2009-08-19
今天一行4人到松戶午餐,同行者已提醒對此餐廳不要有太大期望,但我諗開得係100號都有返咁上下,因為5,6,7樓都是一些美味高質素的日本餐廳. 點知呢間松戶竟然厲害到可以俾我用五體不滿足黎形容呢餐午飯.1. 食物質素不滿足- 吉列黑豚肉定食: 塊豬扒又細,又唔夠肉汁,"鞋鞋的". 即係塊肉又唔夠靚, 炸既手勢又唔夠好.- 雜錦魚生飯: 魚生唔夠新鮮, 為左掩飾, 加多d豉油, 搞到個飯咸到死.- 5件壽司+烏冬定食: ok啦- 三色魚生飯: 全場最好- 跟餐的蒸蛋: 唔夠料, 連最緊要既白果都無, 唔夠滑, 元氣好食過佢10倍2. 服務態度不滿足- 叫完野時想望多兩眼個餐牌, 手都未縮開侍應已經將在我手上的餐牌摺埋兼"搶走". 好彩個menu薄身,如果唔係真係比佢夾親手指- 5件壽司+烏冬定食: 上了壽司, 漏了烏冬- 雜錦魚生飯: 上枱時點解鋪滿魚生既大碗飯隔離又有碗白飯既?! 唔通魚生飯定食係會跟白飯?! 在我們大笑之際, 侍應終於發現多左碗白飯, 快手過黎攞走左.- 叫餐飲: 我叫:凍啡, 侍應答k, 朋友叫:凍0茶, 侍應答:無喎, 朋友叫:凍奶茶, 侍應答:無喎, 朋友叫:凍0
1. 食物質素不滿足
- 5件壽司+烏冬定食: ok啦
- 三色魚生飯: 全場最好
2. 服務態度不滿足
- 5件壽司+烏冬定食: 上了壽司, 漏了烏冬
- 叫餐飲: 我叫:凍啡, 侍應答k, 朋友叫:凍0茶, 侍應答:無喎, 朋友叫:凍奶茶, 侍應答:無喎, 朋友叫:凍0水, 侍應答:無喎……問: 你地有咩野飲揀? 侍應答: 得凍啡一樣野飲咋喎! 卒之叫左4杯凍啡, 又酸又苦….飲左2啖無飲lu
3. 環境不滿足
- 又嘈又熱, 唔夠冷氣. 唔知點解間野都坐唔滿都唔夠冷氣
4. 價錢不滿足
成百幾蚊個餐, 咁既環境, 食物同服務, 邊樹值呀. 尖沙咀銅鑼灣大概60-70蚊一個定食都大把地方好食過佢.
5. 肚皮不滿足
D野又唔好食又唔好飲, 又唔大份, 食完都仲好有空虛感.
我諗我都唔會再食, 再奉勸100號唔該搵d收得貴得黎又真係有水準同有服務既餐廳, 以免影響整體形象. 報告完畢!