2020-11-09
〖 天一篇 -- 鮮一 〗💛 快將結業的日本菜黃店 😭🙇🏻♀️ 今次啲相影得較矇,唔好意思!🍜 肥牛拉麵 -- $43🍣 花之戀壽司 -- $20/件🦐 蒜香牛油赤蝦壽司 -- $23/2件🐟 三文魚刺身 -- $42/4件 $80/8件🥗 附送中華沙律,味噌湯😭 作為天北僅有嘅日本菜黃店,終於要面臨結業了。講真雖然講唔上好精緻美味,但係其實價錢唔算貴,要結業真係好唔捨得啊😭 以後想食日本野就只能返新北江了☹️🍜 肥牛拉麵味道較一般,不過都足料嘅,真係好夠肥牛!同埋仲有好多菇🍄,不過拉麵嘅味道有點過於普通,43蚊尼講有點唔抵。🐟 壽司刺身方面,三文魚刺身的確係幾鮮味嘅,花之戀壽司就正常好食,蒜香牛油赤蝦壽司都幾香,蝦都好大隻好厚,食得過。中華沙律就普通到我都唔知可以講咩,不過飲品嘅選擇就好似少咗啲,凍飲尼講淨係得汽水,乜都淨係得熱飲,真係好奇怪!所以就要咗個好普通嘅味噌湯。🙆🏻♀️ 睇完我食評可能都feel到,總括尼講就係一間極度普通嘅日本菜😂 不過至少唔難食,亦都唔會話好貴然後咁嘅質素,💛 所以作為同路人,間中支持下過下刺身壽司癮都唔錯嘅!🙇🏻
💛 快將結業的日本菜黃店 😭
🙇🏻♀️ 今次啲相影得較矇,唔好意思!
🍜 肥牛拉麵 -- $43
🍣 花之戀壽司 -- $20/件
🦐 蒜香牛油赤蝦壽司 -- $23/2件
🐟 三文魚刺身 -- $42/4件 $80/8件
🥗 附送中華沙律,味噌湯
🙇🏻♀️ 希望大家把握最後半個月!撐一下我地嘅同路人!🙇🏻♀️ 建議試下啲魚生刺身飯~ 💛
💰 人均消費: $40-100
~ • ~ • ~ • ~ • ~ • ~ • ~ • ~ • ~ • ~ • ~ • ~ • ~ • ~ •
📈 評分
💗 幸福感: 6/10
🤑 抵食程度: 7/10
👩🏻💼 員工服務: 7/10
🪑 餐廳環境: 8/10
⏳ 等候時間: 人好少😭!不用等位,食物也是幾分鐘後開始逐樣逐樣上
✏️ 整體評分: 7/10
📌 地址:
📍天水圍天秀路8號天一商城2樓2003號舖
💛每次消費都係一次選擇,當你選了沒表態的店,就是放棄了一次懲罰黃店的機會。請盡能力幫襯黃店。