2025-06-21
好掛住日本啲新鮮刺身,呢晚就搵咗呢間荃灣嘅日本菜,叫咗佢哋嘅日本真直送Menu,入面樣樣刺身都好新鮮🥰原條伊佐木刺身嚟自山口縣嘅伊佐木,可以欣賞到師傅嘅刀工。魚肉質地幾柔軟,食落口都幾有油香🐟 本來嘅魚香比較清,仲可以點少少醬汁吊味,幾推介鍾意食白身魚嘅朋友過嚟試吓呢個期間限定菜式。北海道毛蟹我哋嗌咗全份嘅毛蟹,因為已經拆肉真係食得好方便,又唔會食到好狼狽🦀 師傅將成隻蟹嘅蟹肉都放喺蟹蓋上面,面頭仲加埋啲蟹膏,望到都覺得好正。岩蠔呢一個係嚟自岩手縣嘅蠔,嗌兩隻或者四隻都有優惠🦪 所以我同朋友嗌咗一人一隻,兩隻都幾肥美,配埋面頭嘅柚子啫喱,仲更加帶出蠔嘅鮮味。北海道原隻紫海膽呢款菜式有七折優惠,真係抵食好多😳 有原隻海膽,入口即溶,加埋面頭有啲三文魚籽,令到菜式賣相更加豐富。材料同樣新鮮,絕對唔係將價就貨🥰 清酒煮日本大蜆呢個日本大蜆嘅蜆肉好大隻,食到貝類嘅鮮甜🐚 食落口真係好有驚喜。鍾意食刺身嘅朋友一定唔可以錯過呢度,食材每日由日本豐洲市場空運到港,真係非常新鮮啊😋
原條伊佐木刺身
北海道毛蟹