2024-06-21 913 瀏覽
明明呢到之前係一間連鎖拉麵店,估唔到冇去一排,而家已經搖身一變變咗做一間主打食日式串燒嘅居酒屋~雞頸爽(2串)💰HK$18有一種恰到好處嘅彈牙感,咬勁適中~雞翼(2隻) 💰HK$18雞皮燒到微焦脆,內裡肉質juicy~安格斯牛小排💰HK$58牛味豐富香醇,肉質軟嫩~牛舌芯💰HK$58大大塊,牛味重,肉質軟嫩~雞腿肉💰HK$18大大舊,啖啖肉,可惜味道比較淡,唔入味~豚肉韮菜卷💰HK$32外層燒到有微微焦香嘅豚肉配埋清甜爽脆嘅韮菜,係夾嘅~蒜蓉原條茄子💰HK$48好香蒜蓉味,冇得簡要辣嘅,如果可以有返少少辣味就更perfect啦~牛油芝士焗雜菇💰HK$38濃濃嘅牛油味配芝士,好邪惡啊~白鱔串💰HK$48魚皮燒到好脆魚肉好嫩滑~雞泡魚乾💰HK$48味道甜甜哋,有嚼勁嘅口感,點埋旁邊嘅沙律醬別具風味~蟹膏芝士玉子串燒💰HK$26蟹膏味道有啲腥,但玉子燒味道唔錯~椒鹽豆腐💰HK$38香脆可口,內裡嘅豆腐保持到嫩滑嘅口感~雞軟骨(2串)💰HK$18口感爽脆,味道比較淡~環境燈光昏暗,食物水準唔錯,美中不足係餐廳嘅冷氣太凍,搞到啲食物好快凍哂,而串燒就係要趁熱食先好食嘅,呢方面比較扣分~

雞頸爽(2串)💰HK$18
有一種恰到好處嘅彈牙感,咬勁適中~

雞翼(2隻) 💰HK$18
雞皮燒到微焦脆,內裡肉質juicy~

安格斯牛小排💰HK$58
牛味豐富香醇,肉質軟嫩~

牛舌芯💰HK$58
大大塊,牛味重,肉質軟嫩~

雞腿肉💰HK$18
大大舊,啖啖肉,可惜味道比較淡,唔入味~

豚肉韮菜卷💰HK$32
外層燒到有微微焦香嘅豚肉配埋清甜爽脆嘅韮菜,係夾嘅~

蒜蓉原條茄子💰HK$48

牛油芝士焗雜菇💰HK$38
濃濃嘅牛油味配芝士,好邪惡啊~

白鱔串💰HK$48
魚皮燒到好脆魚肉好嫩滑~

雞泡魚乾💰HK$48
味道甜甜哋,有嚼勁嘅口感,點埋旁邊嘅沙律醬別具風味~

蟹膏芝士玉子串燒💰HK$26
蟹膏味道有啲腥,但玉子燒味道唔錯~

椒鹽豆腐💰HK$38
香脆可口,內裡嘅豆腐保持到嫩滑嘅口感~

雞軟骨(2串)💰HK$18
口感爽脆,味道比較淡~

2024-07-29 386 瀏覽
其實一入去已经覺得好大陣up味,不過唔想再搵其他餐廳!食物真係幾好,啤酒又成日買一送一,不過對氣味十分敏感嘅人真係要慎入,全程都係好大陣味,最慘唔係煮食味,係空氣好唔流通,upup臭咁😅都真係幾辛苦。。。食完全頭,所有衫都係嗰陣味,餐廳真係要好好處理下呢個問題!
2024-06-02 469 瀏覽
今晚放工同朋友去chill一chilll🏮🪭經友人介紹下得知呢間土瓜灣高質居酒屋,食物高性價比,串燒最平$9,食龍蝦都只係$48😋仲未算最平,因為晚上9點後所有食品仲可以78折crazy,飲酒既又有生啤買一送一,即係$48有兩杯。同另一半談心或者朋友約會傾計一流,環境舒服,可以慢慢坐,突然覺得尋回人生意義👻👻⋄⋄====—====—====—====—🍺🍻🍺買一送一生啤🍺🍻🍺✦ Sapporo生啤($48買一送一)✦啤酒$48有兩杯,我以為聽錯,出面飲一杯平極都要三十幾蚊。仲要大大杯,配上咁靚咁relax既環境,兼無限制數量,可以不停飲,下次一定會再同朋友黎再飲。⋄😍😍😍 推介必點 😍😍😍✦ 燒波士頓龍蝦(半邊)✦($48)🦞可以揀芝士或蒜蓉燒,我試晒兩隻,各有特色,新鮮上嚟拉絲芝士非常香,同龍蝦本身就好夾,龍蝦肉非常新鮮,爽口彈牙,唔係下欄貨,特別係龍蝦頭仲有蝦膏,非常香口。如果鍾意食重口味啲嘅朋友可以試吓蒜蓉,一樣咁出色,賣$48性價比超高😋⋄✦ 自家制免治雞肉棒✦($48)🍢皮脆肉嫩又Juicy,撈埋日本生雞蛋同醬油,每啖都係幸福既味道😛⋄✦ 芝士流心珍寶菇✦($38)🍄🧀私心大

====—====—====—====—
🍺🍻🍺買一送一生啤🍺🍻🍺
✦ Sapporo生啤($48買一送一)✦
啤酒$48有兩杯,我以為聽錯,出面飲一杯平極都要三十幾蚊。

😍😍😍 推介必點 😍😍😍
✦ 燒波士頓龍蝦(半邊)✦($48)

✦ 自家制免治雞肉棒✦($48)

✦ 芝士流心珍寶菇✦($38)

🍄🧀私心大推,勁Juicy,再配流心既芝士,一切開有股香氣升上黎,一路食一路流口水🤤

🔥🔥🔥超抵 $9 串燒 🔥🔥🔥

✦ 羊腿肉($18兩串)✦
🐑肉質柔嫩,羊味濃郁,岩哂鐘意食羊既朋友

✦ 雞皮($18兩串)✦
🐥好香,好脆,咬落油脂感爆發,我encore左兩次

✦ 雞軟骨($18兩串) ✦
🐤性價比高,有嚼口,好味好味😋

✦ 雞頸爽($18兩串)✦
🐣串燒火候岩岩好,香噴噴,價錢又實惠。

✦ 蔥花牛舌芯 ✦($65)
👅牛舌芯係成條牛舌入面最高級嘅部位,一上枱已經香氣撲鼻,多汁又有嚼勁。

✦ 汁燒鰻魚肝串✦($22)
🐟鰻魚肝一啲都唔腥,配上濃厚燒汁將表面燒到黏稠質感,魚肝味道非常突出,口感嫩滑。

✦ 海膽芝士玉子串燒✦($26)

🍳軟滑玉子配海膽鹹香,仲有拉絲嘅芝士,睇見都流曬口水😛

✦雞翼(兩隻) ✦($22)
🍗經典的日式燒雞翼,外皮酥脆,內裡多汁,非常美味的小吃😎

✦ 鰻魚炒飯✦($98)

🐟有塊大鰻魚喺炒飯上面。炒飯好香,配埋鰻魚真係好夾。本身唔肚餓,越食越肚餓,食多幾碗都得😻
====—====—====—====—
📌店名:鮮燒 • 酒屋
📍地址:土瓜灣九龍城道10-16A號聯業大廈地下B號舖
2024-05-27
2024-06-02 323 瀏覽
餐廳是主打串燒日本菜的居酒屋,現時做優惠$9 串燒,晚上9點後78折,$48 燒波士頓龍蝦(Sun-Thu) ,還有$48 生啤一送一,性價比甚高。燒波士頓龍蝦芝士(半隻)芝士波士頓龍蝦,啖啖龍蝦肉帶有香濃芝士味。燒波士頓龍蝦蒜蓉(半隻)大大隻蒜蓉波士頓龍蝦,有蒜蓉香草味,食落好香口。白鱔串白鱔表皮燒得夠焦香,微鹹,肉質仍保持濕潤,食落彈牙香口。紙鷂雞皮雞皮燒到又薄又脆,入口卜卜脆,甚為香脆。火爆辣雞棒雞棒真的很火爆又火辣,愛辣人士的喜好,食落好惹味。蟹膏芝士玉子串燒面層芝士,中間蟹膏,底層玉子,入口有三種味道和不同口感,好味抵讚。芝士煙肉明太子撈烏冬撈烏冬配料豐富,咸香嘅煙肉與明太子和芝士很匹配,味道唔錯。燒生蠔用蒜蓉和香葱燒生蠔甚惹味,生蠔新鮮多汁,入口好鮮甜。燒秋葵秋葵新鮮嫩滑,微鹹,食落爽口。燒雞皮蝦串大大隻海蝦,下半部被雞包著,雞皮油香溶入蝦肉,香口又彈牙。士多啤梨豚肉卷豚肉卷包著士多啤梨一起燒,豚肉油脂溶入士多啤梨,鹹鹹地甜甜地幾好味。雞軟骨(2串)雞軟骨燒得夠焦香,微鹹,香脆可口。飲品有百香果梳打和水蜜桃梳打,天熱飲凍飲清涼順喉。

燒波士頓龍蝦芝士(半隻)
芝士波士頓龍蝦,啖啖龍蝦肉帶有香濃芝士味。

燒波士頓龍蝦蒜蓉(半隻)
大大隻蒜蓉波士頓龍蝦,有蒜蓉香草味,食落好香口。

白鱔串
白鱔表皮燒得夠焦香,微鹹,肉質仍保持濕潤,食落彈牙香口。

紙鷂雞皮
雞皮燒到又薄又脆,入口卜卜脆,甚為香脆。

火爆辣雞棒
雞棒真的很火爆又火辣,愛辣人士的喜好,食落好惹味。

蟹膏芝士玉子串燒

芝士煙肉明太子撈烏冬
撈烏冬配料豐富,咸香嘅煙肉與明太子和芝士很匹配,味道唔錯。

燒生蠔
用蒜蓉和香葱燒生蠔甚惹味,生蠔新鮮多汁,入口好鮮甜。

燒秋葵
秋葵新鮮嫩滑,微鹹,食落爽口。

燒雞皮蝦串
大大隻海蝦,下半部被雞包著,雞皮油香溶入蝦肉,香口又彈牙。

士多啤梨豚肉卷

雞軟骨(2串)
雞軟骨燒得夠焦香,微鹹,香脆可口。

飲品有百香果梳打和水蜜桃梳打,天熱飲凍飲清涼順喉。
2024-06-01 196 瀏覽
土瓜灣抵食日式居酒屋🏮位於土瓜灣嘅 鮮燒 • 酒屋,距離地鐵站大約5分鐘路程,位置有點隱世,餐廳有兩層,裝修走暗和黑風,下層是吧枱的設計,主打有串燒、壽司、炒飯等美食,定價合理,見到而家做緊串燒$9起,生啤$48買一送一,餐廳晚上九點後仲有78折!幾抵食~性價比高!特別推介佢哋嘅白鱔串,鱔肉外層質地香脆煙韌,內裏而嫩滑;厚切牛舌芯肉質有彈性而且多肉汁,牛味十足!整體性價比極高!酥脆甘蝦($68)雞皮蝦串($42)白鱔串($48)雞翼($22)雞頸爽($18)雞皮($18)厚切牛舌芯($58)羊腿肉($18)豬腩串($28)蔥花牛舌芯($65)蒜蓉原條茄子($48)
土瓜灣抵食日式居酒屋🏮

酥脆甘蝦($68)
雞皮蝦串($42)
白鱔串($48)
雞翼($22)
雞頸爽($18)
雞皮($18)
厚切牛舌芯($58)
羊腿肉($18)
豬腩串($28)
蔥花牛舌芯($65)
蒜蓉原條茄子($48)
2024-06-01 142 瀏覽
鮮燒・酒屋做緊優惠$48 生啤一送一, 部分串燒$9, 燒波士頓龍蝦 $48南蠻炸雞 $48外脆內軟嫩帶Juicy. 炸衣唔會好厚日式厚切牛舌串 $58牛舌燒至外層金黃, 口感厚實彈牙安格斯牛小排$58燒得剛好, 好juicy 牛肉香味濃蜜糖燒菠蘿 $20燒過更好甜明太子/蟹膏芝士玉子串燒 $26甜玉子鋪左明太子同蟹膏, 比較普通. 比起燒都係較喜歡成碟玉子不是現貨, 蛋會再嫩d雞腿肉/大蔥雞肉串$22/28雞會比牛遜色, 肉質略鞋. 大蔥燒得幾香蒜蓉焗雜菇$38超重蒜香羊腿肉/雞軟骨/雞皮18 兩串羊味好重, 雞軟骨外脆帶咬口, 雞皮脆卜卜白鱔串$48魚皮微脆, 肉滑唔知點解好似食到南乳醬咁咸味豚肉韭菜卷豚肉塗左層燒汁, 加埋中間韭菜好香口惹味鮮燒 • 酒屋🥢土瓜灣九龍城道10-16A號聯業大廈地下B號舖
鮮燒・酒屋
南蠻炸雞 $48
外脆內軟嫩帶Juicy. 炸衣唔會好厚
日式厚切牛舌串 $58
牛舌燒至外層金黃, 口感厚實彈牙

安格斯牛小排$58
燒得剛好, 好juicy 牛肉香味濃
蜜糖燒菠蘿 $20
燒過更好甜
明太子/蟹膏芝士玉子串燒 $26
雞腿肉/大蔥雞肉串$22/28
雞會比牛遜色, 肉質略鞋. 大蔥燒得幾香
蒜蓉焗雜菇$38
超重蒜香
羊腿肉/雞軟骨/雞皮18 兩串
羊味好重, 雞軟骨外脆帶咬口, 雞皮脆卜卜
白鱔串$48
魚皮微脆, 肉滑唔知點解好似食到南乳醬咁咸味
豚肉韭菜卷
豚肉塗左層燒汁, 加埋中間韭菜好香口惹味

鮮燒 • 酒屋🥢
  • 牛舌
2024-05-27 178 瀏覽
晚上到了呢間#鮮燒.酒屋,餐廳主打各式各樣的串燒,價錢親民,每款串燒都各有特色,價錢親民,現在做緊優惠,個別串燒$9,燒波士頓龍蝦(Sun-Thu)$48,$48 生啤一送一或1664二送一,於晚上9點後78折,咁正😊啱晒鍾意食串燒同飲酒🍻嘅我哋。蒜蓉燒波士頓龍蝦半隻,蒜蓉焗雜菌,勁多蒜蓉,超級正。芝士流心珍寶菇,啡菇多汁, 上面鋪了大量芝士, 芝士控的我非常like,切開芝士香口仲有拉絲效果。香辣~大元貝、燒生蠔,肥美厚身, 加上點蒜蓉提味, 咬落濕潤鮮甜。白鱔串,喜愛食魚的朋友一定要點佢, 味鮮而且皮脆肉滑身, yummy~羊腿肉,羊味重有咬口,熟度控制得剛剛好, 口感很不錯。蟹膏萵筍,椒鹽豆腐,海膽芝士玉子串燒,年糕豚肉卷🫔,送酒一流。 1664啤酒🍻,去居酒屋食串燒飲啤酒🍻是常識吧!冰凍很清爽😘。
燒波士頓龍蝦(Sun-Thu)$48,

蒜蓉燒波士頓龍蝦半隻,蒜蓉焗雜菌,勁多蒜蓉,超級正。

香辣~

羊腿肉,羊味重有咬口,熟度控制得剛剛好, 口感很不錯。

2024-05-26
呢間日式料理係我公司對面~前身係拉麵店,呢間新開左幾個月,一直都想過嚟試下~今晚機緣巧合之下同朋友仔入嚟試下,點知都幾有驚喜~~1.巨峰提子乳酸梳打好香甜嘅巨峰提子味~好似食糖一樣❤️味道都幾濃郁~一啲都唔似溝水hea 食客~2.水蜜桃梳打水蜜桃🍑味道都唔錯,都係似食糖嘅感覺~充滿着初戀嘅味道~4燒波士頓龍蝦龍蝦口感好彈牙,龍蝦亦都好新鮮~最驚喜嘅係龍蝦「爆曬糕」~真係好正!建議必點~仲要星期日至星期四$48半隻~好抵食!5.士多啤梨豚肉卷佢用士多啤梨嘅酸甜味中和表面肉類嘅肥膩感~兩者互相結合恰到好處❤️餐廳幾有創意~呢個配搭都係幾新穎,比到新鮮感食客👍6.松露墨魚滑豚肉釀冬菇表面係豬肉包裹住冬菇落墨魚滑,表面有燒汁嘅味道,雖然食緊豬肉,但係好似食緊肥牛一樣~好食🥰墨魚滑填滿咗冬菇嘅空隙,成個感覺都幾有創意~~7.芝士醬豬腩波板糖表面望落去好似一塊漢堡扒,實際上佢係一片豬腩片🤣表面上有芝士覆蓋着,感覺都唔錯👍呢8.火爆辣雞棒呢個辣汁充滿四川風味🤣隔離配搭一隻生雞蛋黃,形成一個比較特別嘅對比,將雞蛋黃打爛之後混入醬汁,再點雞棒,充滿味覺嘅衝擊!而且雞肉入邊混入咗軟骨,所以口感都唔錯❤️❤️9.芝

1.巨峰提子乳酸梳打

2.水蜜桃梳打
水蜜桃🍑味道都唔錯,都係似食糖嘅感覺~充滿着初戀嘅味道~

4燒波士頓龍蝦

5.士多啤梨豚肉卷

6.松露墨魚滑豚肉釀冬菇

7.芝士醬豬腩波板糖

8.火爆辣雞棒

9.芝士煙肉明太子撈烏冬
烏冬口感煙靭,配搭芝士同明太子黏稠着,感覺都唔錯~醬汁嘅份量都幾多,而且佢配搭咗一個生蛋黃,撈埋一齊更加完美❤️煙肉鹹鹹地配風乾嘅口感,同平時食嘅煙肉唔同!都幾特別~整體配合埋一齊都幾夾~~~

10.明太子芝士玉子串燒
明太子上面鋪滿沙律醬~店家灸燒咗上面嘅沙律醬,

11.蜜糖燒菠蘿
菠蘿非常甜,好Juicy❤️

12.麻辣雞肉薄餅
餅底係油酥嘅口感~表面覆蓋住芝士雞肉再配啲麻麻辣辣嘅四川味道~感覺都幾特別!薄餅並非西式嘅Pizza~佢係中式特別版~🤣

餐廳玩創意日式料理~餐廳串燒$9起,都算幾抵食~性價比高!而且生啤$48買一送一,不過我哋自己要返工,就冇飲酒~見在場其他食客都叫左啤酒,其實都幾抵❤️餐廳晚上九點後仲有78折,可惜我地早入座享受唔到~下次可以過嚟食宵夜😝😝

#黃怪獸 #黃怪獸覓食 #黃怪獸自家製 #香港美食 #香港好去處 #香港 #食 #食譜 #食飯 #自己整 #食飯啦 #yum #yumyum #yummy #hk #hkfoodie #hkfood #foodie #foodiehk #foodporn #hk90s #想要更多真實食評搜尋ig黃怪獸覓食
2024-05-22
生日
  • 薄餅
  • 黑松露豚肉冬菇
2024-05-24 117 瀏覽
餐廳鄰近港鐵站,走過來只要幾分鐘,不過位置有點隱世的感覺呢~裝潢以黑色做主題,配合日式的紅色燈籠和裝飾品,很有日式風味。座位舒適,是個很適合和朋友把酒談天聊心的地方。而服務方面,職員很友善為我們介紹食物,以及詢問食物味道的意見,看得出很有心經營呢!♡燒波士頓龍蝦(半邊)$48星期日至四才有的呢~🦞賣相十分吸引啊!蝦膏很多!有蒜蓉和芝士味可選,很難決擇呢~所以我們二人點了兩種口味,蒜蓉惹味,芝士滋味,各有風味,都不錯~♡安格斯牛小排$58微微的粉紅,不會燒得太熟,還帶有肉汁,肉味香濃,調味得很香口。♡日本番薯$9串$9串!香甜軟糯,不會太飽肚,做甜品也很適合唷~♡雞軟骨$9串也是$9串,每串有五粒的雞軟骨,很划算!軟骨香脆的口感。還有都是$9串的的!有羊肉串、羊腿肉、雞皮、雞頸肉。♡火爆辣雞棒$48這款雞棒經改良,除了一貫的蛋漿,再加上香辣的川味,對於我來說,辣了一點,朋友就覺得剛好,不能吃辣的,就不要沾太多辣汁,或是跟餐廳說要小辣。而雞肉裏有點軟骨,肉質軟腍得來帶點微微的脆口感。♡紙鶴雞皮(限量供應)$22 🥢必點🥢雞皮薄又香脆,每一口咬下去好像在吃薯片般,但又絲毫沒有油膩感,非常出色
餐廳鄰近港鐵站,走過來只要幾分鐘,
不過位置有點隱世的感覺呢~

裝潢以黑色做主題,
配合日式的紅色燈籠和裝飾品,很有日式風味。
座位舒適,是個很適合和朋友把酒談天聊心的地方。
而服務方面,職員很友善為我們介紹食物,
以及詢問食物味道的意見,看得出很有心經營呢!

♡燒波士頓龍蝦(半邊)$48
星期日至四才有的呢~
🦞賣相十分吸引啊!蝦膏很多!
有蒜蓉和芝士味可選,
很難決擇呢~所以我們二人點了兩種口味,
蒜蓉惹味,芝士滋味,各有風味,都不錯~

♡安格斯牛小排$58
微微的粉紅,不會燒得太熟,還帶有肉汁,
肉味香濃,調味得很香口。

♡日本番薯$9串
$9串!
香甜軟糯,不會太飽肚,做甜品也很適合唷~

♡雞軟骨$9串
也是$9串,每串有五粒的雞軟骨,很划算!
軟骨香脆的口感。

還有都是$9串的的!
有羊肉串、羊腿肉、雞皮、雞頸肉。

♡火爆辣雞棒$48
這款雞棒經改良,
除了一貫的蛋漿,再加上香辣的川味,
對於我來說,辣了一點,朋友就覺得剛好,
不能吃辣的,就不要沾太多辣汁,或是跟餐廳說要小辣。
而雞肉裏有點軟骨,肉質軟腍得來帶點微微的脆口感。
紙鶴雞皮

♡紙鶴雞皮(限量供應)$22 🥢必點🥢
雞皮薄又香脆,每一口咬下去好像在吃薯片般,
但又絲毫沒有油膩感,非常出色!
難怪限量供應啊!一定很受歡迎吧!
黑松露珍寶菇薄餅

♡黑松露珍寶菇薄餅$88 🥢必點🥢
外表好像沒什麼特別但又出奇地好吃啊!
餡料有金菇等的菇菌類,
餅皮是薄身的,好像手抓餅的質感,不會飽泄。
餅皮的香酥味和黑松露味十分相襯,
全部配搭起來很好吃,推介!
鮟鱇魚肝

♡鮟鱇魚肝$78 🥢必點🥢
朋友很喜歡吃啊!
沒有魚腥味,味道很有風味,
吃後口腔裏充滿魚肝香味的餘𩐳。

♡芝士煙肉明太子撈烏冬$98
芝士、煙肉、明太子三種都是很吸引的食物,
這個烏冬用上這三種食材,鹹香、惹味、滋味結合在一起,
口感Creamy配上煙靭烏冬,沒有人會不喜歡吧!

餐廳在做優惠,🍻$48的生啤一送一,
不過我們不太喝酒。

所以點了♡百香果梳打$28和♡水蜜桃梳打$28,
水果味的有氣梳打配串燒也不錯呢,兩杯的甜度剛好。

📢另外餐廳營業至凌晨兩點,
而晚上9點後入座有78折優惠,來宵夜十分適合唷!

✔️餐廳設加一服務費
紙鶴雞皮
黑松露珍寶菇薄餅
鮟鱇魚肝
  • 日本番薯
2024-05-17 100 瀏覽
【土瓜灣•鮮燒 • 酒屋】@ππππππππππππππππππππππππππππππ土瓜灣主打串燒居酒屋串燒低至9蚊渣$48 大大隻燒波士頓龍蝦(Sun-Thu) $48 飲生啤買一送一晚上9點後仲有激抵78折巨峰提子乳酸梳打零度可樂雞泡魚乾海葡萄沙律麻辣爽魚皮酥脆池魚仔芝士燒波士頓龍蝦(半邊)蒜蓉燒波士頓龍蝦(半邊)白鱔串香辣雞皮(兩串)香辣厚切牛舌芯香辣日本雞腎香辣雞軟骨(兩串)流心芝士年糕巨峰提子乳酸梳打,這款飲品結合了提子的甜美和乳酸的酸爽,非常開胃。零度可樂,經典的汽水口感,解渴又爽口。雞泡魚乾是一道特別的小吃,雞肉的鮮嫩搭配上魚乾的酥脆,口感非常有趣。酥脆池魚仔是一道炸魚小吃,外層酥脆,內裡鮮嫩多汁,非常美味。芝士燒波士頓龍蝦和蒜蓉燒波士頓龍蝦則是兩道龍蝦料理,芝士的濃郁和蒜蓉的香氣讓龍蝦更加美味。白鱔串是一道獨特的串燒,鱔魚的鮮嫩搭配上烤燒的香氣,非常好吃。香辣雞皮和香辣厚切牛舌芯則是兩道辣味小吃,口感酥脆,辣味十足,非常開胃。香辣日本雞腎和香辣雞軟骨則是兩道獨特的雞肉料理,雞腎和雞軟骨的口感都非常嫩滑,辣味的調味更是讓人食指大動。最後是流心芝士年糕,這道甜點結合了芝
【土瓜灣•鮮燒 • 酒屋】@
土瓜灣主打串燒居酒屋

串燒低至9蚊渣
$48 大大隻燒波士頓龍蝦(Sun-Thu)
$48 飲生啤買一送一
晚上9點後仲有激抵78折

巨峰提子乳酸梳打
零度可樂
雞泡魚乾
海葡萄沙律麻辣爽魚皮
酥脆池魚仔
芝士燒波士頓龍蝦(半邊)
蒜蓉燒波士頓龍蝦(半邊)
白鱔串
香辣雞皮(兩串)
香辣厚切牛舌芯
香辣日本雞腎
香辣雞軟骨(兩串)
流心芝士年糕

零度可樂,經典的汽水口感,解渴又爽口。

最後是流心芝士年糕,這道甜點結合了芝士和年糕的口感,外層酥脆,內裡流心芝士,非常美味。

餐廳環境:🔥🔥🔥🔥🔥
服務質素:⛄⛄⛄⛄⛄
食物味道:🍾🍾🍾🍾🍾
性價比:🎟️🎟️🎟️🎟️🎟️消費 HKD 638(加一)
✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨
#土瓜灣美食 #鮮燒 • 酒屋 #web3土瓜灣
鮮燒 • 酒屋
2024-05-16 107 瀏覽
鮮燒酒屋位於土瓜灣九龍城道,交通方便。這裡有各式各樣的串燒美食選擇,特價串燒更是吸引人,性價比非常高!!炸雞外脆內嫩,每口咬落去都係滿滿嘅肉汁,好過癮!炸豆腐金黃酥脆,豆腐內裡滑嫩,配上醬汁更加美味。韭菜韭菜的香氣與炭火燒烤的獨特風味結合,口感鮮嫩多汁。和牛串嫩滑多汁的和牛,入口即化,肉質鮮美。雞軟骨外脆內嫩,帶有濃郁的雞肉香味同香脆既口感,讓人回味無窮。鰻魚炒飯炒飯粒粒分明,搭配軟綿的鰻魚肉,美味又飽足。雞翼串炭火燒烤的雞翼串,外皮酥脆,內裡多汁。玉子燒口感綿密,蛋香濃郁!!燒白鱔鱔魚肉質鮮嫩,燒烤出的外皮香脆,帶有獨特的風味。
鮮燒酒屋位於土瓜灣九龍城道,交通方便。

炸雞

外脆內嫩,每口咬落去都係滿滿嘅肉汁,好過癮!

炸豆腐

金黃酥脆,豆腐內裡滑嫩,配上醬汁更加美味。

韭菜

韭菜的香氣與炭火燒烤的獨特風味結合,口感鮮嫩多汁。

和牛串

嫩滑多汁的和牛,入口即化,肉質鮮美。

雞軟骨
外脆內嫩,帶有濃郁的雞肉香味同香脆既口感,讓人回味無窮。

鰻魚炒飯

炒飯粒粒分明,搭配軟綿的鰻魚肉,美味又飽足。

雞翼串

炭火燒烤的雞翼串,外皮酥脆,內裡多汁。

玉子燒
口感綿密,蛋香濃郁!!

燒白鱔

鱔魚肉質鮮嫩,燒烤出的外皮香脆,帶有獨特的風味。
2024-04-22
2024-04-20 100 瀏覽
店鋪: 鮮燒 • 酒屋地址: 土瓜灣九龍城道10-16A號聯業大廈地下B號舖土瓜灣新開嘅日式居酒屋,原本無咩期望,但比想像中出色,食物味道同環境都好好👍🏻 👍🏻好多日式擺設,服務員態度又十分親切友善,當時有promotion做緊Sapporo生啤買一送一,CP值夠晒高⭐兵庫縣生蠔🦪 $48/隻體型較大,肉質鮮嫩,味道甘甜爽口,入口啖啖肉,而且沒有一般生蠔所擁有的苦澀味道❣️⭐鮮燒甲羅配多士🦀 $88燒有濃濃的蟹膏味,香濃鮮甜,而且幾重酒香⭐日式厚切牛舌串 $58/串牛舌厚實彈牙,燒得金黃色,賣相好靚⭐自家制免治雞肉棒 $48正宗日本居酒屋口味,雞肉棒口感軟綿,撈埋日本生雞蛋更滑⭐大蔥雞肉串 $28/串雞肉嫩滑,大蔥好多汁,呢個組合好夾 ⭐ 燒軟魷魚🦑 $68香氣逼人,肉質彈牙而不韌⭐荔枝豚肉卷 $36/串⭐白膳串 $48/串⭐頹有雞心原 $38/串⭐露荀豚肉卷 $36/串• 整體•食物: 𝟺/𝟻環境: 4/𝟻
店鋪: 鮮燒 • 酒屋
地址: 土瓜灣九龍城道10-16A號聯業大廈地下B號舖

⭐兵庫縣生蠔🦪 $48/隻

⭐鮮燒甲羅配多士🦀 $88
燒有濃濃的蟹膏味,香濃鮮甜,而且幾重酒香

⭐日式厚切牛舌串 $58/串
牛舌厚實彈牙,燒得金黃色,賣相好靚

⭐自家制免治雞肉棒 $48
正宗日本居酒屋口味,雞肉棒口感軟綿,撈埋日本生雞蛋更滑

⭐大蔥雞肉串 $28/串
雞肉嫩滑,大蔥好多汁,呢個組合好夾
⭐ 燒軟魷魚🦑 $68
香氣逼人,肉質彈牙而不韌

⭐荔枝豚肉卷 $36/串

⭐白膳串 $48/串

⭐頹有雞心原 $38/串
⭐露荀豚肉卷 $36/串
• 整體•
食物: 𝟺/𝟻
環境: 4/𝟻
2024-04-17 81 瀏覽
📍鮮燒 • 酒屋 (土瓜灣)❤️土瓜灣九龍城道10-16A號聯業大廈地下B號舖嚟到土瓜灣一定要呢間CP值高、主打川日風味既串燒酒屋⚪️椒鹽豆腐新鮮油炸嘅豆腐配上胡椒同幼鹽,做開胃菜非常唔錯! 🦑燒軟魷魚每一片魷魚肉質好鮮甜同肥美,咬落去口感彈牙🍆蒜蓉原條茄子十幾厘米長嘅茄子配上小編最鍾意嘅蒜蓉,呢個配搭一定冇得輸🍕黑松露珍寶菇薄餅呢個薄餅非常有驚喜!一啖咬落去滿口都係黑松露嘅味道!而且有珍寶菇做口感配搭非常彈牙。🟢辣辣地尖椒非常適合喜歡食辣的人士!萵荀/秋葵清清地,健康之選🐚清酒煮蜆每隻蜆有小編半隻手掌咁大!粒粒肉地非常鮮甜!一定要嘗試🍗雞腿肉雞肉嫩滑,適合健身人士補充蛋白質🍙燒蟹膏飯團蟹膏量非常多,而且有好鮮嘅蟹肉味🍙燒明太子飯團明太子醬粉絲必要試!🐏羊腿肉(兩串)羊肉帶有少少臊味,適合喜歡吃羊的人🧀蟹膏芝士玉子串燒鮮甜蟹膏配合芝士和玉子,口感好充實,而且充滿海鮮味
📍鮮燒 • 酒屋 (土瓜灣)
❤️土瓜灣九龍城道10-16A號聯業大廈地下B號舖

嚟到土瓜灣一定要呢間CP值高、主打川日風味既串燒酒屋
⚪️椒鹽豆腐
新鮮油炸嘅豆腐配上胡椒同幼鹽,做開胃菜非常唔錯!

🦑燒軟魷魚
每一片魷魚肉質好鮮甜同肥美,咬落去口感彈牙

🍆蒜蓉原條茄子
十幾厘米長嘅茄子配上小編最鍾意嘅蒜蓉,呢個配搭一定冇得輸

🍕黑松露珍寶菇薄餅

🟢辣辣地尖椒
非常適合喜歡食辣的人士!

萵荀/秋葵
清清地,健康之選

🐚清酒煮蜆
每隻蜆有小編半隻手掌咁大!粒粒肉地非常鮮甜!一定要嘗試

🍗雞腿肉
雞肉嫩滑,適合健身人士補充蛋白質

🍙燒蟹膏飯團
蟹膏量非常多,而且有好鮮嘅蟹肉味

🍙燒明太子飯團
明太子醬粉絲必要試!

🐏羊腿肉(兩串)
羊肉帶有少少臊味,適合喜歡吃羊的人

🧀蟹膏芝士玉子串燒
鮮甜蟹膏配合芝士和玉子,口感好充實,而且充滿海鮮味
2024-04-13 64 瀏覽
今日想食串燒,入到去覺得氣氛也很不錯👍服務態度都好好👍好啱和朋友一齊過來飲酒傾心事😆🌮泡菜豚肉卷豚肉卷裹住嘅泡菜,帶返一種酸辣嘅味道,同時豚肉嘅嫩滑口感,外層炭燒嘅香氣同焦糖化嘅外皮😎令味道更加豐富😚而且豚肉卷串燒烤至適中嘅程度😝保持住肉質的鮮嫩多汁,每一口都能品味到豚肉嘅風味同泡菜嘅酸辣😎🍘炸芝士年糕年糕經過炸至金黃酥脆,外皮酥脆內裡彈牙,帶返一種口感上嘅對比😍而芝士嘅加入,融化咗入年糕裡面🥰帶返一種濃郁嘅芝士香氣同口感,令味道更加豐富😜🦪燒生蠔燒烤過嘅生蠔散發出一種獨特嘅香氣,帶返一種海鮮嘅鮮味😌生蠔經過燒烤後,外殼變得脆口🥰內裡嘅蠔肉依然保持住鮮嫩多汁嘅口感😎每一口蠔肉咬落去,能夠感受到鮮甜嘅海味同燒烤嘅香氣😚🍢大蔥雞肉串 雞肉串經過炭燒烤,帶返一種炭燒嘅香氣同焦糖化嘅外皮,令雞肉更加香嫩多汁🤤加埋大蔥,大蔥嘅香氣同燒烤嘅味道相互融合,令味道更加豐富🤫每一口咬落去,能夠品嚐到炭燒嘅香味同雞肉嘅嫩滑口感,同時夾埋一啲大蔥嘅清香好好味😳🍖雞翼(兩隻)香辣雞翼經過炭燒烤,外皮酥脆有焦香,內裡嘅肉質保持著嫩滑多汁😎加埋香辣粉😚帶返一種辣味同香氣,令味道更加豐富😝🥩安格斯牛小排安格斯牛肉本

🌮泡菜豚肉卷

🍘炸芝士年糕

🦪燒生蠔

🍢大蔥雞肉串

🍖雞翼(兩隻)香辣

🥩安格斯牛小排
安格斯牛肉本身就有濃郁嘅牛肉香氣同嫩滑口感😌當牛小排經過炭燒烤時,外層炭燒嘅香氣同焦糖化嘅外皮😌安格斯牛肉本身就有一定嘅油脂,令口感更加豐潤🤩

🍲 鰻魚炒飯
鰻魚本身帶有鮮甜嘅海鮮味道,炒熟之後更加鮮嫩多汁😚炒飯裡面加入鰻魚片,鰻魚嘅鮮味能夠完美地融入炒飯裡面,令每一口都能夠品味到鰻魚嘅風味😎

🍡紅豆綠茶麻糬
麻糬本身有一種Q彈嘅口感,而紅豆綠茶作為麻糬嘅內餡😝紅豆帶返一種香甜嘅口感,同時綠茶帶返一種清新嘅茶香😋

總括而言,呢間居酒屋都好高質~估唔到土瓜灣呢度都好多好嘢食🤪下次同一班朋友會再嚟食!
2024-04-09 61 瀏覽
{串燒啤酒二人前 - $605}土瓜灣都係一個充滿童年回憶嘅地方,由細細個就喺呢邊讀書,算係我第一個睇住佢舊區重建,睇住佢拆睇住佢起嘅地方。呢個位置都見證過幾代唔同嘅餐廳! 今次原來係一間主打串燒,川日Fusion嘅餐廳,D串燒可以揀川式、港式同日式,而且啤酒仲可以買一送一,Cp值高,勁岩麻甩佬一邊食串燒一邊吹水。食串燒當然唔少得啤酒! 呢度$48杯SAPPORO生啤,仲要買一送一,堅係抵! 我地叫左都幾多嘢食,白鱔串、安格斯牛小排、牛舌芯、韮菜豚肉卷、尖椒、淮山、大蔥、粟米,每一樣食物都即叫即燒,食材都係高質,我地最鍾意係個牛小排同埋粟米! 認真,個粟米真係燒得好出色~ 日式居酒屋格局仲可以食到好好味嘅南蠻炸雞,驚喜的是川日Fusion令我地仲可以叫到麻辣爽魚皮!! 食完晒呢D,再以一個足料鰻魚炒飯作結真係剛剛好! 作為土友,見到有間又有得飲啤酒又坐得舒服嘅好嘢一定要介紹俾大家~美味程度:😋😋😋😋😋環境指數:🎇🎇🎇🎇🎇番食機會:🦍🦍🦍🦍🦍📍 #鮮燒酒屋 (土瓜灣)土瓜灣九龍城道10-16A號聯業大廈地下B號舖
{串燒啤酒二人前 - $605}

美味程度:😋😋😋😋😋
環境指數:🎇🎇🎇🎇🎇
番食機會:🦍🦍🦍🦍🦍

📍 #鮮燒酒屋 (土瓜灣)