4天前 0 瀏覽
由中環店,已經幫襯這品牌,之前,只有三間店、直到現在開到已十間店,我家住九龍,那就試吓其他分店,第一次吃荔枝角分店,挺有驚喜,點了北海道刺身 6 點盛、原隻毛蟹、極上海膽刺身丼、本鮪三色丼、梅酒(剛有折扣 30%),視覺效果一流、挺新鮮,剛剛還有特價,勝價比挺高 。日本菜,基本上睇相大概能知道好味與否,這餐廳品牌,主打拖羅素質高,值得一提,師傅刀功了得、擺盤精緻能刺激食慾,希望,能保持水準、及優惠,將來會繼續幫襯~

原隻毛蟹
北海道刺身  6  點盛
極上海膽刺身丼
本鮪三色丼
2024-04-03 179 瀏覽
今晚係鮨樂食晚餐,其實嘢食嘅話雖然唔係特別好,但係認真唔差嘅,係可一嘅餐廳黎嘅。之不過但係,我嗌咗個海鮮蒸蛋,但俾咗一個人地食完嘅蒸蛋俾我,打開個下我係真心shock嘅。呢個唔應該係一間餐廳應該犯嘅錯誤?你可以話餐廳忙,但係今日嘅餐廳得4成滿,而且忙並唔應該係一個藉口? 咁樣會令到人地點樣諗你地嘅食物質素? 雖然餐廳有講唔好意思但係成個體驗好差。我冇影低到相,因為上黎過下見到咁,已經即刻同佢講,換個個,所以冇影。

同尖沙嘴分店對比下有所失望第一次食鮨樂係尖沙嘴分店,諗住今次近近地揀荔枝角呢間,雖然兩間食物質素都係咁上下,係好食嘅,但服務質素相當大分別。對比起尖沙嘴分店,荔枝角好明顯不夠貼切,換碟收完隻舊碟侍應就企左係度,一直無卑新碟。當時係好多侍應返工,而且店內未係好多客,但完全唔係太顧到我地嘅檯面服務®我地嗌左支清酒,侍應無乜點幫我地倒酒係嗰勺度,自己服務自己心有對比情況下荔枝角分店服務質素真係差距很大,應該不會再揀呢邊分店進食
同尖沙嘴分店對比下有所失望
我地嗌左支清酒,侍應無乜點幫我地倒酒係嗰勺
度,自己服務自己心
2024-02-08
2023-12-10 824 瀏覽
今日經過,見個餐牌野食幾啱食,價錢ok,就就左入去食,叫左兩個壽司盛,牛舌串燒,白鱔串燒,燒粟米,三文魚牛油果沙律,牛肉他他,白子鍋,茶碗蒸,牛肉烏冬,吞拿魚卷,生蠔仲叫埋甜品,埋單都係每人400蚊度(已經飽到要夾硬食晒啲嘢食)。職業服務態度又好,不停幫你斟茶,本身坐普通四人位,一有卡位,職員主動問我地想唔想轉去卡位,幫我地攞晒d茶去新位個度,舊位個d碟同筷子雖然未用過,但因為我地坐過張枱,個d餐具佢都收晒去洗,十分衛生
燒北寄貝
令和怪物生蠔
白鱔同牛舌串燒
柚子雪葩
2023-12-05 533 瀏覽
最近好想食日本菜 本身諗住平平地食個壽司郎就算 但實在太多人 所以就搵下附近日本菜 見到佢有幾款指定食品半價都岩食 就呢間啦👐🏻岩蠔🦪 之前因為唔食得好耐好耐冇食生蠔 隻生蠔又大又鮮甜 觸發了我想再食生蠔既慾望鱈魚の白子鍋 本身見到以為係鱈魚 但黎到之後覺得唔係平時咁 上網查先知原來白子係鱈魚雄性的生殖腺 不過我只係食左一細啖見到餐牌有茶碗蒸 即刻叫左一個比個仔食 首先佢好鍾意食蛋 入面有三文魚籽 不斷追住食 差唔多成杯都比佢食哂叫左兩款炙燒壽司🍣 有三文魚腩 厚鰻魚 燒到恰到好處 三文魚燒完之後鎖住到油脂 一咬落去果個感覺十分好 鰻魚好林 好似入口即溶咁刺身就叫左三文魚同三文魚腩 個賣相好靚 三文魚切開左好似雕花咁 而且仲好厚好肥美三文魚芝士卷 炙燒三文魚同芝士係冇得輸既配搭 而鰻魚卷入面有鰻魚 玉子燒 蟹柳 青瓜 一個卷物就有好多唔同既層次軟殼蟹手卷🦀 黎到即刻有軟殼蟹香味 炸得好脆 軟殼蟹中蟹同壽司飯既比例岩岩好最後仲有個牛肉拉麵 配菜有菇類又係好岩我個仔 食完呢個就飽哂了成餐飯都係圍繞鰻魚同埋三文魚 覺得好滿足🥰

成餐飯都係圍繞鰻魚同埋三文魚 覺得好滿足🥰
2023-10-03 755 瀏覽
約咗朋友去食lunch。一句總結,唔好食嘅日本菜。佢哋portion已經好細,都食唔哂,因為係唔想食…. 啲魚生唔靚又紙咁薄,不過係新鮮嘅,食完ok無肚痛。啲飯落醋太多,太酸喇。我覺得某連鎖外賣壽司店嘅幾蚊一件壽司都相對比較好⋯⋯我朋友叫熟食,唔知佢咩味道,但賣相一般般,佢都係食剩好多。至於餐廳環境同服務係可以嘅,唔太嘈,可以靜靜咁傾下偈。侍應晤使叫會自覺咁check吓顧客啲杯使唔使加茶。食物質素要改善吓,唔怪之得成個場係呢間餐廳相對易揾位。
2023-09-24 813 瀏覽
去過好幾次鮨樂不同既分店,多數食丼飯,今次朋友介紹去左荔枝角D2 Place鮨樂,原來有廚師發辦好有驚喜。一道目一鯛•生蠔•海鮮蛋糕好好味,視覺味覺雙重驚喜,品嚐到廚師心思,目一鯛爽口,生蠔肥美,海鮮蛋糕(江戶前玉子燒)好鬆軟鮮味。主廚值得一讚鹿身島和牛刺身,輕輕燒過,油脂輕微融,牛味更加突出,好似食緊高級牛扒。八貫壽司每件都好靚好新鮮,特別係件肥美既拖羅同肉厚既帶子。仲有秋天時節最啱食既秋刀魚,秋刀魚多數都係燒,第一次食秋刀魚刺身,真係好鮮甜,魚油味好濃郁。燒物方面白鱔、豚肉車里茄同和牛串都好出色。佢地既甲羅燒,蟹膏混合一絲蟹肉,鹹香味濃,都好好味。

八貫壽司每件都好靚好新鮮,特別係件肥美既拖羅同肉厚既帶子。

2023-09-08 575 瀏覽
環境舒適,服務也不錯。點了一客銀鱈魚西京燒定食和一客蒲燒鰻魚丼。擺盤精緻,賣相好,但一入口,不論麵豉湯、鰻魚丼、銀鱈魚,總的都覺調味鹹了些。魚本身的味道是OK的,除了太鹹以外。其實不用落這麽鹹,本身有鮮味已好吃,也會健康些。希望店方留意一下。
環境舒適,服務也不錯。
點了一客銀鱈魚西京燒定食和一客蒲燒鰻魚丼。
魚本身的味道是OK的,除了太鹹以外。
其實不用落這麽鹹,本身有鮮味已好吃,也會健康些。
希望店方留意一下。
2023-07-28 679 瀏覽
壽司很新鮮鮮甜,服務態度及質素都很好,會向我們推薦當日新鮮食材,來這裡交通便利方便,衛生環境都很好,牛肉很高質美味,有很多不同種類的壽司,食材豐富。是一個聚會的好地方
2023-07-27 566 瀏覽
放工約埋屋企人黎到D2 place 附近,咁啱見到鮨樂個招牌就決定試試佢。之前試過佢中環嗰間,今次就想試下佢其他分店係咪都一樣咁高質同服務態度係咪都一樣咁nice。雖然呢間性價比唔算太高,但如果有budget 嘅話,大家可以考慮下呢間。唔使周圍同人迫,坐得舒服,同fd傾下計就啱晒。個人覺得佢哋服務態度仲好過中環嗰間,呢度店員會逐一介紹佢哋嘅壽司同本日推介比我哋😆

鹿兒島和牛刺身
本鮪(中拖羅),活赤貝,鰝鰺(深海池魚),金目鯛,赤鯥,鯖魚,琉球軍曹魚,梭子魚,笠子魚壽司
特盛北海道海膽軍艦
原個柚子雪芭
鹿兒島和牛刺身
特盛北海道海膽軍艦
原個柚子雪芭
2023-04-23 1451 瀏覽
同朋友玩完潑水節就上咗d2 place揾野食,就入咗呢間日本野,本身見冇人排隊都驚會唔好食,但原來都ok,價錢都好合理🤩嗰日食咗個丼飯,手卷,軍艦,同啲壽司,都正常,冇乜驚喜不過都好食嘅😉見其他人話拖羅好食,下次再去試下先😝
2023.04.16 early dinner 呢一日要出D2 place 附近做嘢,午餐只係食咗幾粒燒賣,所以諗住食早飯,俾我哋搵到呢間,發現佢有午市定食,仲要至到五點半!緊係試吓啦😃讚咗先!服務好,尤其是上菜嘅女服務員,好有禮貌,又定時定候加茶俾我哋😃👍🏼👍🏼唔食魚生嘅我哋,就剩翻一半選擇,又怕豚肉生薑燒係肥豚就冇揀到😝 咁我哋揀咗雜錦天婦羅定食 & 銀雪魚西亰燒定食😋個湯勁咸,但其實我鐘意呢款麵豉湯,都飲唒🤪 可惜真係過咸🫣  沙律汁好特別,好味道。個雜錦天婦羅定食都幾豐富下!仲有蛋添,不過係全熟蛋嚟,有啲失望😅 因為係日本食過天婦羅蛋,係流心,撈飯食好正🤤 所有天婦羅都中規中矩啦,未係食完會嘩一聲😅 不過蝦冇挑蝦腸要扣分!😑到銀雪魚西京燒,味道正常,不過不失,但份量都唔細,呀!係個飯麻麻地,又唔係好夠熱🤨 如果唔係,成件事就更加好🤪
2023.04.16 early dinner

1927 瀏覽

定食嘅湯 & 沙律
雜錦天婦羅定食
銀雪魚西京燒定食
2023-04-16
  • 定食嘅湯 & 沙律
2023-03-05 1377 瀏覽
今日一家四口第一次嚟食依間日本嘢,佢裝修得幾靚,好有日本feel,食物方面都好新鮮好好味道我地每人叫咗一個自選雜錦丼,好好食,個帶子加咗黑松露喺面入口味道好香…連大仔平時唔食黑松露都覺得好香好好味!指另外叫咗當日精選魚壽司六件,啲魚全部種類都好新鮮,我大仔都係話平時最怕食其他魚壽司會有魚腥味,平時指愛吃三文魚嘅佢都嘗試食咗兩款唔同嘅魚嘅壽司,佢都大讚啲魚好新鮮一啲都唔腥味,好好味道!我哋仲一人一件三文魚手卷,紫菜都係好脆卜卜,侍應好好,叫我哋第一樣時間即刻食左手卷先,怕遲左會比啲飯整林咗就會唔好食!壽司嚟到都有逐一介紹返壽司喺邊隻名,服務都唔錯!老公最愛食牛舌,佢話串牛舌好好味道,牛舌夠厚,但又嫩口同軟熟…佢讚不絕口整體來講食物味道幾好,值得再試!食物係有質素,大家有興趣可以試一試!
2023-02-15 1014 瀏覽
食物水準中上。 餐廳嘅table setting好差,全部都係四人枱,兩個人去嘅話就會同另外兩個人夾枱,近到完全傾唔到計,感覺好差。 其實只要收起一張兩人枱,就可以將所有四人枱分開成為有少少空間感嘅兩人枱,唔明白餐廳點解要安排夾枱。食日本嘢食出去中式茶樓飲茶搭枱嘅既視感。 食嘢嗰陣隔離枱嗰個人keep住撞到我隻手,可想而知個距離有幾近,感覺有幾差。 隔離枱講嘢大聲少少我就聽唔到我個friend講嘢,從來無試過去一間日本餐廳食嘢有咁unpleasant嘅感覺。 兩個人嘅話絕對唔推介,完。
食物水準中上。

兩個人嘅話絕對唔推介,完。
2023-02-13 860 瀏覽
午餐壽司set 有6-12件選擇見可以加$48 多個稻庭烏冬 就試試佢點知食落似奶油麵既質地完全唔似平時食開稻庭烏冬煙煙韌韌既質感真係好失望…..但壽司係正常發揮既每件壽司上既魚生片都大大片完全覆蓋到壽司飯而佢提供既wasabi 唔係好攻鼻可以蘸多d都無妨整體來講,壽司唔錯👍🏻但烏冬真係令我極度失望唔值得加錢要烏冬
午餐壽司set 有6-12件選擇
見可以加$48 多個稻庭烏冬 就試試佢
點知食落似奶油麵既質地
完全唔似平時食開稻庭烏冬煙煙韌韌既質感
真係好失望…..

壽司係正常發揮既
每件壽司上既魚生片都大大片
完全覆蓋到壽司
而佢提供既wasabi 唔係好攻鼻
可以蘸多d都無妨

整體來講,壽司唔錯👍🏻
但烏冬真係令我極度失望
唔值得加錢要烏冬