總括而言,「鮮燒。酒屋」係一間食物質素

總括而言,「鮮燒。酒屋」係一間食物質素高,價錢親民嘅日式居酒屋,真係一個放工後去放鬆嘅好地方!👍🍻🍢🍣🍲🍕🍜🐮🐷🍗🌟

今日特登約朋友去土瓜灣食飯。「鮮燒酒屋」日本餐廳位置很近地鐵站,行幾分鐘便到。餐廳專門食串燒及佐酒小吃,再啤啤佢,環境又坐得舒服😌,令人覺得好放鬆。[各款串燒 $9起]多春魚串明太子豆腐串、秋葵翠玉瓜串明太子/蟹膏飯團羊腿串牛肉串豬腩肉、雞翼、雞腿肉、豚肉串芫茜豚肉卷依間既串燒真係好抵食,只係$9起。串燒即叫即燒,食左咁多串全部都好好味😋。最愛係芫茜豚肉卷,肉質嫩滑![佐酒小吃]燒生蠔🦪—蒜蓉燒好香好邪惡,生蠔啖啖肉👿燒玉子明太子卷—玉子卷內搽了一層明太子,鹹香好味🤤酥脆金蝦—擺盤精緻,細細隻全隻炸至香脆,連蝦頭都似薯片質地食晒。明太子/蟹膏飯團🍙—大大舊飯團,而且拌了明太子/蟹膏好濃味~[Sapporo啤酒買一送一]同朋友飲酒chill返晚依個品牌啤酒買一送一好抵飲,無限杯數。通常食串燒配酒起碼飲一至兩杯。凍凍地好gur!

[各款串燒 $9起]
多春魚串
明太子豆腐串、秋葵翠玉瓜串
明太子/蟹膏飯團
羊腿串牛肉串
豬腩肉、雞翼、雞腿肉、豚肉串
芫茜豚肉卷

[佐酒小吃]
燒生蠔🦪—蒜蓉燒好香好邪惡,生蠔啖啖肉👿

燒玉子明太子卷—玉子卷內搽了一層明太子,鹹香好味🤤

[Sapporo啤酒買一送一]同朋友飲酒chill返晚
  • 各款串燒
2024-03-07 20 瀏覽
♡每一篇都係很用心寫的食評♡⑅◡̈*!!✿ฺ ♡ ✿ฺ ♡ ✿ฺ ♡ ✿ฺ ♡✿ฺ ♡✿ฺ ♡ ✿ฺ ♡📍土瓜灣區:鮮燒。酒屋✿👧🏻最近想約朋友去一間氛圍好啲嘅居酒屋傾偈!見到都幾多人介紹呢間✿✨!!菜式推介!!✨ 🍕麻辣雞肉薄餅 $98👧🏻同朋友食完之後都震驚了!呢個麻辣雞肉薄餅竟然勁好食 !!有芝士拉絲不在話下 仲要川味雞肉配搭得天衣無縫🤤🐟鰻魚炒飯 $98 朋友話呢個鰻魚炒飯算煮得幾好食🤭因為除咗面上嘅鰻魚仲有切碎咗嘅鰻魚粒✨令到每一啖飯都可以食咗鰻魚嘅香味✨✨🦪生蠔 $48好新鮮好大粒好甜美✨🤤覺得每人一隻啱啱好!!✿ฺ ♡ ✿ฺ ♡ ✿ฺ ♡ ✿ฺ ♡✿ฺ ♡✿ฺ ♡ ✿ฺ ♡✨小編食評✨👧🏻:🍗餐廳做緊串燒$9一串嘅優惠超抵食!✿ฺ ♡ ✿ฺ ♡ ✿ฺ ♡ ✿ฺ ♡✿ฺ ♡✿ฺ ♡ ✿ฺ ♡📍餐廳評分:味道:💗💗💗💗價錢:💗💗💗地點方便:💗💗💗餐廳服務:💗💗💗💗💗餐廳整潔:💗💗💗💗💗CP值:💰💰 💰 回頭率:80%✿ฺ ♡ ✿ฺ ♡ ✿ฺ ♡ ✿ฺ ♡✿ฺ ♡✿ฺ ♡ ✿ฺ ♡地址📍 鮮燒 • 酒屋 (土瓜灣)土瓜灣九龍城道10-16A號聯業大廈地下B號舖✿ฺ ♡ ✿ฺ ♡ ✿ฺ ♡ ✿ฺ ♡✿ฺ ♡✿ฺ ♡ ✿ฺ ♡👧🏻我係一個成日周圍食嘢

♡每一篇都係很用心寫的食評♡⑅◡̈*!!
📍土瓜灣區:鮮燒。酒屋

👧🏻最近想約朋友去一間氛圍好啲嘅居酒屋傾偈!
見到都幾多人介紹呢間

✨!!菜式推介!!✨
🍕麻辣雞肉薄餅 $98
👧🏻同朋友食完之後都震驚了!
呢個麻辣雞肉薄餅竟然勁好食 !!
有芝士拉絲不在話下 仲要川味雞肉配搭得天衣無縫🤤

🐟鰻魚炒飯 $98
朋友話呢個鰻魚炒飯算煮得幾好食🤭
因為除咗面上嘅鰻魚仲有切碎咗嘅鰻魚粒✨
令到每一啖飯都可以食咗鰻魚嘅香味✨✨

🦪生蠔 $48
好新鮮好大粒好甜美✨🤤
覺得每人一隻啱啱好!!

✨小編食評✨
👧🏻:🍗餐廳做緊串燒$9一串嘅優惠超抵食!

📍餐廳評分:
餐廳整潔:💗💗💗💗💗

CP值:💰💰 💰
回頭率:80%
地址
📍 鮮燒 • 酒屋 (土瓜灣)
土瓜灣九龍城道10-16A號聯業大廈地下B號舖

👧🏻我係一個成日周圍食嘢嘅女仔,
希望可以分享更加多好食嘅嘢俾大家!😋💗✨

#852foodie #hkfoodie #hkfood #hkfoodie #hkfoodblog #hkfoodstagram #hkfoodlover #hkfoodpic #hkfoodporn #hkfoodieblogger #hkfoods #food #foodiehk #foodstagram #美食 #美食推薦 #美食日記 #香港美食 #香港好去處 #情侶好去處 #觀塘美食 #旺角美食 #荃灣美食 #尖沙咀美食 #太子美食 #couplefood
今日喺土瓜灣搵到間川日fusion嘅居酒屋,川日fusion好少見,CP值好高勁抵食,而家仲做緊期間限定優惠,有八款串燒都只係$9 串。另外Sapporo啤酒$48做緊買一送一優惠。牛肉串、雞腿肉、羊腿肉串燒呢度嘅串燒都有三個口味可以揀,日式有日式燒汁甜甜地,港式就比較似BBQ帶有鹹香,川式就有麻辣嘅香味,但係又唔會太辣。三款串燒都好嫩滑多汁,$9串仲有咁多口味可以揀,超叻食。蒜蓉茄子$38 燒生蠔$48兩隻我哋比較叫得多日式嘅串燒,茄子同埋生蠔都係揀咗日式,加入咗日式燒汁帶有甜味令到大大隻生蠔更加提鮮,而有甜味嘅燒茄子亦都好特別。南蠻炸雞$68 麻辣雞肉薄餅$98除咗串燒之外,呢度仲有炸雞同埋pizza食,炸雞外脆內軟,配啤酒一流。Pizza底係用印度薄餅上面再加上麻辣雞肉,非常有特色。鮮選五點刺身$198川日fusion試埋佢地嘅鮮選五點刺身,蝦、帶子、魚刺身全部都好新鮮,唔會腥而且好鮮甜,特別係蝦非常彈牙。

牛肉串、雞腿肉、羊腿肉串燒

蒜蓉茄子$38 燒生蠔$48兩隻

南蠻炸雞$68 麻辣雞肉薄餅$98

鮮選五點刺身$198
2024-03-04 21 瀏覽
我平時好少食串燒但今日見到香港有啲比較平嘅串燒就試下呢度最平既串燒係九蚊餐廳入邊,環境非常好,燈光暗暗暗地,好有情調。而且最近啤酒仲買一送一添下次會再來食其他串燒😉
我平時好少食串燒
但今日見到香港有啲比較平嘅串燒就試下
呢度最平既串燒係九蚊
餐廳入邊,環境非常好,燈光暗暗暗地,好有情調。
而且最近啤酒仲買一送一添
下次會再來食其他串燒😉
2024-03-01 12 瀏覽
土瓜灣嘅鮮燒.酒屋,將川菜帶入日式居酒屋,嚟一個川日crossover,串燒可選川/日/港式調味!指定串燒$9/串,Sapporo生啤買一送一,CP值夠晒高!SAPPORO生啤 $48日本生啤買一送一,夠晒爽,全場都係飲緊SAPPORO!羊腿肉|雞腿肉|雞皮 $18/2串9蚊串嘅串燒,優惠期有限,必需order多啲!羊肉配川式調味,充滿大漠風情!雞腿肉爽夾香口,正!雞皮脆卜卜,送酒一流!蒜蓉茄子 $38| 焦糖燒菠蘿 $20大大條配美味蒜蓉醬,好食到停唔到!菠蘿燒到一咬即爆汁!刺身沙律 $88刺身粒粒有三文魚、帶子、油甘魚,都幾新鮮!枝豆 $28日式嘅傳統下酒菜之一!海膽湯沾麵 $118呈鮮橙色嘅濃郁海膽沾汁,每一啖都係海膽嘅精華!鮮燒玉子明太子 $68明太子嘅份量啱啱好,唔會過鹹!日式炒野菜 $78有大量嘅木魚絲增鮮增香!
SAPPORO生啤 $48
日本生啤買一送一,夠晒爽,全場都係飲緊SAPPORO!
羊腿肉|雞腿肉|雞皮 $18/2串
蒜蓉茄子 $38| 焦糖燒菠蘿 $20
大大條配美味蒜蓉醬,好食到停唔到!菠蘿燒到一咬即爆汁!
刺身沙律 $88
刺身粒粒有三文魚、帶子、油甘魚,都幾新鮮!
枝豆 $28
日式嘅傳統下酒菜之一!
海膽湯沾麵 $118
呈鮮橙色嘅濃郁海膽沾汁,每一啖都係海膽嘅精華!
鮮燒玉子明太子 $68
明太子嘅份量啱啱好,唔會過鹹!
日式炒野菜 $78
有大量嘅木魚絲增鮮增香!
我今日去土瓜灣辦事,順道約同好友去九龍城道10-16A號聯業大廈地下B號舖的鮮燒。酒屋食午餐,主打串燒、川日 Fusion 及CP值高,環境闊落舒適。我點左雜錦魚生丼飯定食$98,追加忌廉蟹肉餅$15,吉列海蝦$18,麻胡豆腐$15,赤蝦刺身$28及三文魚刺身$28;友人點左西京燒魚柳定食$88,咖哩吉列豬扒定食$68;串燒有羊架$58,日本蕃薯(2串)$18,雞腿肉(2串)$18,厚切牛舌串$58及焦糖燒菠蘿$20;餐飲係巨峰提子乳酸梳打$28,水蜜挑梳打$28。食物新鮮質素高,服務周到有禮,午餐有串燒特惠及不用加一,值得推介!

• 焦糖燒菠蘿
  • 串燒羊架
  • 串燒厚切牛舌串
  • 咖哩吉列豬扒定食
  • 西京燒魚柳定食
  • 雜錦魚生丼飯
呢度都係區內幾有名,賣川日Fusion串燒,都好抵食。以為佢舖仔細細,入到嚟原來有閣樓,別有洞天,7點半左右就Full House了。嘆住$48買一送一啤酒同一大盤串燒拼盤,同朋友暢聚一流👍🏻刺身沙律 $88 刺身有三文魚、油甘魚同魷魚,欣賞佢用羽衣甘藍做菜底,夠曬健康,又夠大份牛油芝士焗雜菇 $38用牛油同Mozzarella Cheese焗成, 熱辣辣時拉絲效果一流 😋牛油味香濃鮮燒明玉子明太子 $68玉子燒得好靚,香甜,明太子幾鮮集合吧串燒🤩!🌟🌟🌟🌟🌟白鱔串 $48 集油香、爽脆、厚肉於一身😋值得一試🌟🌟🌟🌟蘆筍豚肉卷 $38 豚肉夠薄,唔油膩,仲有小清新嘅感覺🌟🌟🌟燒秋葵 $12 有啲菜食吓又會refreshing啲!羊腿肉(兩串)$18 羊味都好香濃,我會鐘意調味冇咁濃多啲~🌟🌟🌟🌟🌟安格斯牛小排 $58 咪睇佢得三粒😍牛味非常濃郁,燒到半生熟浴室剛剛好🌟🌟🌟🌟雞肉爽(兩串)$18 幾滑又幾脆,好抵食🌟🌟🌟🌟🌟流心芝士年糕 $38 大推😋香濃的芝士,年糕軟綿綿超軟糯川日地瓜條 $48 好濃辣粉味,飲住野食係唔錯的選擇燒生蠔(兩隻)$48 $48兩隻😆咁大隻,食落都鮮美,冇得
呢度都係區內幾有名,賣川日Fusion串燒,都好抵食。
刺身沙律 $88

牛油芝士焗雜菇 $38

鮮燒明玉子明太子 $68
玉子燒得好靚,香甜,明太子幾鮮

集合吧串燒🤩!
🌟🌟🌟🌟🌟白鱔串 $48

集油香、爽脆、厚肉於一身😋值得一試

🌟🌟🌟🌟蘆筍豚肉卷 $38
豚肉夠薄,唔油膩,仲有小清新嘅感覺
🌟🌟🌟
燒秋葵 $12
有啲菜食吓又會refreshing啲!
羊腿肉(兩串)$18
羊味都好香濃,我會鐘意調味冇咁濃多啲~

🌟🌟🌟🌟🌟安格斯牛小排 $58
咪睇佢得三粒😍牛味非常濃郁,燒到半生熟浴室剛剛好
🌟🌟🌟🌟雞肉爽(兩串)$18
幾滑又幾脆,好抵食
🌟🌟🌟🌟🌟流心芝士年糕 $38
大推😋香濃的芝士,年糕軟綿綿超軟糯
川日地瓜條 $48
好濃辣粉味,飲住野食係唔錯的選擇
燒生蠔(兩隻)$48
$48兩隻😆咁大隻,食落都鮮美,冇得彈啦
嗌埋杯巨峰提子乳酪梳打 ($28)送串燒就岩岩好😗!
2024-02-21
最近嚟土瓜灣,見到新開咗間主打串燒 "川日Fusion"嘅居酒屋位置於鄰近港鐵站,相當方便餐廳環境好舒適部份串燒只係$9/串午市定食$48 起,真係好平刺身.丼飯.烏冬等...仲可以追加小食 / 甜品 / 飲品. 性價比好高✨西京燒魚柳定食即叫即燒.啖啖肉滑溜溜魚油豐溢另外再追加 吉列海蝦, 三文魚刺身✨ 雜錦魚生丼飯定食丼飯份量好充足面層舖上唔同種類刺身.夠新鮮定食跟埋麵豉湯.米飯.茶碗蒸.漬物✨雞泡魚乾燒至微溫.充滿嚼勁伴酒嘅最佳小食✨蒜蓉茄子原條茄子添上滿滿嘅蒜蓉惹味香口.食到停唔到✨ 串燒有不同口味選擇.各有特式(港式.日式.川式)燒完依然保留肉汁唔會乾▫️豚肉韮菜卷▫️牛肉串▫️秋葵▫️焦糖燒菠蘿▫️流心芝士年糕以後飲酒食串燒又多個選擇喇

最近嚟土瓜灣,見到新開咗間
主打串燒 "川日Fusion"嘅居酒屋

位置於鄰近港鐵站,相當方便

餐廳環境好舒適

部份串燒只係$9/串
午市定食$48 起,真係好平
刺身.丼飯.烏冬等...
仲可以追加小食 / 甜品 / 飲品. 性價比好高

✨西京燒魚柳定食
即叫即燒.啖啖肉滑溜溜
魚油豐溢
另外再追加 吉列海蝦, 三文魚刺身

✨ 雜錦魚生丼飯定食

原條茄子添上滿滿嘅蒜蓉
惹味香口.食到停唔到

✨ 串燒
有不同口味選擇.各有特式
(港式.日式.川式)
燒完依然保留肉汁唔會乾
▫️流心芝士年糕

以後飲酒食串燒又多個選擇喇

2024-02-23
2024-02-26 10 瀏覽
很特別的串燒居酒屋🏮 主打串燒😋 和其他店舖不同,每款串燒可以選擇不同調味!分別有日式、川式、港式,日川港 fusion 串燒💯 分別在於調味粉的不同,日式七味粉、川式辣椒粉🌶️、港式孜然粉,各有千秋,各有特色!個人最愛川式辣椒粉,辣辣的很過癮😇 不但味道好,燒烤手法也很高超,燒得剛剛好,皮脆肉嫩,即叫即燒,上菜熱騰騰!配上啤酒🍻 絕了!最近啤酒買一送一,大大杯的,超值!必點的😍 串燒以外的菜式也不錯,第一次吃燒飯團🍙 表面燒得微焦,脆脆的,很好吃!店內裝潢也很有居酒屋的氣氛,坐得很舒服,一流👍・ 燒生蠔(2隻) ($48)・ 白鱔串 ($48)・ 大蔥雞肉串 ($28)・ 芫茜豚肉卷 ($32)・ 厚切牛舌串 ($58)・ 牛肉串(兩串) ($18)・ 羊腿肉(兩串) ($18)・ 雞腿肉(兩串) ($18)・ 雞軟骨(兩串) ($18)・ 雞皮(兩串)($18)・ 蒜蓉茄子 ($38)・ 秋葵 ($12)・ 雞軟骨(兩串)($18)・ 雞皮(兩串) ($18)・ 韮菜 ($12)・ 燒蟹膏飯團($38)・ 燒三文魚飯團($38)・ 鮮燒甲羅配多士($88)

・ 燒生蠔(2隻) ($48)
・ 白鱔串 ($48)
・ 大蔥雞肉串 ($28)
・ 芫茜豚肉卷 ($32)
・ 厚切牛舌串 ($58)
・ 牛肉串(兩串) ($18)
・ 羊腿肉(兩串) ($18)
・ 雞腿肉(兩串) ($18)
・ 雞軟骨(兩串) ($18)
・ 雞皮(兩串)($18)
・ 蒜蓉茄子 ($38)
・ 秋葵 ($12)
・ 雞軟骨(兩串)($18)
・ 雞皮(兩串) ($18)
・ 韮菜 ($12)
・ 燒蟹膏飯團($38)
・ 燒三文魚飯團($38)
・ 鮮燒甲羅配多士($88)

2024-02-26 9 瀏覽
呢間餐廳一入到去就見到師傅響到燒串燒,之後餐廳係響上面2樓位置,餐廳仲有好多好靚既日本裝飾,職員服務好好,會係咁加水同埋收碟,我地叫左一碗牛肉烏冬碗烏冬好多牛肉,烏冬彈牙都幾大碗,串燒係居酒屋必食呢度有D串燒仲做緊特價,平到只係$9一串,我地叫左牛肉串,牛肉JUICY都幾多粒,羊腿串唔會好腥仲可以選擇用咩式去煮好似日式,港式或者川式煮法等客人可以自己選擇,白鱔片串必食推介燒至外脆內軟,魚肉味濃,最正既係流心年糕,外層煙韌入面流心涵,飲品白桃SODA清甜唔會好甜。